עורך דין קניין רוחני | עו”ד פטנטים

קניין רוחני

כדי להישאר רלוונטיים בשוק העולמי של ימינו, עסקים זקוקים ליועצים משפטיים מיומנים שיעזרו להם לנווט בעולם המשתנה של חוק הקניין הרוחני (פטנטים).

עורך דין מומלץ

עו”ד קניין רוחני ופטנטים מציע ייעוץ אסטרטגי ללקוחות בכל הנוגע לכל היבטי הקניין הרוחני. מכיוון שעורכי דין לקניין רוחני של justice.co.il מבינים את המגמות הנוכחיות בשוק העולמי, הם מסייעים הן לעסקים קטנים והן לתאגידים בינלאומיים כאחד להבין ולמנף את זכויות ה- קניין רוחני שלהם. ועם רשת עולמית של שותפים במגוון רחב של תחומים טכניים, אנו יכולים לסייע בקלות ללקוחותינו בכל מקום שהם עושים עסקים.

עורכי הדין שלנו עובדים בצמוד ללקוחות כדי להבטיח שהרעיונות והטכנולוגיות שלהם יישארו מאובטחים כדי שיוכלו להתמקד במה שהם עושים הכי טוב – צמיחה ופיתוח עסקי. אנו מעמידים לדין בקשות לפטנטים ורישומי סימני מסחר באופן קבוע במשרד הפטנטים והסימנים המסחרי הישראלי האמריקני ובתפוצה גלובלית ובנציבות הסחר הבינלאומית, תוך התדיינות בנושאי קניין רוחני במספר פלטפורמות. פטנטים

השירותים של עו”ד קניין רוחני:

בשוק תחרותי, הצלחה ארוכת טווח של חברה נשענת על יכולתה להגן על השקעותיה החשובות בפיתוח מוצרים. לכל אחד מעורכי הדין שלנו לפטנטים יש תואר בטכנולוגיה בשילוב ניסיון של שנים בתעשייה. אנו מסייעים באופן קבוע ללקוחות עם מגוון צרכים בתחום זה, כולל:

הגשת והעמדה לדין של פטנטים
אכיפת פטנטים
ניתוח הפרות
חקירות פטנט
משא ומתן על רישיון
זכויות פטנט ברחבי העולם
סימני מסחר : על ארגונים כיום להגן ולהבחין בין המוצרים והשירותים שלהם מהתחרות האזורית, הלאומית והעולמית. עורכי הדין שלנו בתחום הקניין הרוחני מבינים היטב את האתגרים העומדים בפני לקוחותינו ואת הניסיון העמוק הדרוש בכדי להשיג ולפקח על סימני מסחר וסימני שירות ברחבי העולם. הניסיון שלנו כולל:

תביעות פרסום כוזבות
הגנה ותחזוקה של סימני מסחר
חקירות רישוי ורישום
רישום סימן מסחרי
רישום סימני שירות
שיטות תחרות לא הוגנות
חוק זכויות יוצרים : צוות ה- קניין רוחני שלנו מסייע ללקוחות לרשום ולהגן על זכויות יוצרים בכל סוגי העבודות, כולל ספרים, תוכנות מחשב, הצגות, ציורים, צילומים, סרטי קולנוע והקלטות קול.

האזורים שאנו מטפלים בהם באופן קבוע כוללים:

הגנה על זכויות יוצרים ברשת
רישומי משרד הקניין הרוחני והפטנטים
רישום זכויות יוצרים
חקירות מצב רישום
רישוי עבודות נגזרות והידורים
רישומי שירות המכס
חקירות בעלות

התדיינות משפטית : במידת הצורך צוות הליטיגציה מתדיין בסכסוכי קניין רוחני בפני בתי משפט הן עבור ארגונים בינלאומיים והן של ארגונים מקומיים.

הניסיון הנרחב באולם בית המשפט מאפשר לנתח ולהעריך באופן ריאלי את יכולת האכיפה של הסכמי אי-תחרות, תוך סיוע ללקוחות בהגנה על נכסי העסק החשובים ביותר שלהם – קשרי לקוחות, קניין רוחני או מידע עסקי חסוי – לפני שמתגלע סכסוך.

צוות עורכי הדין מספקים ייעוץ, משאבים ופתרון מוגדרים ללקוחות במספר תעשיות, תוך שמירה על היעדים העסקיים שלהם.

כיצד למצוא עורך דין קניין רוחני

מהם דיני קניין רוחני?
דיני הקניין הרוחני מכסים נושאים משפטיים הכרוכים בזכויות הקניין בנוגע לנכסים לא מוחשיים (כלומר, לא פיזיים). קניין רוחני (או “IP”) כולל לעיתים קרובות יצירות ספרותיות, שירים ויצירות אמנות אחרות, כמו גם נתוני מחקר מדעיים, שרטוטים של המצאות ועיצובים אחרים. חוקי הקניין הרוחני יכולים לכסות גם מידע כגון סודות מסחריים.

