להיות עו”ד פלילי כל מה שצריך לדעת כדי להיות סנגור פלילי

עו”ד פלילי סנגור מוסמך
החוק הפלילי הוא כל מה שאנחנו עושים:עורכי דין רבים מתעסקים במגוון רחב של דיסציפלינות משפטיות. לא נדיר להיתקל במשרד עורכי דין העוסק בדיני משפחה, נזקי גוף והגנה פלילית. בעוד שעורכי הדין במשרדים כאלה מוכשרים ללא ספק, האם אתה באמת רוצה להיות מיוצג על ידי מישהו שמתכונן גם לתיק גירושין בהמשך השבוע?

עורך דין מומלץ

אנו עוסקים בהגנה פלילית באופן בלעדי המאפשר לנו להקדיש את מלוא תשומת הלב לצורכי המקרה שלך. במהלך השנים טיפלנו במגוון תיקים פליליים מעבירות קלות ועד עבירות פליליות לרבות רצח, תקיפה, אלימות במשפחה, פשעי מין, החזקה וסחר בסמים, הונאה ונהיגה בשכרות.

ניסיון חשוב: עורכי הדין שלנו עוסקים במשפט פלילי מעל 20 שנה! אנחנו יודעים איך המערכת עובדת וזכינו לכבוד שנצבר בעמל רב הן של עמיתינו והן של הצד השני במערכת המשפט הפלילי. הדבר הראשון שאנו עושים בכל מקרה הוא לקבוע אם נוכל לגרום לאישום להיעלם לחלוטין. אנו בוחנים את המקרה בכל זווית אפשרית כדי לראות אם נוכל לגרום לאישום להיעלם. אנו נהיה בקשר תקיף עם התובע או הפרקליטות אם נדרש כדי לקבל את התוצאה הטובה ביותר שאפשר.

ייעוץ פלילי: אנו נאמר לך מה מצבך בפנים וזה בדיוק מה שאתה רוצה בעורך דין פלילי. הצוות הסנגורים שלנו לא יגיד לך מה שאתה רוצה לשמוע, אבל יהיה ישר איתך ויגיד לך מה שאתה צריך לשמוע. אתה רוצה עורך דין שיעשה הכל כדי לשמור על זכויותיך, לבחון כל טענה משפטית ולהשיג את התוצאה הטובה ביותר שאפשר. למרות ששום דבר לא מובטח, אנו נלחמים בשם לקוחותינו.

עו”ד פלילי יוצא פרקליטות יכול לשמש סנגור פלילי
עורך דין פלילי עובד מול הפרקליטות הפלילית המשתייכת לרשות המבצעת של מדינת ישראל והיא יחידה נפרדת במשרד המשפטים. סנגור עו”ד פלילי מייצג את לקוחו מול פרקליטות המדינה והפרקליטים המשרתים בה שתפקידם ייצוג המדינה במשפט פלילי.

בתחום הפלילי מהווה הפרקליטות חלק ממערכת אכיפת החוק והסנגור הפלילי מגן על נאשמים בפלילים.
עורכי הדין הפליליים הכי טובים בארץ ממלאים תפקידם בתחושת שליחות, ונלחמים עבור הלקוח בנחישות ללא מורא, הגינות במדיניות שכ”ט ותשלום, רגישות והתחשבות בזכויות אדם;
עורך דין פלילי jus-tice Israel חותר להיות הסנגור ומיצגו הנאמן של הלקוח והמואשם בפלילים. מתוך מודעות קושי עם התמודדות הנאשמים בבתי המשפט, במשטרה, ומוסדות המדינה בפעולותיהם.

ערכי היסוד של עורכי הדין הפליליים המובילים

נאמנות
העורך דין יהיה נאמן להגנת הלקוח החשוד/נאשם לעשיית צדק ולהגנה על האינטרסים שלו, תוך התעקשות על זכויות האזרח וכבוד האדם.

אחריות
עו”ד פלילי מומלץ יראה עצמו שותף בעל מחויבות לתיק פלילי שבתחום טיפולו ולעמדות אותן הוא מייצג בבית המשפט; ולשמירה על זכויות הנאשם בחוק הפלילי ולהגנה על זכויות האזרח וכבוד האדם.

אמינות והגינות
עו”ד פלילי ימלא את תפקידיו וייצג הלקוח ביושר, בלא משוא פנים, ויעשה שימוש בכללי הדין לטובתו, שהתנהגותו המקצועית של עורך הדין הסנגור תמיד תשקף יושרה והקפדה על אמת כדי לזכות באמון בתי המשפט ורשויות האכיפה.

חתירה לגילוי האמת
עורך דין פלילי יחתור ללא מורא לחשיפת האמת ולהצגתה בפני בית המשפט להשגת צדק.

מקצועיות
עורך הדין ימלא את תפקידו במקצועיות, באחריות, ביסודיות וביעילות, תוך חתירה לביסוס רמה משפטית הכי טובה בארץ, ומתוך ראייה רחבה של ההיבטים העובדתיים, המשפטיים, הרלוונטיים.

נחישות
עורך הדין הסנגור הפלילי ימלא את תפקידו ללא מורא ובענייניות, ויעשה כל הנדרש לשכנע את בית המשפט בצדקת עמדת הלקוח, תוך שימוש במכלול הזכויות, הסמכויות והאפשרויות שהדין מקנה לנאשם בפלילי.

פלילי

מה תפקיד עורך דין פלילי בישראל
הפרוצדורה הפלילית מחולקת לכמה שלבים:
1. הליכים המתנהלים מול רשויות החקירה והתביעה הכוללים:

תלונה- כל שוטר או חוקר מחוייב ללא שיקול דעת לקבל ולטפל בתלונה על ביצוע עבירה פלילית גם אם לכאורה אין מעשה פלילי המוגדר בחוק המשתמע מהתלונה, עו”ד פלילי יכול לייצג נפגע עבירה אך התלונה מוגשת על ידי האדם המעורב.

חקירה- פעולה אקטיבית במטרה לגלות לחקר האמת באופן שיטתי ויסודי ללמוד את עובדות של נושא מורכב או נסתר.

חקירה פלילית מוגדרת כבירור עובדתי לבדיקת נסיבות התרחשותו של מעשה או מחדל החשוד כעבירה פלילית גם אם נעשה ללא כוונה פלילית, לכל אדם קיימת זכות ומומלץ להיות מיוצג על ידי סנגור עורך דין פלילי בשלב החקירה. פעולות חקירה כוללות שימוש באמצעים טכנולוגיים, מעקב, איסוף עדויות, תשאול ומעצר חשודים תפיסה, חיפוש,

חקירה משטרתית – במטרה לשמור על החוק והסדר, המשטרה בישראל מוסמכת לבצע חקירה ביוזמתה כאשר קיים חשד כי נעשה (או עומד להיעשות) מעשה פלילי. שוטרים מבצעים בירור וקביעת עובדות, גביית עדויות ואיסוף ראיות תפקידו של עורך דין פלילי לוודא כי החקירה מתבצעת באופן תקין ובמסגרת סמכות ללא פגיעה בזכויות שלא כדין.

העמדה לדין– במדינת ישראל כתב אישום פותח את ההליך הפלילי ובו המדינה מאשימה (תובעת) על ידי תובע מוסמך שיכול להיות פרקליט, שוטר, או עורך דין פלילי פרטי שהוסמך לכך, להגשת כתב האישום נדרשות ראיות להוכחת האשמה וקביעת עניין לציבור.

שימוע– חשוד בביצוע עבירה פלילית יכול להשמיע את טענות הגנה (מומלץ בייצוג עו”ד פלילי) לפני החלטה בעלת משמעות בהליך פלילי בנסיון להשפיע טרם התגבשותה.

2. סמכויות אכיפה מעצר, חיפוש, הסגרה
3. הליכי המשפט הקראה, טענות מקדמיות, הוכחות, סיכומים, טיעונים לעונש
4. הגנה פלילית לאחר הרשעה ערעור, משפט חוזר, דיון נוסף.

עורך דין פלילי הכי תותח בארץ

יוצאי הפרקליטות הפלילית

המשפט הפלילי הוא קשה – אך מי שמוכן לעמוד באתגר, יתקשה למצוא קריירה משפטית מרגשת יותר, מגוונת או מעוררת מחשבה.

מה שתלמד בבית הספר למשפטים וכלה בכישורים שתצטרך לתרגל בעולם האמיתי, המשך לקרוא כדי לקבל תובנות מומחיות לגבי מה שנדרש כדי להצליח במומחיות משפטית מתגמלת זו.

מהו בכלל הדין הפלילי?
בין אם הם מעמידים לדין אנשים שעוברים על החוק, מגנים על מי שהואשם בפשעים או מבצעים עבודות קשורות, עורכי דין פליליים ממלאים תפקיד קריטי בחברה שלנו ובניהול המשפט.

 

ביסוד עבודתו של עורך דין פלילי מוטלת האחריות העיקרית של תיקים עם השלכות שעלולות לשנות את החיים, מכיוון שהם נאבקים למען צדק בשם הלקוח שלהם.

 

כמו אצל כל איש מקצוע משפטי, עורכי דין פליליים צריכים להיות בעלי יכולת חשיבה ביקורתית, יכולת מילולית גבוהה, יחסי אנוש וכישורי כתיבה. היכולת לנתח מידע מורכב היא גם חובה, כמו גם היכולת להתמודד עם מצבים שעלולים להיות קשים לעיכול, כגון דיון או צפייה בראיות הקשורות לפשע אלים. ואחרון חביב, בבסיס עבודתו של עורך דין פלילי מצריכה אחריות אישית של תיקים עם השלכות שעלולות לשנות את החיים, עורכי דין פליליים עוסקים בדיני נפשות מכיוון שהם נאבקים למען צדק בשם הלקוח שלהם ומשפעים על חייהם של כל נוגעים בדבר .

מאתגר? כן. אבל גם קריירה מתגמלת להפליא.

עם כניסתם לכוח העבודה, עורכי דין פליליים נהנים מאפשרויות עבודה מגוונות רבות. חלקם מתמקדים בהגנה, בעבודה כעורכי דין פרטיים או סנגורים ציבוריים. אחרים משמשים כתובעים משטרתיים או מטעם פרקליטות המדינה. בהמשך הקריירה שלהם, עורכי דין אלה עשויים להפוך לשופטים או להיכנס לזירה הפוליטית, ולחולל שינויים ברמות הגבוהות ביותר.

כמה מרוויח עורך דין פלילי

עורך דין העוסק בהגנה פלילית, שכר של רמת כניסה עם ניסיון של פחות משנה יכול לצפות להרוויח שכר חודשי כולל ממוצע (כולל מענקים, בונוסים ושכר עבודה עבור שעות נספות) של כ15,000 ש”ח בהתבסס על ממוצע משכורות. עורך דין בתחילת דרכו בתחום ההגנה הפלילית עם ניסיון של 1-4 שנים מרוויח שכר כולל של 25,000 בהתבסס על ממוצע משכורות. עורך דין הגנה פלילית באמצע הקריירה עם ניסיון של 5-9 שנים מרוויח שכר כולל ממוצע של 30,000 ש”ח בהתבסס על ממוצע משכורות. עורך דין מנוסה להגנה פלילית עם ניסיון של 10-19 שנים מרוויח שכר כולל של 50,000 ש”ח בממוצע. בסוף הקריירה המאוחרת שלהם (20 שנה ומעלה) עורכי דין בתחום הפלילימרוויחים שכר כולל של 60,000 ש”ח ומעלה.

איך הופכים לעורך דין פלילי?
בין אם אתה מקווה להיות עורך דין פלילי או להיכנס לתחום עיסוק אחר, מסלול הקריירה שלך יתחיל להתגבש לאחר כניסה לבית הספר למשפטים. תוכלו להשלים שילוב של קורסים ובחירות נדרשים, שרבים מהם יחשפו אתכם לעיסוק ופרטי המשפט הפלילי. הכל מתחיל בקורס שנה א ‘המכסה את יסודות המשפט הפלילי (הנדרש כמעט בכל בתי הספר למשפטים מוסמכים).

בקורס למשפט פלילי סטודנטים בשנה א ‘,מתמקד בעיקר בשני פשעים מרכזיים: רצח / רצח (כאשר הסטודנטים בוחנים חוקים רלוונטיים, דרגות שונות של רצח ורכיבי ההוכחה הדרושים להוכחת האשמה) ומיניות תקיפה (שם לומדים התלמידים כיצד התפתח אותו פשע והחוק עצמו). המעמד מכסה גם הגנות אפשריות בפני אותם פשעים, כמו גם גורמים מקלים.

היכן תוכלו ללמוד עוד על לימודי משפט פלילי?
רוב הסטודנטים נחשפו להיבטים מסוימים של המשפט הפלילי באמצעות ספרים, טלוויזיה וסרטים, אמנם זה יכול להיות מועיל במידה מסוימת, אבל זה יכול להיות מטעה במקצת.

כדי להשיג הבנה טובה יותר של הנוהג בעולם האמיתי של המשפט הפלילי, על התלמידים לנצל את התמחות, תכניות קיץ ועבודות קורס חווייתיות בבית הספר למשפטים. הם עשויים גם לשקול השתתפות בארגונים מקצועיים התומכים בסטודנטים כמו גם באנשי מקצוע עובדים. לדוגמא: התנדבות בתיקי פרו בונו או ארגוני סיוע לזכויות אדם זה מספק לסטודנטים הזדמנות ליצור קשר עם עמיתיהם כמו גם עם אנשי מקצוע, בתוספת גישה למשאבים כגון תיקים מנתנהלים וכתבי עת.

כיום, יותר מתמיד, מקצוע המשפטים ממלא תפקיד משמעותי בחברה ומציע הזדמנויות לשרת אנשים פרטיים וחברות בתפקידים שונים. מקובל לראות מודעות של עורכי דין שונים המתארות את שירותיהם ומומחיותם המשפטית, מעורכי דין פליליים ועד עורכי דין לפגיעות בגוף. בגיל צעיר יש הרבה סטודנטים ששואפים להיות עורכי דין, ויש מי שנושא את השאיפות האלה לבגרות וממש אחריהן. בחברה האמריקאית אחריותו של עורך הדין היא כפולה: ראשית הם משמשים כקצין בית המשפט, ושנית הם ממלאים תפקיד של עובד ציבור. תפקידו של עורך דין כולל חקר חוקים והחלטות שניתן להחיל על מצבו המסוים של הלקוח. עורכי דין פליליים מגנים על אנשים, ארגונים וגופים שהואשמו בעבירה. עורכי דין אלה מטפלים במגוון מקרים של תיקים, החל מאלימות במשפחה ועד הונאה. עורכי דין פליליים רבים מתחילים את דרכם כסנגורים ציבוריים או כתובעים. להלן הצעדים העיקריים לדרך הקריירה של עורך דין פלילי.

הרוויחו את התואר הראשון

יש צורך בתואר ראשון על מנת שתוכלו ללמוד בבית הספר למשפטים. אין מגמות מומלצות או קורסים נדרשים לקבלה ללימודי משפטים. עם זאת, כדאי ללמוד קורסים המפתחים מיומנויות בקריאה, כתיבה, מחקר, לוגיקה ודיבור בציבור. למעשה, חלק מבתי הספר למשפטים עשויים להעדיף סטודנטים שלמדו קורסים מאתגרים מבחינה אינטלקטואלית.

היכנס למבחן הקבלה לבית הספר למשפטים

ציוני גבוהים הם דרישה בבקשת בית הספר למשפטים שלך. מנוהל על ידי מועצת הקבלה למשפטים למשפטים, מבחן זה משמש להערכת כישורי הקריאה, החשיבה הביקורתית, ההבנה וההיגיון שלך. הוא ניתן בחמישה חלקים ומנוהל בפורמט רב-ברירה. אם תעבור למבחן ותרגיש שהציונים שלך אינם משקפים את היכולת שלך, תוכל לבחור להיבחן מחדש.

הרוויחו את התואר

לעתים קרובות התלמידים תוהים כמה זמן ייקח להם להיות עורך דין. הכל תלוי כמה זמן לוקח לך להשיג את התארים הדרושים, אך בית הספר למשפטים נמשך בדרך כלל שלוש שנים, וכתוצאה מכך תואר דוקטור לוריס עם סיום מוצלח. בית הספר למשפטים מתחיל בקורסים בכתיבה משפטית, משפט חוקתי, חוזים, דיני קניין ונזיקין. משם אתה עובר קורסים לבחירה המבוססים על תחומי העניין שלך, כגון דיני מיסים או דיני חברות. זמנך בלימודי משפטים עשוי לכלול השתתפות בניסויים מדומים, מרפאות משפטיות וכתיבה ליומן משפטים.

שקול טרום התמחות פלילי

בזמן הלימודים במשפטים, יתכן שתינתן לך אפשרות לעבוד במשרה חלקית או בקיץ. זה מאפשר לך לצבור ניסיון יקר על ידי עבודה במשרד עורכי דין, סוכנות ממשלתית או משרד תאגידי. התמחות יכולה אף להביא להצעת תעסוקה לאחר סיום לימודי המשפטים.

עברו את בחינת עורכי הדין

לפני שתוכל לעסוק בעריכת דין ובתחום הפלילי, עליכם לעבור את בחינת לשכת עורכי הדין  ולהרוויח רישיון. בהתאם למצבך, ככל הנראה אתה נדרש לעבור בחינה בכתב, בתוספת בחינה נפרדת באתיקה בכתב. אם אתה רוצה לעסוק בעריכת דין במספר מדינות, עליך לעבור בחינת לשכת עורכי דין בכל מדינה

 

המדריך למתחילים להפוך לעורך דין פלילי

בין אם גדלת על מטלוק ובין אם אתה מתחשק לעצמך אלי מקביל מודרנית, להיות עורך דין לוקח הרבה מסירות. לאחר שהושגה, זו אחת הקריירות המתגמלות ביותר מכיוון שהמשפט הפלילי הוא הבסיס לדמוקרטיה ולממשל האמריקני. הנה המדריך למתחילים להפוך לעורך דין פלילי בתחום המרגש ביותר במערכת המשפט הפלילי, בו תייצג את הנאשמים במגוון רחב של פשעים.

למה לצפות מקריירה במשפט פלילי
תפקידו של עורך דין הגנה פלילי הוא להגן על אנשים או עסקים של עוולות פליליות נמרצות. חלק מהנאשמים שומרים על סנגוריהם הפליליים באופן פרטי ואילו אחרים ממונים על ידי בית המשפט כמגינים ציבוריים כדי לסייע לאנשים הסובלים מעוני עוני. בשני המקרים, חובתכם לספק לכל נאשם ייעוץ משפטי הגנה.

איך אני הופך לעורך דין פלילי?
יש דרך ישירה להפוך לעורך דין פלילי שמתחיל בחינוך שלך. עליך להשלים תוכנית ארבע שנים לתואר ראשון. זו הדרישה המינימלית לקבלת תואר במשפטים.

מאפיינים שצריך עורך דין טוב להגנה פלילית

בין אם אתם נולדים איתם ובין אם אתם מפתחים כישורים לאורך זמן, ישנם מאפיינים מסוימים שמשותפים לעורכי דין פליליים גדולים.

להלן המאפיינים הקריטיים שצריך:

מיומנויות תקשורת נהדרות
מתפקד בלחץ
גישה אנליטית מערכתית
תשומת לב קפדנית לפרטים
יכולת להישאר ניטרלי כדי לספק הגנה הוגנת
כישורי ניתוח ומחקר חזקים
התגבותר על אתגרים עם משאבים מוגבלים
יכולת לחשוב מחוץ לקופסה

הדרך להיות עורך דין פלילי מצליח תלויה גם במסלול הקריירה שלך, שעשויה להתחיל כשותף במשרד עורכי דין, פרקטיקה פרטית, עוזר פרקליט מחוז או סניגור ציבורי. כל מסלול מבטיח  שפע של הזדמנויות לרכוש את הנסיון הנדרש.


