עורך דין באיטליה | עו”ד ישראלי באיטליה

עורך הדין, המכונה באיטליה “avvocato”, הוא חלק בלתי נפרד ממערכת המשפט האיטלקית. תפקידו של עורך דין באיטליה הוא בעל ערך עצום, המגשר על הפער בין המורכבות של מערכת המשפט לבין הצרכים של האנשים שחייבים להתמצא בה.

עורך דין מומלץ

מערכת המשפט האיטלקית מאופיינת במספר רבדים של בתי משפט וסוגי שופטים, שלכל אחד מהם מערכת תפקידים, אחריות וסמכויות שיפוט משלו. עורכי דין באיטליה ממלאים תפקידים מכריעים בהתמצאות ברבדים מורכבים אלה, ומייצגים את לקוחותיהם ביעילות בכל שכבה.

הדרג הראשון מורכב משופט השלום, שופט כבוד המטפל בעבירות קלות. עורכי דין כאן עוזרים ללקוחותיהם הישראלים להבין אישומים כמו לשון הרע, הוצאת דיבה או איומים פליליים ומדריכים אותם דרך העונשים האפשריים, שיכולים לכלול קנסות כספיים, שהות בבית או שירות לקהילה. האחרון חל רק על פי בקשת הנתבעת.

Tribunale Monocratico, הכולל שופט מקצועי, מתייחס לכל הפשעים שלא טופלו על ידי שופט השלום או Corte d’Assis. עורכי דין משרתים את לקוחותיהם על ידי הכנתם לתוצאות אפשריות, שיכולות לכלול עונשים כספיים או עד עשר שנות מאסר.

בית המשפט לערעורים, המונה שלושה שופטים מקצועיים, יכול לגזור על יחידים עד שלושים שנות מאסר. עורך דין מיומן חיוני בבית משפט זה כדי לבנות תיק חזק לערעור.

Corte d’Assis, המורכב משני שופטים מקצועיים ושישה שופטים הדיוטים, אחראי על עבירות חמורות כמו רצח, טרור או טבח. כאן, עורך דין בעל ידע ומנוסה הופך לקריטי אף יותר, בהתחשב בכך שעונשים יכולים לנוע בין שלושים שנה למאסר עולם.

במערכת ערכאות הערעור, לעורכי הדין יש תפקיד נוסף בייצוג ערעורים של לקוחותיהם. מערכת זו כוללת את Tribunale Monocratico (שופט מקצועי אחד), בית המשפט לערעורים (שלושה שופטים מקצועיים) ואת Corte d’Assis d’Appello (שני שופטים מקצועיים ושישה שופטים הדיוטים). בתי משפט אלה מטפלים בערעורים על פסקי דין שניתנו על ידי שופטת השלום, טריבונל וקורטה ד’אסיס

עורכי דין ישראלים באיטליה יכולים לספק מגוון שירותים לישראלים, בין אם הם מתגוררים באיטליה, מתכננים לעבור דירה או עוסקים בעניינים עסקיים או אישיים הקשורים לחוק האיטלקי. שירותים אלה עשויים לכלול:

סיוע בהגירה: עורכי דין יכולים לעזור בנושאי הגירה וויזה, להציע הדרכה על נהלים, מסמכים נדרשים ומועדים. הם יכולים גם לסייע עם בקשות אזרחות אם ישראלים מחפשים לקבל אזרחות איטלקית.

עסקאות נדל”ן: עורכי הדין שלנו יכולים להציע ייעוץ ותמיכה משפטית ברכישת נכסים, חוזי שכירות או סכסוכי נדל”ן באיטליה.

בדיקת נאותות נדל”ן על ידי עורך דין מקומי
שירותי ייפוי כוח איטלקי
הסכם מכירה ורכישה ראשוני ( contratto preliminare di compravendita או compromesso ) והצעת רכישה ( proposta di acquisto)
סיוע משפטי בכל תהליך העסקה, החל ממשא ומתן עם גורמים אחרים ועד לשלב הסגירה של העסקה
סיוע בתכנון מס וירושה
תרגום משפטי לאיטלקית
יישום קוד מס איטלקי ( Codice Fiscale).
שירותי אימות בינלאומיים של מסמכים
ניהול נכסים

משפט עסקי: אם ישראלים רוצים להקים עסק או להשקיע באיטליה, עורכי דין יכולים לספק סיוע בהקמת חברות, הבנת חוקי המס האיטלקיים, ניהול משא ומתן על חוזים וטיפול בכל סכסוך אפשרי.

דיני משפחה: עורכי דין יכולים לסייע בענייני דיני משפחה כגון נישואין, גירושין, משמורת ילדים ובעיות ירושה, על מנת להבטיח שהלקוחות יבינו את זכויותיהם על פי החוק האיטלקי.

חוק פלילי: במקרה שישראלים יעמדו לדין פלילי באיטליה, עורכי דין יכולים לספק שירותי הגנה, להבטיח זכויות משפט הוגן ולעזור לנווט במערכת המשפט הפלילי של איטליה.

דיני עבודה: עורכי דין דוברי עברית כולים לסייע גם עם בקשות להיתר עבודה, הבנת חוזי עבודה, סכסוכי עבודה ועניינים אחרים הקשורים לעבודה.

ליטיגציה וגישור: עורכי דין באיטליה יכולים לייצג לקוחות ישראלים בתיקי משפט וגישורים, תוך הקפדה על הגנה על זכויותיהם והאינטרסים שלהם מיוצגים היטב.

קניין רוחני: עורכי דין יכולים לעזור לישראלים להגן על זכויות הקניין הרוחני שלהם באיטליה, לרבות פטנטים, סימנים מסחריים וזכויות יוצרים.

ייצוג בבית המשפט: עורכי דין באיטליה יכולים לייצג ישראלים בשכבות בתי המשפט השונות, בהתאם לאופי הסוגיות המשפטיות שלהם. בין אם מדובר בעבירה קלה המטופלת על ידי שופט השלום, תיק פלילי שטופל על ידי Tribunale Monocratico, או עבירה חמורה העומדת בפני Corte d’Assis, עורך דין מנוסה יכול להדריך ולתמוך בלקוחות ישראלים ביעילות בתהליך השיפוטי.

סיוע בערעורים: אם יתעורר צורך בערעור, עורכי דין באיטליה יכולים לייצג ישראלים בערכאות הערעור, כולל Tribunale Monocratico, בית המשפט לערעורים, ו-Corte d’Assis d’Appello.

הבנת פסקי דין: עורכי דין דוברי עברית יכולים לסייע לישראלים בהבנת סוגי פסקי הדין השונים במערכת המשפט האיטלקית. פסקי דין אלה יכולים לנוע בין “אשם” או “קולפבול” לצורות שונות של “לא אשם” או “לא קולפבול”, כל אחד עם משמעות והשלכות משפטיות ספציפיות משלו. עורכי דין יכולים לייעץ לגבי התוצאות האפשריות של משפט ולהכין את הלקוחות להשלכות הנובעות מכך.

הכוונה משפטית: מעבר לייצוג באולם בית המשפט, עורכי דין באיטליה יכולים לספק הדרכה משפטית מקיפה לישראלים, החל מהסבר הליכים משפטיים ועד מתן ייעוץ לגבי זכויותיהם המשפטיות והאסטרטגיות הפוטנציאליות שלהם.

שירותים משפטיים לתיקים שונים: עורכי דין יכולים לסייע לישראלים המטפלים בתיקים מסוגים שונים, בין אם מדובר בעבירות קלות, בעבירות חמורות יותר או בעבירות חמורות. הם יכולים לספק שירותים בהתבסס על הנסיבות והדרישות הספציפיות של כל מקרה.

החוק האיטלקי

החוק של איטליה נאכף ברחבי הרפובליקה האיטלקית. למערכת המשפט האיטלקית יש ריבוי מקורות סמכות. אלה מסודרים בסולם היררכי, לפיו שלטון מקור תחתון אינו יכול להתנגש עם שלטון מקור עליון (היררכיית מקורות).

החוקה של 1948 היא המקור העיקרי. הקוד האזרחי האיטלקי מבוסס על חוק רומי מקודד עם אלמנטים של הקוד האזרחי של נפוליאון וחוקים מאוחרים יותר. הקוד האזרחי של 1942 החליף את זה המקורי משנת 1865. חוק העונשין (“קוד הרוקו”) נכתב גם הוא תחת פשיזם (1930).

הן הקוד האזרחי והן חוק העונשין שונו על מנת להתאים לחוקה הדמוקרטית הנוכחית ולשינויים חברתיים.

 

סמכות חקיקה

הפרלמנט האיטלקי בישיבה משותפת לרגל השבעתו של נשיא הרפובליקה האיטלקית סרג’יו מטארלה (3 בפברואר 2022)
סעיף 117 לחוקת איטליה חולק סמכות חקיקה, לפי העניינים הנוגעים בדבר, בין הפרלמנט האיטלקי לבין המועצות האזוריות. בעוד שחוק שאושר על ידי הפרלמנט הלאומי נקרא פשוט legge והוא נאכף על כל המדינה, חוקים שאושררו על ידי מועצות אזוריות נקראים leggi regionali (חוקים אזוריים) וניתן להחיל אותם רק באזור הנוגע בדבר. הפרלמנט מוסמך לחוקק את העניינים המצוינים במפורש בפסקה השנייה של סעיף 117, בעוד שהאזורים מוסמכים לחוקק את העניינים הנותרים (כשירות שיורית).

ישנה גם רשימה שנייה של עניינים הכלולה בפסקה השלישית של סעיף 117 הנקראת ענייני חקיקה במקביל, שבה לאזורים יש סמכות חקיקה, למעט קביעת עקרונות יסוד (חוקי מסגרת), השמורים למדינה.

הממשלה יכולה גם להוציא מעשה בעל תוקף של חוק (הנקרא גזירת רגליים, “צו חוק”), אך יש לאשר זאת מאוחר יותר על ידי הפרלמנט, בעונש של חילוט צו החוק. יתר על כן, הפרלמנט יכול להאציל את הממשלה (באמצעות חוק הנקרא legge delega, “חוק האצלה”, שחייב להקדים תקנות ממשלתיות) לחוקק חקיקה בנושא מסוים, אך בו-זמנית קובע את השוליים שבהם יכולה הממשלה. לעבור בחקיקה. המעשה הנורמטיבי שהוצא בדרך זו על ידי הממשלה מקבל את השם decreto legislativo, “צו חקיקה”. כוחה של יוזמת חקיקה מיוחסת לכל פרלמנטר, לעם, באמצעות מוסד הצעת החוק העממי, המתבצעת על ידי איסוף של לפחות 50,000 חתימות, ולמועצת השרים, שעם זאת, על הצעות החוק שלה לחתום בחתימה נגדית של נשיא המדינה. הרפובליקה האיטלקית.

 

עדיין בתחום הסמכות המחוקקת, ישנם כמה מקרים שבהם הוא שייך לעם הריבוני: באמצעות מוסד משאל העם המבטל ובנושאים חוקתיים באמצעות מוסד משאל העם המאשש של חוקים חוקתיים. כל החוקים חייבים להתפרסם על ידי נשיא הרפובליקה האיטלקית שיכול לדחות זאת פעם אחת בלבד, אחרת תהיה לו הזכות להטיל וטו על חוק בפרלמנט אם הוא סבור שהוא עומד בסתירה לחוקה.

מקורות משפט
באיטליה הנורמות המשפטיות מקורן במקורות הבאים :

מקורות פנימיים:
חוקה, המסדירה את היווצרות החוקים וקובעת את המשמעת של פעולות רגולטוריות;
חוקים מדינתיים ואזוריים, וכן גזירות (פעולות ממשלתיות שניתנו כאשר יש עניין דחוף הדורש התערבות בזמן) וצווי חקיקה (מעשים שהונפקו על ידי הממשלה כפי שהוסמכה על ידי הפרלמנט, הקובעים עקרונות בסיסיים ואינדיקציות שעל הממשלה לפעול כדי להציע את החוק). לאחרונה חוקים רבים אורגנו מחדש לפי קודים שונים חוקי חוק איטלקיים ו-testi unici (חוק מאוחד);
תקנה ממשלתית, שניתנה על ידי הממשלה, השרים ורשויות מנהליות אחרות;
המשפט הנוהג, מקור הכפוף לחוק ואשר יכול לפעול רק בגבולות המותרים בחוק עצמו.

מקורות בינלאומיים: נורמות שאומצו על ידי קבוצת מדינות על בסיס הסכם בינלאומי אחד או יותר, המאוחדים בארגון על-לאומי, העומדים מעל החוקים האינדיבידואליים של כל מדינה חברה אך אין להם השפעה ישירה על האזרחים. הם נקראים אמנות או הסכמים. בנוסף לאמנות הכתובות, יש לכלול מנהגים בינלאומיים בין המקורות הבינלאומיים.

מעשי האיחוד האירופי.

רגולציה של האיחוד האירופי ;
הנחיית האיחוד האירופי.

לגבי מקורות חיצוניים אמנות.
117 לחוקה האיטלקית: “הסמכות המחוקקת מופעלת על ידי המדינה ועל ידי האזורים בהתאם לחוקה, כמו גם עם האילוצים הנובעים מסדר הקהילה ומההתחייבויות הבינלאומיות “.

 

משפט פרטי

המשפט הפרטי הוא אותו חלק ממערכת משפט אזרחית המהווה חלק מה- jus commune הכולל יחסים בין יחידים, כגון דיני החוזים והנזיקין כפי שהוא נקרא במשפט המקובל, ודיני חובות (כפי שזה נקרא במערכות המשפט האזרחיות. במשפט האיטלקי, הגוף הרגולטורי העיקרי למשפט הפרטי הוא הקוד האזרחי האיטלקי, אשר מסדיר את המשפט האזרחי והמסחרי כאחד. הקוד האזרחי האיטלקי אושר בצו מלכותי מס. 262 מיום 16 במרץ 1942 ונכנס לתוקף ב-21 באפריל של אותה שנה.הוא נולד מהמיזוג בין הקוד האזרחי האיטלקי משנת 1865 והקוד המסחרי האיטלקי משנת 1882.
הוא מחולק לשישה ספרים, המורכבים בתורם לכותרים, פרקים, חלקים, וכן 2,969 מאמרים.
ששת הספרים עוסקים בהתאמה באנשים ובמשפחה, מורשת, רכוש, אג”ח, עבודה והגנה על זכויות.

 

משפט ציבורי
המשפט הציבורי הוא החלק במשפט השולט ביחסים בין גופים משפטיים לממשלה, בין מוסדות שונים בתוך מדינה, בין זרועות שונות של ממשלות, וכן ביחסים בין אנשים הנוגעים לחברה. המשפט הציבורי כולל משפט חוקתי, משפט מנהלי ומשפט פלילי.

חוק חוקתי
חוק חוקתי הוא גוף משפטי המגדיר את התפקיד, הסמכויות והמבנה של ישויות שונות במדינה, כלומר הרשות המבצעת, הפרלמנט או הרשות המחוקקת והרשות השופטת. חוקת הרפובליקה האיטלקית מורכבת מ-139 סעיפים (חמישה מהם בוטלו מאוחר יותר) ומסודרים לשלושה חלקים עיקריים: Principi Fondamentali, העקרונות היסודיים (סעיפים 1-12); חלק א’ הנוגע ל- Diritti e Doveri dei Cittadini, או זכויות וחובות של אזרחים (סעיפים 13–54); וחלק ב’ ה- Ordinmento della Repubblica, או ארגון הרפובליקה (סעיפים 55–139); ואחריו 18 Disposizioni transitorie e finali, הוראות המעבר והסופיות.

החוקה מכילה בעיקר עקרונות כלליים; לא ניתן ליישם אותם ישירות. כמו בחוקות כתובות רבות, רק מעט מאמרים נחשבים לביצוע עצמי. הרוב דורש חקיקה מאפשרת, המכונה השגת חוקה.
תהליך זה נמשך עשרות שנים ויש הטוענים כי בשל שיקולים פוליטיים שונים, הוא עדיין לא הושלם.

 

משפט מנהלי

המשפט המנהלי הוא חלוקת החוק המסדירה את פעילותן של סוכנויות הרשות המבצעות של הממשלה. במשפט האיטלקי, הגוף הרגולטורי העיקרי למשפט הפרטי הוא קוד התהליך המנהלי האיטלקי, שאושר בצו חקיקה מס. 104 מיום 2 ביולי 2010. הוא הוצא ביישום סעיף 44 לחוק האציל מס’ 104.
סעיף 69, אשר הסמיך את הממשלה לארגן מחדש את התהליך המנהלי, ונכנס לתוקף ב-16 בספטמבר 2010.
הוא כולל 137 סעיפים.

