מַד שִׁכּוֹרוּת או מכשיר ינשוף הוא מכשיר להערכת תכולת אלכוהול בדם (BAC), או כדי לזהות וירוסים או מחלות או בסוגים שונים של בשר ממדגם נשימה.
עורך דין מומלץ
השם הוא סימן מסחרי כללי של שם המותג Breathalyzer של מכשירים שפיתח הממציא רוברט פרנק בורקנשטיין בשנות החמישים.
הסטוריה
נייר משנת 1927 שהפיק אמיל בוגן, שאסף אוויר בפנימית של כדור football אמריקאי ואז בדק עקבות אלכוהול באוויר זה, גילה שתכולת האלכוהול של 2 ליטר אוויר שנספג הייתה גדולה יותר מזו של 1 סמ”ק שתן. עם זאת, מחקר על אפשרויות השימוש בנשימה לבדיקת אלכוהול בגופו של האדם עוד בשנת 1874, כאשר פרנסיס א ‘אנסטי ערך את התצפית כי כמויות קטנות של אלכוהול מופרשות בנשימה.
כמו כן, בשנת 1927 המציא כימאי בשיקגו, ויליאם דאנקן מקנלי , מכשיר נשימה בו הנשימה הנעת דרך כימיקלים במים תשנה את צבעה. שימוש אחד בהמצאתו היה שעקרות בית בדקו אם בעליהן שתו.
בסוף שנת 1927, במקרה במרלבורו שבאנגליה, ביקש ד”ר גורסקי, מנתח משטרתי, מחשוד לנפח את שלפוחית השתן בכדורגל בנשימתו. מכיוון ש -2 ליטר הנשימה של האיש הכילו 1.5 מ”ג אתנול, ד”ר גורסקי העיד בפני בית המשפט כי הנאשם היה “שיכור ב -50%”.
בשנת 1931 המכשיר נשימה-בדיקות הדרך המעשית הראשונה היתה drunkometer שפותחה על ידי רולה ניל Harger של אוניברסיטת אינדיאנה לרפואה . מכשיר השיכרות אסף דגימת נשימה של נהג ישירות לתוך בלון בתוך המכונה. לאחר מכן נשאב דגימת הנשימה דרך תמיסת אשלגן פרמנגנט . אם היה אלכוהול בדגימת הנשימה, הפתרון שינה את צבעו. ככל ששינוי הצבעים היה גדול יותר, כך היה יותר אלכוהול בנשימה. מכשיר השיכר הופק ונמכר על ידי תאגיד סטפנסון מבנק רד, ניו ג’רזי .
בשנת 1954 היה רוברט פרנק בורקנשטיין (1912–2002) קפטן במשטרת מדינת אינדיאנה ומאוחר יותר פרופסור באוניברסיטת אינדיאנה בבלומינגטון . הנשימה שלו השתמשה בחמצון כימי ופוטומטריה כדי לקבוע את ריכוזי האלכוהול. מנתחי הנשימה הבאים עברו המרה בעיקר לספקטרוסקופיית אינפרא אדוםאף על פי ששיטה זו כפופה לתוצאות לא תקפות בהתאם לטמפרטורת האוויר הסביבתי, לטמפרטורת המכשיר ולטמפרטורת הגוף של הנבדק, בהתאם לספציפיות של הקריאות וכיצד הם מתואמים עם ה- BAC של האדם הנמדד באמצעות צייר דם מרצון. המצאת ה- Breathalyzer העניקה לאכיפת החוק בדיקה פולשנית בעל פה המספקת תוצאות מיידיות לקביעת ריכוז האלכוהול בנשימה של אדם בזמן הבדיקה, בהתבסס על פי מאמר זה, בדגימות שגויות באופן עקבי.
בשנת 1967 בבריטניה, ביל Ducie ואת טום פארי ג’ונס פתח ושיווק את מַד שִׁכּוֹרוּת האלקטרוני הראשון. הם הקימו מעבדות אריות ב קרדיף . דוסי היה מהנדס חשמל שכיר , וטום פרי ג’ונס היה מרצה ב- UWIST . חוק לבטיחות בדרכים 1967 הציג את המקסימום לאכיפה הראשונה באופן חוקי אלכוהול בדם ברמה לנהגים בבריטניה, שמעליו הייתה זו עברה כדי להיות אחראי על רכב; והציג את מכשיר הנשימה מצידי הדרך, שהועמד לרשות כוחות המשטרה ברחבי הארץ. בשנת 1979 אושרה לשימוש המשטרה גרסת מעבדות האריה של הנשימה, המכונה אלקוליזר ומשלבת צינורות מלאים בקריסטל שהחליפו צבע מעל רמה מסוימת של אלכוהול בנשימה. מעבדות אריות זכו בפרס המלכה על הישגים טכנולוגיים עבור המוצר בשנת 1980, והוא החל לשווק ברחבי העולם. אלקוליזר הוחלף על ידי אריה רעלת החומרים 3000 בשנת 1983, ומאוחר יותר על ידי אלקולומטר האריה ואריה רעלים. דגמים מאוחרים יותר אלה השתמשו בחיישן אלכוהול של תאי דלק ולא בגבישים, מה שמספק בדיקת אמין יותר על המדרכה ומסיר את הצורך בביצוע דגימות דם או שתן בתחנת המשטרה. בשנת 1991 נמכרו מעבדות אריות לחברת MPD, Inc. האמריקאית
כימיה
כאשר המשתמש נושף לתוך מנתח נשימה, כל אתנול נוכח נשימתם חמצון כדי חומצה אצטית על האנודה :
CH 3 CH 2 OH (g) + H 2 O (l) → CH 3 CO 2 H (l) + 4H + (aq) + 4e –
באותו הקתודה , חמצן אטמוספרי מופחת :
O 2 (g) + 4H + (aq) + 4e – → 2H 2 O (l)
התגובה הכוללת היא חמצון אתנול לחומצה אצטית ולמים.
CH 3 CH 2 OH (l) + O 2 (g) → CH 3 COOH (aq) + H 2 O (l)
זרם חשמלי המיוצר על ידי תגובה זו נמדדת על ידי מיקרו-בקר, ומוצגים כקירוב הכוללת אלכוהול בדם (BAC) על ידי Alcosensor.
המלצות עורך דין: עורך דין תעבורה
אכיפת החוק
מנתחי נשימה אינם מודדים ישירות את תכולת האלכוהול בדם או ריכוזם, דבר המחייב ניתוח דגימת דם. במקום זאת, הם מעריכים את ה- BAC בעקיפין על ידי מדידת כמות האלכוהול בנשימה. באופן כללי משתמשים בשני סוגים של נשימה. מכשירי נשימה קטנים שנמצאים ביד אינם אמינים מספיק כדי לספק ראיות בבית המשפט, אך אמינים מספיק כדי להצדיק מעצר. לאחר מכן ניתן להשתמש במכשירי נשיפה גדולים יותר שנמצאו בתחנות המשטרה כדי להפיק ראיות בבית המשפט.