מהו עורך דין קניין רוחני?
עורך דין לקניין רוחני מטפל בסכסוכים משפטיים הכרוכים בזכויות הקניין ביחס לנכסים מסוג זה. לרוב מדובר בהפרה, או בשימוש לא מורשה בקניין הרוחני. דוגמה לכך היא כאשר צד אחד משתמש בלוגו של חברה אחרת ללא רשותם.

יתכן שתרצה לשכור עורך דין קניין רוחני באזור מגוריך אם אתה זקוק לסיוע בתביעת הפרה. עורך הדין שלך יוכל להסביר מהן האפשרויות המשפטיות שלך וכיצד להמשיך בתביעה. כמו כן, תוכל לקבל ייעוץ משפטי רב ערך מעורך הדין שלך, מכיוון שהם מייצגים אותך לאורך כל התהליך.

מהם הסוגים הנפוצים ביותר של סכסוכי קניין רוחני?
עורכי דין לקניין רוחני נוטים לטפל בסוגים מאוד ספציפיים של תיקים מכיוון שתביעות קניין רוחני סובבות לעיתים קרובות סביב קומץ נושאים עיקריים. אלה כוללים בדרך כלל:

הפרת רכוש
סכסוכים בדיני זכויות יוצרים
הפרות של סימני מסחר
תביעות פטנטים
סכסוכים בקניין רוחני רבים עלולים לגרום לחיובים פדרליים, במיוחד אלה הקשורים להפרת זכויות יוצרים או סימנים מסחריים.

מצא את עורך הדין הנכון לקניין רוחני

שכרו את עורך הדין הנכון בסמוך למיקומכם

מצא את עורך הדין שלי עכשיו!
מהם טיפים למציאת עורך דין קניין רוחני?
איתור עו”ד קניין רוחני יכול לפעמים להיות מאתגר. כשאתה מחפש עורך דין לקניין רוחני, כדאי לך לשקול:

הבן איזה סוג תביעה יש לך : חלק מעורכי הדין בתחום הקניין הרוחני מתמקדים רק בתביעה מסוג ספציפי אחד, כגון סימני מסחר או פטנטים.
הסבירו את מצבכם : הקפידו להסביר לעורך הדין את מצבכם המדויק – ככל שהם יודעים יותר, כך הם יוכלו לחקור את נושא ה- IP שלכם טוב יותר.

השתמש בשירותי התאמה מקוונים : כמה משיטות חיפוש עורכי דין ישנות יותר כמו שימוש בספר טלפונים או חיפוש מקוון עשויות להיות לא יעילות. שיטות אחרות, כגון שירותי התאמת עו”ד ולקוח באמצעות jus-Tice.co.il יכולות להיות מהירות בהרבה.

לבסוף, ניתן להתייעץ עם עורכי דין בתחום הקניין הרוחני גם אם אין מדובר בסכסוך משפטי ישיר. למשל, אנשים רבים בוחרים לשכור עורך דין מכיוון שתהליך הרישום לזכויות יוצרים יכול להיות מורכב. לעתים קרובות ניתן להזמין שכירת עורך דין בעת ​​הגשת בקשה להגנת זכויות יוצרים.

כיצד אוכל למצוא את עורך הדין הקנייני הרוחני הנכון?
לדעת כיצד למצוא עורך דין חשוב מאוד כשיש לך תביעה בקניין רוחני. הדרך הטובה ביותר למצוא עורך דין IP היא להתקשר למספר אנשים שונים שיש להם ניסיון בתחום שהמקרה שלך כולל. עורך דין IP עם ניסיון רב בתחום ה- IP הוא מכריע מכיוון שהם יודעים בדיוק את התהליך שיש לנקוט ואת הדרכים לחפש אותם.

חלופה טובה יותר היא להתחיל את החיפוש באמצעות האינטרנט. עורכי דין רבים מפרסמים את פרטי הקשר שלהם ברשת, וניתן להגיע אליהם באמצעות דואר אלקטרוני או אמצעי תקשורת אלקטרוני אחר. כמו כן, יתכן ויהיה אפשר לערוך מחקר מקוון עבור עורך דין ספציפי מבחינת ביצועיהם הקודמים ועמידתם מול עורכי הדין במדינה.

האם אני זקוק לעורך דין קניין רוחני?
קניין רוחני הוא אולי אחד מתחומי המשפט המובנים ביותר בגלל מורכבותו. יתכן שתצטרך להזמין עורך דין לקניין רוחני אם יש לך סכסוך משפטי הנוגע לענייני IP. כמו כן, אתה יכול לשכור עורך דין אם אתה צריך להירשם לקבלת פטנט, סימן מסחרי או זכויות יוצרים. עורך הדין שלך יכול לבצע מגוון משימות שיעזרו לך בתיק שלך או בצרכים המשפטיים שלך.

