מה זה ביטקוין ואיך זה עובד? מטבעות קריפטוגרפיים

מעבר לכך שהביטקוין הוא המטבע הקריפטוגרפי הראשון, אלא שהוא גם הידוע ביותר מבין יותר מ -5,000 מטבעות הקריפטו שקיימים כיום. התקשורת הפיננסית מכסה בשקיקה כל ירידה דרמטית חדשה בשינויי קיבה ובכך, מה שהופך את הביטקוין לחלק בלתי נמנע מהנוף.

עורך דין מומלץ

אמנם התנודתיות הפרועה עשויה לייצר כותרות נהדרות, אך היא כמעט לא הופכת את הביטקוין לבחירה הטובה ביותר עבור משקיעים מתחילים או אנשים המחפשים מאגר ערך יציב. הבנת התוכנות והמידע יכול להיות מסובך – בואו נסתכל מקרוב על אופן הפעולה של ביטקוין.


07/09/2021 ענקיות המזון המהיר מקדונלד’ס ופנדה אקספרס החלו שניהם לקבל ביטקוין כאמצעי תשלום באל סלבדור לאחר שהמדינה הפכה לראשונה לאימוץ המטבע המטבע כמטבע חוקי.

אל סלבדור הפכה ביום שלישי לממשלה הריבונית הראשונה שאימצה את הביטקוין כמטבע חוקי לצד המטבע הקיים שלה, הדולר האמריקאי. היא מאפשרת לתושבי המדינה לשלם מסים וחובות אחרים באמצעות ביטקוין, ולעסקים להרחיב את אפשרויות התשלום שלהם למטבעות הקריפטו.

חדשות ביטקיון

0810/2021

גארי גנסלר SEC

גארי גנסלר רוצה שהקונגרס יגבה את ה- SEC בהסדרת תחום הקריפטו

יו”ר רשות ניירות ערך ובורסה בארצות הברית גנסלר כי תעודת סל עתידית לביטקוין העומדת בכללים המחמירים של ה- SEC לקרנות נאמנות בדרך לאישור. מאז 2013, ה- SEC דחתה מספר ניסיונות ליצור תעודת סל ביטקוין, תוך ציון פוטנציאל של מניפולציה במחירים.

שוק הביטקוין עלול להתחמם בקרוב, מגמה זו נגרמת כתוצאה מציפיות לאישור תעודות הסל על ידי הוועדה לניירות ערך ולבורסות (SEC ארצות הברית), סוחרי ביטקוין וקריפטו עשויים להגיב בהגברת הרכישות במקרה של אישורים.
מחקר עצמאי של Fundstrat ציין השבוע כי גנסלר נראה פתוח לרעיון של תעודת סל עתידיות לביטקוין וקרן כזו עשויה למשוך יותר תשומת לב מאשר חוסר העניין עד כה בקרנות נאמנות לביטקוין.

מחיר Ethereum בדולר ארה”ב

 

תחזית מחיר ביטקוין

 

תחזית מחיר ביטקוין בדולר ארה”ב

 

ביטקוין דולר

 

מחיר Dogecoin USD‏

 

מחיר מניית ביטקוין


 

מהו ביטקוין?
ביטקוין הוא מטבע דיגיטלי מבוזר שתוכלו לקנות, למכור ולהחליף ישירות, ללא מתווך כמו בנק. היוצר של ביטקוין, סאטושי נקאמוטו, תיאר במקור את הצורך במערכת תשלומים אלקטרונית המבוססת על הוכחה קריפטוגרפית במקום אמון.

כל עסקה בביטקוין שבוצעה אי פעם קיימת בספר חשבונות ציבורי הנגיש לכולם, מה שהופך את העסקאות לקשות לביטול וקשה לזייף. זה לפי תכנון: הליבה לאופיים המבוזר שלהם, ביטקוינים אינם מגובים על ידי הממשלה או כל מוסד מנפיק, ואין שום דבר שמבטיח את ערכם מלבד ההוכחה האפויה בלב המערכת.

הסיבה שבגללה זה שווה כסף היא פשוט בגלל שאנחנו, כאנשים, החלטנו שיש לו ערך – זהה לזהב.
מאז השקתו הציבורית בשנת 2009, הביטקוין עלה באופן דרמטי בערכו. אף שנמכר פעם במחיר נמוך מ -150 דולר למטבע, נכון ל -1 במרץ 2021, ביטקוין אחד נמכר כעת בכמעט 50,000 דולר. בגלל ההיצע שלה מוגבל ל -21 מיליון מטבעות, רבים מצפים מחירה לשמור רק עולה ככל שעובר הזמן, במיוחד כאשר יותר גדולים, משקיעים מוסדיים להתחיל בטיפול זה כסוג של זהב דיגיטלי לגידור כנגד השוק התנודתיות ואת האינפלציה .

איך לסחור במטבעות דיגיטליים

תשלום באמצעות ביטקוין

מה אפשר לקנות בביטקוין

איך לסחור בביטקוין

מסחר במטבעות וירטואלים

מסחר במטבעות דיגיטליים

מסחר יומי בביטקוין

מסחר בביטקוין

קורס מסחר במטבעות דיגיטלייםביטקוין

זירת מסחר בביטקוין

זירות מסחר בקריפטו

ביטקוין מניה

מיסוי מטבעות דיגיטליים

קורס ביטקוין חינם

איך עובד הביטקוין?
הביטקוין בנוי על רשומה דיגיטלית מבוזרת הנקראת בלוקצ’יין. כפי שהשם מרמז, בלוקצ’יין הוא גוף נתונים מקושר, המורכב מיחידות המכונות בלוקים המכילות מידע על כל עסקה ועסקה, כולל תאריך ושעה, ערך כולל, קונה ומוכר, וקוד מזהה ייחודי לכל בורסה. הערכים נמתחים בסדר כרונולוגי ויוצרים שרשרת בלוקים דיגיטלית.

ברגע בלוק מתווסף blockchain, הוא הופך להיות נגיש לכל מי שרוצה לצפות בה, מתנהג כמו לדג’ר ציבורי של עסקות מטבע מבוזר.

Blockchain מבוזרת, מה שאומר שהיא לא נשלטת על ידי ארגון אחד. זה כמו גוגל דוק שכל אחד יכול לעבוד עליו. אף אחד לא הבעלים של זה, אבל כל מי שיש לו קישור יכול לתרום לזה. וכשאנשים שונים מעדכנים אותו, גם העותק שלך מתעדכן.

למרות שהרעיון שכל אחד יכול לערוך את הבלוקצ’יין עשוי להישמע מסוכן, זה בעצם מה שהופך את הביטקוין לאמין ובטוח. על מנת להוסיף חסימת עסקאות לבלוקצ’יין ביטקוין, יש לאמת אותו על ידי מרבית כל מחזיקי הביטקוין, והקודים הייחודיים המשמשים לזיהוי ארנקים ועסקאות המשתמשים חייבים להתאים לדפוס ההצפנה הנכון.

קודים אלה הם מספרים אקראיים ארוכים, מה שהופך אותם לקשים להפליא בהפקה במרמה. למעשה, לרמאי שמנחש את קוד המפתח לארנק הביטקוין שלך יש סיכויים זהים לזה של מישהו שזוכה בהגרלת פאוורבול תשע פעמים ברציפות, על פי בריאן לוטי מ- Crypto Aquarium. רמה זו של קודי אימות בלוקצ’יין אקראיים סטטיסטיים, הנחוצים לכל עסקה, מפחיתה מאוד את הסיכון שמישהו יכול לבצע עסקאות הונאה של Bitcoin.

איך עובד כריית ביטקוין?
כריית ביטקוין היא תהליך הוספת עסקאות חדשות לבלוקצ’יין ביטקוין. זו עבודה קשה. אנשים שבוחרים לכרות את הביטקוין משתמשים בתהליך הנקרא הוכחת עבודה, תוך פריסת מחשבים במרוץ לפתרון חידות מתמטיות המאמתות עסקאות.

כדי לפתות את הכורים להמשיך ולמרוץ לפתור את החידות ולתמוך במערכת הכוללת, קוד הביטקוין מתגמל את הכורים עם ביטקוין חדש. כך נוצרים מטבעות חדשים ונוספות עסקאות חדשות לבלוקצ’יין.

בימים הראשונים יכול היה האדם הממוצע לכרות את הביטקוין, אך זה כבר לא המקרה. קוד הביטקוין נכתב בכדי להפוך את פתרון החידות שלו למאתגר יותר ויותר לאורך זמן, ודורש יותר ויותר משאבי מחשוב. כיום, כריית ביטקוין דורשת מחשבים חזקים וגישה לכמויות אדירות של חשמל זול בכדי להצליח.

כריית ביטקוין משלמת גם פחות ממה שהיה בעבר, מה שמקשה עוד יותר להחזיר את עלויות החישוב והחשמל העולות. בשנת 2009, כשהטכנולוגיה הזו יצאה לראשונה, בכל פעם שקיבלתם חותמת, קיבלתם כמות הרבה יותר גדולה של ביטקוין מאשר היום. יש יותר ויותר עסקאות [עכשיו, אז] הסכום שאתה משלם עבור כל חותמת הוא פחות ופחות. לפי 2140, ההערכה היא כי כל הביטקוינים יכנסו למחזור, כלומר כרייה לא תשחרר מטבעות חדשים, וכורים עשויים להצטרך להסתמך על דמי עסקה.

כיצד להשתמש בביטקוין
בשנת העם האמריקאי בדרך כלל להשתמש ביטקוין כהשקעה אלטרנטיבית, עוזר לגוון את תיק מלבד מניות ו אגח . אתה יכול גם להשתמש בביטקוין לביצוע רכישות, אך מספר הספקים המקבלים את המטבע הקריפטוגרפי עדיין מוגבל.

חברות גדולות שמקבלות ביטקוין כוללות את Overstock, AT&T ו- Twitch. ייתכן שתגלה שגם כמה קמעונאים מקומיים קטנים או אתרים מסוימים לוקחים ביטקוין, אך תצטרך לחפור קצת.

עם זאת, PayPal הודיעה כי היא תאפשר את מטבע הקריפטוגרפיה כמקור מימון לרכישות השנה, ומימון רכישות על ידי המרה אוטומטית של אחזקות קריפטו למטבע פיאט עבור המשתמשים.

יש להם 346 מיליון משתמשים והם מחוברים ל- 26 מיליון סוחרים.
אתה יכול גם להשתמש בשירות המאפשר לך לחבר כרטיס חיוב לחשבון הקריפטו שלך, כלומר אתה יכול להשתמש בביטקוין באותו אופן שבו אתה משתמש בכרטיס אשראי. זה בדרך כלל כולל גם ספק פיננסי שממיר באופן מיידי את הביטקוין שלך לדולרים. Crypto.com ו- CoinZoom הם שני שירותים שיש להם רגולציה בארה”ב.

במדינות אחרות – במיוחד כאלו עם מטבעות פחות יציבים – אנשים משתמשים לעיתים במטבעות קריפטוגרפיים במקום במטבע שלהם.

ביטקוין מספק הזדמנות לאנשים לאחסן ערך מבלי להסתמך על מטבע שמאחוריו ממשלה, זה נותן לאנשים אפשרות לגדר תרחיש במקרה הגרוע ביותר. אתה כבר רואה אנשים במדינות כמו ונצואלה, ארגנטינה, זימבבואה – במדינות שחובות מאוד, הביטקוין מקבל משיכה אדירה.

עם זאת, כאשר אתה משתמש בביטקוין כמטבע ולא כהשקעה בארהב, אתה צריך להיות מודע להשלכות מס מסוימות .

איך קונים ביטקוין
רוב האנשים קונים ביטקוין בבורסות, כגון Coinbase . בורסות מאפשרות לך לקנות, למכור ולהחזיק מטבעות קריפטוגרפיים, והקמת חשבון דומה לפתיחת חשבון תיווך – יהיה עליך לאמת את זהותך ולספק מקור מימון כלשהו, כגון חשבון בנק או כרטיס חיוב.

הבורסות העיקריות כוללות את Coinbase, Kraken ו- Gemini. אתה יכול גם לקנות ביטקוין אצל מתווך כמו רובינודה.

לא משנה היכן אתה קונה את הביטקוין שלך, תזדקק לארנק דיגיטלי בו ניתן לאחסן אותו. זה יכול להיות מה שנקרא ארנק חם או ארנק קר. ארנק חם (נקרא גם ארנק מקוון) מאוחסן על ידי מרכזיה או ספק בענן. ספקי ארנקים מקוונים כוללים את Exodus, Electrum ו- Mycelium. ארנק קר (או ארנק נייד) הוא מכשיר לא מקוון המשמש לאחסון ביטקוין ואינו מחובר לאינטרנט. אפשרויות ארנק סלולריות מסוימות כוללות את Trezor ו- Ledger.

כמה הערות חשובות לגבי רכישת ביטקוין: אמנם ביטקוין הוא יקר, אך ניתן לקנות ביטקוין חלקי מספקים מסוימים. יהיה עליך גם לחפש עמלות, שהם בדרך כלל אחוזים קטנים מסכום העסקה שלך בקריפטו, אך באמת יכולים להוסיף רכישות בדולרים קטנים. לבסוף, שים לב שרכישות ביטקוין אינן מיידיות כמו שרכישות הון רבות אחרות לכאורה הן. מכיוון שהכורים חייבים להיות מאומתים על ידי הכורים, ייתכן שיידרשו לך 10-20 דקות לפחות עד שתראה את רכישת הביטקוין שלך בחשבונך.

כיצד להשקיע בביטקוין
כמו מניה, תוכלו לקנות ולהחזיק ביטקוין כהשקעה . אתה יכול אפילו לעשות זאת כעת בחשבונות פרישה מיוחדים הנקראים Bitcoin IRAs .

לא משנה היכן תבחרו להחזיק את הביטקוין שלכם, הפילוסופיות של האנשים כיצד להשקיע אותו משתנות: יש שקונים ומחזיקים לטווח ארוך, יש שקונים ושואפים למכור לאחר ראלי מחירים, ואחרים מהמרים על ירידת מחירו. מחיר הביטקוין לאורך זמן חווה שינויי מחירים גדולים, ונמוך רק ב -5,165 $ וב -28,990 $ בשנת 2020 בלבד.

במקומות מסוימים אנשים עשויים להשתמש בביטקוין כדי לשלם עבור דברים, אבל האמת היא שזה נכס שנראה שהוא יעלה בערכו יחסית מהר למשך זמן מה. אז למה שתמכור משהו שיהיה שווה הרבה יותר בשנה הבאה ממה שהוא היום? רוב האנשים המחזיקים בה הם משקיעים ארוכי טווח.

צרכנים יכולים גם להשקיע בקרן נאמנות של ביטקוין על ידי רכישת מניות של קרן ביטקוין אפור (GBTC), אם כי כרגע היא פתוחה רק למשקיעים מוכרים שמרוויחים לפחות 200,000 דולר או ששווי נקי של מיליון דולר לפחות. פירוש הדבר שרוב האמריקאים אינם מסוגלים לקנות אותו. בקנדה, לעומת זאת, השקעות מגוונות בביטקוין הופכות לנגישות יותר. בחודש פברואר 2021, מטרת תעודת סל ביטקוין (BTCC) החלה להיסחר בתעודת סל ביטקוין הראשונה בעולם, וגם תעודת סל Evolve Bitcoin (EBIT) אושרה על ידי נציבות ניירות ערך באונטריו. משקיעים אמריקאים המחפשים חשיפה לביטקוין או ביטקוין עשויים לשקול תעודות סל של בלוקצ’יין שמשקיעות בטכנולוגיה העומדת בבסיס מטבעות קריפטוגרפיים.

הערה חשובה, אף על פי שקרנות מבוססות קריפטו עשויות להוסיף פיזור לאחזקות הקריפטו ולהפחית מעט את הסיכון, אך הן עדיין נושאות סיכון משמעותי יותר וגובות עמלות גבוהות בהרבה מאשר קרנות אינדקס רחבות עם היסטוריות של תשואות יציבות. משקיעים המעוניינים לצמוח עושר בהתמדה עשויים לבחור בקרנות נאמנות וסחר בבורסה (ETF) מבוססות אינדקס .

קניית ביטקוין

שעות מסחר ביטקוין

חוזים עתידיים ביטקוין

כריית ביטקוין חשמל

חדשות ביטקוין היום

ביטקוין בשיא

ביטקוין ישראל

איך לבנות מחשב לכריית ביטקוין

ירושה של ביטקוין
גם אם אתה מאחסן את הביטקוין שלך בצורה מאובטחת, ייתכן היורשים שלך לא יוכלו לגשת לביטקוין שנצבר למקרה שתמות או תהיה לא כשיר לתקשר. זה הכרחי להגדיר תוכנית ירושה כדי להקל על המוטבים שלך ליהנות מהביטקוין המאוחסן שלך.

תוכניות הירושה הטובות ביותר של ביטקוין כוללות נאמן שאיתו תוכל לשתף את מיקומי הארנקים הקשיחים שלך, רשימות של ארנקים חמים וכתובות של ארנקי ההחלפה שלך. לחילופין, ניתן לפנות לשירותיו של עורך דין לענייני משפחה ולנסח צוואה.

האם כדאי לקנות ביטקוין עכשיו?
באופן כללי, מומחים פיננסיים רבים תומכים ברצונם של לקוחותיהם לקנות מטבעות קריפטוגרפיים, אך הם אינם ממליצים עליה אלא אם הלקוחות מביעים עניין. הדאגה הגדולה ביותר עבורנו היא אם מישהו רוצה להשקיע בקריפטו וההשקעה שהם בוחרים לא מצליחה, ואז פתאום הם לא יכולים לשלוח את ילדיהם לאוניברסיטה. אז זה לא היה שווה את הסיכון.

האופי הספקולטיבי של המטבע הקריפטוגרפי מביא כמה מתכננים להמליץ עליו עבור השקעות צד של הלקוחות. יש שקוראים לזה חשבון וגאס, בואו נשמור על זה מנקודת המבט האמיתית שלנו לטווח הארוך, ודא שהוא לא יהפוך לחלק גדול מדי מהתיק שלך.

במובן אמיתי מאוד, הביטקוין הוא כמו מניה אחת ויועצים לא ימליצו להכניס חלק נכבד מהתיק שלך לחברה אחת. לכל היותר, מתכננים מציעים להכניס לא יותר מ -1% עד 10% לביטקוין אם אתה נלהב מכך. אם זו הייתה מניה אחת, לעולם לא היית מקצה לה חלק משמעותי מהתיק שלך.

 


10 מטבעות הקריפטו המובילים מעודכן 2021

 

מביטקוין ואת’ריום ועד דוג’קוין וקשר, יש אלפי מטבעות קריפטו שונים שיכולים להפוך אותו למדהים כשתתחיל לראשונה בעולם הקריפטו.

אלה הם 10 המטבעות הקריפטוגרפיים המובילים על בסיס שווי השוק שלהם, או השווי הכולל של כל המטבעות הנמצאים כיום במחזור.

1. Bitcoin (BTC)
2. Ethereum (ETH)
3. Binance Coin (BNB)
4. Cardano (ADA)
5. Tether (USDT)
6. XRP (XRP)
7. Dogecoin (DOGE)
8. USD Coin (USDC)
9. Polkadot (DOT)
10. Solana (SOL)

1. ביטקוין (BTC)
שווי שוק: מעל 856 מיליארד דולר

Bitcoin (BTC), שנוצר בשנת 2009 על ידי מישהו בשם הבדוי Satoshi Nakamoto , הוא המטבע המקורי. כמו ברוב המטבעות הקריפטוגרפיים, BTC פועל על בלוקצ’יין , או על עסקאות רישום פנקסים המופצות ברשת של אלפי מחשבים. מכיוון שחייבים לאמת תוספות לספרי החשבונות המבוזרים על ידי פתרון חידה קריפטוגרפית, תהליך שנקרא הוכחת עבודה, הביטקוין נשמר מאובטח ושמור מפני רמאים.

המחיר של הביטקוין זינק מכיוון שהוא הפך לשם דבר. לפני חמש שנים תוכל לרכוש ביטקוין בכ -500 דולר. החל מאוגוסט 2021, מחירו של ביטקוין יחיד היה מעל 45,000 דולר. מדובר בצמיחה של כ -8,900%.

2. אתריום (ETH) Ethereum
שווי שוק: מעל 357 מיליארד דולר

מטבע קריפטוגרפי וגם פלטפורמת בלוקצ’יין , Ethereum הוא מועדף על מפתחי תוכניות בגלל היישומים הפוטנציאליים שלה, כמו מה שנקרא חוזים חכמים המבוצעים אוטומטית כאשר מתקיימים התנאים ואסימונים לא פטרייתיים ( NFT ).

אתריום חוותה גם צמיחה אדירה. בתוך חמש שנים בלבד, מחירו נע מכ -11 דולר ליותר מ -3,000 דולר, יותר ויותר מ -27,000%.

3. מטבע Binance Coin (BNB)
שווי שוק: מעל 70 מיליארד דולר

מטבע Binance הוא סוג של מטבע קריפטוגרפי שבו אתה יכול לסחור ולשלם עמלות על Binance , אחת מפלטפורמות הקריפטו הגדולים בעולם.

מאז השקתו בשנת 2017, Binance Coin הרחיבה את העבר אך ורק על מנת להקל על עסקאות בפלטפורמת החליפין של Binance. כעת, ניתן להשתמש בו למסחר, לעיבוד תשלומים או אפילו להזמנת סידורי נסיעות. ניתן גם לסחור או להחליף אותו לצורות אחרות של מטבעות קריפטוגרפיים, כגון Ethereum או Bitcoin.

המחיר שלה בשנת 2017 היה 0.10 דולר בלבד; באוגוסט 2021 הוא עלה ליותר מ -419 $, רווח של כמעט 419,000%.

4. Cardano (ADA)
שווי שוק: מעל 69 מיליארד דולר

הצטרף קצת מאוחר יותר לזירת הקריפטו, שיטה זו מאיצה את זמן העסקה ומקטינה את צריכת האנרגיה וההשפעה הסביבתית על ידי הסרת ההיבט התחרותי ופתרון הבעיות של אימות עסקאות הקיימות בפלטפורמות כמו ביטקוין. Cardano פועל גם כמו Ethereum כדי לאפשר חוזים חכמים ויישומים מבוזרים , המופעלים על ידי ADA, המטבע המקורי שלו.

לאסימון ADA של Cardano הייתה צמיחה יחסית צנועה בהשוואה למטבעות קריפטו מרכזיים אחרים. בשנת 2017 המחיר של ADA עמד על 0.02 $. החל מאוגוסט 2021 מחירו היה 2.11 דולר. מדובר בעלייה של למעלה מ -10,000%.

5. Tether (USDT)
שווי שוק: מעל 64 מיליארד דולר

שלא כמו כמה צורות אחרות של מטבעות קריפטוגרפיים, Tether היא מטבע יציב, כלומר הוא מגובה במטבעות פיאט כמו דולר אמריקאי ויורו ושומר באופן היפותטי על ערך שווה לאחת העדות. בתיאוריה, פירוש הדבר שהערך של Tether אמור להיות עקבי יותר מאשר מטבעות קריפטוגרפיים אחרים, והוא מועדף על ידי משקיעים שחוששים מהתנודתיות הקיצונית של מטבעות אחרים.

6. XRP (XRP)
שווי שוק: מעל 52 מיליארד דולר

XRP נוצר על ידי כמה מאותם מייסדים כמו Ripple , חברת טכנולוגיה דיגיטלית ועיבוד תשלומים, וניתן להשתמש ב- XRP באותה רשת כדי להקל על חילופי סוגים שונים של מטבעות, כולל מטבעות fiat ומטבעות קריפטוגרפיים גדולים אחרים.

בתחילת 2017, מחיר ה- XRP היה 0.006 דולר. החל מאוגוסט 2021 מחירו הגיע ל -1.14 דולר, שווה לעלייה של כמעט 19,000%.

7. Dogecoin (DOGE)
שווי שוק: מעל 40 מיליארד דולר

Dogecoin היה נושא חם בזכות מפורסמים ומיליארדרים כמו אילון מאסק. Dogecoin, שהתחילה מפורסמת כבדיחה בשנת 2013, הפכה במהירות לאופציה בולטת של קריפטו, הודות לקהילה ייעודית וממים יצירתיים. בניגוד לקריפטו רבים אחרים, כגון ביטקוין, אין הגבלה על מספר הדוקוינים שניתן ליצור, מה שמשאיר את המטבע חשוף לפיחות ככל שההיצע גדל.

המחיר של Dogecoin בשנת 2017 היה 0.0002 $. באוגוסט 2021 המחיר שלה היה 0.31 דולר – עלייה של 154,900%.

8. מטבע USD Coin (USDC)
שווי שוק: מעל 23 מיליארד דולר

בדומה ל- Tether, מטבע USD (USDC) הוא מטבע יציב, כלומר הוא מגובה בדולר ארה”ב ומכוון ליחס של 1 דולר ל -1 דולר. USDC מופעל על ידי Ethereum, ותוכל להשתמש במטבע USD כדי להשלים עסקאות גלובליות.

9. פולקאדות (DOT) Polkadot
שווי שוק: מעל 25 מיליארד דולר

מטבעות קריפטו רשאים להשתמש בכל מספר של blockchains; Polkadot (והקריפטו שלה) שואפת לשלב אותם על ידי יצירת רשת cryptocurrency המחברת את הרשתות השונות כדי שיוכלו לעבוד יחד. אינטגרציה זו עשויה לשנות את אופן ניהול המטבעות הקריפטוגרפיים ועוררה צמיחה מרשימה מאז השקתה של פולקדות בשנת 2020. בין ספטמבר 2020 לאוגוסט 2021 המחיר שלה צמח ב -774%, מ -2.93 דולר ל -25.61 דולר.

10. סולנה (SOL) Solana
שווי שוק: מעל 20 מיליארד דולר

סולנה, שפותחה כדי לסייע לשימושי מימון מבוזר (DeFi), אפליקציות מבוזרות (DApps) וחוזים חכמים, פועלת על מנגנונים היברידיים של הוכחת הימור והוכחת היסטוריה המסייעים לה לעבד עסקאות במהירות ובבטחה. SOL, האסימון המקורי של סולנה, מניע את הפלטפורמה.

מחירו של SOL הושק בשנת 2020 והתחיל ב -0.77 דולר. עד אוגוסט 2021 מחירו היה 73.19 דולר, רווח של 9,405%.


טיפים למטבעות קריפטוגרפיים (וטעויות שכדאי להימנע מהם)
אמץ אסטרטגיה למסחר בקריפטו.
נהל סיכונים.
גוון את תיק הקריפטו שלך.
השקעה לטווח הארוך.
פתח יכולת אוטומציה של רכישות.
השתמש בבוטים למסחר.
לא קונים רק כי המחיר נמוך.
זהירות מהונאות.

מטבע קריפטוגרפי למתחילים: 5 טיפים וטריקים שכדאי לדעת
כשאנשים חושבים על מטבע קריפטוגרפי , “מסובך” היא אסוציאציה שעולה בראש. הרעיון קיים כבר למעלה מעשור, אך לרבים עדיין אין מספק על התחום.

כאשר הביטקוין הופיע לראשונה בשנת 2009, הוא מייד משך את תשומת ליבם של רשויות האוצר ותעשיית הטכנולוגיה. לזמן מה לא נראה שלאנשים היה אכפת – עד שזה התחיל לעלות 19,783 דולר ליחידה בשנת 2017. זה היה אולי שיא ההייפ סביב מטבעות קריפטוגרפיים, ופתאום אנשים רצו להיות במגמה.

מאז הקמת הקריפטו, altcoins אחרים הופיעו במרחב הדיגיטלי כדי לשמש כתחרות. כמו Ethereum, Ripple, Litecoin ועוד הפכו גם ליציבים ושווים להשקעה, מכיוון שהטכנולוגיה מביאה את עידן הארנקים והתשלומים ללא מזומן.

מה זה בכלל מטבע קריפטוגרפי?
לפני שנמשיך הלאה, נסביר במילים פשוטות, cryptocurrency הוא סוג של כסף שקיים רק באופן אלקטרוני – כסף דיגיטלי, אם תרצו. הטכנולוגיה מאחוריו נועדה לפתור כמה מהחסרונות המשמעותיים ביותר בשטרות מסורתיים.

ראשית, הוא מבטל את הצורך בהקמת גוף שלטוני, כגון בנק, להדפיס ולהנפיק אותו. ההעברות מתבצעות מאדם לאדם, לא חייבות לעבור דרך גורם מתווך. זה גם מאפשר עסקאות מיידיות שאינן כרוכות בעמלות גבוהות. בואו נעבור על היתרונות השונים של החזקת מטבעות קריפטו להלן.

היתרונות המובילים של מטבע קריפטוגרפי
עסקאות מהירות וזולות יותר – במקום להדרש לעבור את כל החוקים והשלבים המיותרים בעת שליחת כסף לאדם אחר, העברת קריפטו היא פשוטה וקלה יחסית. אין צורך בסוכנים, דמי תיווך, עמלות ואגרות נוספות, מה שפשוט מאפשר עסקה מהירה, קלה וזולה.