שתי טכנולוגיות נשיפה נפוצות ביותר. מנתחי שולחן עבודה משתמשים בדרך כלל בטכנולוגיית ספקטרופוטומטרים אינפרא-אדום , בטכנולוגיית תאי דלק אלקטרוכימיים או בשילוב של השניים. מכשירי בדיקת שדה בידיים מבוססים בדרך כלל על ניתוח תאי דלק פלטינה אלקטרוכימיים, ובהתאם לתחום השיפוט שלהם, הם עשויים לשמש את הקצינים בשטח כצורת “בדיקת פיכחון שדה” המכונה בדרך כלל “בדיקת נשימה ראשונית” או “בדיקת אלכוהול מקדימה “או כאמצעי ראיה בנקודת בדיקת מעצר.
בקנדה ניתן לאשר על ידי הפרלמנט מכשיר סינון ראשוני שאינו ראייתי, כמכשיר סינון מאושר , ומכשיר נשימה ראייתי יכול להיות מיועד באופן דומה למכשיר מאושר . ארה”ב מנהל בטיחות התנועה בכביש המהירה הלאומית שומר על רשימת מוצרי Conforming של התקני אלכוהול נשימה אושר לשימוש ראייתי, כמו גם לשימוש סינון ראשוני. על מנת לדרוש מאדם לייצר דגימת נשימה, על קצין להיות בעל “חשד סביר” לפיו האדם נהג עם יותר מ- 80 מ”ג אלכוהול לכל 100 מ”ל דם. על הדרישה להיות בתוך שלוש שעות נסיעה. כל נהג שיסרב יכול להיות מחויב לפי סעיף 255 לחוק הפלילי. עם לגליזציה של קנאביס , מוצעים עדכונים לקוד הפלילי שיאפשרו לבצע בדיקת נשימה, ללא חשד לפגיעה.
מרבית המדינות, כולל קליפורניה ומישיגן, הצביעו על חוקי הסכמה , מה שאומר שבאמצעות בקשה לרישיון נהיגה, הנהגים מסכימים לבצע כל בדיקת נשימה, בחשד ל- DUI.
בדיקת נשימה ראשונית או בדיקת סינון אלכוהול ראשונית
בבדיקת נשימה ראשונית או בבדיקת סינון אלכוהול ראשונית משתמשים במנתחי נשימה קטנים הידיים (נשימות כף יד). יחידות אלה דומות למפיצי נשימה ראייתיים , אך בדרך כלל אינן מכוילות בתדירות גבוהה למטרות ראיות. (המונחים “בדיקת נשימה ראשונית” (“PBT”) ו”מבחן סינון מקדים של אלכוהול “מתייחסים לאותם מכשירים ופונקציות.) מכשיר הבדיקה מספק קריאות מספריות של אלכוהול בדם (BAC), אם כי בחלק מהמקרים המכשיר מכיל” להעביר / להיכשל “אינדיקציות. לדוגמא, בקנדה, מכשירי PST המכונים “מכשירי סינון אלכוהול” מוגדרים כך שבין 0 ל -49 מ”ג% הם מציגים ספרות, מ- 50 ל- 99 מ”ג% הם מראים את המילה “WARN” ו- 100 מ”ג% ומעלה מראה “FAIL”.
בדיקות נשימה ראשוניות אלה מסווגות לעיתים כחלק מבדיקות פיכחון בשטח , אם כי אינן חלק מסדרת מבחני ביצועים בדרך כלל עם בדיקות פיתחון שדה ( FST ) או בדיקות פחד של שדה סטנדרטי ( SFST ). בעוד שבדרך כלל מכשיר הבדיקה מספק קריאות מספריות של תכולת אלכוהול בדם (BAC), השימוש העיקרי בו הוא להקרנה ובארה”ב, לקבוע עילה אפשרית למעצר , להפעיל את דרישות ההסכמה המשתמעות .
שימוש בבדיקת נשימה ראשונית או בבדיקת סינון אלכוהול ראשונית בארצות הברית
בארה”ב, השימוש העיקרי בבדיקת נשימה ראשונית או במכשירי סינון אלכוהול ראשוניים הוא לצורך בדיקה וקביעת עילה אפשרית למעצר , כדי להפעיל את דרישות ההסכמה המשתמעות .
בחוק האמריקני, זה הכרחי כדי לקיים הרשעה המבוססת על בדיקה ראייתית (או סירוב הסכמה מרומז). על מנת לקיים הרשעה על סמך מבחני ראיה, יש להציג סיבה אפשרית (או על החשוד להתנדב לגשת למבחן הראייתי מבלי שיופעל דרישות הסכמה מרומזות ). המשטרה אינה מחויבת להודיע לחשוד כי השתתפות ב- FST או בהליכי טרום מעצר אחרים הינה מרצון. לעומת זאת, מבחני ראיות רשמיים הניתנים במסגרת דרישות ההסכמה המשתמעות נחשבים חובה.
סירוב לבצע בדיקת נשימה ראשונית במדינת מישיגן, נותן לנהג שאינו מסחרי קנס של “הפרה אזרחית”, ללא הפרת “נקודות”, אך אינו נחשב לסירוב במסגרת ההסכמה הכללית “המרומזת”. “חוק. במדינות מסוימות, המדינה עשויה להציג ראיות לסירוב להיכנס לבדיקת פיכחון בשטח בבית המשפט, אם כי יש לה ערך מוכיח מפוקפק בתביעה בנהיגה בשכרות.
דרישות שונות חלות במדינות רבות על נהגים המצויים במבחן DUI, ובמקרה זה השתתפות בבדיקת נשימה ראשונית עשויה להיות תנאי למבחן, ולנהגים מסחריים תחת דרישות “בדיקת סמים”. בחלק מהמדינות בארה”ב, ובמיוחד בקליפורניה , יש חוקים בספרים העונשים סירוב ראשוני לבדיקת נשימה לנהגים מתחת לגיל 21; אולם חוקתיותם של חוקים אלה לא נבדקה. (כעניין מעשי, מרבית עורכי הדין הפליליים ממליצים לחשודים המסרבים לבדיקת נשימה ראשונית או לבדיקת אלכוהול מקדימה לא לנהל דיון או “להצדיק” את הסירוב במשטרה.)
שימוש צרכני ציבורי ופרטי
כל בודקי אלכוהול לנשימה המשמשים את רשויות החוק בארצות הברית של אמריקה חייבים להיות מאושרים על ידי המינהל הלאומי לבטיחות התעבורה בדרכים .
נשימות נשימה ציבוריות הופכות לשיטה עבור הצרכנים לבדוק את עצמם במקור צריכת האלכוהול. אלה משמשים בפאבים, בארים, מסעדות, ארגוני צדקה, חתונות ובכל סוגי האירועים המורשים. מאחר שבדיקות נשימות הגבירו את הסיכון להעברת נגיף העטרה , הן הושעו באופן זמני משימוש בשבדיה.
