עורך דין אנטיגואה וברבודה | עו”ד ישראלי באנטיגואה וברבודה

עורך דין באנטיגואה וברבודה

עורכי דין באנטיגואה ובברבודה מספקים מגוון שירותים משפטיים הנותנים מענה ללקוחות מקומיים ובינלאומיים כאחד. מקצוע עריכת הדין במדינת איים זו מבוסס היטב, עם מומחים המציעים מומחיות בתחומי המשפט השונים. לשכת עורכי הדין באנטיגואה וברבודה היא הגוף המקצועי המייצג את האינטרסים של העוסקים המשפטיים.

עורך דין מומלץ

עורך דין ישראלי

תחומי התמחות
עורכי דין באנטיגואה וברבודה מציעים שירותים בכמה תחומים מרכזיים, כולל:

נדל”ן : אנשי מקצוע משפטיים בתחום זה מסייעים בעסקאות נכסים, לרבות רכישות, מכירות, חכירה וסכסוכי קרקע. הם מבטיחים שעסקאות נדל”ן תואמות לחוקים ולתקנות המקומיים, ומסייעות בביצוע בדיקת נאותות, רישום כותרות וניווט במורכבות של דיני הקניין.

אזרחות באמצעות השקעה (CBI) : תוכנית ה-CBI של אנטיגואה וברבודה מאפשרת לאנשים לקבל אזרחות באמצעות השקעה במדינה. עורכי דין המתמחים בתחום זה מלווים את הלקוחות בתהליך הגשת הבקשה, מבטיחים עמידה בדרישות החוק של התוכנית ומייעצים לגבי אפשרויות ההשקעה הטובות ביותר.

דיני חברות : זה כולל הקמה וניהול של חברות, ציות לחוקי העסקים המקומיים, מיזוגים, רכישות ופירוקים. עורכי דין מספקים ייעוץ בנושא ממשל תאגידי, חובות מס וחוזים מסחריים.

דיני משפחה : השירותים בתחום זה מכסים נישואין, גירושין, משמורת ילדים וסוגיות ירושה. עורכי דין מציעים גישור וייצוג בסכסוכי משפחה.

משפט פלילי : ייצוג בתיקים פליליים, מעבירות קלות ועד עבירות חמורות, תוך הבטחת יחס הוגן ללקוח על פי חוק.

קניין רוחני (IP) : סיוע ברישום והגנה על זכויות IP, לרבות סימני מסחר, זכויות יוצרים ופטנטים.

דיני מקרקעין
דיני המקרקעין באנטיגואה וברבודה מקיפים את החוקיות הכרוכה בעסקאות וניהול נכסים. עורכי דין מבטיחים שכל ההיבטים של קנייה, מכירה והשכרה של נכס עומדים בחוקים המקומיים. הם ממלאים תפקיד מכריע בביצוע חיפושי כותרת, הבטחת מימון, עריכת חוזים ופתרון סכסוכים הקשורים לבעלות על נכס.

אזרחות לפי השקעה
תוכנית אזרחות באמצעות השקעה באנטיגואה וברבודה היא תחום משמעותי בפרקטיקה משפטית. היא מציעה לאנשים ולמשפחותיהם את האפשרות לקבל אזרחות באמצעות השקעה, תוך קידום צמיחה כלכלית במדינה. גורמים משפטיים בתחום זה מספקים שירותים מקיפים, לרבות:

ייעוץ לגבי זכאות ואפשרויות השקעה (נדל”ן, תרומה או השקעה בעסק).
סיוע בהכנה והגשת מסמכי הבקשה.
יצירת קשר עם יחידת אזרחות לפי השקעות מטעם לקוחות.
מתן הנחיות לגבי עמידה בדרישות בדיקת נאותות.

חוקי אנטיגואה וברבודה

חוקת אנטיגואה וברבודה היא החוק העליון השולט במדינה, המציב את הבסיס המשפטי לממשלתה, כמו גם את הזכויות והחובות של אזרחיה. הוא נכנס לתוקף ב-1981, והחליף טקסטים קודמים הקשורים לממשל של אנטיגואה וברבודה.

רקע

הוועידה החוקתית באנטיגואה, שהתקיימה בין ה-28 בפברואר ל-25 במרץ 1966, הביאה לדוח קונצנזוס שנחתם ונשמע על ידי הפרלמנט הבריטי. הדו”ח התווה קשר חדש וחופשי בין בריטניה לאנטיגואה, המעניק לאנטיגואה אוטונומיה מוחלטת בענייני פנים בעוד שבריטניה ניהלה את ענייני ההגנה והחוץ. הפרטים של הסכם זה תועדו ב-Cmnd. 2963.

בשנת 1981, צו סיום ההתאגדות של אנטיגואה סיים את מעמד ההתאגדות של בריטניה עם אנטיגואה, לאחר אישור הפרלמנט הבריטי.

הוראות

הקדמה: חלק בלתי נפרד מהסדר החוקתי.

פרקים

פרק א’: מכריזה על אנטיגואה וברבודה כמדינה דמוקרטית ריבונית ריבונית, מגדירה את שטחה ומבססת את החוקה כחוק העליון, ומבטלת חוקים סותרים.

פרק ב’: מבטיח זכויות יסוד וחירויות לכל הפרטים באנטיגואה ובברבודה, למעט חריגים המותרים בחוק.

פרק ג’: מסדיר את תפקידו של המושל הכללי, לרבות נוהלי מינוי וסגן.

פרק IV: מקים פרלמנט המורכב מהוד מלכותו, סנאט ובית הנבחרים, עם הוראות ספציפיות להרכבם ולתפקידיהם.