פונקציית ההגנה תקנים מומלצים לעורך דין פלילי

תקן :היקף ותפקודם של תקנים אלה
(א) כפי שנהוג בתקנים אלה, “סניגור” פירושו כל עו”ד – כולל שמירה פרטית, שמונה על ידי בית המשפט, פועלת פרו בונו או משרת נאשמים כנים בסיוע משפטי או במשרד הסנגוריה הציבורית – המשמש כעורך דין מטעם לקוח הנחקר או הועמד לדין בגין התנהגות פלילית לכאורה, או לקוח המבקש ייעוץ משפטי בנוגע לעניין או זימון פלילי פוטנציאלי, מתמשך או בעבר, כולל כעד. תקנים אלה מיועדים לחול בכל הקשר שבו עורך דין יבין באופן סביר כי תביעה פלילית עלולה להיגרם. התקנים נועדו לשרת את טובת הלקוחות, ואין להסתמך עליהם על מנת להצדיק כל החלטה הנוגדת את טובת הלקוח. הנטל להצדיק כל חריגה צריך להיות על עורך הדין המבקש זאת.

(ב) תקנים אלה נועדו לתת הנחיות להתנהלותו המקצועית ולביצועיה של סניגור. אין הם נועדו לשנות את חובותיו של סניגור על פי כללים, חוקים או תקנון. הם שואפים או מתארים “שיטות עבודה מומלצות”, ואינם נועדו לשמש בסיס להטלת משמעת מקצועית, ליצירת זכויות מהותיות או פרוצדורליות ללקוחות, או ליצירת סטנדרט של טיפול באחריות אזרחית. הם עשויים להיות רלוונטיים בהערכה שיפוטית של טענות חוקתיות בנוגע לזכות ייעוץ. לצורך עקביות, תקנים אלה כוללים לעתים שפה הלקוחה מכללי המודל להתנהגות מקצועית; אך התקנים מתייחסים לעיתים קרובות להתנהלות או למסור פרטים מעבר לנתונים הכללים המודליים להתנהגות מקצועית. אף פעם לא נועדה חוסר עקביות; וממילא עורך דין צריך תמיד לקרוא ולציית לכללי ההתנהגות המקצועית ולרשויות אחרות המחייבות בתחום השיפוט או העניין הספציפי, לרבות עקרונות בחירת חוק העשויים להסדיר את התנהגותו האתית של עורך הדין.

(ג) מכיוון שהתקנים לצדק פלילי הם שאיפתיים, המילים “צריך” או “אסור” משמשות בתקנים אלה, במקום ביטויי חובה כגון “יעשה” או “לא”, לתיאור התנהגות עורכי דין צפוי או מומלץ לפי תקנים אלה. התקנים אינם מיועדים להציע רף התנהגות פחות מזה שיידרש על פי כללים חוקים, חוקים או רשויות מחייבות אחרות.

(ד) תקנים אלה נועדו לתת מענה לביצועים של סניגור פלילי בכל שלבי עבודתם המקצועית. יש להתייעץ גם עם תקנים אחרים לצדק פלילי של לבחינה מפורטת יותר של ביצועי הסניגור הפלילי בתחומים ספציפיים.

מה עושה עורך דין פלילי

תפקודים ותפקידי סנגור סטנדרטיים -.
(א) הסניגור חיוני לניהול המשפט הפלילי. יש לראות בית משפט המורכב כדי לדון בתיק פלילי כישות המורכבת מבית המשפט (כולל שופט, חבר שופטים ואנשי בית משפט אחרים), פרקליטות התביעה ועו”ד פלילי להגנה.

(ב) לסניגור יש את המשימה הקשה לשמש הן כקציני בית המשפט והן כדוגמנים נאמנים וקנאים עבור לקוחותיהם. החובות העיקריות שהסנגור חייב ללקוחותיהן, לניהול המשפטים וכפקידי בית המשפט, הן לשמש כעו”ד פלילי ולדען של לקוחותיהם באומץ ובמסירות; להבטיח כי זכויות חוקתיות ואחרות משפטיות של לקוחותיהם מוגנות; ולתת ייצוג משפטי יעיל ואיכותי ביושרה.

(ג) הסניגור צריך לדעת ולציית לסטנדרטים של התנהגות מקצועית כפי שהם באים לידי ביטוי בחוק החל ובקודים וחוות דעת אתיות בתחום השיפוט המתאים. הסניגור צריך לפנות לייעוץ פיקוחי כאשר הוא זמין, וארגוני הסנגורים כמו גם אחרים צריכים לספק הנחיה אתית כאשר נראה שהדרך התנהלות נכונה אינה ברורה. הסניגור שאינו מסכים עם כלל אתי השולט צריך לבקש את שינויו במידת הצורך, ולערער עליו במידת הצורך, אך עליו לציית לו אלא אם יוקל על ידי צו בית המשפט.

(ד) הסניגור הוא הנציג המקצועי של הלקוח, לא האלטר-אגו של הלקוח. הסניגור צריך לנהוג בקנאות בגבולות החוק והתקנים בשם לקוחותיהם, אך אין לו חובה לבצע, ואסור לו לבצע כל הוראה של הלקוח המפר את החוק או תקנים כאלה. בייצוג לקוח, הסניגור עשוי לעסוק באתגר תום לב לתוקףם של חוקים או סטנדרטים כאלה אם נעשה באופן גלוי.

(ה) הסניגור צריך לחפש רפורמה ושיפור ניהול המשפט הפלילי. כאשר אי התאמות או עוולות בחוק המהותי או הפרוצדוראלי מגיעים לידיעת הסנגור, על העו”ד פלילי לעורר ולתמוך במאמצים לפעולה מתקנת. הסניגור צריך לספק שירותים לקהילה, כולל מעורבות בשירות הציבורי ובפעילויות עורכי הדין, חינוך ציבורי, פעילות שירות לקהילה ועמדות מנהיגות של לשכת עורכי הדין. ארגון הגנה ציבורית צריך לתמוך בפעילויות כאלה, ותקציב המשרד צריך לכלול מימון וזמן שחרור בתשלום עבור פעילויות כאלה.

(ו) הסניגור צריך להיות בקיא ולשקול חלופות להעמדה לדין או הרשעה שיכולות להיות ישימות במקרים בודדים, ולמסור אותן ללקוח. הסניגור צריך להיות זמין כדי לסייע לקבוצות אחרות בקהילה בטיפול בבעיות המובילות לפעילות פלילית או נובעות ממנה פשיעה במערכת המשפט הפלילית.

(ז) מכיוון שעונש המוות שונה מעונשים פליליים אחרים, על הסניגור בתיק הון לבצע מאמצים יוצאי דופן מטעם הנאשם, וליתר דיוק, לבדוק ולציית להנחיות jus-tice.co.ilלמינוי וביצוע של סנגור במוות. תיקי עונשין.

סטנדרטי :חובות המשך של סנגור ההגנה
חלק מתפקידיו של הסנגור פועלים לאורך כל תקופת הייצוג, ואף מעבר לכך. הסניגור צריך לשקול את ההשפעה של חובות אלה בכל שלבי הייצוג הפלילי ועל כל ההחלטות והפעולות המתעוררות במהלך ביצוע תפקיד ההגנה. חובות אלה כוללות:

(א) חובת סודיות בנוגע למידע הרלוונטי לייצוג הלקוח אשר החובה נמשכת לאחר סיום הייצוג;

(ב) חובת נאמנות כלפי הלקוח;

(ג) חובת כנות כלפי בית המשפט ואחרים, המתמתנת בחובות הסודיות והנאמנות;

(ד) חובה לתקשר ולהשאיר את הלקוח מעודכן וייעוץ לגבי התפתחויות משמעותיות ואפשרויות ותוצאות אפשריות;

(ה) חובה ליידע היטב לגבי האפשרויות המשפטיות וההתפתחויות שיכולות להשפיע על האינטרסים של הלקוח במהלך ייצוג פלילי;

(ו) חובה להעריך כל הזמן את ההשפעה שיכולה להיות לכל החלטה או פעולה בשלבים מאוחרים יותר, לרבות משפט, גזר דין וביקורת לאחר הרשעה;

(ז) חובה להיות פתוחה למידע אפשרי בנושא בנושא, כולל היתרונות והחסרונות האפשריים של שיתוף פעולה עם התביעה;

(ח) חובה לשקול את ההשלכות הבטוחות של החלטות ופעולות, לרבות אך לא רק ההשלכות הבטוחות של הרשעה.

חובות אתיות של סנגור פלילי -.
(א) לאור תפקידו של הסנגור הפלילי המוכר בתקנון בהליך הפלילי, חובת הכנות של הסניגור עשויה להתמתן על ידי התחייבויות אתיות וחוקתיות מתחרות. הסניגור חייב לפעול בקנאות בתוך גבולות החוק והכללים החלים כדי להגן על אמוני הלקוח ועל האינטרסים החופשיים הייחודיים העומדים על הכף בהעמדה לדין פלילי.

(ב) על הסניגור לא להודיע ביודעין עובדה או חוק כוזב או להציע ראיות כוזבות לבית משפט, לעורך דין, לעדים או לצד שלישי. אין זו הצהרה כוזבת של הסניגור להציע מסקנות שאפשר להסיק מהראיות באופן סביר. בנוסף, בעודו פועל על מנת להתאים סודיות לגיטימית, פריבילגיה או חששות הגנה אחרים, על הסניגור לתקן ייצוג הגנה של עובדות או חוק מהותי שהסנגור יודע שהוא, או נודע מאוחר יותר, שהוא שקר.

(ג) על הסניגור לגלות בפני בית משפט סמכות משפטית בתחום השליטה שידוע לסנגור כי היא פוגעת באופן ישיר בעמדת הלקוח ולא נמסרה על ידי אחרים.

תקן :שימור השיא
בכל שלב של ייצוג, על הסניגור הפלילי לנקוט בצעדים הדרושים כדי לרשום רשומה ברורה ומלאה לבדיקה אפשרית. צעדים כאלה עשויים לכלול: הגשת הצעות, כולל בקשות לעיון מחדש ומוצגים; הצגת התנגדויות והנחת הסברים ברשומה; בקשת דיוני הוכחות; בקשה או התנגדות להוראות חבר שופטים; והצעת הוכחות והוכחות של הוכחות שלא נכללו.

תקן :הטיה לא נכונה אסורה
(א) הסניגור לא צריך להתבטא או להפעיל, במילים או בהתנהגות, הטיה או דעות קדומות המבוססות על גזע, מין, דת, מוצא לאומי, נכות, גיל, נטייה מינית, זהות מגדרית או מעמד סוציו -אקונומי. הסניגור צריך לשאוף לחסל הטיות מרומזות ולפעול למתן כל הטיה או דעות קדומות פסולות כאשר נמסר לו באמינות כי הוא קיים במסגרת סמכותו של הסניגור.

(ב) הסניגור צריך ליזום מאמצים לאתר, לחקור ולבטל הטיות לא נכונות, תוך התייחסות מיוחדת להטיות מתמשכות מבחינה היסטורית כמו גזע, בכל עבודת העו”ד פלילי. משרד הגנה ציבורי צריך להעריך באופן קבוע את הפוטנציאל להשפעות מוטות או לא הוגנות של מדיניותו על קהילות בתחום השיפוט של משרד הביטחון, ולבטל את ההשפעות שלא ניתן להצדיק אותן כראוי.

ניגודי עניינים סטנדרטיים :
(א) הסניגור הפלילי צריך לדעת ולציית לכללים האתיים בנוגע לניגודי אינטרסים החלים בתחום השיפוט, ולהיות רגיש לעובדות שעלולות להעלות סוגיות קונפליקט. כאשר קיים סכסוך הדורש נסיגה ואינו ניתן לוויתור, או לא התקבלה הסכמה מדעת, הסניגור צריך לסרב להמשיך הלאה, או לנקוט בפעולות מינימליות בלבד הדרושות להגנה על האינטרסים של הלקוח, עד להנחתה ויתור נאות או עו”ד פלילי חדש. , או שבית משפט יורה על המשך ייצוג.

(ב) הסניגור לא צריך לאפשר לשיקול דעתו המקצועי או לחובותיו בנוגע לייצוג של לקוח להיות מושפעים לרעה מנאמנות או מחובות כלפי לקוחות אחרים, לשעבר או פוטנציאליים; על ידי התחייבויות הלקוח של שותפיהם למשפט; או על ידי האינטרסים הפוליטיים, הפיננסיים, העסקיים, הרכושיים או האינטרסים שלהם או מערכות יחסים אחרות.

(ג) על הסניגור לגלות ללקוח בהזדמנות המוקדמת ביותר כל מידע, לרבות כל עניין או קשר לעניין או לאנשים אחרים המעורבים בעניין, שיהיו רלוונטיים באופן סביר לבחירתו של הלקוח בייעוץ או החלטה ללא התנגדות. להמשך ייצוג העו”ד פלילי. חשיפת ניגודי אינטרסים שאחרת או אסורים על פי כללים או חוקיים חלים צריכה להיות בכתב, ויש לגלות זאת על הרשומה בפני כל בית משפט שהעניין יגיע לפניו. חשיפה ללקוח צריכה לכלול העברת מידע מספיק כדי לאפשר ללקוח להעריך את הסיכונים המהותיים הכרוכים בחלופות הקיימות.

(ד) למעט במידת הצורך על מנת להבטיח עו”ד פלילי לעניינים מקדמיים כגון דיונים ראשוניים או בקשות לערבות, לא אמור על הסנגור (או על עו”ד פלילי מרובה הקשור בפועל) לייצג יותר מלקוח אחד באותו תיק פלילי. כאשר עדיין אין תיק פלילי, יש לעסוק בייצוג מרובה שכזה רק כאשר לאחר חקירה ושיקול דעת קפדני ברור כי לא צפוי להתפתח עימות בשום שלב של העניין, או כי ייצוג מרובה יהיה יתרון. לכל אחד מהלקוחות המיוצגים וכי ניתן לוותר על קונפליקטים צפויים.

(ה) במקרים של ייצוג מרובה מותר:

(i) יש ליידע את הלקוחות במלואם כי ייתכן שעורך הדין לא יוכל להמשיך אם מתפתח עימות, וייתכן שלא קיים סודיות בין הלקוחות;

(ii) יש לקבל הסכמה מדעת בכתב מכל אחד מהלקוחות, וכן

(iii) אם העניין עומד בפני בית דין, יש להסכים לכך בפרוטוקול עם פניות מתאימות של העו”ד פלילי ובית המשפט.

(ו) הסניגור שייצג בעבר לקוח לא צריך לאחר מכן להשתמש במידע הקשור לייצוג לשעבר לרעתו של הלקוח לשעבר, אלא אם כן המידע נודע בדרך כלל או שהחובות האתיות של סודיות ונאמנות אחרת אינן חלות, ו לא צריך לנקוט עמדות משפטיות הנוגעות לרעה ללקוח לשעבר.

(ז) בקבלת תשלום אגרות על ידי אדם אחד עבור ייצוג של אדם אחר, על הסניגור להסביר למשלם כי חובות הנאמנות והסודיות של העו”ד פלילי חבות כולן לאדם המיוצג ולא למשלם, וכי העו”ד פלילי אינו רשאי לשחרר אותו. פרטי הלקוח למשלם אלא אם כן כללי האתיקה הרלוונטיים מאפשרים זאת. הסניגור לא צריך לאפשר לאדם שממליץ, מעסיק או משלם לסניגור לתת שירותים משפטיים עבור אחר כדי לכוון או להסדיר את שיקול הדעת המקצועי של העו”ד פלילי במתן שירותים משפטיים כאלה. בנוסף, אין על הסנגור לקבל פיצויים כאלה של צד שלישי אלא אם:

(ט) הלקוח נותן הסכמה מדעת לאחר גילוי והסבר מלא;

(ii) הסניגור בטוח שלא תהיה כל הפרעה לעצמאות הסנגור או לשיקול דעתו המקצועי או ליחסי הלקוח-עורך הדין; ו

(iii) הסניגור סמוך ובטוח כי מידע הנוגע לייצוג הלקוח יהיה מוגן מפני גילוי כנדרש מחובת הסודיות האתית של העו”ד פלילי.

(ח) הסניגור לא צריך לייצג לקוח בעניין פלילי שבו העו”ד פלילי, או שותפו של העו”ד פלילי או עורך דין אחר במשרד עורכי הדין או במשרד עורכי הדין, הוא התובע באותו עניין או קשור באופן מהותי, או שהוא תובע באותו עניין סמכות שיפוט.

(i) אם שותפו של הסניגור או עורך דין אחר במשרד עורכי הדין היו בעבר תובע באותו עניין או קשור באופן מהותי או היה תובע באותו שיפוט, אסור לסניגור לקחת על עצמו ייצוג בעניין אלא אם כן אמצעי מיון והסכמה מתאימים. על פי כללי האתיקה החלים, ולא הוחלף מידע סודי של הלקוח או של הממשלה בין הסניגור לבין התובע לשעבר.

(י) אם הסנגור מועמד לתפקיד, או מחפש עבודה, כתובע או שופט, יש לגלות זאת ללקוח באופן מיידי ולקבל הסכמה מדעת להמשך.

(יא) הסנגור שהשתתף בעבר באופן אישי ומהותי בתביעה או בחקירה פלילית של נאשם לא אמור לייצג לאחר מכן אדם כלשהו באותו עניין או קשור באופן מהותי, אלא אם יושג ויתור הן מהלקוח והן מהממשלה. סניגור שרכש מידע חסוי אודות אדם כאשר העו”ד פלילי היה בעבר תובע אסור להשתמש במידע כזה בייצוג של לקוח שהאינטרסים שלו פוגעים באדם אחר, אלא אם כן המידע נודע בדרך כלל או החובות האתיות של סודיות ונאמנות. אחרת אל תחול.

(l) סניגור שיחסיו הנוכחיים עם התובע הם הורה, ילד, אח, בן זוג או בן זוג מיני אינם צריכים לייצג לקוח בעניין פלילי שבו הסנגור יודע שהממשלה מיוצגת על ידי אותו תובע. גם סנגור שיש לו קשר אישי או כלכלי משמעותי עם תובע לא צריך לייצג לקוח בעניין פלילי שבו הסנגור יודע שהממשלה מיוצגת בעניין על ידי תובע כזה, למעט בהסכמה מדעת של הלקוח בנוגע למערכת היחסים.

(מ) הסניגור לא אמור לפעול כערבון על ערבות לא עבור לקוח שהעו”ד פלילי מייצג או עבור כל לקוח אחר באותו מקרה או במקרה הקשור אליו, אלא אם כן הדבר נדרש על פי חוק או שברור כי אין כל סיכון כי שיפוט יכול להיות מוגבל באופן מהותי מאינטרסו של העו”ד פלילי לגבות את הסכום המובטח.

(נ) למעט כפי שהחוק מתיר אחרת, אין לסניגור לשאת ולתת על העסקת כל אדם המעורב באופן משמעותי כעו”ד, עובד או סוכן התביעה בעניין בו הסנגור משתתף באופן אישי ומהותי.

עומס עבודה סטנדרטי -.
(א) הסניגור לא אמור לשאת בעומס, שבגלל גודלו המורכב או מורכבותו, מפריע למתן ייצוג איכותי, מסכן את האינטרס של הלקוח בייצוג עצמאי, יסודי או מהיר, או שיש לו פוטנציאל משמעותי להוביל להפרה. של התחייבויות מקצועיות. סניגור שעומס העבודה שלו מונע ייצוג מוסמך לא צריך לקבל נושאים נוספים עד שהעומס יופחת, ועליו לפעול להבטחת ייצוג מוסמך בענייניו הקיימים של העו”ד פלילי. הסניגור בתוך מבנה פיקוח צריך להודיע למפקחים כאשר עומס העבודה של העו”ד פלילי מתקרב או עולה על רמות מתאימות מבחינה מקצועית.