עדויות למבחני נשימה בארצות הברית
סעיף זה אינו מביא מקורות כלשהם . אנא עזרו בשיפור קטע זה על ידי הוספת ציטוטים למקורות אמינים . ניתן לערער ולהסיר חומר שאינו ממקור . ( מרץ 2010 ) ( למד כיצד ומתי להסיר הודעת תבנית זו )
בודק נשימה ראייתי
קריאת תוכן האלכוהול בנשימה משמשת בתביעות פליליות בשתי דרכים. מפעיל רכב שקריאתו מעידה על BAC מעל המגבלה החוקית לנהיגה יואשם בעבירה של עבירה בלתי חוקית כשלעצמה : כלומר, זה באופן אוטומטי בלתי חוקי בכל רחבי ארצות הברית לנהוג ברכב עם ריכוז אלכוהול לנשימה (BrAC ) של 0.08% ומעלה. יוצא מן הכלל הוא מדינת ויסקונסין, שם עבירת נהיגה בשכרות בפעם הראשונה היא בדרך כלל הפרה של פקודה אזרחית.
האחידות נובעת מההנחיות הפדרליות שמדינות בוחרות לאמץ כיוון שחוקי רכב מנוהלים על ידי המדינות הבודדות. נאמר כי הממשלה הפדרלית מבטיחה את העברת ההנחיות הפדרליות על ידי קשירת כספי הכבישים לבטיחות בתעבורה לעמידה בהנחיות הפדרליות בנושאים מסוימים, כגון הממשלה הפדרלית שמבטיחה שגיל השתייה החוקי יהיה בן 21 בכל 50 המדינות. בשנים קודמות טווח הסף השתנה במידה ניכרת בין המדינות.
קריאת מנתח הנשימה תוצע כראיה לפשע זה, אם כי הנושא הוא מה היה ה- BrAC בזמן הנהיגה ולא בזמן הבדיקה. יש תחומי שיפוט, כמו מדינת וושינגטון, שמאפשרים כעת להשתמש בתוצאות בדיקת מנתח נשימה ללא התחשבות בכמות הזמן שעבר בין הפעלת הרכב למועד מתן הבדיקה. החשוד יואשם גם בנהיגה בהשפעת אלכוהול(המכונה לפעמים נהיגה או פעולה בשכרות). אמנם אין צורך בבדיקות BrAC כדי להוכיח כי הנאשם היה בהשפעה, אך חוקים ברוב המדינות מחייבים את חבר המושבעים להניח שהוא היה בהשפעה אם ה- BrAC שלו נמצא ונמצא שהוא מעל 0.08 (גרם אלכוהול / 210 ליטר נשימה) בזמן נהיגה. בקליפורניה, זה שוב הפגין ידי קליפורניה רכב קוד סעיף 23,152 (ב) ו Cal-ע”פ 2111, הקובע: “אם העם הוכיח מעל לכל ספק סביר כי נלקחה דגימת הנאשם (דם / נשימה / שתן) תוך שלוש שעות מנהיגתו של הנאשם [לכאורה] וכי ניתוח כימי של המדגם הראה דם רמת אלכוהול של 0.08 אחוזים ומעלה, אתה יכול, אך אינך נדרש, להסיק שרמת האלכוהול בדם של הנאשם הייתה 0.08 אחוזים ומעלה בזמן העבירה לכאורה. ” זה יוצר חזקת דחהמה שאומר שהיא משוערת, אך ניתן להפריך את ההנחה הזו אם חבר מושבעים מוצא אותה כלא מהימנה או אם ראיות אחרות מבססות ספק סביר אם האדם נהג בפועל עם נשימה או רמת אלכוהול בדם של 0.08% ומעלה. זה לא יחול על מדינות ששללו את ההנחה, כמו מדינת וושינגטון, כפי שהוזכר בעבר.
מכשירים אינפרא-אדום ידועים גם בשם “בודקי נשימה ראייתיים” ומייצרים בדרך כלל תוצאות קבילות בית המשפט. מכשירים אחרים, שלרוב מוחזקים בעבודת יד, מכונים “בודקי נשימה ראשוניים”, ותוצאותיהם, אף כי הן בעלות ערך לקצין המנסה לקבוע סיבה אפשרית למעצר נהיגה בשכרות, אינן קבילות בבית המשפט. מדינות מסוימות, כמו איידהו, מאפשרות להציג נתונים או “קריאות” של בודקי נשימה ראשוניים או בדיקות אלכוהול ראשוניות של ראיות בבית המשפט. אם בכלל, בדרך כלל מותר להציג רק נוכחות של אלכוהול או כמבחן פיכחון של כישלון פסול כדי לסייע בקביעת הסיבה האפשרית למעצר . דרום דקוטהבעבר הסתמך רק על בדיקות דם כדי להבטיח דיוק, אך יישם בדיקות נשימה של אלכוהול בדם מאז ספטמבר 2011.
היסטורית, מדינות ניסו בתחילה לאסור על נהיגה עם רמה גבוהה של BAC, ותוצאת בדיקת BrAC הוצגה רק כראיה עקיפה ל BAC. כאשר הנאשם סירב לבצע בדיקת דם שלאחר מכן, הדרך היחידה שהמדינה יכולה להוכיח BAC הייתה על ידי הצגת עדויות מדעיות כיצד אלכוהול בנשימה מגיע לשם מאלכוהול בדם, יחד עם עדויות כיצד להמיר מאחד ל אַחֵר. סניגורי DUI התנגדו לעתים קרובות על מהימנותם המדעית של ראיות מסוג זה. [ צורך בציטוט ] בתגובה, מדינות רבות כמו קליפורניה שינו לאחר מכן את חוקי ה- BAC שלהם כדי לאסור באופן ישיר על רמה מסוימת של אלכוהול בנשימה כחלופה לרמה אסורה של BAC. במילים אחרות, תוצאת בדיקת הנשימה עצמה, רמת ה- BrAC, הפכה לראיה המשמשת הישירה להרשעה. במדינות אחרות, כמו ניו ג’רזי, החוק נותר קשור ל- BAC, אך תוצאות ה- BrAC של מכונות מסוימות נחשבו באופן משפטי כתחליפים מדויקים ככל הנראה לבדיקת הדם בעת השימוש בהוראות.
מקורות נפוצים לשגיאה
המשטרה בוויקטוריה , אוסטרליה , משתמשת במכשירי נשימה שמעניקים סובלנות מוכרת של 20% בקריאות. נואל אשבי, לשעבר עוזר נציב משטרת ויקטוריה (תעבורה ותעבורה), טוען כי סובלנות זו היא לאפשר סוגי גופים שונים. [ צורך בציטוט ]
כיול
מנתחי נשימה כף יד רבים הנמכרים לצרכנים משתמשים בחיישן תחמוצת הסיליקון (הנקרא גם חיישן מוליך למחצה) כדי לקבוע את ריכוז האלכוהול בדם. חיישנים אלה מועדים הרבה יותר לזיהום ולהפרעה מחומרים שאינם אלכוהול נשימה. החיישנים דורשים כיול מחדש או החלפה אחת לחצי שנה. מנתחי נשימה אישיים מתקדמים יותר ובודקי אלכוהול לנשימה לשימוש מקצועי משתמשים בחיישני תאי דלק פלטינה. גם אלה דורשים כיול מחדש אך במרווחים פחות תכופים ממכשירי מוליכים למחצה, בדרך כלל פעם בשנה. [ צורך בציטוט ]
כיול הוא תהליך הבדיקה והתאמה של ההגדרות הפנימיות של מנתח נשימה על ידי השוואה והתאמת תוצאות הבדיקה שלו לתקן אלכוהול ידוע. יש לתחזק את ניתוחי הנשימה של אכיפת החוק ולבצע כיול מחדש לעתים קרובות כדי להבטיח דיוק.