פרק ה’: מאשר את הוד מלכותו כרשות המבצעת, כאשר המושל הכללי מפעיל את הסמכות המבצעת מטעם הוד מלכותו, בכפוף להוראות חוקתיות.

פרק ו’: מחייב את כל ההכנסות והכספים להיות מופקדים לקרן מאוחדת, עם תקנות מחמירות על השימוש בקרן.

פרק VII: מקים את נציבות השירות הציבורי לאנטיגואה וברבודה, עם חברים שמונו על ידי המושל הכללי לפי עצתו של ראש הממשלה.

פרק VIII: חוק הלאום של אנטיגואה וברבודה.

פרק ט’: מעניק ליחידים את הזכות לפנות לבג”ץ אם הם סבורים שהופרה כלשהי של החוקה (למעט פרק ב’).

פרק י’: מכסה עניינים שונים, לרבות מועצת ברבודה, מגבלות על פניות בבתי משפט, התפטרות, מינויים מחדש ופרשנויות.

אזרחות אנטיגואה וברבודה

חוק הלאום של אנטיגואה וברבודה מוסדר על ידי חוקת אנטיגואה וברבודה משנת 1981, חוקי האזרחות השונים של אנטיגואה וברבודה, חוק ההתאזרחות של המילניום משנת 2004 וחוקי אזרחות בריטית שונים. חוקים אלה קובעים מי הוא, או זכאי להיות, אזרח אנטיגואה וברבודה. אזרחות אנטיגואה וברבודה מתקבלת בדרך כלל על פי העיקרון של jus soli, כלומר מלידה באנטיגואה וברבודה; או לפי הכללים של jus sanguinis, כלומר מלידה בחו”ל להורה בעל אזרחות אנטיגואה או ברבודנית. ניתן להעניק אותו גם לאנשים בעלי זיקה למדינה, על ידי השקעה בפיתוח המדינה, או לתושב קבע שהתגורר בארץ תקופה נתונה באמצעות התאזרחות. הלאום מבסס את הזהות הבינלאומית של האדם כחבר במדינה ריבונית. למרות שזה לא שם נרדף לאזרחות, זכויות המוענקות על פי החוק הפנימי למטרות פנים, בריטניה, ובכך חבר העמים, השתמשו באופן מסורתי במילים לסירוגין.

רכישת אזרחות אנטיגואה וברבודה

אנטיגואה וברבודה עשויה להקנות אזרחות באמצעות לידה, התאזרחות או רישום.

לפי לידה

אזרחות חלה על:

אנשים שנולדו בתוך המדינה, למעט אלה שנולדו לאנשים כמו דיפלומטים זרים, שיש להם חסינות מפני הליכים משפטיים, או להורים זרים שארצם נמצאת במלחמה עם הריבון האנטיגואה והברבודן; אנשים שנולדו בחו”ל להורה או סבא אחד לפחות, שרכשו אזרחות אנטיגואה וברבודה בעת העצמאות ב-1981, או שהיו רוכשים אזרחות כזו אלמלא נפטר ההורה לפני העצמאות; או אנשים שנולדו בחו”ל להורים המועסקים בשירות הממשלה או בסמכות הממשלה. לפי רישום אזרחות לפי רישום כוללת את אלה שיש להם קשרים משפחתיים או היסטוריים עם אנטיגואה וברבודה. זה כולל גם תוכנית לרכישת אזרחות באמצעות השקעה.

אנשים שרוכשים אזרחות באמצעות רישום כוללים:

על פי זיקה אנשים שהיו בני זוג או אלמנתו של אזרח שרכש אזרחות בעת העצמאות, אם הנישואים נמשכו לפחות שלוש שנים, אלא אם כן נפרדו כדין או חיו בנפרד ב-31 באוקטובר 1981; לאחר עצמאות, בן זוגו של אזרח הנשוי וחי עם אזרח השטח לפחות שלוש שנים; אנשים שהיו אזרחי חבר העמים שהקימו תושבות קבע והתגוררו באנטיגואה לפחות שבע שנים לפני ה-31 באוקטובר 1981; אנשים שהם אזרחי חבר העמים שהתגוררו באנטיגואה וברבודה לאחר העצמאות והתגוררו בשטח במשך שבע שנים לפחות; אנשים שהיו הופכים לאזרח בעצמאות אך לא היו זכאים רק בשל היותם צריכים לוותר על אזרחות בריטית כדי לרכוש אזרחות אחרת קטינים מתחת לגיל שמונה עשרה אשר אומצו כדין על ידי אזרח או שהיו זכאים להירשם כמאומץ, בעוד קטין , של אזרח אלמלא נפטר ההורה; ייסודים שנולדו בשטח; או אנשים המועסקים בממשלה ועומדים בקביעות מוגדרות של תושבות ושירות.

לפי השקעה

דרישות לאום לפי השקעה מחייבות תשלום עמלות, אשר בשנת 2013 היו 135,000$ למבוגר ו-$67,000 לילד קטין, וכן עמלות בדיקת נאותות. על המבקש העיקרי להיות בן 18 ומעלה ועליו לבצע מינימום השקעה ברכישת נדל”ן, תרומה לקרן הפיתוח הלאומית או השקעה בעסק בארץ. סוכני יחידת אזרחות לפי השקעות אחראים לטיפול בבקשות. על המועמדים לשלם את דמי בדיקת הנאותות שאינם ניתנים להחזר ועשרה אחוזים מדמי הבקשה במועד הגשת הבקשה, לספק אישור מרופא המאשר בריאות תקינה והיעדר מחלות מדבקות למבקש ולכל בני משפחה, ומשטרה. תְעוּדָה. מועמדים מצליחים חייבים להישבע שבועת אמונים.