עסקאות מאובטחות וסודיות – כל עסקה המתבצעת באמצעות cryptocurrency היא מוצפנת, בטוחה ובעצם אנונימית. אף אחד לא יכול לקבל הרשאה לרגל אחר הפעילות הפיננסית שלך או לקבל את הפרטים שלך מהיסטוריית החשבונות שלך, כמו בנקים. רק לך יש את הכוח לצפות בעסקאות האחרונות שלך.

חופש כלכלי לחסרי בנקים – ברחבי העולם יש כ -7 מיליארד מבוגרים ללא בנק. המשמעות היא שאין להם חשבון אצל שום מוסד פיננסי או ספק כספים לנייד.

זה קורה בגלל תהליך הגשת הבקשה והדרישות המחמירות שהמוסדות הפיננסיים דורשים מהמפקידים שלהם, מה שיכול להוות מכשול גדול עבור רבים. מכיוון שזה לא קיים עם cryptocurrency, אדם יכול בקלות ליצור חשבון מיד.

סחר בינלאומי מהיר – מה שהיה יכול לקחת ימים או שבועות רצופים ניתן להעביר תוך שניות בעזרת עסקת קריפטו. מכיוון שמדובר בעסקאות מקוונות שאין צורך להעביר אותן מבנק אחד למשנהו, זמן ההמתנה להעברות כספים מצטמצם, לא משנה היכן אתם נמצאים בעולם.

הזדמנות השקעה הולכת וגדלה – עבר זמן מה מאז שהביטקוין הגיע, ועכשיו יש בסביבות 5,000 אלטקוינים שונים במחזור היום, המשרתים למעלה מ -20,000 שווקים.

מגזר זה רק יגדל בעתיד ככל שהעולם יתאים את עצמו ויקבל על עצמו את צרכי האוכלוסייה הפוסט-מודרנית. מספר מטבעות אלה כבר נמצאים בשימוש ומחזור היום, וזו תהיה הזדמנות השקעה מצוינת למי שרוצה להשתתף במסחר בהם.

5 טיפים וטריקים שכדאי לדעת
אם אתם מתכננים להשקיע בקריפטו בפעם הראשונה, חשוב להכיר את המיזם החדש שאליו אתם נכנסים. להלן כמה דברים שכדאי לזכור כדי לעזור לך להתמצא טוב יותר בתחום.

מצאו מקורות אינפורמציה מוכרים
תמיד יהיו הרבה דעות מנוגדות לגבי מטבעות קריפטוגרפיי רבים חושבים שקריפטו זה רק אופנה, ומי שעוסק בזה יחווה רק אכזבה.

אם אתה כבר משוכנע שזה יכול להועיל לך, אז פשוט היצמד למקורות שאתה יכול לסמוך עליהם ולהימנע מרעש של הלא-מאמינים. אם אתה רוצה להיות משקיע מצליח או בעל altcoin, בדוק את העובדות.

היו מוכנים לתנודתיות
זה לא סוד שקריפטו עדיין לא יציב כמו המטבעות הסטנדרטיים – אתה צריך להיות זריז עם ההחלטות שלך ולחשוב מה יהיה הטוב ביותר עבור מצבך הכלכלי.

אפילו לסוחרי ובעלי הקריפטו המנוסים עדיין אין שליטה מלאה במגמות של מטבעות וירטואליים אלה, אז אל תיבהל אם אתה מוצא את עצמך באותה סירה.

היעזרו באלטקוינים אחרים
ביטקוין הוא רק חלק אחד מהסיפור בכל הנוגע לקריפטו. היזהר להניח את כל הביצים שלך בסל אחד. בצע מחקר וראה אילו מטבעות בעלי ביצועים יציבים, בחר את הנכסים שלך בחוכמה.

למד את השימושים של ארנקים חמים וקרים כאחד
למרות שקריפטו קיים דיגיטלית, עדיין תוכל לאחסן אותם באופן מקוון ולא מקוון – באמצעות ארנקים חמים וארנקים קרים. אם אתה מתחיל, קלות הגישה לארנקים לא מקוונים חמים תתגלה כשימושית ורב -תכליתית יותר. עם זאת, ארנקים קרים מציעים הגנה רבה יותר מפני האקרים וגורמים אחרים. כחלק ממסע גיוון הנכסים שלך, למד להשתמש בשני סוגי הארנקים.

להיות עירני
בעוד שלמטבעות קריפטוגרפיים יש דירוג בטיחות גבוה יותר מאשר כסף מסורתי, זה עדיין משתלם להיות בכוננות. אם אתה רוצה לסחור או להחזיק בכמויות גדולות של אלטקוינים בארנק הנייד שלך, עליך להיות מוכן מפני הסיכונים והפגיעות שאתה חושף את עצמך בפניהם.
נסה ללמוד דרכים שונות להתמודד עם הנכסים החדשים שלך ולראות כיצד תוכל לנהל את כספך בצורה אחראית ונוחה עבורך.

סיכום
שליטה בעולם המטבעות הקריפטוגרפיים תיקח זמן, כמו כל מיומנות, זה דורש נסיון, תרגול ולמידה מתמדת כדי לגלות כיצד אתה יכול למקסם את הפוטנציאל של המטבעות הווירטואליים שלך – בין אם אתה רוצה להשתמש בו למסחר או לעסקאות יומיות.

טיפ לזכור בקניית מטבע קריפטוגרפי

בעוד שחלק מהבורסה או ברוקרים מאפשרים לך להפקיד כסף מכרטיס אשראי, לעשות זאת הוא מסוכן ביותר – ויקר. חברות כרטיסי האשראי מעבדות רכישות של מטבעות קריפטוגרפיים בכרטיסי אשראי כמקדמות במזומן. המשמעות היא שהם כפופים לשיעורי ריבית גבוהים יותר מאשר רכישות רגילות, ותצטרך גם לשלם עמלות מקדמה נוספות במזומן. לדוגמה, ייתכן שתצטרך לשלם 5% מסכום העסקה בעת ביצוע מקדמה במזומן. זה נוסף על כל עמלות שבורסת הקריפטו או התיווך שלך עשויים לגבות; אלה יכולים להגיע עד 5% בעצמם, כלומר אתה עלול להפסיד 10% מרכישת הקריפטו שלך לעמלות.

דרכים חלופיות לקניית מטבעות קריפטו
בעוד שרכישת מטבעות קריפטוגרפיים היא הדרך הנפוצה כיום, זוהי עדיין בחירת השקעה הפכפכה ומסוכנת. אם השקעה בקריפטו בבורסה או באמצעות ברוקר לא מרגישה כמו הבחירה הנכונה עבורך, הנה כמה אפשרויות להשקיע בעקיפין בביטקוין ובמטבעות קריפטוגרפיים אחרים:

1. קרנות הנסחרות בבורסה (ETF)
תעודות סל הן כלי השקעה פופולריים ביותר המאפשרים לך לקנות חשיפה למאות השקעות בודדות במכה אחת. המשמעות היא שהן מספקות פיזור השקעה מיידי והם פחות מסוכנות מהשקעה בהשקעות בודדות.

יש ביקוש עצום לתעודות סל של מטבעות קריפטוגרפיים, שיאפשרו להשקיע במטבעות קריפטוגרפיים רבים בבת אחת. עם זאת, עדיין אין תעודות סל של מטבעות קריפטוגרפיים זמינים למשקיעים יומיומיים, אבל אולי יהיו כאלה בקרוב. החל מיוני 2021, הרשות לניירות ערך בארה”ב (SEC) בוחנת שלוש יישומי תעודות סל של מטבעות קריפטוגרפיים מ- Kryptcoin, VanEck ו- WisdomTree.

2. השקיעו בחברות המחוברות למטבעות קריפטו
ניתן לקנות מניות של חברות שמשתמשות או מחזיקות במטבעות קריפטוגרפיים ואת הבלוקצ’יין שמניע אותן. יש צורך בחשבון מסחר כדי לקנות מניות של חברות ציבוריות כמו:

Nvidia ( NVDA )- חברת טכנולוגיה זו מעצבת ומוכרת יחידות עיבוד גרפיות, שהן בלב המערכות המשמשות לכריית מטבעות קריפטוגרפיים.

PayPal ( PYPL )- כבר בחירה פופולרית עבור אנשים שקונים פריטים באינטרנט או מעבירים כסף למשפחה ולחברים, פלטפורמת התשלומים הזו התרחבה לאחרונה כדי לאפשר ללקוחות לקנות ולמכור מטבעות קריפטוגרפיים נבחרים עם חשבונות ה-PayPal ו-Venmo שלהם.

Square ( SQ )- ספק שירותי תשלום זה לעסקים קטנים רכש יותר מ-220 מיליון דולר בביטקוין מאז אוקטובר 2020. בפברואר 2021, החברה חשפה כי ביטקוין מהווה כ-5% מהמזומנים במאזנה. בנוסף, אפליקציית ה-Cash של Square מאפשרת לאנשים לקנות, למכור ולאחסן מטבעות קריפטוגרפיים.

לנהוג בזהירות
כמו בכל השקעה, הקפד לקחת בחשבון את יעדי ההשקעה שלך ואת המצב הפיננסי הנוכחי לפני שאתה משקיע במטבעות קריפטוגרפיים או בחברות בודדות שיש להן נתח כבד בתחום. מטבעות קריפטו יכולים להיות תנודתיים ביותר – ציוץ בודד יכול לגרום למחיר לצנוח – מדובר בהשקעה ספקולטיבית מאוד. זה אומר שצריך להשקיע בזהירות ובשליטה.

האם כדאי להשקיע בביטקוין?
כאשר המחיר של הביטקוין מזנק, השקעה במטבע הקריפטו הפופולרי יכולה להיות מפתה. אבל למרות שיש לה פוטנציאל להיות השקעה משתלמת, כדאי להיות זהירים: מדובר ברכישה הפכפכה להפליא שמומחים ימליצו להקצות אחוז גדול לסוג הנכסים המסוכן הזה.

אם אינך בטוח אם השקעה בביטקוין או במטבעות קריפטוגרפיים אחרים היא רעיון טוב לצרכים שלך, שקול להיפגש עם יועץ פיננסי או עורך דין מומחה שיוכל לעזור לך כיצד להזהר ולהבין היכן מטבעות קריפטוגרפיים משתלבים באסטרטגיית ההשקעה שלך.

איתריום

האם כדאי לקנות Ethereum?
Ethereum פופולרי מאוד, עם למעלה מ-116 מיליארד מטבעות כיום בידי המשקיעים. אבל זה שהוא אחד ממטבעות הקריפטו המוכרים יותר לא אומר שהוא מתאים לכל אחד.

לפני רכישת השקעה הפכפכה כמו אתריום, מומלץ לוודא שעשית מחקר והמצב הכספי שלך במצב טוב. באופן אידיאלי, כדאי שתהיה לך קרן חיסכון מספקת, להיות חשוף לחובות מינימליים ולדאוג שהסדרי הפנסיה במצב טוב. גם אם עשית את כל ההכנות, חשוב לגוון את תיק ההשקעות, כך שרק חלק מההשקעות יהיו ב-Ethereum או במטבעות קריפטוגרפיים אחרים.

ביטקוין ויקיפדיה

20 סיבות מדוע ביטקוין הוא ההשקעה הבטוחה ביותר בשוק הקריפטו

 

ביזור: הביטקוין מבוזר, כלומר אינו נשלט על ידי אף ממשלה או מוסד פיננסי. זה עושה את זה פחות פגיע למניפולציות או הפרעות.

 

היצע מוגבל: יש היצע מוגבל של ביטקוין, עם מקסימום 21 מיליון מטבעות שיהיו אי פעם במחזור. זה עוזר למנוע אינפלציה ומבטיח שערך הביטקוין נשמר לאורך זמן.

 

הצפנה חזקה: ביטקוין משתמש בטכניקות קריפטוגרפיות חזקות כדי לאבטח עסקאות ולהגן מפני הונאה.

 

קוד פתוח: הקוד של ביטקוין הוא קוד פתוח, כלומר הוא שקוף וניתן לבחון אותו על ידי כל אחד. זה עוזר להבטיח שהמערכת מאובטחת ופועלת כמתוכנן.

 

קבלה עולמית: ביטקוין מתקבל על ידי מספר גדל והולך של סוחרים ויחידים ברחבי העולם, מה שהופך אותו לצורת תשלום נוחה ומקובלת.

 

עמלות נמוכות: לעסקאות ביטקוין יש בדרך כלל עמלות נמוכות מאוד בהשוואה לשיטות תשלום מסורתיות, מה שהופך אותה לאפשרות משתלמת עבור אנשים פרטיים ועסקים כאחד.

 

עסקאות מהירות: ניתן להשלים עסקאות בביטקוין תוך דקות ספורות, גם בסכומים גדולים. זה הופך אותה לדרך מהירה ויעילה להעברת כספים.

 

אנונימיות משתמש: ביטקוין מאפשר למשתמשים להישאר אנונימיים, מה שהופך אותו לאופציה טובה למי שמעריך פרטיות.

 

ללא חיוב חוזר: לאחר שעסקת ביטקוין הושלמה, לא ניתן לבטל אותה. זה עוזר למנוע הונאה והחזרים כספיים, שיכולים להוות בעיה עם שיטות תשלום מסורתיות.

 

נזילות גבוהה: לביטקוין יש רמת נזילות גבוהה, כלומר ניתן להמיר אותו בקלות למטבעות או לנכסים אחרים.

 

ניידות: ניתן לאחסן ולהעביר ביטקוין בקלות בצורה דיגיטלית, מה שהופך אותו לאופציה נוחה עבור מי שצריך להעביר כמויות גדולות של כסף בינלאומי.

 

חוסן: לביטקוין יש רקורד חזק של חוסן, לאחר ששרד התקפות ומכשולים רבים מאז הוצג לראשונה ב-2009.

 

אחסון מאובטח: ניתן לאחסן ביטקוין במגוון דרכים מאובטחות, כולל אפשרויות אחסון לא מקוונות כמו ארנקי חומרה.

 

אין מעורבות בנקאית: ביטקוין אינו מצריך שימוש בבנקים או במוסדות פיננסיים, מה שהופך אותו לאופציה טובה למי שלא רוצה להסתמך על מוסדות אלה.

 

נגישות: ביטקוין נגיש לכל מי שיש לו חיבור לאינטרנט, מה שהופך אותו לאופציה נוחה עבור אלה במדינות עם תשתית פיננסית מוגבלת.

 

אין שליטה ממשלתית: כמערכת מבוזרת, הביטקוין אינו נתון לשליטה או התערבות ממשלתית.

 

פוטנציאל לעלייה: ערכו של הביטקוין היה תנודתי היסטורית, אך יש לו פוטנציאל לעלות משמעותית לאורך זמן.

 

גיוון: הכללת ביטקוין בתיק השקעות יכולה לסייע בפיזור סיכונים ועלול להגדיל את התשואות.

 

רגולציה מוגבלת: בעוד שמדינות מסוימות החלו להסדיר את הביטקוין, הוא עדיין לא מפוקח ברובו, מה שנותן לו מידה של חופש מהתערבות ממשלתית.

 

אימוץ הולך וגובר: האימוץ של ביטקוין הולך וגדל הן על ידי אנשים פרטיים והן על ידי עסקים, מה שהופך אותו לאמצעי תשלום בר קיימא ומקובל.

10 כללים לשמירה על ביטקוין מפני גניבה והונאת סייבר
  1. השתמש בסיסמאות חזקות וייחודיות עבור כל החשבונות והמכשירים הקשורים לאחזקות הביטקוין שלך, ואפשר אימות דו-גורמי במידת האפשר.
  2. שמור על התוכנה ומערכות ההפעלה שלך מעודכנות עם תיקוני האבטחה והעדכונים האחרונים.
  3. הימנע משימוש ברשתות Wi-Fi ציבוריות או חיבורים לא מאובטחים כדי לגשת לחשבונות הביטקוין שלך או לבצע עסקאות.
  4. השתמש בארנק חומרה או בארנק נייר לאחסון לא מקוון של הביטקוין שלך, במקום לשמור אותו בבורסה דיגיטלית או בארנק חם.
  5. היזהר מהתקפות דיוג והונאות, ואמת תמיד את האותנטיות של אתרי אינטרנט ואימיילים לפני הזנת אישורי התחברות או מידע אישי.
  6. אל תשתף את המפתחות הפרטיים או ביטויי השחזור שלך עם אף אחד, ואחסן אותם במיקום מאובטח.
  7. אפשר תכונות אבטחה מתקדמות כגון עסקאות מרובות חתימות, הדורשות אישורים מרובים לפני שניתן לבצע עסקה.
  8. השתמש בארנק או בבורסה של ביטקוין מכובד ומאובטח שיש להם רקורד מוכח של אבטחה והגנה על לקוחות.
  9. אל תשמור כמות גדולה של ביטקוין בארנק בודד או בחשבון חליפין, ושקול להשתמש במספר ארנקים או בורסות כדי לגוון את ההחזקות שלך.
  10. הישאר מעודכן לגבי איומי האבטחה האחרונים ושיטות העבודה המומלצות בקהילת הביטקוין, בדוק ועדכן באופן קבוע את אמצעי האבטחה שלך.
22/02/23
עובדות על ביטקוין שישראלים צריכים לדעת:
ביטקוין הוא מטבע דיגיטלי מבוזר, כלומר הוא אינו נשלט על ידי אף ממשלה או מוסד פיננסי.
עסקאות ביטקוין נרשמות בפנקס ציבורי הנקרא בלוקצ’יין, המאומת ומתוחזק על ידי רשת מחשבים ברחבי העולם.
ביטקוין הוא מטבע מוגבל בכמות, עם היצע כולל מוגבל ל-21 מיליון מטבעות. זאת כדי למנוע אינפלציה ולהבטיח שערך הביטקוין יישאר יחסית יציב לאורך זמן.
ניתן להשתמש בביטקוין לביצוע רכישות באינטרנט ובחלק מהחנויות הפיזיות, אם כי השימוש בו עדיין מוגבל במקצת.
ניתן להחליף ביטקוין למטבעות אחרים, כולל שקלים ישראליים, בבורסות מטבעות קריפטוגרפיים.
מחיר הביטקוין יכול להיות מאוד תנודתי ונתון לתנודות מהירות ומשמעותיות.
עסקאות בביטקוין הן בלתי הפיכות, לכן חשוב לבדוק היטב את כל הפרטים לפני שליחת או קבלת תשלומים.
גם עסקאות בביטקוין הן אנונימיות, אם כי לא לגמרי, מכיוון שעדיין ניתן לאתר עסקאות דרך הבלוקצ’יין.
ממשלת ישראל עדיין לא פרסמה תקנות ספציפיות לגבי ביטקוין ומטבעות קריפטוגרפיים אחרים, אך היא נקטה כמה צעדים לניטור ומיסוי עסקאות במטבעות קריפטוגרפיים.
חשוב לנקוט משנה זהירות בעת השקעה בביטקוין, שכן ערכו יכול להשתנות במהירות והוא עלול להיות נתון להונאות וסיכונים אחרים הקשורים לשוק לא מפוקח ברובו.


קרן ביטקוין

הקרן הוקמה בסוף 2012, לאחר שביטקוין זכה למוניטין של עבריינות והונאה, ועוצבה על בסיס קרן לינוקס. היו”ר המייסד של הדירקטוריון היה פיטר וסנס.

מפתח הביטקוין הראשי לשעבר, Gavin Andresen, נשכר על ידי הקרן כ”מדען ראשי”. ביוני 2013, הקרן קיבלה מכתב מהמחלקה למוסדות פיננסיים בקליפורניה בבקשה “להפסיק ולהפסיק לנהל את עסקי העברת הכסף במדינה זו”, ושוב כאשר פרסמה את תגובתם המפורטת הרגולטורים. בנובמבר 2013, פטריק מארק, היועץ המשפטי הכללי של הקרן, העיד בפני ועדת סנאט ארצות הברית שהתכנסה להערכת מטבעות דיגיטליים, שבהם קבלת הביטקוין על ידי מחוקקים הייתה חיובית בדרך כלל.

בינואר 2014, סגן יו”ר הקרן, צ’רלי שרם, נעצר בגין סיוע להפעלת עסק ללא רישיון להעברת כספים הקשור לתפקידו בסיוע לסוכנים של השוק המקוון Silk Road ; הוא התפטר מאוחר יותר באותו חודש והודה באשמה בספטמבר 2014.

 

בפברואר 2014, מארק קרפלס, אז מנכ”ל בורסת הר גוקס, התפטר מהדירקטוריון לאחר שהר גוקס איבד 750,000 ביטקוין של לקוחותיה ופשט את הרגל, מה שגרם לשווי הביטקוין לקרוס; הקשר העסקי של יו”ר ההנהלה פיטר וסנס עם קרפלס תואר כלא הולם.
פרופסור והסופר מארק טי וויליאמס מתח ביקורת על סדרי העדיפויות של הקרן, פרסם מאמר מערכת ב- Business Insider באותו חודש, וכתב: “לקרן של שחקני ‘B’ אין שום עסק לטעון שהיא מגינה על מערכת שנותרה פגיעה ופגיעה.
לא אמין.

 

במרץ 2014 שכרה הקרן את ג’ים הארפר ממכון קאטו שיעזור לה להתמודד עם סוגיות מדיניות והממשלה עם התואר יועץ מדיניות גלובלי, וכן שכרה את איימי וייס מ-Weiss Public Affairs כיועצת תקשורת. ביולי 2014, הקרן שמרה על חברת לובינג, Thorsen French Advocacy, שתפעל למען סביבה רגולטורית נוחה בארצות הברית עבור ביטקוין. כמה מתומכי הביטקוין הליברטריאניים מתחו ביקורת על האסטרטגיה של הארגון של לובינג פוליטי והשתתפות עם רגולטורים פדרליים.

במאי 2014 מונו מנכ”ל BTC China (כיום BTCC) בובי לי ואיש ההון סיכון ברוק פירס למועצת המנהלים של הקרן, ומילאו משרות פנויות שהותירו בעקבות התפטרותם של שרם וקרפלס. עשרה אנשים התפטרו מהקרן עקב האשמות משנת 2000 לפיהן פירס לחץ על קטינים לקיים יחסי מין בחברה שהקים. תשעה חברי הקרן התפטרו בעקבות הבחירות במאי, בנימוק של התנגדות למינויים ולהנחיות הארגון.

לאחר הבחירות כללו מנהלי הקרן את היו”ר פיטר וסנס, גאווין אנדרסן, בובי לי, מיקי מלכה, ג’ון מאטוניס, ברוק פירס ואליזבת פלושיי. באוקטובר 2014, ג’ון מאטוניס התפטר מתפקידו כמנהל המנהל של הקרן, ובתום מחזור הבחירות ב-31 בדצמבר 2014 פרש מהדירקטוריון של הקבוצה.

 

בנובמבר 2014, הקריפטו-אנרכיסט האמריקני קודי ווילסון הכריז על התמודדותו על מושב במועצת המנהלים, והצהיר “אני אתמודד על פלטפורמה של פירוק מוחלט של קרן הביטקוין ואתחיל ואסיים כל אחת מההצהרות הפומביות שלי במסר הזה. ”

במרץ 2015 נבחרו לדירקטוריון הארפר ואוליבייה יאנסנס, מייסד קבוצת חופש ההשקעות.

באפריל 2015 מינה הדירקטוריון את המשקיע והיועץ הפיננסי ברוס פנטון כמנהל בכיר של הקרן. ביולי 2016, פנטון הוחלף על ידי Llew Claasen.

ביולי 2015, פרסמה יאנסנס הודעה פומבית הן בפורום המקוון של הקרן והן ב- Reddit בנוגע לחדלות הפירעון בטווח הקרוב של הארגון, שנשמר בסוד על ידי הדירקטוריון. כתוצאה מכך ומחוסר תזרים מזומנים פוטרו צוותים שונים. בעקבות אי הסכמה לגבי עתידו של הארגון – להרפר וג’אנסנס היו שניהם הצבעות לפירוק הקרן – הרפר התפטר ויאנסנס הודח מהדירקטוריון בדצמבר 2015.


קרן BitGive

קרן BitGive היא ארגון אמריקאי ללא מטרות רווח שמבקש תרומות ביטקוין לשימוש למטרות צדקה.

רקע
BitGive הוקמה על ידי קוני גאליפי בשנת 2013. הארגון היה העמותה הראשונה בטכנולוגיית ביטקוין ובלוקצ’יין. הארגון קיבל מעמד של פטור ממס 501(c)(3) משירות המס של ארצות הברית.

BitGive נוסדה במטרה לחזק את ההשפעה הפילנתרופית ברחבי העולם על ידי שימוש במטבעות קריפטוגרפיים כדי להפוך את התהליך למהיר יותר ובטוח יותר. ב-GiveTrack, עמותות יכולות לפרסם פרויקטים ותורמים יכולים לתרום כספים. תרומות יכולות להתבצע בביטקוין או בדולרים. הפלטפורמה גם מעניקה לתורמים דיווח כספי ותוצאות פרויקטים בזמן אמת.

בשנים 2017–2018, BitGive קיבלה מיליון דולר מקרן אננס, מאמץ פילנתרופי של תורם אנונימי הידוע רק בשם “אורן”, שביקש לתרום את “רוב הביטקוין למטרות צדקה”.

 

שותפויות
BitGive עבדה עם ארגונים רבים ברחבי העולם, כולל Save the Children, ו-The Water Project.

מנהיגות
קוני גליפי היא אחת המייסדות הראשונות בתחום המטבעות הקריפטוגרפיים. כהוקרה על עבודתה, גליפי הוכרה במספר רשימות של נשים בולטות במטבעות קריפטוגרפיים מפרסומים שונים, כולל Glamour, HuffPost, וה-FinTech Times, בין היתר. כיום היא מכהנת במועצת המנהלים של המועצה העסקית של סיירה. לגליפי תואר ראשון בניהול משאבי טבע מ- Virginia Tech.

מועצת המנהלים של BitGive מורכבת מדמויות בולטות מתחום הבלוקצ’יין והמטבעות הקריפטוגרפיים: רומי מוראלס (נשיא הדירקטוריון), סנדרה רו (גזברית הדירקטוריון), מתיו רוזק, דאון ניוטון, פול לאמב וג’סטין סטפן.
חברי דירקטוריון אמריטוס כוללים: פטריק מורק, סטיבן פאיר ואליס קילין.


Coinme

Coinme היא בורסת מטבעות קריפטוגרפית שבסיסה נמצא בסיאטל, וושינגטון. החברה מציעה טכנולוגיה לכספומטים וקיוסקים של ביטקוין, המאפשרת למשתמשים להמיר מטבעות קריפטוגרפיים למזומן. החברה השיקה את אחד מכספומטים מורשים ביטקוין הראשונים בארה”ב

היסטוריה
לדברי המייסדים השותפים ניל ברגקוויסט ומייקל סמיירס, לאחר שלמדו על כספומט ביטקוין קנדי, הם רכשו שלושה כספומטים ביטקוין מיצרן בשנת 2014. השניים החלו לעבוד עם מחלקת המוסדות הפיננסיים של מדינת וושינגטון כדי לשנות את חוקי האוצר של המדינה. ולהבטיח רישיון להפעלת קיוסק.

שלושה דוכני כספומט טייס ביטקוין היו ממוקמים באזור סיאטל רבתי. אחד בספיטפייר גריל בבלטאון, אחר באולם הסטארט-אפ באוניברסיטת וושינגטון, והשלישי בקניון סאות’סנטר מדרום לסיאטל.

Coinme הוקמה רשמית ב-2014 עם ברגקוויסט כמנכ”ל וסמיירס כסגן נשיא להנדסה. הם פרסו והפעילו כמעט 70 כספומטים של ביטקוין ברחבי מערב ארצות הברית לפני שפיתחו ממשק תכנות יישומים (API) להמרת כספומטים וקיוסקים למכונות להחלפת מטבעות קריפטוגרפיים.

 

כספומט הביטקוין הראשון ברישיון המדינה בארצות הברית הותקן על ידי Coinme ב- Spitfire Grill בסיאטל, וושינגטון באביב 2014. מאוחר יותר החברה התקינה כספומט התומך בביטקוין בקניון Spokane Valley והפכה לחברה המורשית הראשונה ב- מדינת וושינגטון להציע מטבע דיגיטלי באמצעות כספומטים.

Coinme לוקחת עמלת עסקה של 4 אחוזים עבור כל דולר שהוחלף דרך רשת הכספומטים שלה.

עד יוני 2021, Coinme העסיקה 58 עובדים וגייסה יותר מ-30 מיליון דולר בהון השקעות. המשקיעים ב-Coinme כוללים את Xpring, Blockchain.com Ventures, Pantera Capital, Digital Currency Group ו-MoneyGram International. בסוף 2021, החברה הייתה בשלבים האחרונים של השלמת המסמכים הדרושים כדי לפעול בכל מדינות ארה”ב כבעלת רישיון העברת כספים (MTL).

 

בינואר 2022 כינתה החברה את טום דייוויס, בכיר לשעבר ב-IBM וסוכן מיוחד של ה-FBI, ליועץ הכללי הראשון שלה. בפברואר 2022, בריאן רייבק הצטרף לחברה כמנהל ציות ראשי.

