עו”ד נוטריון ישראלי בחו”ל | מהו האיגוד הבינלאומי של נוטריונים

האיגוד הבינלאומי של נוטריונים UINL ; ספרדית : Union Internacional del Notariado Latino הוא ארגון לא ממשלתי. מטרתו לקדם, לתאם ולפתח את הפונקציה והפעילויות של נוטריון ברחבי העולם.

עורך דין מומלץ

נוטריון בינלאומי רקע
רוב האומות בעולם משתמשות בשיטת משפט המבוססת על מסורת המשפט האזרחי או על מסורת המשפט המקובל. מסורת המשפט האזרחי התפתחה מהחוק הנתון של העת העתיקה דרך המשפט הרומי, הקודים של תאודוסיוס ויוסטיניאנוס, הקוד הסאליק וקוד נפוליאון.

מסורת זו היא הבסיס למערכות המשפט של יבשת אירופה, אפריקה הפרנקופונית, דרום אמריקה ומדינות המזרח התיכון שהיו בשליטה צרפתית כמו מצרים, לבנון וסוריה, בעוד שמערכות המשפט של סין ויפן לא התפתחה מאותו חוק נתון כמו המשפט האזרחי, הם פיתחו מערכות משפטיות הדומות מבחינה תפקודית למסורת המשפט האזרחי. במסורת המשפט האזרחי, כל משפט נובע ממערכת קוהרנטית של עקרונות משפטיים הכלולים בקוד כתוב שסופק או נחקק על ידי הריבון.

מסורת המשפט האזרחי תוארה כ”כל דבר שאינו מותר אסור”. בעוד שחוקרים מצאו עקבות של מסורת המשפט המקובל במשפט הרומי העתיק, מסורת המשפט המקובל נובעת בעיקרה מהמיזוג של שיטת המשפט הסקסונית והנורמנית לאחר שכבש ויליאם הראשון את אנגליה בשנת 1066. מסורת המשפט המקובל היא הבסיס של מערכות המשפט שֶׁלבריטניה הגדולה (למעט סקוטלנד, ארצות הברית (למעט לואיזיאנה ופורטו ריקו), קנדה, אוסטרליה, קפריסין, הודו, פקיסטן ואפריקה האנגלופון. במסורת המקובלת, המשפט מפותח באמצעות החלטות של שופטים המתקבלות בפתרון תיקים בפועל. מסורת המשפט המקובל תוארה כ”כל דבר שאינו אסור מותר”. בתחילת המאה העשרים ואחת, כל מסורת משפטית מאמצת יותר ויותר מאפיינים חיוניים של מערכת המשפט האחרת. הדין של מערכות המשפט המקובל הופך לסטטוטורי יותר.

המשפט של מערכות המשפט האזרחי נעשה יותר ויותר בהכרעות שיפוטיות ובפרשנויות של הוראות הקוד האזרחי.
הנוטריון המשפטי האזרחי הוא רק מאפיין נוסף של מסורת המשפט האזרחי שזוכה להתייחסות רצינית יותר ויותר בתחומי השיפוט של המשפט המקובל.

 

שמות של הארגון
השם הספרדי של הארגון Union Internacional del Notariado Latino מתייחס לנוטריון המשפט האזרחי שהוא מונח שניתן להחלפה עם נוטריונים לטיניים, בעצמו קיבל את שמו מהמדינה הדוברת לטינית ברומא העתיקה ואילו שורשיו של נוטריון המשפט האזרחי.

לקודקס יוסטיניאנוס של רומא העתיקה היה חלק גדול בעיצוב החוקים של מדינות המשפט האזרחי שמקורן ביבשת אירופה והרחיב את המושבות שלהן מעבר לים, כולל אך לא רק אמריקה הלטינית וכמה מושבות ספרדיות ופורטוגזיות, אשר ידועות מאוחר יותר בשםמדינות לטיניות.

מאז המאה העשרים, עם עצמאותן של מדינות רבות שנכבשו או התיישבו בעבר על ידי מדינות יבשת אירופה ופתיחתה של יפן, מלחמת העולם השנייה ובעקבותיה דה-קולוניזציה של הטריטוריות המושבות שנותרו, המלחמה הקרה ונפילת ברית המועצות והיווצרותה שלאחריה הפדרציה הרוסית, גם ארצות הברית מפשירה עם סין, השפיעה על הפרקטיקה של המשפט האזרחי ועל הנוטריונים שלו להיות נפוצה יותר, החל מהקולוניזציה האירופית במאה השישים עד התשעים, שבה השלטון האירופי אילץ אנשים ילידים בכמה טריטוריות לעקוב אחר החוק האזרחי האירופי היבשתי, ולאחר מכן עם מעבר יפן ל מדיניות ממוקדת יותר בחוק האזרחי, דה-קולוניזציה במהלך מלחמת העולם השנייה שהותירה מדינות רבות שהושבו בעבר כדי לקבל עצמאות ועדיין ישנה מדיניות חוק אזרחית, הוספת מדינות נוספות המפעילות מדיניות חוק אזרחית, ההפשרה של סין שהובילה את סין למדינה קומוניסטית במשפט האזרחי, ובכך יצירת ה-UINL כאיחוד מקצועי בין מדינות המשפט האזרחי הופכת לבלתי נמנעת.