על ידי התאזרחות

התאזרחות רגילה באנטיגואה ובברבודה יכולה להתקבל על ידי אנשים בוגרים בעלי כשירות משפטית, אשר ב-12 החודשים שלפני הגשת הבקשה התגוררו בשטח, הם בעלי אופי טוב, ומתכוונים להיות תושבי אנטיגואה וברבודה. המבקשים עותרים לשר ההגירה והאזרחות באמצעות קצין ההגירה הראשי, השוקל את הסיכון שהאדם עלול להוות למוסר הציבורי ולביטחון הציבור, כגון מעשים פליליים או פעילויות פליליות במדינה או מחוצה לה, העלולים לפגוע בסדר המשפטי או הציבורי; על ידי הליך פשיטת רגל שלא נפטר; או עם אמצעי לא מספיק של קיימות עצמית. נדרש תשלום אגרות וכן מסמכים לפי הצורך לתמיכה בבקשה. לאחר האישור, על המועמדים להישבע שבועת אמונים.

אובדן אזרחות

אזרחים רשאים לוותר מרצונם על השתייכותם לאנטיגואה וברבודה, אם המצהיר הוא מבוגר חוקי ומסוגל לרכוש אזרחות אחרת, ולבטל את הסיכוי לחוסר אזרחות בתוך שנים עשר חודשים. ייתכן ויתור לא יתקבל אם פעולה כזו תסכן את האינטרסים של המדינה או אם אנטיגואה וברבודה נמצאות במלחמה עם מקור הלאום החדש המוצע. דנטורליזציה עלולה להתרחש אם אדם השיג אזרחות באמצעות הונאה, מצג שווא או הסתרה; מעשי בגידה; חוסר נאמנות או שירות לממשלה זרה; עבירות פליליות מסוימות; אובדן אזרחות במדינת חבר העמים; ובמקרה של לאום לפי השקעה בגין אי עמידה בדרישות התושבות של התוכנית.

אזרחות כפולה

אנטיגואה וברבודה מאפשרת אזרחות כפולה, מה שנקבע במפורש בחוקה של 1981.

היסטוריה התקופה הקולוניאלית (1632-1981) בבריטניה, נאמנות, שבה נתינים התחייבו לתמוך במונרך, הייתה הקדמה לתפיסה המודרנית של לאום. הכתר הכיר משנת 1350 שכל האנשים שנולדו בשטחי האימפריה הבריטית היו נתינים. אלה שנולדו מחוץ לתחום – למעט ילדים של אלה המשרתים בתפקיד רשמי בחו”ל, ילדי המלוכה וילדים שנולדו על ספינת מפרש בריטית – נחשבו על פי החוק המקובל כזרים. נישואין לא השפיעו על מעמדו של נתין הממלכה. אנטיגואה התיישבה על ידי קולוניסטים אנגלים בשנת 1632 ונרכשה רשמית על פי תנאי הסכם ברדה בשנת 1667. עד 1655, רוב המתיישבים באיים הגיעו מאיים אחרים, כמו סנט קיטס, ולא מהגירה או חוזה אנגליה, ומעט עבדים יובאו. בניגוד למעצמות קולוניאליות אחרות עם חברות עבדים בקריביים, לבריטים לא היה קוד עבדים אחד. כל מושבה בריטית הורשה לקבוע חוקים משלה לגבי סחר העבדים, ואנטיגואה עשתה זאת בשנת 1702.

החברה האנטיגואה המרובדת הקימה היררכיית כוח שהציבה את האדניות הבריטיות בראש ובסדר יורד, שותלים ילידי אנטיגואה, בני תערובת. בני חורין, אזרחים פורטוגלים, אזרחי המזרח התיכון ואפרו-אנטיגואנים בתחתית. נשים נשואות היו כפופות לסמכות בעליהן בחשאי, והחוק נבנה כדי לשמור על היררכיות חברתיות על ידי הסדרת עניינים משפחתיים כמו מי יכול להתחתן, לגיטימציה וירושה. ילדים בחברות עבדים עקבו אחר מעמד האם, כך שאם היא הייתה חופשית ילדיה יהיו חופשיים או אם הייתה בשעבוד, גם ילדיה יהיו כבולים.

מלבד המשפט המקובל, לא היה חוק סטטוטורי סטנדרטי שחל על נושאים ברחבי התחום, כלומר תחומי שיפוט שונים יצרו חקיקה משלהם לתנאים מקומיים, שלעתים קרובות התנגשו עם החוקים בתחומי שיפוט אחרים באימפריה. חוקי הלאום שהתקבלו על ידי הפרלמנט הבריטי הורחבו רק לממלכת בריטניה הגדולה, ולאחר מכן לממלכה המאוחדת של בריטניה הגדולה ואירלנד. בשנת 1807, הפרלמנט הבריטי העביר את חוק סחר העבדים, שחסם את סחר העבדים האטלנטי באימפריה. החוק לא ביטל את העבדות, שלא הסתיימה עד שחוק האמנציפציה של 1833 נכנס לתוקף ב-1834. למרות שהחוק משנת 1833 דרש תקופת חניכה לפני שהעבדים יכלו להרוויח את חירותם, אף אחד מהם לא הגיש בקשה באנטיגואה, והעבדים זכו מיד לחירותם ב-1 באוגוסט 1834. למרות שהם חופשיים, מעולם לא הייתה תוכנית בריטית לתת קול לעבדים לשעבר בפרלמנט, ולהשאיר אותם כנתינים בריטיים במערכת זכויות מרובדת ביותר. בשל זכויות פוליטיות וכלכליות, עבדים לשעבר לא היו זכאים להכרה רשמית כאזרחים על ידי אומות אחרות.