ישנן שתי שיטות של כיול מנתח נשימה מדויק של תאי דלק, האמבטיה הרטובה ושיטות הגז היבש. כל שיטה דורשת ציוד מיוחד וטכנאים שהוכשרו במפעל. זה לא הליך שיכול להתנהל על ידי משתמשים לא מאומנים או ללא הציוד המתאים.
שיטת הגז היבש משתמשת בתקן כיול נייד המהווה תערובת מדויקת של אתנול וחנקן אינרטי הזמין במכל לחץ. עלויות הציוד הראשוני נמוכות משיטות חלופיות והצעדים הנדרשים פחותים. הציוד הוא גם נייד המאפשר לבצע כיולים מתי וכאשר נדרש.
שיטת האמבט הרטוב משתמשת בתקן אתנול / מים בריכוז אלכוהול מיוחד ומדויק, הכלול ונמסר בציוד סימולטור נשימה מיוחד. לשיטת האמבט הרטוב יש עלות ראשונית גבוהה יותר והיא לא מיועדת להיות ניידת. על הסטנדרט להיות טרי ולהחליפו באופן קבוע. בנוסף, יש לקחת בחשבון את יחס החלוקה של מים / אוויר עבור אתנול מימי יחד עם אי הוודאות שלו.
ישנם דגמי מוליכים למחצה שתוכננו במיוחד כדי לאפשר החלפת מודול החיישן ללא צורך בשליחת היחידה למעבדת כיול.
ניתוח לא ספציפי
בעיה מרכזית אחת עם מנתחי נשימה ישנים יותר היא אי ספציפיות: המכונות מזהות לא רק אתיל אלכוהול (או אתנול ) שנמצא במשקאות אלכוהוליים, אלא גם חומרים אחרים הדומים במבנה מולקולרי או בתגובתיות.
המודלים העתיקים ביותר של מנתח הנשימה מעבירים נשימה דרך תמיסה של אשלגן דיכרומט , המחמצן אתנול לחומצה אצטית ומשנה את צבעו בתהליך. מונוכרומטי קרן אור מועברת באמצעות מדגם זה, וגלאי מתעד את השינוי בעוצמת ומכאן, את השינוי בצבע, אשר ממשמש כדי לחשב את אלכוהול אחוז הנשימה. עם זאת, מכיוון שהאשלגן דיכרומט הוא מחמצן חזק, ניתן לחמצן על ידי קבוצות אלכוהול רבות על ידי כך שיוצר תוצאות חיוביות שגויות . מקור זה של תוצאות חיוביות שגויות אינו סביר מכיוון שמעט מאוד חומרים אחרים הנמצאים באוויר הנשוף מחמצנים.
מנתחי נשימה מבוססי אינפרא-אדום מקרינים אלומת אינפרא-אדום של קרינה דרך הנשימה שנלכדה בתא הדגימה ומגלים את ספיגת התרכובת כפונקציה מאורך הגל של הקורה, ומייצרים ספקטרום ספיגה שניתן להשתמש בו לזיהוי התרכובת, כ הספיגה נובעת מרטט הרמוני ומתיחה של קשרים ספציפיים במולקולה באורכי גל ספציפיים (ראה ספקטרוסקופיה אינפרא אדום ). הקשר האופייני לאלכוהול באינפרא אדום הוא הקשר OH, הנותן ספיגה חזקה באורך גל קצר. ככל שאור יותר נספג בתרכובות המכילות אלכוהולקבוצה, פחות מגיע לגלאי בצד השני – וככל שהקריאה גבוהה יותר. קבוצות אחרות, בעיקר טבעות ארומטיות וחומצות קרבוקסיליות יכולות לתת קריאות ספיגה דומות.
תרכובות מפריעות
אולם ישנם תרכובות מפריעות טבעיות ונדיפות. לדוגמא, המינהל הלאומי לבטיחות בתעבורה בכבישים מצא כי לדיאטנים וחולי סוכרת יש רמות אצטון גבוהות פי מאות ואף אלפי פעמים מאלו של אחרים. אצטון הוא אחד החומרים הרבים שניתן לזהות כוזב כאלכוהול אתילי על ידי מכונות נשימה מסוימות. עם זאת, מערכות מבוססות תאי דלק אינן מגיבות לחומרים כמו אצטון.
חומרים בסביבה יכולים גם להוביל לקריאות שווא של BAC. לדוגמא, מתיל טרט-בוטיל אתר , תוסף בנזין נפוץ, נטען באופן אנקדוטלי לגרום לתגובות כוזבות בקרב אנשים שנחשפו אליו. בדיקות הראו שזה נכון לגבי מכונות ישנות יותר; עם זאת, מכונות חדשות יותר מזהות הפרעה זו ומפצות על כך. כל מספר מוצרים אחרים שנמצאים בסביבה או במקום העבודה יכול גם לגרום לתוצאות שגויות של BAC. אלה כוללים תרכובות הנמצאות בלכה , מסיר צבע, תאית , בנזין ונוזלי ניקוי, במיוחד אתרים , אלכוהולים ותרכובות נדיפות אחרות .
משתנים הומאוסטטיים
מנתחי נשימה מניחים כי לנבדק הנבדק יש יחס חלוקה של 2100 ל -1 בהמרת אלכוהול הנמדד בנשימה לאומדני אלכוהול בדם. אם המכשיר מעריך את ה- BAC, הוא מודד משקל של אלכוהול לנפח הנשימה, כך שהוא ימדוד ביעילות גרם אלכוהול לכל 2100 מ”ל נשימה. מדד זה הוא ביחס ישיר לכמות הגרמים של אלכוהול לכל 1 מ”ל דם. לכן קיים יחס של 2100 ל -1 של אלכוהול בדם לאלכוהול בנשימה. עם זאת, יחס מחיצה משוער זה נע בין 1300: 1 ל -300: 1 או יותר בקרב אנשים ובתוך אדם נתון לאורך זמן. אם נניח כי ריכוז אלכוהול בדם אמיתי (וחוקי בארה”ב) של 0.07%, למשל, אדם עם יחס חלוקה של 1500: 1 יהיה בקריאת בדיקת נשימה של 0.10% – מעבר למגבלה החוקית.