ה-UINL פועל כעת כארגון גג עבור כל הנוטריונים המורשים בציבור בעולם ולא רק לאלה ממדינות לטיניות,

מטרות
לקדם וליישם את עקרונות היסוד של המערכת הנוטריונית המשפט האזרחי ואת עקרונות הדאנטולוגיה הנוטריונית;
לייצג את הנוטריאט בארגונים בינלאומיים ולשתף פעולה עם;
שיתוף פעולה עם גופים לאומיים ורשויות מוסדיות בכל מדינה;
ללמוד משפטים בתחום הפעילות הנוטריונית ולשתף פעולה להרמוניה של חקיקה לאומית ברמה בינלאומית;
לקדם, לארגן ולפתח הכשרה מקצועית ולתמוך בעבודות מדעיות בתחום הנוטריוני;
ללמוד ולאסוף באופן שיטתי חקיקה על המוסד הנוטריוני למשפט אזרחי;
לקדם קונגרסים, כנסים ומפגשים בינלאומיים.

היסטוריה וגופים
הארגון, שהוקם על ידי 19 מדינות בעת הקמתו ב-1948, כולל 87 מדינות נכון לאוגוסט 2018, מתוכן 22 מתוך 28 המדינות החברות באיחוד האירופי ו-15 מתוך 19 מדינות ה-G20, ובכך מראה את הרחבת מערכת המשפט האירופית. כיום הוא קיים בכמעט 120 מדינות, הכוללות 2/3 מאוכלוסיית העולם ומהווה למעלה מ-60% מהתוצר המקומי הגולמי העולמי.

בהנהלת ועדת היגוי שהוקמה על ידי 28 חברי מועצה, הגוף המחליט הוא האסיפה הכללית של הנוטריונים החברים, כאשר לכל מדינה יש קול אחד ללא קשר לחשיבותה. הוא כולל גם מועצה כללית שנוסדה על ידי 172 חברים וועדות יבשתיות וביניבשתיות הפועלות מנקודת מבט מדעית הכשרה מקצועית ומחקר), אסטרטגית (פיתוח), כלכלית (רשתות ופעילויות) וסוציולוגיות זכויות אדם והגנה חברתית).

ל-UINL יש מועצת מנהלים הפועלת ככוח המבצע בגוף, מועצה כללית בתוך הגוף שתפקידה להציע הצעות, אסיפה של הגופים החברים-נוטריונים ומספר רב של ועדות ונציבים כולל ועדות יבשתיות.

ונציבים לענייני אפריקה, אמריקה ואירופה, ועדות ונציבים בין-יבשתיים שונים לרבות אלה בנושא זכויות אדם, אתיקה, יחסי ציבור והוועדה הבינלאומית לשיתוף פעולה נוטריוני (CCNI)

נשיאות
האיגוד בוחר נשיא האיגוד באסיפה הכללית של נוטריונים חברים, האסיפה המוסדית של האיגוד הבינלאומי של הנוטריונים, לכהונה של שלוש שנים.
כדי להיות כשיר לבחירה, על המועמד להיות נוטריון מאחד מהנוטריונים הפעילים החברים.
הנשיאה הנוכחית של האיגוד היא כריסטינה נעמי ארמלה, נוטריון מקצועי מהנוטריון הארגנטינאי, שנבחרה בעצרת הכללית ה-29 של הקונגרס בנובמבר 2019.