Coinstar

Coinme אפשרה מכונת Coinstar למכירת ביטקוין
Coinstar, מפעילת קיוסקים להמרת מטבעות, חתמה על הסכם עם Coinme בשנת 2019 כדי לאפשר לצרכנים לרכוש ביטקוין במכונות קיימות של Coinstar. מכונות Coinstar התומכות ב-Coinme התרחבו למספר מדינות כולל קונטיקט, שם הוצבו יותר מ-90 מכונות בסופרמרקטים Stop & Shop וביג Y. Coinstar ו-Coinme הודיעו באוקטובר 2021 שוולמארט תכניס לחנויות שלה 200 מדוכני הביטקוין התומכים ב-Coinstar.
עד ינואר 2022, יותר מ-7,000 קיוסקים של Coinstar פעלו ב-48 מדינות בארה”ב, כולל אלסקה, פנסילבניה, צפון קרוליינה, ופלורידה.
השותפות של Coinme עם Coinstar הפכה אותה לרשת כספומט הביטקוין הגדולה ביותר בצפון אמריקה.

 

MoneyGram
חברת התשלומים והעברת הכספים MoneyGram חתמה על הסכם עם Coinme בשנת 2021 כדי לאפשר ללקוחות להעמיס מזומנים לתוך או מחוץ לארנקי ביטקוין. ממקומות קמעונאיים נבחרים של MoneyGram בארה”ב בשנת 2022, MoneyGram רכשה 4% ממניות Coinme.

פרסים ודירוגים
Puget Sound Business Journal רשמה אותה כאחת החברות הפרטיות הצומחות ביותר ב-2021.

רשמה את Coinme Inc. כאחת החברות הצומחות ביותר של 2022.


Pineapple Fund

קרן האננס הוכרזה עם פוסט ב- Reddit ב-14 בדצמבר 2017. האדם השתמש בשם הבדוי “אורן”, והסביר כי “למטרות, מטרות ומניעים שלי בחיים אין שום קשר ל… להיות המגה עשירים אז אני עושה משהו אחר: תורם את רוב הביטקוינים שלי למטרות צדקה”. הפרט מאחורי הקרן נשאר בדוי.

טופס בקשה זמין באתר, פתוח לכל ארגוני הצדקה ברחבי העולם. בשיחה עם המגזין Philanthropy, המייסד אמר כי התקבלו יותר מ-10,000 בקשות.

לאחר חמישה חודשים, סך של 5,104 ביטקוין נתרמו וחוסלו בשווי של 55 מיליון דולר לאחר תנודתיות בשער החליפין.

 

תרומות
התרומה הראשונה של הקרן הייתה מיליון דולר ל- Watsi, ארגון צדקה למימון המונים.

הקרן תרמה סך של 3 מיליון דולר לקרן המחקר SENS ולקרן מתושלח לפיתוח טיפולי התחדשות המבוססים על תיקון תקופתי של התאים והנזק לרקמות הגורם להזדקנות.

הקרן תרמה את שלוש התרומות הגדולות שלה בסך 5 מיליון דולר כל אחת ל- GiveDirectly, הקרן לרפואה פתוחה, ול- MAPS.

 

הקרן תרמה 2 מיליון דולר לברית שימור האיברים.

הקרן גם תרמה מיליון דולר או יותר לארגונים כמו BitGive Foundation, Internet Archive, ו-Sustainable Ocean Alliance.


Bitcoin.com

Bitcoin.com היא מפתחת בורסת ביטקוין וארנק מטבעות קריפטוגרפיים.

מוצרים ושירותים
כחברת מטבעות קריפטוגרפיים, Bitcoin.com מספקת מוצרים, שירותים ומידע הקשורים לרכישה, מכירה, אחסון ושימוש במטבעות קריפטוגרפיים.

מוצר הדגל של Bitcoin.com הוא ארנק Bitcoin.com, פלטפורמה לקנייה, מכירה, מסחר, החזקה, שימוש וניהול מטבעות קריפטוגרפיים. ארנק Bitcoin.
com הושק ביוני 2017 כאפליקציה לנייד.

 

היסטוריה
שם הדומיין Bitcoin.com נרשם לראשונה בשנת 2008 לחברה השוודית Hurricane Communication AB. החברה הניחה לו לפסול, ובשנת 2003, היא נאספה על ידי IVN Technology הקוריאנית, שהחזיקה בדומיין עד 2005. הדומיין שכב עד ינואר 2008, אז רשם ג’סי הייטלר את השם שוב. הייטלר החזיק מעמד עד יולי 2010, אז קיבל הצעה מדיוויד לואי, שהציע 2,000 דולר.

Roger Ver, השיג את השליטה בשם הדומיין Bitcoin.com באפריל 2014, שם השכיר אותו ל- Blockchain.info ולאחר מכן ל-OKCoin. במאי 2015, ההסכם ל-5 שנים בוטל על ידי OKCoin אשר הוציאה הצהרה בטענה שההסכם לגבי הדומיין אינו תקף בשל העובדה שהישות הנזכרת במסמכים אינה מייצגת את החברה בפועל. Ver תבעה את הישות של OKCoin בהונג קונג על הפרת חוזה וקיבלה פסק דין של $570,000 על ידי בית משפט בהונג קונג בנובמבר 2017.

במאי 2020, המנהל הבכיר לשעבר של אפל ורקוטן, דניס ג’רוויס, מונה למנכ”ל Bitcoin.com. ג’רוויס הגדיר מחדש את החזון של Bitcoin.com לתמוך באופן רחב יותר במושג ‘חופש כלכלי’ במקום לקדם מטבע קריפטוגרפי ספציפי.

 

באפריל 2021, הדומיין Bitcoin.
com היה רשום בטעות למכירה ב- Godaddy.
זה גרם לבעל האתר רוג’ר ור לדרוש מרשם הדומיינים וחברת אירוח אתרים להסיר את הרישום של 100 מיליון דולר, וזה עשה מבלי לספק הסבר נוסף.


Coinbase Global, Inc., ממותגת Coinbase, היא חברה אמריקאית הנסחרת בבורסה המפעילה פלטפורמת החלפת מטבעות קריפטוגרפיים. Coinbase היא חברה מבוזרת ; כל העובדים פועלים באמצעות עבודה מרחוק ולחברה אין מטה פיזי. זוהי בורסת המטבעות הקריפטו הגדולה ביותר בארצות הברית לפי נפח מסחר.
החברה נוסדה בשנת 2012 על ידי בריאן ארמסטרונג ופרד ארסאם.
במאי 2020, Coinbase הודיעה כי תסגור את המטה שלה בסן פרנסיסקו, קליפורניה ותשנה את הפעילות ל- Remote-first, חלק מגל של כמה חברות טכנולוגיה גדולות שסוגרות את המטה בסן פרנסיסקו בעקבות מגיפת COVID-19.

 

2012–2019: שנים ייסוד וראשונות
Coinbase נוסדה ביוני 2012 על ידי בריאן ארמסטרונג, מהנדס Airbnb לשעבר. ארמסטרונג נרשם לתוכנית חממת הסטארט-אפ Y Combinator וקיבל עירוי של 150,000 דולר במזומן. פרד ארסאם, סוחר לשעבר בגולדמן זאקס, הצטרף מאוחר יותר כמייסד שותף לאחר שהבחין בפוסטים של ארמסטרונג ב- Reddit. המתכנת הבריטי ומייסד Blockchain.info, בן ריבס, היה אמור להיות במקור חלק מצוות המייסדים של Coinbase אך נפרד מארמסטרונג רגע לפני ה-Y אירוע מימון קומבינטור, בשל עמדותיהם השונות לגבי אופן הפעולה של ארנק Coinbase . החברה נקראת על שם עסקאות בסיס מטבעות, שהן עסקאות מיוחדות המכניסות מטבעות קריפטוגרפיים למחזור כהוכחת מטבעות קריפטוגרפיים. : ח. 8  באוקטובר 2012 השיקה החברה את השירותים לקנייה ומכירה של ביטקוין באמצעות העברות בנקאיות.

במאי 2013, החברה קיבלה השקעה של 5 מיליון דולר בסדרה A בהובלת פרד ווילסון מחברת ההון סיכון Union Square Ventures. בדצמבר אותה שנה קיבלה החברה השקעה של 25 מיליון דולר, מחברות ההון סיכון Andreessen Horowitz, Union Square Ventures (USV) ו-Ribbit Capital. אולף קרלסון-ווי, בוגר מכללת ואסר, התקבל לעבודה כעובד הראשון באותה שנה.

בשנת 2014, החברה גדלה למיליון משתמשים, רכשה את שירות הבלוקצ’יין Explorer Blockr ואת חברת סימניות האינטרנט Kippt, אבטחה ביטוח המכסה את ערך הביטקוין המאוחסן בשרתים שלהם והשיקה את מערכת הכספת לאחסון ביטקוין מאובטח. במהלך שנת 2014, החברה גם שיתפה פעולה עם Overstock, Dell, Expedia, Dish Network ו- Time Inc. מה שאפשר לאותן חברות לקבל תשלומי ביטקוין. באותה שנה, החברה הוסיפה גם יכולות עיבוד תשלומים בביטקוין לחברות התשלומים המסורתיותStripe, Braintree ו- PayPal. בינואר 2014, Coinbase Global, Inc. התאגדה בדלאוור כחברת אחזקות עבור Coinbase וחברות הבנות שלה. הארגון מחדש הארגוני שגרם ל-Coinbase להפוך לחברת בת של Coinbase Global הושלם באפריל אותה שנה.

 

בינואר 2015, החברה קיבלה השקעה של 75 מיליון דולר, בהובלת דרייפר פישר יורבטסון, הבורסה לניירות ערך בניו יורק, USAA ומספר בנקים. מאוחר יותר בינואר השיקה החברה בורסת ביטקוין מבוססת ארה”ב לסוחרים מקצועיים בשם Coinbase Exchange. בספטמבר, Coinbase החלה להציע שירותים בקנדה ובסינגפור.

במאי 2016, החברה מיתגה מחדש את Coinbase Exchange, ושינתה את השם ל-Global Digital Asset Exchange (GDAX). ביולי, הם הוסיפו תמיכה קמעונאית עבור Ether. גם ביולי, הם הודיעו שיפסיקו את השירותים באוגוסט לאחר סגירתה של ספקית שירותי התשלומים המקוונים הקנדית Vogogo.

בינואר ולאחר מכן במרץ 2017, Coinbase השיגה את ה- BitLicense ומורשה לסחור ב-Ethereum ו-Litecoin ממחלקת השירותים הפיננסיים של מדינת ניו יורק (DFS). בנובמבר, Coinbase קיבל הוראה על ידי שירות המס של ארה”ב לדווח על כל משתמשים שהיו להם לפחות 20,000 דולר ארה”ב בעסקאות בשנה. ב-19 בדצמבר, Coinbase רשמה את Bitcoin Cash, ופלטפורמת Coinbase חוותה חריגות מחירים שהובילו לחקירת מסחר במידע פנים.

 

ב-23 בפברואר 2018, Coinbase אמרה לכ-13,000 לקוחות מושפעים שהחברה תספק את מזהה משלם המסים, השם, תאריך הלידה, הכתובת ורישומי העסקאות ההיסטוריים שלהם מ-2013 עד 2015 ל-IRS תוך 21 יום. במרץ מינתה Coinbase את אמילי צ’וי, מנהלת לינקדאין לשעבר, כסגנית נשיא לפיתוח תאגידי ועסקי. היא קודמה לתפקיד הנשיאה ומנהלת התפעול הראשית במאי 2019. ב-26 במרץ 2018, Coinbase הודיעו על כוונתם להוסיף תמיכה באסימוני ERC-20. ב-5 באפריל 2018, Coinbase הודיעה כי הקימה קרן סיכון בשלב מוקדם, Coinbase Ventures, המתמקדת בהשקעות בחברות הקשורות לבלוקצ’יין ומטבעות קריפטוגרפיים. ב-16 במאי, Coinbase Ventures הכריזה על ההשקעה הראשונה שלה ב-Compound Labs, סטארט-אפ הבונה חוזים חכמים של Ethereum הדומים לשוקי הכסף. ב-23 במאי, GDAX מותג מחדש כ-Coinbase Pro. גם במאי השיקה Coinbase את Prime, פלטפורמה המוקדשת ללקוחות מוסדיים. באוגוסט, מנהל הענן של אמזון, טים וגנר, הצטרף ל-Coinbase כסגן נשיא להנדסה. ​​בספטמבר, Coinbase, יחד עם Circleוחברת כורי הביטקוין Bitmain, הייתה חלק מקונסורציום בשם Center שהשיק מטבע דיגיטלי בשם USD Coin, צמוד לדולר האמריקאי.

בינואר 2019, Coinbase הפסיקה את כל המסחר ב-Ethereum Classic עקב חשד למתקפה על הרשת. בפברואר, Coinbase הודיעה כי רכשה את “פלטפורמת המודיעין של בלוקצ’יין” Neutrino, סטארט-אפ שבסיסו באיטליה, תמורת מחיר לא ידוע. הרכישה עוררה דאגה בקרב חלק ממשתמשי Coinbase בהתבסס על הקשר של מייסדי Neutrino ל- Hacking Team, שהואשם במתן טכנולוגיית מעקב באינטרנט לממשלות עם רישומי זכויות אדם גרועים. ב-4 במרץ, מנכ”ל Coinbase, בריאן ארמסטרונג, אמר שהחברה שלו “לא העריכה כראוי” את העסקה מנקודת מבט של בדיקת נאותות, ולכן כל צוות Neutrino שעבד בעבר ב-Hacking Team “יעבור מ-Coinbase”. באפריל, הגשת תאגיד בבריטניה הצהיר כי ההכנסות של Coinbase מחוץ לארה”ב צמחו ב-20 % ל-153 מיליון אירו 173 מיליון דולר ב-2018 והביאו לרווח נקי של 6.6 מיליון אירו. מנכ”ל Coinbase UK, Zeeshan Feroz, אמר כי הפעילות של החברה מחוץ לארה”ב מהווה כמעט שליש מההכנסות הכוללות של החברה, וסוכנות רויטרס העריכה כי ההכנסות העולמיות של החברה הסתכמו ב”בסביבות 520 מיליון דולר” ב-2018. באוגוסט הודיעה Coinbase כי היא מכוונת לניסיון התקפת פריצה מתוחכם באמצע יוני. המתקפה המדווחת הזו השתמשה בטקטיקות דיוג בחנית והנדסה חברתית (כולל שליחת דואר אלקטרוני מזויף מחשבונות אימייל שנפגעו ויצירת דף נחיתה באוניברסיטת קיימברידג’ ושתי נקודות תורפה בדפדפן Firefox. אחת מהפגיעויות של Firefox עלולה לאפשר לתוקף להסלים הרשאות מ-JavaScript בדף דפדפן CVE – 2019–11707 והשנייה יכולה לאפשר לתוקף לברוח מארגז החול של הדפדפן ולהפעיל קוד במחשב המארח CVE – 2019– 11708).
צוות האבטחה של Coinbase זיהה וחסם את המתקפה, הרשת לא נפגעה ושום מטבע קריפטוגרפי לא נגנב.

 

2020–2021: דגם מרחוק ראשון והנפקה
במאי 2020, במהלך מגיפת COVID-19, החברה הודיעה שהיא עוברת לחלוטין לעבודה מרחוק ולא תזהה עוד מטה רשמי. כמו כן, בחודש מאי הודיעה החברה על רכישת חברת המסחר בנכסים דיגיטליים בניו יורק, Tagomi תמורת מחיר שבין 75 ל -100 מיליון דולר. ביוני, Coinbase קיבלה תגובה פנימית לאחר שהמנכ”ל בריאן ארמסטרונג סירב בתחילה להצהיר על Black Lives Matter, תוך ציון התרבות הא-פוליטית של החברה, אך ארמסטרונג הפך מאוחר יותר את דרכו בטוויטר. בספטמבר פרסם ארמסטרונג פוסט בבלוג שהדגיש ש- Coinbase לא תעסוק באקטיביזם חברתי, תוך ציון שאקטיביזם כזה פגע בחברות טכנולוגיה אחרות כמו גוגל ופייסבוק, והציע חבילת פיצויים למי שלא הסכימו עם הכיוון הזה. החברה גם התמודדה עם תלונות של עובדים שאמרו שהם זכו ליחס לא הוגן בשל הגזע או המגדר שלהם. באוקטובר הודיעה Coinbase על השקת תוכנית כרטיסי חיוב של ויזה. בדצמבר, הניו יורק טיימסדיווח כי בהתבסס על נתונים עד 2018 (כבר בנות שנתיים מיום הפרסום) נשים ב-Coinbase קיבלו שכר בממוצע של שמונה אחוזים פחות מגברים במשרות ובדרגים דומים בחברה, ועובדי Black קיבלו שכר של שבעה אחוזים פחות. מאלו בתפקידים דומים.

במרץ 2021, החברה נפלה בבדיקה של המשרד לבקרת נכסים זרים, מתוך חששות שהחברה סיפקה את שירות הבלוקצ’יין שלהם לאנשים או לחברות ברשימה השחורה, תוך ציון כי אופי טכנולוגיית הבלוקצ’יין הופך את זה ל”בלתי אפשרי מבחינה טכנית” למנוע ספציפיות משתמשים מביצוע עסקאות.

במרץ 2021, החברה הסכימה לשלם 6.5 מיליון דולר כדי ליישב תביעות רגולטוריות לפיהן היא דיווחה על מידע מטעה על מחזורי המסחר שלה. גם במרץ, Coinbase הודיעה כי היא מקימה נוכחות עסקית בהודו ומעסיקה עובדים עבור שירותי IT, כולל הנדסה, פיתוח תוכנה ופעולות תמיכת לקוחות. החברה גם הודיעה על תוכניות לפתוח משרד פיזי בהיידראבאד.

 

באפריל 2021, עם פרסום הרווח הסופי שלה לפני הרישום הישיר ב-14 באפריל, החברה דיווחה על עלייה של פי תשעה בהכנסות ברבעון הראשון, ל -1.8 מיליארד דולר, לעומת 190.6 מיליון דולר בשנה הקודמת. הזינוק יוחס לעלייה במחיר הביטקוין באותה תקופה.

ב-14 באפריל 2021, Coinbase הפכה לחברה ציבורית בבורסת נאסד”ק באמצעות רישום ישיר למניות. לפני הרישום, נאסד”ק קבע מחיר ייחוס של 250 דולר למניה, מה שהעניק לחברה שווי מוערך של 47 מיליארד דולר. בתום יום המסחר הראשון שלה, Coinbase נסגרה במחיר של 328.28 דולר ארה”ב למניה. בחודש מאי פרסם סמנכ”ל החברה פוסט בבלוג שהכריז כי Coinbase מבטלת את משא ומתן השכר וההון במהלך הגיוס, תוך ציון פערי שכר עם נשים ומיעוטים. בהודעה נאמר כי “כל העובדים באותו תפקיד, באותו מקום, מקבלים אותה הצעת שכר והון עצמי”. ביוני, Coinbase הוסיפה Dogecoin לנכסים הסחירים שלה עבור משתמשי Coinbase Pro. בספטמבר, על פי הדיווחים, הרשות לניירות ערך בארה”ב איימה לתבוע את Coinbase אם החברה תחליט להשיק מוצר הלוואות מטבעות קריפטוגרפיים בשם Lend. החברה הגיבה בתחילה בפוסט בבלוג שהיא מבולבלת בשל היותה מסומנת על ידי ה-SEC, אך מאוחר יותר הודיעה שהיא ביטלה את ההשקה המתוכננת. הפרסום הטכנולוגי TechCrunch סיקר את הסיפור וציין את קיומם של מוצרי הלוואות קריפטוגרפיים דומים שכבר קיימים בשוק. בנובמבר, Coinbase ביצעה את הרכישה הראשונה שלה בהודו על ידי רכישת פלטפורמת תמיכה מונעת בינה מלאכותית Agara תמורת סכום מוערך של 40-50 מיליון דולר. החברה הצהירה שהיא תשתמש בטכנולוגיה של Agara כדי להפוך את כלי חווית הלקוח שלה לאוטומטיים.
ב-15 בדצמבר תקלת תצוגה נפחה מאוד את האיזונים, כך שמספר רב של משתמשים היו, אם כי לזמן קצר, טריליונרים.

 

2022-הווה
פרסומת לסופרבול
הפרסומת בת 60 השניות של Coinbase במהלך הסופרבול LVI השיגה מעמד ויראלי ונחשבה ליעילה ביותר מכל פרסומת במהלך המשחק. המודעה, שזוכה לזכות Accenture Interactive, עלתה 217,000 דולר לשנייה (סה”כ 13 מיליון דולר והציגה רק מסך שחור דמוי שומר מסך עם קוד QR משתנה בצבע קופצני. הקוד הפנה את המשתמשים לדף אינטרנט המפרסם 15 דולר בביטקוין בחינם עבור חשבונות חדשים בתוספת כניסה לקידום הגרלה לזכייה בשלושה דולר אחד. מיליון פרסים עבור ביטקוין. תמונת ה-low-tech עוררה את מראה הרטרו של לוגו שומר המסך הישן של ה-DVD המקפץ סביב המסך.

לפרסומת לא היה קריינות ורק מוזיקה. זרם המשתמשים גרם לאתר של Coinbase לקרוס. דף הנחיתה של Coinbase קיבל 20 מיליון כניסות בדקה אחת. אפליקציית iOS שלה קפצה ממקום 186 למקום 2 בהורדות הכוללות לאחר הפרסומת. הפרסומת זכתה לפארודיה מאוחר יותר בלילה על ידי Meta (אשר פרסמה מודעה דומה משלה ברשתות החברתיות כדי לפרסם קונצרט בסטרימינג של Foo Fighters לאחר המשחק). מטה צייצה “אני מקווה שזה לא יישבר.” הסופרבול שזכה לכינוי “קערת הקריפטו” הציג גם פרסומות של Crypto.com, eToro, ו- FTX בשידור האמריקאי.

מנכ”לית סוכנות מרטין, קריסטן קוולו, מתחה ביקורת על מנכ”ל Coinbase בריאן ארמסטרונג על כך שלא הכיר בתפקיד שמילאו סוכנויות ביצירת המודעה.

 

פלישה רוסית לאוקראינה, כישלון בהתרחבות הודו, פיטורים ושותפויות
בתגובה לפלישה הרוסית לאוקראינה ב-2022, Coinbase חסמה 25,000 כתובות של ארנק קריפטוגרפי הקשורות לרוסיה, מתוך אמונה שהן עסקו בפעילות בלתי חוקית.

Coinbase החלה את פעילותה בהודו באפריל 2022. החברה הסתמכה בתחילה על Unified Payments Interface כדי לאפשר למשתמשים להמיר רופי למטבעות קריפטוגרפיים, אך הפסיקה להשתמש ב-UPI לאחר הצהרה שפורסמה על ידי תאגיד התשלומים הלאומי של הודו, המציינת שזה היה “לא מודע לכל חילופי קריפטו באמצעות UPI”. הצהרה זו אילצה את Coinbase להשעות את רוב עסקיה בהודו. משתמשים בהודו אינם יכולים להמיר רופי למטבע קריפטוגרפי אך יכולים לסחור בין מטבעות קריפטוגרפיים שונים.

ב-14 ביוני 2022, החברה הודיעה שהיא תפטר כ -18 % מכוח העבודה שלה, כ-1,100 משרות במשרה מלאה, על רקע ההאטה העולמית במטבעות ושירותים קריפטוגרפיים.

 

באוגוסט 2022, Coinbase הכריזה על שותפות עם BlackRock, מיזם המאפשר ללקוחות BlackRock להשתמש במערכת ניהול ההשקעות שלהם Aladdin כדי לפקח על החשיפה שלהם לביטקוין יחד עם נכסי תיקים אחרים, וכדי להקל על המסחר בבורסה של Coinbase.

Coinbase דיווחה על הפסד נקי של 1.1 מיליארד דולר ברבעון השני של 2022, שיא עבור החברה. באוקטובר 2022, Coinbase נכנסה לשותפות עם Google Cloud Platform שתאפשר ללקוחותיה של האחרונה לשלם עבור שירותי ענן באמצעות מטבעות קריפטוגרפיים הנתמכים על ידי Coinbase Commerce. Coinbase הסכימה גם להעביר את האפליקציות הקשורות לנתונים שלה משירותי האינטרנט של אמזון ל-Google Cloud.

החשיפה של Coinbase לפשיטת רגל של FTX היא 15 מיליון דולר.

 

ב-10 בינואר 2023, Coinbase הודיעה שהיא תפטר כ-950 עובדים, תוך הוצאות ארגון מחדש של עד 163 מיליון דולר. בהתייחס לאפשרות של “הדבקה נוספת” בעקבות קריסת בורסת FTX, בריאן ארמסטרונג אמר כי Coinbase “תסגור מספר פרויקטים שבהם יש לנו סיכוי נמוך יותר להצלחה”.

ב-22 במרץ 2023, Coinbase קיבלה הודעת Wells מרשות ניירות הערך האמריקאית המאותת כי ה-SEC מתכוון להתחיל בפעולת אכיפה לגבי מוצרי ההימור של Coinbase. Coinbase הגיבה בכך שכינתה את החקירה “שטחית”, והצהירה כי היא תמשיך לפעול כרגיל.

מוצרים
Coinbase מציעה מוצרים למשקיעי מטבעות קריפטוגרפיים קמעונאיים ומוסדיים כאחד, כמו גם מוצרי קריפטוגרפיה קשורים אחרים.

מוצרי החברה לסוחרים קמעונאיים כוללים:

Coinbase, אפליקציה המשמשת לקנייה, אחסון וסחר של מטבעות קריפטוגרפיים שונים, כגון ביטקוין, ביטקוין קאש, Ethereum, Ethereum Classic ו- Litecoin
Coinbase Pro, פלטפורמת מסחר בנכסים מקצועית למסחר בנכסים דיגיטליים
Coinbase Wallet, אפליקציה המאפשרת ללקוחות לגשת לאפליקציות קריפטו מבוזרות (dapps) באמצעות דפדפן dapp
Coinbase NFT, שוק שבו אספני NFT יכולים לקנות ולמכור את החלקים שלהם זה לזה
מוצרים לסוחרים מוסדיים כוללים:

Coinbase Prime, פלטפורמת מסחר ללקוחות מוסדיים
Coinbase Custody, שירותים ברמת מומחה למוסדות המחזיקים בביטקוין ומטבעות קריפטוגרפיים אחרים עם Coinbase
מוצרים אחרים הקשורים למטבעות קריפטוגרפיים כוללים:

USD Coin, מטבע יציב דיגיטלי המאפשר ללקוחות להעלות דולר אמריקאי בתמורה למטבע קריפטוגרפי בעל אותו ערך אך ניתן לסחור בו מהר יותר
Coinbase Card, כרטיס ויזה חיוב המאפשר ללקוחות להוציא מטבעות קריפטוגרפיים
Coinbase Commerce, שירות תשלומים לסוחרים
Coinbase Earn, פלטפורמת לימוד מטבעות קריפטוגרפיים שמתגמלת משתמשים בכמויות קטנות של מטבעות אלטקוין על צפייה בסרטונים ובחינות כדי ללמוד עליהם
החברה מפתחת ממשק תכנות יישומים (API) עבור מפתחים וסוחרים לבניית אפליקציות וקבלת תשלומים במטבעות דיגיטליים.

ל-Coinbase יש אפליקציה לנייד גם ל-iOS וגם לאנדרואיד.

פעולות
Coinbase פועלת כחברה מרוחקת ראשונה ואין לה מטה פיזי. כחלק מהגשת ה-SEC שלה לציבור, החברה דיווחה על 43 מיליון משתמשים מאומתים, 7,000 מוסדות ו-115,000 שותפים למערכת אקולוגית ביותר מ-100 מדינות. היא גם דיווחה על הכנסות נטו של 1.14 מיליארד דולר בשנת 2020, לעומת 483 מיליון דולר בשנה הקודמת. החברה דיווחה גם על רווח נקי של 322 מיליון דולר לאחר הפסד בשנת 2019.
מתוך נכסים בשווי 782 מיליארד דולר בשוק הקריפטו, כ -90 מיליארד דולר מוחזק בפלטפורמת Coinbase.

החל משנת 2018, החברה הציעה לקנות/למכור פונקציונליות מסחר ב-32 מדינות, בעוד שארנק המטבעות הקריפטוגרפיים היה זמין ב-190 מדינות ברחבי העולם.

 

משמורת על נכסי הלקוח
בהגשת טופס 10-Q ממאי 2022, Coinbase הצהיר כי “מכיוון שנכסי קריפטו המוחזקים במשמורת עשויים להיחשב כרכוש של עיזבון פשיטת רגל, במקרה של פשיטת רגל, נכסי הקריפטו שאנו מחזיקים בשמירה בשם לקוחותינו יכול להיות כפוף להליכי פשיטת רגל ולקוחות כאלה יכולים להיות מטופלים כאל הנושים הבלתי מובטחים הכלליים שלנו “.

“אפקט Coinbase” מתייחס לעליית המחיר של מטבעות קריפטוגרפיים הרשומים למכירה בבורסת קריפטו דומיננטית כמו Coinbase בימים שלאחר פרסום החדשות. על פי דיווח בעיתון Barron’s, ההשפעה של קבלת מטבע קריפטוגרפי בבורסה משחקת תפקיד גדול באיזה מטבעות קריפטוגרפיים זוכים לקבלה נרחבת.