חוק הקניין הרוחני (קניין רוחני) הוא תחום עיסוק הולך וגדל המגן על יצירות הנפש האנושית. יצירות אלה עשויות לכלול המצאות הזכאות להגנת פטנטים או יצירות ספרותיות ואמנותיות כגון ספרים, הצגות, מוסיקה ויצירות אמנות. הם יכולים לכלול גם שמות מוצרים, סיסמאות, לוגו ואריזות; סמלים, שמות, תמונות ועיצובים המשמשים למסחר; וסודות מסחריים.

חוק ה- קניין רוחני כולל שישה תחומים עיקריים:

חוק הפטנטים
דיני סימני מסחר
חוק זכויות יוצרים
חוק סודי מסחרי
רישוי
תחרות לא הוגנת

מדוע חוק ה- קניין רוחני צומח
קניין רוחני הוא הנכס החשוב ביותר בארגון. התפתחויות חדשות בתחום המדע והטכנולוגיה יצרו את הצורך בעורכי דין בעלי רקע מיוחד בתחומים אלה בכדי לסייע בהגנה על ההון האינטלקטואלי של עסקים, מחברים, ממציאים, מוזיקאים ובעלי יצירות יצירה אחרות.

בנוף התחרותי של ימינו הביקוש לעורכי דין בתחום הקניין הרוחני הולך וגובר. כל עוד יש המצאות וחדשנות, יהיה צורך בעורכי דין בתחום ה- קניין רוחני כדי לרכוש את הזכויות לרעיונות חדשים ולהגן על הבעלות על יצירות קיימות. אפילו מיתון משפיע על נוהלי משפט אחרים, דיני הקניין הרוחני בדרך כלל ממשיכים לשגשג מכיוון שאנשים לא מפסיקים לדמיין. הם לא מפסיקים ליצור ולייצר דרכים חדשות וטובות יותר לעשות דברים, ויוצרים רוצים להגן על זכויותיהם על רעיונות אלה.

פשעים בקניין רוחני
צמיחת האינטרנט יצרה זינוק בפשעי קניין רוחני, במיוחד פירטיות של מוצרים קשים, פיראטיות באינטרנט וסייבר-סקווט – רישום פוגעני של סימני מסחר באינטרנט. הגנת תוכן וזכויות אלקטרוניות בעידן הדיגיטלי הן נישות קניין רוחני גדלות במהירות. סין והמדינות המתפתחות חוקקות חוקים מתוחכמים ומקדישות תשומת לב רבה יותר לאכיפת קניין רוחני, ומניעות את הצמיחה של דיני הקניין הרוחני בעולם.

חוק קניין רוחני: חובות עבודה
עורכי דין לקניין רוחני מייעצים ללקוחותיהם ביסוס והגנה על הון רוחני. רוב נוהלי משפט ה- קניין רוחני מטפלים בעניינים כגון פטנטים, זכויות יוצרים, דיני סימנים מסחריים, רישוי, זכיינות, הפצה, העברות טכנולוגיות ופרויקטים סודיים מסחריים. עורכי דין בתחום הקניין הרוחני מסייעים גם ברישוי המצאות, העברת טכנולוגיה קניינית, עריכת הסכמי רישוי, ניהול משא ומתן להסדרים וביצוע בדיקת נאותות של נכסי קניין רוחני.

עורכי דין בתחום ה- קניין רוחני עשויים להתדיין בענייני קניין רוחני ברחבי העולם, המייצגים לקוחות בבתי משפט פדרליים וממלכתיים ומול סוכנויות מינהליות כמו משרד הפטנטים והסימנים המסחריים בארצות הברית ונציבות הסחר הבינלאומית.

עורכי דין קניין רוחני מתייעצים לעתים קרובות על רעיונות יצירתיים ומפתחים רעיונות חדשים שיגדילו את ערך תיקי ה- קניין רוחני של לקוחותיהם. הם גם מייעצים לגבי כללים ותקנות חדשים המסדירים את ההגנה על רעיונות ייחודיים.

חינוך ורקע
תזדקק לתואר במשפטים ותצטרך לעבור את הרף במדינתך. בנוסף לכל אלה, לרוב עורכי הדין בתחום הקניין הרוחני יש תארים מדעיים, הנדסיים או טכנולוגיים. השכלה מדעית או טכנית מיוחדת זו וניסיון תעשייתי מעשי יכולים לסייע לעורכי דין בתחום ה- קניין רוחני להשאיל את מומחיותם למגוון רחב של תעשיות, כולל ביוטכנולוגיה, משפט פרמצבטיקה, הנדסת מחשבים, ננוטכנולוגיה, אינטרנט ומסחר אלקטרוני.

