תעודת רופא | אישור נוטריוני

תקנות הנוטריונים, תשל”ז-1977

עורך דין מומלץ

תוספת ראשונה

(תקנה 4(ה))

 

 

תעודת רופא

 

שם הרופא:                ______________________________________

מענו ומקום עבודתו:     ______________________________________

מספר רישיונו:            ______________________________________

 

 

אני הח”מ ד”ר…………………………………. מעיד ומאשר בזה בתאריך היום ………………… בדקתי את החולה מר …………………………… בעל תעודת זהות מס’ ……………………. הנמצא ב ………………………………. ומצאתי שהנ”ל חולה במחלה …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

אני מצהיר כמו כן כי החולה מר …………………………….. הוא בהכרה מלאה ובדעה צלולה, אחראי על מעשיו וכשיר לעשיית פעולה בפני הנוטריון.

 

 

 

 

 

_____________________                                 ________________________

תאריך                                                                              חתימה

 

נוטריון אונליין חו”ל

notary_examples_of_notarized_certificates_0 doctor cerificate

wh515

 

תעודת רופא (רשיון רפואי) הוא רישיון תעסוקתי המאפשר לאדם לעסוק ברפואה כחוק. ברוב המדינות, אדם חייב להיות בעל תעודת רופא (רשיון רפואי) שניתן על ידי איגוד מקצועי שאושר על ידי הממשלה או סוכנות ממשלתית לפני שהוא יכול לעסוק ברפואה. רישיונות אינם ניתנים אוטומטית לכל בעלי תארים רפואיים. בוגר בית ספר לרפואה חייב לקבל רישיון לעסוק ברפואה כדי להיקרא רופא באופן חוקי. התהליך דורש בדרך כלל בדיקה על ידי ועדה רפואית. הרישיון הרפואי הוא תיעוד הסמכות לעסוק ברפואהבתוך יישוב מסוים. רישיון פעיל נדרש גם כדי לעסוק ברפואה כעוזר רופא, עוזר רופא או קצין קליני בתחומי שיפוט עם חקיקה מסמיכה.

איש מקצוע עשוי להסיר את הרישיון שלו עקב אם הוא אינו נחשב כשיר לעסוק, כגון עקב חוסר מיומנות, סיבות בריאותיות או הפרות אתיות.
: 6  הרישיון יגביל את היקף העיסוק של איש מקצוע.

קנדה
קנדה דורשת שהמועמדים יסיימו את לימודיהם בבית ספר הרשום במדריך העולמי של בתי ספר לרפואה, ויגישו בקשה להשתתף בבחינה המתאימה של המועצה הרפואית של קנדה. רישיונות מונפקים על ידי גופים פרובינציאליים והיסטוריה קצרה של רישוי רפואי באונטריו ובקוויבק, עם רשימה של רופאים בעלי רישיון לפני 1867 זמינה באתר האינטרנט של דיוויד קרופורד.

ביקורת
מאמר מ-2013 אומר על הדרך לרישוי בקנדה, “הדרך דרך הגירה, הכשרה, רישוי ותעסוקה מבטיח להישאר דרך קשה לנווט”, ומדגיש כי הביקוש הנוכחי והעתידי לשירותי בריאות. זה מדגיש כי ישנם מספר חסמים שעומדים בפני הרופאים בכל הנוגע לתרגול, אולם יש ביקוש גבוה מאוד לרופאים.

סין
רופאים בסין החלו לקבל רישיון בפעם הראשונה כאשר החוק של הרפובליקה העממית של סין על רופאים עבר ב-26 ביוני 1998. החוק, שנכנס לתוקף ב-1 במאי 1999, מחייב את כל הסטודנטים הטריים לרפואה לגשת לבחינת הרישוי הלאומי הרפואי, המוסדרת על ידי המרכז הלאומי לבדיקות רפואיות, ולאחר מכן להירשם בגוף הרגולטורי המקומי. הבחינה בת שני חלקים כוללת מבחן מיומנות קלינית (CS) ומבחן כתוב כללי (GW). על המועמדים לעבור את מבחן CS כדי לגשת למבחן GW.
בכל שנה, ה-CS מתקיים ביולי, ואחריו ה-GW בספטמבר.
הרופאים בתפקיד שקיבלו הסמכה רפואית ראשית (כלומר, תואר ראשון ברפואה) לפני חוק אינם נדרשים לגשת לבחינה וניתן לקבל רישיון ישיר.