(ב) ארגוני הביטחון והמשרדים צריכים לבדוק באופן קבוע את עומס העבודה של עורכי דין בודדים, כמו גם את עומס העבודה של כל המשרד, ולהתאים את עומסי העבודה (כולל צריכת) במידת הצורך וכפי שמותר על פי חוק כדי להבטיח את ההתנהלות האפקטיבית והאתית של ההגנה. פוּנקצִיָה.

(ג) על גורמי הגנה פלילית במימון ציבורי ליידע את גורמי הממשלה על העומס במשרדיהם, ולבקש מימון ואנשי צוות המתאימים להתמודדות עם תיק ההגנה. הסניגור צריך לשקול לחפש מימון כזה מכל הגורמים המתאימים. אם עומס העבודה חורג מהיכולת המקצועית המתאימה של משרד ביטחון במימון ציבורי או סנגור אחר, על אותו משרד או עו”ד פלילי להתריע גם בפני בית המשפט (ים) בתחום השיפוט שלו ולבקש סעד שיפוטי.

תקן :חריצות, זריזות ודייקנות
(א) הסניגור צריך לפעול בחריצות ובזריזות בייצוג לקוח, ולהימנע מעיכוב מיותר בסילוק התיקים. אך הסניגור לא צריך לפעול בחיפזון כל כך עד שהייצוג האיכותי נפגע. הסנגורים וגופי הביטחון במימון ציבורי צריכים להיות מאורגנים ונתמכים עם צוות ומתקנים מתאימים שיאפשרו להם לייצג לקוחות ביעילות וביעילות.

(ב) כאשר הוא מביא נימוקים לבקשת עיכוב, אסור לסניגור לייצג עובדות ביודעין או להטעות אחרת. הסניגור צריך להשתמש במכשירים פרוצדורליים שיגרמו לעיכוב רק כשיש בסיס לגיטימי לשימוש בהם. הסניגור לא צריך לקבל ייצוג לצורך עיכוב משפט או שימוע.

(ג) הסניגור לא צריך להתנגד באופן בלתי סביר לבקשות המשך מצד התובע.

(ד) הסניגור צריך לדעת ולציית לדרישות העיתוי החלות על ייצוג פלילי כדי לא לפגוע בזכויות הלקוח.

(ה) הסניגור צריך להיות דייק בזמן נוכחות בבית המשפט, בהגשת בקשות, תסקירים ומסמכים אחרים, ובהתנהלות עם עו”ד פלילי מתנגד, עדים ואחרים. הסניגור צריך להדגיש בפני הלקוח, העוזרים ועדי ההגנה על חשיבות הזמנים בדריכות נוכחות בתי המשפט.

קשר רגיל :עם מדיה
(א) לצורך תקן זה, “הצהרה פומבית” היא כל אמירה חוץ -שיפוטית שאדם סביר היה מצפה להפיץ באמצעי תקשורת ציבוריים או מדיה, לרבות מדיה חברתית. הצהרה חוץ -שיפוטית היא כל מצג בעל -פה, בכתב או חזותי, שאינו מוצג באולם בית -המשפט במהלך ההליך הפלילי או בהגשת בתי -משפט או התכתבות עם בית -המשפט או העו”ד פלילי בנוגע להליך הפלילי.

(ב) הצהרותיו הפומביות של הסניגור על מערכת המשפט, שופטים, עורכי דין אחרים או מערכת המשפט הפלילי צריכות להיות מכבדות גם אם מביעות חילוקי דעות.

(ג) לסניגור לא אמור להוציא, לגרום או לאשר או להתיר את הצהרתה של הציבור שהעו”ד פלילי יודע או שצריך לדעת שתהיה לו סיכוי מהותי לפגוע באופן מהותי בהליך פלילי. הצהרותיו הציבוריות של הסניגור צריכות להיות עקביות עם תקני jus-tice.co.ilבנושא משפט הוגן ושיח ציבורי.

(ד) הסניגור לא צריך להכניס הצהרות או ראיות לפרוטוקול בית המשפט כדי לעקוף תקן זה.

(ה) על הסניגור לנקוט זהירות סבירה כדי למנוע מחוקרים, עובדים או אנשים אחרים המסייעים או קשורים להגנה להצהיר הודעה חוץ-שיפוטית או למסור מידע שאינו ציבורי שאסור לסנגור להציע או למסור על פי תקן זה או אחר. הכללים או החוק החלים.

(ו) הסניגור רשאי להגיב להצהרות פומביות מכל גורם על מנת להגן על האינטרסים הלגיטימיים של הלקוח, אלא אם כן קיימת סבירות ניכרת לפגיעה מהותית בהליך פלילי, ובמקרה זה הסנגור צריך לפנות לתובע או לבית המשפט בבקשה לקבלת סעד. הצהרה שניתנה בהתאם לפסקה זו תהיה מוגבלת למידע הדרוש כדי להקל על הפרסום השלילי האחרון.

(ז) בהצהרת כל פומבית בנוגע לייצוג, על הסניגור לציית לכללים אתיים הנוגעים לסודיות ולנאמנות הלקוח, ואין למסור מידע סודי לתקשורת, בפרוטוקול או מחוצה לו, ללא אישור מהלקוח.

(ח) הסניגור לא צריך לאפשר לייצוג הלקוח להיות מושפע לרעה מהאינטרס האישי של העו”ד פלילי במגעים או תשומת לב תקשורתיים פוטנציאליים.

(ט) עו”ד שאינו מעורב בעניין המגיב כמקור תקשורתי עשוי להציע פרשנות תקשורתית כללית הנוגעת לעניינים פליליים ספציפיים המשמשת לחנך את הציבור אודות מערכת המשפט הפלילי ואינה מסכנת לפגוע בהליך פלילי ספציפי. עו”ד פלילי המשמש כפרשן תקשורתי כזה צריך לעשות מאמצים סבירים כדי להיות מעודכן היטב לגבי עובדות העניין והחוק השולט. העו”ד פלילי לא צריך להציע פרשנות בנוגע לגורמים הספציפיים של תביעה או חקירה מתמשכת, אלא אם כן במקרה נדיר להתייחס לעוול מובהק והעו”ד פלילי מוכן באופן סביר לגבי העובדות והחוק הרלוונטיים.

קבוצות ייעוץ ותקשורת סטנדרטיות :להנחיות בנושאי התנהגות מקצועית
(א) בכל תחום שיפוט יש להקים קבוצת עורכי דין עם ניסיון מוכר, יושרה ועמידה בלשכת ההגנה הפלילית כדי לבחון סוגיות של התנהגות מקצועית לסניגורים בעניינים פליליים. חברי קבוצה זו צריכים לספק הדרכה וייעוץ מיידי וסודי לסניגור המבקש סיוע ביישום תקני התנהגות מקצועית בנציגות פליליות.

(ב) על הסניגור לנקוט בתחילה צעדים כדי להבטיח שלחבר שממנו מבקשת ייעוץ אין אינטרסים מנוגדים, ועל הקבוצה המייעצת לקבוע נהלים למניעת עימותים כאלה.

(ג) יש להתייחס לתקשורת בין עורך דין לבין חבר בקבוצה מייעצת, ולבקשת ייעוץ בעצמו כסודיות, ולתקשורת כזו יש להעניק את אותה זכות של עו”ד-לקוח והגנות אחרות של אמוני הלקוח הקיימים בין כל עורך דין ולקוח אחר. חבר קבוצה צריך להיות מחויב בחוק או בהלכה של בית המשפט באותו אופן שבו עורך דין מחויב אחרת בתחום השיפוט הזה שלא לחשוף סודיות של הלקוח של עורך הדין המייעץ.

(ד) בבקשת ייעוץ מחבר קבוצה, על הסניגור לנקוט צעדים להגנה על אמוני הלקוח (למשל, באמצעות היפותטיות אנונימיות), ולחשוף רק מידע סודי ככל שיידרש.

(ה) על הסניגור לנקוט באמצעי הסודיות האמורים גם אם מבקשים ייעוץ בלתי פורמלי של כל עורך דין אחר, ויש להתייחס לייעוץ בלתי פורמלי כאמור בסודיות ככל שהחוק מתיר זאת. הסניגור צריך להיות זהיר ולהגן על אמונים כאשר הוא מבקש ייעוץ מחוץ להקשר של קבוצת הייעוץ.

(ו) מאוחר יותר יתגלו בטחון בדבר ייעוץ במידת הצורך אם:

(ט) לקוח הסניגור מערער על יעילות ההתנהלות של העו”ד פלילי בעניין והעו”ד פלילי הסתמך על ההנחיות שהתקבלו מחבר בקבוצה מייעצת, והמידע מזומן או בפיקוח שיפוטי אחר; אוֹ

(ii) התנהגותו של הסניגור מוטלת בספק בחקירה משמעתית או בהליך אחר שעליו על הסניגור להתגונן.

תוכניות הכשרה סטנדרטיות :
(א) על קהילת הסניגורים הפליליים, לרבות משרדי ההגנה הציבורית ולשכות עורכי הדין במדינה ובמקומיים, לפתח ולתחזק תוכניות הכשרה והשתלמות הן לסניגור חדש והן למנוסה. לשכות ההגנה, כמו גם הלשכה המאורגנת או בתי המשפט, צריכות לדרוש מהסנגור הפלילי הנוכחי והשאפתני להגיע למספר שעות סביר של הכשרה וחינוך כאלה.

(ב) בנוסף לידע על הדוקטרינה המשפטית המהותית ונהלי בית המשפט, תכנית ליבה מרכזית לסניגור פלילי צריכה לשאוף להתייחס ל: כישורי חקירה, משא ומתן והתדיינות משפטית; ידע בפיתוח, שימוש ובדיקה של ראיות משפטיות; מבני עונש זמינים לרבות חלופות של אי הרשעה וחוסר מאסר ותוצאות בטחונות; אחריות מקצועית, אדיבות ומחויבות למקצועיות; מדיניות ונהלים רלוונטיים של משרד, בית משפט ותביעה ויישומם הנכון; הערכה לגיוון וסילוק הטיה לא תקינה; והטכנולוגיה הקיימת והיכולת להשתמש בה. תוכניות הכשרה מסוימות עשויות להיות פתוחות בפני אנשים מחוץ לקהילת ההגנה הפלילית, כמו למשל תובעים, רשויות אכיפת חוק, צוות בתי משפט,

(ג) תוכנית ההכשרה של משרד ההגנה הציבורית צריכה לכלול סקירה תקופתית של מדיניות ונהלי המשרד, שיש לשנותם במידת הצורך. עו”ד פלילי המגן בתחומי נושא מיוחדים צריך לקבל הכשרה בתחומים המתמחים האלה. אנשים שיפקחו על עורכי דין או צוות צריכים לקבל הדרכה כיצד לפקח ביעילות.

 

(ה) יש לבקש ולמסור מקורות מימון מימון הולם לתכניות השתלמות וחינוך, בתוך ומחוץ למשרדי ההגנה הציבורית.

תקן :הבטחת מצוינות וגיוון בגיוס, שימור ופיצוי של סנגור הציבור
(א) כישורים מקצועיים חזקים וביצועים צריכים להיות הבסיס לבחירה ושימור לתפקידי הגנה ציבורית. יש לעודד צעדים אפקטיביים לשמירה על מגינים מצוינים, תוך הכרה ביתרונות של תחלופה מסוימת. על מגיני הפיקוח לבחור ולקדם כוח אדם המבוסס על כשרון ומומחיות, ללא התחשבות בגורמים מפלגתיים, אישיים או פוליטיים או השפעה.

(ב) בבחירת כוח אדם, משרד הביטחון הציבורי צריך לשקול גם את האינטרסים המגוונים והרכב של הקהילה שהיא משרתת, ולבקש לגייס, לשכור, לקדם ולשמר קבוצת מגנים וצוות המשקפים את אותה קהילה.

(ג) תפקיד ההגנה הפלילית הציבורית דורש כישורים מקצועיים מפותחים ומגוון רקעים, כשרונות וניסיון. משרד הגנה צריך לקדם את המשך ההתפתחות המקצועית והמשכיות השירות, תוך מתן אפשרות למגנים לצבור ניסיון בכל ההיבטים של פונקציית ההגנה.

(ד) הפיצויים וההטבות לסניגוריה הציבורית ולצוותיהם צריכים להיות תואמים את האחריות הגבוהה של המשרד, מספיקים להתחרות במגזר הפרטי, ומותאמים באופן קבוע כדי למשוך ולשמור על עובדים מוסמכים. הפיצוי לסניגוריה הציבורית צריך להיות הולם וניתן להשוות אותו גם לתובעים באותו תחום שיפוט.

חלק ב ‘: גישה לעו”ד פלילי להגנה
חובה סטנדרטית :להפוך את ייצוג ההגנה הפלילית המוסמכת לזמינה
(א) על הממשלה מוטלת החובה לספק, ולממן באופן מלא, שירותים של סניגור מוסמך לנאשמים פליליים. בנוסף, על לשכת עורכי הדין המאורגנת של כל עורכי הדין בתחום השיפוט מוטלת החובה להעמיד לרשות הסניגוריים הפליליים הכשרה, לרבות לקשישים, ולהעמיד את מומחיות עורכי הדין לתמיכה במערכת משפט פלילית הוגנת ויעילה.

(ב) ההדרכה צריכה לעודד את ההשתתפות הרחבה ביותר להגנה על תיקים פליליים על ידי עורכי דין מוסמכים. לעורכי דין שאינם מוסמכים אין לתת את התפקיד העיקרי בייצוג פלילי, אך יש לעודד עורכי דין המעוניינים להעפיל את עצמם להשתתפות בתיקים פליליים על ידי הכשרה פורמלית ועל ידי ניסיון כעורך דין. משרדי עורכי דין צריכים לעודד ולתמוך במאמצים של עורכי הדין המתעניינים שלהם לקבל הכשרה ולאחר מכן לקחת על עצמם ייצוגים פליליים.

(ג) סניגור מוסמך צריך להיות מוכן ומוכן לקחת על עצמו את הגנתו של חשוד או נאשם ללא קשר לעוינות הציבור או סלידה אישית מהעבירה או מהלקוח.

(ד) אין סניגור מוסמך לבקש להימנע ממינוי של בית דין לייצוג נאשם למעט מטרה טובה, כגון: ייצוג הנאשם עלול לגרום להפרת כללים אתיים או חוק אחר; ייצוג הנאשם עלול לגרום לעומס כלכלי בלתי סביר על עורך הדין; או שהלקוח או הפשע כל כך דוחים את עורך הדין עד כי סביר להניח שזה יפגע באופן פוגע ביכולתו של עורך הדין לספק ייצוג איכותי.

(ה) על עורכי דין שאינם כשירים לשמש סניגור פלילי

(i) לעודד לחפש הסמכה;

(ii) להעמיד את כישוריהם המשפטיים ואת מומחיותם כדי לסייע לעו”ד פלילי מוסמך במתן הגנה פלילית כפויה; ו

(iii) לספק או לסייע בהשגת סיוע כספי ותמיכה פוליטית בתקציבי משאבים והגנה פלילית.

תקשורת סטנדרטית :הגנה חסויה עם עצורים
(א) כל סמכות שיפוט צריכה להבטיח על פי חוק או לפסוק את זכותו של אדם המוחזק בפלילים או במעצר לתקשורת מהירה, חסויה, משתלמת ויעילה עם עורך דין במהלך חקירה פלילית, העמדה לדין, ערעור או הליכים מעין פליליים אחרים כגון: כמו habeas corpus.

(ב) כל מוסדות המעצר או המאסר צריכים לספק גישה סבירה ובמחיר סביר למתקני תקשורת טלפוניים וחסרים ללא פיקוח, כדי לאפשר תקשורת חסויה אפקטיבית בין הסניגור לבין לקוחותיהם העצורים. זה צריך לכלול מתן או מתן גישה לתרגום שפה או לשירותי תקשורת אחרים במידת הצורך.

(ג) כל מוסדות המעצר או הכלא צריכים לספק מתקנים נאותים לפגישות פרטיות, ללא פיקוח, בין הסנגור לנאשם. כמו כן, יש לספק מתקנים פרטיים לבדיקת ראיות וחומרי גילוי על ידי עורך דין יחד עם לקוחותיהם העצורים.

(ד) בהיעדר איום אמין של סכנה או אלימות מיידית, או הרשאה שיפוטית מראש, יש לאסור על אנשים העובדים במוסדות מעצר או כליאה בכלא לבחון, לעקוב, להקליט או להפריע לתקשורת חסויה בין הסניגור לבין לקוחותיהם העצורים.

תקן :זכות ייעוץ בהופעות שיפוטיות ראשונות ובהמשך
סנגור צריך להיות זמין באופן אישי לאדם הנאשם בפלילים להתייעצות בכל או לפני כל הופעה בפני קצין שיפוט, כולל ההופעה הראשונה.

שירות הפניות רגיל :לתיק פלילי
(א) כדי לסייע לאנשים המעוניינים לשמור על סנגור, על כל תחום שיפוט לקבל שירות הפניה לעו”ד פלילי פלילי מוסמך. שירות ההפניות צריך לנהל רשימת עו”ד פליליים מוסמכים שמוכנים לקחת על עצמו הגנה על תיק פלילי, בתשלום וגם פרו -בונו, ויש לארגן אותו כך שיוכל לספק שירות מהיר בכל עת.

(ב) שירות הפניית סנגוריה צריך להשתמש במערכת תקנים אובייקטיבית של הסניגורים שיעמדו להצבה ברשימת ההפניות, ועליו להשתמש בקריטריונים הוגנים וניטראליים לצורך קבלת עורכי דין מוסמכים לרשימה, ביצוע הפניות ושובת עו”ד פלילי מהרשימה. . תקנים, קריטריונים ונהלים כאלה הנוגעים לרשימות הפניות צריכים להתפרסם ולהיות זמינים.

(ג) יש לפרסם את זמינות שירות ההפניות ולכלול מידע בנוגע לעמלות. הודעות המכילות את המידע החיוני אודות שירות ההפניות וכיצד לפנות אליו צריכות להתפרסם בתחנות משטרה, בכלא ובכל מקום אחר הוא עשוי להודיע באופן יעיל לאנשים המואשמים בפלילים, כולל האינטרנט.

הפניות רגילות :לייצוג
(א) הסניגור לא צריך לתת לאדם דבר שהוא יותר מהערך הנומינלי להמלצת שירותי עורך הדין, אלא

i ו

(ii) העו”ד פלילי רשאי לקיים הסדרי הפניה הדדיים לא בלעדיים עם עורכי דין אחרים, אם הלקוח נודע במלואו על ההסדר וההסדר אינו מגביל את שיקול הדעת המקצועי העצמאי של הסניגור בנוגע לטובת הלקוח.

(ב) לסניגור לא אמורה להיות מערכת יחסים מתמשכת או קבועה עם גורם כלשהו (כגון תובעים, תוכניות סנגוריה ציבורית, אנשי אכיפת חוק, אזרחים או אנשי בית משפט) כאשר מערכת יחסים מתמשכת כזו עשויה ליצור נאמנות מנוגדת לעורכי הדין מעורב או מראה של פסול. יש לגלות ללקוח את מערכת היחסים של הסניגור עם מקור הפניה.

(ג) הפניות של סנגור אחד למשנהו צריכות להתבסס על כשרון, ניסיון, כשירות בעניין הספציפי ושיקולים מתאימים אחרים.

חלק ג ‘: יחסי לקוחות-עורכי דין
תקן :הקמה ושמירה על יחסי לקוחות אפקטיביים
(א) מיד עם המינוי או השימור, על הסניגור לפעול לכינון יחסי אמון וביטחון עם כל לקוח. הסניגור צריך להסביר, בזמן המתאים, את הצורך בדיון גלוי וכנה בכל העובדות המוכרות ללקוח על מנת לספק הגנה אפקטיבית. הסניגור צריך להסביר כי הזכות של עו”ד-לקוח מגנה על סודיות התקשורת עם העו”ד פלילי למעט בנסיבות יוצאות דופן ומוגדרות היטב, ולהסביר מה הלקוח יכול לעשות כדי לסייע בשמירה על סודיות.