אודות קריירה בדיני קניין רוחני

חוק הקניין הרוחני (קניין רוחני) הוא תחום עיסוק הולך וגדל המגן על יצירות המוח האנושי. יצירות אלה עשויות לכלול המצאות המתאימות להגנה על פטנטים או יצירות ספרותיות ואמנותיות כגון ספרים, מחזות, מוזיקה ויצירות אמנות. הם יכולים לכלול גם שמות מוצרים, סיסמאות, לוגו ואריזות; סמלים, שמות, תמונות ועיצובים המשמשים במסחר; וסודות מסחריים.

חוקי ה- קניין רוחני כוללים שישה תחומים עיקריים:

חוק הפטנטים
חוק סימנים מסחריים
חוק זכויות יוצרים
חוק סודי מסחרי
רישוי
תחרות לא הוגנת

מדוע תחום הקניין רוחני גדל
קניין רוחני הוא הנכס היקר ביותר של הארגון. פיתוחים חדשים במדע ובטכנולוגיה יצרו את הצורך של עורכי דין עם רקע מיוחד בתחומים אלה כדי לסייע בהגנה על ההון האינטלקטואלי של עסקים, מחברים, ממציאים, מוזיקאים ובעלי יצירות יצירתיות אחרות.

בנוף התחרותי של היום הביקוש לעורכי דין קניין רוחני גדל. כל עוד קיימות המצאות וחדשנות, יהיה צורך בעורכי דין קניין רוחני לרכוש את הזכויות לרעיונות חדשים ולהגן על הבעלות על יצירות קיימות. אפילו מיתון משפיע על שיטות חוק אחרות, דיני קניין רוחני בדרך כלל ממשיכים לשגשג מכיוון שאנשים לא מפסיקים לדמיין. הם לא מפסיקים ליצור ולייצר דרכים חדשות וטובות יותר לעשות דברים, ויוצרים רוצים להגן על זכויותיהם על רעיונות אלה.

פשעי קניין רוחני
צמיחת האינטרנט יצרה עלייה בפשעי ה- קניין רוחני, במיוחד פיראטיות של סחורות קשות, פיראטיות באינטרנט ורשת סייבר – רישום פוגעני של סימני מסחר באינטרנט. הגנת תוכן וזכויות אלקטרוניות בעידן הדיגיטלי הן נישות קניין רוחני שצומחות במהירות. סין ומדינות מתפתחות חוקקות חוקים מתוחכמים ומתייחסות רבה יותר לאכיפת קניין רוחני, ומניעות את צמיחת חוק הקניין הרוחני בינלאומית.

חוק קניין רוחני: חובות עבודה
עורכי דין של קניין רוחני מייעצים ללקוחותיהם בנושא הקמה והגנה על קניין רוחני. רוב שיטות דיני ה- קניין רוחני מטפלות בנושאים כגון פטנטים, זכויות יוצרים, דיני סימנים מסחריים, רישוי, זכיינות, הפצה, העברות טכנולוגיות ופרויקטים סודיים מסחריים. עורכי דין של קניין רוחני מסייעים גם ברישוי המצאות, העברת טכנולוגיה קניינית, עריכת הסכמי רישוי, משא ומתן על הסדרים וניהול בדיקת נאותות של נכסי קניין רוחני.

קניין רוחני לימוד המקצוע

עורך דין פטנטים

עורך דין קניין רוחני

סימן זכויות יוצרים

הזכות לקניין רוחני

רישום זכויות יוצרים

קניין רוחני סיכום מומלץ

חוק קניין רוחני

חוק הפטנטים

זכויות יוצרים סימן

מה זה קניין רוחני

קניין רוחני חוק

זכויות קניין

דיני קניין רוחני

עורך דין לקניין רוחני

הסכם קניין רוחני

קניין רוחני עורך דין

הפרת זכויות קניין רוחני

הגנה על קניין רוחני

משרד עורכי דין פטנטים

זכויות קניין רוחני

עורך דין לענייני זכויות יוצרים

עורכי דין זכויות יוצרים

קניין רוחני זכויות יוצרים

קניין רוחני הגדרה

מהו קניין רוחני

עורכי דין בתחום ה- קניין רוחני עשויים להתדיין בענייני קניין רוחני ברחבי העולם, לייצג לקוחות בבתי משפט פדרליים וממלכתיים ולפני סוכנויות מנהליות כגון משרד הפטנטים והסימנים המסחריים האמריקאי וועדת הסחר הבינלאומית.

עורכי דין קניין רוחני מתייעצים לעתים קרובות בנושא רעיונות יצירתיים ומפתחים רעיונות חדשים שיעלו את ערך תיקי ה- קניין רוחני של לקוחותיהם. הם גם מייעצים לגבי כללים ותקנות חדשים המסדירים את ההגנה על רעיונות ייחודיים.