בשנת 1871, אנטיגואה סומנה כאחת משש הנשיאות המנהלית של הפדרציה של איי ליווארד ולבית המחוקקים של הפדרציה ניתנה הסמכות להסדיר את חיי המשפחה. לחוקים שהתקבלו על ידי בית המחוקקים של הפדרציה היו השלכות על המעמד המשפטי של נשים וילדים שיישאר עד המאה העשרים. בשנת 1911, בוועידה האימפריאלית התקבלה החלטה לנסח קוד לאום משותף לשימוש ברחבי האימפריה. חוק הלאומיות הבריטית ומעמדם של זרים משנת 1914 איפשר לתחומי השיפוט המקומיים בדומיניונים המנהלים את עצמם להמשיך להסדיר את הלאומיות בשטחיהם, אך גם הקים תוכנית לאום אימפריאלית ברחבי הממלכה. חוק המדים, שנכנס לתוקף ב-1 בינואר 1915, חייב אישה נשואה להפיק את אזרחותה מבן זוגה, כלומר אם הוא בריטי, היא גם הייתה, ואם הוא היה זר, כך גם היא. הוא קבע כי עם אובדן אזרחותו של בעל, אישה יכולה להצהיר שהיא רוצה להישאר בריטית ובתנאי שאם נישואים נסתיימו, באמצעות מוות או גירושין, אזרח יליד בריטניה שאיבד את מעמדה באמצעות נישואים יוכל לרכוש מחדש את הבריטים.

אזרחות באמצעות התאזרחות ללא עמידה בדרישת תושבות.

החוק חזר על הוראות המשפט המקובל עבור אנשים ילידי טבע שנולדו בתוך התחום בתאריך התוקף או לאחריו. על ידי שימוש במילה אדם, החוק ביטל את דרישות הלגיטימיות לאזרחים צעירים. לאלו שנולדו בחו”ל בתאריך התוקף או אחריו, עדיין נדרשה לגיטימציה, וניתן היה להפיק אותה רק על ידי ילד מאב בריטי (דור אחד), שנולד טבעי או התאזרח. התאזרחות חייבה חמש שנות מגורים או שירות לכתר.

תיקונים חוקקו ב-1918, 1922, 1933 ו-1943 ששינו את הלאום הנגזר לפי מוצאם ושינו מעט הוראות לנשים לאבד את אזרחותן עם נישואין. בגלל עלייה בחוסר אזרחות, אישה שלא רכשה באופן אוטומטי את אזרחותו של בעלה עם נישואיו או עם התאזרחותו במדינה אחרת, לא איבדה את מעמדם הבריטי לאחר 1933. התיקון של 1943 אפשר לילד שנולד בחו”ל בכל עת להיות ילד. אזרח בריטי ממוצא אם מזכיר המדינה הסכים לרשום את הלידה. על פי תנאי חוק הלאומיות הבריטית משנת 1948 אזרחים בריטים באנטיגואה וברבודה סווגו מחדש באותה תקופה כאזרחי בריטניה והמושבות (CUKC). תוכנית הלאום הבריטית הבסיסית לא השתנתה יותר מדי, ובדרך כלל אלה שהוגדרו בעבר כבריטים נשארו זהים.

השינויים כללו כי נשים וילדים לא רכשו עוד אוטומטית את מעמד הבעל או האב, ילדים שרכשו אזרחות ממוצא לא נדרשו עוד להצהיר הצהרת שימור, והרישום לילדים שנולדו בחו”ל הוארך. באותה שנה, הגירושין הפכו לחוקיים בפדרציה ליווארד וכאשר הם נחקק, היא אפשרה גירושין רטרואקטיביים מ-1913.

בשנת 1958 הצטרפה אנטיגואה לפדרציה של איי הודו המערבית. הפדרציה, שכללה את ברבדוס, איי ליווארד הבריטיים, איי ווינדוורד הבריטיים, ג’מייקה וטרינידד וטובגו, נתפסה בדרך כלל על ידי תומכיה כאמצעי להשתמש במבנה פדרלי כדי להשיג עצמאות לאומית ובסופו של דבר להכרה כדומיניון. הפדרציה לא הצליחה לפתח תוכנית לאום מאוחדת, שכן מדינות חברות נטו להזדהות עם האי הספציפי שלהן, ולא לפי אזור.

הפדרציה קרסה ב-1962, אך ב-1967 הפכה אנטיגואה למדינה קשורה, על פי חוק איי הודו המערבית של אותה שנה. על פי תנאי החוק, מדינות קשורות – אנטיגואה, דומיניקה, גרנדה, סנט כריסטופר-נביס-אנגווילה, סנט לוסיה וסנט וינסנט – היו במסלול להפוך לעצמאיים לחלוטין ויכלו לסיים את ההתאגדות שלהם עם הפיכתם למדינה עצמאית של חבר העמים.

לאחר העצמאות (1981-הווה) אנטיגואה סיימה את מעמדה של המדינה המזוהה בשנת 1981 והפכה למדינה עצמאית, ששינתה את שמה לאנטיגואה וברבודה, החל ב-1 בנובמבר 1981. בדרך כלל, אנשים שהיו בעבר אזרחים כפי שהוגדרו תחת הסיווג של “אזרחי בריטניה והמושבות”, יהפכו לאזרחי אנטיגואה וברבודה ביום העצמאות ויפסיקו להיות אזרחים בריטיים. נעשו חריגים כדי שאנשים ישמרו על אזרחותם ומעמדם הבריטים אם הם (או אביהם או סבם) נולדו, התאזרחו או רשומים בחלק מהממלכה שנשאר ב-1 בנובמבר חלק מהממלכה המאוחדת או מהמושבות, או שהיו מסופח למקום כזה. חריגים אחרים אפשרו לנשים שעלולות לאבד את אזרחותן בגלל נישואים להישאר בריטיות ולאנשים שהקימו את זכות המגורים בבריטניה לשמור על אזרחותם הבריטית. על פי תנאי חוק האזרחות של אנטיגואה וברבודה משנת 1982, “הורה” הוגדר ככולל אם לילד בלתי חוקי. ב-1986, אי-השוויון המשפטי בין לגיטימציה לא-לגיטימיות נדחה עם חקיקתו של חוק מעמד הילדים, והחוקים הנלווים לו חוק הלידות וחוק הצוואה, המגדירים מחדש את הירושה והמעמד באנטיגואה ובברבודה. חוק הלידה אפשר לילדים לגיטימיים לשאוב אזרחות מאמהותיהם.