 

חוק פלילי
המשפט הפלילי הוא גוף החוקים המתייחס לפשע. הוא קובע התנהגות הנתפסת כמאיימת, מזיקה או מסכנת אחרת את הרכוש, הבריאות, הבטיחות והרווחה המוסרית של אנשים, כולל העצמי. המשפט הפלילי כולל ענישה ושיקום של אנשים המפרים את חוקי העונשין. במשפט האיטלקי, הגוף הרגולטורי העיקרי למשפט הפלילי הוא חוק העונשין האיטלקי, המהווה את אחד ממקורות המשפט הפלילי האיטלקי יחד עם החוקה והחוקים המיוחדים. חוק העונשין האיטלקי אושר עם צו מלכותי מס. 1,398 מיום 19 באוקטובר 1930, נכנס לתוקף ב-1 ביולי 1931והוא תוקן מספר פעמים.
חוק העונשין האיטלקי מאורגן בשלושה ספרים, אשר בתורם מחולקים לכותרות, פרקים, סעיפים, פסקאות ומאמרים, וכן 734 מאמרים.
שלושת הספרים עוסקים בהתאמה בפשעים בכלל, בפשעים בפרט ובעבירות בפרט.

מערכת המשפט
הרשות השופטת של איטליה היא מערכת של בתי משפט המפרשים ומיישמים את החוק ברפובליקה האיטלקית. באיטליה, שופטים הם פקידי ציבור ומאחר שהם מפעילים את אחת מסמכויותיה הריבוניות של המדינה, רק אזרחים איטלקיים זכאים לשפוט. על מנת להיות שופט, על המועמדים לקבל תואר בהשכלה גבוהה וכן לעבור בחינות בכתב ובעל פה. עם זאת, רוב ההכשרה והניסיון נרכשים דרך הארגון השיפוטי עצמו. לאחר מכן, המועמדים הפוטנציאליים מתקדמים מלמטה באמצעות קידום.

מערכת המשפט העצמאית של איטליה נהנית מהגנה חוקתית מיוחדת מהרשות המבצעת. לאחר מינוי, שופטים מכהנים לכל החיים ולא ניתן להדיח אותם ללא הליכים משמעתיים ספציפיים המתנהלים בהליך תקין בפני המועצה העליונה של הרשות השופטת.

מבנה הרשות השופטת האיטלקית מחולק לשלושה נדבכים: ערכאות נחותות של סמכות שיפוט מקורית וכללית, ערכאות ערעור ביניים הדנות בתיקים בערעור מבתי משפט נמוכים יותר, ובתי משפט למוצא אחרון הדנים בערעורים של ערכאות ערעור נמוכות יותר על פרשנות החוק.

 

חוק

למערכת המשפט האיטלקית יש ריבוי מקורות ייצור. אלה מסודרים בסולם היררכי, לפיו שלטון מקור תחתון אינו יכול להתנגש עם שלטון מקור עליון (היררכיית מקורות).

החוקה של 1948 היא המקור העיקרי. הקוד האזרחי האיטלקי מבוסס על חוק רומי מקודד עם אלמנטים של הקוד האזרחי של נפוליאון ושל ה- BGB הגרמני. הקוד האזרחי של 1942 החליף את הקודש המקורי משנת 1865. חוק העונשין (“קוד הרוקו”) נכתב גם הוא תחת פשיזם (1930).

הן הקוד האזרחי והן חוק העונשין שונו על מנת להתאים לחוקה הדמוקרטית הנוכחית ולשינויים חברתיים.

 

העקרונות החוקתיים

חוקת הרפובליקה האיטלקית קובעת את היסודות של מערכת המשפט האיטלקית באמצעות עקרונות כלליים, כמו אלה הכלולים בסעיף 25 לפיו יש להקים את שופט המשפט מראש בחוק או בסעיף 102 הכפיף את המשמעת של תפקידים שיפוטיים לכלל של החוק ואוסר על חוקתם של שופטים יוצאי דופן או מיוחדים לדון בסכסוכים נתונים.

יתר על כן, על פי סעיף 104 לחוקה, הרשות השופטת היא צו אוטונומי ועצמאי מכל כוח אחר ; לפיכך כל שופט, גם שופט וגם תובע, אינו ניתן להסרה על פי חוק, אלא אם כן הם הסכימו או בעקבות החלטה של ​​המועצה העליונה של הרשות השופטת באחת מהסיבות שסופקו על ידי מערכת המשפט האיטלקית ומתאימות להליך התקין של חוק.

המועצה העליונה של הרשות השופטת היא הגוף המנהל העצמי של מערכת המשפט האיטלקית, מוסד בעל חשיבות חוקתית, בראשות נשיא הרפובליקה האיטלקית. גוף זה זכאי, בהתאם לאמנות. 105 לחוקה, על מנת להבטיח את האוטונומיה והעצמאות של מערכת המשפט, גיוס, שיבוץ והעברות, קידום ואמצעי משמעת כלפי שופטים.

 

הסטטוס המשפטי
הוראות כלליות
לרשות השופטת האיטלקית יש ישירות את המשטרה המשפטית ; שופטים רגילים נבדלים רק בתפקידיהם ואינם ניתנים להסרה, כלומר, לא ניתן לפטור אותם משירות או להעבירם למקום אחר ללא פסיקה מוקדמת של המועצה העליונה של הרשות השופטת. לשופטים במשרדי החינוך וכן לאלה של התובע הציבורי ניתנת האפשרות לשאת נשק להגנה עצמית ללא רישיון.

 

Ruggero Pesce, נשיא בית המשפט לערעורים במילאנו, פותח רשמית את שנת המשפט 2010
שופטי קריירה – הנקראים טוגטים – מחולקים ל:

רגיל: סמכות שיפוט אזרחית ופלילית רגילה;
אזרחים
פושעים
מנהלים: מועצת המדינה, בתי דין מינהליים אזוריים, שיש להם סמכות להגנה על אינטרסים לגיטימיים ביחס למינהל הציבורי, ובפרט בנושאים המצוינים בחוק (סמכות שיפוט בלעדית), גם של זכויות סובייקטיביות ;
רואי חשבון: בית המשפט לביקורת, סמכות לעניין פיצויים בגין נזקי מס, הנגרמים על ידי מי שמנהל ופועל עם כספי ציבור;
פיסקלים: ועדות מחוזיות, ובערעור, בוועדות אזוריות, סמכות שיפוט על מחלוקות הקשורות לכל סוג של מס או מס.

יתרה מזאת, סעיף 106 לחוקה יוצר את תפקידו של חבר מועצת העונשין המיוחס לפרופסורים באוניברסיטה למשפטים או לעורכי דין עם ניסיון של לפחות 15 שנה ומורשים לטעון בפני סמכויות השיפוט הגבוהות יותר אם יפגינו יתרונות יוצאי דופן.

מערכת הכבוד האיטלקית, התומכת במערכת המשפט הקריירה, מורכבת משופט הכבוד של השלום, סגן התובע הכבוד ושופט בית המשפט הכבוד. שם התואר “כבוד” מצביע על כך שהם מבצעים את תפקידם בצורה לא מקצועית, שכן לרוב הם מפעילים סמכות שיפוט לפרק זמן קצוב ללא קבלת שכר, אלא רק פיצוי עבור הפעילות המבוצעת. לבסוף, ישנה מערכת המשפט הצבאית האיטלקית, סמכות הקשורה לפשעים צבאיים שבוצעו על ידי חברים המשתייכים לכוחות המזוינים האיטלקיים.

 

אחריות
שופטי בית דין ותובעים אחראים על פי חוקים פליליים, אזרחיים ומשמעתיים לפעולות המתבצעות לרעת האזרחים באמצעות מימוש תפקידיהם; עיקרון האחריות הציבורית של שופטים מושרש בסעיף 28 לחוקה, האומר “הפקידים והעובדים של המדינה והגופים הציבוריים אחראים ישירות, על פי החוקים הפליליים, האזרחיים והמנהליים, למעשים שנעשו תוך הפרת זכויות”. במקרים כאלה היא חלה על המדינה וגופים ציבוריים.

כוח אדם
גיוס
הגישה אל בית המשפט, בין אם רגיל או כבוד, מבוססת על בחינה תחרותית המנוהלת על ידי משרד המשפטים.
על המועמדים להיות בעלי תואר במשפטים איטלקי.

לפני הרפורמה ב-2022, מועמדים למשפט הרגיל נדרשו לעבור את בחינת הלשכה האיטלקית ולעסוק בעריכת דין במשך חמש שנים לפחות בהיעדר סנקציה משמעתית כלשהי.

מועמדים יכולים גם להסתמך על דרישות חלופיות כדי להעפיל להערכה התחרותית, כלומר:

סיום לימודים במה שנקרא בתי ספר איטלקיים להתמחות למקצועות המשפטיים;
קבלת דוקטור לפילוסופיה במשפטים;
להחזיק בתפקיד מרצה באוניברסיטה בנושאים משפטיים בהיעדר סנקציה משמעתית כלשהי;
לעבוד במסגרת בית המשפט הכבוד האיטלקי במשך שש שנים לפחות ללא חסרונות, ביטול או סנקציות משמעתיות;
לעבוד כעובד מדינה בקטגוריה C בממשל האיטלקי עם וותק של חמש שנים לפחות והיעדר כל סנקציה משמעתית;
השלמת התמחות בת שמונה עשר חודשים במסגרת הרשות השופטת, בין אם אצל שופט מזכירות ובין אם אצל תובע מדינה;
להחזיק בתפקיד שופט מנהלי או חשבונאי;
להחזיק בתפקיד של פרקליט מדינה (לא להתבלבל עם תובעים מדינה) בהיעדר סנקציה משמעתית כלשהי.

ארמון הצדק, רומא, מקום מושבו של בית המשפט העליון של העונשין
הבחינה התחרותית נערכת בערך כל שנתיים ומורכבת משלושה חיבורים בכתב (שלב ראשון) ולאחר מכן בחינה בעל פה. המועמדים נדרשים לנסח שלוש עבודת גמר בכל שמונה שעות, בנושא נתון של משפט פרטי, משפט פלילי ומשפט מנהלי בהתאמה. עם קבלת ציון המעבר, הם עוברים לשלב בעל פה המבסס בראיון בינתחומי עם חבר המושבעים הבחינה בנושאים הבאים:

המשפט הרומי ;
משפט אזרחי ;
סדר הדין האזרחי ;
משפט פלילי ;
משפט מנהלי ;
משפט חוקתי ;
דיני מס ;
משפט מסחרי ;
דיני פשיטת רגל ;
דיני עבודה ;
דיני ביטוח לאומי;
חוק האיחוד האירופי ;
המשפט הבינלאומי הציבורי והמשפט הבינלאומי הפרטי ;
אלמנטים של טכנולוגיית מידע משפטית ומערכת המשפט האיטלקית;
ראיון בשפה זרה, שציין המועמד בעת הגשת הבקשה להשתתפות בתחרות, שנבחר מתוך: אנגלית, ספרדית, צרפתית או גרמנית.

חתני הפרס רוכשים את ההסמכה של “שופט רגיל מתלמד”, בהתאם לרפורמה משנת 2007 שבוצעה על ידי משרד המשפטים דאז, קלמנטה מסטלה, שגם היא ויתרה על כל מגבלת גיל.
מועמדים יכולים לגשת לבחינה רק שלוש פעמים בחייהם.

 

הדרכה ועדכון

פעילויות ההכשרה הבאות ניתנות עבור שופטים רגילים:

“הכשרה ראשונית” (לחניך שופטים רגילים);
“הכשרה קבועה” לשופטים מקצועיים (מיושם באופן ארצי ומקומי)
הכשרה למנהלי משרדים;
“הכשרה קבועה” לשופטים של כבוד (המיושמות ארצית ומקומית);
“הכשרה בינלאומית”.

מה שנקרא “למידה לכל החיים”, שבוצעה בעבר על ידי CSM (נציבות IX), מסתיו 2012 עברה בהדרגה לבית הספר הגבוה לשפיטה.
חנוכת פעילויות ההדרכה באתר היחיד של וילה קסטל פולצ’י בסקנדיצ’י פירנצה התקיימה ב-15 באוקטובר 2012.

 

זרם שיפוטי

מערכת המשפט האיטלקית היא מערכת בתי המשפט הדן בסכסוכים/חילוקי דעות משפטיים ומפרשת, מגנה ומחילה את המשפט האזרחי, המשפט הפלילי והמשפט המנהלי בתיקים משפטיים.

מבנה מערכת המשפט האיטלקית מחולק לשלושה שכבות גרדי, sing. grado: primo grado (“הדרג הראשון”), secondo grado (“הדרג השני”) ו- ultima istanza (“המוצא האחרון”) הנקראים גם terzo grado “הדרג השלישי”).
ערכאות נחותות בסמכות מקורית וכללית, ערכאות ערעור ביניים הדנות בתיקים בערעור של ערכאות נמוכות, ובתי משפט למוצא אחרון הדנים בערעורים של ערכאות ערעור נמוכות יותר על פרשנות החוק.

 

Giudice di pace

מערכת בתי המשפט האיטלקית
ה- giudice di pace (“שופט השלום”) הוא בית המשפט של סמכות השיפוט המקורית לעניינים אזרחיים פחות משמעותיים. בית המשפט החליף את הפרטורה הישן (“פראטור בתי דין”) ואת ה- giudice conciliatore (“שופט הפשרה”) ב-1991.

טריבונל
בית הדין (“טריבונל”) הוא בית המשפט לסמכות כללית לעניינים אזרחיים. כאן, מתדיינים נדרשים על פי חוק להיות מיוצגים על ידי עורך דין איטלקי, או avvocato.
זה יכול להיות מורכב משופט אחד או משלושה שופטים, לפי חשיבות התיק.
כאשר הוא פועל כבית משפט לערעורים על שופט השלום, הוא תמיד מונוקרטי (מורכב משופט אחד בלבד).

 

חטיבות ומחלקות מיוחדות
Giudice del Lavoro (“בית הדין לעבודה”): דן בסכסוכים ותביעות בין מעסיקים לעובדים (מלבד תיקים הנדונים בבתי משפט מינהליים, ראה להלן). שופט יחיד מנהל תיקים בבית הדין giudice del lavoro.

Sezione specializzata agraria (“בית משפט לנחלת קרקעות”): המדור המתמחה שדן בכל המחלוקות האגרריות. בתיקים בבית משפט זה דנים שני חברים מומחים בעניינים חקלאיים.

Tribunale per i minorenni (“בית המשפט לדיונים לענייני משפחה”): המדור המתמחה הדן בכל התיקים הנוגעים לקטינים, כגון אימוצים או אמנציפציות ; בראשה עומדים שני שופטים מקצועיים ושני שופטים הדיוטים.

Corte d’appello
ל- Corte d’appello (“בית המשפט לערעורים”) יש סמכות לדון מחדש בתיקים שנדונו על ידי בית הדין כבית משפט של ערכאה ראשונה, והוא מחולק לשלוש או יותר חטיבות: עבודה, אזרחים ופליליים.
תחום השיפוט שלה מוגבל לאזור בחירה טריטוריאלי הנקרא “מחוז”.
על פסקי הדין של בית המשפט לערעורים ניתן לערער בערעור בית המשפט העליון.

 

Corte Suprema di Cassazione

Corte Suprema di Cassazione (“בית המשפט העליון של קאסציה”) הוא בית המשפט העליון לערעורים או בית המשפט למוצא אחרון באיטליה.
מקום מושבו בארמון הצדק, רומא.
כמו כן, בית המשפט לשיפוט מבטיח יישום נכון של החוק בערכאות הנחות והערעור ופותר מחלוקות באשר לאיזה בית משפט קמא (פלילי, אזרחי, מנהלי, צבאי) יש סמכות לדון בתיק נתון.

 

Corte d’Assis

ל- Corte d’Assis (“בית המשפט של Assizes”) יש סמכות לשפוט את כל הפשעים שעונש מרבי של 24 שנות מאסר או יותר. אלו הם הפשעים החמורים ביותר, כגון טרור ורצח.
גם עבדות, הריגת בן אנוש שמסכים ועזרה לאדם להתאבד הם פשעים חמורים שנשפטים על ידי בית משפט זה.
עונשים המוטלים על ידי בית המשפט יכולים לכלול מאסר עולם ergastolo.

 

Corte d’assise e d’appello
ה- Corte d’assise e d’appello (“בית המשפט לערעורים”) שופטים בעקבות ערעור על גזרי הדין שניתנו בערכאה ראשונה על ידי בית המשפט המחוזי או על ידי שופט הדיון המקדמי שפסק בטופס הסיכום פסק דין על פשעים שהידע שלהם מועבר בדרך כלל לבית המשפט של השופטים.
על גזר דינו מגישים ערעור לבית המשפט העליון לעניין הכספים.
בית המשפט לערעורים מורכב משני שופטים מקצועיים ושמונה שופטים.

 

Tribunale amministrativo regionale
בית הדין למינהל (בתי המשפט המנהלי האזורי) מוסמך לשפוט בערעורים, המובאים על פעולות מנהליות, על ידי נושאים הרואים עצמם נפגעים (באופן שאינו תואם את מערכת המשפט) באינטרס הלגיטימי שלהם.
מדובר בשופטים מינהליים בערכאה ראשונה, שעל גזר דינם ניתן לערער בפני מועצת המדינה.
מאותה סיבה, זוהי הסוג היחיד של רשות שיפוטית מיוחדת שמספקת רק שני שכבות של שיפוט.