קולומביה

ה-Instituto Colombiano para el Fomento de la Educación Superior (ICFES) ומשרד החינוך מסדירים את בתי הספר לרפואה המורשים להציע תארים רפואיים. לאחר השלמת כל הדרישות של בתי הספר לקבלת תואר רפואה, על הרופאים לשרת את “השירות הסוציאלי המחייב” (באזורים כפריים, במחקר, בבריאות הציבור או באוכלוסיות מיוחדות כגון ילדים יתומים), הנמשך בדרך כלל שנה אחת. לאחר סיום השירות הסוציאלי, רופא משיג “רישום רפואי” במשרד המושל (Gobernación) של המחלקה (מחוז/מדינה) שבה כיהן בתקופת החובה. רישום זה זהה לרישיון במדינות אחרות, ומאפשר לרופא לעסוק ברפואה בכל מקום בשטח הלאומי.
למרות זאת, כדי לתרגל במחלקות אחרות יש צורך בכתובת מאותה מחלקה.
בניגוד לארה”ב, אין בחינת רישוי רשמית לבוגרי רפואה בקולומביה, מכיוון שאחריות זו מואצלת לבתי ספר לרפואה שיש להם אישור להעניק תארים רפואיים.

גרמניה
בגרמניה, רישוי רופאים (“אישור”) הוא באחריות ממשלות המדינה. רופאים מורשים הם חברי חובה ב-“Ärztekammern” (מילולית: “לשכות רופא”), שהן אגודות רפואיות המאורגנות ברמת המדינה. הקריטריונים לרישוי רופאים מוסדרים ב- Approvationsordnung für Ärzte, שהוא חתיכת חוק פדרלי. על פי תקנות הרישוי, על הרופא לסיים בהצלחה את לימודי הרפואה ולעמוד בבחינה (הסופית). אסור שהוא או היא נהגו בהתנהגות שלילית שתעלה חששות ברורים לגבי התאמתו (למשל, עיסוק בעבירה פלילית). יתר על כן, על הרופא לעמוד בדרישות הבריאותיות ולהיות בעל כישורי שפה גרמנית מספיקים כדי להיות מסוגל לבצע את המקצוע.

רופאים שלא למדו רפואה בגרמניה, בין היתר, חייבים להוכיח את כישורי השפה שלהם באמצעות תעודת B2 גרמנית ותעודת Fachsprachprüfung שסיימו בהצלחה. בנוסף, רופאים שלא למדו באיחוד האירופי, EEA או שוויץ חייבים להוכיח שלימודיהם שווים.
לשם כך, הם בדרך כלל צריכים לעבור Kenntnisprüfung.

הודו
בהודו, הסמכה מחייבת שבוגר בית ספר לרפואה יעבור את בחינת ה-MBBS הסופית ויעבור התמחות של שנה בבית חולים המוכר על ידי הוועדה הרפואית הלאומית לשעבר, המועצה הרפואית של הודו.. בוגרי רפואה זרים חייבים לגשת לבחינת בוגרי רפואה זרים (FMGE), הנערכת על ידי מועצת הבחינות הלאומית (NBE). הם יכולים לעסוק ברפואה בכל המדינה לאחר שהסמכו את עצמם בהתאם לחוק המועצה הרפואית ההודית, 1956. רופאים הרשומים בכל מועצה רפואית מדינה אחת נכללים אוטומטית במרשם הרפואי ההודי ובכך זכאים לעסוק ברפואה בכל מקום בהודו.
ועדת האתיקה של MCI ציינה בפגישה שהתקיימה ב-2 בספטמבר 2004, כי, “אין צורך ברישום ביותר ממועצה רפואית מדינה אחת מכיוון שכל רופא שנרשם בכל מועצה רפואית ממלכתית נרשם אוטומטית ב-India Medical Medical Council.
הרשמה וגם מכוח סעיף 27 של חוק IMC, 1956, אדם, ששמו כלול ב-IMR, יכול להתאמן בכל מקום בהודו.

בריטניה
המונח “תעודת רופא (רשיון רפואי)” הוא טרמינולוגיה המתמקדת בארה”ב. בבריטניה ובמדינות אחרות של חבר העמים נקרא המכשיר המקביל רישום; כלומר, להיות בפנקס או להיות/להימחק (הפנקס). המועצה הרפואית הכללית היא הגוף הרגולטורי לרישוי רופאים בבריטניה. נכון להיום, ישנם שני סוגי רישום בסיסיים: “רישום זמני” ו”רישום מלא”, ושני סוגים של רישום מומחיות: “רישום מומחה” ו”רישום רופא”.
בנובמבר 2009, ה-GMC הציג את “רישיון עיסוק”, ונדרש על פי חוק שכדי לעסוק ברפואה בבריטניה, כל הרופאים חייבים להיות רשומים ולהחזיק ברישיון לעסוק.
מידע הרישום עבור כל הרופאים המחזיקים ברישיון בבריטניה זמין באינטרנט באתר GMC.