תלונות
ב-16 בפברואר 2018, Coinbase הודתה שחלק מהלקוחות חויבו בטעות יתר על רכישות אשראי וחיוב של מטבעות קריפטוגרפיים. הבעיה נוצרה כאשר בנקים ומנפיקי כרטיסים שינו את קוד קטגוריית הסוחרים (MCC) עבור רכישות של מטבעות קריפטוגרפיים מוקדם יותר באותו חודש. המשמעות היא שתשלומי מטבעות קריפטוגרפיים יעובדו כעת כ”מקדמות במזומן”, כלומר בנקים ומנפיקי כרטיסי אשראי יוכלו להתחיל לגבות מלקוחות עמלות מקדמה במזומן עבור רכישות של מטבעות קריפטוגרפיים. לקוחות שרכשו מטבעות קריפטוגרפיים בבורסה שלהם בין ה-22 בינואר ל-11 בפברואר 2018, עלולים להיות מושפעים. בהתחלה, ויזה האשימה את Coinbase, ואמרה לפייננשל טיימסב-16 בפברואר כי היא “לא ביצעה שום שינויי מערכות שיביאו לכפולות העסקאות שמדווחים על מחזיקי הכרטיס”. עם זאת, ההצהרה האחרונה של Visa ו-Worldpay בבלוג Coinbase מבהירה: “בעיה זו לא נגרמה על ידי Coinbase”.

במרץ 2018, אתר החדשות Quartz דיווח כי מספר התלונות החודשיות של לקוחות נגד Coinbase זינק ביותר מ-100 אחוז בינואר אותה שנה, ל-889, תוך ציטוט נתונים רשמיים של לשכת ההגנה הפיננסית לצרכן, כאשר יותר מ-400 מהן סווגו כ”כסף”. לא היה זמין כשהבטיחו”. המאמר גם ציין כי החברה הגדילה לאחר מכן את צוות שירות הלקוחות שלה כדי לצמצם את זמני ההמתנה.

בדצמבר 2021, CNBC דיווחה כי Coinbase הקפיאה את מטבע הקריפטו GYEN עקב זינוק פתאומי במחיר, וכתוצאה מכך סוחרים רבים הפסידו כסף.

 

סחר במידע פנים

ב-22 ביולי 2022, מנהל מוצר Coinbase לשעבר, אישאן וואהי, יחד עם ניקיל וואהי (אחיו של אישאן) וסמיר רמני (חבר), הואשמו בתיק הראשון אי פעם של סחר במידע פנים במטבעות קריפטוגרפיים על ידי תובעים במחוז הדרום של ניו יורק והרשות לניירות ערך. על פי התלונה שהוגשה ב- SEC v. Wahi, אישאן וואהי שיתף לכאורה מידע לפיו אסימונים מסוימים עומדים להיות רשומים על ידי Coinbase עם Nikhil Wahi ו- Ramani, שלכאורה פעלו לפי המידע הזה כדי לבצע עסקאות עבור רווח בלתי חוקי לכאורה. מעל 1.5 מיליון דולר. לפי תובעים פדרליים, אישאן וואהי רכש כרטיס בכיוון אחד להודו לאחר שזומן על ידי Coinbase למשרד החברה בסיאטל לפגישה. וואהי יורטה לאחר מכן על ידי רשויות החוק מלעלות על טיסה להודו ב-16 במאי. קצין האבטחה הראשי של Coinbase, פיליפ מרטין, ציין כי החברה סיפקה לתובעים מידע מחקירה פנימית.

ב-10 בינואר 2023 נידון ניקיל וואהי לעשרה חודשי מאסר לאחר שהודה בביצוע עסקאות על סמך מידע סודי מ-Coinbase. השופטת המחוזית בארה”ב, לורטה פרסקה, אמרה שהפשע של וואהי אינו “שגיאה בודדת בשיפוט”. אישאן וואהי הודה במקורו בחפותו אך הודה באשמה ב-7 בפברואר 2023. דינו ייגזר ב-10 במאי.
רמני נותר חופשי.


Binance Holdings Ltd, ממותגת Binance, היא חברה גלובלית המפעילה את בורסת המטבעות הקריפטו הגדולה בעולם במונחים של נפח מסחר יומי של מטבעות קריפטוגרפיים. היא נוסדה בשנת 2017.

Binance הוקמה על ידי Changpeng Zhao, מפתח שיצר בעבר תוכנת מסחר בתדר גבוה. Binance התבססה בתחילה בסין, אך מאוחר יותר העבירה את המטה שלה מסין זמן קצר לפני שממשלת סין הטילה תקנות על מסחר במטבעות קריפטוגרפיים.

בשנת 2021, Binance הונח לחקירה הן על ידי משרד המשפטים של ארצות הברית והן על ידי מס הכנסה בגין האשמות של הלבנת הון ועבירות מס. רשות ההתנהלות הפיננסית של בריטניה הורתה לבינאנס להפסיק את כל הפעילות המפוקחת בבריטניה ביוני 2021.

 

בשנת 2021, Binance שיתפה נתוני לקוחות, כולל שמות וכתובות, עם ממשלת רוסיה.

הִיסטוֹרִיָה

עוגת Binance ליום הולדת 5 בפריז ביולי 2022.
2013–2017: התחלת החברה ויציאה מסין
המנכ”ל Changpeng Zhao הקים בעבר את Fusion Systems בשנת 2005 בשנחאי ; החברה בנתה מערכות מסחר בתדירות גבוהה עבור סוחרי מניות. בשנת 2013, הוא הצטרף ל- Blockchain.info כחבר השלישי בצוות של ארנק המטבעות הקריפטוגרפיים.
הוא גם עבד ב-OKCoin כ-CTO במשך פחות משנה, פלטפורמה למסחר נקודתי בין פיאט לנכסים דיגיטליים.

החברה נוסדה ב-2017 בסין אך העבירה את השרתים והמטה שלה מסין וליפן לפני האיסור של ממשלת סין על מסחר במטבעות קריפטוגרפיים בספטמבר 2017.

 

2018–2019: השקת מטבע יציב ופרצת אבטחה
בינואר 2018 היא הייתה הבורסה הגדולה ביותר של מטבעות קריפטוגרפיים עם שווי שוק של 1.3 מיליארד דולר, תואר שהיא שמרה עליה עד אפריל 2021, למרות התחרות מצד Coinbase, בין היתר.

במרץ 2018 הודיעה Binance על כוונותיה לפתוח משרד במלטה לאחר תקנות מחמירות ביפן ובסין. באפריל 2018 חתם בינאנס על מזכר הבנות עם ממשלת ברמודה. חודשים לאחר מכן, נחתם מזכר דומה עם הבורסה לניירות ערך של מלטה לפיתוח פלטפורמה למסחר באסימוני אבטחה. בשנת 2019, החברה הכריזה על Binance Jersey, ישות עצמאית מבורסת האם Binance.com, במטרה להרחיב את השפעתה האירופית. בורסה מבוססת ג’רזי מציעה צמדי פיאט למטבעות קריפטוגרפיים, כולל האירו והפאונד הבריטי.

באפריל 2018 השיקה Binance את קרן הצדקה של Binance. מטרת הצדקה היא לתמוך בקידום הפילנתרופיה התומכת בבלוקצ’יין עם התמקדות במדינות עולם שלישי.

 

ביוני 2018, Binance ושלוש חברות נוספות גייסו 65 מיליון דולר עבור חברת בלוקצ’יין הספורט Chiliz.

ביולי 2018, Binance רכשה את Trust Wallet, ארנק קריפטוגרפי מבוזר תמורת סכום לא ידוע. Hovever, Binance, אישרה כי הפיצוי הוא תערובת של מזומן, מניית Binance וחלק מהאסימון של ה-BNB שלה.

באוגוסט 2018, Binance יחד עם שלוש בורסות גדולות אחרות גייסו 32 מיליון דולר עבור פרויקט stablecoin. הרעיון של מטבעות יציבים הוא לספק מטבע קריפטוגרפי ללא התנודתיות הידועה לשמצה של ביטקוין ונכסים דיגיטליים פופולריים אחרים.

 

בינואר 2019, Binance הודיעה על שיתוף פעולה עם מעבד התשלומים Simplex שבסיסה בישראל כדי לאפשר רכישות של מטבעות קריפטוגרפיים בכרטיסי חיוב וכרטיסי אשראי, כולל ויזה ומסטרקארד. הרכישות כפופות למדיניות הבנק המקומית של Simplex ומוגבלת לביטקוין, Ethereum, Litecoin ו- XRP של Ripple.

ב-7 במאי 2019, Binance חשפה כי היא הייתה קורבן של “פרצת אבטחה בקנה מידה גדול” שבה האקרים גנבו 7,000 ביטקוין בשווי של כ-40 מיליון דולר באותה עת. מנכ”ל Binance, Changpeng Zhao, אמר שההאקרים “השתמשו במגוון טכניקות, כולל פישינג, וירוסים והתקפות אחרות” ובנו את העסקה שלהם “באופן שעבר את בדיקות האבטחה הקיימות שלנו”. Binance עצרה משיכות והפקדות נוספות אך אפשרה את המשך המסחר. האתר התחייב להחזיר ללקוחות באמצעות “קרן נכסים מאובטחים למשתמשים (SAFU)”. המשיכות חודשו עד 19 במאי.

בספטמבר 2019 החלה הבורסה להציע חוזים עתידיים תמידיים, המאפשרים מינוף עד פי 125 משווי החוזים. בנובמבר 2019, Binance הודיעה כי היא רוכשת את בורסת הביטקוין ההודית WazirX, אשר הפכה במחלוקת באוגוסט 2022 כאשר מייסד Binance Zhao טען שהעסקה מעולם לא נחתמה.

 

2020–2022: רכישות והשקעות
ב-21 בפברואר 2020, רשות השירותים הפיננסיים של מלטה (MFSA) פרסמה הצהרה פומבית בתגובה לדיווחים בתקשורת המתייחסים ל-Binance כחברת מטבעות קריפטוגרפיים ‘ מבוססים על מלטה ‘. ההצהרה ציינה כי Binance “אינה מורשית על ידי ה-MFSA לפעול בתחום המטבעות הקריפטוגרפיים ולכן אינה כפופה לפיקוח רגולטורי על ידי ה-MFSA”. ה-MFSA הוסיף כי הוא “בוחן אם ל-Binance יש פעילויות כלשהן במלטה שעשויות לא להיכנס לתחום הפיקוח הרגולטורי”.

במרץ 2020, Binance רכשה את CoinMarketCap. למרות שמחיר הרכישה לא נחשף, הוא דווח על עד 400 מיליון דולר. CoinMarketCap נוסדה בשנת 2013 והיא אחד מכלי המעקב המקוונים הגדולים ביותר במטבעות קריפטוגרפיים.

ביולי 2020, Binance הכריזה על “שותפות אסטרטגית” עם מיזם בבעלות ממשלתית סינית תחת הוועדה לפיקוח וניהול נכסים בבעלות המדינה של מועצת המדינה וכי Binance הצטרפה לקבוצה “שמטרתה לקדם” את יוזמת החגורה והדרך.

 

ב-28 באוקטובר 2020, צוות פורבס פרסם מסמכים שהודלפו המראים כי Binance ו-Changpeng Zhao יצרו מבנה תאגידי משוכלל שנועד להונות בכוונה את הרגולטורים בארה”ב ולהרוויח בחשאי ממשקיעי מטבעות קריפטוגרפיים הנמצאים במדינה. Binance חוסמת רשמית גישה מכתובות IP הממוקמות בארצות הברית, אך “לקוחות פוטנציאליים ילמדו כיצד להתחמק ממגבלות גיאוגרפיות”, טען פורבס.

במאי 2021 דווח כי Binance נמצא בחקירה הן על ידי רשות המסים והן על ידי משרד המשפטים של ארצות הברית על האשמות של הלבנת הון ועבירות מס.

בפברואר 2022, Binance לקחה נתח של 200 מיליון דולר בפורבס.

 

במרץ 2022, על רקע הפלישה הרוסית לאוקראינה ב-2022, סירב מנכ”ל Binance, צ’אנגפנג ז’או, לאסור משתמשים מרוסיה, בנימוק של “חופש פיננסי”. מאוחר יותר ריכך Binance את נימת התנגדותם אך לא את מדיניותם, וכן הצביע על תרומתם בסך 10 מיליון דולר לצרכים הומניטריים באוקראינה.

באפריל 2022, רויטרס דיווחה כי בשנת 2021, Binance שיתפה מידע עם Rosfinmonitoring על כספים שגויסו על ידי הרשת של מנהיג האופוזיציה הרוסי הכלוא אלכסיי נבלני.

עם זאת, במרץ 2023, הבורסה אסרה על תושבי רוסיה לקנות יורו ודולרים דרך שירות ה-p2p שלה. משתמשים אירופאים, בתורם, איבדו את ההזדמנות לקנות רובל.

 

ב-27 במאי 2022, Binance הודיעה על רישום הישות המשפטית שלה באיטליה, ויש לה תוכניות לפתוח משרדים ולהרחיב את הצוות המקומי באזור. המנכ”ל Changpeng Zhao גם שיתף מידע בנוגע לרישום של Binance עם הרגולטור בשוק הצרפתי. כמו כן, החברה מבקשת רישום במדינות נוספות באירופה, כמו שוויץ, שוודיה, ספרד, הולנד, פורטוגל ואוסטריה.

ב-13 ביוני 2022 הודיעה Binance שמשתמשים, לתקופת זמן לא מוגדרת, לא יוכלו למשוך את כספיהם המוחזקים בביטקוין, מכיוון שערכם של מטבעות קריפטוגרפיים ספג ירידות רציניות. שעתיים לאחר אותה הודעה, משיכות ביטקוין הורשו להתחדש.

ל-Binance יש נוכחות מותג חזקה באפריקה. Binance נתן חסות לגביע אפריקה לאומות בשנת 2021. הוא גם לוקח חינוך קריפטו למדינות רבות ביבשת.

 

Binance השקיעה 500 מיליון דולר לרכישת טוויטר על ידי אילון מאסק שהסתיימה באוקטובר 2022. בעקבות ההשקעה, החברה הודיעה על הקמת צוות שיעבוד על האופן שבו בלוקצ’יין ומטבעות קריפטוגרפיים יכולים להיות מועילים לטוויטר.

ב-8 בנובמבר 2022, Binance הציעה לקנות את הפעילות של בורסת המטבעות הקריפטו מתחרה FTX שאינה בארה”ב (FTX.com) כדי לסייע בכיסוי מצוקת הנזילות של האחרונה. Binance חזרה בה מהעסקה למחרת, תוך שהיא מציינת חששות לגבי שיטות העבודה העסקיות של FTX וחקירות על ידי הרגולטורים הפיננסיים בארה”ב.

ב-30 בנובמבר 2022, Binance רכשה את Sakura Exchange. הרכישה אפשרה לבינאנס להיכנס מחדש לשוק הקריפטו היפני.

החברה השיקה שני מטבעות קריפטוגרפיים שפיתחה בעצמה: Binance Coin (BNB), ו-BinanceUSD (BUSD). BNB הושק ביולי 2017, שהתחיל כאסימון Ethereum ובהמשך עבר ל-Binance Smart Chain (BSC), הושק בספטמבר 2020. BSC התמזגה מאוחר יותר עם Binance Chain הוותיקה יותר ומותגה מחדש לתוך רשת BNB. רשת BNB פועלת תוך שימוש ב”הוכחת סמכות”, שילוב של הוכחת מניות והוכחת סמכות. יש לו 21 מאמתים מאושרים. נכון לשנת 2021, Binance Coin היה המטבע הקריפטו עם שווי השוק השלישי בגובהו. Binance מאפשרת למשתמשים שלה לשלם עמלות על ההחלפה שלה עם BNB.

שרשרת BNB תומכת בחוזים חכמים ותואמת למכונה הוירטואלית Ethereum (EVM).

היו ביקורות רבות על Binance Smart Chain בנוגע לרמת הריכוזיות שלה, מה שהוביל למספר ניצולים ברשת.

 

BUSD, או Binance USD, הוא מטבע יציבות מוצמד לדולר אמריקאי שהונפקו על ידי Binance. לפי Binance הוא מגובה 1:1 ברזרבה של דולרים אמריקאיים ונוסד על ידם בשותפות עם Paxos שהיא מנפיקת האסימון. פקסוס מחזיקה את הרזרבות רק בחלקן במזומן שהופקדו בחשבונות הבנק בארה”ב שלהם, והחלק השני מוחזק באוצר ארה”ב. BUSD מונפקת באופן מקורי ב- Ethereum blockchain על ידי Paxos. Binance יוצר Binance-Peg BUSD על ידי נעילת ה-ERC-20 BUSD המקורי בחוזה חכם ב-Ethereum Blockchain והנפקת Binance-Peg BUSD שווה ערך לסכום המוחזק ברזרבה בחוזה החכם. Binance-Peg BUSD מקורה ברשת BNB.

בינואר 2023, בלומברג דיווח כי Binance-Peg BUSD “היה לעתים קרובות בתת-ביטחונות בין 2020 ל-2021. בשלוש הזדמנויות נפרדות, הפער בין הרזרבות וההיצע עלה על מיליארד דולר”. דובר Binance אמר כי “תהליך שמירה על הגיבוי… לא תמיד היה ללא רבב” אך “שופר בהרבה עם בדיקות אי התאמה משופרות”.

BUSD הוא מטבע יציבות בשימוש נרחב שהוא, נכון לשנת 2022, ה- Stablecoin השלישי בגודלו לפי שווי שוק אחרי Tether (USDT) ו- USD Coin (USDC).

 

על פי דיווחים, המחלקה לשירותים פיננסיים בניו יורק הוציאה הוראה לפקסוס להפסיק להטביע אסימוני BUSD חדשים בפברואר 2023.

מצב משפטי
ארצות הברית
בשנת 2019, Binance נאסר בארצות הברית מסיבות רגולטוריות. בתגובה, Binance ומשקיעים אחרים פתחו את Binance.US, בורסה נפרדת שנועדה לציית לכל החוקים הפדרליים החלים בארה”ב, אשר בכל זאת אסורה בשש מדינות: הוואי, איידהו, לואיזיאנה, ניו יורק, טקסס ו-ורמונט. במאי 2021 דיווחה בלומברג ניוז כי Binance נחקר על ידי משרד המשפטים ושירות המס הפנימי של ארצות הברית בגין הלבנת הון והעלמת מס. ביוני 2022, רשות ניירות ערך בארה”ב פתחה בחקירה לגבי Binance כדי לקבוע אם ה-ICO של החברה לשנת 2017של אסימוני BNB הסתכמו במכירה בלתי חוקית של נייר ערך. בדצמבר 2022, הישות האמריקאית Binance.US של Binance תרכוש את הנכסים של וויאג’ר דיגיטל בעסקה של 1.02 מיליארד דולר.

בפברואר 2023 דיווחה רויטרס כי במהלך שלושת החודשים הראשונים של 2021 העבירה Binance מעל 404 מיליון דולר מחשבון Binance ארה”ב בבנק Silvergate לחברה Merit Peak Ltd בניהולה של Zhao. קתרין קולי, מנכ”לית Binance US דאז, צוטטה בהודעות לבכיר אחר בבינאנס שאמרה “אף אחד לא הזכיר” את ההעברות ה”בלתי צפויות”. קולי עזב את Binance US זמן קצר לאחר מכן. סוכנות הידיעות רויטרס אמרה כי ההעברות מעמידות בספק את עצמאותה לכאורה של Binance US מ- Binance.com. דובר Binance ארה”ב אמר כי הדיווח של רויטרס השתמש ב”מידע מיושן” ללא פירוט נוסף.

ב-27 במרץ 2023, הוועדה למסחר בחוזים עתידיים בסחורות (CFTC) הגישה תביעה נגד Binance ו-Zhao לבית המשפט המחוזי של ארצות הברית עבור המחוז הצפוני של אילינוי, בטענה להתחמקות מכוונת מהחוק האמריקאי והפרה לכאורה את כללי הנגזרים. הסוכנות האשימה את Binance בהפרת כללים שנועדו לסכל פעולות הלבנת הון, והצביעה על תקשורת פנימית המתארת ​​עסקאות של הארגון החמוש הפלסטיני חמאס וחשודים בפושעים, כאשר קצין הדיווח על הלבנת הון של החברה העיר לכאורה “אנחנו רואים את הרע, אבל אנחנו עוצמים 2 עיניים”.

 

הממלכה המאוחדת
בינואר 2021, רשות ההתנהלות הפיננסית של בריטניה החלה לדרוש מחברות העוסקות בנכסי קריפטו להירשם על מנת לעמוד בכללי איסור הלבנת הון. ביוני 2021, Binance קיבל הוראה על ידי ה-FCA להפסיק כל פעילות מוסדרת בבריטניה.

יפן
ב-25 ביוני 2021, הסוכנות לשירותים פיננסיים ביפן הזהירה את Binance שהיא לא רשומה לעשות עסקים ביפן.
זו הייתה ההודעה השנייה שקיבלה Binance מה-FSA.
בעבר התפרסמה אזהרה דומה ב-23 במרץ 2018.

 

אִיטַלִיָה
ביולי 2021 הורתה הנציבות הלאומית באיטליה לחסום את פעילות Binance. במאי 2022, Binance קיבלה אישור רגולטורי באיטליה, מה שאפשר לחברה לספק שירותי נכסים דיגיטליים במדינה.

צָרְפַת
במאי 2022 קיבלה Binance אישור רגולטורי בצרפת, מה שאפשר לחברה לספק שירותי נכסים דיגיטליים במדינה. צרפת היא המדינה האירופית הראשונה שנותנת אישור רגולטורי של Binance.

גֶרמָנִיָה
באפריל 2021, הרשות הפיננסית הפדרלית בגרמניה הזהירה כי החברה מסתכנת בקנסות על אי פרסום תשקיף משקיעים עבור אסימוני המניות שהנפיקה.

תאילנד
רשות ניירות ערך של תאילנד הגישה תלונה פלילית נגד Binance ב-2 ביולי 2021, “בשל ביצוע עבירה לפי צו החירום על עסקי נכסים דיגיטליים BE 2561 (2018)”. בנוסף, ה-SEC של תאילנד ציטט את Binance על כך שהוא פועל ללא רישיון, הפרה של סעיף 26 של צו החירום של נכסים דיגיטליים לעסקים.

קנדה
ב-17 במרץ 2022, Binance אישרה בהתחייבות לוועדת ניירות הערך של אונטריו כי היא תפסיק לפתוח חשבונות חדשים ולהפסיק את המסחר בחשבונות קיימים עבור משתמשים באונטריו.

הולנד
באפריל 2022, הבנק המרכזי של הולנד הכריז על קנס של 3.
3 מיליון אירו עבור Binance עקב הצעת שירותים בתוך הולנד מבלי להיות רשום במדינה.
הקנס הוצא לחברה לאחר שהוצאה אזהרה רשמית לחברה במהלך אוגוסט 2021.

 

הוֹדוּ
באוגוסט 2022 הקפיאה מנהלת האכיפה בהודו את הנכסים של WazirX, בורסה בבעלות Binance, כחלק מחקירת הלבנת הון.
בעקבות האירוע, המנכ”ל Zhao טען שהם מעולם לא היו הבעלים של WazirX או הבעלים של הון כלשהו ב-Zanmai Labs – הישות התפעולית של WazirX – תוך ציון “כמה בעיות” שמנעו את השלמת הרכישה.
המייסד השותף של WazirX, Nischal Shetty, ערער על טענותיו של ג’או בטענה כי Binance אכן רכשה אותם.


BTCC (חברה)

BTCC (המכונה BTCChina עד 2015 ) היא בורסת קריפטו שהוקמה ביוני 2011. הבורסה עברה ארגון מחדש משמעותי ב-2018, סגרה את משרדיה בסין והרחיבה את עסקיה בעולם מאז.

היסטוריה
BTCC נוסדה ביוני 2011. BTCC מייצג כעת ‘BTC & Crypto’, כפי שמצוין באתר הרשמי של החברה, למרות שפירושו בעבר היה ‘BTC China’.

מנכ”ל החברה לשעבר, בובי סי. לי, פנה לחברה דאז בת שני אנשים בתחילת 2013, ולאחר שהשקיע את כספו ומשך משקיעים, פיקח על ההתרחבות המהירה של החברה וצמיחת נתח השוק עד סוף השנה. בוגר סטנפורד למדעי המחשב, שאחיו צ’רלי ייסד את מטבע הקריפטו Litecoin, עבד בעבר עבור Yahoo! בארצות הברית, וכסגן נשיא לטכנולוגיה של Walmart China.

בנובמבר 2013, BTCChina גייסה 5 מיליון דולר במימון סדרה A ממשקיעים, Lightspeed China Partners ו- Lightspeed Venture Partners.

 

ב-18 בדצמבר 2013, BTCChina הודיעה כי היא משעה זמנית את קבלת פיקדונות יואן סיניים, תוך שייכת ההחלטה לתקנות ממשלתיות, בעקבות הצהרת דצמבר של הבנק העממי של סין (PBOC). ב-30 בינואר 2014, הבורסה שבה לקבל פיקדונות יואן, לאחר לימוד נוסף של הצהרת PBOC וכללים אחרים. בעוד שה-PBOC אסר על בנקים לסחור בביטקוין, BTCChina הסבירו שהם מקבלים יואן לחשבון הבנק הארגוני שלהם, ומעבירים את הכסף הזה לחשבונות הלקוחות שלהם, לפני שהוא נסחר בביטקוין.

בספטמבר 2017, BTCC הודיעה שהיא תפסיק את כל המסחר, בתגובה לרשויות הסיניות שאסרו על הנפקת מטבעות ראשונית (ICOs) שבוע לפני כן. מאוחר יותר בינואר 2018, BTCC נרכשה על ידי קרן השקעות בלוקצ’יין ללא שם מבוססת הונג קונג במטרה להעביר את פעילותה מסין.

בשנת 2018, BTCC ארגנה מחדש והקימה עסקים אזוריים רב-לשוניים כמו טייוואן, יפן, ודרום קוריאה. גרסאות שפה מקומיות שוחררו באותו זמן. עם זאת, ב-18 באוגוסט 2022, דווח כי BTCC היה בין 16 עסקי מטבעות קריפטוגרפיים זרים חסרי הרישום המתאים לפעול בדרום קוריאה. יחידת מודיעין של הנציבות לשירותים פיננסיים דיווחה על העסקים לגוף החקירה של המדינה וביקשה מסוכנויות אחרות לחסום את הגישה לאתרי האינטרנט המקומיים של החברות.

 

החל מדצמבר 2022, הבורסה מספקת חוזים עתידיים עם שולי USDT ומטבעות על יותר מ-50 מטבעות קריפטוגרפיים בעלי נזילות גבוהה, כולל BTC, ETH, DOGE ועוד, עם מינוף של עד פי 150. נפח המסחר של הבורסה 24 שעות ביממה הוא מעל 12 מיליארד דולר, במקום השלישי בבורסות הנגזרים ב-CoinGecko.


Blockchain.com (לשעבר Blockchain.info היא חברה לשירותים פיננסיים במטבעות קריפטוגרפיים.
החברה החלה כחוקרת הבלוקצ’יין הראשונה של ביטקוין בשנת 2011 ומאוחר יותר יצרה ארנק מטבעות קריפטוגרפיים שהיווה 28% מעסקאות הביטקוין בין 2012 ל-2020.
היא גם מפעילה בורסת מטבעות קריפטוגרפיים ומספקת לשווקים מוסדיים הלוואות עסקים ונתונים, תרשימים וניתוחים.

 

ענייני חברה
Blockchain.com היא חברה פרטית. את החברה מוביל המנכ”ל פיטר סמית’, אחד משלושת מייסדיה. חברי דירקטוריון החברה כוללים: Smith; מייסד שותף ניקולס קארי; אנטוני ג’נקינס ; ג’ים מסינה, סגן הרמטכ”ל לשעבר של ברק אובמה ; וג’רמי ליאו, שותף ב- Lightspeed Venture Partners.

בין 2012 לפברואר 2021 גייסה החברה סך של 190 מיליון דולר במימון הון סיכון. במרץ 2021 היא גייסה השקעה נוספת של 300 מיליון דולר.
המשקיעים בחברה כוללים שותפים של DST Global, Lightspeed Venture Partners, VY Capital, GV, Baillie Gifford, Lakestar, Eldridge, Kyle Bass, Access Industries, Moore Strategic Ventures ו-Rovida Advisors.

 

Blockchain.info הוקם על ידי בן ריבס בשנת 2011. הוא השיק אתר אינטרנט שניתן להשתמש בו כדי לעקוב אחר עסקאות בביטקוין. האתר היה בלוק סייר, אתר שאפשר למשתמשי ביטקוין לראות את הפרטים של עסקאות מטבעות קריפטוגרפיים ציבוריים אם יש להם את קוד ה-hash המזהה לעסקה.

בתחילת 2012, ריבס ובריאן ארמסטרונג, המייסדים המשותפים של בורסת המטבעות הקריפטו Coinbase, פנו לשיעור הקיץ של Y Combinator. הם הציעו פלטפורמת תשלום עבור ביטקוין שבה משתמשים יוכלו להחזיק ארנק דיגיטלי, להחליף מטבע אחר בביטקוין תמורת עמלה באחוזים ולבצע תשלומים בביטקוין. עקב דעות שונות הם נפרדו לפני ההשתתפות ב-Y Combinator. ריבס רצה ליצור פלטפורמה שבה משתמשים שולטים בגישה למידע הביטקוין שלהם, בעוד ארמסטרונג הרגיש שהפלטפורמה צריכה לשמור על משמורת על ארנקי המשתמשים. לאחר שנפרדו מארמסטרונג, ריבס המשיך לעבוד על Blockchain.info.