למעשה, לרוב האנשים יש יחס מחיצה של 2100 ל -1 בהתאם לחוק וויליאם הנרי, הקובע שכאשר תמיסת המים של תרכובת נדיפה מובאת לשיווי משקל עם אוויר, קיים יחס קבוע בין ריכוז התרכובת באוויר לריכוזו במים. יחס זה קבוע בטמפרטורה נתונה. גוף האדם הוא 37 מעלות צלזיוס בממוצע. נשימה משאירה את הפה בטמפרטורה של 34 מעלות צלזיוס. אלכוהול בגוף מציית לחוק הנרי מכיוון שהוא תרכובת נדיפה ומפוזר במי הגוף. על מנת להבטיח שלא ניתן להצביע על משתנים כמו חום והיפותרמיה המשפיעים על התוצאות באופן שמזיק לנאשם, מכויל המכשיר ביחס של 2100: 1, הממעיט בערך 9 אחוזים. כדי שאדם הסובל מחום יעריך יתר על המידה באופן משמעותי, הוא יצטרך לקבל חום שככל הנראה יראה את הנושא בבית החולים במקום לנהוג מלכתחילה. מחקרים מצביעים על כך שכ- 1.8% מהאוכלוסייה הם בעלי יחס מחיצה הנמוך מ- 2100: 1. לפיכך, מכונה המשתמשת ביחס של 2100 ל -1 יכולה למעשה להעריך יתר על המידה את ה- BAC. עד 14% מהאוכלוסייה יש יחס מחיצה מעל 2100, ובכך גרם למכונה לדווח על פחות על ה- BAC. יתר על כן, ההנחה כי יחס החלוקה של הנבדק יהיה ממוצע – שיהיו 2100 חלקים בדם לכל חלק בנשימה – פירושה שניתוח מדויק של אלכוהול בדם של אדם מסוים על ידי מדידת אלכוהול נשימה הוא קשה, מכיוון שהיחס הוא משתנה במידה ניכרת. מכונה המשתמשת ביחס של 2100 ל -1 יכולה למעשה להעריך יתר על המידה את ה- BAC. עד 14% מהאוכלוסייה יש יחס מחיצה מעל 2100, ובכך גרם למכונה לדווח על פחות על ה- BAC. יתר על כן, ההנחה שיחס החלוקה של הנבדק יהיה ממוצע – שיהיו 2100 חלקים בדם לכל חלק בנשימה – פירושה שניתוח מדויק של אלכוהול בדם נתון על ידי מדידת אלכוהול בנשימה הוא קשה, מכיוון שהיחס הוא משתנה במידה ניכרת. מכונה המשתמשת ביחס של 2100 ל -1 יכולה למעשה להעריך יתר על המידה את ה- BAC.
עד 14% מהאוכלוסייה יש יחס מחיצה מעל 2100, ובכך גרם למכונה לדווח על פחות על ה- BAC. יתר על כן, ההנחה כי יחס החלוקה של הנבדק יהיה ממוצע – שיהיו 2100 חלקים בדם לכל חלק בנשימה – פירושה שניתוח מדויק של אלכוהול בדם של אדם מסוים על ידי מדידת אלכוהול נשימה הוא קשה, מכיוון שהיחס הוא משתנה במידה ניכרת.
השונות בכמות שאדם נושם יכולה גם לתת קריאות שווא, בדרך כלל נמוכות. הסיבה לכך היא שונות ביולוגית בריכוז האלכוהול בנשימה כפונקציה של נפח האוויר בריאות, דוגמה לגורם המפריע לשיווי המשקל בגז הנוזלי שההתקנים מניחים. נוכחותם של רכיבים נדיפים היא דוגמה נוספת לכך; תערובות של תרכובות נדיפות יכולות להיות נדיפות יותר ממרכיביהן, מה שעלול ליצור רמות גבוהות באופן מלאכותי של אדי אתנול (או אחרים) ביחס לשיווי משקל האלכוהול בדם / נשימה רגיל.
אלכוהול בפה
אחד הגורמים השכיחים ביותר לקריאות מנתח נשימה גבוהה באופן מזויף הוא קיומו של אלכוהול בפה. בניתוח דגימת הנשימה של הנבדק, המחשב הפנימי של מנתח הנשימה מניח שהאלכוהול בדגימת הנשימה הגיע מאוויר מכתשי – כלומר אוויר שנשפך עמוק בתוך הריאות. עם זאת, ייתכן שאלכוהול הגיע מהפה, מהגרון או מהקיבה ממספר סיבות. כדי לסייע בשמירה מפני זיהום בפה ואלכוהול, מפעילי בדיקת נשימה מוסמכים מאומנים להתבונן בזהירות בנבדק לפחות 15-20 דקות לפני מתן הבדיקה.
הבעיה באלכוהול בפה שמנותח על ידי מנתח הנשימה היא שהוא לא נספג דרך הקיבה והמעיים ועבר דרך הדם לריאות. במילים אחרות, מחשב המכונה מיישם בטעות את יחס המחיצה (2100: 1, ראה לעיל ) ומכפיל את התוצאה. כתוצאה מכך, לכמות זעירה מאוד של אלכוהול מהפה, מהגרון או מהקיבה יכולה להיות השפעה משמעותית על קריאת האלכוהול בנשימה.
מלבד שתייה אחרונה, המקור הנפוץ ביותר לאלכוהול בפה הוא מגיהוקים או גיהוקים . זה גורם לנוזלים ו / או לגזים מהקיבה – כולל אלכוהול כלשהו – לעלות לרקמה הרכה של הוושט וחלל הפה, שם הוא יישאר עד שהוא יתפוגג. הסתדרות הרפואה האמריקאית מסכמת במדריך לבדיקות כימיות לשיכרון חושים(1959): “תגובות אמיתיות עם אלכוהול בנשימה שפג תוקף ממקורות שאינם האוויר המכתשי (התפרצות, התחדשות, הקאות), יביאו כמובן לתוצאות אלכוהול הנשימה.” מסיבה זו אמורים שוטרים להשאיר חשוד ב- DUI במשך 15 דקות לפחות לפני ביצוע בדיקת נשימה.
מכשירים כמו Intoxilyzer 5000 כוללים גם פרמטר “שיפוע”. פרמטר זה מגלה כל ירידה בריכוז האלכוהול של 0.006 גרם לכל 210 ליטר נשימה ב 0.6 שניות, מצב המעיד על אלכוהול שיורי בפה, ויביא לאזהרת “דגימה לא חוקית” למפעיל, ויודיע למפעיל על נוכחותו של אלכוהול שיורי בפה. בודקי נשימה ראשוניים, לעומת זאת, אינם כוללים אמצעי הגנה כזה.
ריפלוקס חומצי, או מחלת ריפלוקס במערכת העיכול , יכול להחמיר מאוד את בעיית האלכוהול בפה. הבטן מופרדת בדרך כלל מהגרון באמצעות שסתום, אך כאשר שסתום זה הופך לבקע, אין שום דבר שעוצר את תכולת הנוזלים בקיבה לעלות ולחלחל לוושט ולפה. התוכן – כולל אלכוהול כלשהו – נשאף אחר כך אל תוך הנשימה. מחקר אחד שנערך על 10 אנשים הסובלים ממצב זה לא מצא עלייה ממשית באתנול נשימה.