ארצות הברית
בארצות הברית, רישיונות רפואיים ניתנים בדרך כלל על ידי מדינות בודדות. רק בעלי תארים רפואיים מבתי ספר הרשומים במדריך העולמי של בתי ספר לרפואה רשאים להגיש בקשה לתעודת רופא (רשיון רפואי). הסמכת מועצת המנהלים היא תהליך נפרד.

הממשלה הפדרלית אינה מעניקה רישיונות. רופא המתאמן במתקן פדרלי, בכלא פדרלי, בצבא ארה”ב ו/או בשמורת ילידים עשוי להיות בעל רישיון מכל מדינה, לא רק מהמדינה בה הם מתגוררים. התרגול של “טל-רפואה” הפך את זה למקובל עבור רופאים להתייעץ או לפרש תמונות ומידע ממקום מרוחק. לחלק מהמדינות יש רישיון מיוחד לכך.
תהליך הרישוי עבור רוב הרופאים נמשך בין שלושה לשישה חודשים, בשל בדיקות הרקע הנרחבות, אימותי חינוך, הכשרה ואימות מקור ראשוני היסטורי.

היסטוריה
מגילת הזכויות, שהתקבלה ב-1791, העניקה למדינות את הזכות להסדיר את הבריאות.
בשנת 1811, אוהיו העבירה חקיקה המעניקה רישוי רופאים אך ביטלה את החוקים הללו בשנת 1833.
בשנת 1817, אילינוי חוקקה את הפרקטיקה הרפואית, אך ביטלה את החוקים הללו עד 1826.

האגודה הרפואית האמריקאית, כאשר הוקמה בשנת 1847, הציעה למדינה לחוקק רפואה (ולא כל אחת מבתי הספר לרפואה השונים). הורוביץ טוען כי הצעה זו הועלתה על מנת להשיג שליטה רבה יותר בחינוך הרפואי. : 38

בשנות ה-70, כמעט כל הרופאים בארה”ב עדיין היו ללא רישיון. רוב הרופאים היו בעלי תואר MD בבתי ספר לרפואה אמריקאים. השאר היו בעיקר הומאופתים או אקלקטים. הומאופתים הוכשרו במערכת פסאודו-מדעית המכונה הומאופתיה שפותחה על ידי סמואל הנמן. רופאי אקלקטיקה למדו גם בבתי ספר לרפואה, אבל העיסוק שלהם עירב את הרפואה המיינסטרים עם תומסוניזם, מערכת של צמחי מרפא. כל אחת מהקבוצות הללו הייתה מאורגנת הן באגודות רפואיות לאומיות והן במדינות ממלכתיות ברחבי ארצות הברית.

בשנת 1877 העביר בית המחוקקים של אילינוי את חוק הרישוי הרפואי של אילינוי, מה שהוביל לתביעה אגרסיבית של רופאים שנתפסו כבלתי חוקיים או לא אתיים. ועדות רפואיות של מדינות אחרות (המורכבות לרוב מרופאים רגילים ולא סדירים כאחד) הלכו בעקבותיה. חלק מהכותבים טוענים שמאמצים אלה אפשרו לרופאים מאורגנים ולא סדירים להדיר לא רק מתרגלים הונאה, אלא קבוצות אחרות, כולל מיילדות, צופים רוח, אוסטיאופתים, מדענים נוצרים ומרפאים מגנטיים.

ב- Dent v. West Virginia, בית המשפט העליון של ארה”ב אישר לראשונה את חוק רישוי רופאים במדינה. מטפל שאין לו אישורים מספיקים כדי לקבל תעודת רופא (רשיון רפואי) תבע את מערב וירג’יניה בטענה להפרה של זכויותיו על פי סעיף ההליך התקין של התיקון ה-14. בית המשפט העליון אישר את החוק וציין כי בעוד שלכל אזרח הייתה זכות למלא אחר כל קריאה חוקית, הם כפופים למגבלות סבירות של המדינה. בגלל אופי ההכשרה הרפואית, כמות הידע הגדולה הנדרשת ונסיבות החיים והמוות איתן התמודדו רופאים, המטופלים היו צריכים להסתמך על הבטחת רישיון המחייב את הרופאים לעמוד בסטנדרטים מינימליים.