(ב) בשלב מוקדם, על העו”ד פלילי לדון עם הלקוח במטרות הייצוג ובאילו שלבים של עניין פלילי ימשיך הסניגור לייצג את הנאשם. יש לספק גם מכתב התקשרות כמתואר בתקן -..

(ג) על העו”ד פלילי לשקול האם נראה כי ללקוח יש ליקוי נפשי או נכות אחרת העלולה להשפיע לרעה על הייצוג. גם אם נראה שללקוח יש מצב כזה, אין בכך כדי להפחית מהתחייבויות הסנגור כלפי הלקוח, לרבות שמירה על יחסי עו”ד-לקוח תקינים ככל שניתן. במקרה כזה, על הסניגור גם לשקול האם בדיקת נפש או אמצעי הגנה אחרים הם לטובת הלקוח.

ד

(ה) הסניגור צריך לוודא שיש מקום פנוי ומתאים להתייעצויות חסויות של לקוחות.

(ו) הסניגור צריך לפעול באופן פעיל לשמירה על מערכת יחסים יעילה וקבועה עם כל הלקוחות. החובה לשמור על יחסי לקוחות אפקטיביים אינה פוחתת מכך שהלקוח במעצר.

תקן :מבקש שחרור של לקוח במעצר או הפחתה בתנאי המשמורת
(א) בכל מקרה בו הלקוח עצור, על הסניגור לדון עם הלקוח, במהירות האפשרית, במעמד המשמורת או השחרור של הלקוח ולקבוע האם שחרור, שינוי בתנאי השחרור או תנאי משמורת פחות מגבילים. מבוקש. על העו”ד פלילי להיות מודע לחוקים ולכללים החלים, ולכל החלופות פחות מגבילות ממעצר מוסדי מלא. על העו”ד פלילי לחקור משאבים קהילתיים ומשפחתיים שעשויים להיות זמינים כדי לסייע ביישום חלופות כאלה.

(ב) על העו”ד פלילי לחקור את הנשוא העובדתי שהועבר לתמיכה במצבי מעצר ומשמורת, ולא להניח את דיוקו.

(ג) לאחר שעו”ד פלילי יש שליטה מספקת על העובדות, על העו”ד פלילי לפנות לתובע כדי לבדוק אם ניתן לנהל משא ומתן על הסכם שחרור או שינוי בתנאי השחרור או המשמורת ולהגיש לאישור בית המשפט.

(ד) אם התובע לא מסכים, על העו”ד פלילי להגיש לבית המשפט הצהרת עובדות, טענה משפטית ותנאים מוצעים במידת הצורך, כדי לתמוך בשחרור הלקוח או בהפחתת תנאי השחרור או המשמורת.

(ה) אם בית משפט יורה על שחרור, על העו”ד פלילי להסביר במלואו את כל תנאי השחרור ללקוח, וכן את תוצאות ההפרה שלהם. על העו”ד פלילי לסייע ללקוח ולאחרים הפועלים עבור הלקוח ביישום נכון של תנאי השחרור.

(ו) אם העו”ד פלילי אינו מסוגל להבטיח את שחרורו של הלקוח, על העו”ד פלילי, לאחר דיון עם הלקוח ובהתייחסות נאותה לכל חששות סודיות רלוונטיים, להודיע לבית המשפט ולאנשי המוסד על כל טיפול רפואי, פסיכיאטרי, דתי, תזונתי או ביטחוני. צרכי הלקוח כשהוא במעצר ממשלתי, ובקש מבית המשפט להורות לגורמים המתאימים לנקוט צעדים כדי לענות על צרכים מיוחדים כאלה.

(ז) על העו”ד פלילי להעריך מחדש את כשירותו של הלקוח לשחרור, או לתנאי שחרור או משמורת מופחתים, בכל השלבים המשמעותיים של עניין פלילי וכאשר חל שינוי רלוונטי בעובדות או בנסיבות. על העו”ד פלילי לבקש עיון מחדש במעצר או שינוי התנאים בכל עת שזה לטובת הלקוח.

תקן :לראיין את הלקוח
(א) בפגישה הראשונית עם לקוח, על הסניגור להתחיל בתהליך של יצירת קשר יעיל בין עורך דין ללקוח. זה כולל הבטחת סודיות ללקוח, יצירת אמון, הסבר על עמדת העניין, דיון בשכר טרחה במידת הצורך ושאלת מטרות הלקוח לייצוג. העו”ד פלילי רשאי לדון עם הלקוח גם בחומרי הוכחה זמינים, לחפש מידע מהלקוח לגבי העובדות ומקורות מידע פוטנציאליים אחרים ולשאול מהן מטרותיו וצרכיו המיידיים של הלקוח וכיצד ניתן למלא אותן.

(ב) על העו”ד פלילי לראיין את הלקוח כמה פעמים שצריך לייצוג אפקטיבי, מה שבכל המקרים הפשוטים והשגרתיים מלבד המקרים הפשוטים ביותר יביא לפירוש יותר מפעם אחת. הסניגור צריך לעשות כל מאמץ סביר להיפגש באופן אישי עם הלקוח. התייעצות עם הלקוח בנוגע לאפשרויות הזמינות, להחלטות הדרושות באופן מיידי ולשלבים הבאים, צריכה להיות חלק מכל פגישה.

(ג) מוקדם ככל שניתן בייצוג, על הסניגור לדון גם ב:

(i) ולשתף עם הלקוח חומרי הוכחה רלוונטיים לעניין (בהתאם לתנאי כל צו הגנה רלוונטי), ולקבוע לעומק את ראיית הלקוח בעובדות ובעובדות רלוונטיות אחרות המוכרות ללקוח;

(ii) אורך ההמשך וסבירות ההליכים המתנהלים;

(iii) מקורות פוטנציאליים למידע מועיל, ראיות וחקירה;

(iv) רצונות הלקוח לגבי, והסבירות והצעדים הדרושים להשגה, שחרור או הפחתה של תנאי הפיקוח;

(v) אפשרויות משפטיות סבירות כגון הצעות, משפט וסוגיות אפשריות של משא ומתן;

(vi) טווח התוצאות והחלופות הפוטנציאליות, ואם יורשעו, עונשים אפשריים;

(vii) במידת הצורך, האפשרות והעלויות והיתרונות הפוטנציאליים של מערך משא ומתן, כולל כזה שיכול לכלול שיתוף פעולה עם הממשלה; ו

(viii) השלכות בטחונות רלוונטיות הנובעות מהמצב הנוכחי וכן מפתרונות אפשריים של העניין.

(ד) כאשר מבקש מהלקוח מידע ודון באפשרויות ובאסטרטגיות אפשריות עם הלקוח, אין על הסנגור לשאוף לגרום ללקוח לקבל תגובות עובדתיות שאינן נכונות. הסניגור צריך לעודד גילוי נאות מצד הלקוח לייעוץ ולא לחפש שמירה על בורות מחושבת.

עמלות סטנדרטיות -.
(א) על העו”ד פלילי להכיר תקנות וכללים בנוגע לשכר טרחה ועלויות השולטות בתחום השיפוט (ים) בהם פועל העו”ד פלילי. לפני או תוך זמן קצר למדי לאחר תחילת הייצוג, על הסניגור לדון עם הלקוח:

(i) העלות הסבירה של הייצוג כולל שכר טרחת עו”ד, מבנה החיוב והוצאות סבירות;

(ii) כיצד ישולמו עמלות ועלויות וכל האפשרויות הקיימות בנוגע למבנה העמלות;

(iii) אילו שירותים והוצאות העמלות יכסו;

(iv) אילו שלבים בעניין מכסה האגרה, כגון חקירה מוקדמת, דיון מקדים, החלטה או משא ומתן, גזר דין או ערעור; ו

(v) האם העמלה נוגעת לטיפול בנושאים הקשורים אליהם.

(ב) בקביעת גובה האגרה בתיק פלילי, ראוי לשקול את הזמן והמאמץ הנדרשים, את האחריות של העו”ד פלילי, את החידוש והקושי של הנושאים הכרוכים בכך, את המיומנות הנדרשת לייצוג הולם, את הצורך עבור כל טכנולוגיה מיוחדת, מומחים, חוקרים או הוצאות חריגות אחרות, הסבירות שתעסוקה אחרת תימנע, האגרה הנהוגה ביישוב עבור שירותים דומים, חומרת האישום, הניסיון, המוניטין והמומחיות של הסניגור. , והיכולת של הלקוח לשלם את האגרה.

(ג) לאחר הסכמה, יש להעביר ללקוח באופן מיידי את הסכום, התעריף ותנאי העמלה ללקוח, בתנאים ברורים ובכתב, כחלק ממכתב ההתקשרות.

(ד) הסניגור אינו אמור להתקשר בהסכם בגין, לגבות או לגבות שכר טרחה בלתי חוקי או בלתי סביר. הסניגור צריך להיות מודע לכך שקיבלת שכר הטרחה המורכב מנכסים שהם עבירות או הכנסות מפשע עשויה להיות פשע ועשויה גם להכפיף את נכסי האגרה לתפיסה וחילוט.

(ה) הסניגור לא צריך לאפשר למחלוקת או לאומללות בנוגע לפיצויים להפריע במתן ייצוג מוכשר וקנאי. הגנה מוסמכת אינה דורשת את כל ההוצאות האפשריות, והייעוץ אינו נדרש להוציא מכיסו של העו”ד פלילי עצמו. אם המימון הופך לבעיה, על העו”ד פלילי לדון עם הלקוח במקורות כספים אפשריים אחרים וללכת אחר אלה המתאימים. אם המימון אינו מספיק, העו”ד פלילי רשאי לבקש נסיגה בהתאם לחוקים החלים, לרבות כללי בית המשפט והאתיקה.

(ו) על סנגור בתשלום ציבורי לא לבקש או לקבל כסף נוסף או פיצויים אחרים ממקורות שאינם ציבוריים לייצג לקוח בתיק פלילי שנקבע, אלא אם הדבר מותר על פי כללי הסמכות.

(ז) הסניגור המוחזק רשאי לקבל פיצויים מצדדים שלישיים על ייצוג לקוח, בכפוף לחובות נאמנות וסודיות של העו”ד פלילי כלפי הלקוח והקריטריונים בתקן :(ו) לעיל.

(ח) הסניגור לא צריך להצהיר או לרמוז כי הפיצוי שלהם הוא על כל השפעה לא אתית או סודית.

(i) הסניגור לא צריך לחלק שכר טרחה עם עורך דין, למעט כפי שמתיר כללי האתיקה החלים.

(י) הסניגור שאינו באותו משרד לא צריך לחלק שכר טרחה בעניין פלילי בין עורכי דין, אלא אם כן עולה בקנה אחד עם כללי השיפוט והחלוקה ביחס סביר לניסיון, ליכולת ולשירותים אותם מבצע כל עו”ד פלילי וייחשף. ללקוח; או בהסכמה בכתב עם הלקוח כל עו”ד פלילי נוטל על עצמו אחריות משותפת לייצוג, הלקוח נודע לו ואינו מתנגד להשתתפות כל העו”ד פליליים המעורבים, ושכר הטרחה הכולל סביר.

(ק) אין לסנגור להתקשר בהסדר, לגבות או לגבות שכר טרחה מותנה בגין ייצוג נאשם בתיק פלילי או בפעולת חילוט פלילי.

(l) הסניגור רשאי לגבות דמי “שיעור קבועים” שאינם ניתנים להחזר אם הדבר מותר על פי חוק תחום השיפוט וההסדר מוסבר במלואו מראש, אך הסניגור צריך להחזיר כל חלק משכר טרחה המהווה בלתי ראוי. אם יתעוררו התפתחויות יוצאות דופן ובלתי צפויות, כך שכמות ניכרת של עבודות צפויות לא תתבצע על ידי עו”ד פלילי.

(מ) עם סיום ייצוג, על העו”ד פלילי להציע להחזיר כל תשלום שלא נשכר.

מכתב אירוסין רגיל :
(א) עם הסכמתו או מינויו לייצוג ייצוג פלילי, על הסניגור לספק ללקוח חדש מיד מכתב התקשרות, דוא”ל או תקשורת כתובה אחרת, כמתואר להלן, כתוב בשפה פשוטה שהלקוח המסוים יכול להבין. אם התנאים המהותיים של הייצוג משתנים במהלך הייצוג, על העו”ד פלילי, לאחר התייעצות עם הלקוח, להעביר ללקוח את השינויים באופן מיידי ובאופן ספציפי. על העו”ד פלילי למסור מכתב התקשרות גם ללקוחות שיוצגו בעבר על ידי אותו עו”ד פלילי אך העסיקו עתה עו”ד פלילי בנושא חדש, תוך הסבר על היקף ושינויים מהותיים בתנאי הייצוג החדש.

(ב) התוכן ורמת הפירוט עשויים להשתנות בהתאם להקשר, אך מכתב התקשרות צריך לכלול תיאור של:

(i) זהות הלקוח והיקף הייצוג והמגבלות עליו;

(ii) הסדר האגרה (כולל עלויות והוצאות);

(iii) העובדה שחובות הסודיות והנאמנות של העו”ד פלילי מחויבות ללקוח;

(iv) חומרים שעו”ד פלילי רשאי לשמור על אף שהם קשורים לייצוג ( למשל , מחקר משפטי לשימוש במקרים עתידיים);

(v) כל מידע אחר שרלוונטי במיוחד לייצוג הספציפי.

הסכמי תקן :זכויות ספרותיות או תקשורתיות אסורים
(א) טרם סיום כל ההיבטים של ייצוג פלילי בו משתתף הסניגור, אין על הסנגור לערוך הסכם כלשהו או הבנה בלתי פורמלית שבאמצעותו רוכש הסניגור אינטרס בהצגה ספרותית או תקשורתית או בחשבון המבוסס על או שעולה מתוך מעורבות הסניגור בנושא.

(ב) הסניגור לא צריך לאפשר לייצוג הלקוח להיות מושפע לרעה מהאפשרות של זכויות ספרותיות אישיות או זכויות תקשורתיות אחרות בעתיד.

(ג) ביצירה או השתתפות בכל חשבון ספרותי או תקשורתי אחר של עניין בו היה מעורב הסניגור, יש לכבד את חובת הסודיות של העו”ד פלילי גם לאחר סיום עניין או שהלקוח נפטר. כאשר מדובר בסודיות מוגנות, אין לסנגור לגלות זאת ללא הסכמת הלקוח או הנציג המורשה של הלקוח.

תקן :פעולות מהירות ויסודיות להגנה על הלקוח
(א) זכויות רבות וחשובות של לקוח פלילי ניתנות להגנה ולשימור רק על ידי פעולה משפטית מיידית. הסניגור צריך להודיע ללקוח על זכויותיו בהליך הפלילי בהזדמנות המוקדמת ביותר, ולתכנן ולנקוט בפעולות הדרושות כדי לזכות בזכויות כאלה במסגרת הייצוג.

(ב) על הסניגור לבקש מיד לקבל ולסקור את כל המידע הרלוונטי לעניין הפלילי, כולל אך לא רק בקשת חומרים מהתביעה. על הסנגור, כאשר הדבר רלוונטי, לנקוט בצעדים מהירים כדי להבטיח שהראיות הפיזיות של הממשלה נשמרות לפחות עד שההגנה תוכל לבחון או להעריך אותן.

(ג) הסניגור צריך לעבוד במרץ על פיתוח, בהתייעצות עם הלקוח, אסטרטגיית חקירה ומשפט משפטית, כולל תיאוריה של המקרה. עם התקדמות העניין, על העו”ד פלילי לחדד או לשנות את תיאוריית המקרה לפי הצורך, ולהתאים באופן דומה את אסטרטגיית החקירה או ההגנה.

(ד) לא כל פעולות ההגנה צריכות להיעשות באופן מיידי. אם יש לעו”ד פלילי הוכחות לחפות, הקלה או מידע חיובי אחר, הסניגור צריך לדון עם הלקוח ולהחליט האם פנייה לתביעה עם ראיות כאלה היא לטובת הלקוח, ואם כן, מתי וכיצד.

(ה) הסניגור צריך לשקול האם הזדמנות להרוויח משיתוף פעולה עם התביעה תאבד אם לא תממש אותה במהירות, ואם כן, דון מיד עם הלקוח והחליט אם שיתוף פעולה כזה הוא לטובת הלקוח. על העו”ד פלילי לפעול בזמן בהתאם להחלטות כאלה.

(ו) על כל נושא, על הסניגור לשקול אילו צעדים פרוצדוראליים וחקירתיים יש לנקוט ובקשות להגיש, ולא פשוט לעקוב אחר נהלים שגרתיים שנלמדו מעניינים קודמים. אין להירתע מהסנגור מפעולה הגיונית אך ורק מכיוון שהעו”ד פלילי לא ראה בעבר טקטיקה שהופעלה, או מפני שפעולה כזו עלולה לעורר ביקורת או חוסר חיוב. לפני פועלו, על הסניגור לדון בנושאים או בנושאים חדשים או לא מוכרים עם עמיתים או עו”ד פלילי מנוסה אחר, תוך שימוש באמצעי הגנה להגנה על סודיות ומניעת ניגודי עניינים.

(ז) בכל פעם שהסנגור מתמודד עם נושאים עובדתיים או משפטיים מיוחדים שאינם מכירים את עורך הדין, על העו”ד פלילי, בנוסף לחקר ולמידה אודות הנושא באופן אישי, לשקול התייעצות או התייעצות עם מומחה בתחום המתמחה.

(ח) על הסניגור תמיד לשקול ערעורים ביניים או הליכי בטחונות אחרים כאופציה אחת בתגובה לכל פסק דין שלילי מהותית.

תקן :התנהגות בלתי חוקית צפויה
(א) אם הסניגור צופה כי לקוח רשאי לעסוק בהתנהגות בלתי חוקית, על הסניגור לייעץ ללקוח בנוגע למשמעות החוק, תוקפו ותוקפו של החוק וההשלכות האפשריות של הפרת החוק, ועליו לייעץ ללקוח לפעול בהתאם חוֹק.

(ב) הסניגור לא צריך להציע, לייעץ או לסייע ביודעין במהלך התנהגות שהסנגור יודע שהוא פלילי או הונאה, אך הסניגור עשוי לדון בהשלכות המשפטיות של דרך התנהלות מוצעת עם לקוח, ועשוי לייעץ או לסייע ללקוח במאמץ בתום לב לקבוע את תוקפו, היקפו, משמעותו או יישומו של החוק.

(ג) הסניגור לא צריך להתקשר עם אנשים או ארגונים שעו”ד פלילי יודע לעסוק בהתנהלות פלילית מתמשכת, לספק ייצוג באופן שוטף למשתתפים, אם השירותים המשפטיים יסייעו ביודעין להתנהלות הפלילית המתמשכת. העו”ד פלילי רשאי להסכים מראש לייצג לקוחות כחלק ממאמץ בתום לב לקבוע את תוקפו, היקפו, משמעותו או יישומו של החוק או תקרית לשומר כללי למתן שירותים משפטיים לאדם או מפעל העוסקים בפעילויות לגיטימיות בעיקר. , או אם שירותי העו”ד פלילי נועדו להביא להתנהגות בהתאמה לחוק.

(ד) כאשר צפויה או התרחשה התנהגות בלתי חוקית של לקוח, על הסניגור להיות מודע לכללים אתיים רלוונטיים ולפעול עליהם, לרבות הוראות הדורשות סודיות והוראות המחייבות או מתירות גילוי.

תקן :חובת שמירה על מידע וייעוץ של הלקוח לגבי הייצוג
(א) הסניגור צריך לעדכן את הלקוח באופן סביר ועכשיו לגבי התפתחויות ושירותי עורך הדין, לרבות התפתחויות בחקירה קדם משפט, גילוי, משא ומתן על דיספוזיציה והכנת כתב הגנה. המידע צריך להיות מפורט מספיק כדי שהלקוח יוכל להשתתף באופן משמעותי בייצוג.