ניתן ליצור אלכוהול בפה גם בדרכים אחרות. שיניים תותבות, חלקן תיאורטיות, יכלאו אלכוהול, למרות שניסויים לא הראו הבדל אם נצפית תקופת התצפית הרגילה של 15 דקות. מחלת חניכיים יכולה גם ליצור כיסים בחניכיים אשר יכילו את האלכוהול לתקופות ארוכות יותר [ ציטוט ] . ידוע גם שמייצר תוצאות כוזבות בגלל אלכוהול שיורי בפה הוא נשיקות נלהבות עם אדם שיכור. שימוש לאחרונה במי פה או מטהרי נשימה יכול להטות תוצאות כלפי מעלה מכיוון שהם יכולים להכיל רמות גבוהות למדי של אלכוהול.
בדיקות בשלב הקליטה
ספיגת האלכוהול נמשכת בין 20 דקות (על קיבה ריקה) לשעתיים וחצי (על קיבה מלאה) לאחר הצריכה האחרונה. ספיגת שיא מתרחשת בדרך כלל תוך שעה. בשלב הקליטה הראשוני, התפלגות האלכוהול בגוף אינה אחידה. אחידות ההתפלגות, הנקראת שיווי משקל, מתרחשת בדיוק כאשר הקליטה מסתיימת. במילים אחרות, חלקים מסוימים בגוף יהיו בעלי אחוז אלכוהול בדם גבוה יותר (BAC) מאשר אחרים. היבט אחד של חוסר האחידות לפני השלמת הספיגה הוא כי ה- BAC בדם העורקי יהיה גבוה יותר מאשר בורידידָם. חיובי כוזב אחר של קריאת BAC גבוהה וגם קריאת דם קשורים לחולים עם פרוטאינוריה והמטוריה, עקב חילוף חומרים וכשל בכליות. קצב חילוף החומרים של חולים קשורים עם נזק לכליות אינו תקין ביחס לאחוזים באלכוהול בנשימה. עם זאת, מכיוון שדיכרומט אשלגן הוא מחמצן חזק, ניתן לחמצן קבוצות אלכוהול רבות על ידי סינון כליה ודם, מה שיוצר תוצאות חיוביות כוזבות.
בשלב הספיגה הראשוני, ריכוזי האלכוהול בדם העורקים גבוהים יותר מאשר הוורידי. לאחר הספיגה הדם הוורידי גבוה יותר. זה נכון במיוחד במינון בולוס (מונח קנדי). עם מינונים נוספים של אלכוהול, הגוף יכול להגיע לשיווי משקל מתמשך כאשר הספיגה והחיסול הם פרופורציונאליים, ומחשב קצב ספיגה כללי של 0.02 / משקה וקצב חיסול כללי של 0.015 לשעה. (משקה אחד שווה ל -1.5 מ”ל של אלכוהול (44 מ”ל) של משקאות חריפים, 12 מ”ל של ארה”ב (350 מ”ל) של בירה, או ל -5 מ”ל של ארה”ב (150 מ”ל) של יין. )
אלכוהול נשימה הוא ייצוג של שיווי המשקל של ריכוז האלכוהול כאשר גזי הדם (אלכוהול) עוברים מהדם (העורקי) לריאות כדי לפוג בנשימה. דם עורקי מפיץ חמצן בגוף. ריכוזי האלכוהול בנשימה נמוכים בדרך כלל מריכוזי האלכוהול בדם, מכיוון שייצוג אמיתי של ריכוז האלכוהול בדם אפשרי רק אם הריאות היו מסוגלות להדליק לחלוטין. נוזל זגוגית (עיניים) מספק את החשבון המדויק ביותר של ריכוז האלכוהול בדם.
שתייה לאחר נהיגה
הגנה נפוצה לחיוב נהיגה לקוי (בנסיבות מתאימות) היא שצריכת אלכוהול התרחשה לאחר הנהיגה. הנסיבות האופייניות בהן הדבר עולה היא כאשר נהג צורך אלכוהול לאחר תאונת דרכים, כהגנה חיובית . זה קשור קשר הדוק לשיכרון ספיגה (או שתיית בולוס), אלא שצריכת אלכוהול התרחשה גם לאחר נהיגה. ניתן להתגבר על הגנה זו באמצעות אקסטרפולציה מדרגתית (אינפרא) , אך מסבכת את התביעה.
בעוד ששטחי שיפוט המכירים בשיכרון ספיגה ספיגת כהגנה יקבלו גם הגנה על צריכה לאחר נהיגה, יש תחומי שיפוט העונשים שתייה לאחר נהיגה. בעוד שהחוקים בדבר ספיגת אלכוהול הנצרך לפני (או בזמן) נהיגה הם בדרך כלל כשלעצמם , מרבית החוקים המופנים לצריכה לאחר נהיגה מאפשרים הגנה על נסיבות הקשורות לפעילות שאינה קשורה. ב קנדה , זה לא חוקי להיות מעל גבולות נהיגה לקוי בתוך 3 שעות של נהיגה (נתון כמו 2 שעות על ידי המשפטים CDN); עם זאת, החוק החדש מאפשר הגנת “שתייה לאחר נהיגה” במצב בו לנהג לא הייתה סיבה לצפות לדרישת המשטרה לבדיקת נשימה. דרום אפריקה היא פשוטה יותר, כאשר עונש נפרד מוחל לצריכה “לאחר תאונה” עד שדווח למשטרה ואם נדרש, נבדק רפואית.
אקסטרפולציה מדרגתית
בדיקת מנתח הנשימה נעשית בדרך כלל בתחנת משטרה, לרוב שעה ומעלה לאחר המעצר. למרות שזה נותן את ה- BrAC בזמן הבדיקה, הוא לא עונה כשלעצמו על השאלה מה היה בזמן הנהיגה. התביעה מספקת בדרך כלל ריכוז אלכוהול משוער בזמן הנהיגה תוך שימוש באקסטרפולציה רטרוגרדית, המוצג על ידי חוות דעת מומחה. זה כולל השלכה בזמן לאמידת רמת ה- BrAC בזמן הנהיגה, על ידי יישום התכונות הפיזיולוגיות של קצב הספיגה והחיסול בגוף האדם.
אקסטרפולציה מחושבת על ידי חמישה גורמים וקצב חיסול כללי של 0.015 לשעה.
דוגמא
מבחן זמן נשימה -22: 00 … תוצאה של מבחן נשימה -0.080 … זמן נסיעה -21: 00 (נעצר על ידי קצין) … זמן משקה אחרון -8: 00 … אוכל אחרון -12 : 00:00. באמצעות עובדות אלה, מומחה יכול לומר שהמשקה האחרון של האדם נצרך על קיבה ריקה, מה שאומר שספיגת המשקה האחרון (בשעה 8:00) הושלמה תוך שעה -9: 00. בזמן העצירה הנהג שקוע לחלוטין. תוצאת הבדיקה של 0.080 הייתה בשעה 10:00. אז מתווספת שעה אחת של חיסול שהתרחשה מאז התחנה, מה שהופך 0.080 + 0.015 = 0.095 לריכוז האלכוהול הנשימה המשוער בזמן העצירה.