השכלה ורקע
תצטרך תואר במשפטים ותצטרך לעבור את הרף במדינה שלך. בנוסף לכל זה, לרוב עורכי הדין של קניין רוחני יש תארים מדעיים, הנדסיים או טכנולוגיים. השכלה מדעית או טכנית מיוחדת זו וניסיון מעשי בתעשייה יכולים לסייע לעורכי דין קניין רוחני להשאיל את מומחיותם למגוון רחב של תעשיות, כולל ביוטכנולוגיה, דיני תרופות, הנדסת מחשבים, ננוטכנולוגיה, אינטרנט ומסחר אלקטרוני.

פוטנציאל רווחים
השכר החציוני השנתי של עו”ד קניין רוחני עולה על 159,000 ש”ח לשנה. כמובן, הדבר יכול להיות תלוי במיקום העיסוק שלך – המשכורות במטרופולין בדרך כלל גבוהות יותר – ובמוניטין שלך וברקורד שלך, שיכולים לגרום לך להיות חיוני לחברות ולקוחות. בסך הכל, המשכורות נעות בין כ -142 אלף ש”ח ל -173 אלף ש”ח.

 

מה ההבדל בין דיני פטנטים, דיני סימנים מסחריים ותחומי עיסוק אחרים בקניין רוחני?

עורכי דין של קניין רוחני (IP) עוסקים בהמצאות, יצירות וסוגי קניין רוחניים ובלתי מוחשיים אחרים. המונח “קניין רוחני משמש במובנו הכללי לתיאור: תוצר של השכל בעל ערך מסחרי, לרבות קניין המוגן בזכויות יוצרים כגון יצירות ספרותיות או אמנותיות, רעיונות, כגון פטנטים, שמות מסחר, שיטות עסקיות ו תהליכים תעשייתיים.

תחומי עיסוק בדיני קניין רוחני: ההבדלים בין דיני פטנטים, דיני סימנים מסחריים, דיני זכויות יוצרים, חוק סודי מסחר וחוק רישוי

דוגמאות לקניין רוחני הן מוזיקה, ספרים, סרטים, יצירות אמנות, שמות מוצרים, לוגו, סיסמאות ואריזות, המצאות המתאימות להגנה על פטנטים ומידע שנשמר בסוד ולא ידוע.

כשאנשים חושבים על עורכי דין IP, הם בדרך כלל חושבים על עורכי פטנטים, וזה לא מפתיע בהתחשב בכך שרובם הטוב של עורכי הדין בתחום ה- קניין רוחני הם עורכי פטנטים. עורכי פטנטים , לעומת זאת, אינם הסוגים היחידים של עורכי דין לקניין רוחני. תחת מטריית עורכי הדין לענייני קניין רוחני עוסקים גם בסימני מסחר, זכויות יוצרים, סוד מסחרי ועורכי דין באינטרנט/מסחר אלקטרוני.

סוגים שונים של חוקי קניין רוחני ועו”ד לקניין רוחני
באופן משמעותי, היכן שרכוש כמו מכונות היה פעם המקור העיקרי לשווי של חברה, במשק של היום הרבה מהשווי של החברה נובע מהבעלות על קניין רוחני. באופן כללי, ישנם חמישה סוגים בסיסיים של עבודות קניין רוחני שעורכי הדין מבצעים. תחומים אלה הם: א) פטנט, ב) סימן מסחרי, ג) זכויות יוצרים, ד) סחר מסחרי ו) רישוי.

חוקי פטנטים .
חוק הפטנטים מגן על המצאות. על ידי הגשת וקבלת פטנט ממשרד הפטנטים והסימנים המסחריים של ארצות הברית, ממציא המוצר מקבל מונופול על ניצול מסחרי ושימוש במוצר עד 20 שנה. פטנטים יכולים להגן על התכונות הפונקציונאליות של תהליך, מכונה, פריט מיוצר, צמח שהופק ללא מין, או הרכב חומר, למשל.
חוק סימנים מסחריים . חוק סימנים מסחריים מגן על מילים, ביטויים, לוגו או סמלים המשמשים להבדיל בין מוצר אחד למשנהו. בנסיבות בהן מתחרה משתמש בסימן מסחר מוגן, יכול בעל הסימן לפנות לבית משפט ולקבל צו מניעה להפסקת השימוש.