(ב) על הסניגור להיענות מיד לבקשותיו הסבירות של הלקוח למידע אודות העניין ולהעתקים של מסמכים רלוונטיים או גישה אליהם, אלא אם כן הגישה של הלקוח למידע כאמור מוגבלת על פי חוק או צו בית משפט. על העו”ד פלילי לערער על מגבלות כאלה בגישת הלקוח למידע, אלא אם כן, לאחר התייעצות עם הלקוח, יש סיבה טובה לא לעשות זאת.

תקן :שמירה על רציפות הייצוג; מערכת יחסים עם עו”ד פלילי ממשיך
(א) הסניגור שיסוג מייצוג בכל שלב בעניין פלילי לפני החלטתו צריך לעשות מאמצים סבירים לסייע ללקוח באבטחת הסניגור המוסמך כעו”ד פלילי יורש, ולא להשאיר את הלקוח ללא ייצוג, אלא אם כן הלקוח יורה אחרת. .

(ב) הסניגור צריך לעשות מאמצים סבירים כדי לבסס ולתחזק מערכת יחסים שיתופית עם כל סנגור קודם, או יורש, בנציגות.

(ג) כאשר העו”ד פלילי המחליף נכנס לייצוג, עדיין על העו”ד פלילי הקודם לפעול להגנה על זכויות היתר של הלקוח, סודיותיו וסודותיו, ולקבל הסכמה (מפורשת או משתמעת) מהלקוח לפני מסירת מידע זה לעו”ד פלילי החדש.

תקן :קובץ הלקוח
(א) כאשר ייצוג מסתיים, אם הלקוח מבקש את תיק הלקוח, על הסניגור למסור אותו ללקוח או, בהסכמת הלקוח, לעו”ד פלילי המחליף או לנציג מורשה אחר. הסניגור צריך להודיע ללקוח על מצב התיק. אלא אם כן כללים או חוקים בתחום השיפוט דורשים אחרת, משרדי ההגנה רשאים לשמור קבצי לקוחות, אלא אם כן לקוח יבקש את התיק. אם תיק הלקוח נשאר אצל הסניגור, על העו”ד פלילי לשמור עותקים של חלקים חיוניים עד שהלקוח יספק הוראות נוספות או לכל הפחות למשך הזמן התואם את החוקים וכללי השיפוט.

(ב) במהלך ייצוג, על הסניגור למסור ללקוח את תיק הלקוח על פי בקשה, גם אם שכר הטרחה או העלויות שנויות במחלוקת או שאינן משולמות כולן או חלקן.

(ג) לא כל דבר בתיקי הסניגור בעניין הוא של הלקוח, והגדרת תוכנו של “תיק הלקוח” עשויה להשתנות בין תחומי השיפוט. מסמכים מקוריים ורכוש שנמסר לעורך הדין על ידי הלקוח הינם חלק מתיק הלקוח, וכך גם התכתבות והגשת בתי משפט בעניינו של הלקוח.

(ד) עם סיום ייצוג רשאי הסניגור לבקש מהלקוח שחרור בנוגע לייצוג, אך אינו רשאי לעכב באופן בלתי סביר את תיק הלקוח עד לפרסום כאמור.

חלק רביעי: חקירה והכנה
תקן :חובת חקירה ועסקת חוקרים
(א) על הסניגור מוטלת החובה לחקור בכל המקרים, ולקבוע האם יש בסיס עובדתי מספיק להאשמות פליליות.

(ב) חובת החקירה אינה מסתיימת על ידי גורמים כגון כוחם לכאורה של ראיות התביעה, הודאות לכאורה של לקוח באחרים בעובדות המעידות על אשמה, רצונו המוצהר של הלקוח להודות באשמה או כי אין לערוך חקירה או הצהרות לסניגור התומך באשמה.

(ג) מאמצי החקירה של הסניגור צריכים להתחיל מיד ועליהם לבחון דרכים מתאימות שעלולות להביא באופן סביר למידע הרלוונטי לגופם של העניין, להשלכות ההליך הפלילי ולסייגים ועונשים אפשריים. למרות שהחקירה תשתנה בהתאם לנסיבות, היא תמיד צריכה להיות מעוצבת לפי טובת הלקוח, לאחר התייעצות עם הלקוח. חקירת הסנגור לגופו של האישום הפלילי צריכה לכלול מאמצים לאבטח מידע רלוונטי בידי התביעה, רשויות אכיפת החוק ועוד, וכן חקירה עצמאית. חקירתו של העו”ד פלילי צריכה לכלול גם הערכה של עדויות התביעה (כולל בדיקה חוזרת או הערכה מחודשת של פיזיות, פליליות,

(ד) הסניגור צריך לקבוע האם האינטרסים של הלקוח יוגשו על ידי מעורבות חוקרי עובדות, משפטים משפטיים, חשבונאים או מומחים אחרים, או עדים מקצועיים אחרים כגון מומחי גזר דין או עובדים סוציאליים, ואם כן, יש לשקול, בהתייעצות עם הלקוח, אם להעסיק אותם. על העו”ד פלילי להעריך מחדש באופן קבוע את הצורך בשירותים כאלה לאורך כל הייצוג.

(ה) אם ללקוח אין מספיק משאבים לתשלום עבור חקירה הכרחית, על העו”ד פלילי לחפש משאבים מבית המשפט, הממשלה או התורמים. בקשה לבית המשפט צריכה להיעשות במעמד צד אחד אם מתאים כדי להגן על סודיות לקוח. משרדי הביטחון במימון ציבורי צריכים לתמוך במשאבים מספיקים למימון שירותי מומחה לחקירות כאלה באופן קבוע. אם לא יינתן מימון נאות לחקירה, יכול העו”ד פלילי להודיע לבית המשפט כי היעדר משאבים לחקירה עלול להפוך את הייצוג המשפטי ללא יעיל.

אזורי שירות

עורך דין פלילי במרכז (סנגור)

עורך דין פלילי בתל אביב

עורך דין פלילי ברחובות

עורך דין פלילי בראשון לציון

עורך דין פלילי מפורסם

עורך דין פלילי בצפון

עורך דין פלילי בצפת

עורך דין פלילי בנהריה

עורך דין פלילי בקריות

עורך דין פלילי בעכו

עורך דין פלילי בעפולה

עורך דין פלילי בחיפה

עורך דין פלילי בחדרה

עורך דין פלילי הכי טוב בארץ

עורך דין פלילי בירושלים

עורך דין פלילי בכרמיאל

עורך דין פלילי באשקלון

עורך דין פלילי בבאר שבע

עורך דין פלילי בטבריה

עורך דין פלילי בנתניה

עורך דין פלילי בקריית שמונה

סנגור הטוב ביותר בישראל

תקן :חקירה בלתי חוקית ולא מוסרית אסורה
הסניגור לא צריך להשתמש באמצעים לא חוקיים או לא אתיים כדי להשיג ראיות או מידע, או להעסיק, להורות או לעודד אחרים לעשות זאת.

תקן :מערכת יחסים עם עדים
(א) “עד” בתקן זה פירושו כל אדם שיש לו או עשוי לקבל מידע על עניין, כולל קורבנות והלקוח.

(ב) על הסנגור להכיר את חוקי השיפוט ואת כללי שיפוטו בנוגע לקורבנות ולעדים. בתקשורת עם עדים, על העו”ד פלילי להכיר ולציית לחוקי וכללי האתיקה בנוגע לשימוש במרמה ועיסוק בתקשורת עם אנשים מיוצגים, לא מיוצגים וארגונים.

(ג) סוכני הסנגור או הסנגורים צריכים לבקש לראיין את כל העדים, לרבות בקשה לראיין את הקורבן או את הקורבנות, ואסור להם לפעול כדי להפחיד או להשפיע באופן בלתי הולם על כל עד.

(ד) הסניגור לא צריך להשתמש באמצעים שאין להם מטרה מהותית מלבד להביך, לעכב או להכביד, ולא להשתמש בשיטות להשגת ראיות המפרות זכויות משפטיות. הסניגור וסוכניו אינם צריכים להציג מצג שווא של מעמדם, זהותם או אינטרסים בעת תקשורת עם עד.

(ה) יש לאפשר לסניגור לפצות עד על הוצאות סבירות, כגון הוצאות על השתתפות בבית המשפט, הפקדות על פי חוק או הוראת בית משפט וראיונות קדם משפט, לרבות הובלה ואובדן הכנסה. אין להעניק הטבות אחרות לעדים, למעט עדים מומחים, אלא אם הוסמכו על פי חוק, תקנה או נוהג מקובל. יש לתעד את כל ההטבות הניתנות לעדים כך שניתן יהיה לגלות אותן אם נדרש על פי חוק או צו בית משפט. הסניגור לא צריך לשלם או לספק הטבה לעד על מנת, או בסכום שעשוי להשפיע, להשפיע על מהות או אמיתות עדותו של העד.

(ו) הסניגור צריך להימנע מהסיכוי שיצטרך להעיד באופן אישי על תוכנו של ראיון עד. ראיון של עדים שגרתיים (למשל, שומרים על רישומים) לא צריך לדרוש משקיף של צד שלישי. אך כאשר הצורך באישור ראיון צפוי באופן סביר, יש ללוות את העו”ד פלילי באדם אחר מהימן ואמין במהלך הראיון. הסניגור צריך להימנע מלהיות לבד עם עדי עוינים בעליל.

(ז) אין צורך שהסנגורים או סוכני הסנגור, בעת ראיון של עד, יזהירו את העד בנוגע להפללה עצמית אפשרית או לזכות לעו”ד פלילי עצמאי. אולם הסניגור צריך לפעול לפי כללים אתיים רלוונטיים המתייחסים להתמודדות עם אנשים שאינם מיוצגים. הסניגור לא צריך לדון או להגזים באחריות הפלילית הפוטנציאלית של עד במטרה, או באופן סביר, להפחיד את העד, להפחיד את העד, או להשפיע על אמיתות או שלמות עדותו של העד, או לשנות את החלטת העד אם למסור מידע.

(ח) הסניגור לא צריך להרתיע או להפריע לתקשורת בין עדים לתביעה, למעט עובדי הלקוח, סוכניו או קרובי משפחתו, אם עולה בקנה אחד עם כללים אתיים רלוונטיים. הסניגור לא צריך לייעץ לאף אדם, או לגרום לאף אחד לייעץ לו, לסרב למסור לפרקליטות מידע שיש לאדם כזה זכות למסור. אולם הסניגור רשאי לייעץ לעדים בצורה הוגנת ומדויקת בנוגע לתוצאות הסבירות של מסירת המידע שלהם, אך רק אם הדבר נעשה באופן שאינו מרתיע תקשורת.

(i) הסניגור צריך למסור לעדיהם הודעה סבירה על מועד צפויה של עדותם בהליך, ולא צריך לדרוש מהעדים להגיע להליכים שיפוטיים, אלא אם כן צפויה עדותם הסבירה באותה עת, או נוכחותם על פי חוק. כאשר נדרשת נוכחות עדים, על הסניגור לבקש לצמצם למינימום את הזמן שעדים צריכים להשקיע בהמתנה בהליך. הסניגור צריך לדאוג כי עדי ההגנה יקבלו הודעה בהקדם האפשרי על תזמון שינויים אשר ישפיעו על נוכחותם הנדרשת בהליכים משפטיים.

(י) אין לסנגור לקיים יחסים אישיים בלתי הולמים עם קורבן או עד אחר.

מערכת יחסים :סטנדרטית עם עדי מומחה
(א) מומחה עשוי להיעזר בהכנת דו”ח הוכחות או עדות, או לייעוץ בלבד. על הסניגור לדעת כללים רלוונטיים הנוגעים לעדי מומחים, לרבות כללי גילוי שונים על מומחים העוסקים להתייעצות בלבד.

(ב) הסניגור צריך להעריך את כל עצות המומחים, חוות הדעת או העדות באופן עצמאי, ולא לקבל את חוות דעתו של מומחה בלבד על סמך מעסיק, השתייכות או בולטות בלבד.

(ג) לפני שפונה למומחה, על הסניגור לחקור את תעודות המומחה, הניסיון המקצועי הרלוונטי והמוניטין שלו בתחום. הסניגור צריך גם לבחון רקע של מומחה מעיד ותעודותיו בנושא בעיות הדחה. לפני שמציע מומחה כעד, על הסניגור לחקור את הקבלה המדעית של התיאוריה, השיטה או המסקנות הספציפיות עליהן יעיד המומחה.

ד

(ה) לפני שמציע מומחה כעד, על הסניגור לבקש ללמוד מספיק על התחום המהותי של מומחיות המומחה, לרבות כללים אתיים שעשויים להיות רלוונטיים בתחום המומחה, כדי לאפשר הכנה יעילה של המומחה, כמו גם לחקור את כל מומחה התביעה באותו נושא. הסניגור צריך להסביר למומחה כי תפקידו של המומחה בהליך יהיה כעד חסר פניות שנקרא לסייע לגורמי העובדות, להסביר את אופן ההתבוננות של המומחה, ולהציע שאלות בהדחה. יכול להישאל מומחה.

(ו) אין על הסנגור לשלם או לעכב שכר טרחה, או להעניק או לעכב הטבה, כדי להשפיע על עדות מומחה. הסניגור לא צריך לקבוע את סכום האגרה המותנה בגוף עדותו של מומחה או בתוצאה בתיק. גם הסניגור לא צריך להבטיח או לרמוז על הסיכוי לעבודה עתידית של המומחה על סמך עדותו של המומחה.

(ז) בכפוף לאינטרסים של סודיות הלקוח, על הסניגור לספק למומחה את כל המידע הדרוש באופן סביר כדי לתמוך בחוות דעת מלאה והוגנת. על הסניגור להיות מודע, ולהסביר למומחה, כי כל התקשורת עם המומחה המעיד ומסמכים המשותפים לו עשויה להיות חשופה לגילויו של העו”ד פלילי המתנגד. הסניגור צריך להיות מודע לכללי גילוי מומחים ולפעול להגנה על סודיות, למשל על ידי אי שיתוף עם אמוני הלקוח המומחים ומוצר העבודה שהעו”ד פלילי אינו מעוניין שיחשוף.

תקן :תאימות לנהלי גילוי
על הסניגור להגיב בזמן לבקשות הגילוי המתאימות מבחינה חוקית, ולהתאמץ כדי לעמוד בהתחייבויות הגילוי המתאימות מבחינה חוקית, אלא אם הוסמך על ידי בית משפט אחרת. כאשר הפרקליטות מבקשת בקשות למידע ספציפי, הסניגור צריך לתת תגובות ספציפיות ולא רק הכרה כללית בחובות הגילוי. יש להתאים את הבקשות והתגובות למקרה, ולבטל את הבקשות והתגובות של “פלטת הדירה”.

תקן :הכנה להליכי משפט, והקלטה והעברת מידע
(א) על הסניגור להתכונן מראש להליכי משפט. הכנה מתאימה תלויה באופי ההליך ובזמן הקיים, ולעתים קרובות היא תכלול: סקירת מסמכים זמינים; בהתחשב באילו נושאים צפויים להתעורר ובעמדת הלקוח ביחס לסוגיות אלה; כיצד להציג את הנושאים בצורה הטובה ביותר ואילו פתרונות עשויים להציע; מחקר משפטי רלוונטי וחקירה עובדתית; ויצירת קשר עם אנשים אחרים שעשויים לסייע בטיפול בבעיות הצפויות. אם לא היה לסניגור זמן מספיק להתכונן ואינו בטוח בעובדות או בחוק הרלוונטי, על העו”ד פלילי להעביר לבית המשפט את גבולות הידע או הכנה של הסניגור.

(ב) הסניגור צריך להופיע בכל הדיונים במקרים שהוטלו עליהם, אלא אם כן, אם הוגשה סיבה טובה, יוסדר עו”ד פלילי מחליף. סניגור המחליף בהליך משפטי של עורך דין אחר צריך לקבל מידע מספק על המקרה ועל נושאים שעשויים לעלות בהליך ועליו להיערך כראוי.

(ג) הסניגור המטפל בכל הופעת בית משפט צריך לתעד את מה שקורה בהליך, כדי לסייע לזכרו של העו”ד פלילי עצמו ולהתייחסות עתידית של הלקוח, וכך מידע זמין יהיה זמין לעו”ד פליליים שעשויים לטפל בתיק בעתיד.

(ד) על הסניגור לנקוט צעדים כדי להבטיח שכל צו בית משפט שניתן להגנה יועבר לאנשים המתאימים הדרושים לביצוע הצו.

(ה) יש לספק למשרד הגנה פלילי ציבורי מספיק משאבים ולהתארגן כך שיאפשר הכנה נאותה להליכי משפט.

תקן :טיפול בראיות פיזיות עם השלכות מפלילות
(א) ייעוץ ללקוח: אם הסנגור יודע כי ללקוח יש הוכחות פיזיות שללקוח אינן רשאיות להחזיק באופן חוקי (כגון קונטרבס או רכוש גנוב) או ראיות שעשויות לשמש להפללת הלקוח, על העו”ד פלילי לבדוק ולציית חוק וכללי שיפוט בנושאים כגון שיבוש מהלכי משפט, שיבוש ראיות והגנה על סודיות הלקוח ומפני הפללה עצמית. לאחר מכן על העו”ד פלילי לייעץ ללקוח במיומנות לגבי אפשרויות וחובות חוקיות.

(ב) פעולות מותרות של הלקוח : אם יתבקש או נדרש על פי חוק, הסניגור רשאי לסייע ללקוח לחשוף כדין ראיות פיזיות כאמור לרשויות אכיפת החוק. העו”ד פלילי רשאי לייעץ להשמדת פריט פיזי אם השמדתו לא תפריע לצדק או להפר בדרך אחרת את החוק או את החובות האתיות. העו”ד פלילי אינו רשאי לסייע ללקוח בהתנהלות שהעו”ד פלילי יודע כי היא בלתי חוקית, ואסור לו לעכב ביודעין ובאופן בלתי חוקי את מאמצי רשויות אכיפת החוק להשיג ראיות.

(ג) סודיות: הסניגור צריך לפעול בהתאם לחוקי החוקים וכללי הסודיות החלים. בנסיבות מסוימות, החוק או הכללים הרלוונטיים עשויים לאפשר או לדרוש מהסנגור לחשוף את קיומה של, או החזקתו של הלקוח או גישתו לראיה פיזית כזו.

(ד) קבלת ראיות פיזיות: אין לסניגור הסנגור ראיות פיזיות כאמור, באופן אישי או באמצעות צד שלישי, ועליו לייעץ ללקוח לא למסור עדות זו לסניגור, למעט בנסיבות בהן הסניגור רשאי להשתלט כחוק. של הראיות. נסיבות כאלה עשויות לכלול:

(ט) כאשר העו”ד פלילי סבור באופן סביר שהלקוח מתכוון להשמיד או להסתיר ראיות כאמור שלא כדין;

(ii) כאשר העו”ד פלילי סבור באופן סביר כי השתלטות נחוצה כדי למנוע פגיעה פיזית במישהו;

(iii) כאשר העו”ד פלילי משתלט על מנת להמציא ראיות כאמור, בהסכמתו המודיעה של הלקוח, לבעליו החוקיים או לרשויות אכיפת החוק;

(iv) כאשר ראיה כאמור היא עבירה והעו”ד פלילי רשאי להשתלט עליה כדין להרוס אותה; ו

(v) כאשר הסניגור סבור באופן סביר כי בחינה או בדיקה של ראיות כאמור נחוצה לייצוג יעיל של הלקוח.

(ה) עמידה בהתחייבויות משפטיות כדי לייצר ראיות פיזיות: אם הסניגור מקבל ראיות פיזיות שעלולות לסבך הלקוח התנהגות פלילית, העו”ד פלילי צריך לקבוע אם קיימת מחויבות משפטית להחזיר את הראיות למקור או בעליו, או למסור אותו לאכיפת החוק או לבית משפט, ולמלא אחר כל התחייבויות משפטיות כאלה. עורך דין המחויב על פי חוק למסור ראיות פיזיות כאמור, צריך לעשות זאת באופן חוקי שימזער את הדעות הקדומות ללקוח.