אנטיגואה וברבודה
אנטיגואה וברבודה היא מדינת אי ריבונית באיים הקריביים. הוא שוכן בחיבור של הים הקריבי והאוקיינוס ​​האטלנטי באיי ליווארד, חלק מהאנטילים הקטנים.

המדינה מורכבת משני איים עיקריים, אנטיגואה וברבודה, המרוחקים כ-40 ק”מ זה מזה, וכמה איים קטנים יותר, כולל ציפור גדולה, ירוקה, גיאנה, לונג, מיידן, קוצני, יורק ורדונדה. אוכלוסיית הקבע מונה כ-97,120 (הערכות 2019), כאשר 97% מתגוררים באנטיגואה. סנט ג’ון, אנטיגואה, היא בירת המדינה, העיר המרכזית והנמל הגדול ביותר של המדינה. קודרינגטון היא העיר הגדולה ביותר של ברבודה.

בשנת 1493, כריסטופר קולומבוס סקר את האי אנטיגואה, שאותו כינה על שם כנסיית סנטה מריה לה אנטיגואה. בריטניה הגדולה התיישבה באנטיגואה ב-1632 וברבודה ב-1678. חלק מהמושבה הפדרלית של איי ליווארד משנת 1871, אנטיגואה וברבודה הצטרפו לפדרציה של הודו המערבית ב-1958. עם התפרקות הפדרציה ב-1962, היא הפכה לאחת מהמערב. מדינות שותפות בהודו בשנת 1967. לאחר תקופה של ממשל עצמי פנימי, היא קיבלה עצמאות מלאה מבריטניה ב-1 בנובמבר 1981. אנטיגואה וברבודה היא חברה במדינות חבר העמים ובממלכת חבר העמים; זוהי מונרכיה חוקתית עם צ’ארלס השלישי כראש המדינה שלה.

כלכלת אנטיגואה וברבודה תלויה במידה רבה בתיירות, שמהווה 80% מהתמ”ג שלה. כמו מדינות אי אחרות, אנטיגואה וברבודה פגיעות להשפעות של שינויי אקלים, כמו עליית פני הים, ועוצמה מוגברת של מזג אוויר קיצוני כמו הוריקנים. אלה גורמים לשחיקת החוף, מחסור במים, ואתגרים אחרים.

אנטיגואה וברבודה מציעה תוכנית אזרחות לפי השקעה. המדינה לא גובה מס הכנסה אישי.

אנטיגואה היא ספרדית עבור ‘עתיקה’ וברבודה היא ספרדית עבור ‘מזוקן’. האי אנטיגואה נקרא במקור Wadadli על ידי arawaks והוא ידוע מקומית בשם זה היום; הקאריבים אולי נקראים ברבודה ואומוני. כריסטופר קולומבוס, בזמן שהפליג לידו בשנת 1493, אולי קרא לו סנטה מריה לה אנטיגואה, על שם אייקון בקתדרלת סביליה הספרדית. ה”מזוקן” של ברבודה נחשב או לתושבי האי הזכרים או לעצי התאנה המזוקנים המצויים בו.

היסטוריה התקופה הקדם-קולוניאלית אנטיגואה התיישבה לראשונה על ידי ציידים-לקטים ילידי גיל ארכאי בשם Ciboney. תיארוך פחמן הקים את ההתנחלויות המוקדמות ביותר שהתחילו בסביבות 3100 לפני הספירה. הם הוחלפו על ידי אנשי סלאדואידים דוברי ערוואק מהתקופה הקרמית שלפני הקולומביה, שהיגרו מנהר האורינוקו התחתון. הם הציגו חקלאות, וגידלו, בין היתר, את האננס השחור המפורסם של אנטיגואה (Ananas comosus), תירס, בטטה, צ’ילי, גויאבה, טבק וכותנה. מאוחר יותר גם הקאריבים הלוחמים יותר התיישבו באי, אולי בכוח.

הגעת אירופה והתיישבות כריסטופר קולומבוס היה האירופאי הראשון שראה את האיים בשנת 1493. הספרדים לא התיישבו באנטיגואה עד לאחר ששילוב של מחלות אירופיות ואפריקניות, תת תזונה ועבדות הכחידו בסופו של דבר את רוב האוכלוסייה הילידית; אבעבועות שחורות הייתה כנראה הרוצח הגדול ביותר.

האנגלים התיישבו באנטיגואה ב-1632; כריסטופר קודרינגטון התיישב בברבודה בשנת 1685. טבק ואחר כך גודלו סוכר, עבדו על ידי אוכלוסיה גדולה של עבדים שהובלו ממערב אפריקה, שעד מהרה הגיעו לעלות בהרבה על המתיישבים האירופים.