חיישני נשימה
בדיקת פוטו וולטאית
הבדיקה הפוטו-וולטאית, המשמשת רק במדד הזרם הפוטואלקטרי המתוארך , היא סוג של בדיקת נשימה שרק לעתים נדירות נתקלים בה כיום. התהליך עובד באמצעות שתאים לנתח את שינוי הצבע של חיזור תגובה (חמצון-חיזור). מדגם נשימה הוא מבעבע דרך מימית פתרון של חומצה גופרתית , dichromate אשלגן , ו כסף חנקתי . חנקת הכסף משמש זרז , המאפשר אלכוהול כדי להיות מחומצן בקצב ניכר. התנאי החומצי הנדרש הדרוש לתגובה עשוי לספק גם החומצה הגופרתית. בשנת פתרון , אתנול מגיב עם dichromate אשלגן , צמצום dichromate יון אל כרום (III) יון . הפחתה זו מביאה לשינוי צבע הפתרון מאדום-כתום לירוק. הפתרון שהגיב משווה לבקבוקון של תמיסה שאינה מגיבה על ידי תאי פוטו , היוצר זרם חשמלי שמידתי למידת שינוי הצבע; זרם זה מזיז את המחט שמציינת BAC. כמו שיטות אחרות, מכשירים לבדיקת נשימה באמצעותניתוח כימי מועד לקריאות שווא. תרכובות שיש בהן קומפוזיציות דומות לאתנול , למשל, יכולות גם לשמש כחומרי הפחתה, וליצור את שינוי הצבע הדרוש כדי להצביע על הגדלת ה- BAC.
ספקטרוסקופיה אינפרא אדומה
מכשירי נשימה אינפרא-אדום מאפשרים מידה גבוהה של ספציפיות לאתנול. בדרך כלל מכשירי אלכוהול נשימה ניכרים בתחנות משטרה יעבדו על פי העיקרון של ספקטרוסקופיית אינפרא אדום.
תא דלק
חיישני גז לתאי דלק מבוססים על חמצון אתנול לאצטאלדהיד באלקטרודה. הזרם המיוצר פרופורציונאלי לכמות האלכוהול הקיימת. חיישנים אלה הם יציבים מאוד, בדרך כלל דורשים כיול מדי 6 חודשים, והם סוג החיישן הנמצא בדרך כלל במכשירים לבדיקת נשימה בדרכים.
מוֹלִיך לְמֶחֱצָה
חיישני גז מוליכים למחצה מבוססים על עליית המוליכות של שכבת תחמוצת פח בנוכחות גז מפחית כמו אתנול מאודה. הם נמצאים במכשירי נשימה זולים ויציבותם אינה מהימנה כמו מכשירי תא דלק.
מיתוסים של מנתח נשימה
ישנם מספר חומרים או טכניקות שיכולים לכאורה “להטעות” מנתח נשימה (כלומר, לייצר אחוז אלכוהול נמוך בדם ).
פרק משנת 2003 של תוכנית הטלוויזיה המדעית MythBusters בדק מספר שיטות המאפשרות כביכול לאדם להטעות בדיקת מנתח נשימה. השיטות שנבדקו כללו נענע נשימה , בצל , קרם שיניים תותבות , מי פה, אגורות וסוללות; כל השיטות הללו התבררו כלא יעילות. המופע ציין כי שימוש בפריטים אלה לכיסוי ריח האלכוהול עשוי להטעות אדם, אך מכיוון שהם לא יפחיתו את ה- BrAC של האדם, לא תהיה השפעה על בדיקת מנתח נשימה ללא קשר לכמות המשמשת, אם בכלל, זה נראה כי שימוש במי פה רק העלה את ה- BrAC. פרוטות מייצרות כביכול תגובה כימית, בעוד שסוללות כביכול יוצרות מטען חשמלי, אולם אף אחת מהשיטות הללו לא השפיעה על תוצאות מנתח הנשימה.
מכסחי המיתוסים פארק גם ציין סיבוך נוסף: זה יהיה צורך להכניס את הפריט לתוך הפה של אחד (למשל, לאכול בצל, לשטוף עם מי פה, מסתירי סוללה), לקחת את מבחן הנשימה, ואז אולי להסיר את הפריט – כול מהן יהיה צורך לבצע בדיסקרטיות מספיק כדי להימנע מהתראה בפני השוטרים המנהלים את הבדיקה (שברור שהיו הופכים לחשדניים מאוד אם יבחינו שאדם מכניס פריטים לפיהם לפני ביצוע בדיקת נשימה). סביר להניח שיהיה קשה מאוד, במיוחד עבור מישהו במצב שיכור, להשיג הישג כזה.
בנוסף, התוכנית ציינה כי בדיקות נשימה מאומתות לרוב בבדיקות דם (BAC, המדויקות יותר) וכי גם אם אדם מצליח איכשהו להשלים בדיקת נשימה, בדיקת דם בהחלט תאשר את אשמתו של האדם.
חומרים אחרים שעשויים להפחית את קריאת ה- BrAC כוללים שקית פחם פעיל המסתתר בפה (לספיגת אדי אלכוהול), גז מחמצן (כגון N 2 O, Cl 2 , O 3 וכו ‘) שישלה תא דלק גלאי סוג, או הפרעה אורגנית כדי להטעות גלאי קליטה אינפרא אדום. גלאי הקליטה האינפרא-אדום פגיע יותר להפרעות מאשר מכשיר מעבדה המודד ספקטרום קליטה רציף מכיוון שהוא מבצע מדידות רק באורכי גל בדידים מסוימים. עם זאת, בשל העובדה שכל הפרעה יכולה רק לגרום לספיגה גבוהה יותר ולא נמוכה יותר, תוערך יתר על המידה בתכולת האלכוהול בדם . [ צורך בציטוט ]בנוסף, Cl 2 רעיל ומאכל.
פרק משנת 2007 בתוכנית רשת ספייק Manswers הראה כמה מהדרכים הנפוצות יותר ולא כל כך נפוצות לניסיון לנצח את מנתח הנשימה, שאף אחת מהן לא עובדת. מבחן 1 היה לשאוב מטבע מצופה נחושת כמו אגורה. מבחן 2 היה להחזיק סוללה על הלשון. מבחן 3 היה ללעוס מסטיק. אף אחת מהבדיקות הללו לא הראתה קריאה “עוברת” אם הנבדק צרך אלכוהול.