(ו) שמירה של פריט שניתן לייצר לבחינה. אלא אם כן לסניגור יש חובה חוקית לחשוף, להמציא או להיפטר מראיות פיזיות כאלה, הסניגור רשאי לשמור ראיות פיזיות כאמור לזמן סביר למטרה לגיטימית. מטרות לגיטימיות להשגה או שמירה של ראיות פיזיות באופן זמני עשויות לכלול: מניעת השמדתן; הסדרת הפקתו לרשויות הרלוונטיות; ארגון החזרתו למקור או לבעלים; מניעת השימוש בו כדי לפגוע באחרים; ובחינת או בדיקת הראיות על מנת לייצג את הלקוח ביעילות.

(ז) בדיקת ראיות פיזיות. אם הסנגור קובע כי ייצוג אפקטיבי של הלקוח מחייב הגשת ראיות פיזיות כאלה לבדיקה ובדיקה משפטית, על העו”ד פלילי להקפיד על הנוהגים הבאים:

(i) יש לטפל בפריט בצורה הנכונה, לארוז, לתייג ולשמור אותו, באופן שנועד לתעד את זהותו ולהבטיח את שלמותו.

(ii) כל בדיקה או בדיקה צריכה להימנע, במידת האפשר, מצריכת הפריט, ויש לשמור על חלק מהפריט ולשמור אותו על מנת לאפשר בדיקה או בדיקה נוספת.

(iii) לא כל אדם המבצע בדיקות או בדיקות כאמור, ללא אישור מראש של הסניגור, לערוך בדיקות או בדיקה בכל דרך שתצרוך את הפריט או יהרוס בדרך אחרת את היכולת לבדיקה מחודשת או בדיקה עצמאית של התביעה.

(iv) לפני אישור בדיקה או בדיקה שתכלול את הפריט כולו או יהרוס את ההזדמנות ויכולתה של התביעה לבחון את הפריט מחדש, על הסנגור להודיע לפרקליטות הודעה והזדמנות להתנגד ולבקש צו בית משפט מתאים.

(v) אם הוגשה בקשה המתנגדת לבדיקה או בדיקה צרכנית, על בית המשפט לשקול הזמנת הליכים שיאפשרו הערכה עצמאית של ניתוח ההגנה, כולל אך לא רק:

(א) להתיר למומחה התביעה להיות נוכח במהלך הכנת ובדיקת הראיות;

(ב) הקלטת וידיאו של הכנת ובדיקת הראיות;

(ג) צילום סטילס של הכנת ובדיקת ראיות; ו

(ד) גישה לכל הנתונים הגולמיים, הערות ומסמכים אחרים הנוגעים להכנת ההגנה ובדיקת הראיות.

(ח) הסכמת הלקוח לקבל פריט פיזי. טרם השתלטות מרצון מהלקוח על ראיות פיזיות שעל הסניגור על חובת החוק לחשוף, על הסניגור לייעץ ללקוח לגבי השלכות משפטיות אפשריות של ההתנהלות המוצעת וחלופות חוקיות אפשריות, ולקבל את הסכמתו המודיעה של הלקוח.

(i) שמירה או החזרת פריט כאשר החוק מתיר זאת.אם הסנגור קובע באופן סביר כי אין חובה משפטית לחשוף ראיות פיזיות הנמצאות ברשות העו”ד פלילי לרשויות אכיפת החוק או אחרות, עורך הדין צריך להתמודד עם הראיות הפיזיות בעקביות עם כללים וחוקים אתיים ואחרים. אם הסניגור שומר את הראיות לשימוש בייצוג הלקוח, על עורך הדין לציית לחוקים ולכללים החלים, לרבות כללים בנושא רכוש שמירה, אשר עשויים לדרוש הודעה לצדדים שלישיים בעלי עניין בנכס. על העו”ד פלילי לשמור על הראיות בנפרד מחומרים מיוחדים של לקוחות אחרים, ולשמור אותן באופן שלא יפגע בערך הראייתי שלה. לחלופין,

(י) אימוץ נהלים שיפוטיים ומחוקקים לטיפול בראיות פיזיות. בתי משפט ומחוקקים, לפי הצורך, צריכים לאמץ נהלים בנוגע לטיפול בהגנה בראיות פיזיות כאמור, כדלקמן:

(i) כאשר הסנגור מודיע לתביעה על החזקת ראיות כאמור או מביא ראיות לתביעה, יש לאסור על התביעה להציג עדות או טיעון המזהים או מרמזים על ההגנה כמקור הראיה, למעט כפי שנקבע בתקן. -.;

(ii) כאשר הסניגור סבור באופן סביר שההדבקה אינה מתייחסת לחקירה פלילית או להעמדה לדין, רשאי העו”ד פלילי להשתלט על החפירה ולהשמיד אותה.

חלק V: בקרה והכוונה של ליטציה
תקן :ייעוץ ללקוח
(א) על הסניגור להפעיל שיקול דעת מקצועי עצמאי בעת ייעוץ ללקוח.

(ב) הסניגור צריך לעדכן את הלקוח באופן סביר וקבוע לגבי מצב התיק. לפני נקודות החלטה משמעותיות, ובפעמים אחרות אם יתבקש, על הסניגור לייעץ ללקוח בכנות בנוגע לכל היבטי המקרה, כולל הערכה של אסטרטגיות אפשריות ותוצאות סבירות כמו גם אפשריות. ייעוץ כזה צריך להתקיים לאחר שהעו”ד פלילי מודיע באופן מלא ככל שניתן באופן סביר בזמן העומד לרשותו לגבי העובדות והחוק הרלוונטיים. על העו”ד פלילי לפעול בחריצות, אלא אם כן הזמן לא מאפשר זאת, לייעץ ללקוח מה עוד צריך לעשות או לשקול לפני קבלת ההחלטות הסופיות.

(ג) על הסנגור להעביר ללקוח באופן מיידי כל הצעת טיעון וכל התפתחויות, הצעות ופעולות או פסקי דין של בית המשפט ולספק ייעוץ כמפורט בתקן זה.

(ד) במתן ייעוץ ללקוח, על העו”ד פלילי לשקול את רצונותיו ואת דעותיו של הלקוח, והוא עשוי להתייחס לא רק לחוק אלא גם לשיקולים אחרים כגון גורמים מוסריים, כלכליים, חברתיים או פוליטיים שעשויים להיות רלוונטיים למצבו של הלקוח. על העו”ד פלילי לנסות להבחין עבור הלקוח בין ייעוץ משפטי לבין ייעוץ על סמך שיקולים אחרים כאלה.

(ה) על הסניגור לספק ללקוח ייעוץ מספיק לפני ההחלטות על מנת לאפשר ללקוח לשקול אפשרויות זמינות, ולהימנע מהמהרה מיותרת של הנאשם להחלטות.

(ו) הסניגור לא צריך להמעיט או להפריז בכוונה בסיכונים, במפגעים או בסיכויים של המקרה או להשפיע השפעה מיותרת על החלטות הלקוח בנוגע לטיעון.

(ז) על הסניגור לייעץ ללקוח להימנע מתקשורת על המקרה עם כל אדם, כולל קורבנות או עדים אפשריים אחרים, אנשים במעצר, משפחה, חברים וכל אנשי ממשלה, למעט באישור הסניגור, אם כי כאשר הלקוח נמצא התייעצות קלה עם הורים או אפוטרופוסים עשויה להיות שימושית. על העו”ד פלילי לייעץ ללקוח להימנע מכל מגע עם שופטים או אנשים שנקראו לחובת חבר שופטים; וכדי להימנע מהמציאות או מהופעת כל פעילות לא תקינה אחרת.

(ח) על הסניגור לשקול ולייעץ ללקוח לגבי הטבות אפשריות כמו גם היבטים שליליים של שיתוף פעולה עם רשויות החוק או התביעה.

(i) לאחר ייעוץ ללקוח, על הסניגור לסייע ללקוח להחליט על דרך הפעולה הטובה ביותר וכיצד להמשיך וליישם את דרך הפעולה הזו.

תקן :שליטה וכיוון הכיסוי
(א) החלטות מסוימות הנוגעות להתנהלות התיק מיועדות לנאשם; אחרים מיועדים לסניגור. הקביעה אם בסופו של דבר ההחלטה צריכה להתקבל על ידי הלקוח או על ידי העו”ד פלילי הינה מאוד קונטקסטואלית, ועל העו”ד פלילי לתת משקל רב לדעות החזקות של לקוח מוסמך בנוגע להחלטות מכל הסוגים.

(ב) ההחלטות שיקבל בסופו של דבר לקוח מוסמך, לאחר התייעצות מלאה עם הסניגור, כוללות:

(ט) האם להמשיך ללא ייעוץ;

(ii) אילו תחנונים להזין;

(iii) האם לקבל הצעת טיעון;

(iv) האם לשתף פעולה עם הממשלה או להעניק לה סיוע מהותי;

(v) האם לוותר על משפט השופטים;

(vi) האם להעיד מטעמו;

(vii) האם לדבר בגזר הדין;

(viii) האם לערער; ו

(ix) כל החלטה אחרת שנקבעה בתחום השיפוט שייכת ללקוח.

(ג) אם לסניגור יש ספק בתום לב בנוגע ליכולתו של הלקוח לקבל החלטות חשובות, על העו”ד פלילי לשקול לבקש הערכה של מומחה מאנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש, תוך הגנה על סודיות וכללי זכויות היתר אם הדבר רלוונטי.

(ד) החלטות אסטרטגיות וטקטיות צריכות להתקבל על ידי הסניגור, לאחר התייעצות עם הלקוח היכן שניתן וראוי. החלטות כאלה כוללות כיצד לנהל משא ומתן טיעון, כיצד לבנות הצעות ולהגיב עליהן, ובשימוע או במשפט, אילו עדים יש לקרוא, האם וכיצד לערוך חקירה נגדית, אילו שופטים לקבל או להכות, אילו הצעות והתנגדויות צריכות להיות? שניתנו, אילו תנאים יש להסכים להם, וכיצד יש להציג ראיות.

(ה) אם מתעוררת חילוקי דעות בעניין משמעותי בין הסניגור לבין הלקוח, והעו”ד פלילי פותר אותה באופן שונה ממה שהלקוח מעדיף, הסניגור צריך לשקול לזכור את המחלוקת ופתרונה, להראות את התיעוד הזה ללקוח ולשמור אותו ב הקובץ.

סטנדרטי :התחייבויות של עו”ד פלילי המתנה
(א) עורך דין מוקצה שחובתו היא לסייע באופן אקטיבי כמגישי נאשם פלילי צריך לאפשר לנאשם לבצע את ההחלטות הסופיות על כל העניינים, לרבות בעניינים אסטרטגיים וטקטיים הנוגעות להתנהלות של המקרה, תוך מתן דין של מיטב עֵצָה.

(ב) עו”ד שתפקידו הוא לסייע לנאשם הפלילי בפני עצמו רק כאשר הנאשם מבקש עזרה רשאי להביא לידיעת הנאשמים צעדים שעלולים להועיל או לסכן את הנאשם, אך אינם צריכים להשתתף באופן פעיל התנהלות ההגנה אלא אם התבקש הנאשם או על פי הוראת בית המשפט.

(ג) בכל אחד מהמקרים, על עורך הדין המוקצה לכבד את זכותו של הנאשם לפתח ולהציג את עניינו של הנאשם, תוך שהוא מייעץ לנאשם יתרונות וסכנות פוטנציאליים שהעורך דין תופס במהלך ההתדיינות. עורך דין כזה צריך להיות מוכן באופן מלא בעניין, על מנת להציע ייעוץ שכזה ובמקרה שבית המשפט והנאשם יקבעו כי יש להעביר את תפקיד הייצוג המלא לידי הסניגור בשלב כלשהו במהלך ההליך הפלילי.

תקן :התחשבות בתוצאות בטחונות
(א) על הסניגור לזהות ולייעץ ללקוח לגבי השלכות בטחונות שעלולות לנבוע מאישום, טיעון או הרשעה. על העו”ד פלילי לחקור את ההשלכות בהתאם לחוקים הפדרליים, המדינתיים והמקומיים הרלוונטיים, ולפנות לעזרה מאחרים בעלי ידע רב יותר בתחומים מיוחדים על מנת לקבל מידע הולם לגבי קיומה ופרטיה של השלכות ביטחונות רלוונטיות. יש לתת ייעוץ שכזה מספיק מראש כדי שניתן יהיה לשקול אותו בצורה הוגנת בהחלטה להמשיך במשפט, טיעון או החלטות אחרות.

(ב) כאשר הסניגור יודע שתוצאה חשובה במיוחד ללקוח, על העו”ד פלילי לייעץ ללקוח האם קיימים נהלים להימנע, להקל או להסיר מאוחר יותר את התוצאה, ואם כן, כיצד להמשיך או להתכונן אליהם בצורה הטובה ביותר. .

(ג) הסניגור צריך לכלול התייחסות לתוצאות בטחונות אפשריות במשא ומתן עם התובע בנוגע לסוגיות אפשריות, ובתקשורת עם השופט או עם בית המשפט בנוגע לגזר הדין או לתנאים המתאימים, אם יש כאלה.

תקן :תשומת לב מיוחדת למצב ההגירה ולהשלכותיה
(א) על הסניגור לקבוע את אזרחותו ואת מעמד ההגירה של הלקוח, ולהבטיח ללקוח כי מידע זה חשוב לייצוג משפטי אפקטיבי וכי יש להגן עליו בזכות של עו”ד-לקוח. על העו”ד פלילי להימנע מכל פעולה שעלולה להזהיר את הממשלה מפני מידע שיכול להשפיע לרעה על הלקוח.

(ב) אם הסנגור קובע כי לקוח אינו אזרח ארצות הברית, על העו”ד פלילי לחקור ולזהות השלכות הגירה מסוימות העשויות לעקוב אחר גישות פליליות אפשריות. התייעצות או התייעצות עם מומחה לדיני הגירה או עו”ד בעל ידע מומלץ בנסיבות אלה. מגינים ציבוריים ומיועדים צריכים לפתח או לחפש מימון למומחיות הגירה כזו בתוך משרדיהם.

(ג) לאחר קביעת מצב ההגירה של הלקוח והתוצאות השליליות האפשריות מההליך הפלילי, לרבות הרחקה, הרחקה, סעדים להקלה בהרחקה, מעצר הגירה, שלילת אזרחות והשלכות שליליות למשפחתו הקרובה של הלקוח, על העו”ד פלילי לייעץ ללקוח. מכל ההשלכות הפוטנציאליות האלו ולקבוע עם הלקוח את דרך הפעולה הטובה ביותר לאינטרסים של הלקוח וכיצד להמשיך אותו.

(ד) אם לקוח הורשע בעבירה הניתנת להסרה, על הסניגור ליידע את הלקוח לגבי התוצאות החמורות אם הלקוח יחזור לארצות הברית שלא כדין.

חלק ו ‘: דיספוזיציה ללא ניסיון
חובה סטנדרטית :לחקור את ההתנהגות ללא ניסיון
(א) הסניגור צריך להיות פתוח, בכל שלב של עניין פלילי ולאחר התייעצות עם הלקוח, לדיונים עם התובע בנוגע לסילוק האישומים באשמה או למשא ומתן אחר. העו”ד פלילי צריך להיות בקיא בסוגיות אפשריות שהן חלופות למשפט או למאסר, כולל סטייה מההליך הפלילי.

(ב) בכל עניין פלילי, על הסניגור לשקול את הנסיבות הפרטניות של המקרה ושל הלקוח, ואין להמליץ ללקוח על הצעת הצעה אלא אם יסתיימו חקירה ולימוד העניין הנדרש. מחקר שכזה צריך לכלול דיון עם הלקוח וניתוח של החוק הרלוונטי, עדויות התביעה וסוגיות אפשריות והשלכות ביטחוניות רלוונטיות. הסניגור אמור להמנע מהטענה באשמה בהופעה הראשונה, אלא אם כן, לאחר דיון עם הלקוח, סבר מהיר יהיה לטובת הלקוח בבירור.

דיונים סטנדרטיים :בנושא משא ומתן
(א) מוקדם ככל הניתן, ועדיף לפני עיסוק בדיוני אופי עם התובע, על הסניגור לדון ולייעץ ללקוח בנוגע לאפשרויות דיספוזיציה אפשריות.

(ב) לאחר תחילת הדיונים עם התובע, על הסניגור לעדכן את הנאשם בהתפתחויות רלוונטיות. על הסניגור מיד לתקשר ולהסביר ללקוח כל הצעות גיוס שהציעה התובע, תוך הסבר כי הצגת הצעת התביעה אינה מעידה על חוסר נכונותו של העו”ד פלילי לצאת לדין.

(ג) הסניגור צריך לוודא שהלקוח יבין כל הסכם גיוס מוצע, כולל השלכותיו הבטוחות הישירות והאפשריות.

(ד) הסניגור לא ימליץ לנאשם לקבל החלטה ללא חקירה מתאימה. לפני קבלת או ייעוץ לעמדה, על הסניגור לבקש שהתביעה תחשוף כל מידע הנוטה לשלול את האשמה, להקל על העבירה או שעלול להפחית את הענישה.

(ה) הסניגור רשאי להמליץ ללקוח בנוגע להצעות disposition, אך אין ללחוץ על הלקוח באופן מופרך לקבל החלטה מסוימת.

(ו) אסור לסניגור להביע ביודעין הצהרות עובדות או חוקיות כוזבות במהלך דיוני נטיות.

(ז) הסניגור צריך להיות מודע ליתרונות אפשריים משיתוף פעולה מוקדם עם הממשלה, אך צריך גם לשקול חסרונות אפשריים. על העו”ד פלילי לייעץ ללקוח במלואו לגבי האינטרסים הכוללים של הלקוח לפני שימליץ על כל אופי תלוי שיתוף פעולה.

(ח) הסניגור לא צריך לנהל משא ומתן על אופי מצטבר עבור מספר לקוחות, גם אם ייצוגיות משותפות היו ראויות בתחילה בהתאם להוראות הסכסוך החלות.

(i) הסניגור לא צריך להמליץ על ויתורים נוחים ללקוח אחד על ידי כל הסכם הפוגע באינטרסים הלגיטימיים של לקוח במקרה אחר, אלא אם כן שני הלקוחות יתנו את הסכמתם המלאה.

הסכמי טיעון סטנדרטיים והסכמי משא ומתן אחרים
(א) הסניגור צריך לוודא שכל הסכם גיבוש בכתב משקף באופן מדויק ומלא את תנאי ההסכם המדויקים, לרבות הבטחות התביעה והתחייבויות הלקוח והאם כל דחיית כתב אישום תהיה עם או בלי לפגוע בהחזרה מאוחרת יותר.

(ב) במהלך כל דיון בבית המשפט בנוגע למערך משא ומתן, על הסניגור לוודא כי כל הפרטים הרלוונטיים בהסכם המו”מ יועלו על הרשומה, וכי התיק ישקף במלואו את כל הגורמים הדרושים להגנה על טובת הלקוח. למרות שההנחה היא שהרשומה תהיה ציבורית, במקרים מסוימים הרשומה (או חלק) עשויה להיחתם למען מטרה טובה או כנדרש על פי חוק או חוק תקפים.

(ג) הסניגור צריך להכין את הלקוח במלואו לכל דיון בפני בית משפט הקשור לכניסה או קבלה של דיון, ולכל ראיון קדם-או אחר-דיספוזיציה שנערך על ידי התביעה או על ידי סוכני בית משפט כגון חוקרי נוכחות או מבחן. קצינים. על העו”ד פלילי בדרך כלל להיות נוכח בכל ראיון שכזה כדי להגן על האינטרסים של הלקוח שם.