התקופה הקולוניאלית

האנגלים שמרו על השליטה באיים, והדפו ניסיון התקפה צרפתית ב-1666. התנאים האכזריים שספגו העבדים הובילו למרידות ב-1701 וב-1729 ולמרד מתוכנן ב-1736, האחרון בהנהגת הנסיך קלאס, למרות שהתגלה. לפני שזה התחיל והמנהיגים הוצאו להורג. העבדות בוטלה באימפריה הבריטית ב-1833, והשפיעה על הכלכלה. זה הוחמר על ידי אסונות טבע כמו רעידת האדמה של 1843 והוריקן של 1847. הכרייה התרחשה באי רדונדה; עם זאת, זה נפסק בשנת 1929, והאי נותר מאז לא מיושב.

חלק מהמושבה של איי ליווארד, אנטיגואה וברבודה הפכו לחלק מהפדרציה הקצרה של איי הודו המערבית מ-1958 עד 1962. אנטיגואה וברבודה הפכו לאחר מכן למדינה קשורה של הממלכה המאוחדת עם אוטונומיה פנימית מלאה ב-27 בפברואר 1967. שנות ה-70 נשלטו על ידי דיונים לגבי עתיד האיים והיריבות בין מפלגת הלייבור של ור בירד מאנטיגואה וברבודה (ABLP) לבין תנועת העבודה הפרוגרסיבית (PLM) של ג’ורג’ וולטר. בסופו של דבר, אנטיגואה וברבודה זכו לעצמאות מלאה ב-1 בנובמבר 1981; ור בירד הפך לראש הממשלה של המדינה החדשה. המדינה בחרה להישאר בתוך חבר העמים, והשאירה את המלכה אליזבת כראש המדינה, עם המושל הראשון, סר וילפרד ג’ייקובס, כמושל הכללי.

עידן העצמאות שני העשורים הראשונים לעצמאותה של אנטיגואה נשלטו מבחינה פוליטית על ידי משפחת בירד וה-ABLP, כאשר ור בירד שלט בין השנים 1981 ל-1994, ואחריו בנו לסטר בירד מ-1994 עד 2004. למרות שהעניק מידה של יציבות פוליטית, ומחזק. בתיירות למדינה, ממשלות בירד הואשמו תכופות בשחיתות, מקורבים ועוולות פיננסיות. ור בירד הבן, הבן הבכור, נאלץ לעזוב את הקבינט ב-1990 בעקבות שערורייה שבה הואשם בהברחת נשק ישראלי לסוחרי סמים קולומביאנים. בן נוסף, איבור בירד, הורשע במכירת קוקאין ב-1995.

בשנת 1995, הוריקן לואיס גרם נזק חמור לברבודה.

הדומיננטיות של ה-ABLP בפוליטיקה האנטיגואה הסתיימה עם הבחירות הכלליות באנטיגואה ב-2004, בהן ניצחה המפלגה המתקדמת המאוחדת (UPP) של וינסטון בולדווין ספנסר. וינסטון בולדווין ספנסר היה ראש ממשלת אנטיגואה וברבודה משנת 2004 עד 2014. עם זאת, ה-UPP הפסידה בבחירות הכלליות באנטיגואה ב-2014, כאשר ה-ABLP חזרה לשלטון תחת גסטון בראון. ABLP זכתה ב-15 מתוך 17 המושבים בבחירות המהירות של 2018 תחת הנהגתו של ראש הממשלה המכהן גסטון בראון.

בשנת 2016, הוגדרה החצר של נלסון כאתר מורשת עולמית של אונסק”ו.

רוב ברבודה נהרס בתחילת ספטמבר 2017 על ידי הוריקן אירמה, שהביא רוחות במהירויות שהגיעו ל-295 קמ”ש. הסופה פגעה או הרסה 95% מהמבנים והתשתיות של האי, והותירה את ברבודה בקושי ראויה למגורים על פי ראש הממשלה גסטון בראון. כמעט כולם באי פונו לאנטיגואה. בתוך מאמצי הבנייה מחדש של ברבודה, שעלותם נאמדת ב-100 מיליון דולר לפחות, הודיעה הממשלה על תוכניות לבטל חוק בן מאה שנה של בעלות על קרקעות קהילתיות על ידי מתן אפשרות לתושבים לקנות קרקע; מהלך שזכה לביקורת כמקדם “קפיטליזם אסון”.

גיאוגרפיה

אנטיגואה וברבודה ממוקמת באנטיגואה וברבודה אנטיגואה אנטיגואה ברבודה ברבודה רדונדה רדונדה אנטיגואה וברבודה תצורות אבן גיר, במקום לפעילות געשית, השפיעו הכי הרבה על הטופוגרפיה של אנטיגואה ושל ברבודה, ששניהם איים נמוכים יחסית. בוגי פיק, הידוע גם בשם הר אובמה בשנים 2008 עד 2016, הוא הנקודה הגבוהה ביותר באנטיגואה ובברבודה. זהו שריד של לוע געש ומתנשא בסך הכל ל-402 מטרים. בוגי פיק ממוקם בדרום מערב אנטיגואה.

לשני האיים הללו יש קווי חוף בעלי צורה מאוד לא סדירה הזרועים בחופים, לגונות ונמלים טבעיים. יש שוניות ושוניות שמקיפות את האיים מכל עבר. בגלל כמות המשקעים הנמוכה, אין הרבה נחלים. באף אחד מהאיים לא ניתן למצוא כמויות מספקות של מי תהום מתוקים.

רדונדה הוא אי קטן ולא מיושב הממוקם כ-40 קילומטרים מדרום-מערב לאנטיגואה. רדונדה הוא אי סלעי.

ערים וכפרים הערים המאוכלסות ביותר באנטיגואה ובברבודה נמצאות בעיקר באנטיגואה, שהן סנט ג’ון, כל הקדושים, פיגוטס וליברטה. העיר המאוכלסת ביותר בברבודה היא קודרינגטון. ההערכה היא כי 25% מהאוכלוסייה מתגוררת באזור עירוני, וזה נמוך בהרבה מהממוצע הבינלאומי העומד על 55%.