חוקי זכויות יוצרים .
חוק זכויות היוצרים מגן על יוצרי יצירות אקספרסיביות, כגון אמנים, צלמים, סופרים ומוזיקאים, ומעניק להם את הזכות הבלעדית להגן על אופן השימוש ביצירותיהם. חשוב לציין כי בניגוד לחוק סימני המסחר, חוק זכויות היוצרים אינו מגן על שמות או כותרות. אחת הדרכים בהן ניתן להבחין בין חוק זכויות יוצרים לבין חוקי סימני המסחר היא בהקשר הפרסומי. חוק סימנים מסחריים יגן בדרך כלל על שם המוצר המפורסם, בעוד שחוק זכויות יוצרים יגן על הביטוי. לדוגמה, המשפט בפרסומת: “אם תנהג במכונית X זו, ללא ספק תבין שהיא בין הטובות בשוק עבור מה שהיא עושה”, היא דוגמה למשהו שיש בו אלמנטים של זכויות יוצרים וסימנים מסחריים.

חוקי סודות מסחריים .
סוד מסחרי הוא “נוסחה, שיטה או מכשיר סודי שנותנים לאדם יתרון על פני מתחרים”. אם בעל הסוד המסחרי נוקט בצעדים סבירים כדי לשמור על “הסוד המסחרי”, בתי המשפט יגינו על בעל הסוד המסחרי מפני חשיפה בלתי מורשית על ידי (1) מרגלים תעשייתיים, (2) מתחרים שרכשו את הסוד המסחרי שלא כדין, (3) עובדי הבעלים של הסוד המסחרי, ו (4) כל מי שיש לו כל סוג של חובה שלא לחשוף את המידע.

חוק רישוי . אף שחוק הרישוי עשוי לעשות שימוש בכל תחומי המשפט לעיל, מדובר בסוג יצירה מספיק פופולרי שהוא ראוי לדיון כלשהו. רישיון הוא מתן הרשאה לעשות משהו עם יצירה או מוצר מוגן אחרת. בעלי זכויות יוצרים, למשל, יכולים לתת הרשאה לאנשים אחרים להעתיק את עבודותיהם, או שבעל סימן מסחר יכול להעניק רישיון לאחר לשימוש בסימן המסחר.

עורכי פטנטים –למה הם מבוקשים כל כך?
ללא ספק, הדרישה הגדולה ביותר לעורכי דין בקניין רוחני היא לאלה שיכולים לבצע עבודות פטנטים. כ -85% מההמלצות של קניין רוחני שאנו מבצעים הן לעורכי פטנטים. לאחר עיון ברישומים באתר שלנו, מוצאים שיש יותר פתחים לעורכי פטנטים מאשר לתחומי עיסוק רבים אחרים יחד. אז השאלה היא, מדוע הביקוש כל כך גבוה?

ראשית, עורכי פטנטים הם נדירים. במהלך חמש השנים האחרונות, אחוז העוסק בעריכת פטנטים בפועל לא עלה כאחוז מכלל עורכי הדין העוסקים בארצות הברית. אחוז עו”ד הפטנטים בהשוואה לכלל עו”ד עמד בעקביות על כ- 11/2 אחוזים. . לדוגמא יש רק כ -20,000 עורכי פטנטים בארצות הברית ופחות בישראל, בעוד שיש הרבה מאוד עורכי דין אחרים.

שנית, כדי להפוך לעורך דין פטנטים מומלץ, לא מספיק להיבחן בבחינת לשכת עורכי הדין נדרש נסיון רב בתחום.

שלישית, אפילו לשבת בלשכת הפטנטים, המבקש זקוק להכשרה מוקדמת ברמה המדעית או הטכנית ברמת התואר הראשון בתחום המדעי או הנדסי (או נקודות זכות משמעותיות באחד התחומים הללו). אמנם יש בהחלט הרבה אנשים המסיימים מדי שנה תארים טכניים ומדעיים, למעטים מאוד מהאנשים האלה עשוי להיות כל אינטרס ללמוד בית ספר למשפטים (ולצבור רמות גבוהות של חובות) מכיוון שהשוק של אנשים אלה הוא טוב במיוחד גם ללא תואר במשפטים. במהלך השנים האחרונות, הביקוש לאנשים שיעשו מחקר ופיתוח גדל במהירות, ורבים מאנשים אלה יכולים בקלות להשיג עבודות על מבלי ללמוד בית ספר למשפטים. כמעט כל אדם המנהל עסק תלוי מחשב יודע כמה קשה למצוא אותו. מתכנתים, למשל.

רביעית, בהנחה שלעורך הפטנטים הפוטנציאלי יש אפילו את ההכשרה הנדרשת בכדי לקבל תוקף לרישוי פטנטים, עליו/היא גם לעבור אותו, ושיעור המעבר לבחינת רישוי הפטנטים נמוך בהרבה מאשר ברוב בחינות הלשכה; בדרך כלל הוא נע בין 28% ל -40%.

חמישית, הביקוש לעורכי פטנטים מתווסף בעובדה שהצורך בפטנטים גדל באופן דרמטי. לדוגמה, מאמר שפורסם לאחרונה קבע כי מספר הפטנטים המונפקים מדי שנה עלה 30-40 אחוזים מאז 1990. במהלך פרק זמן זה, מספר פטנטים על תוכנה עלה בכ -200 אחוזים.