מ-2013 עד 2014, בסיס המשתמשים של Blockchain גדל מ-100,000 משתמשי ארנק בתחילת 2013 ל-1.5 מיליון באפריל 2014. עד 2014, Blockchain.com היה ארנק הביטקוין הפופולרי ביותר והובל על ידי ניקולס קארי כמנכ”ל. היא רכשה שתי חברות, ZeroBlock ב-2013 ו-RTBTC בתחילת 2014, שבאמצעותן הוסיפה שירותי ניתוח נתונים, והפגישה את השירותים הללו תחת מטריה אחת. בדצמבר 2013, Blockchain.com רכשה את ZeroBlock, אפליקציה לתמחור ביטקוין. בשנה שלאחר מכן, היא רכשה את פלטפורמת ניתוח הנתונים RTBTC. היא שילבה את הטכנולוגיה של RTBTC עם השירותים הקיימים שלה, והקימה פלטפורמה אחת המציעה ארנק מטבעות קריפטוגרפיים, תמחור וניתוח, ואת סייר המטבעות הקריפטוגרפיים.

 

בפברואר 2014, Apple Inc. הסירה את אפליקציית Blockchain.com מחנות האפליקציות של iOS, מה שעורר סערה ציבורית בקהילת הביטקוין, בעיקר בקהילת Reddit. באותה תקופה זו הייתה אפליקציית ארנק הביטקוין היחידה הזמינה עבור משתמשי אפל, שכן אפל הסירה או דחתה אפליקציות אחרות. ביולי 2014, אפל החזירה את אפליקציית Blockchain.com.

במהלך 2014, פיטר סמית’ הצטרף לצוות המייסדים כמנכ”ל שלו. שלושת המייסדים, ריבס, קארי וסמית’ עבדו מדירתו של ריבס ביורק והקימו את החברה באופן רשמי כאשר משקיע הביטקוין Roger Ver סיפק מימון ראשוני. עד אוקטובר 2014, היו לה 2.3 מיליון ארנקי צרכנים וגייסה 30.5 מיליון דולר בסבב הגיוס החיצוני הראשון שלה, עם משקיעים ביניהם Lightspeed Venture Partners ו-Mosaic Ventures. זה היה סבב המימון הגדול ביותר במגזר המטבעות הדיגיטליים באותה תקופה. הפורום הכלכלי העולמי כינה את החברה כאחת מ”חלוצות הטכנולוגיה” של 2016. בשנת 2017 ביצעה החברה סבב גיוס שני. היא סגרה מימון של 40 מיליון דולר באותו יוני והחברה הוערכה ב-280 מיליון דולר.

בשנת 2018, Blockchain החלה למכור שירותים עבור מטבעות קריפטוגרפיים מוסדיים. ביולי 2019, Blockchain.com השיקה את בורסת המטבעות הקריפטוגרפיים שלה, וקידמה אותה מהר יותר מאחרות. בספטמבר 2020, החברה הצטרפה לקואליציה להוגנות אפליקציות שמטרתה לנהל משא ומתן לתנאים טובים יותר להכללת אפליקציות בחנויות אפליקציות. באמצע 2018, החברה רכשה את Tsukemen, חברת סטארט-אפ לפיתוח אפליקציות שבסיסה בסן פרנסיסקו.

 

בשנת 2020 היו לחברה 31 מיליון משתמשים ונכון לשנת 2021, היו 65 מיליון ארנקי Blockchain.com ו-28% מהעסקאות בביטקוין מאז 2012 בוצעו או התקבלו על ידי ארנק Blockchain.com. בפברואר 2021, Blockchain.com גייסה סבב גיוס של 120 מיליון דולר ממשקיעים כולל Moore Strategic Ventures, Kyle Bass, Access Industries, Rovida Advisors, Lightspeed Venture Partners, GV, Lakestar ו- Eldridge. כולל סבבי מימון קודמים של הון סיכון, החברה גייסה 190 מיליון דולר בסך הכל. חודש לאחר מכן הודיעה החברה על סבב גיוס נוסף של 300 מיליון דולר. שליש מהסכום שגויס מומן על ידי חברת ההשקעות Baillie Gifford שהשקיעה 100 מיליון דולר. בהתבסס על סבב הגיוס, החברה הוערכה ב-5.2 מיליארד דולר.

בשנת 2022, מנכ”ל Blockchain.com כתב לבעלי המניות והודיע ​​להם ש- Three Arrows Capital הפיכתה המהירה של חדלות פירעון משמעה השפעת ברירת מחדל של כ-270 מיליון דולר של הלוואות קריפטוגרפיות ודולר ארה”ב ל-Blockchain.com.
החברה פיטרה 25% מעובדיה, כ-150 איש, ב-21 ביולי.

 

מוצרים ושירותים
כחברת מטבעות קריפטו, Blockchain.com מספקת פלטפורמה להחזקה, שימוש, ניהול נכסי קריפטו וחקירת עסקאות במטבעות קריפטוגרפיים. היא גם מפתחת תקני שירותים פיננסיים ותשתית עבור מטבעות קריפטוגרפיים. הפלטפורמה של החברה מספקת נתוני שוק וניתוח. הוא עוקב אחר המטרות של מטבעות קריפטוגרפיים להיות מבוזרים ואנונימיים; חלק ממוצרי ה-cryptocurrency שלה מנוהלים על ידי משתמש הקצה ואינם נגישים על ידי Blockchain.
com עצמה.

המוצרים העיקריים שלה הם ארנק מטבעות קריפטוגרפיים, בורסה, בלוק סייר והצעת שווקים מוסדיים.

 

ארנק
החברה מציעה ארנק קריפטוגרפי מתארח המהווה שיטה לאחסון מטבעות קריפטוגרפיים בקובץ דיגיטלי שניתן לגשת אליו אונליין. ניתן להשתמש בארנק עם מטבעות קריפטוגרפיים ומטבעות יציבים שונים. ניתן להשתמש בארנקיו כדי לשלוח ולקבל עסקאות במטבע דיגיטלי, כמו גם להחליף בין מטבעות קריפטוגרפיים שונים. ל-Blockchain.
com יש ארנק שאינו משמורת, כלומר הוא נשלט לחלוטין על ידי המשתמש ולחברה אין גישה לנתוני הארנק.
משתמשים ניגשים לארנק שלהם באמצעות מפתח פרטי, ביטוי שחזור המוכר רק למשתמש.

 

בורסת מטבעות קריפטוגרפיים עוזרת להמיר את הנכסים הדיגיטליים שלך בכסף ובכסף לנכסים הדיגיטליים. הם עובדים כמו סוכן מניות.
לחברה יש בורסה המאפשרת למשתמשים שלה לקנות, למכור ולסחור במטבעות קריפטוגרפיים.
בנוסף, ממשק המשתמש של הבורסה יכול להיות מותאם אישית על ידי סוחרים כדי להציג להם מידע רלוונטי בהתאם לרמת הניסיון שלהם.

 

עסקי שווקים מוסדיים
בנוסף לשירותיה לאנשים פרטיים, Blockchain.com מספקת למשקיעים מוסדיים גם שירותים פיננסיים מבוססי מטבעות קריפטוגרפיים.
עסקי השווקים המוסדיים של החברה מספקים הלוואות במטבעות קריפטוגרפיים, הלוואות, מסחר ומשמורת על נכסים פיננסיים.
היא גם מבצעת עסקאות ללא מרשם עבור סוחרים גדולים, הפועלת כמתווך כדי לשמור על עסקאות פרטיות ולמנוע תנודות מחירים בהתבסס על ידע בשוק על העסקאות.

החברה מפעילה אקספלורר בלוקצ’יין המאפשר למשתמש לראות עסקאות מטבעות קריפטוגרפיים ציבוריים ומידע קשור. זה מאפשר לכל מי שיש לו קוד hash של עסקה לראות את הכתובות של הארנקים מהם נשלחה והתקבלה העסקה, סכום העסקה וכל עמלות.
הכלי יכול לשמש לניתוח פעילות עסקאות, נתוני מטבעות קריפטוגרפיים וניתוח.
החברה מוכרת פרסום בשירות החינמי.


BitPay היא ספקית שירותי תשלומים בביטקוין שבסיסה באטלנטה, ג’ורג’יה, ארצות הברית.
היא נוסדה במאי 2011 על ידי טוני גאליפי וסטיבן פאיר.
BitPay מספקת שירותי עיבוד תשלומים של ביטקוין וביטקוין מזומן לסוחרים.

BitPay נוסדה ב-2011 כדי לספק שירותי קופה ניידת לחברות שרצו לקבל ביטקוין. עד אוקטובר 2012, BitPay גדלה ל-1,100 סוחרים פעילים, כולל היותה סוחר הביטקוין של וורדפרס.

BitPay הודיעה בינואר 2013 שהם יעבירו את המטה שלהם לאטלנטה, ג’ורג’יה, מהמיקום הקודם שלהם, אורלנדו, פלורידה. המהלך הגיע בעקבות ההודעה שהחברה הבטיחה 510,000 דולר במימון ראשוני. לדברי המייסד המשותף של החברה, העיר אטלנטה נבחרה בשל מספר חברות הפינטק הממוקמות בג’ורג’יה.

במאי 2013, BitPay הודיעה שהם גייסו 2 מיליון דולר דרך Founders Fund.

 

בספטמבר 2013 הודיעה החברה שהגיעה לאבן הדרך של 10,000 סוחרים. גליפי הצהיר כי מאז הקמת החברה, הם עיבדו למעלה מ-34 מיליון דולר, שהיו שווה ערך ל-270,830 ביטקוין באותה עת במדד המחירים של ביטקוין.

בשנת 2014, BitPay הרחיבה את הנוכחות שלה בצפון אמריקה מעבר למשרדים הראשיים שלה באטלנטה, ופתחה משרדים בניו יורק, סן פרנסיסקו וסנט פטרסבורג, פלורידה. המטה האירופאי של BitPay נפתח באמסטרדם והמטה שלהם בדרום אמריקה נפתח בארגנטינה.

בינואר ב- CES 2014, BitPay הודיעה כי 12,000 סוחרים נרשמו לשירות שלהם. מלון D לאס וגאס ו- Golden Gate Hotel and Casino הודיעו שניהם כי BitPay ישמש כסוחר הנבחר שלהם עבור ביטקוין בלאס וגאס. הם היו שניים מבתי הקזינו הראשונים בלאס וגאס שקיבלו ביטקוין.

 

זמן קצר לאחר CES 2014, קבוצת הכדורסל ה-NBA, סקרמנטו קינגס, הודיעה שהיא תהפוך לזכיינית הספורט הגדולה הראשונה בצפון אמריקה שמקבלת ביטקוין כאמצעי תשלום עבור כרטיסים וסחורה ותעובד על ידי BitPay

בתוך אותו חודש, הוכרז כי זינגה תתחיל לקבל גם ביטקוין, עם BitPay כסוחר שלה.

בשנת 2014, סוחר BitPay BitGive הפך לארגון הצדקה הראשון בביטקוין שהוכר כארגון צדקה על ידי ה- IRS וקיבל סטטוס 501(c)(3). פסיקת FEC משנת 2014 לפיה ניתן לקבל תרומות ביטקוין על ידי קמפיינים וארגונים פוליטיים הובילה לשותפות של BitPay עם CoinVox וארגוני גיוס כספים אחרים. ביוני, BitPay הפכה לחברת הביטקוין הראשונה שנתנה חסות לאירוע ספורט בצפון אמריקה. הם נתנו חסות ל- St. Petersburg Bowl, משחק קערת מכללות. בעקבות ההודעה, למעלה מ-100 חברות בסנט פטרסבורגאזור נקטו צעדים כדי שיוכלו לקבל את המטבע הדיגיטלי לפני האירוע הראשון.

בספטמבר 2015, החברה תבעה את ספק הביטוח שלה בנוגע לאי-כיסוי של גניבה של 5000 BTC שהתרחשה בדצמבר 2014.

 

במאי 2016, BitPay השיקה את BitPay Visa Prepaid Debit Card, כרטיס החיוב הראשון של ויזה בתשלום מראש הזמין עבור משתמשי ביטקוין בכל 50 מדינות ארה”ב. החברה גם הוסיפה חברות חדשות שמקבלות ביטקוין, כולל פלטפורמת המשחקים Steam. שיתופי פעולה ומהדורות חדשות עם אינטל ופלטפורמת Azure Cloud של מיקרוסופט הביאו תכונות ויכולות חדשות לפלטפורמות הקוד הפתוח Copay ו-Bitcore של BitPay.

בשנת 2017, BitPay השיקה קמפיין מימון נוסף בסיבוב B. מאוחר יותר באותה שנה, הם העלו את התשלום המינימלי בפלטפורמה ל-100 דולר ארה”ב מ-5 דולר הקודם שלו; השינוי התהפך רק כמה ימים לאחר מכן. בדצמבר 2017, Steam הפסיקה לקבל תשלומי ביטקוין מ-BitPay, בטענה שעלויות העסקאות עבור פריטים קטנים היו גבוהות מדי, יחד עם חששות לתנודתיות.

ויזה WaveCrest בתשלום מראש של ביטקוין הופסקה בינואר 2018. BitPay קיבלה את רישיון המטבע הווירטואלי שלה מהמחלקת השירותים הפיננסיים של ניו יורק ביולי 2018.

 

מימון
המימון הראשוני הגיע ממגוון מקורות כולל שאקיל חאן, בארי זילברט, ג’ימי פורלנד, רוג’ר ור וטרייס מאייר.

בינואר 2013, החברה הודיעה על השקעה של 510,000 דולר ארה”ב באנג’ל, ההון החיצוני הראשון שלה לאחר שהוקפאה באופן פנימי. ההשקעה התבצעה במקביל להעברת המשרדים הראשיים של החברה לאטלנטה, ג’ורג’יה. נאמר בזמנו כי המימון ישמש לסיוע בקידום עיבוד הביטקוין.

ביוני 2013, BitPay קיבלה השקעה נוספת של 2 מיליון דולר בהון סיכון בהובלת קרן המייסדים. מאמר ב- Tech Crunch קבע שככל הנראה ההשקעה תוקדש לצוות עובדים, עם מספר מומחי קידוד שיידרשו באותה תקופה. המימון נתפס כניסיון דחיפה להפוך ליותר גלובלי, ונראה על ידי חלקם כתפיסת קרקע גדולה יותר של VC עבור חברות ביטקוין.

 

בדצמבר 2013, איל העסקים של הונג קונג לי קא-שינג השקיע באמצעות חברת Horizons Ventures שלו כ-2.
7 מיליון דולר ב-BitPay.

במאי 2014, BitPay קיבלה מימון של 30 מיליון דולר ממשקיעים כולל Index Ventures, RRE Ventures, ריצ’רד ברנסון מקבוצת Virgin Group ומייסד יאהו ג’רי יאנג.

 


Xapo הוא בנק פרטי שבסיסו בגיברלטר, הפועל ברחבי העולם ומורשה כספק מטבעות נכסים וירטואליים על ידי הוועדה לשירותים פיננסיים של גיברלטר.
החברה הוקמה במקור כדי להציע שירות ארנק ביטקוין ששילב כספות אחסון קר עם כרטיס חיוב מבוסס ביטקוין.
בשנת 2021, Xapo יצאה מהשוק בארצות הברית.

המנכ”ל והיזם המייסד של Xapo, Wences Casares, התעניין בביטקוין בגלל התנודות הפיננסיות התכופות בארגנטינה מולדתו. הוא אמר שהכספים של משפחתו היו “הרוסים כשהכלכלה (בארגנטינה) זינקה מאינפלציה לדפלציה לפיחות”. קאזרס מאמין שמטבעות דיגיטליים כמו ביטקוין “יכולים לפתור את האופי המפורק של הכלכלה העולמית שלנו”.

בשנת 2011, קאסארס קנה את הביטקוינים הראשונים שלו אך לא מצא דרך לאחסן אותם, אז הוא בנה ‘כספת’ לשימוש עצמו. חברים, ומאוחר יותר מוסדות פיננסיים, שאלו את קאסרס אם הם יכולים לאחסן את הביטקוין שלהם בכספת שלו. זה הפך לבסיס עבור Xapo, אשר נוסדה בסוף 2013 על ידי Casares ו-COO פדריקו Murrone. Xapo פתחה את מוצריה לציבור במרץ 2014.

Casares אמר ש-Xapo נוסדה במטרה להפוך את מטבע הביטקוין לאבטח ונגיש יותר. ארנק Xapo פועל באמצעות אפליקציה לנייד ומקוון וכולל את היכולת להעביר כספים אל ומכספת Xapo. באפריל 2014 הציגה Xapo כרטיס חיוב שיקשר לארנק Xapo של המשתמש ויתפקד כמו כרטיס חיוב רגיל, אלא שהוא מגובה בביטקוין במקום במטבע מסורתי.

 

לפני Xapo, Casares הקים ומאוחר יותר מכר את חברת הברוקראז’ המקוונת Patagon ל-Banco Santander תמורת 750 מיליון דולר. הוא גם השיק את ספקית האינטרנט הראשונה בארץ הולדתו ארגנטינה ב-1994.

במאי 2015 Xapo העבירה את המטה שלה מפאלו אלטו, קליפורניה לזוג, הממוקמת באזור המטרופולין של ציריך של שוויץ. באותה שנה, LifeLock, שרכשה את Lemon, חברה בראשות מייסד Xapo בסופו של דבר, Casares, טענה בתביעה כי Casares פיתחה את קוד המקור עבור Xapo תוך שימוש במשאבים של Lemon. ביולי 2017, הוענק ל-Xapo רישיון כסף אלקטרוני אירופאי בגיברלטר המאפשר לה לספק שירותי שמירה והעברה של כסף פיאט אלקטרוני.

ביולי 2018 זכתה Xapo Inc. ברישיון BitLicense על ידי מחלקת השירותים הפיננסיים של מדינת ניו יורק ואיתו אישור רשמי לפעול במדינת ניו יורק כעסק ביטקוין מוסדר. החברה ויתרה על רישיונה בינואר 2022.

 

בשנת 2019, Coinbase רכשה את עסקי המשמורת המוסדיים של Xapo.

אבטחה
הכספת של Xapo מורכבת משרתים פיזיים הממוקמים ברחבי העולם שלדברי החברה מוגנים על ידי גישה לסורקים ביומטריים, מעקב וידאו 24-7 ושומרים חמושים. קאזרס טוען ש-Xapo “הוא כספת הביטקוין הראשונה המוגנת במלואה ומבוטחת מפני פריצות ופשיטת רגל”.

משקיעים
Xapo הכריזה על גיוס של 20 מיליון דולר מסדרה A במרץ 2014. את סבב הגיוס הוביל Benchmark, בהשתתפות Fortress Investment Group, Pantera Capital ו-Ribbit Capital.
שותף בנצ’מרק, מאט קוהלר, אמר שחברת הון סיכון תמכה ב-Xapo בין השאר מכיוון ש-Xapo “מנוהלת על ידי אחד האנשים החשובים ביותר במערכת האקולוגית של הביטקוין, היא מבוטחת ויש לה משקיעים מעמק הסיליקון וגם מוול סטריט “.
החברה גייסה סך של 40 מיליון דולר נכון לאוגוסט 2014.


מטבעות קריפטוגרפיים

מטבע קריפטו הוא מטבע דיגיטלי שנועד לעבוד כאמצעי חליפין דרך רשת מחשבים שאינה תלויה בשום רשות מרכזית, כגון ממשלה או בנק, כדי לקיים או לתחזק אותו. זוהי מערכת מבוזרת לאימות שלצדדים לעסקה יש את הכסף שהם טוענים שיש להם, מה שמבטל את הצורך במתווכים מסורתיים, כמו בנקים, כאשר מועברים כספים בין שני גורמים.

רישומי בעלות מטבעות בודדים מאוחסנים בפנקס דיגיטלי, שהוא מסד נתונים ממוחשב המשתמש בהצפנה חזקה לאבטחת רשומות עסקאות, שליטה ביצירת מטבעות נוספים ואימות העברת בעלות על מטבעות. למרות שמם, מטבעות קריפטוגרפיים אינם נחשבים למטבעות במובן המסורתי, ובעוד שהוחלו עליהם טיפולים שונים, כולל סיווג כסחורות, ניירות ערך ומטבעות, מטבעות קריפטוגרפיים נתפסים בדרך כלל כמטבעות קריפטוגרפיים. קבוצת נכסים מובהקת בפועל. תוכניות קריפטו מסוימות משתמשות במאמתים כדי לשמור על המטבע הקריפטוגרפי. במודל של הוכחת הימור, הבעלים הציבו את האסימונים שלהם כבטוחה. בתמורה, הם מקבלים סמכות על האסימון ביחס לסכום שהם מחזיקים. בדרך כלל, מחזיקי האסימון הללו מקבלים בעלות נוספת על האסימון לאורך זמן באמצעות עמלות רשת, אסימונים שהוטבעו לאחרונה או מנגנוני תגמול אחרים כאלה.

מטבע קריפטו אינו קיים בצורה פיזית (כמו כסף נייר) ובדרך כלל אינו מונפק על ידי רשות מרכזית. מטבעות קריפטו משתמשים בדרך כלל בשליטה מבוזרת בניגוד למטבע דיגיטלי של בנק מרכזי (CBDC). כאשר מטבע קריפטוגרפי מוטבע, או נוצר לפני הנפקה, או מונפק על ידי מנפיק יחיד, הוא נחשב בדרך כלל לריכוזי. כאשר מיושם עם בקרה מבוזרת, כל מטבע קריפטוגרפי פועל באמצעות טכנולוגיית ספר חשבונות מבוזרת, בדרך כלל בלוקצ’יין, המשמשת כמסד נתונים ציבורי של עסקאות פיננסיות. לסוגי נכסים מסורתיים כמו מטבעות, סחורות ומניות, כמו גם גורמים מאקרו-כלכליים, יש חשיפות צנועות לתשואות של מטבעות קריפטוגרפיים.

 

המטבע הקריפטוגרפי המבוזר הראשון היה ביטקוין, ששוחרר לראשונה כתוכנת קוד פתוח בשנת 2009. נכון למרץ 2022, היו יותר מ-9,000 מטבעות קריפטוגרפיים אחרים בשוק, מתוכם יותר מ-70 בעלי שווי שוק העולה על מיליארד דולר.

הסטוריה
בשנת 1983, הגה הצפנה האמריקני דיוויד צ’אם סוג של כסף אלקטרוני קריפטוגרפי בשם ecash. מאוחר יותר, ב-1995, הוא יישם אותו באמצעות Digicash, צורה מוקדמת של תשלומים אלקטרוניים קריפטוגרפיים. Digicash דרשה תוכנת משתמש על מנת למשוך הערות מבנק ולהגדיר מפתחות מוצפנים ספציפיים לפני שניתן יהיה לשלוח אותה לנמען. זה איפשר למטבע הדיגיטלי להיות בלתי ניתן למעקב על ידי צד שלישי.

בשנת 1996, הסוכנות לביטחון לאומי פרסמה מאמר בשם How to Make a Mint: the Cryptography of Anonymous Electronic Cash, המתאר מערכת מטבעות קריפטוגרפיים. המאמר פורסם לראשונה ברשימת תפוצה של MIT ומאוחר יותר ב-1997 ב- The American Law Review.

ב-1998 תיאר ווי דאי את “b-money”, מערכת מזומנים אלקטרונית אנונימית מבוזרת. זמן קצר לאחר מכן, ניק סאבו תיאר מעט זהב. בדומה לביטקוין ומטבעות קריפטוגרפיים אחרים שיבואו בעקבותיו, ביט זהב (לא להתבלבל עם הבורסה המאוחרת יותר מבוססת זהב BitGold) תוארה כמערכת מטבעות אלקטרונית שדרשה מהמשתמשים להשלים פונקציית הוכחת עבודה עם פתרונות קריפטוגרפיים. להרכיב ולפרסם.

 

בינואר 2009, ביטקוין נוצר על ידי המפתח הבדוי Satoshi Nakamoto. הוא השתמש ב-SHA-256, פונקציית גיבוב קריפטוגרפית, בסכימת הוכחת העבודה שלו. באפריל 2011, Namecoin נוצר כניסיון ליצור DNS מבוזר. באוקטובר 2011 שוחרר Litecoin שהשתמש ב-scrypt כפונקציית ה-hash שלו במקום SHA-256. Peercoin, שנוצר באוגוסט 2012, השתמש בהכלאה של הוכחת עבודה והוכחת הימור.

ב-6 באוגוסט 2014, בריטניה הודיעה שמשרד האוצר שלה הזמין מחקר של מטבעות קריפטוגרפיים, ואיזה תפקיד, אם בכלל, הם יכולים למלא בכלכלת בריטניה. המחקר אמור היה גם לדווח האם יש לשקול רגולציה. הדו”ח הסופי שלה פורסם בשנת 2018, והוא פרסם התייעצות בנושא נכסי קריפטו ומטבעות יציבים בינואר 2021.

ביוני 2021, אל סלבדור הפכה למדינה הראשונה שקיבלה ביטקוין כהילך חוקי, לאחר שהאסיפה המחוקקת הצביעה 62–22 לאישור הצעת חוק שהגיש הנשיא נאיב בוקלה המסווגת את המטבע הקריפטו ככזה.

 

באוגוסט 2021, קובה הגיעה בעקבות החלטה 215 להכיר ולהסדיר מטבעות קריפטוגרפיים כמו ביטקוין.

בספטמבר 2021, ממשלת סין, השוק היחיד הגדול ביותר למטבעות קריפטוגרפיים, הכריזה על כל העסקאות במטבעות קריפטוגרפיים בלתי חוקיים. זה השלים פיצוץ נגד מטבעות קריפטוגרפיים שאסר בעבר על פעילותם של מתווכים וכורים בתוך סין.

ב-15 בספטמבר 2022, המטבע הקריפטוגרפי השני בגודלו בעולם באותה תקופה, Ethereum העבירה את מנגנון הקונצנזוס שלה מהוכחת עבודה (PoW) להוכחת הימור (PoS) בתהליך שדרוג המכונה “המיזוג”. לדברי מייסד Ethereum, השדרוג יכול לצמצם את צריכת האנרגיה של Ethereum ב-99.9% ואת פליטת הפחמן-דו-חמצני ב-99.9%.

 

ב-11 בנובמבר 2022, FTX Trading Ltd., בורסת מטבעות קריפטוגרפית, שהפעילה גם קרן גידור קריפטו, ושוויה הוערך ב-18 מיליארד דולר, הגישה בקשה לפשיטת רגל . ההשפעה הפיננסית של הקריסה התרחבה מעבר לבסיס הלקוחות המיידי של FTX, כפי שדווח, בעוד שבכנס רויטרס אמרו בכירים בתעשייה הפיננסית כי “הרגולטורים חייבים להתערב כדי להגן על משקיעי קריפטו”. אנליסטית הטכנולוגיה אביבה ליטן התייחסה למערכת האקולוגית של מטבעות קריפטוגרפיים כי “הכל..
.
צריך להשתפר באופן דרמטי מבחינת חווית משתמש, בקרות, בטיחות, שירות לקוחות”.

 

הגדרה פורמלית
לפי יאן לנסקי, מטבע קריפטוגרפי הוא מערכת העומדת בשישה תנאים:

המערכת אינה מצריכה רשות מרכזית; מצבו נשמר באמצעות קונצנזוס מבוזר.

המערכת שומרת סקירה של יחידות מטבעות קריפטוגרפיים והבעלות עליהן.

המערכת מגדירה האם ניתן ליצור יחידות קריפטוגרפיות חדשות. אם ניתן ליצור יחידות קריפטוגרפיות חדשות, המערכת מגדירה את נסיבות מקורן וכיצד לקבוע את הבעלות על יחידות חדשות אלו.

ניתן להוכיח בעלות על יחידות מטבע קריפטוגרפי באופן בלעדי.

המערכת מאפשרת לבצע עסקאות בהן משתנה הבעלות על יחידות ההצפנה. הצהרת עסקה יכולה להיות מונפקת רק על ידי ישות המוכיחה את הבעלות הנוכחית על יחידות אלה.

אם מוזנות בו זמנית שתי הוראות שונות לשינוי הבעלות על אותן יחידות קריפטוגרפיות, המערכת מבצעת לכל היותר אחת מהן.

במרץ 2018, המילה cryptocurrency נוספה למילון Merriam-Webster.

Altcoins
אסימונים, מטבעות קריפטוגרפיים ונכסים דיגיטליים אחרים מלבד ביטקוין ידועים ביחד כמטבעות קריפטוגרפיים חלופיים, מקוצרים בדרך כלל ל”altcoins” או “alt coins”, או בזלזול “shitcoins”.
.
פול Vigna מ”וול סטריט ג’ורנל” תיאר גם הוא מטבעות אלטקוינים כ”גרסאות חלופיות של ביטקוין” בהינתן תפקידו כפרוטוקול המודל של מעצבי אלטקוין.

הלוגו של Ethereum, המטבע הקריפטוגרפי השני בגודלו
ל-Altcoins יש לרוב הבדלים בסיסיים בהשוואה לביטקוין. לדוגמה, Litecoin שואף לעבד חסימה כל 2.5 דקות, במקום 10 דקות של ביטקוין, מה שמאפשר ל-Litecoin לאשר עסקאות מהר יותר מביטקוין. דוגמה נוספת היא Ethereum, שיש לה פונקציונליות חוזים חכמה המאפשרת להפעיל יישומים מבוזרים על הבלוקצ’יין שלה. Ethereum היה הבלוקצ’יין הנפוץ ביותר בשנת 2020, לפי בלומברג ניוז.
​​בשנת 2016, היה לו ה”מעקב” הגדול ביותר מכל אלטקוין, לפי הניו יורק טיימס.

הפגנות משמעותיות על פני שווקי אלטקוין מכונה לעתים קרובות “אלת-עונה”.

 

Stablecoins
Stablecoins הם מטבעות קריפטוגרפיים שנועדו לשמור על רמה יציבה של כוח קנייה. יש לציין שעיצובים אלה אינם חסינים בפני תקלות, מכיוון שמספר מטבעות יציבות התרסקו או איבדו את היתד שלהם. לדוגמה, ב-11 במאי 2022, ה-Stablecoin UST של Terra ירד מ-$1 ל-26 סנט. הכישלון שלאחר מכן של Terraform Labs הביא לאובדן של כמעט 40 מיליארד דולר שהושקעו במטבעות Terra ולונה.
בספטמבר 2022, תובעים דרום קוריאנים ביקשו להוציא הודעה אדומה של האינטרפול נגד מייסד החברה, דו קוון.
בהונג קונג, המסגרת הרגולטורית הצפויה עבור מטבעות יציבים ב-2023/2024 מתעצבת וכוללת כמה שיקולים.

 

ארכיטקטורה
מטבעות קריפטוגרפיים מיוצרים על ידי מערכת מטבעות קריפטוגרפיים שלמה באופן קולקטיבי, בשיעור המוגדר בעת יצירת המערכת ואשר מוצהר בפומבי. במערכות בנקאות וכלכליות מרכזיות כמו מערכת הפדרל ריזרב בארה”ב, מועצות תאגידים או ממשלות שולטים באספקת המטבעות. במקרה של מטבעות קריפטוגרפיים, חברות או ממשלות אינן יכולות לייצר יחידות חדשות, ולא סיפקו עד כה גיבוי לחברות, בנקים או גופים תאגידיים אחרים אשר מחזיקים בשווי הנכס הנמדד בו. המערכת הטכנית הבסיסית שעליה מבוססים מטבעות קריפטוגרפיים נוצרה על ידי סאטושי נקמוטו.

בתוך מערכת הוכחת עבודה כמו ביטקוין, הבטיחות, היושרה והאיזון של ספרי חשבונות נשמרים על ידי קהילה של גורמים שאינם מאמינים הדדית המכונים כורים. כורים משתמשים במחשבים שלהם כדי לסייע באימות וחותמת עסקאות, ומוסיפים אותן לפנקס החשבונות בהתאם לתכנית חותמת זמן מסוימת. בבלוקצ’יין הוכחת הימור, עסקאות מאומתות על ידי בעלי המטבע הקריפטו המשויך, לעתים מקובצות יחדיו במאגרי הימור.

רוב המטבעות הקריפטוגרפיים נועדו להפחית בהדרגה את הייצור של אותו מטבע, תוך הצבת מכסה על הסכום הכולל של אותו מטבע שאי פעם יהיה במחזור. בהשוואה למטבעות רגילים המוחזקים על ידי מוסדות פיננסיים או נשמרים כמזומן בהישג יד, מטבעות קריפטוגרפיים יכולים להיות קשים יותר לתפיסה על ידי רשויות החוק.

 

בלוקצ’יין
התוקף של המטבעות של כל מטבע קריפטוגרפי מסופק על ידי בלוקצ’יין. בלוקצ’יין היא רשימה הולכת וגדלה של רשומות, הנקראות בלוקים, המקושרות ומאובטחות באמצעות קריפטוגרפיה. כל בלוק מכיל בדרך כלל מצביע גיבוב כקישור לבלוק קודם, חותמת זמן ונתוני עסקאות. בתכנון, רשתות הבלוק עמידים מטבעם לשינויים של הנתונים. זהו ” פנקס חשבונות פתוח, מבוזר שיכול לרשום עסקאות בין שני צדדים ביעילות ובצורה ניתנת לאימות וקבועה”. לשימוש כספר חשבונות מבוזר, בלוקצ’יין מנוהל בדרך כלל על ידי רשת עמית לעמית הדבקה בפרוטוקול לאימות בלוקים חדשים. לאחר ההקלטה, הנתונים בכל בלוק נתון לא ניתנים לשינוי רטרואקטיבית ללא שינוי של כל החסימות הבאות, מה שמחייב שיתוף פעולה של רוב הרשת.

Blockchains מאובטחים בעיצובם ומהווים דוגמה למערכת מחשוב מבוזרת עם סובלנות תקלות ביזנטית גבוהה.
לכן הושג קונצנזוס מבוזר עם בלוקצ’יין.

 

צמתים
צומת הוא מחשב שמתחבר לרשת מטבעות קריפטוגרפיים. הצומת תומך ברשת של מטבעות הקריפטו באמצעות העברת עסקאות, אימות או אירוח עותק של הבלוקצ’יין. מבחינת העברת עסקאות, לכל מחשב רשת (צומת) יש עותק של הבלוקצ’יין של מטבע הקריפטו שהוא תומך בו.
כאשר מתבצעת עסקה, הצומת שיוצר את העסקה משדר את פרטי העסקה באמצעות הצפנה לצמתים אחרים ברחבי רשת הצומת, כך שהעסקה (וכל עסקה אחרת) ידועה.

בעלי צומת הם מתנדבים, אלו המתארחים על ידי הארגון או הגוף האחראי לפיתוח טכנולוגיית רשת הבלוקצ’יין של מטבעות קריפטוגרפיים, או אלו שמתפתים לארח צומת כדי לקבל תגמולים מאירוח רשת הצומת.

 

חותמת זמן
מטבעות קריפטו משתמשים בסכימות שונות של חותמת זמן כדי “להוכיח” את תקפותן של עסקאות שנוספו לפנקס הבלוקצ’יין ללא צורך בגורם שלישי מהימן.

ערכת חותמת הזמן הראשונה שהומצאה הייתה סכימת הוכחת העבודה. סכימות הוכחת העבודה הנפוצות ביותר מבוססות על SHA-256 ו- scrypt.

כמה אלגוריתמי גיבוב אחרים המשמשים להוכחת עבודה כוללים CryptoNight, Blake, SHA-3 ו- X11.

 

שיטה נוספת נקראת סכמת הוכחת הימור. הוכחת הימור היא שיטה לאבטחת רשת מטבעות קריפטוגרפיים ולהשגת קונצנזוס מבוזר באמצעות בקשה למשתמשים להראות בעלות על כמות מסוימת של מטבע. זה שונה ממערכות הוכחת עבודה שמריצות אלגוריתמי גיבוב קשים כדי לאמת עסקאות אלקטרוניות.
התוכנית תלויה במידה רבה במטבע, וכרגע אין צורה סטנדרטית שלו.
מטבעות קריפטוגרפיים מסוימים משתמשים בתוכנית משולבת של הוכחת עבודה והוכחת הימור.

 

כריה
בבלוקצ’יין, כרייה היא אימות של עסקאות. עבור מאמץ זה, כורים מצליחים משיגים מטבע קריפטוגרפי חדש כפרס. התגמול מקטין את עמלות העסקאות על ידי יצירת תמריץ משלים לתרום לכוח העיבוד של הרשת. קצב יצירת הגיבובים, המאמתים כל עסקה, הוגדל על ידי שימוש במכונות מיוחדות כגון FPGAs ו- ASICs המריצים אלגוריתמי hashing מורכבים כמו SHA-256 ו- scrypt. מרוץ חימוש זה למכונות זולות אך יעילות יותר קיים מאז הצגת הביטקוין בשנת 2009. כרייה נמדדת לפי קצב חשישבדרך כלל ב-TH/s.

עם יותר אנשים שיוצאים לעולם של מטבעות וירטואליים, יצירת גיבוב לאימות הפכה מורכבת יותר עם הזמן, מה שמאלץ את הכורים להשקיע סכומי כסף גדולים יותר ויותר כדי לשפר את ביצועי המחשוב. כתוצאה מכך, התגמול על מציאת חשיש פחת ולעתים קרובות אינו מצדיק את ההשקעה בציוד ובמתקני קירור (כדי להפחית את החום שהציוד מייצר), ואת החשמל הנדרש להפעלתם. אזורים פופולריים לכרייה כוללים אזורים עם חשמל זול, אקלים קר ותחומי שיפוט עם תקנות ברורות ונוחות. עד יולי 2019, צריכת החשמל של ביטקוין הוערכה בכ-7 ג’יגה וואט, כ-0.2% מהכלל העולמי, או שווה ערך לאנרגיה הנצרכת על ידי שווייץ.

חלק מהכורים מאגדים משאבים, חולקים את כוח העיבוד שלהם ברשת כדי לפצל את התגמול באופן שווה, לפי כמות העבודה שהם תרמו להסתברות למצוא בלוק. “מניה” מוענקת לחברי מאגר הכרייה המציגים הוכחת עבודה חלקית תקפה.

 

החל מפברואר 2018, ממשלת סין עצרה את המסחר במטבע וירטואלי, אסרה על הנפקות ראשוניות של מטבעות וסגרה את הכרייה. כורים סינים רבים עברו מאז לקנדה ולטקסס. חברה אחת מפעילה מרכזי נתונים לפעולות כרייה באתרי שדות נפט וגז בקנדה, בשל מחירי הגז הנמוכים. ביוני 2018, הידרו קוויבק הציעה לממשלת המחוז להקצות 500 מגה וואט של חשמל לחברות קריפטו לצורך כרייה. על פי דיווח מפברואר 2018 מ- Fortune, איסלנד הפכה לגן עדן לכורי מטבעות קריפטוגרפיים בין השאר בגלל החשמל הזול שלה.

במרץ 2018 העיר פלטסבורג, ניו יורק, העמידה מורטוריום של 18 חודשים על כל כריית מטבעות קריפטוגרפיים במאמץ לשמר את משאבי הטבע ואת “האופי והכיוון” של העיר. בשנת 2021, קזחסטן הפכה למדינה השנייה בגודלה לכריית מטבעות קריפטו, כשהיא מייצרת 18.1% משיעור האקסהאש העולמי.
בסמוך לאקיבאסטוס בנתה המדינה מתחם המכיל 50,000 מחשבים.

 

עליית מחיר GPU
עלייה בכריית מטבעות קריפטוגרפיים הגדילה את הביקוש לכרטיסים גרפיים (GPU) בשנת 2017. כוח המחשוב של GPUs הופך אותם למתאימים היטב להפקת Hash. המועדפים הפופולריים של כורי מטבעות קריפטוגרפיים כמו כרטיסי המסך GTX 1060 ו- GTX 1070 של Nvidia, כמו גם ה-GPUs RX 570 ו-RX 580 של AMD, הוכפלו או שילשו את המחיר – או אזלו מהמלאי. GTX 1070 Ti ששוחרר במחיר של 450 דולר נמכר במחיר של עד 1,100 דולר. כרטיס פופולרי נוסף, GTX 1060 (דגם 6 GB) שוחרר במחיר MSRP של 250 דולר, ונמכר בכמעט 500 דולר. כרטיסי RX 570 ו-RX 580 מבית AMDאזלו במלאי כמעט שנה. כורים קונים באופן קבוע את כל מלאי ה-GPU החדשים ברגע שהם זמינים.

Nvidia ביקשה מקמעונאים לעשות מה שהם יכולים בכל הנוגע למכירת GPUs לגיימרים במקום לכורים.
בוריס בוהלס, מנהל יחסי הציבור של Nvidia באזור גרמניה, אמר: “גיימרים באים במקום הראשון עבור Nvidia”.

 

ארנקים
ארנק קריפטוגרפי הוא אמצעי לאחסון ה”מפתחות” (הכתובת) הציבוריים והפרטיים אשר ניתן להשתמש בהם כדי לקבל או לבזבז את המטבע הקריפטו. עם המפתח הפרטי, ניתן לכתוב בספר החשבונות הציבורי, ולמעשה להוציא את המטבע הקריפטו המשויך. עם המפתח הציבורי, אפשר לאחרים לשלוח מטבע לארנק.

קיימות מספר שיטות לאחסון מפתחות או זרעים בארנק.
שיטות אלה נעות בין שימוש בארנקי נייר (שהם מפתחות ציבוריים, פרטיים או זרעים כתובים על נייר), לשימוש בארנקי חומרה (שהם חומרה לאחסון מידע הארנק שלך), לארנק דיגיטלי (שהוא מחשב עם תוכנה המארח את מידע על ארנק), לאירוח הארנק שלך באמצעות בורסה שבה נסחרים מטבעות קריפטוגרפיים, או על ידי אחסון פרטי הארנק שלך במדיום דיגיטלי כגון טקסט רגיל.

 

אלמוניות
ביטקוין הוא שם בדוי, ולא אנונימי ; המטבע הקריפטוגרפי בארנק אינו קשור לאדם, אלא למפתח ספציפי אחד או יותר (או “כתובות”). לפיכך, בעלי ביטקוין אינם ניתנים לזיהוי מיידי, אך כל העסקאות זמינות לציבור בבלוקצ’יין.
ובכל זאת, חילופי מטבעות קריפטוגרפיים נדרשים לרוב על פי חוק לאסוף את המידע האישי של המשתמשים שלהם.

מטבעות קריפטוגרפיים מסוימים, כגון Monero, Zerocoin, Zerocash ו- CryptoNote, מיישמים אמצעים נוספים להגברת הפרטיות, כגון באמצעות הוכחות אפס ידע.

 

כלכלה
מטבעות קריפטו משמשים בעיקר מחוץ למוסדות בנקאיים וממשלתיים ומוחלפים דרך האינטרנט.

חסימת תגמולים
מטבעות קריפטוגרפיים להוכחת עבודה, כמו ביטקוין, מציעים תמריצים של תגמולים לחסימה לכורים. הייתה אמונה מרומזת שהאם כורים מקבלים תגמולים בלוק או עמלות עסקה לא משפיעה על אבטחת הבלוקצ’יין, אך מחקר מצביע על כך שזה לא יכול להיות המקרה בנסיבות מסוימות.

התגמולים המשולמים לכורים מגדילים את היצע המטבע הקריפטוגרפי. על ידי לוודא שאימות עסקאות הוא עסק יקר, ניתן לשמר את שלמות הרשת כל עוד צמתים מיטיבים שולטים ברוב כוח המחשוב. אלגוריתם האימות דורש כוח עיבוד רב, ובכך חשמל על מנת להפוך את האימות ליקר מספיק כדי לאמת במדויק את הבלוקצ’יין הציבורי. לא רק שכורים צריכים לקחת בחשבון את העלויות הכרוכות בציוד יקר הדרוש כדי לעמוד בסיכוי לפתור בעיית חשיש, הם עוד חייבים לשקול את הכמות המשמעותית של הכוח החשמלי בחיפוש אחר הפתרון. בדרך כלל, התגמולים של הבלוק עולים על עלויות החשמל והציוד, אבל זה לא תמיד המקרה.

הערך הנוכחי, לא הערך לטווח ארוך, של המטבע הקריפטוגרפי תומך בתכנית התגמול לתמרץ כורים לעסוק בפעילויות כרייה יקרות. בשנת 2018, העיצוב של הביטקוין גרם להפסד רווחה של 1.4% בהשוואה למערכת מזומנים יעילה, בעוד שלמערכת מזומנים עם צמיחה של 2% כסף יש עלות רווחה מינורית של 0.003%. המקור העיקרי לחוסר היעילות הזה הוא עלות הכרייה הגדולה, המוערכת ב-360 מיליון דולר בשנה. זה מתורגם לכך שמשתמשים מוכנים לקבל מערכת מזומנים עם שיעור אינפלציה של 230% לפני שיהיה להם טוב יותר להשתמש בביטקוין כאמצעי תשלום. עם זאת, ניתן לשפר משמעותית את היעילות של מערכת הביטקוין על ידי ייעול קצב יצירת המטבעות ומזעור עמלות העסקאות. שיפור פוטנציאלי נוסף הוא ביטול פעילות כרייה לא יעילה על ידי שינוי פרוטוקול הקונצנזוס לחלוטין.

 

עמלות עסקה
עמלות עסקה עבור מטבעות קריפטוגרפיים תלויות בעיקר בהיצע קיבולת הרשת באותו זמן, לעומת הדרישה מבעל המטבע לעסקה מהירה יותר. בעל המטבע יכול לבחור עמלת עסקה ספציפית, בעוד שישויות רשת מעבדות עסקאות לפי הסדר של העמלה הגבוהה ביותר המוצעת לנמוכה ביותר. חילופי מטבעות קריפטוגרפיים יכולים לפשט את התהליך עבור מחזיקי מטבעות על ידי הצעת חלופות עדיפות ובכך לקבוע איזו עמלה תגרום ככל הנראה לעיבוד העסקה בזמן המבוקש.

עבור Ethereum, עמלות העסקאות שונות לפי המורכבות החישובית, השימוש ברוחב הפס וצרכי ​​האחסון, בעוד שעמלות העסקאות בביטקוין שונות לפי גודל העסקה והאם העסקה משתמשת ב- SegWit. בפברואר 2023, עמלת העסקאות החציונית עבור Ether התאימה ל-$2.2845, ואילו עבור ביטקוין היא תאמה ל-$0.659.

לחלק מהמטבעות הקריפטוגרפיים אין עמלות עסקה, ובמקום זאת מסתמכים על הוכחת עבודה מצד הלקוח בתור תעדוף העסקאות ומנגנון האנטי-ספאם.

 

החלפות

חילופי מטבעות קריפטוגרפיים מאפשרים ללקוחות לסחור במטבעות קריפטוגרפיים תמורת נכסים אחרים, כגון כסף פיאט קונבנציונלי, או לסחור בין מטבעות דיגיטליים שונים.

שוק קריפטו אינו מבטיח שמשקיע משלים רכישה או מסחר במחיר האופטימלי.
כתוצאה מכך, החל משנת 2020 ניתן היה לבצע ארביטראז’ כדי למצוא את ההבדל במחיר בכמה שווקים.

 

החלפות אטומיות
החלפות אטומיות הם מנגנון שבו ניתן להחליף מטבע קריפטוגרפי אחד ישירות למטבע קריפטוגרפי אחר, ללא צורך בגורם שלישי מהימן כגון בורסה.

כספומטים

כספומט ביטקוין
ג’ורדן קלי, מייסד Robocoin, השיק את כספומט הביטקוין הראשון בארצות הברית ב-20 בפברואר 2014.
הקיוסק שהותקן באוסטין, טקסס, דומה לכספומטים של בנק, אך יש בו סורקים לקריאת זיהוי שהונפקו על ידי ממשלתי כגון רישיון נהיגה או רישיון נהיגה.
דרכון לאישור זהות המשתמשים.

 

הנפקות ראשוניות של מטבעות
הנפקת מטבעות ראשונית (ICO) היא אמצעי שנוי במחלוקת לגיוס כספים למיזם חדש של מטבעות קריפטוגרפיים. ICO עשוי לשמש סטארטאפים מתוך כוונה להימנע מהרגולציה. עם זאת, רגולטורי ניירות ערך בתחומי שיפוט רבים, כולל בארה”ב וקנדה, ציינו שאם מטבע או אסימון הם “חוזה השקעה” (למשל, תחת מבחן Howey, כלומר, השקעה של כסף עם ציפייה סבירה לרווח מבוסס באופן משמעותי על מאמצים יזמיים או ניהוליים של אחרים), זהו נייר ערך וכפוף לתקנות ניירות ערך. בקמפיין ICO, אחוז מהמטבע הקריפטוגרפי (בדרך כלל בצורה של “אסימונים”) נמכר לתומכים מוקדמים בפרויקט בתמורה להילך חוקי או מטבעות קריפטוגרפיים אחרים, לרוב ביטקוין או אתר.

לפי PricewaterhouseCoopers, ארבע מתוך 10 הנפקות המטבעות הראשוניות המוצעות הגדולות השתמשו בשוויץ כבסיס, שם הם רשומים לעתים קרובות כקרנות ללא מטרות רווח. סוכנות הרגולציה השוויצרית FINMA הצהירה כי היא תנקוט ב”גישה מאוזנת” לפרויקטים של ICO ותאפשר ל”חדשנים לגיטימיים לנווט בנוף הרגולטורי וכך להשיק את הפרויקטים שלהם באופן שתואם את החוקים הלאומיים המגינים על המשקיעים ושלמות המערכת הפיננסית..
” בתגובה לבקשות רבות של נציגי התעשייה, קבוצת עבודה מחוקקת של ICO החלה להנפיק הנחיות משפטיות בשנת 2018, שנועדו להסיר אי ודאות מהצעות מטבעות קריפטוגרפיים ולבסס שיטות עסקיות ברות קיימא.

 

מגמות מחירים
שווי השוקשל מטבע קריפטוגרפי מחושב על ידי הכפלת המחיר במספר המטבעות במחזור. שווי השוק הכולל של מטבעות קריפטוגרפיים נשלט באופן היסטורי על ידי ביטקוין המהווה לפחות 50% משווי שווי השוק שבו מטבעות האלטקוינים עלו וירדו בשווי שווי השוק ביחס לביטקוין. ערכו של ביטקוין נקבע במידה רבה על ידי ספקולציות בין גורמים מגבילים טכנולוגיים אחרים הידועים כפרס בלוקצ’יין המקודדים בטכנולוגיית הארכיטקטורה של הביטקוין עצמו.
שווי השוק של מטבעות קריפטוגרפיים עוקב אחר מגמה המכונה “חצייה”, כלומר כאשר תגמולי החסימה המתקבלים מביטקוין מצטמצמים בחצי עקב גורמים מוגבלים המחייבים טכנולוגיים שהוכנסו לביטקוין, אשר בתורם מגבילים את היצע הביטקוין.

עד יוני 2021, מטבעות קריפטוגרפיים החלו להיות מוצעים על ידי כמה מנהלי עושר בארה”ב תמורת 401(k)s.

 

תנודתיות
מחירי מטבעות קריפטו הם הרבה יותר תנודתיים מנכסים פיננסיים מבוססים כמו מניות. לדוגמה, במשך שבוע אחד במאי 2022, הביטקוין איבד 20% מערכו וה-Ethereum איבד 26%, בעוד שסולנה וקרדנו איבדו 41% ו-35% בהתאמה. הנפילות יוחסו לאזהרות על אינפלציה. לשם השוואה, באותו שבוע, מדד מניות הטכנולוגיה של נאסד”ק ירד ב-7.6% ומדד ה- FTSE 100 ירד ב-3.6%.

בטווח הארוך יותר, מתוך 10 מטבעות הקריפטו המובילים שזוהו לפי הערך הכולל של המטבעות במחזור בינואר 2018, רק ארבעה (ביטקוין, את’ריום, קרדנו וריפל XRP)) עדיין היו במצב זה בתחילת 2022. הערך הכולל של כל מטבעות הקריפטו היה 2 טריליון דולר בסוף 2021, אך ירד בחצי תשעה חודשים לאחר מכן.
הוול סטריט ג’ורנל העיר כי מגזר הקריפטו הפך “שזור” בשאר שוקי ההון ו”רגיש לאותם כוחות שמניעים מניות טכנולוגיה ונכסי סיכון אחרים”, כמו תחזיות אינפלציה.

 

מאגרי מידע
ישנם גם מסדי נתונים מרכזיים, מחוץ לבלוקצ’יין, המאחסנים נתוני שוק קריפטו.
בהשוואה לבלוקצ’יין, מסדי נתונים מתפקדים מהר מכיוון שאין תהליך אימות.
ארבעה ממאגרי המידע הפופולריים ביותר בשוק מטבעות הקריפטו הם CoinMarketCap, CoinGecko, BraveNewCoin ו- Cryptocompare.

 

היבטים חברתיים ופוליטיים

לפי אלן פייר מהניו יורק טיימס, ליברטריאנים ואנרכו -קפיטליסטים נמשכו לרעיון הפילוסופי שמאחורי הביטקוין. תומך הביטקוין המוקדם רוג’ר ור אמר: “בהתחלה, כמעט כל מי שהסתבך עשה זאת מסיבות פילוסופיות. ראינו בביטקוין רעיון מצוין, כדרך להפריד כסף מהמדינה”. הכלכלן פול קרוגמן טוען שמטבעות קריפטוגרפיים כמו ביטקוין הם “משהו של כת” המבוססת על “פנטזיות פרנואידיות” של כוח ממשלתי.

דיוויד גולומביה אומר שהרעיונות המשפיעים על תומכי הביטקוין עולים מתנועות ימין קיצוניות כמו שדולת החירות וחברת ג’ון בירץ’ והרטוריקה האנטי-בנקאית שלהם, או, לאחרונה, מהליברטריאניזם בסגנון רון פול ומסיבת התה. סטיב באנון, בעל “נתח טוב” בביטקוין, רואה במטבעות קריפטוגרפיים סוג של פופוליזם משבש, המחזיר את השליטה מהרשויות המרכזיות.

מייסד הביטקוין, סאטושי נקמוטו, תמך ברעיון שמטבעות קריפטוגרפיים הולכים טוב עם ליברטריאניזם: “זה מאוד אטרקטיבי לנקודת המבט הליברטריאנית אם אנחנו יכולים להסביר את זה כמו שצריך”. Nakamoto אמר בשנת 2008.

 

לפי הבנק המרכזי האירופי, לביזור הכסף שמציע ביטקוין יש את השורשים התיאורטיים שלו בבית הספר לכלכלה האוסטרית, במיוחד עם פרידריך פון האייק בספרו Denationalisation of Money: The Argument Refined, שבו האייק דוגל בתוכנית מלאה שוק חופשי בייצור, הפצה וניהול של כסף כדי לסיים את המונופול של הבנקים המרכזיים.

הגברת הרגולציה
העלייה בפופולריות של מטבעות קריפטוגרפיים ואימוץם על ידי מוסדות פיננסיים הובילה כמה ממשלות להעריך האם יש צורך ברגולציה כדי להגן על המשתמשים. The Financial Action Task Force (FATF) הגדיר שירותים הקשורים למטבעות קריפטוגרפיים כ”ספקי שירותי נכסים וירטואליים” (VASPs) והמליץ ​​להם להיות מוסדרים עם אותה הלבנת הון AML ולהכיר את דרישות הלקוח (KYC) שלך כמוסדות פיננסיים.

במאי 2020, קבוצת העבודה המשותפת בנושא תקני הודעות interVASP פרסמה את “IVMS 101”, שפה משותפת אוניברסלית לתקשורת של מידע מקורי ומוטב נדרש בין VASPs. ה-FATF והרגולטורים הפיננסיים קיבלו מידע עם פיתוח מודל הנתונים.

ביוני 2020, FATF עדכנה את ההנחיות שלה כדי לכלול את “כלל הנסיעות” למטבעות קריפטוגרפיים, אמצעי המחייב ש-VASPs ישיגו, מחזיקים ומחליפים מידע על הגורמים והמוטבים של העברות נכסים וירטואליים. מפרטי פרוטוקול סטנדרטיים לאחר מכן מומלץ להשתמש ב-JSON להעברת נתונים בין VASPs ושירותי זהות. נכון לדצמבר 2020, מודל הנתונים IVMS 101 טרם סוכם ואושרר על ידי שלושת גופי התקינה העולמיים שיצרו אותו.

 

הנציבות האירופית פרסמה אסטרטגיית מימון דיגיטלי בספטמבר 2020. זו כללה טיוטת תקנה בנושא שווקים בנכסי קריפטו (MiCA), שמטרתה לספק מסגרת רגולטורית מקיפה לנכסים דיגיטליים באיחוד האירופי.

ב-10 ביוני 2021, ועדת באזל לפיקוח על הבנקים הציעה כי בנקים שהחזיקו בנכסי מטבעות קריפטוגרפיים חייבים להפריש הון לכיסוי כל ההפסדים הפוטנציאליים. לדוגמה, אם בנק יחזיק בביטקוין בשווי 2 מיליארד דולר, הוא יידרש להפריש מספיק הון כדי לכסות את כל 2 מיליארד הדולרים. זהו תקן קיצוני יותר ממה שהבנקים מוחזקים בו בדרך כלל כשמדובר בנכסים אחרים. אולם מדובר בהצעה ולא בתקנה.

קרן המטבע הבינלאומית מחפשת גישה מתואמת, עקבית ומקיפה לפיקוח על מטבעות קריפטוגרפיים. טוביאס אדריאן, היועץ הפיננסי של קרן המטבע הבינלאומית וראש המחלקה המוניטרית ושוק ההון שלה אמר בראיון בינואר 2022 כי “הסכמה על תקנות גלובליות לעולם אינה מהירה.