 

Consiglio di Stato

ה- Consiglio di Stato (“מועצת המדינה”) היא, במערכת המשפט האיטלקית, גוף בעל משמעות חוקתית. מסופק על ידי אמנות.
100 לחוקה, הממקם אותו בין גופי העזר של הממשלה, הוא גוף שיפוטי, והוא גם השופט המנהלי המיוחד העליון, בתפקיד של צד שלישי ביחס למינהל הציבורי האיטלקי, בהתאם לאמנות.
103 לחוקה.

 

משרד המשפטים

משרד המשפטים מטפל בניהול בתי המשפט ומערכת המשפט, לרבות תשלום שכר והקמת בתי משפט חדשים.
משרד המשפטים ושל קרן התשתיות, ומשרד המשפטים ושל הפנים מנהלים את מערכת הכלא.

לבסוף, משרד המשפטים מקבל ומטפל בבקשות לחנינה נשיאותיות ומציע חקיקה העוסקת בענייני משפט אזרחי או פלילי.

 

כוחות משטרה
משטרת הכלא

קציני Polizia penitenziaria
מאמר ראשי: Polizia Penitenziaria
ה- polizia penitenziaria (“משטרת הכלא”) היא סוכנות אכיפת חוק באיטליה הכפופה למשרד המשפטים ומפעילה את מערכת הכלא האיטלקית כקציני תיקונים. לעיר הוותיקן, מדינה עצמאית, אין מערכת כלא, ולכן הוותיקן שולח פושעים מורשעים למערכת הכלא האיטלקית. לפי האינטרפול, לכוח זה (כחלק ממשרד המשפטים) יש “תפקיד ארצי לאבטחת בתי הסוהר, בטיחות האסיר ותחבורה”.

ה- polizia penitenziaria מבצעת את תפקידי משטרת המשפט, בטיחות הציבור, משטרת התנועה והתיקונים. הם תומכים בסוכנויות אכיפת חוק אחרות, כגון עם חסימות תנועה (הידוע כ- controllo.
ה- polizia penitenziaria היא אחת מארבעת כוחות המשטרה הלאומיים של איטליה (יחד עם ה- Carabinieri, ה- Polizia di Stato ו- Guardia di Finanza, כאשר כל כוח ממלא תפקיד שונה במקצת.

 

משטרת משפט
ה- polizia giudiziaria (” משטרה משפטית “), באיטליה, מציינת שירות אזרחי, המופעל על ידי נתינים השייכים לכוחות המשטרה האיטלקית ועל ידי פקידים מסוימים במינהל הציבורי האיטלקי ; במקרה האחרון במקרים הקבועים במפורש בחוק. לפי האמנות. 109 לחוקת הרפובליקה האיטלקית, הרשות השופטת האיטלקית מפטרת ישירות מהמשטרה המשפטית.
הם קיימים בעיקר כדי לספק ראיות לתובע.
הם יכולים לעצור ולחקור חשודים, לנהל מערכים, לחקור עדים ואפילו לחקור לא חשודים.

עורך דין הגירה לאיטליה
רכישת נכס באיטליה אשרת שהיה
מס רכישה באיטליה
דירות חינם באיטליה
בתים למכירה באיטליה
שטחים למכירה באיטליה
רישיון עריכת דין באיטליה
בתים זולים באיטליה

קוד אזרחי (איטליה)

הקוד האזרחי באיטליה הוא גוף אורגני של הוראות המשפט האזרחי ונורמות משפטיות של המשפט הפרוצדורלי האזרחי בעלות חשיבות כללית (למשל ספר VI – שער IV) ושל נורמות מפלילות (למשל ספר V – שער XI).

הקוד התקף כיום הוצא עם הצו המלכותי מ -16 במרץ 1942, נ. 262, בנושא ” אישור הטקסט של הקוד האזרחי “, ונכנס באופן סמלי לתוקף ב -21 באפריל של אותה שנה (בהתייחס לתאריך המקובל של ייסוד רומא העתיקה מהווה, יחד עם החוקים המיוחדים.
, אחד ממקורות המשפט המשפט האזרחי האיטלקי כפי שעדיין תקף ברפובליקה האיטלקית הנוכחית.

תקדימים היסטוריים
בטרום האיחוד איטליה
למעט החוקים האזרחיים הרומיים, שהיוו את אוספי המשפט הראשונים באירופה במיוחד ה-Corpus iuris civilis של יוסטיניאנוס והשפיעו על אלה של תחילת המאה ה-19, ולמעט מה שמכונה “קוד פליסיאני”, כלומר.
הקוד האזרחי של ממלכת סרדיניה שהוכרז על ידי קרלו פליצ’ה ב -1827 , הקודיפיקציה של המשפט האזרחי המודרני באיטליה הושפעה בעיקר מהקודיפיקציה הצרפתית.

בתקופת נפוליאון, במהלך שנות שלטונו של נפוליאון בונפרטה באיטליה, היה בתוקף קוד אזרחי שהיה התרגום האיטלקי של הקוד נפוליאון ; לאחר נפילת האימפריה ולאחר השיקום, כמעט כל מדינות אירופה הוציאו קודים אזרחיים, בעיקר על פי קוד נפוליאון.

 

האחדות האיטלקית והקוד של 1865

אותו נושא בפירוט: הקוד האזרחי האיטלקי משנת 1865.

מיד לאחר איחוד איטליה, הורחב הקוד האזרחי של סבוי משנת 1837 למדינת יילוד, שנכנס לתוקף ב-1 בינואר 1838.

הקוד האזרחי האיטלקי החדש משנת 1865 פותח בשנים שלאחר איחוד איטליה על בסיס ה- Code civil des français, או Code Napoléon, אכן, חלק (אם כי מיעוט) מהדוקטרינה של אותה תקופה היה בעד ההעברה הישירה של הקוד הנפוליאון כקוד האזרחי האיטלקי הסיסמה של ג’וזפה מונטנלי ידועה : “תחי ממלכת איטליה! יחי ויטוריו עמנואלה מלך איטליה! יחי צופן נפוליאון!”). קוד חדש המתייחס לפרוצדורה, הקוד האיטלקי של סדר הדין האזרחי משנת 1865, נוסח גם הוא.

 

הוא חולק לשלושה ספרים, שכותרתם:

הראשון, “של אנשים”,
השני, “של טובין, רכוש ושינויים שלו”;
השלישי, “של דרכי הרכישה וההעברה של בעלות וזכויות אחרות על דברים”.
בתקופת הקולוניאליזם האיטלקי, נוסחה גם גרסה של קוד פיסאנלי, ולאחר מכן הושקה עבור המושבות האפריקאיות על ידי ויטוריו סקיאלוג’ה, עם צו מלכותי מ-28 ביוני 1909, שאישר את הטקסט של הקוד המסחרי עבור המושבה של אריתריאה.

הקוד של 1942
הקוד האזרחי בתוקף באיטליה, שאושר בצו המלכותי 16 במרץ 1942, נ. 262, שהחליף את זה של 1865, הוא הקוד שהוצא ב -1942 ושונה מהדגם של המסורת הצרפתית והאיטלקית של המאה ה-19. בנוסף למסורת זו, הוא חש גם בהשפעה של מודל אחר, עדכני יותר של קוד אזרחי, שהיה לו חשיבות יוצאת דופן לאבולוציה של מדע המשפט האיטלקי במחצית הראשונה של המאה ה-19: זהו ה- Bürgerliches Gesetzbuch משנת 1900.

הקוד האזרחי של 1942, בניגוד לאלו האירופיים העכשוויים, מכיל הן את הדיסציפלינה של המשפט האזרחי והן את זו של המשפט המסחרי, שהוכתבו בעבר בקודים נפרדים.
אישים כמו דינו גרנדי והמשפטן פיירו קלמנדרי עבדו על ניסוח קוד סדר הדין האיטלקי של 1942.

 

עבודות ההכנה
העבודות לניסוח הקוד האזרחי החלו לאחר מלחמת העולם הראשונה. הטקסט, שנכנס לתוקף ב-1942, הוא תוצאה של עבודתם של סדרת ועדות ותת-וועדות המורכבות מפרופסורים, שופטים, עורכי דין ופקידים באוניברסיטה, בתיאום פיליפו וסאלי. המאמרים שנועדו במקור לקוד המסחרי, עבודתם של ועדות ותתי-וועדות שתואמו על ידי אלברטו אסקיני, התמזגו לתוך הקוד.

האירועים הנוגעים לניסוח הקוד האזרחי שוחזרו רק בשנים האחרונות. הודות לארכיונם של פ’ וסאלי ואסקיני, ניתן היה להתחקות אחר שמות המשפטנים שנקראו להביע דעות שנכללו לעתים קרובות בניסוח הסופי (למשל, פיירו קלמנדרי. משפטנים אלו לא השתתפו בניסוח הנורמות הבודדות. כמו כן הודגשה תרומתם המכרעת של כמה משפטנים כמו ניקולה קוקו וג’וזפה אוסטי, המקדם האחרון של האחריות הקפדנית של החייב אשר תתקבל בטקסט של הקוד (אך בהכרעות המשפטיות בסופו של דבר תתקיים יחד עם החייב). תזה של אחריות לאשמה), ושל בכירים אשר בתקופה שלאחר המלחמהיהיה להם תפקיד בפוליטיקה כמו ג’וזפה מדיצ’י ודינו גרנדי עצמו, שומר החותמות מה-12 ביולי 1939 עד ה-5 בפברואר 1943.
בהירות נשפכה גם היבטים שנותרו מעורפלים, כמו הניסיונות החוזרים ונשנים להפוך את הפאשיזם לקוד לכישלון ברובו, והאירועים המיוסרים שהובילו לאיחוד המשפט הפרטי.

 

מלחמת העולם השנייה
לאחר מלחמת העולם השנייה, הקוד של 1942 לא עבר שינויים וחידושים קיצוניים; חלק מהאלמנטים כמו הפניות לתקנות תאגיד והוראות גזעניות בוטלו.
המשמעותיים ביותר היו אלה של דיני העבודה באיטליה, שהגיעו לשיא בחקיקת החוק ב-20 במאי 1970, נ.
300.

 

רפורמות מאז שנות ה-70
התערבויות חקיקתיות רבות שינו ושילבו את הקוד, כגון הרפורמה בדיני המשפחה האיטלקיים משנת 1975 וזו של המשפט הבינלאומי הפרטי האיטלקי משנת 1995, זה של דיני החברות משנת 2003 לצד התערבויות קודיפיקציה אורגניות של חלק מהנושאים, כגון נביעת הצרכן. קוד משנת 2005 שתרם למודרניזציה של הקוד, והציג את הצרכים הללו לתעבורה משפטית מהירה שלא היו בקוד סטטי ברובו ועקרונות כלליים כמו זה האיטלקי.

מבנה
הקוד האזרחי מחולק ל-6 ספרים:

ספר ראשון – של אנשים ומשפחה, מאמרים 1-455 – מכיל את המשמעת של היכולת המשפטית של אנשים, של זכויות האישיות, של ארגונים קולקטיביים, של המשפחה ;
ספר שני – הירושה, מאמרים 456-809 – מכיל את משמעת הירושה עקב מוות ואת חוזה התרומה ;
ספר שלישי – על רכוש, מאמרים 810-1172 – מכיל הסדרת קניין וזכויות מקרקעין אחרות ;
ספר רביעי – חובות, מאמרים 1173-2059 – מכיל הסדרת ההתחייבויות ומקורותיהן, כלומר בעיקר של חוזים ועוולות (מה שנקרא אחריות אזרחית;
הספר החמישי – Del Lavoro, מאמרים 2060-2642 – מכיל את המשמעת של החברה בכלל, של עבודה כפופה ועצמאית, של חברות מרוויחות ותחרות ;
ספר שישי – על הגנת זכויות, מאמרים 2643-2969 – מכילה את המשמעת של התמלול, של ההוכחות, של האחריות הרכושית של החייב ושל עילות המניעה, של ההתיישנות.

עו”ד פלילי באיטליה

קוד סדר הדין הפלילי האיטלקי

הקוד האיטלקי של סדר הדין הפלילי מכיל את הכללים המסדירים את ההליך הפלילי בכל בית משפט באיטליה. הסדר המשפטי האיטלקי אימץ ארבעה קודים מאז האיחוד האיטלקי.
לאחר שני הקודים הראשונים, ב-1865 וב-1913, קבעה הממשלה הפשיסטית ב-1930 קוד חדש שמאמץ שיטה אינקוויזיטורית.
בשנת 1988 אימצה הרפובליקה האיטלקית קוד חדש, שניתן להתייחס אליו כמי שנמצא בין השיטה האינקוויזיטורית לשיטה האדוורסרית.

 

הצדדים העיקריים למשפט פלילי הם השופט, הנאשם, והתובע (ה- Pubblico Ministero. ישנם גורמים נוספים שהם אופציונליים, והם: Polizia Giudiziaria (משטרת משפט, סניף של המשטרה שתפקידה לסייע לתובע במהלך חקירותיו), ה- parte lesa (הנפגע), האחריות האזרחית (אחריות אזרחית, שניתן לחייבו בתשלום פיצויים, אם הנתבע אינו סולבנטי) וה- civilmente obbligato per la pena pecuniaria(אחריות אזרחית, שניתן לכפות עליו את הקנסות, אם הנתבע אינו סולבנטי).

Pubblico Ministero
הפובליקו מינירו (התובע הציבורי) הוא זה שבמהלך החקירות המקדמיות, חייב לחפש ראיות. מאחר שהוא חבר ברשות השופטת (מבחינה טכנית, מגיסטרטו – שופט, אם כי לא ג’ודיץ’ – שופט), עליו לנסות לברר את האמת; לכן עליו לא רק לחפש ראיות שיכולות להוביל להרשעה, אלא גם ראיות שעלולות להוביל לזיכוי.

חקירות ראשוניות
כאשר פובליקו מינירו או חבר בפוליציה ג’ודיזיריה נודע לעובדה שבוצע פשע, עליו להתחיל בחקירתו: באיטליה, על התובע הציבורי מוטלת החובה לפתוח בהליכים פליליים. האינדגאטו (האדם החשוד שביצע את הפשע) יכול להאשים עורך דין לחקור מטעמו של אותו אדם, על מנת להוכיח חפותו.
ה- Pubblico Ministero יכול למנות מומחים לביצוע בדיקות; וכאשר לא ניתן לחזור על הבדיקה (לדוגמה, נתיחה), עליו להודיע ​​לאינדאגטו, כדי שיוכל למנות מומחה נוסף, להבטחת זכותו להתגונן.
במקרה של חקירות, של חיפושים ושל תפיסות, האינדגאטו יכול לבקש שעורך דינו יהיה נוכח.

 

שופט החקירות המקדמיות
במהלך החקירות המקדמיות, שופט מתערב רק לעתים רחוקות. ה- Giudice per le Indagini Preliminari (שופט לחקירות מקדימות) שולט בפעולותיו של ה- Pubblico Ministero, כאשר זכויותיו האישיות של האינדאגטו עומדות על כף המאזניים.
לא ניתן להאזין ל-indagato, אלא אם כן השופט לחקירה המקדימה אישר זאת.
על כל האמצעים לנקוט על ידי השופט בצו, וכן עליו לפרסם הסברים בכתב על החלטותיו.

 

אמצעי אכיפה וצוים
אמצעי הזהירות, שננקטו במהלך החקירות המקדימות או לאחר מכן, נועדו למנוע מהנאשם לברוח, לבצע פשע אחר או השמדת ראיות אמת או יצירת ראיות כוזבות.
לא ניתן לאמץ אותם אלא אם כן יש הוכחה שהנאשם ביצע פשע fumus commissi delicti.
השופט המוסמך לנקוט באמצעים אלה הוא השופט לחקירות מקדמיות, שופט הדיון המקדמי או שופט המשפט, לפי שלב ההליך בו הם נמצאים, כאשר הפובליקו מינירו מבקש כי זכויות הנאשם התנועה תהיה מוגבלת.

 

ישנם סוגים רבים של אמצעי אכיפה:

אמצעי כפייה מהווים סוג אחד של צעדי מניעה אלה. הם כוללים את איסור היציאה מהארץ, חובת התייצבותו בתחנת המשטרה הקרובה בימים ייעודיים, הרחקה מבית משפחתו וצווי איסור פרסום. כמו כן נכללים האיסור או החובה למגורים במקום מסוים, מעצר בית ומעצר זמני.

קטגוריה נוספת היא אמצעים מונעים. אלה כוללים השעיית סמכות הורית והשעיה ממשרה או שירות ציבורי. יכול להיות גם איסור זמני לעסוק בפעילויות מקצועיות או יזמיות מסוימות.