האיים אנטיגואה וברבודה מורכבים בעיקר משני האיים בעלי שם, אנטיגואה וברבודה. מלבד זאת, האיים הגדולים ביותר של אנטיגואה וברבודה הם האי גיאנה ולונג איילנד מול חופי אנטיגואה, והאי רדונדה, שנמצא רחוק משני האיים המרכזיים.

אקלים

כמות המשקעים היא בממוצע 990 מ”מ בשנה, כאשר הכמות משתנה מאוד מעונה לעונה. באופן כללי, התקופה הרטובה ביותר היא בין ספטמבר לנובמבר. האיים חווים בדרך כלל לחות נמוכה ובצורת חוזרת. הטמפרטורות הממוצעות 27 מעלות צלזיוס, עם טווח שבין 23 מעלות צלזיוס ל-29 מעלות צלזיוס בחורף ל-25 מעלות צלזיוס עד 30 מעלות צלזיוס בקיץ ובסתיו. התקופה הקרירה ביותר היא בין דצמבר לפברואר.

סופות הוריקן פוגעות בממוצע פעם בשנה, כולל סופת ההוריקן החזקה מקטגוריה 5 אירמה, ב-6 בספטמבר 2017, שגרמה נזק ל-95% מהמבנים בברבודה. כ-1,800 בני אדם פונו לאנטיגואה.

גורמים שצוטטו על ידי טיים ציינו שידרשו יותר מ-100 מיליון דולר לבנייה מחדש של בתים ותשתיות. פילמור מולין, מנהל המשרד הלאומי של ברבודה לשירותי אסון, אמר שכל התשתית והשימוש הקריטיים

סוגיות סביבתיות אנטיגואה וברבודה, בדומה למדינות אי אחרות, מתמודדות עם אתגרים סביבתיים ייחודיים בשל קרבתה לאוקיינוס ​​וגודלה הקטן. אתגרים אלה כוללים לחצים על משאבי מים, מערכות אקולוגיות טבעיות וכריתת יערות.

הבעיות הקיימות באי מחריפות בגלל שינויי האקלים. עליית מפלס הים ושונות מוגברת של מזג האוויר, המשותפת למדינות אי רבות המושפעות משינויי אקלים, מעצימות את הלחצים על הקהילות והיבשה. שחיקת חוף וחדירת מים מלוחים הם תהליכים בולטים המחמירים אתגרים אלו.

נושאים אלה לא רק מסכנים את תושבי האי אלא גם משבשים את הכלכלה, שבה התיירות מהווה 80% מהתמ”ג. עונת ההוריקנים ההרסנית של 2017, בסימן ההוריקנים מריה ואירמה, פגעה שוב ושוב בתשתיות פגיעות באיים.

דמוגרפיה

באנטיגואה יש אוכלוסייה של 93,219, המורכבת ברובה מאנשים ממוצא מערב אפריקאי, בריטי ופורטוגלי. ההתפלגות האתנית מורכבת מ-91% שחורים, 4.4% גזע מעורב, 1.7% לבנים ו-2.9% אחרים (בעיקר מזרח הודי). רוב הלבנים הם ממוצא בריטי. ערבים לבנטיניים נוצרים ומספר קטן של מזרח אסיה ויהודים ספרדים מהווים את שאר האוכלוסייה.

אחוז גדול יותר ויותר מהאוכלוסייה מתגורר בחו”ל, בעיקר בבריטניה (בריטים אנטיגואים), ארצות הברית וקנדה. מיעוט מתושבי אנטיגואה הם מהגרים ממדינות אחרות, במיוחד מדומיניקה, גיאנה וג’מייקה, ויותר ויותר מהרפובליקה הדומיניקנית, סנט וינסנט והגרנדינים ומניגריה. לפי ההערכות, כ-4,500 אזרחים אמריקאים מתגוררים גם באנטיגואה ובברבודה, מה שהופך את מספרם לאחת האוכלוסיות האמריקאיות הגדולות ביותר במזרח הקאריביים דוברי האנגלית. 68.47% מהאוכלוסייה נולדו באנטיגואה וברבודה.

שפות

השפה הנפוצה ביותר בעסקים היא אנגלית. יש הבדל בולט בין המבטא האנטיגוואי לזה הברבודאני.

בהשוואה לקריאול אנטיגואה, אנגלית תקנית הייתה השפה המועדפת בשנים שקדמו להשגת עצמאותן של אנטיגואה וברבודה. השפה הקריאולית האנטיגואה זוכה לזלזל על ידי המעמד הגבוה והבינוני באופן כללי. השפה הקריאולית האנטיגואה מונעת משימוש במערכת החינוך, וההדרכה מתבצעת במקום זאת באנגלית סטנדרטית (בריטית).

חלק ניכר מהמילים המשמשות בניב האנטיגוואי נגזר מהשפה הבריטית והאפריקאית כאחד. זה ברור בביטויים כמו “Innit?” שמתורגם מילולית ל”נכון?” פתגמי אי נפוצים רבים ניתן לייחס לאפריקה, כמו שפת הפידג’ין.

כ-10,000 אנשים מסוגלים לדבר בספרדית.

דת

רוב (77%) של האנטיגואנים הם נוצרים, כאשר האנגליקנים (17.6%) הם העדה הגדולה ביותר. זרמים נוצריים נוספים הנוכחים הם הכנסייה האדוונטיסטית של היום השביעי (12.4%), הפנטקוסטליזם (12.2%), הכנסייה המורביה (8.3%), הרומאים הקתולים (8.2%), הכנסייה המתודיסטית (5.6%), כנסיית הקדושה הווסליאנית (4.5%), כנסיית האלוהים (4.1%), בפטיסטים (3.6%), מורמוניזם (<1.0%), וכן עדי יהוה.

