סחר במין סייבר, התעללות מינית בסטרימינג בשידור חי, תיירות/התעללות מינית במצלמות אינטרנט או ניצול מיני בעזרת ICT (טכנולוגיות מידע ותקשורת) הוא פשע סייבר הכולל סחר במין והזרמה חיה של מעשים מיניים כפויים ו/או אונס במצלמת אינטרנט.
עורך דין מומלץ
סחר במין סייבר נבדל מפשעי מין אחרים. הקורבנות מועברים על ידי סוחרים ל”מאורות מין סייבר”, שהם מיקומים עם מצלמות אינטרנט ומכשירים המחוברים לאינטרנט עם תוכנת סטרימינג בשידור חי. שם, קורבנות נאלצים לבצע מעשים מיניים בעצמם או באנשים אחרים בעבדות מינית או שנאנסו על ידי הסוחרים או מסייעים לתוקפים בסרטונים חיים. קורבנות מצווים לעתים קרובות לצפות בצרכנים או הרוכשים הרחוקים המשלמים בשידור חי במסכים משותפים ולפעול לפי הפקודות שלהם.לעתים קרובות זוהי צורה ממוסחרת סייבר של זנות כפויה. נשים, ילדים ואנשים בעוני פגיעים במיוחד למין בכפייה באינטרנט. תמונות התקשורת בתיווך מחשב שהופקו במהלך הפשע הן סוג של פורנוגרפיית אונס או פורנוגרפיית ילדים המצולמת ומשודרת בזמן אמת וניתנת להקלטה.
אין נתונים על גודל הסחר במין סייבר בעולם. הטכנולוגיה לזיהוי כל התקריות של פשע הסטרימינג בשידור חי טרם פותחה. מיליוני דיווחים על סחר במין סייבר נשלחים לרשויות מדי שנה. זוהי תעשייה בלתי חוקית של מיליארד דולר שהוקמה עם העידן הדיגיטלי וקשורה לגלובליזציה. היא זינקה מההתרחבות העולמית של התקשורת וההתפשטות העולמית של האינטרנט וסמארטפונים, במיוחד במדינות מתפתחות. זה הוקל גם על ידי שימוש בתוכנה, מערכות תקשורת מוצפנות, וטכנולוגיות רשת המתפתחות ללא הרף, וכן הצמיחה של מערכות תשלום מקוונות בינלאומיות עם שירותי העברה בנקאית ומטבעות קריפטוגרפיים המסתירים את זהות הטרנסאקטור.
האופי הטרנס-לאומי וההיקף העולמי של סחר במין סייבר מחייבים תגובה מאוחדת של האומות, התאגידים והארגונים בעולם כדי לצמצם את מקרי הפשע; להגן, להציל ושיקום קורבנות; ולעצור ולהעמיד לדין את העבריינים. כמה ממשלות יזמו קמפיינים של הסברה ותקשורת המתמקדים במודעות לפשע.
הם גם יישמו סמינרי הכשרה שנערכו כדי ללמד את גורמי אכיפת החוק, תובעים ורשויות אחרות, כמו גם עובדי ארגונים לא ממשלתיים, להילחם בפשע ולספק שירות לאחר טיפול בטראומה.
נחוצה חקיקה חדשה הנלחמת בסחר במין סייבר במאה העשרים ואחת.
טרמינולוגיה
סייבר, כצורת שילוב, מוגדרת כ’מחוברת לרשתות תקשורת אלקטרוניות, במיוחד לאינטרנט’. סחר במין הוא סחר בבני אדם למטרת ניצול מיני, לרבות עבדות מינית. קורבנות של סחר במין סייבר נסחרים או מועברים ל’מאורות סקס סייבר’, שהם חדרים או מיקומים עם מצלמת אינטרנט.
פשע הסייבר כרוך גם בהעברה או הזרמה של תמונות של גופות הקורבנות ותקיפות מיניות בזמן אמת דרך מחשב עם מצלמת אינטרנט למחשבים אחרים המחוברים לאינטרנט.
לפיכך היא מתרחשת בחלקה בעולם הפיזי או האמיתי, שכן התקיפה המינית היא אמיתית, ובחלקה במרחב הווירטואלי.
קורבנות
קורבנות, בעיקר נשים וילדים, נחטפים, מאוימים או מרומים. אחרים מסוממים. הם שבויים ונעולים בחדרים עם חלונות מכוסים או ללא חלונות ומצלמת אינטרנט. הם חווים טראומה פיזית ופסיכולוגית. אונס קבוצתי התרחש במצלמת אינטרנט. חלקם נכפים לבצע גילוי עריות. נמנעה מהקורבנות מזון, נמנעה שינה, ונאלץ להופיע כשהוא חולה. הם חלו במחלות, כולל שחפת, בעודם בשבי. מספר מותקפים או מעונים.
ניתן לנצל קורבנות בכל מקום שבו לסוחרי מין סייבר יש מחשב, טאבלט או טלפון עם חיבור לאינטרנט. מיקומים אלה, המכונה בדרך כלל ‘מאורות מין סייבר’, יכולים להיות בבתים, בתי מלון, משרדים, בתי קפה אינטרנט ועסקים אחרים, מה שהופך אותם לקשים מאוד או בלתי אפשריים עבור אכיפת החוק. לזהות. מספר קורבנות הסחר במין סייבר אינו ידוע. חלק מהקורבנות נאלצות בו זמנית לזנות בבית בושת או במקום אחר.
חילוץ הכרוך בסטרימינג בשידור חי ניצול מיני מסחרי של ילדים על ידי הורים דורשים לרוב הפרדה של הקטינים מהמשפחות וחיים חדשים עבורם במקלט.
חלק מהקורבנות אינם מועברים פיזית ומוחזקים בשבי, אלא קורבנות של סקס מקוון. הם מאוימים, נסחטת מצלמת אינטרנט, או מציקים להם לצלם את עצמם מבצעים מעשים מיניים מקוונים. קורבנות הוכרחו לחדור לעצמם, במה שכונה ‘אונס מרחוק’. אחרים מרומים, כולל על ידי שותפים רומנטיים מזויפים שהם באמת מפיצי אונס או פורנוגרפיה ילדים, כדי לצלם את עצמם מאוננים. הסרטונים משודרים בשידור חי לרוכשים או מוקלטים למכירה מאוחרת יותר.
אלה שהם בני מעמד נמוך, מפלים גזע, מיעוט או חסרונות חברתיים אחרים נמצאים בסיכון מוגבר להיות קורבן. הסחר במין סייבר או הפצה ללא הסכמה של תוכן מיני הכולל נשים ונערות, לעתים קרובות כרוך באיומים, כונו “אלימות מגדרית דיגיטלית” או ” אלימות מבוססת מגדר מקוונת “.
קורבנות, למרות כפייה, ממשיכים להיות מופללים ולהעמידם לדין בתחומי שיפוט מסוימים.
עבריינים
סוחרי סוחרים מעבירים קורבנות למיקומים באמצעות מצלמות אינטרנט ותוכנת סטרימינג בשידור חי. לאחר מכן הם או המסייעים לתוקפים מבצעים ומצלמים פשעי מין כדי לייצר פורנוגרפיית אונס בזמן אמת או חומרי פורנוגרפיה של ילדים שאולי יוקלטו או לא. הקהל המקוון או הצרכנים, שלעיתים קרובות הם ממדינה אחרת, עשויים להוציא פקודות לקורבנות או לאאנסים ולשלם עבור השירותים. עבריינים , הפועלים מאחורי מחסום וירטואלי ולעתים קרובות באנונימיות, מגיעים ממדינות ברחבי העולם ומכל מעמד חברתי וכלכלי. כמה סוחרים ותוקפים היו בני משפחתו, חבריו ומכריו של הקורבן. סוחרי סוחרים יכולים להיות חלק מארגוני פשע בינלאומיים, כנופיות מקומיות או קבוצות פשע קטנות או להיעזר בהם, או רק להיות אדם אחד. הם פועלים בחשאי ולעיתים חסרים מבנים מתואמים שניתן למגר על ידי הרשויות. רוב הרוכשים או הצרכנים הם גברים. האופי המוצפן של הטכנולוגיה המודרנית מקשה על מעקב אחר עבריינים. חלקם מונעים מסיפוק מיני. סוחרים מפרסמים ילדים באינטרנט כדי להשיג קונים. ניתן להלבין כספים שנרכשו על ידי סוחרי מין ברשת.
טורפים מעבר לים מחפשים ומשלמים עבור סטרימינג בשידור חי או שירותים לפי הזמנה המנצלים מינית ילדים.
הם עוסקים באיום כדי לזכות באמונם של הסוחרים המקומיים, לעתים קרובות ההורים או השכנים של הקורבנות, לפני שההתעללות מתרחשת.
פלטפורמות אינטרנט
סחר במין סייבר הוא פשע סייבר המבוצע בחלקו באמצעות מחשבים ואינטרנט. סוחרים מעבירים קורבנות ל’מאורות מין סייבר’ ומשתמשים במצלמות רשת כדי להזרים תקיפות מיניות בזמן אמת דרך מחשב לאינטרנט עבור רוכשים מרוחקים חיים ברחבי העולם.
סחר במין סייבר הוא בחלקו פשע מבוסס אינטרנט. העבריינים משתמשים ברשתות מדיה חברתית, ועידות וידאו, דפי היכרויות, חדרי צ’אט מקוונים, אפליקציות לנייד, אתרי אינטרנט אפלים, ודפים ודומיינים אחרים. הם גם משתמשים בטלגרם והודעות מיידיות אחרות מבוססות ענן ושירותי קול על IP, כמו גם פלטפורמות peer-to-peer (P2P), רשתות וירטואליות פרטיות (VPN), ו- Torפרוטוקולים ותוכנות, בין היתר, לביצוע פעילויות באופן אנונימי.
צרכנים ביצעו תשלומים לסוחרים, שהם לפעמים בני משפחתו של הקורבן, באמצעות Western Union, PayPal ומערכות תשלום אלקטרוניות אחרות.
רשת אפלה
סחר במין סייבר מתרחש בדרך כלל בחלק מהאתרים האפלים, שבהם ניתנת למשתמשים כיסוי טכני מתוחכם נגד זיהוי.
מדיה חברתית
העבריינים משתמשים בפייסבוק ובטכנולוגיות אחרות של מדיה חברתית.
הם משתמשים ברשימות עבודה מזויפות כדי לפתות קורבנות. הם עושים זאת על ידי יצירת סוכנויות עבודה מזויפות כדי לגרום לקורבנות להיפגש עם העבריין. רישום המשרות המזויף הזה יכול להיות דברים כמו הופעות דוגמנות. המדיה החברתית מקלה על העבריינים לטפח מספר אנשים בו זמנית. הם שולחים ללא הרף בקשת חברות כדי להגדיל את הסיכויים שלהם לקבל קורבן. הרשתות החברתיות נותנות למבצעים את הפלטפורמה להסתיר את זהותם.
במדיה החברתית אתה יכול להתחזות להיות מי שאתה רוצה. לכן, העבריינים משתמשים בחשבונות מזויפים כדי למשוך את תשומת לב הקורבנות. רוב העבריינים מתחזים לאדם אטרקטיבי שחי חיים מפוארים. זה משמש כדי למשוך משתמשים פגיעים שרוצים את המותרות האלה. אנשים שחושקים נואשות במחיית יוקרה הם המטרות הקלות ביותר. הם נופלים למניפולציה שגם הם יכולים לחיות חיים כמו אותם חשבונות מזויפים. יתר על כן, אנשים צעירים נוטים יותר להיות קורבנות למין סייבר במדיה החברתית.
הם פחות מודעים ועדיין לומדים כיצד להשתמש במדיה חברתית. בנוסף, מתבגרים הם הפגיעים יותר ברשתות החברתיות מכיוון שהם חוקרים. מתבגרים יכולים להשתמש במדיה חברתית כדי לחקור את המיניות שלהם. זה הופך אותם לנגישים יותר עבור העבריינים. ללא הדרכה מתבגרים נמצאים בסיכון ליפול לתחבולות המשמשות כדי לפתות אותם למין סייבר. בנוסף, הם נוטים פחות לזהות מתי האבטחה שלהם בסכנה. העבריינים מזייפים מערכת יחסים רומנטית עם הקורבנות ברשתות החברתיות כדי לנצל אותם.
העבריינים ישכנעו את הקורבנות לבצע את המעשים המיניים. הם יכולים לבצע את המעשים המיניים האלה באמצעות כלים כגון מצלמות אינטרנט. נפוץ יותר ברשתות החברתיות הוא שליחת תמונות או סרטונים. קורבנות שולחים תמונות או סרטונים מפורשים כי הם סומכים על ה”חבר” שיש להם ברשתות החברתיות. הקורבנות יעשו זאת מתוך “אהבה” או נאיביות. אחרים עושים את ההופעות מתוך פחד. ניתן לאיים עליהם במידע ששיתפו בעבר עם העבריין כאשר התיידדו איתם. עם זאת, זה הופך למעגל אינסופי כאשר הם מבצעים את המעשים המיניים פעם אחת. לאחר שקורבנות עושים את המעשים המיניים האלה, העבריינים משתמשים בזה כמנוף. העבריינים מאיימים עליהם לעשות יותר מעשים מיניים או שהם ישתפו את המשפחה והחברים שלהם במה שכבר יש להם מהם.
הם משתמשים באתרים מקוונים כמו אינסטגרם כדי לקדם שירותי מין.
וידאו טלפוניה
סחר במין סייבר מתרחש בסקייפ ויישומי ועידת וידאו אחרים. פדופילים מפנים התעללות מינית בילדים באמצעות שירותי הסטרימינג בשידור חי שלה.
פעילויות לפי אזור
סעיף זה זקוק להרחבה. אתה יכול לעזור על ידי הוספה אליו. מאי 2020
על פי דו”ח OSEC העולמי לשנת 2020, האוסטרלים הם הרוכשים השלישיים בגודלם של סחר מיני סייבר בילדים בפיליפינים
אוסטרליה ואוקיאניה
בשנת 2016, שוטרי שירות משטרת קווינסלנד מכוח המשימה ארגוס בשנת 2016, קציני שירות משטרת קווינסלנד מכוח המשימה ארגוס ביצעו צו חיפוש פדרלי בביתו של גבר אוסטרלי בן 58. הגבר האוסטרלי הודה באשמות רבות, כולל שידול ילד למין וקיום יחסי מין עם ילד מתחת לגיל 16 מחוץ לאוסטרליה. באמצעות סקייפ, האיש ניהל התעללות מינית “מרחוק בשידור חי”, תוך ניצול שני ילדים צעירים בפיליפינים תוך כדי תשלומים לאמם. הניצול החל כשהילדים היו רק בני שנתיים ו-7, וההתעללות נמשכה קרוב לחמש שנים. במאי 2019, לפי המשטרה הפדרלית האוסטרלית (AFP), נחשפו גם מקרים רבים הקשורים לאוסטרלים שמשלמים לכאורה על התעללות מינית בילדים ומתמרנים אותם. בנובמבר 2019, אוסטרליה קיבלה התראה על ידי שידור חי של התעללות מינית בילדים כאשר AUSTRAC הגישה תביעה משפטית נגד בנק Westpac ביחס ליותר מ-23 מיליון חשודים בהפרות של חוק איסור הלבנת הון ומימון טרור 2006 (Cth).
מאז 2017, IJM (המשימה הבינלאומית לצדק) אוסטרליה עובדת על רפורמות משפטיות כדי לחזק את התגובה של אוסטרליה ל-OSEC, הידועה בכינויה סחר מיני באינטרנט בילדים. ב-16 ביוני 2020, חוקקו שני הבתים של הפרלמנט של אוסטרליה את הצעת החוק לתיקון פשעים (פשעים מיניים נגד ילדים ואמצעי הגנה קהילתיים) משנת 2019, שקיבלה הסכמה מלכותית ב-22 ביוני 2020. יעקב סרקודה, מנכ”ל IJM Australia, ציין כי חקיקה חדשה זו מכירה בתרומתם של אוסטרלים לביקוש הגובר לסחר מיני באינטרנט בילדים. על פי דו”ח OSEC העולמי לשנת 2020, האוסטרלים הם הרוכשים השלישיים בגודלם של סחר במין סייבר בילדים בפיליפינים. על פי ההצעה שהוגשה על ידי ה- IJM, החקיקה החדשה מציינת שמי שצופה בשידור חי של סחר במין סייבר בילדים יקבלו את אותם עונשים כמו מי שמתמרן ומכוון את ההתעללות המינית בילדים בעצמם.
מזרח אסיה
סחר במין סייבר התרחש במקרה של חדר Nth בדרום קוריאה בשנים 2018–2020. במרץ 2020, סוכנויות הידיעות הדרום קוריאניות דיווחו על כמה פרטים על מקרה חדר Nth: באפליקציות העברת הודעות קריפטו כמו Telegram ו- Discord, “לפחות 74 נשים ו-16 קטינים ביצעו “מופעי מין” באינטרנט עבור קהל עולמי של אלפים אשר בתשלום עבור מטבעות קריפטוגרפיים”. הקורבנות עברו מניפולציות ועונו על ידי הצופים וכונו כעבדים. מקרה זה קשור לזמינות והרחבה של מצלמות ריגול (המכונה לעתים קרובות ” מולקה “) בדרום קוריאה.
נשים ונערות צפון קוריאניות ספגו אונס חודרני בנרתיק ובפי הטבעת, גישושים ואווננות מאולצת ב’מאורות אונס מקוונות’ בסין.
בסחר עבור נשים צפון קוריאניות, סחר במין סייבר הוא המרכיב הקטן אך הצומח במהירות. נערות כבנות 9 עברו התעללות וניצלו ב”תוכניות מין” המשודרות בשידור חי באינטרנט לקהל משלם, רבים מהן מאמינים שהם גברים קוריאנים.
לפי יוזמת קוריאה העתידית 2019, על פי ההערכות 60 אחוז מהפליטים הצפון קוריאניים בסין נסחרים לסחר במין, מתוכם, כ-15 אחוזים נמכרים למאורות סייבר לניצול על ידי קהלים מקוונים עולמיים. הדיכוי של סין נגד צפון קוריאנים לא מתועדים ביולי 2017 ותעשיית סייברסקס מתפתחת הזינו את ההתרחבות המהירה של מאורות המין הסייבר.
סחר במין סייבר נחשב רווחי ביותר. על פי מחקר ראשוני, חוויות של עוזרים ועדויות של ניצולים, סרטונים בסטרימינג בשידור חי של סקס סייבר המציג נערות צפון קוריאניות בגילאי 9-14 יכולים לעלות 60-110 דולר, בעוד שסרטונים שמציגים נערות ונשים צפון קוריאניות בגילאי 17-24 יכולים לעלות עד $90. מאמינים כי עבריינים מתמרנים קורבנות באמצעות סמים ואלימות (פיזית ומינית). בחקירה שנערכה מפברואר עד ספטמבר 2018, התגלו אתרים דרום קוריאניים לקידום סייבר סקס ופורנוגרפיה צפון קוריאנית, אפילו בצורה של פרסומות “פופ-אפ”. הביקוש הגבוה של קורבנות מיני סייבר בצפון קוריאה מונע בעיקר ממעורבות גבוהה של גבר דרום קוריאני בחיפוש פורנוגרפיה בשפה הקוריאנית.
בדרום קוריאה, בהשוואה לעונשים על הפקה והפצה של תמונות של התעללות מינית בילדים, העונשים למי שיש ברשותם תמונות של פורנו ילדים הם הרבה מתחת לסטנדרטים הבינלאומיים.
אירופה
הסוכנות של האיחוד האירופי לשיתוף פעולה באכיפת חוק (Europol) חוקרת ומפיצה מודעות לגבי התעללות מינית בשידור חי. המרכז האירופי לפשעי סייבר (EC3) של יורופול מצויד במיוחד כדי להילחם בפשעי הסייבר.
הסוכנות הלאומית לפשע של בריטניה (NCA) חוקרת פשעי סחר במין סייבר בארץ ובחו”ל.
אירופה הייתה המקור השני בגודלו ל”פיתוי מקוון” מדווח CyberTipline. על פי Global Threat Assessment 2018, לקוחות רבים של ניצול מיני של ילדים מקוון (OSEC) מרוכזים באירופה, יחד עם אלה שהם סוחרים וקורבנות של OSEC.
בשנת 2019, אירופה היוותה 14% מכלל הניצול המיני ברחבי העולם. קטינים נסחרים בדרך כלל למטרת ניצול מיני לאיחוד האירופי, ורובם ילדות זרות מניגריה. באירופה, נשים וילדים המנוצלים בסחר מיני מתפרסמים יותר ויותר באינטרנט, כאשר ילדים מקודמים כמבוגרים.
חופש האינטרנט הגדול ועלויות אירוח אתרים הנמוכות הופכים את הולנד לאחת המדינות עם שוק מרכזי לניצול מיני באינטרנט. בדו”ח השנתי לשנת 2018, קרן ה-Internet Watch (IWF) אמרה שכ-79 אחוז (82803 מתוך 105047) מכתובות ה-URL של חומרים של התעללות מינית בילדים נמצאים באירופה, כאשר רובם המכריע מבוססים בהולנד. החומר מיוצר ממדינות שונות בעולם, אך כולם מתארחים בשרתי מחשבים בהולנד.
IWF דיווחה כי למעלה מ-105,047 כתובות URL קושרו לתמונות לא חוקיות של התעללות מינית בילדים, כאשר הולנד מארחת 47 אחוז מהתוכן.
צפון אמריקה
הבולשת הפדרלית (FBI) וחקירות ביטחון המולדת (HSI), זרוע החקירה של המחלקה לביטחון המולדת של ארצות הברית, מבצעות פעולות נגד סחר במין סייבר. משרד החוץ של ארצות הברית לניטור ולמאבק בסחר בבני אדם (J/TIP) משתף פעולה עם סוכנויות וארגונים מעבר לים כדי להציל קורבנות סחר במין סייבר.
דרום מזרח אסיה
קרן הילדים של האו”ם (UNICEF) זיהתה את הפיליפינים כמרכז העולמי של סחר במין סייבר. המשרד לפשעי סייבר במשרד המשפטים של הפיליפינים מקבל מאות אלפי טיפים של סרטונים ותמונות של ילדים פיליפינים שניצלו מינית באינטרנט. המשטרה הלאומית של הפיליפינים, יחד עם המרכז להגנת נשים וילדים (WCPC), מרכז פשעי האינטרנט הפיליפיני נגד ילדים (PICACC), המועצה הבין-סוכנוית הפיליפנית נגד סחר (IACAT, משרד המשפטים (הפיליפינים) והמחלקה של רווחה ופיתוחנלחם בסחר במין סייבר במדינה. Rancho ni Cristo בסבו הוא מקלט המוקדש אך ורק לשיקום ילדים של התעללות מינית בסטרימינג בשידור חי.
לילדים במקלט ניתן מזון, טיפול רפואי, ייעוץ, חונכות והכשרה בכישורי חיים.
מלחמה בפשע
רשויות, המיומנות בזיהוי פלילי מקוון, קריפטוגרפיה ותחומים אחרים, משתמשות בניתוח נתונים ושיתוף מידע כדי להילחם בסחר במין סייבר. למידה עמוקה, אלגוריתמים וזיהוי פנים מקוים גם להילחם בפשעי הסייבר. כפתורי דגל או פאניקה בתוכנות מסוימות לשיחות ועידה בווידאו מאפשרות למשתמשים לדווח על אנשים חשודים או על פעולות של התעללות מינית בשידור חי. חקירות מעכבות לעתים על ידי חוקי פרטיות המקשים על מעקב ומעצר של מבצעים.
ארגון המשטרה הפלילית הבינלאומי (ICPO-INTERPOL) אוסף עדויות על סטרימינג בשידור חי של התעללות מינית ופשעי מין אחרים. כוח המשימה הגלובלי הווירטואלי (VGT) כולל סוכנויות אכיפת חוק ברחבי העולם הנלחמות בפשעי הסייבר. קרן הילדים של האו”ם (UNICEF) מממנת הכשרה למשטרה לזיהוי ולטפל בפשעי הסייבר.חברות טכנולוגיה רב-לאומיות, כמו גוגל, מיקרוסופט ופייסבוק, משתפות פעולה, מפתחות כלים דיגיטליים ומסייעות לאכיפת החוק במאבק.