ששית, חשוב גם לציין כי עורכי דין בעלי מומחיות טכנית בתחומים מסוימים נוטים יותר לקבל עבודה כעו”ד פטנטים מאשר סוגים אחרים של עורכי פטנטים. עובדה זו גורמת לכך שמאגר המועמדים הפוטנציאליים לתפקידי פטנטים אף קטן יותר. .אומנם יש בהחלט הבדלים שניתן להצביע עליהם, אך לרוב מומחיות עורכי הפטנטים מתחלקת לקטגוריות הבאות: (1) מדעי החיים, (2) כימיה ותרופות, (3) מדעי החומרים, (4) הנדסת חשמל, (5) פיזיקה, (6) הנדסת מכונות, (7) מכשירים רפואיים ו (8) מדעי המחשב. מבחינת הביקוש,

מדוע עורכי הדין הפטנטים כל כך קשים להשגה?
גיוס עורכי פטנטים הוא ייחודי. עורכי פטנטים, באופן כללי, הם קצת יותר סוכני סיכון מרוב עורכי הדין האחרים. כמו כן, עורכי הפטנטים מודעים לכך שהם מאוד מבוקשים וכי הם נמצאים בשוק של קונים. לפיכך, הם יכולים להרשות לעצמם להיות מאוד בררנים בנוגע להזדמנויות. יתר על כן, מכיוון שעורכי הפטנטים הם מדענים ורגילים מאוד לחשיבה אנליטית ומפורטת, הם כמעט ולא יעשו מהלך אלא אם כן הם חקרו ונשקלו היטב את כל המשתנים של האפשרויות השונות שלהם במה שנראה כפרטים מכריעים.

סוכני פטנטים – מה הם?
סוכני פטנטים אינם עורכי דין, אך הם יכולים לבצע תפקידים מוגבלים מול USPTO ללא תואר במשפטים (בהנחה כי לאדם יש את התואר המדעי/טכנולוגי הנכון ועובר את משרד הפטנטים). חברות רבות אוהבות להעסיק סוכני פטנטים מכיוון שהן יכולות לבצע העמדת פטנטים בשיעור חיוב זול בהרבה מעורך פטנטים רגיל, אשר חלק מהלקוחות מעריכים.

מהי ההבדל בין הגנת פטנטים והגבלת פטנטים?
במילים פשוטות, תובעי פטנטים עוסקים בהגשת ורישום פטנטים ב- USPTO. המונח “העמדה לרישום פטנטים” כולל בדרך כלל ייעוץ לפטנטים (למשל כתיבת חוות דעת בנוגע להמצאה מסוימת כפטנט).

התדיינות לפטנטים דומה יותר להתדיינות כללית, אך הצדדים מתדיינים בסוגיות הנוגעות לפטנטים מסוימים. בניגוד לתובעי פטנטים, מתדייני פטנטים לא צריכים להיות בעלי רקע מדעי. עם זאת, בעל רקע מדעי עוזר מאוד מבחינת הבנת הטכנולוגיה, שלעתים קרובות היא מורכבת ביותר.

בדרך כלל, תביעות פטנטים משתלמות יותר מאשר רישום פטנטים מכיוון שפטנטים הם כה יקרים והימור כל כך גבוה. לדוגמה, אם חברה מאבדת פטנט, היא יכולה להפסיד מיליוני על מיליוני דולרים. לכן, התמונה הגדולה חשובה בהתדיינות לפטנטים, והלקוחות מוכנים הרבה יותר להוציא 1 עד 10 מיליון דולר על הוצאות משפט אם זה אומר לחסוך 10 עד 100 מיליון דולר בטווח הארוך.

מה לגבי סימני מסחר, זכויות יוצרים, רישוי, עורכי דין מבוקשים?
ההזדמנויות לסימני מסחר/זכויות יוצרים ועורכי דין אחרים הם פחות ופחות. ישנן מספר סיבות לכך.

ראשית, תחומי הסימן המסחרי, זכויות היוצרים והרישוי אינם מורכבים כמעט כמו תחום הפטנטים, והם אינם דורשים רקע מדעי או טכני מיוחד. למעשה, לעורכי דין ארגוניים רבים נוח לבצע עבודות סימן מסחריות ברמה בסיסית.

שנית, מכיוון שטירוף הדוט-קום הואט והמחלוקות רבות בדומיין (כאשר אנשים חסרי מצפון רשמו כשמות דומיין סימני מסחר של חברות רבות) נמצאות תחת שליטה רבה יותר, חלה האטה בעבודת סימנים מסחריים לעומת 1998 עד 2000.