אמצעים אמיתיים מייצגים קבוצה נוספת של פעולות זהירות, הבולטות ביניהן סחיחות זהירות.
הנאשם או התובע יכולים לערער על צו השופט בפני Tribunale della Libertà (בית המשפט לחירות). בית משפט זה יכול לאשר, לשנות או לבטל את צו השופט. על החלטתה ניתן לערער בפני Corte di Cassazione (בית משפט הכספים).

ה- CL Court of Liberty למעשה בוחן את כל הראיות ועליו לתת את החלטתו תוך עשרה ימים מהערעור.

ה- Corte di Cassazione, להיפך, לא יכול לפסוק לגופו של עניין, אלא רק על הליך נכון ופרשנות נכונה של החוק.

 

חקירות והצהרות מפלילות את עצמן
כאשר אדם שאינו אינדגאטו (חשוד) ואינו נאשם (נאשם), שנחקר על ידי המשטרה או התובע, חושף פיסות מידע העלולות להביא להפללתו, יש להפסיק את החקירה לאלתר, יש להזמין את האדם למנות עורך דין ולהזהיר שהמידע שנחשף עשוי להכשיר חקירה. האמירות המפלילות את עצמן אינן קבילות בבית המשפט.

המשטרה או התובע מזמנים את ה- Indagato, במהלך החקירות המקדמיות, ומודיעים לו במדויק על המעשים שביצע (עדיין לא טכנית אישום); הם גם מודיעים לו על הראיות שנאספו נגדו עד כה, אם אין בכך כדי לפגוע בחקירות; האינדאגטו מוזמן גם להגן על עצמו, אם ירצה בכך ; גם המשטרה או התובע יכולים לשאול אותו שאלות, שאולי יסרב לענות עליהן.

האינדגאטו, כאשר הוא נחקר, חייב להיות נקי מכל השפעה בלתי הוגנת, פסיכולוגית ופיזית כאחד. עליו להיות מוכן לספק מידע animus confitendi. המשטרה או התובע אינם יכולים להשתמש באינדאגטו בכל שיטות או טכניקות העשויות להשפיע על זכותו להגדרה עצמית או לשנות את זיכרונו או את יכולתו להעריך עובדות. איסור זה חל גם אם האינדאגטו הוא זה שביקש להשתמש בשיטות או בטכניקות אלו. לפני תחילת החקירה, האינדאגטויש ליידע כי ניתן לעשות שימוש נגדו באמירותיו בבית המשפט; שהוא יכול לבחור שלא להשיב על השאלה, אך החקירות יימשכו בכל זאת; שאם ימסור מידע הנוגע לאחריותו הפלילית של מישהו אחר, יקבל על עצמו, בכל הנוגע לאחריות זו, את תפקיד העד.

 

אם יש לאסוף ראיות בניגוד לעקרונות אלה, הן לא יהיו קבילות בבית המשפט.

הודעת סגירה
כאשר התובע סבור כי אסף מספיק מידע על מנת לטעון את טענותיו ולפני זימון החשוד בפני שופט הדיון המקדמי, עליו למסור הודעה לחשוד, שבה מודיעים לאחרון על הפשע הנטען לו. שביצע וכי כל הראיות שנאספו עד לאותו רגע ניתנות לבחינה על ידי החשוד ועל ידי בא כוחו.

בהודעה זו, גם מודיעים לחשוד כי הוא יכול, תוך עשרים יום, להגיש כתב הגנה, להציג את תוצאות החקירה ההגנתית, להתייצב בפני התובע להצהרות ספונטניות או לבקש מהתובע לחקור אותו; החשוד יכול גם לבקש מהתובע לבצע פעולות חקירה ספציפיות.

התובע רשאי להיענות תוך שלושים יום; עם זאת, עליו לחקור את החשוד, אם הוא מבקש זאת.

אם התובע אינו מגיש הודעה זו, הצו די rinvio al giudizio (כתב אישום) בטל ומבוטל.

דיון מקדמי
כאשר הסתיימו החקירות המקדימות, אם ה-Pubblico Ministero חושב שהראיות שאסף אינן יכולות להצדיק הרשעה, עליו להעביר לארכיון את ה-notitia criminis (עליו לבטל את האישומים). אם, להיפך, הוא סבור שהוא יכול להשמיע את טענותיו, הוא מזמן את הפרט, שמעמדו, בגלל זימון זה, משתנה כעת ממעמד של “חשוד” (“indagato”) לזה של “נאשם” (“imputato”, להופיע בפני שופט הדיון המקדמי (JPH).

לפני ה-JPH, הפובליקו מינירו מציג את כל העדויות שאסף עד כה; הנאשם יכול לטעון את טענותיו ולנסות להוכיח את חפותו. ה-JPH, אם הוא משוכנע בחפותו של הנאשם או שהראיות שנאספו לא יספיקו כדי להצדיק פסק דין אשם, גוזר עונש של non luogo a procedere (אין עילה להמשיך).

אם יימצאו ראיות חדשות, התובע עשוי לבקש מהשופט לחקירות המוקדמות JPI לבטל פסק דין זה. במהלך הדיון, בפני JPI, יכול הנאשם להסתייע בעורך דינו. אם גזר הדין יבוטל, על התובע, פעם נוספת, לזמן את הנאשם בפני ה-JPH.

 

אם, להיפך, ה-JPH סבור שדי בראיות שנאספו עד כה כדי להצדיק פסק דין אשם, הוא מוציא צו צו או צו ) של rinvio al giudizio (כתב אישום).

כל הראיות שנאספו עד כה מגוררות, אם כן, מתיק הנאשם, למעט אותן ראיות שלא ניתן לחזור עליהן, כגון הנתיחה הראשונית או חיפוש ותפיסה, או שנאספו בנוכחות הנאשם ובתוך כך.
זה של עורך דינו או המומחים שלו.

 

ניסיון
במהלך הדיבטטימנטו (המשפט), הן התובע והן הנאשם מנסים להשמיע את טענותיהם.

סעיף 111 של החוקה האיטלקית קובע זאת

2. משפטים מבוססים על עימות שווה של הצדדים בפני שופט בלתי תלוי וחסר פניות. על החוק להגדיר מועדים סבירים להליכים.

3. במשפטים פליליים, החוק קובע מידע חסוי במועד של הנאשמים לגבי מהות ועילות האישומים המוגשים נגדם; הם מקבלים את הזמן והאמצעים להגנתם; יש להם את הזכות לחקור את המעידים נגדם או לחקור אותם; יש לזמן ולבדוק את הרשאים להעיד לטובת הנאשם באותם תנאים שניתנו לתביעה; יש להכיר בכל ראיה לטובת הנאשם; הנאשם רשאי להסתמך על עזרתו של מתורגמן אם אינו מבין או דובר את שפת ההליך.

4. במשפטים פליליים ניתן לקבוע ראיות רק על פי עקרון העימות בין הצדדים. אין להוכיח את אשמתו של נאשם על סמך עדויות שניתנו על ידי עדים שנמנעו בחופשיות ובכוונה מחקירה נגדית על ידי ההגנה.

 

במהלך המשפט על כל העדים להעיד פעם נוספת וכך גם המומחים. בנוסף, יש לחזור על כל הניסויים, שנערכו במהלך החקירות המקדמיות, ככל האפשר וכן הלאה, כדי לאפשר לנאשם להשתתף בפועל בתהליך הפורמציונה דלה פרובה (גיבוש הוכחה).

אם ה- Giudice del Dibattimento (שופט המשפט) שוכנע מעבר לכל ספק סביר שהנאשם אשם, על השופט להרשיעו; אם לא, על השופט לזכות.
כמו כן, על השופט לפרסם הסברים בכתב על החלטותיו.

 

הנאשם
ניתן לזמן את הנאשם לדוכן, אך הוא עשוי לסרב לשאת עדות או שיסרב לענות על כמה שאלות. הוא גם יכול לשקר. מכיוון שהוא לא נשבע ומכיוון שהוא לא עד מבחינה טכנית, אם נאשם מספר שקר, הוא אינו מבצע עדות שקר.

נאשם יכול גם לבחור להשמיע הצהרות ספונטניות בפני השופט; הוא יכול לספר כל מה שהוא רוצה לספר ויכול לבחור שלא לענות על שאלות.
גם במקרה זה, נאשם יכול לשקר ללא השלכות.

 

עדות
כדי שנאשם יורשע, השופט חייב להיות משוכנע פנימי (החוק האיטלקי מחייב את ה-intimo convincimento של השופט; בשל כך, אין כללים הקובעים מראש את המשקל שיש לייחס לכל ראיה נתונה, כך שאפילו הודאות אמינות לא יכולות לעשות יותר מאשר להפחית את כמות הראיות החיצוניות הנחוצות למציאת אשמה.

לפני תחילת שלב המשפט, הצדדים מגישים תסקיר המפרט את כל הראיות שברצונם להציג – על הצדדים לציין בשמו כל עד ומה בדיוק יישאלו –; גם הנאשם וגם התובע יכולים לחקור זה את עדי זה. השופט רשאי לבחור שלא להודות בכל עדות שנראית מיותרת בעליל, לדחות שאלות לא רלוונטיות או לא ראויות או לא סדירות – כגון שאלות מובילות – וכן לשאול שאלות לעדים ולמומחים.

השופט יכול גם, אך רק במידת הצורך, להורות על נטילת ראיות נוספות.

 

שופטי המשפט
איטליה לא שופטת אף אחד על ידי חבר מושבעים של עמיתים: כולם נשפטים על ידי שופטים מקצועיים או על ידי חבר שופטים (שלושה או חמישה או תשעה). החריג היחיד לשימוש בשופטים מקצועיים הוא ב- Corte d’Assis, המורכב משמונה שופטים: שניים מקצועיים, שישה דיוטות (הם נקראים Giudici Popolari או פופולארי שופטים, כאשר ‘פופולרי’ פירושו ‘של אֲנָשִׁים’). כולם לובשים אבנט בצבעים הלאומיים. מבחינה טכנית הם אינם מושבעים, כפי שהמונח מובן בפסיקה האנגלו-סכסית. באיטלקית, Giudice (שופט) מתייחס לשניהם לשמונה מהם יחד כגוף קולקטיבי ולכל אחד מהם נחשב בנפרד כחבר באותו גוף.

מאחר שהשופטים הדיוטים אינם מושבעים, לא ניתן לפטור אותם, אלא אם יש עילה המצדיקה התנגדות לשופט. כמו כן, הם אינם מבודדים, מכיוון שמשפט נמשך לעתים זמן רב מדי מכדי להגביל את הנסיעות: משפט איטלקי, כולל החקירות המקדמיות, הדיון המקדמי, המשפט והערעורים, יכול להימשך מספר שנים.
להשאיר אזרח – שממשיך לעבוד, בזמן שהוא מכהן כשופט עממי – במעצר במשך שנים יהיה בלתי אפשרי.

 

ישנם תפקידים ואחריות שונים בתוך הרשות השופטת, כאשר לכל רמה שיפוטית יש מפרט משלה, חברים, הכרה, סמכות גזר דין ודרכים לערעור משלה.

לבית המשפט של בית משפט השלום יש שופט כבוד יחיד שמכיר עבירות קטנות, כגון לשון הרע, הוצאת דיבה או איום פלילי. גזרי דין אפשריים מבית משפט זה כוללים קנס כספי, שהות בבית ועבודות שירות, האחרון רק אם יתבקש על ידי הנאשם.

הבא הוא Tribunale Monocratico, בית משפט של שופט יחיד עם שופט מקצועי אחד. בית משפט זה אחראי לכל הפשעים שאינם בתחומי שופט השלום או קורטה ד’אסיס. עונשים שנגזרו עשויים לכלול עונש כספי (עלול להחליף עונש מאסר) או מאסר של עד עשר שנים. ערעורים מבית משפט זה עוברים לבית המשפט לערעורים.

בית המשפט לערעורים הוא בית משפט קולגיאלי המורכב משלושה שופטים מקצועיים. הם יכולים לגזור על עבריינים עד שלושים שנות מאסר.

קורטה ד’אסיס אחראית לפשעים חמורים כמו רצח, טבח וטרור. היא מורכבת משני שופטים מקצועיים ושישה שופטים הדיוטים. עונשים מבית משפט זה יכולים לנוע עד שלושים שנות מאסר, או במקרים חמורים, מאסר עולם. ערעורים מבית משפט זה עוברים ל-Corte d’Assis d’Appello.

ערעורים
הן הנאשם והן התובע יכולים לערער על פסק הדין בפני Corte d’Appello (בית המשפט לערעורים), אשר ישפט את הנאשם מחדש. על פסק הדין שניתן על ידי בית המשפט לערעורים ניתן לערער, ​​שוב, בפני בית המשפט הכספי, שאינו יכול לפסוק לגופו. הן על בית המשפט לערעורים והן על בית משפט הכספים לבחון ולפסוק בכל ערעור. הם יכולים לקיים, לשנות או לבטל את גזר הדין.

התובע יכול לערער על כל פסקי הדין שניתנו על ידי בית המשפט של ערכאה ראשונה – המשמעות היא שניתן לערער על פסק דין ולבטל אותו גם כן -. בית המשפט לערעורים יכול לגזור עונש חמור יותר מאשר בית המשפט קמא.

רק כאשר הנאשם לבדו ערער על פסק הדין, בית המשפט לערעורים אינו יכול לגזור עונש חמור יותר.

 

ערכאות ערעור
Tribunale Monocratico, בית משפט לערעורים עם שופט מקצועי אחד, מכיר בערעורים על פסקי דין שניתנו על ידי שופט שלום. ערעורים נוספים מבית משפט זה מתנהלים לבית המשפט הכספים.

לאחר מכן בית המשפט לערעורים, המורכב משלושה שופטים מקצועיים. הם מקבלים ערעורים על פסקי דין שניתנו על ידי בית דין.

Corte d’Assis d’Appello הוא הרמה הסופית של ערכאות הערעור. היא מורכבת משני שופטים מקצועיים ושישה שופטים הדיוטים. בית משפט זה מטפל בערעורים על פסקי דין שניתנו על ידי Corte d’Assis.

גזירה עם מעצר

בית משפט קמא אינו יכול לפסוק לגופו של עניין, ולכן בעת ​​ביטול פסק דין שניתן על ידי בית משפט קמא, ייתכן שחברי בית המשפט מבינים כי נדרשת בירור עובדתי נוסף כדי להגיע לפסק דין סופי.

במקרים אלו, בית המשפט מבטל את פסק הדין הקודם, אך הוא מחזיר את התיק לאגף פלילי אחר של ערכאת הערעור שנתנה את החלטת הערעור או, אם לא ניתן, לאגף פלילי של ערכאת הערעור הקרובה.

השופט ad quem (זה שהתיק מוחזר אליו) יכול לשפוט דה-נובו את הנאשם, אך עליו להתאים לנקודות החוק המותנות המיושמות על ידי בית המשפט לכסף. ניתן לערעור על פסק הדין שניתן על ידי השופט אד quemבפני בית משפט השלום.

 

פסקי דין
בתום משפט, שופט יכול לתת מספר סוגי פסקי דין:

אשם או “קולפבול”: פסק דין זה, המכונה גם הרשעה או “קונדנה”, פירושו שהנאשם נמצא אשם וכתוצאה מכך נידון על ידי השופט.

לא אשם או “לא קולפבול”: ידוע גם בשם זיכוי או “אסולוציונה”, ישנן מספר סיבות מדוע פסק דין זה עשוי להתקבל:

“Perché il fatto non sussiste” או “מפני שהפעולה לא קיימת”: פירוש הדבר שהפעולה שביצע לכאורה הנאשם מעולם לא התרחשה בפועל.

“Perché l’imputato non lo ha commesso” או “מפני שהנאשם לא ביצע את זה”: המשמעות היא שהפעולה שביצע הנאשם לכאורה בוצעה בפועל על ידי צד אחר.

“Perché il fatto non costituisce reato” או “מכיוון שהפעולה אינה מהווה עבירה”: פירוש הדבר שהפעולה בוצעה על ידי הנאשם, אך אינה נחשבת לפשע, למשל, אם הנאשם היה מוצדק, כגון ב מקרים של הגנה עצמית.

“Perché il fatto non è previsto dalla Legge come reato” או “מפני שהפעולה אינה נכללת בחוק כעבירה”: משמעות הדבר היא שהפעולה בוצעה על ידי הנאשם, אך אינה נחשבת עוד לפשע על ידי חוֹק.

“Perché l’imputato non è punibile” או “מפני שהנאשם אינו בר עונשין”: פירוש הדבר שהפעולה בוצעה על ידי הנאשם, אך הנאשם אינו בר ענישה מסיבה כלשהי, כגון אי שפיות משפטית או מסיבות אחרות.

“Non doversi procedere” או “אסור להמשיך”: המשמעות היא שיש עילה שמונעת מהשופט להחליט אם הנאשם אשם, למשל, אם התקבלה חנינה, פג תקופת ההתיישנות, נפגע לא הגיש תלונה פלילית וכו’.