(ד) במקרים המתאימים על העו”ד פלילי לשקול, ובהסכמת הלקוח לבקש, כניסת החלטה וגזר דין מיידי ללא חקירת נוכחות.

(ה) הסניגור צריך לחקור ולהיות בקיא בהליכי גזר דין, חוק וחלופות, השלכות בטחונות ותוצאות סבירות, ושיטות השיפוט של השופט, ולייעץ ללקוח בנושאים אלה לפני שהוא מאפשר ללקוח להיכנס למשא ומתן. על העו”ד פלילי לשקול ולהסביר ללקוח כיצד צפויים להיות מיושמים תנאים ספציפיים של הסכם.

(ו) אם הסניגור סבור כי התנהגות או תנאים (כגון מועדים מהירים באופן בלתי סביר או סירוב לגילוי) השפיעו באופן לא הוגן על החלטת הלייזר של הלקוח, על הסניגור להביא את הנסיבות לידיעת בית המשפט בפרוטוקול, אלא אם כן לאחר בהתייעצות עם הלקוח, מוסכם כי הסיכון לאבד את המשא ומתן עולה על שיקולים אחרים.

תקן :התנגדות לוויתורים על זכויות בהסכמי סילוק
(א) הסניגור לא צריך לקבל ויתור על הסכמי דיספוזיציות של תביעות שלאחר הרשעה המתייחסות לסיוע בלתי יעיל של עו”ד פלילי, התנהגות בלתי הולמת או הרס ראיות, אלא אם כן טענות אלה מבוססות על מקרים קודמים של התנהגות שכזו שזוהו באופן ספציפי בהסכם או ב תמליל ההליכים המתייחס להסכם. אם הסכם דיספוזיציה המוצע מכיל ויתור כאמור לגבי סיוע לא יעיל של העו”ד פלילי, הסניגור צריך לוודא כי הנאשם התייעץ עם עו”ד פלילי עצמאי בנוגע לוויתור לפני הסכמה לסילוק.

(ב) בנוסף לטענות שנדונו ב (א), הסניגור לא צריך להסכים לוותר על זכויות הגנה חשובות אחרות כגון הזכות לערער (כולל ערעורים על גזר דין), לקבל תגלית בריידי או לערער על ההרשעה או העונש. בהליכי בטחונות, אלא אם כן לאחר התייעצות עם הלקוח יוסכם כי הסיכון לאבד את המשא ומתן עולה על שיקולים אחרים. במשא ומתן, על העו”ד פלילי לבקש מהתביעה למסור סיבות ספציפיות, אינדיבידואליות להכללת ויתורים כאלה. על העו”ד פלילי להתייעץ גם עם הלקוח האם להתנגד לפטורים כאלה בבית המשפט.

(ג) על העו”ד פלילי להמליץ על קבלת כל ויתור על הסכמי disposition מבלי להעריך ולדון במלואו עם הלקוח בהשפעתו של כל ויתור על נסיבותיו האישיות של הנתבע. הסניגור צריך לדרוש מכל ויתור כזה לכלול לכל הפחות חריג להצגה שלאחר מכן של עוול מובהק המבוסס על ראיות שהתגלו לאחרונה, או חפות של ממש.

(ד) גם אם הלקוח מבקש להסכים לוויתורים כאמור לאחר התייעצות מלאה, על הסניגור לשקול לערער על הלגיטימיות של כל ויתור כאמור אם ניתן לערער ללא לפגוע באינטרסים של הלקוח.

חלק ז ‘: שימוע ודיון בבית המשפט
דיונים סטנדרטיים :
השליטה הסופית על תזמון הופעות בית המשפט, דיונים ומשפטים בעניינים פליליים צריכה להיות בידי בית המשפט ולא הצדדים. כאשר הסניגור מודע לעובדות שישפיעו על לוח הזמנים, על הסניגור לייעץ לבית המשפט, ואם העובדות הן ספציפיות למקרה, התובע.

תקן :אזרחות מול בתי משפט, תובעים ואחרים
(א) כקצין בית המשפט, על הסניגור לתמוך בסמכותו ובכבודו של בית המשפט על ידי הקפדה על כללי מקצועיות ועל ידי הפגנת יחס אדיב ומקצועי כלפי השופט, העו”ד פלילי המתנגד, עדים, שופטים, צוות בית המשפט ואחרים. . בבית המשפט כמו בכל מקום אחר, אסור לסנגור להפגין או לפעול מתוך הטייה בלתי הולמת או בלתי חוקית.

(ב) בכל המגעים עם השופטים, על הסניגור לשמור על קשר מקצועי ועצמאי. הסניגור לא אמור לעסוק בדיונים לא -מורשים עם שופט, או בהגשת חומר, בפני שופט הנוגע לעניין מסוים העומד או עשוי להיות בפני השופט. בכל הנוגע לעניינים כלליים הדורשים דיון שיפוטי (למשל, ניהול תיקים או נושאים מנהליים), על הסניגור להזמין תובע מייצג להצטרף לדיון במידת האפשר.

(ג) כאשר במעמד צד תקשורת או הגשות מורשות, סנגור צריך להודיע לבית המשפט עובדות מהותיות ידוע לייעץ (למעט אלה המוגנים על ידי זכות חוקית), כולל עובדות שאינן לוואי, מספיק כדי לאפשר לבית המשפט לעשות מושכלות הַחְלָטָה. למעט כאשר אישור חשיפה מוסמך, על העו”ד פלילי להודיע לעו”ד פלילי המתנגד כי התקיימה מגע פרשני , מבלי לחשוף את תוכנו אלא אם הדבר מותר.

(ד) כאשר בית המשפט יושב, אלא אם כן הורשה בית המשפט אחרת, על הסניגור לפנות לבית המשפט ולא לפנות ישירות לעו”ד פלילי אחר בכל נושא הנוגע לתיק.

(ה) בהגשות בכתב, על הסניגור להעריך ולהגיב בכבוד לטיעוניו וייצוגו של העו”ד פלילי המתנגד, ולהימנע מהתעלמות אישית מיותרת.

(ו) על הסניגור לציית להוראות בית המשפט באופן מיידי ואזרחי או לבקש סעד הולם מן הצו כאמור. אם הסניגור רואה בצו שגוי או פגיעה משמעותית, על העו”ד פלילי לוודא שהרשומה משקפת את האירועים כראוי. לסניגור יש זכות להביע התנגדויות מכבדות ובקשות סבירות לעיון חוזר ולבקש סעד אחר ככל שהחוק מתיר זאת. אם שופט אוסר על התנגדות, הצעה או רישום הולם, העו”ד פלילי רשאי לנקוט בצעדים חוקיים אחרים כדי להגן על זכויות הלקוח.

(ז) על הסניגור לפתח ולשמור על קשרי עבודה אדיבים ואזרחיים עם שופטים ותובעים, ועליו לשתף איתם פעולה בפיתוח פתרונות לטיפול בנושאים אתיים, תזמוןיים או אחרים שעלולים להתעורר במקרים מסוימים או באופן כללי במערכת המשפט הפלילי. הסנגור צריך לשתף פעולה עם בתי משפט וארגוני עורכי דין מאורגנים בפיתוח קודים של מקצועיות ואדיבות, ועליו לציית לקודים כאלה החלים בתחום השיפוט שלהם.

תקן :הצהרת פתיחה במשפט
(א) הסניגור צריך להיות מודע לחשיבותה של הצהרת פתיחה ולמעט במקרים חריגים, לתת הודעת פתיחה מיד לאחר התביעה, לפני תחילת הצגת הראיות. יש לדון במלואו עם הלקוח על כל החלטה לדחות את הצהרת הפתיחה, ולרשום את הסיבות להחלטה כזו בתיק.

(ב) הצהרת הפתיחה של הסניגור במשפט צריכה להיות מוגבלת להצהרה הוגנת של המקרה מנקודת מבטו של הסניגור, ודיון בראיות לכך שהסניגור סבור באופן סביר בתום לב יהיו זמינות, מוצעות ומתקבלות. פתח דחוי צריך להתמקד בראיות ההגנה ובתיאוריה של המקרה ולא להיות טיעון סיום.

(ג) הצהרת הפתיחה של הסניגור צריכה להיעשות ללא הבעת דעה אישית, ערבות לעדים, פניות לא ראויות לרגש או התקפות אישיות על עו”ד פלילי שכנגד.

(ד) כאשר יש לסנגור סיבה להאמין שחלק מהודעת הפתיחה עשויה להיות מעוררת התנגדות, על העו”ד פלילי להעלות נקודה זו עם העו”ד פלילי המתנגד ובמידת הצורך גם בית המשפט, מראש. באופן דומה, יש להציג בפני התובע עזרים או תערוכות ויזואליות שבהן מתכוון הסניגור להשתמש במהלך הצהרת הפתיחה.

תקן :הצגת עדויות
(א) לסניגור אין חובה להציג ראיות, ועליו לשקול תמיד, בהתייעצות עם הלקוח, האם ההחלטה שלא להציג ראיות עשויה להיות לטובת הלקוח. בקבלת החלטה זו, על הסניגור לשקול את ההשפעה של כל ראיה שההגנה תציג והנזק הפוטנציאלי שעלולה לגרום לחקירה נגדית של תביעה או תיק הפרה, כמו גם את איכות ראיות התביעה.

(ב) אין על הסנגור להציע ביודעין ראיות כוזבות לאמתן, בין אם באמצעות מסמכים, ראיות מוחשיות, או עדות של עדים, או שלא לנקוט באמצעי תיקון סבירים עם גילוי שקר מהותי בראיות שהציעה ההגנה, אלא אם כן בית המשפט או סמכות ספציפית בתחום השיפוט מתירה אחרת.

(ג) אם הסניגור סבור באופן סביר כי הייתה התנהגות בלתי הולמת של עורך דין מתנגד, עד, בית המשפט או אנשים אחרים המשפיעים על הצגת ההוכחות ההוגנות, על הסניגור לערער על ההתנהגות הנתפסת על ידי ערעור או התנגדות לבית המשפט או באמצעות אפיקים מתאימים אחרים, ולא על ידי התנהגות נקימה שהסנגור יודע שהיא פסולה.

(ד) הסניגור לא צריך להביא לידיעתם של עובדי העניין העובדים שהסנגור יודע שהם בלתי קבילים, בין אם על ידי הצגה או הצגה של ראיות בלתי קבילות, שאלת שאלות התנגדות משפטית או הערות או טיעונים בלתי קבילים. אם הסנגור אינו בטוח לגבי קבילות הראיות, על העו”ד פלילי לבקש ולקבל החלטה מבית המשפט לפני הדיון או המשפט במידת האפשר, ובאופן סביר מראש לזמן הגשת הראיות בפני חבר שופטים.

(ה) על הסניגור להפעיל שיקול דעת אסטרטגי באשר להתנגדות או חריגה מפסיקת הוכחות הפוגעות באופן מהותי בלקוח, ולא להביע כל התנגדות אפשרית. הסניגור לא צריך להתנגד ללא בסיס סביר, או מסיבות לא נכונות כגון הטרדה או שבירה של זרם הצגת העו”ד פלילי המתנגד. הסניגור צריך לרשום רישום הולם לערעור ולשקול את האפשרות לערעור ביניים בנוגע לפסיקות שליליות משמעותיות אם ישנן.

(ו) הסניגור לא צריך להציג ראיות מוחשיות (ועליו להתנגד להצגה כזו על ידי התובע), עד להתקבל כראיה, למעט ככל שהצגתן היא בהכרח מקרית במכרז שלה, אם כי העו”ד פלילי רשאי לבקש רשות להציג ראיות קבילות. במהלך הודעת הפתיחה. הסניגור צריך להימנע מהצגת ראיות שהתקבלו אפילו באופן שפוגע באופן בלתי הולם.

תקן :חקירת עדי בבית המשפט
(א) הסניגור צריך לערוך את חקירת העדים בצורה הוגנת ומתוך התייחסות נאותה לכבוד ולחששות פרטיות לגיטימיים, ומבלי לבקש להפחיד או להשפיל עד שלא לצורך.

(ב) אמונתו או ידיעתו של הסניגור כי עד דובר אמת אינה מונעת חקירה נגדית נמרצת, למרות שחקירתו הנגדית של הסניגור עלולה להטיל ספק בעדות.

(ג) הסניגור לא צריך להזמין עד בנוכחות חבר שופטים כאשר העו”ד פלילי יודע שהעד יטען על זכות תקפה שלא להעיד. אם הסנגור אינו בטוח אם עד מסוים יטען על זכות לא להעיד, על העו”ד פלילי להתריע בפני בית המשפט והתובע מראש ומחוץ לנוכחות חבר שופטים.

(ד) הסניגור לא צריך לשאול שאלה המרמזת על קיומו של גורם עובדתי חסר אמונה בתום לב.

תקן :סגירת טיעון לטרייר העובדות
(א) בסגירת טיעון בפני חבר שופטים (או בפני שופט שישב כעובדה עובדת), הסניגור רשאי לטעון את כל המסקנות הסבירות מהראיות בתיק. על הסניגור, ככל שהזמן מאפשר זאת, לעיין בראיות שבפרוטוקול לפני שיציג טיעון סיום. הסניגור לא צריך להטעות ביודעין את הראיות בתיק או לטעון מסקנות שלדעת העו”ד פלילי אין להן תמיכה בתום לב.

(ב) הסניגור לא צריך להתווכח מבחינת דעתו האישית של העו”ד פלילי, ואין לרמוז על ידיעה מיוחדת או סודית של האמת או על אמינות העדים.

(ג) הסניגור לא צריך לטעון טענות המחושבות לערער על דעות קדומות פסולות של חבר שופטים.

(ד) הסניגור לא צריך לטעון בפני חבר שופטים כי אין לנהוג בשופטים על מנת לשקול את הראיות ולציית לחוק.

(ה) הסניגור רשאי להגיב בהגינות לטענות שהועלו בטיעון הסגירה הראשוני של התביעה. הסניגור צריך להתנגד ולבקש סעד מבית המשפט בנוגע לטיעוני תביעה שלדעתו אינם תקינים, במקום להגיב בטענות שעו”ד פלילי יודע כי הן פסולות.

(ו) אם מותר לפרקליטות טענת הפרכה, על הסניגור לבנות את טיעון הסגירה של ההגנה כדי לצפות את הפרכת הממשלה. אם הסנגור סבור כי טענת הסגירה של הפרקליטות היא או הייתה פסולה, על הסניגור להתנגד ולשקול לבקש סעד מבית המשפט, כולל הוראה כי חבר שופטים מתעלם מהחלק הבלתי תקין של הטיעון או הזדמנות לפתוח מחדש את הטיעון ולהגיב בפני מוצא עובדות.

סטנדרטים :עובדות מחוץ לשיא
כאשר בפני חבר שופטים אסור לסניגור להתייחס ביודעין לעובדות מחוץ לרשומה, או להתווכח עליהן, אלא אם כן עובדות אלו הן נושאי ידע ציבורי משותף המבוססים על ניסיון אנושי רגיל או שהם נושאים שבית משפט רשאי לנקוט בהם בבירור. שים לב, או שהעובדות שהעורך סבור סביר הן יירשמו בפרוטוקול באותו הליך. בהקשר שאינו פוגע, יכול העו”ד פלילי להתייחס לעובדות מחוץ לרישום הרלוונטיות לסוגיות שבית המשפט פונה אליהן באופן ספציפי, אך יש לציין כי הן נמצאות מחוץ לרשומה.

תקן :הערות של סנגור לאחר פסק דין או פסיקה
(א) הסניגור רשאי להביע בפומבי מחלוקת מכובדת עם פסיקת בית משפט שלילית או פסק דין של חבר השופטים, והוא עשוי להצביע על כך שהנאשם שומר על חפותו ומתכוון להמשיך ולבחון אופציות חוקיות לבדיקה. הסניגור צריך להימנע מביקורת ציבורית על כל משתתף. הערות ציבוריות לאחר פסק דין או פסק דין צריכות לכבד את המערכת המשפטית ואת התהליך.

(ב) הסניגור רשאי לשבח בפומבי פסק דין או פסיקת בית משפט נוחים, להחמיא למשתתפים, תומכים ואחרים שסייעו בנושא ולציין את הערך החברתי של פסק הדין או האירוע. הסניגור לא צריך להתמוגג בפומבי או לחפש התחדשות אישית בנוגע לפסק דין או פסק דין.

תנועות סטנדרטיות :לזיכוי במהלך משפט
הסניגור צריך להתקדם, מחוץ לנוכחות חבר שופטים, לזיכוי לאחר סגירת עדויות התביעה ובסיום כל הראיות, ולהיות מודע לכללים החלים בנוגע לוויתור ושמירה על נושאים כאשר לא מתקיימת הצעה כלשהי או לא מספקת.

חלק VIII: הצעות לאחר משפט והוצאת גזר דין
תנועות סטנדרטיות :לאחר ניסיון
(א) הסניגור צריך להכיר את הכללים הרלוונטיים לגבי בקשות לאחר משפט, ואם הטוען למעשה פוסק אשם, להציג במועד את כל הבקשות הדרושות להגנה על זכויות הלקוח, לרבות זכותו של הנאשם לערער על כל היבטי התיק. . יש להגיש בקשה לזיכוי על אף פסק דין בהיעדר נסיבות נדירות וחריגות, ועל העו”ד פלילי לשקול את הערך האסטרטגי של בקשה למשפט חדש. הסניגור צריך להגיש רק את הבקשות שיש להן בסיס משפטי בלתי קל.

(ב) אלא אם כן מנוגד לטובת הלקוח או מוסכם או מסופק בחוק אחרת, על הסנגור בדרך כלל לייצג את הלקוח בהליכים שלאחר משפט בבית המשפט קמא. אולם הסניגור צריך לשקול האם טובת הלקוח תוגש על ידי החלפת עו”ד פלילי חדש לבקשות שלאחר המשפט.

(ג) אם הצעה לאחר משפט מבוססת על סיוע לא יעיל של העו”ד פלילי, על הסניגור לבקש לסגת בהתאם לחוק בדבר משיכה ולסייע ללקוח בהשגת עו”ד פלילי מחליף.

תקן :הערכה מחדש של האפשרויות לאחר ניסיון
לאחר פסק דין אשם ולפני גזר הדין, על הסניגור, בהתייעצות עם הלקוח, להעריך מחדש החלטות קודמות שהתקבלו בתיק, בין אם על ידי עו”ד פלילי ובין אם אחר, לאור כל הנסיבות שהשתנו, וללמוד אפשרויות הנראות כעת מתאימות, לרבות הצעות אפשריות לקבוע או להקטין ערובה או תנאים, ושיתוף פעולה אפשרי עם התביעה אם זה לטובת הלקוח.

גזר דין סטנדרטי -.
(א) בשלב מוקדם של הייצוג, ובמהלך התלות בתיק, על הסניגור לשקול סוגיות אפשריות שעלולות להשפיע על גזר הדין. הסניגור צריך להכיר את הרקע של הלקוח, את חוקי וכללי העונש החלים, ואילו אפשרויות עשויות להיות זמינות, כמו גם אילו תוצאות עלולות לצוץ אם יורשע הלקוח. הסניגור צריך לקבל מידע מלא בנוגע לחלופות העונש הקיימות ועם משאבים קהילתיים ואחרים שעשויים לסייע בגיבוש תכנית לענות על צרכי הלקוח. הסניגור צריך גם לשקול האם התייעצות עם מומחה המתמחה באפשרויות גזר דין או נושאים אחרים בגזר דין.

(ב) הכנת הסניגור לפני גזר הדין צריכה לכלול לימוד נוהלי בית המשפט בהפעלת שיקול דעת בגזר הדין; ההשלכות הבטוחות של משפטים שונים; ודפוס העונשים הרגיל על העבירה הכרוכה בכך, לרבות כל הנחיות החלות על גזר הדין ועל פי הצורך על תנאי. את ההשלכות (כולל השלכות בטחונות שניתן לצפות מראש) של גישות אפשריות יש להסביר באופן מלא על ידי הסניגור ללקוח.