עד תחילת המאה ה-20 רוב המדינות יישמו חוקי רישוי. : 44  במהלך המאה ה-20, מועצות רפואיות ביקשו לחסל את מפעלי הדיפלומה על ידי הרחבת הדרישות שלהם לבתי ספר לרפואה. הם החלו להכתיב את אורך וסוג ההשכלה הנדרשים לרישוי. כבר בשנת 1910, כל המדינות מלבד 12 הוציאו רופאים מעיסוק רפואי אם בתי הספר שלהם לא נמצאו ב”מצב טוב”.
בין השנים 1910 ו-1935, יותר ממחצית מכל בתי הספר לרפואה אמריקאים התמזגו או נסגרו, בחלקם בגלל שכל מועצות הרפואה של המדינה אימצו ואכפו בהדרגה את ההמלצות של דו”ח פלקסנר לגבי חיבור כל בתי הספר לאוניברסיטאות.

כיום, הרופאים הם אולי אנשי המקצוע המוסדרים ביותר עם קריטריונים מפורטים לרישוי שנקבעו על ידי ועדות רפואיות בכל מדינה.

הפדרציה של מועצות רפואיות ממלכתיות
ביקורת

על פי מאמר משנת 1979 ב- Journal of Libertarian Studies, חקיקת חוקי הרישוי הרפואיים של מדינת ארה”ב בסוף המאה ה-18 הייתה למטרה העיקרית של הפחתת התחרות ולאפשר לרופאים להרוויח יותר כסף. היתרון הנוסף של בטיחות הציבור הפך את חוקי הרישוי המגבילים למושכים יותר הן לרופאים והן למחוקקים. לעתים רחוקות מוזכר בספרות, ש”בטיחות הציבור” שנוצרת מהפחתת מספר המטפלים מגיעה רק לחולים המקבלים טיפול רפואי. לפיכך, ההשפעה הכוללת היא טיפול רפואי יקר יותר ואיכותי יותר עבור פחות חולים.

מעבר לביקורות הכלליות יותר על רישוי תעסוקתי, לפיהן הרישוי מגדיל עלויות ואינו מצליח לשפר את האיכות, הרישוי במקצוע הרפואה דווקא זכה לביקורת כמי שלא מצליח לאכוף את הפרקטיקות הסטנדרטיות שהם מופקדים באכיפה. בשנת 1986, המפקח הכללי במחלקת הבריאות ושירותי האנוש של ארצות הברית אמר כי ועדות רפואיות נקטו ב”פעולות משמעתיות מועטות להפליא” בגין התנהגות בלתי הולמת של רופא. היו מספר מקרים הקשורים למקרי מוות של חולים שבהם רופאים הורידו את הרישיונות שלהם רק שנים לאחר שקרו מקרי מוות מרובים של חולים שלא כדין. ועדות רפואיות ממלכתיות הגדילו את מספר הפעולות המשמעתיות נגד רופאים מאז שנות ה-80.

כמו כן, נאמר שמכיוון שלבתי החולים הוטל עליהם יותר נטל משפטי בעשורים האחרונים, יש להם יותר תמריץ לדרוש מהרופאים שלהם להיות מוכשרים. לפיכך, התהליך שבו רופאים נבדקים ומורשים על ידי המועצה הרפואית של המדינה מביא לכמה הערכות כפולות. הרופא מוערך הן בתהליך הרישוי ולאחר מכן שוב על ידי בית החולים לצורך הסמכה והענקת הרשאות בית חולים.

חוקים במדינות מסוימות אוסרים על רפואה בין-מדינתית ללא רישיון לעסוק במדינה שבה נמצא החולה. זה מקטין את הגישה לטיפול.

הגנת מטופל
ועדות רפואיות ממלכתיות אינן יכולות להבטיח רמת טיפול גבוהה, הן אינן בודקות רופאים על בסיס קבוע, והן אינן מעריכות רופאים בנקודת הטיפול. אחריות הספק היא שגורמת לפיקוח שמגן על הצרכנים, ואפילו זה לא מושלם. לפני שהם מעסיקים או משתפים פעולה עם רופאים בודדים, באמצעות הסמכה והרשאות, הספקים מאשרים את ההכשרה, הידע והמיומנויות הדרושים כדי לקחת על עצמם משימות רלוונטיות. הם בודקים כל סנקציות ותביעות רשלנות.
ישנם מקרים שבהם אחריות הרופאים נשללה על ידי תקנות פדרליות, עם השפעות שליליות, כמו על שמורת אינדיאנים.
חברות ביטוח אחריות מקצועית רפואית שוללות ביטוח רשלנות של רופאים בעייתיים או מגבילות את עיסוקם.

[wpseo_breadcrumb]