אבל אם נתחיל עכשיו, נוכל להשיג את המטרה של שמירה על יציבות פיננסית תוך הנאה יתרונות שמביאים החידושים הטכנולוגיים הבסיסיים”,

ארצות הברית
בשנת 2021, 17 מדינות העבירו חוקים והחלטות הנוגעות לרגולציה של מטבעות קריפטוגרפיים. הרשות לניירות ערך בארה”ב (SEC) שוקלת אילו צעדים לנקוט. ב-8 ביולי 2021, הסנאטורית אליזבת וורן, חלק מוועדת הבנקאות של הסנאט, כתבה ליו”ר ה-SEC ודרשה ממנה לספק תשובות לגבי רגולציה של מטבעות קריפטוגרפיים עד ה-28 ביולי 2021, בשל הגידול בשימוש בחילופי מטבעות קריפטוגרפיים והסכנה שהדבר מהווה לצרכנים. ב-17 בפברואר 2022, מחלקת המשפטים כינתה את Eun Young Choi כמנהלת הראשונה של צוות אכיפת מטבעות קריפטו לאומיים כדי לסייע בזיהוי והתמודדות עם שימוש לרעה במטבעות קריפטוגרפיים ונכסים דיגיטליים אחרים.

בפברואר 2023, הרשות לניירות ערך (SEC) קבעה כי הנכסים המוערכים של בורסת מטבעות קריפטוגרפיים Kraken של 42 מיליארד דולר ברחבי העולם פועלים כמוכר ניירות ערך בלתי חוקי. החברה הסכימה להסדר של 30 מיליון דולר עם ה-SEC ולהפסיק למכור את שירות ההימורים שלה בארה”ב.
המקרה ישפיע על בורסות קריפטו גדולות אחרות המפעילות תוכניות הימורים.

 

סין
בספטמבר 2017, סין אסרה על ICOs כדי לגרום להחזר חריג ממטבעות קריפטוגרפיים לירידה במהלך חלון ההכרזה. שינויי הנזילות על ידי איסור על ICO בסין היו שליליים זמנית בעוד שהשפעת הנזילות הפכה חיובית לאחר חדשות.

ב-18 במאי 2021, סין אסרה על מוסדות פיננסיים וחברות תשלום לספק שירותים הקשורים לעסקאות קריפטו. זה הוביל לירידה חדה במחיר של מטבעות הקריפטו הגדולים ביותר להוכחת עבודה. לדוגמה, הביטקוין ירד ב-31%, Ethereum ירד ב-44%, Binance Coin ירד ב-32% ו- Dogecoin ירד ב-30%. הוכחת עבודה כרייה הייתה המוקד הבא, כאשר הרגולטורים באזורי כרייה פופולריים ציינו את השימוש בחשמל המופק ממקורות מזהמים מאוד כמו פחם ליצירת ביטקוין ואת’ריום.

בספטמבר 2021 הכריזה ממשלת סין על כל עסקאות מטבעות קריפטוגרפיים מכל סוג שהוא בלתי חוקיים, והשלימה את הפגיעה במטבעות קריפטוגרפיים.

 

הממלכה המאוחדת
בבריטניה, החל מ-10 בינואר 2021, כל חברות מטבעות קריפטוגרפיות, כגון בורסות, יועצים ואנשי מקצוע שיש להן נוכחות, מוצר משווק או מספק שירותים בשוק הבריטי חייבות להירשם ב-Financial Conduct Authority. בנוסף, ב-27 ביוני 2021, כלב השמירה הפיננסי דרש מ- Binance, בורסת המטבעות הקריפטו הגדולה בעולם, להפסיק את כל הפעילויות המפוקחות בבריטניה.

דרום אפריקה
דרום אפריקה, שראתה מספר רב של הונאות הקשורות למטבעות קריפטוגרפיים, אמורה להציב ציר זמן רגולטורי שייצור מסגרת רגולטורית. ההונאה הגדולה ביותר התרחשה באפריל 2021, שם נעלמו שני המייסדים של בורסת מטבעות קריפטוגרפיים מבוססת אפריקה בשם Africrypt, Raees Cajee ו-Ameer Cajee, עם ביטקוין בשווי 3.
8 מיליארד דולר.
בנוסף, Mirror Trading International נעלם עם מטבעות קריפטוגרפיים בשווי 170 מיליון דולר בינואר 2021.

 

דרום קוריאה
במרץ 2021, דרום קוריאה הטמיעה חקיקה חדשה כדי לחזק את הפיקוח שלה על נכסים דיגיטליים. חקיקה זו מחייבת את כל מנהלי הנכסים הדיגיטליים, הספקים והבורסות להיות רשומים ביחידת המודיעין הפיננסי של קוריאה כדי לפעול בדרום קוריאה.
הרשמה ליחידה זו מחייבת שכל הבורסות מאושרות על ידי מערכת ניהול אבטחת המידע ושהן מבטיחות שלכל הלקוחות יש חשבונות בנק בשם אמיתי.
זה גם דורש שהמנכ”ל וחברי הדירקטוריון של הבורסות לא הורשעו בפלילים כלשהם ושהבורסה תחזיק ברמות מספיקות של ביטוח פיקדונות כדי לכסות הפסדים הנובעים מפריצות.

 

טורקיה
ב-30 באפריל 2021, הבנק המרכזי של הרפובליקה של טורקיה אסר על שימוש במטבעות קריפטוגרפיים ונכסי קריפטו לביצוע רכישות בטענה שהשימוש במטבעות קריפטוגרפיים לתשלומים כאלה מהווה סיכוני עסקה משמעותיים.

אל סלבדור
ב-9 ביוני 2021, אל סלבדור הודיעה כי תאמץ את הביטקוין כהילך חוקי, המדינה הראשונה שעושה זאת.

הוֹדוּ
נכון לעכשיו, הודו לא אוסרת ולא מאפשרת השקעה בשוק מטבעות הקריפטו. בשנת 2020, בית המשפט העליון של הודו ביטל את האיסור על מטבעות קריפטוגרפיים, שהוטל על ידי הבנק המרכזי של הודו. מאז, השקעה במטבעות קריפטוגרפיים נחשבת לגיטימית, אם כי עדיין קיימת אי בהירות לגבי הסוגיות לגבי היקף ותשלום המס על ההכנסה שנצברה עליה וגם המשטר הרגולטורי שלה. אבל שוקלים שהפרלמנט ההודי יעביר בקרוב חוק ספציפי לאסור או להסדיר את שוק מטבעות הקריפטו בהודו. הבעת דעתו של מדיניות הציבור על שוק מטבעות הקריפטו ההודיים לפרסום מקוון ידוע, מדיניות ציבורית מובילהעורך דין וסגן נשיא SAARCLAW (האגודה של דרום אסיה לשיתוף פעולה אזורי במשפט) המנט בטרה אמר כי “שוק המטבעות הקריפטוגרפיים הפך כעת לגדול מאוד עם מעורבות של מיליארדי דולרים בשוק ולכן, הוא כעת בלתי ניתן להשגה ובלתי ניתן להתאמה עבור הממשלה לאסור לחלוטין כל מיני מטבעות קריפטוגרפיים ואת המסחר וההשקעה בהם”.
הוא דיבר על הסדרת שוק מטבעות הקריפטו במקום לאסור אותו לחלוטין.
הוא העדיף לעקוב אחר הנחיות IMF ו- FATF בהקשר זה.

 

שוויץ
שוויץ הייתה אחת המדינות הראשונות שיישמו את חוק הנסיעות של ה-FATF. FINMA, הרגולטור השוויצרי, פרסמה הנחיות משלה ל-VASPs בשנת 2019.
ההנחיות פעלו בהתאם להמלצה 16 של ה-FATF, אולם עם דרישות מחמירות יותר.
על פי דרישות FINMA , VASPs צריכים לאמת את זהות המוטב של ההעברה.

 

חוּקִיוּת

המעמד המשפטי של מטבעות קריפטוגרפיים משתנה באופן מהותי ממדינה למדינה ועדיין אינו מוגדר או משתנה ברבים מהם. לפחות מחקר אחד הראה שהכללות רחבות לגבי השימוש בביטקוין במימון לא חוקי מוגזמות באופן משמעותי ושניתוח בלוקצ’יין הוא כלי יעיל למאבק בפשע ואיסוף מודיעין. בעוד שמדינות מסוימות התירו במפורש את השימוש והמסחר בהן, אחרות אסרו או הגבילו זאת. לפי ספריית הקונגרסבשנת 2018, “איסור מוחלט” על סחר או שימוש במטבעות קריפטוגרפיים חל בשמונה מדינות: אלג’יריה, בוליביה, מצרים, עיראק, מרוקו, נפאל, פקיסטן ואיחוד האמירויות הערביות. “איסור מרומז” חל בעוד 15 מדינות, הכוללות את בחריין, בנגלדש, סין, קולומביה, הרפובליקה הדומיניקנית, גאורגיה, אינדונזיה, איראן, כווית, לסוטו, ליטא, מקאו, עומאן, קטאר, ערב הסעודית וטייוואן. בארצות הברית ובקנדה, רגולטורי ניירות ערך של המדינה והמחוז, המתואמים באמצעות איגוד מנהלי ניירות הערך של צפון אמריקה, חוקרים “הונאות ביטקוין” ו- ICO ב-40 תחומי שיפוט.

סוכנויות ממשלתיות, מחלקות ובתי משפט שונים סיווגו את הביטקוין בצורה שונה. הבנק המרכזי של סין אסר על טיפול בביטקוין על ידי מוסדות פיננסיים בסין בתחילת 2014.

ברוסיה, למרות שבעלות על מטבעות קריפטוגרפיים היא חוקית, תושביה רשאים לרכוש סחורות מתושבים אחרים רק באמצעות הרובל הרוסי בעוד שתושבי חוץ רשאים להשתמש במטבע חוץ. תקנות ואיסורים החלים על ביטקוין משתרעים כנראה על מערכות קריפטוגרפיות דומות.

 

באוגוסט 2018 הכריז הבנק המרכזי של תאילנד על תוכניותיו ליצור מטבע קריפטוגרפי משלו, המטבע הדיגיטלי של הבנק המרכזי (CBDC).

איסורי פרסום
פרסומות של מטבעות קריפטו נאסרו בפלטפורמות הבאות:

Google – הסתיים באוגוסט 2021
טוויטר
Facebook – הסתיים בדצמבר 2021
בינג – הסתיים ביוני 2022
סנאפצ’ט
לינקדאין
MailChimp
באידו
טנסנט
וויבו
קַו
Yandex
מצב מס בארה”ב
ב-25 במרץ 2014, קבע שירות המס של ארצות הברית (IRS) כי ביטקוין יטופל כרכוש לצורכי מס. לכן, מטבעות וירטואליים נחשבים לסחורות החייבות במס רווחי הון.

חששות משפטיים הנוגעים לכלכלה גלובלית לא מפוקחת
ככל שהפופולריות והביקוש למטבעות מקוונים גדלו מאז תחילתו של הביטקוין ב-2009, כך עלו החששות שכלכלה גלובלית בלתי מוסדרת כל כך שמטבעות קריפטוגרפיים מציעים עלולה להפוך לאיום על החברה. חששות רבים מכך שמטבעות אלטקוינים עשויים להפוך לכלים עבור פושעי אינטרנט אנונימיים.

רשתות מטבעות קריפטו מציגות חוסר רגולציה שזכה לביקורת כמאפשרת לפושעים המבקשים להתחמק ממיסים ולהלבין הון. בעיות הלבנת הון קיימות גם בהעברות בנקאיות רגילות, אולם בהעברות בנקאיות מבנק לבנק, למשל, בעל החשבון חייב לספק זהות מוכחת לפחות.

עסקאות המתרחשות באמצעות שימוש והחלפה של מטבעות אלטקוינים אלו אינן תלויות במערכות בנקאיות רשמיות, ולכן יכולות להפוך את העלמת המס לפשוטה יותר עבור יחידים. כיוון שהתרשים של ההכנסה החייבת מתבססת על מה שהמקבל מדווח לשירות ההכנסות, זה הופך להיות קשה ביותר לתת דין וחשבון על עסקאות שבוצעו באמצעות מטבעות קריפטוגרפיים קיימים, אופן החלפה שהוא מורכב וקשה לעקוב.

 

מערכות אנונימיות שרוב מטבעות הקריפטו מציעים יכולות לשמש גם כאמצעי פשוט יותר להלבנת הון. במקום הלבנת כספים באמצעות רשת סבוכה של שחקנים פיננסיים וחשבונות בנק בחו”ל, הלבנת כספים באמצעות altcoins יכולה להתבצע באמצעות עסקאות אנונימיות.

מטבעות קריפטו הופכים את האכיפה המשפטית נגד קבוצות קיצוניות למורכבות יותר, וכתוצאה מכך מחזק אותן.
בעל העליונות הלבן ריצ’רד ספנסר הרחיק לכת והכריז על ביטקוין כ”המטבע של הימין האלטרנטיבי”.

 

אובדן, גניבה והונאה

בפברואר 2014, בורסת הביטקוין הגדולה בעולם, Mt. Gox, הכריזה על פשיטת רגל. ככל הנראה עקב גניבה, החברה טענה כי איבדה כמעט 750,000 ביטקוין השייכים ללקוחותיה. זה הצטבר לכ-7% מכלל הביטקוינים הקיימים, בשווי כולל של 473 מיליון דולר. הר גוקס האשים את האקרים שניצלו את בעיות הגיבוש של העסקה ברשת. מחירו של ביטקוין ירד משיא של כ-1,160 דולר בדצמבר עד מתחת ל-400 דולר בפברואר.

ב-21 בנובמבר 2017, Tether הודיעה שהיא נפרצה, והפסידה 31 מיליון דולר ב-USD מארנק הליבה שלה.

ב-7 בדצמבר 2017, בורסת המטבעות הקריפטו הסלובניים Nicehash דיווחה שהאקרים גנבו יותר מ-70 מיליון דולר באמצעות מחשב חברה שנחטף.

 

ב-19 בדצמבר 2017, Yapian, הבעלים של הבורסה הדרום קוריאנית Youbit, הגישה בקשה לפשיטת רגל לאחר שעברה שתי פריצות באותה שנה. לקוחות עדיין קיבלו גישה ל-75% מהנכסים שלהם.

במאי 2018, עסקאות ביטקוין גולד נחטפו וניצלו לרעה על ידי האקרים לא ידועים. הבורסות הפסידו כ-18 מיליון דולר וביטקוין גולד נמחק מ-Bittrex לאחר שסירבה לשלם את חלקה בנזק.

ב-13 בספטמבר 2018, הומרו ג’וש גרזה נידון ל-21 חודשי מאסר, ולאחר מכן שלוש שנות שחרור בפיקוח. גרזה הקים את חברות הסטארט-אפ GAW Miners ו-ZenMiner בשנת 2014, הודתה בהסדר טיעון כי החברות היו חלק מתוכנית פירמידה, והודתה באשמה בהונאה ב-2015. רשות ניירות הערך האמריקאיתבנפרד הגיש תביעת אכיפה אזרחית נגד גרזה, שבסופו של דבר חויב בתשלום פסק דין בסך 9.1 מיליון דולר בתוספת ריבית של 700,000 דולר. בתלונת ה-SEC נכתב כי גרזה, באמצעות החברות שלו, מכר במרמה “חוזי השקעה המייצגים מניות ברווחים שלטענתם יופקו” מהכרייה.

 

בינואר 2018, הבורסה היפנית Coincheck דיווחה שהאקרים גנבו מטבעות קריפטוגרפיים בשווי 530 מיליון דולר.

ביוני 2018, הבורסה הדרום קוריאנית Coinrail נפרצה, והפסידה בקריפטו בשווי של למעלה מ-37 מיליון דולר. הפריצה החמירה מכירה מתמשכת של מטבעות קריפטוגרפיים ב-42 מיליארד דולר נוספים.

ב-9 ביולי 2018, הבורסה Bancor, שהקוד וגיוס הכספים שלה היו נושאים למחלוקת, נגנבו 23.5 מיליון דולר במטבע קריפטוגרפי.

 

דו”ח של האיחוד האירופי משנת 2020 מצא שמשתמשים איבדו נכסי קריפטו בשווי מאות מיליוני דולרים בארה”ב בשל פרצות אבטחה בבורסות ובספקי אחסון. בין 2011 ל-2019, הפרות המדווחות נעות בין ארבע ל-12 בשנה. בשנת 2019 דווח על גניבה של נכסי קריפטו בשווי של יותר ממיליארד דולר. נכסים גנובים “מוצאים בדרך כלל את דרכם לשווקים לא חוקיים ומשמשים למימון פעילות פלילית נוספת”.

על פי דו”ח משנת 2020 שהופק על ידי כוח המשימה הסייבר-דיגיטלי של התובע הכללי של ארצות הברית, שלוש הקטגוריות הבאות מהוות את רוב השימושים הבלתי חוקיים במטבעות קריפטוגרפיים: “(1) עסקאות פיננסיות הקשורות לביצוע פשעים; (2) כסף הלבנה והגנה על פעילות לגיטימית מפני מס, דיווח או דרישות משפטיות אחרות; או (3) פשעים, כגון גניבה, המשפיעים ישירות על שוק המטבעות הקריפטוגרפיים עצמו.” הדו”ח מסכם כי “כדי שהמטבעות הקריפטוגרפיים יממשו את הפוטנציאל הטרנספורמטיבי שלו, הכרחי לטפל בסיכונים הללו” וכי “לרשות הממשלה יש כלים משפטיים ורגולטוריים זמינים כדי להתמודד עם האיומים הנשקפים מהשימושים הלא חוקיים של מטבעות קריפטוגרפיים”.

על פי הערכת הסיכון הלאומית של בריטניה לשנת 2020 – הערכה מקיפה של סיכון הלבנת הון ומימון טרור בבריטניה – הסיכון בשימוש בנכסי קריפטו כגון ביטקוין להלבנת הון ומימון טרור מוערך כ”בינוני” (מ”נמוך” ב- דוח קודם לשנת 2017). חוקרים משפטיים הציעו שהזדמנויות הלבנת הון עשויות להיות נתפסות יותר מאשר אמיתיות. חברת ניתוח הבלוקצ’יין Chainalysis הגיעה למסקנה שפעילויות בלתי חוקיות כמו פשעי סייבר, הלבנת הון ומימון טרור היוו רק 0.15% מכלל עסקאות הקריפטו שבוצעו בשנת 2021, המייצגות סך של 14 מיליארד דולר.

 

בדצמבר 2021, Monkey Kingdom – פרויקט NFT שבסיסו בהונג קונג הפסיד מטבעות קריפטוגרפיים בשווי 1.3 מיליון דולר באמצעות קישור דיוג ששימש את ההאקר.

הלבנת כספים

לפי חברת נתוני הבלוקצ’יין Chainalysis, עבריינים הלבינו מטבעות קריפטוגרפיים בשווי של 8,600,000,000 דולר ב-2021, עלייה של 30% מהשנה הקודמת. הנתונים מצביעים על כך שבמקום לנהל מקלטים בלתי חוקיים רבים, פושעי סייבר עושים שימוש בקבוצה קטנה של בורסות מרוכזות שנבנו מטרה לשליחה וקבלה של מטבעות קריפטוגרפיים לא חוקיים. בשנת 2021, הבורסה הללו קיבלו 47% מהכספים שנשלחו על ידי כתובות הקשורות לפשע. מטבעות קריפטוגרפיים בשווי של כמעט 2.2 מיליארד דולר הועלו מפרוטוקולי DeFi בשנת 2021, המייצגים 72% מכלל גניבות המטבעות הקריפטו בשנת 2021.

לפי בלומברג והניו יורק טיימס, Federation Tower, מתחם שני גורדי שחקים בלב העיר מוסקבה, הוא ביתם של עסקי מטבעות קריפטוגרפיים רבים החשודים בסיוע להלבנת הון נרחבת, כולל קבלת כספי מטבעות קריפטוגרפיים בלתי חוקיים שהושגו באמצעות הונאות, שווקי Darknet ו כופרה. עסקים בולטים כוללים את Garantex, Eggchange, Cashbank, Buy-Bitcoin, Tetchange, Bitzlato ו-Suex, אשר אושרה על ידי ארה”ב בשנת 2021. מייסד ובעלים Bitzlato, אנטולי לגקודימוב, נעצר בעקבות אישומים על הלבנת הון על ידי מחלקת ארצות הברית של צדק.

כסף אפל זורם לרוסיה גם דרך שוק אינטרנט אפל בשם Hydra, המופעל על ידי מטבע קריפטוגרפי, ונהנה ממכירות של יותר ממיליארד דולר בשנת 2020, לפי Chainalysis. הפלטפורמה דורשת מהמוכרים לחסל מטבעות קריפטוגרפיים רק באמצעות בורסות אזוריות מסוימות, מה שהקשה על החוקרים להתחקות אחר הכסף.

 

כמעט 74% מההכנסות מתוכנות הכופר בשנת 2021 – בשווי של יותר מ-400 מיליון דולר של מטבעות קריפטוגרפיים – הלכו לזני תוכנה הקשורים ככל הנראה לרוסיה, שבהן הפיקוח מוגבל כידוע. עם זאת, הרוסים הם גם מובילים באימוץ שפיר של מטבעות קריפטוגרפיים, שכן הרובל אינו אמין, והנשיא פוטין מצדד ברעיון של “להתגבר על השליטה המוגזמת של המספר המצומצם של מטבעות הרזרבה”.

שווקי Darknet

מאפיינים של מטבעות קריפטוגרפיים העניקו להם פופולריות ביישומים כמו מקלט בטוח במשברים בנקאיים ואמצעי תשלום, מה שהוביל גם לשימוש במטבעות קריפטוגרפיים במסגרות שנויות במחלוקת בצורה של שווקים שחורים מקוונים, כמו Silk Road. דרך המשי המקורית נסגרה באוקטובר 2013 ומאז היו שתי גרסאות נוספות בשימוש. בשנה שלאחר ההשבתה הראשונית של סילק רואד, מספר השווקים האפלים הבולטים גדל מארבעה ל-12, בעוד שכמות רישומי הסמים גדלה מ-18,000 ל-32,000.

שווקי Darknet מציבים אתגרים בכל הנוגע לחוקיות. מטבעות קריפטו המשמשים בשווקים אפלים אינם מסווגים באופן ברור או חוקי כמעט בכל חלקי העולם. בארה”ב, ביטקוין מתויג כ”נכסים וירטואליים”.
סוג זה של סיווג מעורפל מפעיל לחץ על רשויות אכיפת החוק ברחבי העולם להסתגל לשינוי הסחר בסמים בשווקים האפלים.

 

עסקאות שטיפה
מחקרים שונים מצאו שמסחר בקריפטו משופע במסחר בשטיפה. מסחר בשטיפה הוא תהליך, בלתי חוקי בתחומי שיפוט מסוימים, הכולל קונים ומוכרים שהם אותו אדם או קבוצה, ועשוי לשמש כדי לתמרן את המחיר של מטבע קריפטוגרפי או לנפח נפח באופן מלאכותי. בורסות עם נפח גבוה יותר יכולות לדרוש פרמיות גבוהות יותר ממנפיקי אסימונים.
מחקר משנת 2019 הגיע למסקנה שעד 80% מהעסקאות בבורסות מטבעות קריפטוגרפיים לא מפוקחים יכולות להיות עסקאות שטיפה.
דוח משנת 2019 של Bitwise Asset Management טען כי 95% מכל נפח המסחר בביטקוין שדווח באתר הגדול CoinMarketCap נוצר באופן מלאכותי, ומתוך 81 בורסות שנחקרו, רק 10 סיפקו נתוני נפח לגיטימיים.

 

ככלי להתחמקות מסנקציות
בשנת 2022, מטבעות קריפטוגרפיים משכו תשומת לב כאשר מדינות המערב הטילו סנקציות כלכליות חמורות על רוסיה בעקבות פלישתה לאוקראינה בפברואר.
עם זאת, מקורות אמריקאים הזהירו במרץ שכמה עסקאות קריפטו עשויות לשמש כדי להתחמק מהסנקציות הכלכליות נגד רוסיה ובלארוס.

באפריל 2022, מתכנת המחשבים וירג’יל גריפית’ קיבל עונש מאסר של חמש שנים בארה”ב על השתתפותו בכנס מטבעות קריפטוגרפיים בפיונגיאנג, שם הוא הציג מצגת על בלוקצ’יין שעלולים לשמש להתחמקות מסנקציות.

 

השפעות וניתוח

הבנק להסדרים בינלאומיים סיכם מספר ביקורות על מטבעות קריפטוגרפיים בפרק V של הדו”ח השנתי שלהם לשנת 2018. הביקורות כוללות את חוסר היציבות במחירם, צריכת האנרגיה הגבוהה, עלויות עסקאות גבוהות ומשתנות, אבטחה ירודה והונאה בבורסות מטבעות קריפטוגרפיים, פגיעות להשפלה (ממזלג) והשפעת כורים.

ספקולציות, הונאה ואימוץ

מטבעות קריפטו הושוו למזימות פונזי, תוכניות פירמידה ולבועות כלכליות, כגון בועות בשוק הדיור. הווארד מרקס מ- Oaktree Capital Management הצהיר ב-2017 כי המטבעות הדיגיטליים אינם אלא אופנה מופרכת (או אולי אפילו תכנית פירמידה), המבוססת על נכונות לייחס ערך למשהו שיש לו מעט או אף אחד מעבר למה שאנשים ישלמו בשביל זה”, והשוו אותם למאנית הצבעונים (1637), בועת הים הדרומי (1720), ובועת הדוט-קום (1999), שכולן חוו פריחות ותקיעות מחירים עמוקות.

רגולטורים במספר מדינות הזהירו מפני מטבעות קריפטוגרפיים וחלקם נקטו באמצעים כדי להניא משתמשים. עם זאת, מחקר בשנת 2021 על ידי הרגולטור הפיננסי של בריטניה מצביע על כך שאזהרות כאלה לא נשמעו, או שהתעלמו מהן. פחות מאחד מכל 10 קונים פוטנציאליים של מטבעות קריפטו היו מודעים לאזהרות צרכנים באתר FCA, ו-12% ממשתמשי הקריפטו לא היו מודעים לכך שהאחזקות שלהם אינן מוגנות על ידי פיצוי סטטוטורי. מתוך 1,000 נשאלים בין הגילאים שמונה עשרה עד ארבעים, כמעט 70% הנחות כוזבות שמטבעות קריפטוגרפיים מוסדרים, 75% ממשקיעי הקריפטו הצעירים טענו שהם מונעים על ידי תחרות עם חברים ובני משפחה, 58% אמרו שהמדיה החברתית פיתה אותם לבצע השקעות בסיכון גבוה.. ה-FCA ממליץ להשתמש ברשימת האזהרות שלה, המסמנת חברות פיננסיות לא מורשות.

בנקים רבים אינם מציעים שירותי מטבע וירטואלי בעצמם ויכולים לסרב לעשות עסקים עם חברות מטבע וירטואלי. בשנת 2014, גארת’ מרפי, קצין בנקאות בכיר, הציע שהאימוץ הנרחב של מטבעות קריפטוגרפיים עלול להוביל לערפול של יותר מדי כסף, ולעוור כלכלנים שישתמשו במידע כזה כדי לכוון טוב יותר את הכלכלה. בעוד שלמוצרים פיננסיים מסורתיים יש הגנות צרכניות חזקות, אין מתווך בעל הכוח להגביל את הפסדי הצרכנים אם ביטקוין אובדים או נגנבים. אחת התכונות שחסרות מטבעות קריפטוגרפיים בהשוואה לכרטיסי אשראי, למשל, היא הגנה על הצרכן מפני הונאה, כגון חיוב חוזר.

 

הרגולטור הצרפתי Autorité des marchés financiers (AMF) מפרט 16 אתרי אינטרנט של חברות שמבקשות השקעה במטבעות קריפטוגרפיים מבלי שהוסמכו לעשות זאת בצרפת.

מאמר מאוקטובר 2021 של הלשכה הלאומית למחקר כלכלי מצא שביטקוין סובל מסיכון מערכתי שכן 10,000 המובילים מתייחסים לשליטה על כשליש מכלל הביטקוין במחזור. זה אפילו יותר גרוע עבור כורי ביטקוין, כאשר 0.01% שולטים ב-50% מהקיבולת. לפי החוקר Flipside Crypto, פחות מ-2% מהחשבונות האנונימיים שולטים ב-95% מכל היצע הביטקוין הזמין. הדבר נחשב מסוכן מכיוון שחלק גדול מהשוק נמצא בידיים של גורמים בודדים.

מאמר של ג’ון גריפין, פרופסור לפיננסים באוניברסיטת טקסס, ואמין שאמס, סטודנט לתואר שני, מצא שבשנת 2017 מחירו של הביטקוין נופח באופן משמעותי באמצעות מטבע קריפטוגרפי אחר, Tether.

 

רוג’ר לוונשטיין, מחבר הספר ” בנק אוף אמריקה: המאבק האפי ליצירת הפדרל ריזרב “, אומר בכתבה של הניו יורק טיימס כי FTX תעמוד בפני תביעות של למעלה מ-8 מיליארד דולר.

אסימונים שאינם ניתנים לשינוי
Tokens Non-fungible (NFTs) הם נכסים דיגיטליים המייצגים אמנות, פריטי אספנות, משחקים וכו’. כמו קריפטו, הנתונים שלהם מאוחסנים בבלוקצ’יין. NFTs נרכשים ונסחרים באמצעות מטבעות קריפטוגרפיים.
ה-Ethereum blockchain היה המקום הראשון בו יושמו NFTs, אך כעת בלוקצ’יין רבים אחרים יצרו גרסאות משלהם של NFTs.
הפופולריות של NFTs עלתה מאז 2021.