שלישית, למרות שיש כמה יוצאי דופן במיוחד לכלל זה ולחלק מהחברות יש שיטות סימן מסחר/זכויות יוצרים מתוחכמות ביותר, למעט מאוד חברות בארצות הברית יש מחלקות רישוי של סימנים מסחריים וזכויות יוצרים. עורכי פטנטים רבים עשויים להידרש לבצע עבודות של סימנים מסחריים וזכויות יוצרים בנוסף לכל תחום התמחותם בתחום הפטנטים. בנוסף, חלק מהאנשים תופסים כי עבודות רישוי של סימנים מסחריים וזכויות יוצרים פחות מחייבות אינטלקטואלית מאשר ביצוע העמדה לרישום פטנטים.

עורכי פטנטים רבים אוהבים לעשות זכויות יוצרים ועבודות סימנים מסחריים מכיוון שזה הפסקה מסוג ביצוע העמדה לרישום פטנטים. בהתאם לכך, חברות ותאגידים רבים אוהבים להציע לעורכי פטנטים מגוון רחב יותר של עבודות בכדי לשמור עליהם מאושרים.

• **תביעות משפטיות בנושא הפרת פטנטים:**

תביעה בגין הפרת פטנט היא פעולה משפטית שנקט בעל פטנט נגד צד שלישי בגין ייצור, מכירה או שימוש במוצר המפר את זכויות הפטנט שלו. אם אתם עומדים בפני תביעה בגין הפרת פטנטים או רוצים להגיש תביעת הפרת פטנטים, חשוב שיהיה לצדכם עורך דין קניין רוחני מיומן ומנוסה.

פנה לעורך הדין המומלץ שלנו לתביעות של הפרת פטנטים.

לחץ [כאן]

• **תביעות משפטיות בנושא הפרת סימן מסחרי:**

הפרת סימן מסחר היא הפרה של הזכויות הבלעדיות של בעל סימן מסחר רשום. תביעה בגין הפרת סימן מסחר היא פעולה משפטית שננקטת על ידי בעל סימן מסחר נגד צד שלישי בגין שימוש בסימן המסחרי שלו ללא רשות או באופן שיוצר בלבול בשוק. אם אתם עומדים בפני תביעה בגין הפרת סימן מסחר או מעוניינים להגיש תביעה בגין הפרת סימני מסחר, חשוב שיהיה לצדכם עורך דין קניין רוחני מיומן ומנוסה.

צור קשר עם עורך הדין המומלץ שלנו לתביעות של הפרת סימנים מסחריים.

לחץ [כאן] לצ’אט בוואטסאפ.

• **תביעות בגין הפרת זכויות יוצרים:**

הפרת זכויות יוצרים היא שימוש בלתי מורשה בחומר המוגן בזכויות יוצרים. תביעה בגין הפרת זכויות יוצרים היא פעולה משפטית שננקטת על ידי בעל זכויות יוצרים נגד צד שלישי על שימוש בחומר המוגן בזכויות יוצרים שלו ללא רשות, כגון העתקת ספר, שיר או סרט. אם אתם עומדים בפני תביעה בגין הפרת זכויות יוצרים או רוצים להגיש תביעה בגין הפרת זכויות יוצרים, חשוב שיהיה לצידכם עורך דין מיומן ומנוסה לקניין רוחני.

פנה לעורך הדין המומלץ שלנו לתביעות בגין הפרת זכויות יוצרים.

לחץ [כאן] לצ’אט בוואטסאפ.

• **תביעות סודיות מסחריות:**

סוד מסחרי הוא כל מידע סודי המעניק לעסק יתרון תחרותי. תביעת סוד מסחרי היא פעולה משפטית שנוקטת חברה נגד עובד לשעבר או מתחרה בגין ניצול לא נכון של סודות מסחריים שלהם, כגון רשימת לקוחות או תהליך ייצור. אם אתם עומדים בפני תביעת סוד מסחרי או מעוניינים להגיש תביעת סוד מסחרי, חשוב שיהיה לצדכם עורך דין קניין רוחני מיומן ומנוסה.

פנה לעורך הדין המומלץ שלנו לתביעות סודיות מסחריות.

לחץ [כאן] לצ’אט ישיר בוואטסאפ.

• **מחלוקות בנושא רישוי פטנטים:**

רישיון פטנט הוא חוזה בין בעל פטנט לבעל רישיון, המעניק לבעל הרישיון רשות להשתמש בטכנולוגיה המוגנת בפטנט. מחלוקת על רישוי פטנט היא מחלוקת משפטית המתעוררת בין שני צדדים על תנאי רישיון פטנט, כגון שיעור התמלוגים או היקף הרישיון. אם אתם עומדים בפני מחלוקת בנושא רישוי פטנט או ברצונכם להגיש תביעת רישוי פטנטים,