מוצרים המפריעים לבדיקות
מנגד, נטען כי מוצרים כמו מי פה או ספריי נשימה יכולים “להטעות” מכונות נשימה על ידי העלאת תוצאות הבדיקה באופן משמעותי. מי פה ליסטרינה , למשל, מכילים 27% אלכוהול. מכונת הנשימה מכוילת מתוך הנחה שהאלכוהול מגיע מאלכוהול בדם המתפזר לריאה ולא ישירות מהפה, ולכן הוא מחיל יחס מחיצה של 2100: 1 בחישוב ריכוז האלכוהול בדם – וכתוצאה מכך גבוה כוזב קריאת מבחן. כדי להתמודד עם זה, קצינים אינם אמורים לבצע בדיקת נשימה ראשונית במשך 15 דקות לאחר שהנבדק אוכל, מקיא או מכניס דבר לפיהם. בנוסף, ברוב המכשירים נדרש לבדוק את האדם פעמיים בהפרש של שתי דקות לפחות. שטיפת פה או אלכוהול אחר בפה תתפוגג מעט לאחר שתי דקות ותגרום לקריאה השנייה לא להסכים עם הראשונה, ודורשת בדיקה חוזרת. (ראה גם את הדיון ב”פרמטר השיפוע “של ה- Intoxilyzer 5000 בסעיף” אלכוהול בפה “לעיל.)
מדען בדק את ההשפעות של תרסיס נשימה של בינקה ב- Intoxilyzer 5000. הוא ביצע 23 בדיקות עם נבדקים שרססו את גרונם והשיגו קריאות עד 0.81 – הרבה מעבר לרמות קטלניות. המדען ציין גם כי השפעות התרסיס לא ירדו מתחת לרמות הניתנות לזיהוי אלא לאחר 18 דקות.
אודות מכשיר הינשוף
Dräger Alcotest ® 9510 הוא מכשיר מדידת אלכוהול לנשימה מתקדם ליישומים ראייתיים. הוא נועד לעמוד בדרישות והתקנות הלאומיות והבינלאומיות (OIML R 126). עם טכנולוגיית חיישנים כפולה, ממשק מסך מגע צבעוני אינטואיטיבי ועיצוב מודרני, Alcotest ® 9510 מציב סטנדרטים מעולים.
לְהַשְׁווֹת
טכנולוגיית חיישן כפול מוכחת
בהתאם לדרישות הלאומיות עבור גרסאות ארציות ספציפיות, ניתן לצייד את Alcotest 9510 בשני חיישנים שונים ועצמאיים בכדי לכמת את ריכוז האתנול בדגימת הנשימה. חיישן IR ותא דלק EC מספקים תוצאות מדידה מדויקות ואמינות של אותה דגימה. חיישן ה- IR מפותח מאוד עם רגישות נמוכה לחומרים המפריעים פוטנציאליים בנשימתו של נבדק מיישם שיטה פיזיקלית בעוד תא הדלק EC עושה שימוש בתגובות כימיות לצורך הניתוח.
הפעלה אינטואיטיבית באמצעות תצוגת מסך מגע
מסך המגע הצבעוני ברזולוציה גבוהה מספק הודעות טקסט ברורות ומלאות, בתוספת התראות קוליות וחזותיות. זה מספק הנחיה ברורה דרך נהלי הבדיקה ושלבי התחזוקה. הודעות הטקסט זמינות בשפות שונות עבור גרסאות ספציפיות לארץ של Alcotest 9510. מסך המגע הגדול מציע מקלדת וירטואלית להזנת נתונים. לחלופין ניתן להשתמש במקלדת USB.
דגימה נוחה
צינור הנשימה הארוך, הגמיש והמחומם מונע עיבוי ומאפשר הפעלה נוחה הן לנבדק והן למפעיל. השופר החד פעמי מבטיח מגע היגייני בין הנושא למכשיר.
מדפסת תרמית אמינה
המדפסת התרמית הפנימית השקטה והאמינה מאוד מספקת הדפסה מהירה, קלה לקריאה ואיכותית באתר. אין צורך בטונר, מחסנית מדפסת או דיו לצורך הפעלה. עלויות התחזוקה הנמוכות שלו יחד עם חייו הארוכים של הראש התרמי הופכות אותו למועיל וידידותי למשתמש. ניתן להשתמש גם במדפסת חיצונית אופציונלית.
עיצוב עמיד
בית חזק עם עמידות גבוהה בפני מכה, פעימות, שריטות ומים מתיזים הופך את Alcotest 9510 למתאים לחלוטין ליישומים מחוספסים, ניידים או נייחים. ניתן להפעיל אותו אנכית או אופקית. ידית חזקה מאפשרת הובלה קלה. Dräger מציע גם אביזרים להובלה בטוחה כגון קופסאות ושקיות.
אפשרויות ממשק שונות
המכשיר מציע אפשרויות ממשק רבות ושונות, למשל 3 יציאות USB, 2 יציאות RS-232, מודם ויציאת Ethernet כדי להתחבר בקלות להתקנים אחרים או לבצע משימות תקשורת אחרות.
גרסאות מותאמות אישית
Alcotest 9510 נועד לעמוד בתקנות בינלאומיות ולאומיות ולדרישות המוגדרות ב- OIML R 126. קיימות גרסאות מותאמות אישית ספציפיות למדינה, עם הליכי מדידה מיוחדים, אפשרויות הזנת נתונים ואחסון, הודעות טקסט, שפות, הדפסים וכן כהגדרות תקשורת.
תצוגת מוצר 360
דרייגר אלקוטסט 9510 360
תמונות וסרטונים
בודק נשימה ראייתי Dräger Alcotest® 9510 – בודק נשימה אלכוהולי ראייתי Dräger Alcotest 9510
בוחן נשימות אלכוהול ראייתי דרגר אלקוטסט 9510
אלקוטסט 9510 הוא מכשיר מדידת אלכוהול מתקדם לנשימה המיועד ליישומים ראייתיים. הוא נועד לעמוד בדרישות והתקנות הלאומיות והבינלאומיות (OIML R 126).
מכשירים לשימוש משטרתי, צדק, רפואי, מקום עבודה או שימוש אישי.
נתונים טכניים
עובדות מפתח
שימוש בנייד
✓
שימוש בשולחן העבודה
✓
שימוש בכף יד
✗
טכנולוגיית חיישנים
IR וחיישן EC Dräger אופציונלי
טווח מדידה
0 עד 3.0 מ”ג / ליטר
טווח טמפרטורות
-10 מעלות צלזיוס – 40 מעלות צלזיוס
מדידה רציפה של BrAC
✓
צינור נשימה מחומם
✓
תא דלק מחומם
✓
טמפ ‘נשימה אפשרות מדידה
✓
אפשרות הדפסה
מְשׁוּלָב
רמקול משולב
✓
כניסת גז יבש
✓
נתונים טכניים
לְהַצִיג
צבע עם מסך מגע
גודל תצוגה (אלכסוני)
0.14 מ ‘
ממשק משתמש
הודעות טקסט מלאות
הזנת נתונים
עם מקלדת וירטואלית או חיצונית מלאה
תַקָנוֹן
OIML R126
✓
תאימות לספירה
הנחיית EMC למתח נמוך
כתיבת תגובה