(ג) על הסניגור להציג את כל הטיעונים או הראיות שיסייעו לבית המשפט או לסוכניו להגיע למצב של גזר דין שהוטל על הנאשם. הסניגור צריך לוודא כי הנאשם יבין את מהות תהליך חקירת הנוכחות, ובפרט את המשמעות של הצהרות שהאשימו הנאשמים בפני קציני מבחן ואנשי קשר. הסניגור צריך לשתף פעולה עם קציני נוכחות בית המשפט, אלא אם כן, לאחר התייחסות והתייעצות, נראה כי זה אינו לטובת הלקוח. אלא אם כן אסור, על הסניגור להשתתף בראיון הנוכחות של קצין המבחן עם הנאשם ולהיפגש באופן אישי עם קצין המבחן כדי לדון במקרה.

(ד) הסניגור צריך לאסוף ולהגיש בפני קציני הנוכחות, התביעה ובית המשפט כמה שיותר מידע מקלה הרלוונטי לגזר הדין; ובמקרה המתאים, בהסכמת הנאשם, על העו”ד פלילי להציע תוכניות חלופיות של שירות או שיקום או אופציות אחרות ללא מאסר, המבוססות על חקירה של הסנגור בנושא תעסוקה, חינוך ואפשרויות אחרות העומדות לרשות שירותי הקהילה.

(ה) אם דוח נוכחות עומד לרשות הסניגור, על העו”ד פלילי לבקש לאמת את המידע הכלול בו, ולהשלים אותו או לערער אותו במידת הצורך. הסניגור צריך לספק ללקוח עותק או (אם אין להעתיק) לדון עם הלקוח בידע של העו”ד פלילי על תוכנו. במקרים רבים, על הסניגור לחקור באופן עצמאי את העובדות הרלוונטיות לגזר הדין, במקום להסתמך על דו”ח הנוכחות של בית המשפט, ועליו לבקש גילוי או מידע רלוונטי מגורמי ממשלתיות או מצדדים שלישיים אחרים במידת הצורך.

(ו) על הסנגור להזהיר את הנאשם בזכות הקצאה. על העו”ד פלילי לשקול עם הלקוח את היתרונות הפוטנציאליים של השופט שישמע הצהרה אישית של הנאשמים, בניגוד לסכנות האפשריות של הצהרה העלולה להשפיע לרעה על החלטת השופט בגזר הדין או על ערכאות הערעור.

(ז) אם נגזר עונש מאסר, על הסניגור לבקש את עזרתו של בית המשפט, לרבות הצהרה רשומה של בית המשפט במידת האפשר, להמליץ על מקום הכליאה המתאים וסוגי הטיפול, התכנות והייעוץ שצריך סיפק את הנאשם בכליאה.

(ח) לאחר הכרזת גזר הדין, על הסניגור להביע כל התנגדות הדרושה לרישום, לבקש הבהרה של כל תנאי לא ברור ולייעץ ללקוח על משמעותו והשפעותיו של פסק הדין, לרבות כל השלכות ביטחוניות ידועות. על העו”ד פלילי לציין גם על הפרוטוקול את הכוונה לערער, אם החלטה זו כבר התקבלה מול הלקוח.

(ט) אם קיבל הלקוח עונש מאסר ויתקבל ערעור, על הסניגור לקבוע האם ערעור תלוי ועומד, ואם כן, לבקש זאת.

חלק ט ‘: ערעורים וסעדים לאחר שכנוע
תקן :הכנה לערעור
(א) אם הורשע לקוח, על הסניגור להסביר ללקוח את משמעותו ותוצאותיו של פסק דינו של בית המשפט וזכויות הלקוח בנוגע לערעור. הסניגור צריך לספק ללקוח את שיקול דעתו המקצועי של העו”ד פלילי האם קיימות עילות ערעור ראויות והתוצאות האפשריות והסבירות של ערעור. הסניגור צריך גם להסביר ללקוח את היתרונות והחסרונות של ערעור לרבות האפשרות שהממשלה עלולה לערער, והאפשרות שאם הלקוח ינצח בערעור, מעצר עלול לגרום לנטייה פחות טובה. על העו”ד פלילי להכיר ולדון עם הלקוח גם באינטראקציות אפשריות עם הליכים אחרים לאחר הרשעה כגון כללי ופעולות habeas corpus.

(ב) ההחלטה הסופית אם לערער צריכה להיות של הלקוח. על הסניגור לשקול להתייעץ או להתייעץ עם מומחה בערעורים פליליים על מנת לקבוע סוגיות הקשורות לקבלת החלטה לערער.

(ג) על הסניגור לנקוט בכל האמצעים הדרושים להגנה על זכויות הערעור של הלקוח, לרבות הגשת הודעת ערעור בזמן לבית המשפט קמא, גם אם העו”ד פלילי אינו מצפה להמשיך כעו”ד פלילי בערעור.

(ד) על הסניגור להסביר ללקוח כי ללקוח יש זכות לייעוץ בערעור (מונה, אם הלקוח כופר), וכי ישנם עורכי דין המתמחים בערעורים פליליים. הסניגור צריך לבחון בכנות עם הלקוח האם עורך הדין הוא עורך הדין המתאים לייצג את הלקוח בערעור, או האם יש לפנות, להוסיף או להחליף עורך דין המתמחה בעבודת ערעור.

עו”ד פלילי סטנדרטי :בערעור
(א) על סניגור הערעור לפנות לשיתוף פעולה של עורך הדין של הלקוח בהערכת סוגיות ערעור אפשריות. עו”ד פלילי לדיון של לקוח צריך לספק סיוע ככל שניתן, כולל מתן מיידי את תיק התיק בפני ערעור.

(ב) בעת הערכת המקרה לערעור, על סניגור הערעור לשקול את כל הנושאים העשויים להשפיע על תוקפו של פסק הדין של הרשעה וגזר דין, לרבות כל אשר עשויים לדרוש הצגה ראשונית בבית משפט קמא. העו”ד פלילי צריך לשקול להעלות בערעור גם נושאים שלא יתנגדו להלן או ויתרו או יחוללו, אם זה לטובת הלקוח.

(ג) לאחר בחינת הפרוטוקול והחוק הרלוונטי, על העו”ד פלילי לספק את הערכתו המקצועית הטובה ביותר של העו”ד פלילי בנושאים העשויים להיות מוצגים בערעור. על העו”ד פלילי לייעץ ללקוח לגבי התוצאות וההשלכות הצפויות והאפשריות של אתגר בהרשעה או בעונש.

(ד) גם אם לקוח הסכים לוויתור על ערעור, על העו”ד פלילי לפעול לפי הוראתו של הלקוח להגיש ערעור אם קיימות עילות בלתי קלות לטעון כי הוויתור אינו מחייב או שיש לדון בערעור אחרת.

(ה) אין לסניגורו של הערעור להגיש כתב תביעה שלדעתו של העו”ד פלילי אין כל טעם. עם זאת, אין העו”ד פלילי להסיק כי ערעור הגנה חסר תוקף עד שהעו”ד פלילי יבחן במלואו את רישום בית המשפט קמא ואת הרשויות המשפטיות הרלוונטיות. אם עו”ד פלילי הערעור מסכם כך, על העו”ד פלילי לדון במלואו במסקנה זו עם הלקוח, ולהסביר את תהליך התדרוך “אין טעם” החלים בתחום השיפוט אם הוא זמין. על העו”ד פלילי להשתדל לשכנע את הלקוח לנטוש ערעור סתמי ולסלק טענות ערעור חסרות מהות. אם בסופו של דבר הלקוח דורש שלא יוגש כתב תביעה חסר טעם, הסניגור צריך לבקש לסגת.

(ו) אם בחר הלקוח להמשיך בערעור בלתי קל דעת על עצת העו”ד פלילי, על העו”ד פלילי להציג את הערעור. כאשר העו”ד פלילי אינו יכול להמשיך מבלי להטעות את בית המשפט, רשאי העו”ד פלילי לבקש רשות לחזור בו.

(ז) עו”ד פלילי הערעור צריך לדון עם הלקוח בטיעונים שיש להציג במסגרת תדרוך הערעור ובטיעון, ולהתאמץ להתאים את רצון הלקוח. אם הלקוח רוצה להעלות טיעון שהוא צבעוני, על העו”ד פלילי לעבוד עם הלקוח לפתרון מקובל בנוגע לטענה. אם עו”ד פלילי הערעור מחליט שלא לתעד את כל הנושאים שהלקוח מעוניין לכלול, על ערעור הערעור ליידע את הלקוח בדבר זכויות תדרוך פרסי ולשקול לספק לבית המשפט לערער רשימה של נושאים נוספים שהלקוח ירצה להציג.

ח בית המשפט מתיר לעו”ד פלילי לסגת. באופן דומה, אלא אם כן נקבע אחרת בהסכם שמירה, יוחלף עו”ד פלילי חדש, או שבית משפט מתיר לסייע לעורך דין, על עורך הערעור בדרך כלל להמשיך ולייצג את הלקוח בכל שלבי הערעור הישיר, כולל בדיקה בבית המשפט העליון של ארצות הברית.

(ט) אם לא יישאר סנגור המשפטים כעורך ערעור, על פרקליטו להודיע ללקוח על כל מגבלות זמן רלוונטיות, לפעול לשמירה על זכויות הערעור של הלקוח במידת האפשר ולשתף פעולה ולסייע בהבטחת עו”ד פלילי ערעור מוסמך. אם ייצוגו של עורך הערעור מסתיים אך ניתן לערוך בדיקה נוספת של הערעורים, על עו”ד פלילי הערעור לייעץ ללקוח לגבי אפשרויות ומועדים נוספים, כגון בקשה לטיפולי ערעור .

(י) כאשר התביעה מערערת על פסיקה שהיתה נוחה ללקוח, על הסניגור לנתח את הנושאים וההשלכות האפשריות על הלקוח ולפעול להגנה בקנאות על האינטרסים של הלקוח. אם התביעה מערערת, על הסניגור לשקול להוסיף או להתייעץ עם מומחה ערעור בנושא.

(יא) כאשר החוק מתיר הגשת ערעורים ביניים או כתב ערעור על פסקי דין שליליים של בית משפט קמא, על הסניגור לשקול האם להגיש ערעור ביניים ולאחר התייעצות עם הלקוח, להמשיך בערעור כזה במרץ אם זה לטובת הלקוח. אם הפרקליטות מגישה ערעור ביניים, על הסניגור לפעול בהתאם לפסקאות האמורות.

תקן :ניהול ערעור
(א) לפני הגשת כתב ערעור, על סניגור הערעור להתייעץ עם הלקוח בנוגע לערעור, ולבקש להיפגש עם הלקוח אלא אם כן הדבר אינו מעשי.

(ב) על ערעור הערעור להיות מודע להזדמנויות להשפיע לטובה או לפתור את ערעורו של הנאשם על ידי בקשות שהוגשו לבית המשפט לעררים, לפני הגשת כתב הגנה.

(ג) על העו”ד פלילי להבין את הכללים המורכבים הקובעים האם טיעונים המפורטים או מושמטים בערעור ישיר יכולים להגביל סוגיות הקיימות בהליכי ביטוח מאוחר יותר, ולא לנטוש שלא לצורך או שלא במודע טיעונים שיש לשמור. על העו”ד פלילי לתייג במפורש טיעונים חוקתיים פדרליים ככאלה, על מנת לשמר אפשרויות ליטיגציה פדרליות מאוחרות יותר.

(ד) על עו”ד פלילי הערעור להיות מודע לכללים החלים הנוגעים לאבטחת כל מסמכי התיעוד, התמלילים והמוצגים הדרושים, ולוודא שכל הפריטים האלו הדרושים להעמדה לדין של הערעור יוזמנו כראוי ובזמן. לפני הגשת התסקיר, על ערעור הערעור בדרך כלל לבחון את דף התיק, את כל התמלילים, תערוכות המשפט ומסמכי התיעוד, לא רק את אלה שציינו עורך דין אחר או הלקוח. על העו”ד פלילי לשקול האם, וכיצד נכון, להגדיל את הרשומה בכל נושא אחר, מסמך או הוכחה רלוונטית לתביעה יעילה של ערעור הלקוח. על עו”ד פלילי הערעור לבקש על ידי בקשה מתאימה, שהוגשה בבית המשפט או בערכאת הערעור, להעמיד לרשות הערעור את כל העניינים הדרושים, הרלוונטיים לרישום חוץ.

(ה) עו”ד פלילי ערעורים צריך להיות חרוץ בשכלול ערעורים ולזרז את הגשתם המהירה בפני ערכאות ערעור, ולהכיר וללמוד את כל כללי הערעור החלים, תוך הגנה על טובת הלקוח בערעור.

(ו) עו”ד פלילי הערעור צריך להיות מדויק בהתייחסו לפרוטוקול ולרשויות שעליהן מסתמך העו”ד פלילי בהצגת בפני בית המשפט סיכומים וטענות בעל פה. על עו”ד פלילי הערעור להציג סמכות שלילית ישירה בתחום השיפוט שהעורך מודע לה וכי לא הוצג על ידי עו”ד פלילי אחר בערעור.

(ז) אין על עו”ד פלילי הערעור להתייחס או להתווכח בכוונה על סמך עובדות מחוץ לרשומה בערעור, אלא אם כן עובדות אלו הן נושאי ידע ציבורי משותף המבוססים על ניסיון אנושי רגיל או שמדובר בנושאים אחרים שבית המשפט עשוי להתייחס אליהם כראוי שיפוטית. .

(ח) אם הערעור נקבע לטיעון בעל פה, על ערעור הערעור להסביר ללקוח מחוץ למשמורת שהלקוח רשאי להגיע אליו, וכי לעיון בוויכוח יתרונות וחסרונות אסטרטגיים מסוימים. אם לאחר התייעצות הלקוח רוצה להשתתף בוויכוח, על העו”ד פלילי לסייע ללקוח להיות נוכח. אם הלקוח במעצר, על העו”ד פלילי לבקש קלטת או תמליל של הטיעון בעל פה, ולשקול הגשת בקשה לממשלה להעביר את הלקוח לטיעון.

i

(י) אם עיון הערעור בערעור על הרישום מגלה כי יש להגיש סיוע לא יעיל של תביעת פרקליטות, על ערעור הערעור לשקול את היתרונות והחסרונות של העלאת תביעת סיוע לא יעילה על הרישום הקיים לעומת תביעה כזו בבית המשפט קמא. או לפני, או אחרי, הערעור נדון. על העו”ד פלילי ללמוד גם את הכללים, אם בכלל, של תחום השיפוט המסוים בנוגע לסוגיה זו.

(ק) על עו”ד פלילי הערעור לשקול, בעת הכנת תדריך הערעור, האם קיימות עילות אפשריות להקלה באמצעות תרופות אחרות לאחר הרשעה (כגון habeas corpus), ולהתייעץ עם הלקוח בנוגע לתזמון ומי עשוי לייצג את הלקוח ב פעולות כאלה.

תקן :חוק חדש או חדש שהתגלה או עדות לחפות או הרשעה או משפט מוטעה
(א) כאשר הסניגור הופך מודע לראיות או לחוקים אמינים ומהותיים היוצרים סבירות סבירה לכך שלקוח או לקוח לשעבר הורשעו או נידונו שלא כדין או שהיו למעשה חפים מפשע, מוטלת על העו”ד פלילי חובת פעולה כלשהי. חובה זו חלה גם לאחר סיום ייצוגו של העו”ד פלילי. על העו”ד פלילי לשקול ולפעול בהתאם לחובות הסודיות. אם ללקוח לשעבר כזה יש כיום עו”ד, עו”ד לשעבר רשאי לבטל את החובה על ידי התראה לעו”ד פלילי הנוכחי של הלקוח.

(ב) אם יובאו לידיעתנו ראיות או חוקים חדשים אלה (בין אם בשל שינוי החוק ובין אם לא) הרלוונטיים לתוקפו של הרשעתו או גזר דינו של הלקוח, או ראיות או חוק הנוטים להראות חפות של ממש של הלקוח. הסניגור הנוכחי של הלקוח בכל עת לאחר הרשעה, על העו”ד פלילי מיד:

(i) להעריך את המידע, לחקור במידת הצורך ולקבוע אילו תרופות אפשריות קיימות;

(ii) לייעץ ולהתייעץ עם הלקוח; ו

(iii) לקבוע אילו פעולות יש לבצע.

(ג) על העו”ד פלילי לקבוע מועדים רלוונטיים לשימוש יעיל בראיות או בחוק כאמור, לרבות מועדים פדרליים של habeas corpus, ולפעול בזמן לשמירה על זכויות הלקוח. על העו”ד פלילי לקבוע אם – ואם כן, כיצד הכי טוב – להודיע על כך לתביעה ולבית המשפט.

תקן : תרופות לאחר ערעור

(א) משמצו דרכי הערעור הישירות של הנאשם, אין ערעור העו”ד פלילי בערעור מחויב לייצג את הנאשם בהליך בטחונות לאחר ערעור אלא אם כן הסכים העו”ד פלילי, או מונה לכך. אך עדיין על העו”ד פלילי לייעץ ולפעול באופן סביר כדי להגן על אפשרויות הביטחון האפשריות של הלקוח.

(ב) אם עו”ד פלילי הערעור סבור כי קיימת סיכוי סביר לתוצאה חיובית אם נמשכים הליכי בטחונות, על העו”ד פלילי להסביר ללקוח את היתרונות והחסרונות של המשך הליכי בטחונות, וכל מועדי תזמון החלים. סניגור הערעור צריך לסייע ללקוח במידה האפשרית באיתור עו”ד פלילי מוסמך לכל הליך ערבות לאחר ערעור.

(ג) על העו”ד פלילי שלאחר ערעור לבקש שיתוף פעולה של העו”ד פלילי הקודם של הלקוח בהערכה ותדרוך של נושאים פוטנציאליים לאחר הרשעה. עו”ד פלילי קודם צריך לספק סיוע ככל שניתן, לרבות מתן התיק או העתקים של התיק לעו”ד פלילי שלאחר ערעור.

תקן : אתגרים ביעילותו של העו”ד פלילי
(א) אם העו”ד פלילי לערער או לאחר הערעור שוכנע לאחר חקירה ומחקר משפטי מתאים כי סנגור אחר ששירת בשלב מוקדם יותר של התיק לא נתן סיוע יעיל, אין העו”ד פלילי החדש מהסס לבקש סעד עבור הלקוח.

(ב) אם הסניגור הגיע למסקנה שהוא לא סיפק סיוע יעיל בשלב מוקדם יותר של התיק, על העו”ד פלילי להסביר ללקוח מסקנה זו. אלא אם כן הלקוח רוצה בבירור שהעורך ימשיך, עו”ד פלילי במצב זה צריך לבקש לסגת מיצוג נוסף של הלקוח עם הסבר לבית המשפט על הסיבה, בהתאם לחובת הסודיות כלפי הלקוח. על העו”ד פלילי להמליץ ללקוח להתייעץ עם עו”ד פלילי עצמאי אם הלקוח מעוניין שעו”ד פלילי ימשיך בייצוג. על העו”ד פלילי להמשיך בייצוג רק אם הלקוח חפץ בכך לאחר הסכמה מדעת וייצוג נוסף זה עולה בקנה אחד עם כללי ניגוד העניינים החלים.

(ג) הסניגור שהתנהגותו בתיק פלילי מעוררת שאלה, מותר להעיד על הנושאים הנדונים, ואינו מנוע מלחשוף את האמת בדבר הנושאים שהעלה מרשו לשעבר, אף כי הדבר כרוך בחשיפת נושאים שהיו ניתן בביטחון. על העו”ד פלילי לשעבר לפעול בעקביות עם כללי הסודיות החלים, ובדרך כלל אסור לו לחשוף סודיות אלא אם יש צורך לצורך ההליך ותחת פיקוח שיפוטי.

 

קטגוריות: