עורכי דין: כיצד לנהל את רמת המתח ולהפסיק לדחות מטלות

ייעול עבודה במשרד לעורכי דין

כולם עושים את זה, ואם את/ה עורך דין או עורכת דין שמתקשה להשתלט על ריבוי המשימות, זה יכול להפוך למדרון חלקלק. להיתקע בלולאת דחיינות, זה יוביל להרגשה לא נעימה, וככל שאתם עושים את זה יותר, אתם לחוצים יותר – מנגנון הקורטיזול בגוף מופעל, ואם לא תצליחו להשתלט על הזמן שלכם, מנגנון הלחץ לא יפסיק להבהב נורות אדומות. איך אפשר לעצור?

עורך דין מומלץ

שישה צעדים קטנים להתגבר על המילכוד של לחץ ודחיינות בעבודה של עו”ד:

כווצו את רשימת המטלות שלכם: אם רשימת המטלות שלכםם יצאה משליטנ ואינה ניתנת לניהול, כמובן שאתם רוצים להימנע ממנה! נסו את התרגיל הזה כדי לצמצם את רשימת המטלות שלכם: צרו טבלה עם 4 טורים: דחוף / לא דחוף וחשוב / לא חשוב. השתמש במערכת סיווג זו כדי לתאר את רשימת המטלות שלכם ולקבל החלטה עבור כל פריט: עשה זאת כעת, קבע אותה לזמן מסוים, האצל אותה למישהו אחר – או בטל את המשימה לחלוטין.

לבלוע את הצפרדע: בצעו את המשימה הקשה ביותר או הכי פחות מעניינת דבר ראשון בבוקר, כשאתם נינוחים ביותר וערניים. הוצאת “הצפרדע” מהדרך תעזור לגרום להרגיש בהמשך פרודוקטיביים יותר ולחוצים פחות.

צעד קטן מוביל לצעדים נוספים: אם יש מטלה מלחיצה רק לחשוב עליה, בצע משימה * קטנה * אחת לקראת השלמתה. לדוגמה, פתחו את התיק וקראו את המשפט האחרון. רוב הסיכויים שברגע שתסתכלו על זה, תרגישו פחות מאוימים. זה דומה למספר 4:

שיטת הסלאמי: פרקו את הפרויקט שלכם למשימות קטנות הניתנות לניהול ועבדו עליהם באופן אינדיבידואלי. הפוכו כל משימה קטנה לשורה ברשימת המטלות שלכם וסמנו אותם בזה אחר זה.

לקבץ מטלות מסוג מסוים: ביצוע משימות דומות יחד תעזור לכם להתייעל ולהיות פחות מפוזרים. לדוגמא: אל תפרסו שיחות טלפון במשך כל היום – הקדישו כמה שעות ביום לכל השיחות שלכם.

לנתק: כבו את הטלפון שלכם, כבו את ההתראות שלכם, התנתקו, השתמשו בנעילת מסך, הסתירו את האפליקציות החברתיות שלכם- כל מה שאתם צריך לעשות כדי להקשות על הגישה להסחות דעת.

יתכן שלא תצליח לעשות את כל אלה מדי יום, אך אם תיישמו אותם לשגרה שלכם לאט לאורך זמן תיצרו שינויים לאורך זמן.

וזכרו: בעוד שדחיינות יכולה להיות הרגל מזיק, זה גם מנגנון השרדותי- והשנה האחרונה הייתה קשה להפליא. תנו לעצמכם הפסקה, נסו לעשות משהו שגורם לכם להרגיש טוב ואז בצעו דבר אחד מהרשימה שלכם.

איך לנהל משרד עורכי דין?