חוק ההתיישנות
למערכת הפלילית האיטלקית יש חוק המגביל את הזמן להעמדה לדין של כל הפשעים, מלבד עבירות שעונשן מאסר עולם, לפרק זמן השווה לעונש המקסימלי הקבוע בחוק, אשר לא יכול להיות פחות משש שנים עבור דליטי. עבירות פליליות וארבע שנים בגין עבירות עבירות.

לא די בכך שהתביעה הפלילית תתחיל בטרם תגמר תקופת ההתיישנות: העונש הסופי (הכרוך אולי בשלושה משפטים) הוא שצריך להינתן לפני תום התקופה.

כמו כן, קיימת התיישנות נוספת, המגבילה את הזמן לאכיפת עונש, לפרק זמן הקבוע בחוק: פי שניים מהזמן לריצוי, או עשר שנים במקרה של קנס, כאשר עסקינן בפלילים; חמש שנים, כאשר מתמודדים עם עבירות.

 

הליכים מיוחדים
ככלל, כל הליך פלילי מתנהל באותו דפוס: יש את החקירות המקדמיות, יש דיון מקדמי, המשפט והערעורים. עם זאת, ייתכן שאחד מהשלבים הללו אינו קיים.

משפט ישיר giudizio direttissimo
כאשר הנאשם נעצר באופן בוטה, התובע יכול להורות על ניהולו בפני שופט המשפט, תוך שלושים יום מהמעצר, אם הוא עדיין במעצר מתקן; אם הוא שוחרר, התובע מזמן את הנאשם להתייצב בפני בית המשפט.
באם לא יהיה צורך בביצוע חקירות נוספות, יישפט הנאשם לאלתר.

התובע והנאשם יכולים לערער על פסק הדין.

 

משפט מיידי giudizio immediato
כאשר נראה ברור שהאינדאגטו ביצע את הפשע, אם הדבר אינו פוגע בחומרה בחקירות, וכאשר האינדאגטו נחקר, או, שהוזמן בפני התובע הציבורי, לא התייצב, או כאשר החטאת נמצאת במעצר זמני, התובע הציבורי יכול לפנות לשופט החקירות המקדמיות לצורך משפט מיידי.

יש להגיש בקשה זו תוך 90 יום מתחילת החקירות.

גם האיפוטו יכול להגיש בקשה למשפט המיידי.

 

אם השופטת לדיון מקדמי נעתר לבקשה זו, הדיון המקדמי לא יתקיים.

צו הרשעה פלילי decreto penale di condanna
כאשר היועץ המשפטי סבור כי יש לגזור על הנאשם קנס כספי גם אם חלף עונש מאסר), הוא רשאי לפנות, תוך שישה חודשים מתחילת החקירות, אל השופט בבקשה למתן פסק דין מקדמי. חקירות לצו פלילי של הרשעה.

על הבקשה לציין את הראיות שנאספו עד כה ואת העונש הנחשב להולם, שניתן להפחית עד מחצית מהעונש המוטל על פי החוק. השופט יכול לזכות את הנאשם או להטיל את העונש המבוקש.

הנתבע יכול לערער על הגזירה תוך חמישה עשר ימים מיום המצאת הגזירה. במקרה זה, הנאשם זומן בפני שופט הדיון המקדמי.

 

בתלונתו הפלילית יכול הניזוק להצהיר כי אינו מעוניין שהנאשם יורשע בגזרה.

סקירת משפט
כאשר מתגלות ראיות חדשות שבעצמן או יחד עם אלה שהוצגו במהלך המשפט עשויות להצדיק זיכוי, המורשע, קרוביו, האפוטרופוס שלו, יורשו (אם הנידון מת) או הפרקליט הכללי פרסו לה קורט ד’ אפללו (התובע הציבורי המצורף לבית המשפט לערעורים) רשאי לפנות לבית המשפט לערעורים בבקשה לעיון במשפט. בית המשפט מחליט דה פלאנו עם ordinanza אם הבקשה ניתנת לקבלה; אם היא סבורה שלא, הצד המפסיד יכול לערער על הסדר בפני Corte di Cassazione.

אם בית המשפט לערעורים, או בית הדין לערעורים, סבור כי הבקשה ניתנת להתקבל, מתחיל החלק השני של הביקורת בפני בית המשפט לערעורים עצמו. במהלך המשפט החדש, בית המשפט בוחן מחדש את כל הראיות ויכול לזכות את הנאשם או לאשר את הרשעתו; על פסק הדין ניתן לערעור בפני בית משפט הכספים. גם אם בקשת עיון נדחתה בעבר, הנידון יכול להגיש בקשה נוספת, כל עוד יציג ראיות חדשות.
פסק דין “לא אשם”, שהפך לבלתי חוזר (על ידי אישורו על ידי בית המשפט של הכספים) לעולם אינו יכול להיבחן.

 

מקרים אחרים של ביקורת הם כדלקמן:

ההרשעה התבססה על העובדות שנקבעו על ידי שופט אזרחי או מנהלי ופסק דינו בוטל.

ההרשעה הייתה תוצאה של עדות שקר, שוחד או של פשע אחר וההרשעה בפשע זה היא בלתי חוזרת.

קיימת סתירה בין ממצאי העובדות הכלולים בהרשעה לבין ממצא אחר בלתי חוזר.

משרד עורכי דין באיטליה
למשרד עורכי דין ישראלי באיטליה, יש ערך משמעותי עבור ישראלים הזקוקים לסיוע משפטי. מסגרת מקצועית זו משמשת כקשר מכריע בין לקוחות ישראלים למורכבות מערכת המשפט האיטלקית, ומספקת מרחב לייעוץ משפטי מפורט, ייצוג וביטול המיסטיקה של החוק האיטלקי.

בהיותו ממוקם פיזית באיטליה, משרד כזה נגיש מאוד עבור אנשים המתגוררים במדינה. הוא משמש כסביבה מסבירת פנים בה לקוחות ישראלים יכולים לבקש הכוונה מקצועית במגוון עניינים משפטיים, החל מדיני הגירה ומשפחה ועד סכסוכים מסחריים ותיקים פליליים.

משרד עורך הדין משמש גם כמרחב מאובטח וחסוי עבור לקוחות ישראלים. כאן, הם יכולים לדון בגלוי בחששותיהם ולספק מידע רגיש הדרוש למקרה שלהם, מובטחים בפרטיותם. האמון שנוצר במסגרת זו הוא חיוני לטיפוח מערכת יחסים חזקה בין עורך דין ללקוח, שיכולה להשפיע רבות על הטיפול בתיק.

יתר על כן, משרד עורכי דין ישראלי באיטליה הוא המקום בו מתרחשת הכנה יסודית לשלבים שונים של הליכים משפטיים. זה כולל ניסוח של מסמכים משפטיים, אסטרטגיה לקראת הופעות בבית המשפט או תכנון למשא ומתן. עבור לקוחות ישראלים שאינם מכירים את ההליכים המשפטיים האיטלקיים, משרד עורך הדין משמש כעמדה מנחה, המסייעת להם לנווט בנתיבים הלא מוכרים של מערכת משפטית זרה.

למעשה, משרד עורך דין הממוקם באיטליה ממלא תפקיד מרכזי עבור ישראלים המבקשים סיוע משפטי במדינה. זה לא רק מרחב פיזי, אלא אבן יסוד של שירותים משפטיים המספקים ביטחון, מקצועיות ונגישות. הוא מקיים את הזכויות והאינטרסים של לקוחות ישראלים בתוך מערכת המשפט האיטלקית, ומבטיח שהם מקבלים ייצוג הוגן והולם.

עורך דין איטליה

רישיון עריכת דין באיטליה

בין הכללים הראשונים שהסדירו את המקצוע היו החוק מיום 8 ביוני 1874, נ. 1938 והחוק מיום 25 במרץ 1926, נ. 453, שהסדירה בהתאמה את מימוש וארגון מקצועות עורך דין ועורך דין, וחייבה רישום בפנקס מקצועי ספציפי כדרישה למימוש. המשמעת הרגולטורית נאספה אז בכמה צווים מלכותיים של שנות השלושים, כמו הצו המלכותי מ-27 בנובמבר 1933, נ. 1578 והצו המלכותי מיום 22 בינואר 1934, נ. 37, האחרון מכיל הוראות בעיקרן הנוגעות לבחינה המזכה.

בחוק מיום 24 בפברואר 1997, מס’ 127, פנקס עורכי הדין, וכתוצאה מכך, עם עמידה בבחינה המזכה, התואר עורך דין נרכש ישירות לאחר שנשבע את השבועה הטקסית ונרשם בפנקס עורכי הדין.

ב-21 במאי 2008 הופקדה הצעת חוק בסנאט של הרפובליקה, שהטקסט שלה אושר על ידי ועדת המשפט הקשורה ב-23 בנובמבר 2010. לאחר המעבר ללשכה (עם תיקונים), ב-21 בדצמבר 2012 אישר הסנאט של הרפובליקה באופן סופי את הרפורמה עם החוק מיום 31 בדצמבר 2012, נ. 247, שגם התייחס, בחלק מהעניינים, לגזירות ביצוע להסדרת כמה עניינים; כמו למשל בכל הנוגע למימוש מקצוע עריכת הדין בצורת חברה. הרפורמה אושרה בסוף שנת 2012 ” ב- articulo mortis”, כלומר, בתור ההוראה האחרונה של הסנאט של הרפובליקה, העולה על הוראות אחרות שהוכרזו דחופות יותר על ידי אותה ממשלה, כמו למשל ההוראה על רפורמה במשפט הפרוצדורלי הפלילי ונתקלה בביקורת מסוימת בגלל שנראה שהיא עברה הכיוון ההפוך למה שקיוותה על ידי ממשלת מונטי וחלקם על ידי כלכלני ליברליזציה של מקצועות, שכן ישנם אלמנטים שהיו מביאים ל”כפייתו” על ידי השדולהשל עורכי דין, שלעתים הוכחה כבעלת השפעה מסוימת בפרלמנט האיטלקי: למשל, הוכנסה עתודה לייעוץ משפטי, גם כאשר מדובר בחוות דעת משפטית, שכן היא תבוא להיות שמורה אך ורק לחברי מרשם עורכי הדין; במובן זה, הדבר היה מציין את האופי הרגרסיבי של הרפורמה ביחס לליברליזציה המתוכננת של המקצועות והכלכלה, שהתבקשה גם מממשלת איטליה על ידי האיחוד האירופי, שגם התייחסה אליה במפורש ב- המלצות המועצה האירופית לאיטליה.

 

החל משנת 2013, בחינת הגישה למקצוע זכתה לא פעם לביקורת, בפרט בכל הנוגע לחלק הכתוב, הן על הזמן שנדרש לתיקון העבודות (כ-6 חודשים), ] הן לשיטות התיקון (למשל לזמן התיקון, הנחשב לעתים קצר מדי לבדיקה יעילה) והן למספר המקודמים, כמעט תמיד הרבה מתחת למחצית.

מסגרת רגולטורית כללית
במערכת המשפט האיטלקית, המקצוע נשלט בעיקר על ידי:

חוק 8 ביוני 1874, נ. 1938 (” חוק המסדיר את הפעלת מקצוע עורך דין ותובע “);
חוק 25 במרץ 1926, נ. 453 (” על הסדרת מקצועות עורך דין ועורך דין “);
צו מלכותי 27 בנובמבר 1933, נ. 1578 (” הסדרת מקצועות עורך דין ועורך דין “);
צו מלכותי 22 בינואר 1934, נ. 37 (” הוראות אינטגרטיביות ויישום של הצו המלכותי-חוק מיום 27 בנובמבר 1933, מס’ 1578; על ארגון מקצועות עורך דין ועורך דין “);
חוק 28 במאי 1936, נ. 1003 (” כללים לרישום בפנקס המיוחד לסיוע משפטי בפני בית המשפט לכספים וסמכויות שיפוט עליונות אחרות “)
חוק 13 ביוני 1942, נ. 794 (” שכר טרחת עורך דין ותובע לשירותי משפט בעניינים אזרחיים “):
צו נשיאותי 10 באפריל 1990, נ. 101 (” תקנות לענייני משפט משפטי קבלה לבחינת עורך דין “);
חוק 24 בפברואר 1997, נ. 27 (אשר דיכא את דמותו של “העו”ד”;
צו חקיקה 2 בפברואר 2001, נ. 96 (” יישום הוראה 98/5/EC שמטרתה להקל על מימוש קבוע של מקצוע עורך דין במדינה חברה שאינה זו שבה נרכשה ההסמכה המקצועית “) ;
חוק 25 בנובמבר 2003, נ. 339 (” כללים בדבר אי התאמה של מימוש מקצוע עורך דין “).

חוק 31 בדצמבר 2012, נ. 247 (” תקנה חדשה לסדר מקצוע עריכת הדין “).

על מנת להיות כשיר לעסוק כעורך דין, בנוסף להיותך בעל תואר במשפטים שהושג לאחר סיום קורס לימודים באוניברסיטה הנמשך לא פחות מארבע שנים, עליך לבצע תקופת התמחות אשר בכל התיק אינו יכול להיות פחות מ-18 חודשים עם עורך דין אחר – שאינו חייב לקבל חניך אלא בגבולות האפשרויות שלו – שהיה כשיר לא פחות מחמש שנים. כמו כן קיימת חובה על החניכים לעבור במקביל לסיום ההתמחות בקורסי הכשרה החובה נמשך לפחות 160 שעות ולבסוף לאחר שעבר מבחן ממלכתי.

 

חידושים משמעותיים רבים הוכנסו בחוק נ. 247/2012; מהמשמעותיים ביותר קודם כל הכנסת האפשרות לצווים המשפטיים השונים להתקשר בהסכמים עם אוניברסיטאות לסיום ההתמחות, דיסציפלינה חדשה של בחינת ההסמכה למקצוע ומתן שיטות חדשות למקצוע. ההגשמה שלו. ועל פי צו משרד המשפטים מיום 17 במרץ 2016 נ. 70. החוק גם אישר במפורש את האפשרות של עורך הדין לממש את התפקיד המקצועי גם לטובתו (עקרון כללי שנראה מותר גם בהליך פלילי, אפשרות שנשללה בעבר על בסיס גזר דין של בית המשפט העליון לכספים מינואר 2006) וכי ניתן לבצע את ההקצאה ללא תשלום. הוא גם מציג את האפשרות להגיע להתמחויות לאחר השתתפות – בתוצאות חיוביות – בקורסי הכשרה מיוחדים דו-שנתיים על פי השיטות שנקבעו בתקנת משרד המשפטים עם חוות דעת מוקדמת של לשכת עורכי הדין הארצית, וכן חובת אחריות של בעל המקצוע לעשות ביטוחלכיסוי אחריות אזרחית הנובעת מעיסוק במקצוע וכן ביטוח תאונות לעצמו ולמשתפי פעולה וכן נדרש לדאוג להכשרתו הרציפה ולהתעדכן מקצועית, על פי השיטות שקבעה לשכת עורכי הדין הארצית.. אי עמידה בהוראות אלה תגרום להטלת סנקציות משמעתיות.

לעניין שכר הטרחה, חוק התשע”ב-2012 ביטל את התעריפים שנקבעו במערכת הצווים, והותיר את קביעת השכר לחופש הצדדים, ככלל היא מוסכם בכתב עם חלוקת ההקצאה. אולם גזירת משרד המשפטים נ. בסעיף 55 מיום 10.3.2014, שניתן על פי הרפורמה, נקבעו טבלאות הכוללות פרמטרים משפטיים לקביעת שכר הטרחה המגיעים לעורכי דין, כאשר גם הליכי הפירוק נקבעים בצו שר. הרפורמה של 2012 חידשה גם את הדיסציפלינה של בחינת ההסמכה לעיסוק במקצוע, גם אם עד השנה השנייה שלאחר מועד כניסת החוק לתוקף, הגישה לבחינה המזכה לעיסוק במקצוע עורך דין נשארת כפופה להוראות שהיו בתוקף לפני כניסת החוק לתוקף, מבלי לפגוע בהפחתה. עד שמונה עשר חודשים מתקופת ההתמחות.
לבסוף, קבע כי הרישום לפנקס המקצועי כרוך בהרשמה אוטומטית לביטוח הלאומי וקרן לסיוע משפטי ומחייב את עורכי הדין בתשלום דמי ביטוח לאומי מינימליים אם לא מתקיימים פרמטרי הכנסה מינימלית.

 

תכונות
עריכת הדין מחולקת לענפים גדולים: משפט אזרחי, משפט עונשין ומשפט מנהלי, בהתאם לאופי המחלוקות ולזכויות המכוסות בהן במשפט. לעבודת עורך הדין יש מאפיין של עבודה עצמאית כמימוש של מקצוע אינטלקטואלי. יוצא אפוא שמלבד הארגון, מספר משתפי הפעולה, המחליפים או המקורבים וכן מחזור המכירות של המשרד, לעורך הדין אין יכולת של יזם ושהוא אינו פעילות עסקית.