ממשל

מערכת פוליטית הפוליטיקה של אנטיגואה וברבודה מתרחשת במסגרת של מונרכיה דמוקרטית אחידה, פרלמנטרית, ייצוגית, שבה ראש המדינה הוא המלך שממנה את המושל הכללי כסגן הנציג המלכותי. צ’ארלס השלישי הוא המלך הנוכחי של אנטיגואה וברבודה, לאחר שכיהן בתפקיד זה מאז מות אמו, אליזבת השנייה. היא הייתה המלכה מאז עצמאות האיים מהממלכה המאוחדת ב-1981. המלך מיוצג כיום על ידי המושל הכללי סר רודני וויליאמס. מועצת שרים ממונה על ידי המושל הכללי בעצת ראש הממשלה, כיום גסטון בראון (2014–). ראש הממשלה הוא ראש הממשלה.

הסמכות המבצעת מופעלת על ידי הממשלה בעוד שסמכות החקיקה נתונה הן לממשלה והן לשתי הלשכות של הפרלמנט. הפרלמנט הדו-ביתי מורכב מהסנאט (17 חברים שמונו על ידי חברי הממשלה ומפלגת האופוזיציה, ומאושרים על ידי המושל הכללי), ומבית הנבחרים (17 חברים שנבחרו על ידי ראשון שעבר את התפקיד) לכהן לחמש שנים תנאים.

המנהיג הנוכחי של האופוזיציה הנאמנה של הוד מלכותו הוא ג’מאלה פרינגל.

לאחרונה חלה התפתחות בתנועת הרפובליקניות באנטיגואה וברבודה, בעקבות הפיכתה של ברבדוס לרפובליקה ב-2021 ובעקבות מותה של אליזבת השנייה ב-2022, כאשר סקר דעת קהל הראה תמיכת רוב בשינוי.

בחירות

הבחירות האחרונות נערכו ב-21 במרץ 2018. מפלגת הלייבור של אנטיגואה ברבודה (ABLP) בראשות ראש הממשלה גסטון בראון זכתה ב-15 מתוך 17 המושבים בבית הנבחרים. הבחירות הקודמות היו ב-12 ביוני 2014, במהלכן זכתה מפלגת הלייבור של אנטיגואה ב-14 מושבים, והמפלגה הפרוגרסיבית המאוחדת ב-3 מושבים.

מאז 1951, הבחירות ניצחו על ידי מפלגת הלייבור הפופוליסטית של אנטיגואה. עם זאת, בבחירות המחוקקות של אנטיגואה וברבודה של 2004 נרשמה תבוסה של הממשלה הנבחרת הכי ארוכה באיים הקריביים.

ור בירד היה ראש ממשלה מ-1981 עד 1994 וראש הממשלה של אנטיגואה מ-1960 עד 1981, למעט התקופה 1971-1976 שבה תנועת העבודה הפרוגרסיבית (PLM) הביסה את מפלגתו. בירד, ראש הממשלה הראשון של המדינה, מיוחס שהביא את אנטיגואה וברבודה והאיים הקריביים לעידן חדש של עצמאות. ראש הממשלה לסטר בראיינט בירד ירש את בירד הבכור ב-1994.

בחירות למפלגה גסטון בראון ניצח את קודמו לסטר בראיינט בירד בוועידה הדו-שנתית של מפלגת הלייבור באנטיגואה בנובמבר 2012 שנערך לבחירת מנהיג פוליטי וקצינים אחרים. לאחר מכן שינתה המפלגה את שמה ממפלגת הלייבור של אנטיגואה (ALP) למפלגת הלייבור של אנטיגואה וברבודה (ABLP). זה נעשה כדי לכלול באופן רשמי את נוכחות המפלגה באי האחות ברבודה בארגון שלה, המפלגה הפוליטית היחידה ביבשת שיש לה סניף פיזי בברבודה.

מערכת המשפט

בית המשפט העליון של המזרח הקאריבי הוא בית המשפט העליון במערכת המשפט של האזור (שבסיסו בסנט לוסיה; שופט אחד של בית המשפט העליון הוא תושב האיים ועומד בראש בית המשפט הגבוה לצדק). בית המשפט הקריבי סופר את אנטיגואה כאחת המדינות החברות בו. הערכאה הגבוהה ביותר שלה היא הוועדה השיפוטית של המועצה החסית, הפועלת בתפקיד זה.

יחסי חוץ

אנטיגואה וברבודה היא חברה באומות המאוחדות, הברית הבוליבריאנית לאמריקה, חבר העמים, הקהילה הקאריבית, ארגון מדינות המזרח הקאריביות, ארגון מדינות אמריקה, ארגון הסחר העולמי והמזרח מערכת האבטחה האזורית של הקריביים.

אנטיגואה וברבודה היא גם חברה בבית הדין הפלילי הבינלאומי (עם הסכם חסינות דו-צדדי להגנה על צבא ארה”ב כפי שמכוסה בסעיף 98 של אמנת רומא).

בשנת 2013, אנטיגואה וברבודה קראו לפיצויים על עבדות באו”ם. ראש הממשלה בולדווין ספנסר אמר כי “ראינו לאחרונה מספר מנהיגים מתנצלים”, וכי כעת עליהם “להתאים את דבריהם ליתרונות קונקרטיים וחומריים”.

צבא כ-260 איש משרתים כיום בצבא אנטיגואה וברבודה – 190 בכוח ההגנה של אנטיגואה וברבודה ו-70 במשטרת אנטיגואה וברבודה המלכותית. ל-ABDF יש אוגדות משמר חופים וחי”ר.