גירושין בהסכמה

גירושין בהסכמה

הרצון המשותף לסיים את קשר הנישואין בצורה חלקה ורגועה ככל האפשר הוא שמביא זוגות רבים לבחור בגירושין בהסכמה. הכוונה היא כי במקום לנהל את ההליך המשפטי בערכאות, בני הזוג ינהלו ביניהם משא ומתן על הסוגיות השונות ויגבשו הסכם גירושין.

עורך דין מומלץ

מהם גירושין בהסכמה?
בדרך כלל, כאשר מתקבלת החלטה על גירושין, קשה עוד למצוא מכנה משותף רחב בין בני הזוג. מערכת היחסים ביניהם מצויה במשבר גדול, והוא מלווה לעיתים קרובות בהרבה כעס ואכזבה. אולם למרות זאת, מרבית הזוגות מאוחדים ברצונם לסיים את ההליך המשפטי ביניהםבצורה יעילה ומהירה ככל שניתן. כאשר לבני הזוג יש ילדים, המניע המרכזי הוא הרצון להקל עליהם את הפרידה. במקרים אחרים, השאיפה היא לחסוך בעלויות כספיות או האפשרות לסגור את הדלת על הקשר ולפתוח בחיים חדשים.

באופן טבעי, הדרך לסיים את הליך הגירושין באופן היעיל ביותר אינה עוברת בערכאות,שם כל צד נלחם באחר ומנסה לקבל פסק דין לטובתו, אלא בגירושין בהסכמה: גיבוש הסכמות הדדיות בין בני הזוג על כל הסוגיות העומדות על הפרק וחתימה על הסכם גירושין.

למה כדאי להתגרש בהסכמה?
גירושין, יהיו נסיבותיהם אשר יהיו, הם אף פעם לא קלים. הבחירה בגירושין בהסכמה מאפשרת לבני הזוג להיפרד ברוח טובה יותר, ללא החרפת המתחים המתרחשת בדרך כלל בניהול ההליך בבית המשפט. ככל שבני הזוג ייפרדו בצורה מכבדת יותר, כך יוכלו להישאר ביחסים חבריים למען הילדים ויצליחו להעניק להם סביבה בריאה לגדול בה על אף הפרידה.

יתרונות נוספים של גירושין בהסכמה הם החסכון בזמן ובכסף, היות שניהול משא ומתן מחוץ לכותלי בית המשפט יהיה זול בהרבה וקצר בהרבה מאשר ניהול ההליך המשפטי עד סופו. אז איך מגיעים אל התוצאה המיוחלת? באמצעות הליך של גישור ביחידת הסיוע או באמצעות גישור גירושין אצל עורך דין מגשר.

בקשה ליישוב סכסוך – גישור ביחידת הסיוע
מרביתנו יודעים כי הליכי גירושין בישראל מתנהלים בבתי המשפט לענייני משפחה ובבתי הדין הרבניים. מעטים מודעים לכך כי לפני שיוכלו בני הזוג לפנות לערכאות אלו, עליהם לעבור שלב מקדמי והוא בקשה ליישוב סכסוך. במסגרתו, יוזמנו הצדדים לעובד סוציאלי ביחידת הסיוע של בית המשפט/בית הדין אשר ינסה לסייע להם להסדיר את ענייני הגירושין בהסכמה. היה וניסיון זה כשל, רשאים יהיו בני הזוג לנהל את הליך הגירושין בערכאות.

מאז שנת 2016, עת נוצרה החובה להליך זה, אחוז לא מבוטל של הזוגות אכן מצליחים ליישב את המחלוקות ביניהם ביחידת הסיוע. אף מי שאינם מעוניינים בסיוע של המסגרת הזו או שלא מצאו אותה כיעילה עבורם, פונים לגישור אצל עורך דין מגשר ומוצאים שם את הדרך לגיבוש הסכם גירושין לשביעות רצונם.

גישור גירושין
האלטרנטיבה השנייה לגירושין בהסכמה היא פנייה משותפת של בני הזוג לעורך דין מגשר. הגישור הוא תחום רחב ידיים ועל כן יש לוודא כי המגשר הוא מומחה בהליכי גירושין. כך יודעים בני הזוג כי יש לו את הידע והניסיון להביאם לכדי שיח יעיל וגיבוש הסכמות. כדי שההליך יישא פרי, על כל אחד מהצדדים לברר מראש עם עצמו מהם הרצונות והצרכים שלו, היכן הוא מוכן להתגמש ולבוא לקראת האחר ומהם הקווים האדומים מבחינתו.

העובדה כי הליך הגישור הוא וולונטרימורידה מבני הזוג לחץ גדול. המגשר אינו שופט, הוא אינו מכריע ביניהם והם רשאים להפסיק את הגישור בכל עת. בד בבד, מאפיין זה יכול לפגוע במידת המחויבות של בני הזוג לתהליך ולגרום להם להרים ידיים מהר מדי. לכן, לפני שמתחילים חשוב לעשות תיאום ציפיות ולוודא כי שני הצדדים באמת מעוניינים לעשות את המאמץ הנדרש כדי לחתום על הסכם גירושין.

עורכי דין מומלצים בתחום