בהנהגת Thorn, ארגון שמשתמש בטכנולוגיה כדי להילחם בחיפושים מיניים של ילדים ברחבי העולם, קואליציה של חברות ביג טק כולל פייסבוק, מיקרוסופט, גוגל וטוויטר מפתחת כלים מתוחכמים יותר ויותר כדי להעביר לידי רשויות אכיפת החוק ברחבי העולם כדי להילחם בזה נושא בכל רמה.
חינוך
מחקרים מראים שטורפים מתחת לגיל 18 משתמשים בכפייה ובאיומים כדי להסתיר התעללות, אבל טורפים בוגרים משתמשים בהתעללות פסיכולוגית. טורפים מבוגרים משתמשים בהתעללות פסיכולוגית כדי להערים על הילד לחשוב שהם באמת הסכימו לקיים איתם יחסי מין או שהילד אחראי למה שקרה להם.
לימוד הסיכונים של צ’אט מקוון לילדים חשובה כדי להפחית את הסיכון להיות קורבן למין סייבר. בצ’אט מקוון, טורף עשוי לקבל ידע על התחביבים והפריטים האהובים על ילד על ידי מעקב אחר הדף שלו או המתנה לראות מה הילד מפרסם. לאחר שטורף משיג את הידע האישי הזה, הוא ממשיך לדבר עם הילד הזה, מעמיד פנים שהוא גם ילד עם אותם תחומי עניין כדי לפתות אותם לאחר שרכש את אמונו. זה מהווה סיכון מכיוון שהילד עלול לעולם לא לדעת מי נמצא בצד השני של המסך ועלול להפוך לקורבן של טורף.
קשר לפשעי מין אחרים
סחר במין סייבר נבדל מפשעי מין אחרים בכך שהוא כרוך בסחר בקורבן ולאחר מכן שימוש בו-זמני בתוכנות סטרימינג בשידור חי ובמצלמות רשת, לרבות אלה בסמארטפונים ובמחשבי טאבלט.
סחר במין סייבר חולק מאפיינים דומים או חופפים לפשעי מין אחרים. עם זאת, על פי עורך הדין ג’ושוע ט. קארבק, מדובר ב”התפתחות ייחודית בהיסטוריה של אלימות מינית” ו”נבדלת בכמה היבטים מהתפיסות המסורתיות של פורנוגרפיית ילדים מקוונת וסחר בבני אדם”. הפרט העיקרי הוא הכרוך בנסחרים בקורבנות או בהובלה ולאחר מכן אונס או התעללות בתכניות סקס חיות מצלמות רשת. משרד האו”ם לסמים ופשע זיהה את פשעי הסייבר הכוללים קורבנות שנסחרו בסחר בתוכניות סקס במצלמות רשת כבעיה מתהווה. הלא חוקימופעי סטרימינג בשידור חי מתרחשים ב’מאורות מין סייבר’, שהם חדרים המצוידים במצלמות אינטרנט.
פשעי הסייבר נקראו לעתים באופן לא פורמלי ‘אונס במצלמת רשת’.
ארגונים לא ממשלתיים
משימת הצדק הבינלאומית היא אחת מהארגונים המובילים בעולם ללא מטרות רווח המבצעת יוזמות נגד סחר במין סייבר. הפסקת זנות ילדים, פורנוגרפיית ילדים וסחר בילדים למטרות מיניות (ECPAT) ו-Peace and Integrity of Creation-Integrated Development Center Inc., ארגון ללא מטרות רווח בפיליפינים, תמכו בפעולות אכיפת החוק נגד סחר במין סייבר.
המרכז הלאומי לילדים נעדרים ומנוצלים בארצות הברית מסייע לרשויות במקרים של סחר במין סייבר. הוא מספק דוחות CyberTipline לסוכנויות אכיפת החוק.
Terre des hommes היא עמותה בינלאומית הנלחמת בסטרימינג בשידור חי בהתעללות מינית בילדים.
יוזמת קוריאה העתידית היא ארגון שבסיסו בלונדון המשיג ראיות ומפרסם הפרות של זכויות אדם, כולל סחר במין סייבר בנשים ונערות צפון קוריאניות בסין.