 

חברות
החברות מורכבת מנוטריאטים ממדינות ריבוניות במשפט אזרחי או ממדינות שאינן ריבוניות. קוויבק ולונדון חברות במקום קנדה ובריטניה בגלל נוכחותם של נוטריונים באזורים אלה, דבר שלא נפוץ במדינות המשפט המקובל ללא כוונת מילים). אמנם יש גם נוטריונים במדינות אחרות במשפט המקובל כמו מישיגן בארצות הברית, אך חובתם שונה בדרגות שונות מבחינת אישור מסמכים משפטיים, כאשר הנוטריון הוא ידו המושטת של מזכיר המדינה ללגליזציה של כל מסמך. במדינות אלבמה ופלורידה _, תחת קוד Alabama 1975§ 36-20-50 et. seq. ו-Florida State § 118.10, juncto Florida ADC 1C-18.001 et. בהמשך, חוק קיים המאפשר נוטריונים במשפט אזרחי עשויים לאפשר לאותן מדינות להצטרף ל-UINL כחברה לא עצמאית במדינה, בדומה לקוויבק וללונדון, אך עד כה אף אחת מהמדינות הללו לא הצטרפה. לפיכך אין מדינה בארצות הברית ורק טריטוריה אחת פורטו ריקו המוסמכת כחברה ב-UINL.
בתחום עבודתם, פעולתם דומה לנוטריונים היבשתיים באירופה.
לבנון ובלארוס הן החברות האחרונות, שהצטרפו ב-2018 וב-2019, בהתאמה.

דרום קוריאה
הרפובליקה של מולדובה
הרפובליקה של צפון מקדוניה
רומניה
הפדרציה הרוסית
סן מרינו
סנגל
סרביה
סלובקיה
סלובניה
סְפָרַד
שוויץ
ללכת
תוניסיה
טורקיה
אוקראינה
אורוגוואי
עיר הותיקן
ונצואלה
וייטנאם

ליטא
לונדון ( בריטניה )
לוקסמבורג
מדגסקר
מלי
מלטה
מאוריטניה
מאוריציוס
מקסיקו
מונקו
מונגוליה
מונטנגרו
מָרוֹקוֹ
הולנד
ניקרגואה
ניז’ר
פנמה
פרגוואי
פרו
פּוֹלִין
פורטו ריקו ( ארצות הברית )
פּוֹרטוּגָל
קוויבק ( קנדה )

קרואטיה
קובה
הרפובליקה הצ’כית
הרפובליקה הדומיניקנית
אקוודור
אל סלבדור
אסטוניה
צָרְפַת
גאבון
גאורגיה
גֶרמָנִיָה
יָוָן
גואטמלה
גינאה
האיטי
הונדורס
הונגריה
אִינדוֹנֵזִיָה
אִיטַלִיָה
יפן
קוסובו
לטביה
לבנון

אלבניה
אלג’יריה
אנדורה
ארגנטינה
אַרְמֶנִיָה
אוֹסְטְרֵיָה
בלארוס
בלגיה
בנין
בוליביה
בוסניה והרצגובינה
בְּרָזִיל
בולגריה
בורקינה פאסו
קמרון
הרפובליקה המרכז – אפריקאית
צ’אד
צ’ילה
חרסינה
קולומביה
קונגו
קוסטה ריקה
חוף השנהב
איגוד הנוטריון הלאומי

נקרא בעבר איגוד הנוטריון של קליפורניה
האגודה הלאומית לנוטריון NNA הוא ארגון אמריקאי בשדרות 9350 De Soto, Chatsworth, קליפורניה, המספק חינוך לנוטריונים ולגבי הציבור. זה דומה לאגודת הנוטריונים האמריקאית.

היסטוריה
במקור איגוד הנוטריון של קליפורניה, הוא הוקם בשנת 1957 על ידי ריימונד סי רוטמן כדי לתמוך בנוטריון בקליפורניה עם משאבים וכלים חינוכיים לביצוע טוב יותר את תפקידם בחברה. בשנת 1964 התרחבה איגוד הנוטריון של קליפורניה והפכה לאיגוד הנוטריון הלאומי (NNA). עם הרחבה זו הגיעו שירותים חדשים לרבות סמינרים, המוקד הטלפוני והכנס השנתי של האגודה הלאומית לנוטריון.

בשנת 1973, האגודה הלאומית לנוטריון שיתפה פעולה עם בית הספר למשפטים של ייל כדי ליצור את חוק הנוטריון האחיד, שהפך לחוק הנוטריון המופת כאשר תוקן ב-1984. הוא תוקן שוב ב-2002 וב-2010. יותר מ-40 מדינות דבקו בחוקים שלהם בחלקים של חוק הנוטריון לדוגמה. החוק האחיד על הליכים נוטריונים, שפורסם על ידי ועדת החוק האחיד, מספק חלופה לחוק הנוטריון לדוגמה.

האגודה הלאומית לנוטריון אחראית גם על הקוד הנוטריוני של האחריות המקצועית, שפורסם לראשונה ב-1998.

 

העמותה מופיעה לעתים כמקור מידע על ידי סוכנויות המדינה האחראיות לנוטריונים.

מומחה מהאגודה צוטט בעיתון לאחר שנוטריון נעצר בגין הונאת בחירות בחתימות נוטריון שגוי.