 

בנקים
בתור הבנק הגדול הראשון בוול סטריט שאימץ מטבעות קריפטוגרפיים, מורגן סטנלי הודיע ​​ב-17 במרץ 2021 שהם יציעו גישה לקרנות ביטקוין עבור לקוחותיהם העשירים באמצעות שלוש קרנות המאפשרות בעלות על ביטקוין למשקיעים עם סובלנות סיכון אגרסיבית. BNY מלון הודיעה ב-11 בפברואר 2021 כי היא תתחיל להציע שירותי מטבעות קריפטוגרפיים ללקוחותיה.

ב-20 באפריל 2021, Venmo הוסיפה תמיכה לפלטפורמה שלה כדי לאפשר ללקוחות לקנות, להחזיק ולמכור מטבעות קריפטוגרפיים.

באוקטובר 2021, חברת השירותים הפיננסיים מאסטרקארד הודיעה שהיא עובדת עם מנהל הנכסים הדיגיטליים Bakkt על פלטפורמה שתאפשר לכל בנק או סוחר ברשת מאסטרקארד להציע שירותי מטבעות קריפטוגרפיים.

 

השפעה על הסביבה

כרייה של מטבעות קריפטוגרפיים הוכחת עבודה דורשת כמויות עצומות של חשמל וכתוצאה מכך מגיעה עם טביעת רגל פחמנית גדולה עקב גרימת פליטת גזי חממה. על פי הערכות, רשתות הוכחה לעבודה כגון ביטקוין, Ethereum, Litecoin ומונרו הוסיפו לאטמוספירה בין 3 מיליון ל-15 מיליון טון פחמן דו חמצני (CO 2 בתקופה שבין ה-1 בינואר 2016 ל-30. יוני 2017. עד נובמבר 2018, לביטקוין הוערך צריכת אנרגיה שנתית של 45.8TWh, מה שמייצר 22.0 עד 22.9 מיליון טון CO22, מדינות יריבות כמו ירדן וסרי לנקה. עד סוף 2021, על פי הערכות, הביטקוין מייצר 65.4 מיליון טון של CO 2, כמו יוון, וצורך בין 91 ל-177 טרה-וואט-שעה בשנה.

המבקרים זיהו גם בעיית פסולת אלקטרונית גדולה בסילוק אסדות כרייה. חומרת הכרייה משתפרת בקצב מהיר, מה שמביא במהירות לדורות ישנים יותר של חומרה.

ביטקוין הוא המטבע הקריפטו הכי פחות חסכוני באנרגיה, המשתמש ב-707.6 קילוואט-שעה של חשמל לכל עסקה.

 

המטבע הקריפטו השני בגודלו בעולם, Ethereum, משתמש ב-62.56 קילוואט-שעה של חשמל לכל עסקה. XRP הוא המטבע הקריפטוגרפי היעיל ביותר בעולם, המשתמש ב-0.0079 קילוואט-שעה של חשמל לכל עסקה.

למרות שרשתות ה-PoW הגדולות ביותר צורכות אנרגיה בקנה מידה של מדינות בינוניות, הדרישה השנתית לצריכת החשמל מבלוקצ’יין הוכחת הימור (PoS) היא בקנה מידה שווה ערך לאזור דיור. הטיימס זיהה שישה מטבעות קריפטוגרפיים “ידידותיים לסביבה”: Chia, IOTA, Cardano, Nano, Solarcoin ו-Bitgreen.
אקדמאים וחוקרים השתמשו בשיטות שונות להערכת השימוש באנרגיה ויעילות האנרגיה של בלוקצ’יין.

מחקר על שש רשתות ההוכחה הגדולות ביותר במאי 2021 הגיע למסקנה:

לקרדנו יש את השימוש הנמוך ביותר בחשמל לצומת;
לפולקדות יש את השימוש הנמוך ביותר בחשמל בסך הכל; ו
לסולנה יש את השימוש הנמוך ביותר בחשמל לכל עסקה.

במונחים של צריכה שנתית (קוט”ש/שנה), הנתונים היו: פולקדות (70,237), טזוס (113,249), מפולת (489,311), אלגוראנד (512,671), קרדנו (598,755) וסולנה (1,967,930). זה שווה ל-Polkadot צורך פי 7 מהחשמל מבית ממוצע בארה”ב, קרדנו 57 בתים וסולאנה פי 200. המחקר הגיע למסקנה שרשתות PoS צרכו 0.001% מהחשמל של רשת הביטקוין. חוקרי מכללת אוניברסיטת לונדון הגיעו למסקנה דומה.

תחנות כוח אנרגיה מתחדשת משתנה יכולות להשקיע בכריית ביטקוין כדי לצמצם את הקיצוצים, לגדר את הסיכון במחירי החשמל, לייצב את הרשת, להגביר את הרווחיות של תחנות כוח באנרגיה מתחדשת ולפיכך להאיץ את המעבר לאנרגיה בת קיימא.

 

מגבלות טכנולוגיות
יש גם אלמנטים טכניים גרידא שיש לקחת בחשבון. לדוגמה, התקדמות טכנולוגית במטבעות קריפטוגרפיים כגון ביטקוין גורמת לעלויות גבוהות מראש לכורים בצורת חומרה ותוכנה מיוחדות. עסקאות מטבעות קריפטו הן בדרך כלל בלתי הפיכות לאחר מספר בלוקים מאשרים את העסקה.
בנוסף, מפתחות פרטיים של מטבעות קריפטוגרפיים יכולים ללכת לאיבוד לצמיתות מאחסון מקומי עקב תוכנות זדוניות, אובדן נתונים או הרס של המדיה הפיזית.
זה מונע את הוצאת המטבע הקריפטוגרפי, וכתוצאה מכך הסרה יעילה שלו מהשווקים.

 

לימודים אקדמיים

בספטמבר 2015, הוכרזה על הקמת כתב העת האקדמי הנבדק Ledger ISSN 2379-5980. הוא מכסה מחקרים של מטבעות קריפטוגרפיים וטכנולוגיות קשורות, ומתפרסם על ידי אוניברסיטת פיטסבורג.

כתב העת מעודד מחברים לחתום דיגיטלית על קובץ hash של מסמכים שהוגשו, ולאחר מכן יוטבעו חותמת זמן בבלוקצ’יין הביטקוין.
מחברים מתבקשים גם לכלול כתובת ביטקוין אישית בעמוד הראשון של המסמכים שלהם.

 

סוכנויות סיוע
מספר סוכנויות סיוע החלו לקבל תרומות במטבעות קריפטוגרפיים, כולל יוניסף. כריסטופר פביאן, יועץ ראשי ב-UNICEF Innovation, אמר שקרן הילדים תקיים פרוטוקולים של תורמים, כלומר אנשים התורמים באינטרנט יצטרכו לעבור בדיקות לפני שיורשו להם להפקיד כספים.

עם זאת, בשנת 2021, הייתה תגובה נגד תרומות בביטקוין בגלל הפליטות הסביבתיות שהוא גרם. חלק מהסוכנויות הפסיקו לקבל ביטקוין ואחרות פנו למטבעות קריפטוגרפיים “ירוקים” יותר. הזרוע האמריקאית של גרינפיס הפסיקה לקבל תרומות ביטקוין לאחר שבע שנים. נכתב: “ככל שכמות האנרגיה הדרושה להפעלת ביטקוין התבררה יותר, המדיניות הזו כבר לא נסבלת”.

בשנת 2022, ממשלת אוקראינה גייסה סיוע בשווי של למעלה מ-10,000,000 דולר באמצעות מטבעות קריפטוגרפיים בעקבות הפלישה הרוסית לאוקראינה ב-2022.

 

ביקורת
ביטקוין אופיינה כבועה ספקולטיבית על ידי שמונה זוכי פרס נובל לזיכרון במדעי הכלכלה : פול קרוגמן, רוברט ג’יי שילר, ג’וזף שטיגליץ, ריצ’רד תאלר, ג’יימס הקמן, 260] תומס סרג’נט, אנגוס דיטון, ואוליבר הארט ; ועל ידי פקידי הבנק המרכזי כולל אלן גרינשפן, אגוסטין קרסטנס, Vítor Constâncio, ו- Not Wellink.

המשקיעים וורן באפט וג’ורג ‘ סורוס אפיינו אותו כ”תעתועים” ו”בועה” בהתאמה; בעוד שמנהלי העסקים ג’ק מא ומנכ”ל ג’יי.פי מורגן צ’ייס, ג’יימי דימון, כינו זאת “בועה” ו”הונאה”, בהתאמה, למרות שג’יימי דימון אמר מאוחר יותר שהוא מתחרט על כינוי הביטקוין כהונאה. מנכ”ל BlackRock, לורנס ד’ פינק, כינה את הביטקוין “מדד להלבנת הון “.

ביוני 2022, ביל גייטס אמר שמטבעות קריפטוגרפיים “מבוססים ב-100% על תיאוריית טיפשים גדולה יותר “.

 

חוקרי משפט מבקרים את היעדר רגולציה, המונע פתרון סכסוכים כאשר נכסי קריפטו נמצאים במרכזה של מחלוקת משפטית, למשל גירושין או ירושה. בשוויץ, משפטנים בדרך כלל מכחישים שמטבעות קריפטוגרפיים הם אובייקטים שנכללים בחוק הקניין, שכן מטבעות קריפטוגרפיים אינם שייכים לאף סוג של אובייקטים מוגדרים מבחינה משפטית Typenzwang, המספר המשפטי. לכן, מתלבט אם מישהו בכלל יכול להיתבע על מעילה במטבע קריפטוגרפי אם הייתה לו/היא גישה לארנק של מישהו. עם זאת, בדיני החובות ובדיני החוזים, כל סוג של חפץ יהיה תקף מבחינה משפטית, אך החפץ יצטרך להיות קשור לחפץ מזוהה.
צד שכנגד.
עם זאת, מכיוון שהמטבעות הקריפטו הפופולריים יותר ניתנים להחלפה חופשית ומהירה להילך חוקי, הם נכסים פיננסיים ויש לחייבם במס ולהתייחס אליהם ככאלה.

 

התאבדויות הקשורות לקריפטו
בשנת 2018, הבחינו בעלייה בהתאבדויות הקשורות לקריפטו לאחר ששוק מטבעות הקריפטו קרס באוגוסט. המצב היה קריטי במיוחד בקוריאה מכיוון שסוחרי קריפטו היו ב”משמרת התאבדות”.
פורום מטבעות קריפטוגרפיים ב- Reddit אפילו החל לספק תמיכה במניעת התאבדות למשקיעים שנפגעו.

קריסת המטבע לונה במאי 2022 המופעלת על ידי Terra הובילה גם לדיווחים על משקיעים אובדניים ב-subreddits הקשורים לקריפטו.

 


מטבע וירטואלי

מטבע וירטואלי, או כסף וירטואלי, הוא מטבע דיגיטלי שברובו אינו מוסדר, מופק ובדרך כלל נשלט על ידי מפתחיו, ומשמש ומקובל באופן אלקטרוני בקרב חברי קהילה וירטואלית ספציפית. בשנת 2014, רשות הבנקאות האירופית הגדירה מטבע וירטואלי כ”ייצוג דיגיטלי של ערך שאינו מונפק על ידי בנק מרכזי או רשות ציבורית, ואינו מחובר בהכרח למטבע פיאט אלא מקובל על ידי אנשים טבעיים או משפטיים כ אמצעי תשלום וניתן להעברה, לאחסן או לסחור באופן אלקטרוני”. מטבע דיגיטלי המונפק על ידי אהבנק המרכזי מכונה מטבע דיגיטלי של הבנק המרכזי.

 

הגדרות
בשנת 2012, הבנק המרכזי האירופי (ECB) הגדיר מטבע וירטואלי כ”סוג של כסף דיגיטלי לא מפוקח, אשר מונפק ונשלט בדרך כלל על ידי מפתחיו, ומשמש ומקובל בקרב חברי קהילה וירטואלית ספציפית”. : 13

בשנת 2013, רשת אכיפת הפשעים הפיננסיים (FinCEN), לשכה של משרד האוצר האמריקאי, בניגוד לתקנות שלה המגדירות מטבע כ”מטבע וכספי נייר של ארצות הברית או של כל מדינה אחרת שמוגדרת כחוקית מכרז וכי מסתובב ו-נהוג להשתמש ומקובל כאמצעי חליפין במדינת ההנפקה”, המכונה גם “מטבע אמיתי” על ידי FinCEN, המוגדר מטבע וירטואלי כ”אמצעי חליפין שפועל כמו מטבע בסביבות מסוימות, אך אין לו את כל התכונות של מטבע אמיתי”. בפרט, למטבע וירטואלי אין מעמד של הילך חוקי בכל תחום שיפוט.

בשנת 2014, רשות הבנקאות האירופית הגדירה מטבע וירטואלי כ”ייצוג דיגיטלי של ערך שאינו מונפק על ידי בנק מרכזי או רשות ציבורית, ואינו מחובר בהכרח למטבע פיאט, אלא מתקבל על ידי אנשים טבעיים או משפטיים כאמצעי תשלום וניתן להעברה, לאחסן או לסחור באופן אלקטרוני”.

בשנת 2018, הוראה (EU) 2018/843 של הפרלמנט האירופי ושל המועצה נכנסה לתוקף. ההוראה מגדירה את המונח “מטבעות וירטואליים” במשמעות של “ייצוג דיגיטלי של ערך שאינו מונפק או מובטח על ידי בנק מרכזי או רשות ציבורית, אינו קשור בהכרח למטבע שהוקם כחוק ואינו בעל מעמד חוקי של מטבע. או כסף, אך מקובל על ידי אנשים טבעיים או משפטיים כאמצעי החלפה וניתן להעביר, לאחסן ולסחור באופן אלקטרוני”.

 

היסטוריה של המונח
בשימוע בקונגרס ב-2013 על מטבעות וירטואליים, בן ברננקי אמר שהם “נתפשו כצורה של ‘כסף אלקטרוני’ או תחום של טכנולוגיית מערכת תשלום שהתפתחה במהלך 20 השנים האחרונות”, בהתייחס לשימוע בקונגרס ב-1995 על העתיד. של כסף בפני הוועדה לבנקאות ושירותים פיננסיים. מטבע האינטרנט Flooz נוצר בשנת 1999. נראה כי המונח “מטבע וירטואלי” נטבע בסביבות 2009, במקביל להתפתחות של מטבעות דיגיטליים ומשחקים חברתיים.

למרות שהסיווג הנכון הוא “מטבע דיגיטלי”, ממשלת ארה”ב מעדיפה ואימצה באופן אחיד את המונח “מטבע וירטואלי”.
ה-FinCEN היה הראשון, ואחריו ה- FBI ב-2012, משרד החשבונאות הכללי ב-2013, וכן סוכנויות ממשלתיות שהעידו בשימוע בסנאט האמריקני בנובמבר 2013 על ביטקוין, כולל המחלקה לביטחון המולדת, הרשות לניירות ערך בארה”ב, משרד התובע הכללי.

 

מגבלות על היותו מטבע
תכונות של מטבע אמיתי, כפי שהוגדרו בשנת 2011 בקוד התקנות הפדרליות, כגון כסף נייר אמיתי ומטבעות אמיתיים הם פשוט שהם פועלים כהילך חוקי ומסתובבים “באופן נהוג”.

מס הכנסה החליט במרץ 2014, להתייחס לביטקוין ולמטבעות וירטואליים אחרים כרכוש לצורכי מס, ולא כמטבע. יש שהציעו שזה הופך את הביטקוין לבלתי ניתנים להחלפה – כלומר ביטקוין אחד אינו זהה לביטקוין אחר, בניגוד לגלון אחד של נפט גולמי להיות זהה לגלון אחר של נפט גולמי – מה שהופך את הביטקוין לבלתי ניתן לעבודה כמטבע.
אחרים הצהירו שאמצעי כמו חשבונאות על בסיס עלות ממוצעת יחזיר את הניתנות למטבע.

 

סיווג לפי תזרים מטבעות
מטבעות וירטואליים סגורים

מטבעות וירטואליים כונו “סגורים” או “מטבע בדיוני” כאשר אין להם קשר רשמי לכלכלה הריאלית, למשל, מטבעות במשחקי תפקידים מקוונים מרובי משתתפים כמו World of Warcraft. אמנם עשוי להיות שוק אפור להחלפת מטבעות כאלה או נכסים וירטואליים אחרים עבור נכסים מהעולם האמיתי, אבל זה בדרך כלל אסור על פי תנאי השירות של המשחקים.

מטבעות וירטואליים עם זרימת מטבעות לכיוון אחד
סוג זה של מטבעות, שיחידות שלו עשויות להיות מופצות גם כקופונים (מודפסים), חותמות או נקודות תגמול, ידוע מזה זמן רב בצורה של תוכניות תמריץ ללקוחות או תוכניות נאמנות. קופון מאבד מערכו הנקוב בעת מימוש עבור נכס או שירות כשיר (ומכאן: תזרים לכיוון אחד), עשוי להיות תקף לזמן מוגבל בלבד ובכפוף להגבלות אחרות שנקבעו על ידי המנפיק. בית העסק המנפיק את הקופון מתפקד כרשות מרכזית. קופונים נותרו ללא שינוי במשך 100 שנים עד שטכנולוגיה חדשה המאפשרת כרטיסי אשראי הפכה נפוצה יותר בשנות ה-80, ותגמולים בכרטיסי אשראי הומצאו. הגלגול האחרון מניע את הגידול במסחר באינטרנט, שירותים מקוונים, פיתוח קהילות מקוונות ומשחקים. כאן ניתן לקנות מטבע וירטואלי או משחק, אך לא להחליף בחזרה לכסף אמיתי.
המטבע הוירטואלי דומה לקופון.
דוגמאות לכך הן תוכניות נוסע מתמיד של חברות תעופה שונות, Microsoft Points, Nintendo Points, Facebook Credits ו- Amazon Coin.

 

מטבעות וירטואליים להמרה
מטבע וירטואלי שניתן לקנות איתו ולמכור אותו בחזרה נקרא מטבע להמרה.
מטבע וירטואלי יכול להיות מבוזר, למשל bitcoin, מטבע קריפטוגרפי.
עסקה או אפילו החזקת מטבע וירטואלי בר-המרה עשויה להיות בלתי חוקית בתחומי שיפוט מסוימים ולאזרחים לאומיים מסוימים בזמנים מסוימים והטרנסקטור/נמען/מסייע האחראי לתביעה על ידי המדינה.

 

ריכוזי לעומת מבוזר
FinCEN הגדיר ב-2013 מטבעות וירטואליים מרכזיים כמטבעות וירטואליים שיש להם “מאגר מרכזי”, בדומה לבנק מרכזי, ו”מנהל מרכזי”.

מטבע מבוזר הוגדר על ידי משרד האוצר האמריקני כ”מטבע (1) שאין לו מאגר מרכזי ואין לו מנהל יחיד, ו-(2) שאנשים יכולים להשיג באמצעות מאמץ המחשוב או הייצור שלהם”.
במקום להסתמך על אמון ברשות מרכזית, היא תלויה במקום זאת במערכת מבוזרת של אמון.

 

מטריצת כסף
מטבע דיגיטלי הוא צורה מסוימת של מטבע המועבר ומאוחסן באופן אלקטרוני, כלומר, נבדל ממטבע פיזי, כגון מטבעות או שטרות. לפי הבנק המרכזי האירופי, מטבעות וירטואליים הם “דיגיטליים בדרך כלל”, למרות שהקופון הקבוע שלהם, למשל, הוא פיזי.

מטבע קריפטוגרפי הוא מטבע דיגיטלי המשתמש בקריפטוגרפיה לאבטחת עסקאות ולשליטה ביצירת יחידות מטבע חדשות. מאחר שלא כל המטבעות הווירטואליים משתמשים בקריפטוגרפיה, לא כל המטבעות הווירטואליים הם מטבעות קריפטוגרפיים.

מטבעות קריפטוגרפיים הם לא תמיד הילך חוקי, אך מדינות מסוימות עברו להסדיר שירותים הקשורים למטבעות קריפטוגרפיים כפי שהיו עושים מוסדות פיננסיים. אקוודור היא המדינה הראשונה שמנסה לממשלה לנהל מטבע דיגיטלי נטול קריפטוגרפיה; במהלך שלב ההיכרות מערב חג המולד 2014 ועד אמצע פברואר 2015 אנשים יכולים לפתוח חשבונות ולשנות סיסמאות. בסוף פברואר 2015 תתאפשרנה עסקאות של כסף אלקטרוני.

 

אסטוניה בחנה אפשרויות שונות עבור טכנולוגיית בלוקצ’יין, כמו Estcoin והשימוש באסימוני קריפטו במסגרת תוכנית ה-e-residency שלה, המעניקה גם לאסטונים וגם לזרים צורה דיגיטלית של זיהוי.

 

מטבעות קריפטוגרפיים מבוזרים
מוסדר שטרות, מטבעות ומזומן _ כסף אלקטרוני

כספי בנק מסחרי (פיקדונות)
התאים עם הרקע הכחול מציינים מטבע וירטואלי.
תקנה

מטבעות וירטואליים מציבים אתגרים עבור בנקים מרכזיים, רגולטורים פיננסיים, מחלקות או משרדי אוצר, כמו גם רשויות פיסקאליות ורשויות סטטיסטיות. גארת’ מרפי, הבנק המרכזי של אירלנד, תיאר את האתגרים הרגולטוריים שמציבים מטבעות וירטואליים כמתייחסים ל:

סטטיסטיקה כלכלית
מדיניות מוניטרית ושערי חליפין
זליגת מס
מערכות תשלומים ותשתיות התנחלויות
הגנת הצרכן
איסור הלבנת הון
השפעת הרגולציה הפיננסית על נותני שירותים פיננסיים
ארצות הברית
הנחיית ועדת המסחר בחוזים עתידיים על סחורות
הוועדה למסחר בחוזים עתידיים של ארה”ב (CFTC) קבעה שמטבעות וירטואליים מוגדרים כראוי כסחורות בשנת 2015. ה- CFTC הזהיר משקיעים מפני תוכניות משאבה והשלכה המשתמשות במטבעות וירטואליים.

הנחיות למס הכנסה
הודעת פסיקה של שירות מס ההכנסה האמריקאי (IRS) 2014-21 מגדירה כל מטבע וירטואלי, מטבע קריפטוגרפי ומטבע דיגיטלי כרכוש; רווחים והפסדים חייבים במס במסגרת פוליסות רכוש סטנדרטיות.

הנחיות משרד האוצר
ב-20 במרץ 2013, רשת אכיפת הפשעים הפיננסיים פרסמה הנחיות כדי להבהיר כיצד חוק סודיות הבנק האמריקאי חל על אנשים היוצרים, מחליפים ומשדרים מטבעות וירטואליים.

הנחיית רשות ניירות ערך
במאי 2014 הרשות לניירות ערך בארה”ב (SEC) “הזהירה מפני הסכנות של ביטקוין ומטבעות וירטואליים אחרים”.

תקנות המדינה
תקנת מדינת ניו יורק
ביולי 2014, מחלקת השירותים הפיננסיים של מדינת ניו יורק הציע את הרגולציה המקיפה ביותר של מטבעות וירטואליים עד כה המכונה בדרך כלל BitLicense. בניגוד לרגולטורים הפדרליים בארה”ב, היא אספה מידע מתומכי הביטקוין והתעשייה הפיננסית באמצעות דיונים פומביים ותקופת הערות עד 21 באוקטובר 2014, כדי להתאים אישית את הכללים.
ההצעה, לפי הודעה לעיתונות של NY DFS “ניסתה להגיע לאיזון הולם המסייע להגן על הצרכנים ולהכחיד פעילות בלתי חוקית”.
חברות קטנות יותר ספגה ביקורת על העדפת מוסדות מבוססים, ובורסות ביטקוין סיניות התלוננו שהכללים “רחבים מדי ביישומם מחוץ לארצות הברית”.

 

האיחוד האירופי
הנחיית הבנק המרכזי האירופי
בפברואר 2015 ה-ECB הגיע למסקנה כי “תוכניות מטבע וירטואליות, כגון ביטקוין, אינן צורות מלאות של כסף כפי שמוגדרות בדרך כלל בספרות הכלכלית, וגם מטבעות וירטואליים אינם כסף או מטבע מנקודת מבט משפטית. עם זאת, מטבע וירטואלי עשוי להחליף שטרות כסף.
ומטבעות, כסף כתבי הקודש וכסף אלקטרוני במצבי תשלום מסוימים”.
בדו”ח מאי 2019 הביע ה-ECB חששות ש”נכסי קריפטו מספקים הזדמנות להשתתפות אנונימית בפעילויות בלתי חוקיות מכל הסוגים”.

 

סיווג משפטי
באיחוד האירופי, הוצגה הגדרה משפטית של מטבע קריפטוגרפי כדי להיחשב באופן נרחב כ”ייצוג דיגיטלי של ערך שניתן להעביר, לאחסן או לסחור דיגיטלית והוא מקובל… כאמצעי חליפין” בהנחיה החמישית לאיסור הלבנת הון. זה גם אומר שבתוך האיחוד האירופי מטבעות קריפטוגרפיים ובורסות מטבעות קריפטוגרפיים נחשבים ל”ישויות מחויבות” בכפוף להנחיות האיחוד האירופי לאיסור הלבנת הון, ועומדות בפני אותן תקנות CFT/AML. החל מ-20 ביולי 2021, הנציבות האירופית הציעה להחליף את ההנחיה הקודמת 2015/849/EU בהוראות מההנחיה השישית לאיסור הלבנת הון.

מטבעות וירטואליים מוגדרים כ”ייצוג דיגיטלי של ערך שאינו מופק או מובטח על ידי בנק מרכזי או רשות ציבורית, אינו קשור בהכרח למטבע שהוקם על פי חוק ואינו בעל מעמד חוקי של מטבע או כסף, אך הוא מקובל על ידי אנשים טבעיים או משפטיים כאמצעי חליפין וניתן להעביר, לאחסן ולסחור באופן אלקטרוני”.

העובדה שמחוקקי האיחוד האירופי מתייחסים לביטקוין כדוגמה הארכיטיפית למטבעות וירטואליים, ושביטקוין ממלא אפוא את כל מרכיבי ההגדרה המשפטית יכולה לשמש נקודת עוגן לפרשנות.

בעיקרון, ההגדרה מורכבת משישה אלמנטים:

מטבעות וירטואליים הם ייצוגים דיגיטליים של ערך. לפיכך, נכסים דיגיטליים חייבים להיות בעלי ערך מסוים בעסקאות עסקיות כדי להיחשב כמטבעות וירטואליים על פי חוקי האיחוד האירופי.

מטבעות וירטואליים אינם מונפקים או מובטחים על ידי בנק מרכזי או רשות ציבורית. הנפקה היא המיקום הראשון של נכס דיגיטלי בשוק. ערבות היא נטילת התחייבויות של צד שלישי או משלו. אם נכסים דיגיטליים מונפקים או מובטחים על ידי בנק מרכזי או גוף ציבורי, הם אינם מטבעות וירטואליים.

ניתן לצרף מטבעות וירטואליים למטבע חוקי. צרוף הוא מנגנון משפטי או כלכלי המקשר את ערך הנכס הדיגיטלי למטבע חוקי.

למטבעות וירטואליים אין מעמד חוקי של מטבע או כסף. זה תלוי בסטטוס של נכס דיגיטלי באיחוד האירופי או במדינה חברה.

מטבעות וירטואליים מתקבלים על ידי אנשים טבעיים או משפטיים כאמצעי החלפה. זהו מרכיב הליבה של ההגדרה המשפטית: המונח “אמצעי חליפין” מובן בצורה הטובה ביותר במונחים שליליים ודורש שנכס דיגיטלי אינו כסף אלקטרוני כפי שהוגדר בדירקטיבה אלקטרונית של האיחוד האירופי, וגם לא שירות תשלום או תשלום מכשיר כפי שהוגדר בהנחיית שירותי התשלום של האיחוד האירופי II, ולא כל אמצעי תשלום אחר כפי שהוגדר בהנחיית דרישות ההון של האיחוד האירופי IV. מושג הקבלה מחייב מינימום מסוים של ביקוש בפועל לנכס הדיגיטלי בשוק כדי להיחשב כמטבע וירטואלי.

ניתן להעביר, לאחסן ולסחור במטבעות וירטואליים באופן אלקטרוני. רק נכסים דיגיטליים הניתנים להעברה אלקטרונית לאדם (העברה), לפיה גם לבעלים יש אפשרות למנוע העברות ללא התערבותו (אחסון), ממלאים תפיסה זו.

מחברי ההגדרה המשפטית לפי חוקי האיחוד האירופי חשבו בעיקר על טכנולוגיית בלוקצ’יין – וביטקוין כצורה ארכיטיפית. על רקע זה, ראוי לציון שההגדרה אינה מכילה אלמנטים כלשהם המותאמים לשימוש בטכנולוגיה מסוימת.
להיפך, ההגדרה המשפטית היא ניטרלית טכנולוגית להפליא.

בראיון ל-CNN, מומחית הפשע הפיננסי Veit Buetterlin הסבירה שהעלאת שוק המטבעות הקריפטו פתחה ערוצים יצירתיים לקבוצות טרור לממן את עצמן.