צו חקיקה 2 בפברואר 2001, נ. 96 – ביישום הנחיית האיחוד האירופי נ. 98/5/EC – הכניס את האפשרות לעסוק במקצוע באמצעות הקמת שותפויות בין עורכי דין, אולם אין בכך כדי להתוות מקרה חדש אופייני למוסד שכן החוק מתייחס לארגון לעיסוק במקצוע: כתוצאה מכך עורך הדין אינו יכול להיות כפוף לפשיטת רגל ביחס לחובות שנכרתו בעיסוק במקצוע, הנוגעים תמיד לתחום האישי. אחריותו של עורך הדין, האישית תמיד, היא בכל מקרה חובהשל אמצעים ולא באופן אובייקטיבי של תוצאה. במילים אחרות, הוא נדרש לספק את העבודה בשקידה מרבית ולפי מיטב המדע של הרגע אך מעבר לכך אינו יכול לשאת באחריות לאי השגת התוצאה הרצויה של חסותו.

 

מיומנויות ופקולטות
נוכחותו של עורך הדין, על מנת לממש באופן מהותי את זכות ההגנה, כמעט מתחייבת; אולם בהליכים מסוימים בפני בית משפט השלום, הצד עשוי לעמוד לדין באופן אישי. יתרה מכך, כאשר לבעל הדין או לנציגו המשפטי יש את הכישורים הדרושים להפעלת משרת הסניגור בבית המשפט שאליו הוגש ערעור, הוא יכול לעמוד בפני בית המשפט ללא משרדו של סנגור אחר. במקרים אחרים (כלומר בפני כל שאר השופטים) נדרש סיוע של עורך דין. אם פסק הדין מובא בפני בית המשפט לכספים, על המגן להיות עורך דין המוסמך לעסוק בתחומי השיפוט הגבוהים יותר.

אולם בהליכים פליליים, הסיוע וההגנה באמצעות עורך דין, המוסמך לעסוק בפני השופט המוסמך לפשע הנתבע לדין, היא חובה לכל מי שמתנהג כחשוד או כנאשם, שכן הגנה עצמית איננה. מותר. למעט בעקרונות ובמגבלות הקבועים בחוק. אם בעל העניין אינו מתכוון למנות מגן, יתמנה אחד בעצמו על פי האמנות. 97 לחוק ההליך הפלילי האיטלקי על ידי הרשות השיפוטית הנוהל אשר תבחר בו מבין המגינים הרשומים ברשימה מיוחדת. בהליכים פליליים בבית המשפט העליון, אם הנאשם חסר עורך דין או אם אינו מוסמך לעסוק בערכאות הגבוהות יותר, ממנה נשיא המכללה על פי א. 613 של קוד ההליך הפלילי האיטלקי, מגן בעל הסמכה זו. לסניגור הציבורי אותן חובות וחובות כמו לסניגור הנאמנות והלקוח חייב בתשלום, אלא אם כן התקבל לסיוע משפטי.

עורך הדין האיטלקי יכול גם, בהתאם לחוק מיום 21 בינואר 1994, נ. 53 אם יסופק ייפוי כוח למחלוקות לפי סעיף. 83 לחוק סדר הדין האזרחי האיטלקי והוסמך על פי הוראתו, להגיש מסמכים בעניינים אזרחיים, מנהליים וחוץ-משפטיים הן בדואר והן באופן אישי. כמו כן, עליו לערוך דו”ח הודעה ולרשום את ההודעה בפנקס המתאים; במקרה זה הוא פקיד ציבור. הוא גם – בהתבסס על הוראות משולבות של צו חקיקה 27 ביולי 1989, נ. 271 ולחוק מיום 7.12.00, נ. 397 – יכולים גם לבצע חקירות הגנתיות בשם לקוחותיהם, וכן לעשות שימוש בחוקרים פרטיים לצורך כך. הנפקת חבילותזה תמיד חובה; בכל הנוגע לגביית עמלות מלקוחות, הם יכולים ליהנות מהליך מיוחד הקבוע בחוק מס. 794/1942.

 

מבחינת המשמעת המקצועית, עורך הדין נתון לפיקוח של מועצת מסדר עורכי הדין בה הוא רשום, המוסמכת טריטוריאלית ביחס לכל הליך משמעתי. בוצעה עבירת המשמעת במחוז בית משפט שונה מזה שאליו היא שייכת, קיימת סמכות במקביל של מועצת הסדר של מקום ההפרה שבוצעה. עורך הדין שהמועצה המוסמכת של הצו הטילה עליו סנקציה משמעתית, יכול להציע ערעור על כך למועצה הלאומית לזיהוי פלילי, תוך הסקתו הן מבחינת הכשירות והן מבחינה משפטית.
נגד החלטת לשכת עורכי הדין הארצית, שיש לה אופי של הוראה שיפוטית, כאשר הדבר אינו חיובי, ניתן להגיש ערעור לבית המשפט העליון לעניין הכספים.
אם בעל המקצוע נתון לחיפוש, בדיקה או תפיסה, יש ליידע את מועצת הלשכה אליה משתייך עורך הדין (בכפוף לבטלות) כדי שהנשיא או חבר המועצה יוכלו להיות נוכחים.

 

סודיות מקצועית
עורך הדין מחויב לשמור על סודיות מקצועית ; זאת ועוד, לא ניתן לחייבו להעיד בפסקי דין מכל סוג שהוא על מה שנמסר לו או שנודע לו מתוקף תפקידו.

האומנות. 334-bis cpp פוטר את המגן מחובת הדיווח (אליה נדרשים אנשים פרטיים לפי סעיף 364 cp במקרה שנודע להם על פשע נגד אישיות המדינה הנענשת בעונש של מאסר עולם) של פשעים שמודעים אליהם במהלך פעילותם המקצועית. האומנות.
103 cpp קובע כמה ערבויות לשמירה על חירותו של המגן: ניתן להתיר בדיקות וחיפושים במשרדי עורכי הדין רק כאשר עורך הדין פועל כנאשם כדי לזהות עקבות או השפעות מהותיות אחרות של הפשע.

 

סנגור עבור תחומי שיפוט מסוימים
לטעון בפני כמה בתי משפט, כלומר:

בית משפט חוקתי ;
בית המשפט העליון לחשבון עונשין ;
מועצת המדינה ;
בית הדין העליון למים ציבוריים ;
יש צורך להירשם ברשימת עורכי הדין המורשים לעסוק בתחומי השיפוט הגבוהים. למשל, הפנקס המיוחד של עורכי דין פסול, בו יכולים להירשם עורכי דין שעסקו ברציפות במשך 12 שנים לפחות, המאפשר להם להתגונן בפני בית המשפט העליון לפסיקה ובסמכויות עליונות אחרות. התנאים הדרושים להסמכה לתחומי שיפוט אלה הם:

לאחר חמש שנות רישום לפחות בפנקס מחוזי ועבר את הבחינה הנדרשת על פי חוק 28 במאי 1936, נ. 1003, מחולק לשלושה מבחנים בכתב (לענין ניסוח ערעור לקסס בעניינים אזרחיים, פליליים ומנהליים) ומבחן בעל פה.

בעל ותק של שמונה שנים בפנקס המחוזי ולמד בבית הספר התיכון לעורכי דין. נוכחות בבית הספר חייבת להסתיים במבחן התאמה סופי.
אימות זה מבוצע על ידי ועדת בדיקה המיועדת על ידי המועצה הלאומית לזיהוי פלילי ומורכבת מחבריה, עורכי דין, פרופסורים באוניברסיטאות ושופטי השלום המופקדים בבית המשפט לעונשי כספים.

ההתמחויות
הוכנס בחוק 247/2012, התקנה היחסית ניתנת בצו שר. כדי לקבל את התואר, יש צורך לעמוד בדרישות מסוימות כגון:

נוכחות מוצלחת, ב-5 השנים האחרונות, בקורסי התמחות או, לחילופין, בעלות ניסיון מוכח במגזר אליו מגיש הפונה מועמדות;
היעדרות בשלוש השנים הקודמות של סנקציות משמעתיות סופיות, מלבד האזהרה, כתוצאה מהתנהגות שנעשתה תוך הפרת חובת הכשירות או העדכון המקצועי;
היעדר, בשנתיים הקודמות, של ביטול תואר מומחה שהושג בעבר.

שחרור ההסמכה כפוף להגשת בקשה למועצה הלאומית לזיהוי פלילי, אשר רשאית לבטל אותה בעצמו או לפי בקשת צד במקרה של אי מילוי כגון אי מילוי חובות השתלמות או הגשת חובות במסגרת תנאי ההצהרה והתיעוד הנדרש.

כיום הם מוסדרים בצו של משרד המשפטים 12 בדצמבר 2020, נ. 63 שהחליף את זה של. 12 באוגוסט 2015, מס. 144 בוטל חלקית בגזר הדין של מועצת המדינה מיום 28 בנובמבר 2017, נ. תשנ”ה המתייחסת להוראות הנוגעות למגזרי ההתמחות ואימות הניסיון הדרוש לקבלת תואר מומחה; בשנת 2018, המשרד פרסם תכנית רגולטורית חדשה המאפשרת 10 מגזרי התמחות, הממתינים לאישור.

 

סוגי ההתמחות – שכל אחד מהם מספק כתובות שונות – הם:

זכות האזרח;
חוק פלילי;
המשפט המנהלי;
דיני עבודה וביטוח לאומי;
דיני מס, מכס ומיסוי בינלאומי;
חוק בינלאומי;
חוק האיחוד האירופי;
דיני תחבורה וניווט;
חוק התחרות;
הזכות למידע, תקשורת דיגיטלית והגנה על נתונים אישיים;
זכות האדם, יחסי משפחה וקטינים;
הגנה על זכויות אדם והגנה בינלאומית;
חוק הספורט.
דמותו של עורך הדין החניך
הדיסציפלינה המתייחסת לפרקטיקה משפטית כלולה ב-DPR 10 באפריל 1990, n. 101 ולפי צו משרד המשפטים מיום 17.3.2016, נ. 70; עורך דין החניך המבקש, ועם הסמכת עורך הדין עמו הוא מבצע את פעילותו, יכול להירשם בפנקס מיוחד המתנהל על ידי מועצת לשכת עורכי הדין בבית המשפט הרגיל שבמחוז השיפוט שלו הוא מגוריו, בבואו. נתון לסמכות המשמעת של המועצה עצמה; הדבר מאפשר לו, לתקופה שלא תעלה על שש שנים, להתקבל לעיסוק מוגבל במקצוע בפני בית המשפט הרגיל בהרכב מונוקרטי ובפני משרדישופט בית משפט השלום הנוכחי במחוז בית המשפט היחסי לערעורים, אף שלא ניתן למנותם למגינים, וממילא במגבלות הקבועות בחוק מיום 16.
12.
99, נ.

479, כלומר:

בעניינים אזרחיים: למקרים, גם אם נוגעים למקרקעין, שערכם אינו עולה על 25,822.54 יורו ; למטרות החזקה (למעט הפקדת סעיף 704 cpc; אלה לדיווח על עבודה חדשה או חשש לנזק (למעט הוראות סעיף 688, סעיף 2 לקוד סדר הדין האזרחי; לאלו יש להוסיף גם את המקרים הנוגעים ליחסי חכירה והלוואות של מבנים עירוניים ולחכירות חברות, שאינן בסמכותם של המדורים החקלאיים המתמחים;
בענייני עונשין: למקרים של זימון ישיר למשפט (סעיף 550 עמ ‘); כלומר התיקים הפרטוריאליים לשעבר שהידע שלהם מסור כיום לבית הדין המונוקרטי או לשופט השלום.

כמה צווים עשויים לכלול כדרישה נוספת את השבועה שיש להישבע בפני נשיא בית המשפט של המחוז השיפוטי שבו רשום המטפל. החניך, שבינתיים לא עבר את הבחינה, מבטל את ההסמכה, מבלי לפגוע באפשרות בכל מקרה להמשיך לגשת לבחינה הממלכתית.

בנוסף לכללי המערכת המשפטית, פעילותו של החניך המוסמך לעסוק בסיוע משפטי כפופה למשמעת המאמרים. 2229-2238 של הקוד האזרחי המתייחס למקצועות אינטלקטואליים. המטפל המוסמך אינו אחראי לנזקי הנעזרים כאשר השירות מצריך פתרון בעיות טכניות בעלות קושי מיוחד, למעט מקרים של התנהגות בלתי הולמת בכוונה או רשלנות חמורה של בעל המקצוע. החניך המוסמך רשאי, באחריותו האישית, לעשות שימוש בתחליפים ו/או עזרים על פי האמנות. 2232 של הקוד האזרחי, וליתר דיוק, של הנושאים הנזכרים באמנות. 102 לחוק סדר הדין הפלילי לבסוף, הוא אינו חייב על פי חוק לבטח עצמו באחריות מקצועית.

 

על הפקולטות של המתרגל, האמנות. 41, פסקה 12 לחוק נ. 247/2012 התערב בעניין:

«בתקופת ההתמחות של עורך דין מתלמד, לאחר שישה חודשים מיום ההרשמה לפנקס עורכי הדין החניכים, ובלבד שהוא בעל תואר במשפטים, יוכל לממש את פעילותו המקצועית במקום עורך הדין עמו הוא מבצע ההתמחות ובכל מקרה בשליטתו ואחריותו גם אם מדובר בעסקים שלא טופלו ישירות על ידי אותו, במישור האזרחי בפני בית המשפט של בית משפט השלום, ובמישור הפלילי בהליכים במסגרת סמכותו של שופט בית משפט השלום, בפלילים בגין עבירות עבירה ובאלה אשר בהתבסס על התקנות שהיו בתוקף לפני מועד כניסתו לתוקף של צו החקיקה 19 בפברואר 1998, נ. 51, נפל בסמכותו של השופט. ההסמכה נובעת מהחלטת הרישום ב רישום מיוחד. היא יכולה להימשך חמש שנים לכל היותר, למעט במקרה של השעיה מהעיסוק המקצועי שלא נקבע בפסק דין משמעתי, בתנאי שמתקיימים כל הדרישות לרישום בפנקס”.

בהתאם לאמנות. 8, סעיף 2 של RDL 27 בנובמבר 1933, נ. 1578, אובדן הקבלה לסיוע המשפטי צפוי לאחר תום התקופה הצפוי, אך לא הביטול מפנקס החניכים, כפי שנקבע על פי גזר הדין של בית המשפט העליון לכספים – סעיפים משותפים – 30 ביוני 2008 נ. 17761. האמנות.
17 לחוק נ.

247/2012 אף מבחין בין מקרים של ביטול מפנקס החניכים המוסמכים שיכול להתרחש לבקשת החניך עצמו, או בעצמו

משמעת הבחינה לגישה למקצוע
על בסיס שנתי מפרסם משרד המשפטים מכרז לקבלת ההסמכה לעיסוק במקצוע עורך דין לאחר עמידה בבחינת הסמכה, הקובע את השיטות והדרישות על פי חוק מקצועי נ’. 247/2012. בתום ההתמחות, על המועמד לפנות לבית המשפט לערעורים של המחוז בו בוצעה הרפואה המשפטית. לפי האמנות. 46 לחוק נ. 247/2012 בחינת ההסמכה למקצוע עריכת הדין מחולקת לשלושה מבחנים בכתב ומבחן בעל פה; ואילו משמעת הבחינה הוגדרה מחדש בצו משרד המשפטים מיום 25.2.2016, נ.
48.
עם זאת, נקבע כי על בסיס מעברי, דהיינו במשך השנתיים הראשונות לכניסתה לתוקף של רפורמת 2012, הבחינה תתנהל לפי הכללים הקודמים.

 

המבחן בכתב, שיש לעבור כדי להתקבל למבחן בעל פה, מתקיים בדרך כלל בחודש דצמבר, והוא מורכב מ:

ניסוח חוות דעת מנומקת, שתיבחר בין שתי שאלות בנושאים המוסדרים בחוק האזרחי;
ניסוח חוות דעת מנומקת, שתיבחר בין שתי שאלות בנושאים המוסדרים בחוק העונשין;
עריכת מסמך שיפוטי, המצריך ידע במשפט המהותי ובמשפט הפרוצדורלי, בנושא שנבחר על ידי המועמד בין המשפט הפרטי, המשפט הפלילי והמשפט המנהלי.

כדי לעבור את המבחן הכתוב יש צורך להשיג ציון של לא פחות מ-30 נקודות בכל מבחן, ובכך לקבל ציון כולל של 90 נקודות. התוצאות מתפרסמות בבית המשפט לערעורים.

לפחות 30 יום לאחר תוצאות המבחנים בכתב, מתחיל המפגש בעל פה הראשון (מה שנקרא הבחינה המקדימה המתקיימת בדרך כלל בחודש יולי), ולאחר מכן מפגש נוסף, המכונה רגיל (אשר, החל מ- עשרת הימים הראשונים של חודש ספטמבר, נמשכים עד סוף נובמבר ומסתיימים לפני שלושת המבחנים הכתובים של מושב הבחינה הבא, מבחנים המתקיימים בדצמבר של אותה שנה קלנדרית). הוא כולל, בנוסף להמחשה של חוות הדעת הכתובות והמסמך השיפוטי המנוסח, הדגמה, על ידי עורך הדין השואף, של ידע בשבעה נושאים, חמישה מהם הם חובה לחלוטין, כולל שניים של הדין המהותי ושניים של המשפט הפרוצדורלי..

הם:

משפט אזרחי ;
המשפט הפלילי ;
משפט סדר הדין האזרחי ;
המשפט הפרוצדורלי הפלילי ;
סדר משפטי ואתיקה ;
וכן שני נושאים נוספים, שנבחרו על ידי המועמד, בין הבאים:

משפט חוקתי ;
משפט מנהלי ;
דיני עבודה ;
משפט מסחרי ;
חוק האיחוד האירופי ;
המשפט הבינלאומי הפרטי ;
דיני מס ;
דין כנסייתי ;
מערכת המשפט ומערכת הכליאה.
על מנת לעבור את המבחן בעל פה, נדרש ציון של לפחות 30 נקודות בכל נושא – ממש כמו המבחן הכתוב.

רישום בפנקס ההזמנות
לשכת עורכי הדין הלאומית היא הפדרציה של צווי עורכי הדין, בהתאם ל-RDL 27 בנובמבר 1933 נ. 1578 הומר לחוק 22 בינואר 1934 נ. 36, מתוקן כעת בחוק 31 בדצמבר 2012 נ. 247.

תעודת המעבר בבחינה מהווה בסיס לבקשת הרישום בפנקס עורכי הדין המוחזק על ידי מועצת עורכי הדין המוסמכת למחוז בו ייבחר המקום המקצועי; עם זאת, כדי לא לגרום לביטול מהמרשם המקצועי, יש צורך להחזיק בדרישות המפורטות בסעיף.
17 לחוק נ.

247/2012 (בכפוף להוראות האמנות הבינלאומיות:

א) להיות אזרח איטלקי או אזרח של מדינה השייכת לאיחוד האירופי, למעט הוראות סעיף 2 לגבי אזרחים זרים של מדינה שאינה שייכת לאיחוד האירופי;

ב) עברו את בחינת ההסמכה;

ג) מקום מגוריהם המקצועי במחוז בית המשפט שבו נמצאת מועצת עורכי הדין;

ד) ליהנות ממימוש מלא של זכויות אזרח;

ה) לא להיות באחד מתנאי אי ההתאמה הקבועים בחוק;

ו) לא להיות נתון לביצוע עונשי מאסר, אמצעי זהירות או פסילה;

ז) לא הורשעו בפשעים הנזכרים בסעיף 51, סעיף 3-bis, לקוד סדר הדין הפלילי ובעבור אלה המוזכרים בסעיפים 372, 373, 374, 374-bis, 377, 377-bis, 380 ו-381 לחוק העונשין;

ח) להיות בעל התנהגות ללא דופי על פי הקנונים שנקבעו בקוד הדונטולוגי המשפטי.

כמו כן, יש למסור את אגרת הרישום, דוח השבועה ותיעוד משלים למועצת המסדר. מועצת המסדר מחליטה בחיוב לאחר הערכת קיומן של הדרישות החוקיות לרישום וכן את אי-הקיום הנוכחי של אי-התאמות הצפויות לפי האמנות. 18 לחוק נ. 247/2012, למעט החריגים הקבועים בסעיף. 19. הרישום בפנקס מלווה בהתחייבות חגיגית בישיבה פומבית בפני מועצת לשכת עורכי הדין. רק בעקבות שבועה זו מותר השימוש בתואר עורך דין ומימוש מלא של המקצוע.
עורך הדין יכול לעסוק בהגנה בפני כל רשויות השיפוט של הרפובליקה.

 

ה”הסברה הציבורית” והרשימה המיוחדת
האומנות. 3 לחוק המלכותי מה-27 בנובמבר 1933, נ. 1578 מאפשרת לעובדי מדינה המחזיקים בתואר עורך דין להיות מסוגלים לעסוק במקצוע, תוך נטילת החובות היחסיות והאחריות היחסית, ובלבד שעורך הדין אחראי באופן קבוע על שירות משפטי ספציפי במינהל ציבורי איטלקי, וכן התרגיל מתקיים מטעם המוסד ומורכב מטיפול בענייניו. בפנקס המקצועי קיימת רשימה מיוחדת שבה רשומים מקצועות אלו וכן הגופים או הפרופסורים האוניברסיטאיים למקצועות משפטיים; האחרון יכול לעסוק במקצוע ללא כל אי התאמה.

הפסיקה, הן של ה-Cassation in United Sections והן של בית המשפט החוקתי, הדגישה ללא הרף כי הרישום ברשימה המיוחדת המצורפת לפנקס האמור בסעיף. 3, פסקה אחרונה, לט.
ב), RDL n.

1578/1933, בהיותו צפוי לעורכי הדין של המשרדים המשפטיים של הישויות המצוינות בפסקה 2 הקודמת, דורש הסכמה של שני תנאים:

עורך דין חייב להתקיים בתוך ארגון הגוף הציבורי המהווה ישות אורגנית אוטונומית;
על עובד הישות להיות בעל ההסמכה ועליו להיות מועסק באופן רציף ולא על בסיס רעוע לביצוע הפעילות המקצועית מטעם הישות.

לאותו בית משפט עליון הייתה הזדמנות להבהיר, בשנים 1996 ו-2008, כי על הכללים הארגוניים על עורכי דין ציבוריים להסדיר בנפרד שני היבטים: זה הנוגע לעובד המדינה וזה הנוגע לעורך הדין המקצועי. אולם, מאז RDL נ.
1578/1933 הוא כלל עיקרי, ההכרה בייחודיות במעמד של עורך דין המועסק בגוף ציבורי אינה יכולה להיות מושפעת מהסכמים קיבוציים לאומיים ו/או הסכמי איגודים מקצועיים מבוזרים המתנגשים עם הכלל האמור לעיל.

יחסי ישראל-איטליה

יחסים כלכליים
בגלל קרבתם הגיאוגרפית והתרבותית, ישראל ואיטליה הן בעלות ברית סחר. בורסות מסחריות וכלכליות נוגעות בעיקר לתעשיות היי-טק וכימיקלים, כמו גם מוצרי מזון. בשנת 2020, היצוא של איטליה לישראל עמד על 2,455.58 מיליון אירו. בשנת 2020 ייצאה ישראל לאיטליה 730.29 מיליון אירו. עד תחילת 2020, מגמת החליפין בין שתי המדינות עלתה בהתמדה, אך עקב מגיפת COVID-19, המגמה החלה לרדת. איטליה וישראל הן שתיים מסוחרי הנשק החזקים בעולם. בין 2014 ל-2018, ישראל הייתה מהרוכשות המשמעותיות ביותר של יצוא הנשק הכולל של איטליה; ואכן, איטליה היא מוכרת הנשק השלישית בגודלה בישראל.

בשנת 1955 נוסדה לשכת המסחר ישראל-איטליה כעמותה ללא מטרות רווח. בשנת 1993 היא הוכרה רשמית על ידי ממשלת איטליה והיא מקדמת יחסים מסחריים ודיפלומטיים בין שתי המדינות. שתי המדינות חתמו על הסכם לשיתוף פעולה במחקר ופיתוח בתחומים תעשייתיים, מדעיים וטכנולוגיים ב-13 ביוני 2000. במסגרת הסכם זה פורסמה “הקול הקורא התשע עשרה להצעות לפרויקטים משותפים של מו”פ תעשייתי”.

On 22 September 2020, the Governments of Italy and Israel together with the Governments of Cyprus, Egypt, Greece, Jordan and Palestine established the East Mediterranean Gas Forum EMGF as a regional inter-governmental organization.

 

ב-10 במרץ 2023 ערך ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ביקור רשמי באיטליה בטקס בארמון צ’יגי ברומא. הוא התקבל בברכה על ידי ממלא מקום ראש ממשלת איטליה, ג’ורג’יה מלוני, והוטס לשדה התעופה בן גוריון בתל אביב במסוק, כי מפגינים נגד הממשלה חסמו את כל הכבישים סביבו.
נתניהו ביקש יותר שיתוף פעולה כלכלי עם ישראל והציע לייצא יותר גז טבעי לאיטליה.
מתאו סלביני, שר התשתיות האיטלקי, הדגיש את שיתוף הפעולה הכלכלי בין שתי מדינות הים התיכון, וממשלת איטליה נמנעה מכל ביקורת כלפי ישראל.

תיירות
יחסי התיירות בין איטליה וישראל אינטנסיביים. מדי שנה מבקרים באיטליה 400,000 איש מישראל למטרות תיירות ועסקים. איטליה מייצגת את מדינת 6° למבקרים בינלאומיים בישראל (אחרי ארה”ב, רוסיה, גרמניה, צרפת, בריטניה) עם 190,000 איש שהגיעו לישראל בשנת 2019, צמיחה של 27% בהשוואה לשנת 2018 וצמיחה של 77 % לעומת 2017 (התוספת הגבוהה ביותר בהשוואה לכל שאר המדינות).
ישראל נגישה בקלות מהערים המרכזיות של איטליה עם טיסות ישירות.
בהתחשב בסטטיסטיקה של UNWTO ו- IATA, הטיסות מאיטליה הן ה-5° מבין הצפופות ביותר (אחרי טורקיה, גרמניה, צרפת, רוסיה).

חילופי תרבות
ישראלים מרבים לבקר באיטליה לצורך חינוך, עבודה, תיירות וחילופי מדע ואמנות. בעשר השנים האחרונות תורגמו 105 ספרים של סופרים איטלקים מאיטלקית לעברית. קהילה חזקה של איתלקים שעלו לישראל חיזקה את קשרי התרבות וקידמה את התרבות האיטלקית בארץ. המכון האיטלקי לתרבות יזם וארגן לאחרונה סדרת פעילויות במרכז התרבות של יהודי מוצא לוב באור יהודה, שם הושק לאחרונה קורס בשפה האיטלקית.

שתי המדינות חתמו על הסכם תרבות ברומא ב-11 בנובמבר 1971.

שגרירות איטליה והמכון האיטלקי לתרבות לאחרונה עוררו את הקמתה של עמותת ידידי איטליה (“אמיתי איטליה”) המורכבת מיותר מ-15,000 איש . בשנת 2004 המשא ומתן על הפרוטוקול התלת שנתי החדש (2004–2007) של ההסכם הדו-צדדי במגזר התרבות בתוקף החל מנובמבר 1971. מכון התרבות האיטלקי פועל בישראל החל משנת 1960 עם משרדו הראשי בתל אביב ואגף נפרד. בחיפה. השפה האיטלקיתנלמד במרכזים שונים ברחבי הארץ. המספר הכולל של התלמידים הלומדים במרכזים בשליטה ישירה של המכון האיטלקי לתרבות בשנת 2004 היה 1500, ב-150 קורסים עם 30 מורים. אם לוקחים בחשבון את הקורסים של אגודת דנטה אליגיירי, הנתון הגיע ל-2500 תלמידים.

 

לאחרונה נערך משא ומתן מוצלח על האפשרות להכניס את הוראת השפה האיטלקית בבתי ספר תיכוניים ובמכונים אקדמיים שונים בישראל. לשנת הלימודים 2005-2006 פתח המכון לתרבות איטלקית בתל אביב שלושה קורסים אקדמיים לתרבות ושפה איטלקית במרכז הבינתחומי בהרצליה. איטלקית נלמדת בארבע מתוך שבע האוניברסיטאות בישראל, וסטודנטים ישראלים לומדים רפואה, משפטים, מדעים, פוליטיקה, אדריכלות ואמנות באוניברסיטאות איטלקיות.

ב-25 באוקטובר 2012 נוסדה “קרן איטליה-ישראל לתרבות ואמנויות”, במטרה לקדם את הערכים והרעיונות המשותפים לשתי החברות.
לשתי המדינות יש תוכנית לשיתוף פעולה לשנים 2020–2023.

עורך דין נדלן באיטליה

משמעת קניין במערכת המשפט האיטלקית
המשמעת העיקרית של זכות הקניין מוכתבת, במערכת המשפט האיטלקית, על ידי סעיף 832 ואילך של הקוד האזרחי ועל ידי סעיף 42 ואילך של החוקה. ההכתבה המשותפת של שתי התקנות קובעת את העקרונות והגבולות המסדירים את זכות הקניין במערכת המשפט האיטלקית.

משמעת קוד
לפי רעיון האמנות. 832, קניין הוא “הזכות ליהנות מהדבר ולהיפטר ממנו בצורה מלאה ובלעדית, במגבלות ותוך קיום החובות שקבעה מערכת המשפט”.

רכוש הוא למעשה שמה של זכות. אך מכיוון שזכות אינה ישות מופשטת, אלא הדימוי המשתקף של המציאות החברתית, מושג זה מהווה את הדרך לעורר באופן כללי ומופשט ריבוי של כישורים התנהגותיים הקשורים במצטבר למספר מקרים נקודתיים, אחד מתוך שהוא לחילופין מניח שיאומת כאשר נעשה שימוש במונח קניין.
הקדמונים אמרו nemo transferre potest plus iuris quam ipse habet, כלומר אף אחד לא יכול להעביר דבר שהוא לא הבעלים שלו.

 

קניין, זכות מוחלטת
זכות הקניין היא זכות מוחלטת, מהלטינית ab-solutus, כלומר משוחררת משיתוף פעולה של נושאים אחרים, כך שהבעלים שואב תועלת ישירות מהדבר res ללא תיווך של אנשים אחרים (מיידיות); הוא נבדל מ”קשרים” מהלטינית ob-ligatusכאשר זכותו של הנושה נוגעת לשירות שחייב לו נושא אחר. רכוש הוא אפוא תביעה משפטית שמערכת המשפט מכירה ומגינה כלפי כולם ולטובת מי שבבעלותו. נהוג גם לומר שזו זכות סובייקטיבית על דבר, ברמיזה לכוח (השייכות) שיש לבעלים על הדבר, מושא הזכות. הדוקטרינה דנה האם הזכות לקניין היא מערכת יחסים משפטית או לא, לא בלי נוכחות של תיאוריות ביניים.

הזכות ליהנות מרכוש
זוהי הזכות להשתמש או לא להשתמש בדבר (מה שנקרא “הפרשה חומרית”) כדי להשיג ממנו כל שימוש או לא. סגל זה גם שוקל את האפשרות לשנות ובסופו של דבר להרוס את הדבר.
לדברים פוריים זה מרמז על הזכות לייצר פירות משלהם, טבעיים ואזרחיים.
ההנאה מהדבר מבינה מה ערך השימוש שלו.

הזכות לסילוק דברים
מה שנקרא “הוראה משפטית” של הדבר.
זה מרמז על הזכות למכור אותו או לא למכור אותו, לתרום אותו, להשאיר אותו בצוואה לטיציו או לקאיו, להקים זכויות ממשיות קטנות או להבטיח זכויות על הדבר.
או, לפי קריאה דוקטרינרית אחרת, סמכות השליטה תהיה מבוססת באפשרות הבלעדית לנכס את הערך הכלכלי של הנכס או לא, ובכך לדחות את עצם יכולת ההתנכרות לסמכויות ההנאה.

מלוא זכות הבעלות
הבעלים יכול לעשות עם הדבר כל דבר שאינו אסור במפורש.

כאשר נקבעות זכויות ממשיות קטנות על הדבר, הנכס מפסיק להיות מלא והופך לבעלות חשופה.
עם זאת, הוא נותר מלא בפוטנציה; כאשר הזכות הממשית הפחותה נמחקת, תוכן זכות הקניין מתרחב ומקבל מחדש באופן אוטומטי את מלוא מכלול (מה שנקרא גמישות קניין.

הבלעדיות של זכות הקניין
הבעלים יכול להוציא כל אחד אחר מהנאה ומהיפטר מהדבר (זכות הבעלות הופכת את תביעתו של הפרט להשתמש בדברים לגיטימית ללא הדרת אחרים).
תביעת הבעלים מוגנת erga omnes, כלומר כנגד כל מי שיפר אותה (על פי הוראות חוק העונשין ותביעות אזרחיות).
זכות זו מגולמת בסעיף 841 שבו נקבע כי הבעלים יכול לסגור את הקרן בכל עת.

מגבלות וחובות
סעיף 832 מציג גם תיקונים למלאות ולבלעדיות של זכות הקניין. איתם מבקש הצו את נקודת האיזון בין אינטרסים מנוגדים, בין זה של הבעלים ליהנות ולהיפטר מהדבר לטובתו ולהנאתו לבין אינטרס הקהילה בשימוש בעושר המגיע לטובתו הכללית. או לפחות לא לפגוע בקהילה ובפרטים.

הפנים הקונקרטיות ש(מעבר לסעיף 832) נוטלת זכות הקניין היא זו הנובעת מהרחבת ואיכותן של גבולות הבעלות והחובות כלפי הבעלים שמכניסה החקיקה המשתנה בעניין.

המגבלות על זכויות ההנאה והסילוק נקבעות בקוד ובעיקר בחקיקה המיוחדת ביחס לקטגוריות הסחורות השונות.

המגבלה הכללית של סגל השימוש היא, עוד מהמשפט הרומי, של איסור פעולות חיקוי (סעיף 833): הבעלים אינו יכול להשתמש בדבר לביצוע מעשים שאין להם מטרה אחרת מלבד פגיעה או הטרדה. לאחרים.

לאפשרות רחבה יותר ליישום יש נורמה שנחשבת מרומזת במערכת החקיקה (ואשר סעיף 833 הוא מפרט שלה), המדחיקה את כל הצורות של ניצול לרעה של זכויות. הדבר מורכב ממימוש הזכות למימוש אינטרסים שאינם אלו שלפניהם מוכרת הזכות עצמה בחוק.

גבול נוסף הוא אותה סדרה של נורמות, מה שנקרא כללי השכונה, המוצבים באינטרס הפרטי (ולעיתים גם הציבורי) ומאופיינים באוטומטיות (הגבולות נובעים מהמצב החוזה בחוק), בהדדיות מה שתקף לאחד תקף גם לשני, ההקרבה והיתרון הם הדדיים) וטובות הנאה (אין חוסר איזון יתרונות ולכן, ככלל, אין צורה של פיצוי). מגבלה כללית היא של איסור הכניסה(נשיפות, אדים, רעשים ורעידות) למניעת ההשלכות המטרידות של פעילות השכן. הקריטריון שנבחר הוא של סבילות נורמלית.

על השופט יהיה ליישב, במידת הצורך, את הסיבות לבעלות עם אלו לייצור, תוך התחשבות בשני האינטרסים העומדים על הפרק מבחינת התועלת החברתית הכללית. המקור השני להגבלות השכונות הוא כללי מרחק מינימום בבניינים (שלושה מטרים, לפי הוראות סעיף 873) כדי למנוע פערים צרים מדי. מי שבונה ראשון יכול לעשות זאת גם על הגבול (אלא אם התקנות העירוניות קובעות אחרת).

הבעלים האחרים יוכל לבנות בדבקות, או לכבד את המרחק על ידי בנייה בתנוחת גב בתוך הקרקע שלו. אם הבעלים הראשון בונה לא על הגבול, אלא במרחק מהגבול הקטן ממחצית מהקבוע בקוד או בתקנות, עומדת לשני הזכות הפוטיסטית להשיג שיתוף חובה של החומה (ששוויו ירצה). צריך לשלם הראשון יוכל למנוע את כיבוש אדמתו על ידי הבאת בנייתה לגבול, או על ידי העברתה חזרה עד מחצית מהמרחק הצפוי (סעיף 875).

ה’התחייבויות’ של הבעלים קשורות גם לקטגוריות השונות של הנכסים. למשל, על בעל הקרקע לאפשר גישה לשכן (המהווה זיקת הנאה שצריך להיכנס לשם ביצוע עבודות בקרקע שלו; לבעלים יש גם חובה לשלם מסים על אותו נכס ספציפי.

משמעת חוקתית ומגבלות
עם זאת, לצד הגדרה ראשונה רחבה זו של זכות הקניין, קיימות גם מגבלות עמוקות. מצד אחד, הקוד האזרחי עצמו מגביל את מימוש זכות הקניין באמצעות תכתיבי החלק השני של סעיף 832 (אשר הזכרנו לעיל); למעשה, החוק קובע שמערכת המשפט יכולה להגביל את היקף ודרכי מימוש הזכות. באותו אופן קובע סעיף 42 לחוקה (בפסקה השנייה): “רכוש פרטי מוכר ומובטח על ידי החוק, הקובע את דרכי הרכישה, ההנאה והגבולות על מנת להבטיח את תפקודו החברתי ולעשותו. נגיש לכולם”.

שיטות רכישת הנכס מוכתבות לפיכך בחוק ואינן מואצלות למשא ומתן על אוטונומיה.
האוטונומיה של הצדדים יכולה להתבטא בבחירה בין האופנים שהחוק קובע.

הפונקציה החברתית של רכוש
סעיף 42, סעיף 2 של החוקה קובע את העיקרון לפיו החוק קובע, לגבי רכוש פרטי, את “דרכי הרכישה, ההנאה והגבולות על מנת להבטיח את תפקודו החברתי ולהנגישו לכל”.

“הפונקציה החברתית” של הקניין היא הנוסחה שבאמצעותה כל המסמכים החוקתיים החל מחוקת ויימאר הגרמנית משנת 1919 חיפשו איזון חדש בין האינטרסים של הפרט וצרכי ​​הקהילה.

יצוין כי משמעותו של פונקציה היא סמכות המוענקת לסובייקט כדי לספק את האינטרסים של אחרים.

ניתן להתגבר על הסתירה לכאורה באופיו הכפול המוצהר של הקניין על ידי התחשבות בכך שהתפקיד החברתי שיש “מובטח” אינו מתייחס לקניין הפרטי כזכות על דברים אלא לדברים שהם מושא קניין פרטי. הנורמה החוקתית מבטאת את הצורך ביעד של משאבים לטובת כולם ויש לקרוא אותה כמתייחסת ליעד החברתי של עושר. הפונקציה החברתית מופיעה אפוא כאילוץ חיצוני לזכות הקניין המותיר על כנה את אופייה כזכות סובייקטיבית, המוכרת ומובטחת רק לטובת הבעלים.

ההשלכות שעלולות להילקח מהתפקוד החברתי של הקניין הן רבות (גם אם חסרות חוויות שיפוטיות משמעותיות), החל מתחום דיני העבודה.

בזכות הוראה זו  צפויה הסגל להפקעת הרכוש על ידי המדינה. למדינה תהיה אפוא הסגל לשלול מהבעלים את זכות הבעלות על הזכות עצמה (בתמורה לפיצוי הוגן), ליצור (למשל) יצירה שתועיל לקהילה, ובכך לממש את הפונקציה החברתית של הזכות. תכונהביטוי ברור בחוקה שלנו.

 

מאפיינים של דיני ממון באיטליה
להלן מאפיינים של דיני ממון:

מציאות : הקניין הוא אחת הזכויות האמיתיות, המאופיינת במוחלטות, במיידיות של היחסים בדברים, ובאיהרנטיות.

מלאות : זכות הבעלות מאפשרת לבעל נכס להשתמש בדבר ולהיפטר מזכותו על ידי העברתה לאחרים או על ידי יצירת זכויות של אחרים על הדבר.

גמישות : הזכות לקניין בנסיבות מסוימות ניתנת לדחיסה, אך מאפיין זכות זו הוא שכאשר העילה שדחסה את הזכות נפסקת, היא מתרחבת מחדש אוטומטית.

אי-התחייבות : הזכות לקניין אינה נמחקת על ידי אי-שימוש. עם זאת, יש לציין כי באינרציה של הבעלים, אחרים יוכלו לרכוש בעלות על הנכס, אם מתקיימים התנאים, באמצעות מוסד ה- usucapione.

נצחיות: נכס אד טמפוס הוא חסר משמעות.
כך שזכות הקניין אינה פוקעת עם חלוף הזמן.

רכישת הנכס
ניתן לרכוש את הנכס רק בדרכים הקבועות בחוק.

שיטות רכישת נכס
סעיף 922 לקוד האזרחי קובע כמה שיטות רכישה מיוחדות לזכויות קניין.

סעיף 922 לקוד האזרחי אינו מייצג מספר מצומצם של דרכים לרכישת נכס, אך רשימה כללית הנפתחת לדרכים אחרות של רכישה “הקבועות בחוק”, ביניהן החזקה בתום לב, הקבועה בסעיף 1153, מניחה. חשיבות.

נהוג לחלק את סוגי רכישת הנכס ל: רכישה מקורית ורכישה נגזרת.

הרכישה המקורית

קיימת רכישה מקורית כאשר זכות הקניין הנרכשת בדבר אינה תלויה בזכותו של בעלים קודמים.

התוצאה של הרכישה המקורית היא שהנכס נרכש ללא כל זכויות של אחרים ששעבדו על הבעלים הקודם. הרכישה המקורית מכבה אפוא את הזכויות האמיתיות ואת הערבויות האמיתיות שנקבעו קודם לכן על הדבר

דרכי הרכישה המקוריות הן: כיבוש, המצאה, הצטרפות, איחוד ושילוב, מפרט, usucapione, חזקה שווה כותרת.

הרכישה כנגזרת
אזכור קצר ראוי למקרה המסוים של רכישה ממי שאינו בעלים באמצעות חזקה, המתרחש כאשר מי שמעביר את הזכות אינו הבעלים בפועל.
הביטוי האנגלי delivery versus payment מציין שיטות של פיצוי דחוי של תשלומי כסף כנגד ניירות ערך. , שבו המתווך הפיננסי מקדים בדרך כלל את התשלום במזומן, בעוד המסמכים הדרושים והמספיקים להעברת הבעלות לאחר מכן על ניירות הערך המעורבים בעסקה נשלחים לצד שכנגד.

פעולות להגנת רכוש
הפעולות האפשריות לבעלים ככזה להגן על זכותו מפני אחרים, לרבות נגד כל בעלים משותפים שינצלו לרעה את חלקם בהפרעות, נקראות פעולות עתירה והן:

פעולת התביעה ;
הפעולה השלילית ;
פעולות ההגייה ;
ה- probatio diabolica ;
פעולת הסדרת גבולות;
פעולת הדבקת תנאים.

בעלות על קרקע
לבעלות על קרקע יש נכס מקרקעין, למעשה הוא נקרא גם מקרקעין ומתחלק ל:

רכוש כפרי, הנוגע לחלקות קרקע חקלאיות הממוקמות מחוץ לערים.

בעלות על מבנים, כלומר של מבנים עירוניים.

כאשר מספר אנשים חולקים את זכות הבעלות על אותו נכס, אנו מדברים על קהילה או בעלות משותפת.

בעלות וניהול
ניתן להפריד את הבעלות על ישות ציבורית או פרטית מהנהלתה.

בחברות פרטיות, הפרדה זו מסמנת בדרך כלל את המעבר מניהול משפחתי ריכוזי של החברה לחברה מגוונת לפי לקוחות, מוצר ואזור גיאוגרפי בו היא פועלת. צמיחה ממדית כמו גם תהליכי בינאום מובילים למורכבות ארגונית ותיאום גדולה יותר.

ניהול נפרד מהבעלות מאפשר להפקיד את החברה בידי אנשים שיש להם את הכישורים והכישורים למציאות העסקית החדשה, גם בתוך אותה ניהול משפחתי. ההפרדה מעניינת גם בעלים שאינם מעוניינים לעסוק בניהול העסק, תוך שהם נהנים מרווחיו.

הפרדת הבעלות או הניהול בין גופים פרטיים היא בעיה המתעוררת גם כאשר חברות משולבות אנכית מאותה קבוצה (למשל הבעלים של רשת תחבורה, טלקומוניקציה וכו’ ואחד ממפעילי הרשת) מחזיקות בנתחים ניכרים של שוק. הגבלת נקודות השוק והתחרות פוגעות בשירות הציבורי (או ב”אינטרס הכלכלי הכללי” בחקיקה האירופית), והחקיקה קובעת שלושה סוגים של ניתוק (של בעלות ו/או ניהול):

1) הפרדה ארגונית (פונקציונלית או חטיבתית): נוצרות שתי פונקציות עצמאיות של החברה עם מנהלים נפרדים ומשמעת של ניגוד עניינים של מנהל בתפקידים שאינם שייכים לו;

2) הפרדה תאגידית: נוצרות שתי חברות עם דוחות כספיים נפרדים וחשבונות פנימיים, שכפול מבנים בכל רמות התרשים הארגוני עד לדירקטוריון; חבילת השליטה והבעלות נשארים באותם נושאים.

3) הפרדת נכסים: לשתי החברות חייב להיות הרכב אחזקות מניות שונה, בעל מניות ייחוס שונה, מגבלות על המניות שיכולות להיות לחברה בשתיהן, והגבלות על אחזקות צולבות בין שתי החברות, בחברות קשורות או בחברות בנות של שתיהן.

בנייה בקרקע הכפופה לחוק
עבור בניית מבנים בזכויות עיליות זמניות, עומדת לבעלים אפשרות לפדות את זכויות השטח ולהשיג הנאה מלאה מהבעלות בנכס, על ידי תשלום לבעל הקרקע עבור העברת הזכויות השטחיות היחסיות. אחרת, זכות השטח גוברת על זכויות הקניין של הבנוי עליה.

כך גם ניתן לנכר את רכושו של הבניין הקיים בנפרד מרכוש המקרקעין על ידי מכירת, יחד עם הבניין, את זכות השטח היחסית.

זכות החזקת בניין (לא זכות בנייה) חשופה לשימוש בבניין : לאחר בניית הבית חל עיקרון ההצטרפות, אך השימוש פועל מכוח החזקה בת עשרים שנה בבניין בליווי כתבי הכרה. של האלטרואיזם של הנכס (אחרת יהיה שימוש בנכס הקרקע). אם הבניין יגווע, תהיה לבעל הדירה הזכות לבנות מחדש, אך תקופת ההתיישנות של עשרים שנה תתחיל לרוץ מרגע גוועת הבניין.

זכויות בנייה על קרקע בבעלות המדינה או נכסים לא זמינים
זכות השטח, בהתחשב בטיבה, מופעלת לעתים קרובות להסדרת החזקה בבניינים המתעקשים על אדמת רכוש המדינה או מורשת בלתי זמינה. בשונה מהנהוג בקרקע פרטית, זכות השטח בקרקע ציבורית מתייחסת הן למשפט הפרטי והן למשפט המינהלי הציבורי; הוא יהיה זמני וחייב להיות בעל זיכיון המסדיר את העיסוק בקרקע ציבורית. בסופו של דבר, ניתן להסדיר את החזקה בבניין במקרקעין ציבוריים, באמצעות ניכור הזכות השטחית (זכות ממשית מינורית השווה למכירת זכות ההקלה, אך עם משך זמן צמוד לפקיעת הזיכיון). כמו גם ההקצאה בו זמנית בזיכיון(מעין חכירה) של הקרקע, בתשלום אגרה תקופתית. ההסדרה חייבת בהכרח להעריך ולאמת את ההרשאות היחסיות ו/או ההיתרים העירוניים, כגון תעודות שמישות ו”היתרי בנייה” הנוגעים להנהלה העירונית על סמך אמנות. 27 לצו הנשיאותי 6/06/2001 נ. 380.

יצוין כי תשלום הזיכיון (האגרה) יכול להיות פשוט מסוג “הכרה” עבור חלק מהשימושים המזוהים כבעלי “עניין לציבור”; הכל כדי להסדיר טוב יותר את העיסוק והשימוש ברכוש ציבורי ובניהול קרקע, על ידי אנשים פרטיים מוסמכים. ניכור הזכות השטחית חייב בכל מקרה להיות קשור בקשר הדוק לזיכיון לשימוש במקרקעין (ראה סעיף 8 לב”פ 18/76).

לא פעם המינהל הציבורי מכניס לתקנותיו תנאים ואילוצים בדבר מכירה אפשרית בין אנשים פרטיים של הזכות העילית (בקרקע ציבורית) ובהעברת הזיכיון של השטח, עליו נשענת הזכות העילית.

חשוב לא לבלבל את פני השטח ממש עם הבניין שהוקם שם. הבניין מהווה ישות אוטונומית (כמו בניין רגיל הבנוי על שטח של אותו נכס). הבניין, אשר מכוח הזכות השטחית יש את האתר בנכס של צדדים שלישיים, דומה מבחינה רעיונית לטרומי או לחניון והבעלות על הנכס אינה משתרעת על החזקה במקרקעין. (שווי שוק של נכס שהוקם בזכויות עיליות: Vmi = Vm בניין* – Vm קרקע).

מובן מאליו שכאשר יפוג הזיכיון יסתיימו גם זכויות השטח; בהקשר זה חוזרת זכות הגישה, עם סמכותו של הגוף הציבורי לתבוע את החזקה בתשתיות, שלא הוסרה קודם לכן.
* בהתחשב במבנה, מוערך במחירי שוק רגילים וכאילו הוקם על קרקע בבעלות.

נכס כפרי איטליה
רכוש כפרי (או אגרארי בחוק האיטלקי כולל קרקע חקלאית מחוץ לערים. האמנות מוקדשת לזה. סעיף 44 לחוקה המזכיר את השגת ניצול רציונלי של האדמה ויחסים חברתיים הוגנים.
כדי לממש מטרות אלו, על החוק להטיל חובות ומגבלות על בעלות פרטית על קרקע, תוך הגדרת גבולות להרחבתה, על מנת למנוע את תופעת האחוזות הגדולות.
החוק גם מטיל השבת קרקעות לא מעובדות, ומעודד רכוש חקלאי קטן ובינוני, כמו גם זה המצוי באזורים הרריים.