רשלנות רפואית מתייחסת לכישלונו של איש מקצוע בתחום הבריאות לספק את רמת הטיפול המצופה מאיש מקצוע מוכשר במידה סבירה, וכתוצאה מכך נזק או פגיעה גופנית למטופל.
עורך דין מומלץ
כאשר מטופל סבור כי נפל קורבן לרשלנות רפואית, הוא עשוי לבחור להגיש תביעה משפטית נגד איש המקצוע או המתקן המדובר.
על מנת לבנות תיק חזק לרשלנות רפואית, חשוב למטופל לאסוף מגוון מסמכים שישמשו כראיה. אלה עשויים לכלול:
רשומות רפואיות: רשומות אלו יספקו תיאור מפורט של האבחנה, הטיפול והפרוגנוזה של המטופל, וניתן להשתמש בהן כדי להוכיח שפעולותיו של איש המקצוע (או היעדרן) חרגו מסטנדרט הטיפול.
עדות עד מומחה: במקרים רבים של רשלנות רפואית נדרשת עדות של מומחה רפואי שיכול לספק תובנה האם פעולותיו של איש הרפואה היו מתאימות בהתחשב במצבו של המטופל.
תמונות או סרטונים: אם יש למטופל ראיה חזותית כלשהי לפגיעה גופנית, כגון צילומי אזור הפגיעה או סרטונים של מצבו של המטופל לפני ואחרי הרשלנות לכאורה, ניתן להשתמש בכך כראיה בבית המשפט.
הצהרות: הצהרות הן הצהרות שניתנו בשבועה על ידי המטופל וכל גורם מעורב אחר. ניתן להשתמש בהם כדי לספק תובנה לגבי האירועים שהובילו לרשלנות לכאורה.
מחקר רפואי או מדעי: אם יש מחקר התומך בטענת המטופל לרשלנות, ניתן להשתמש בכך כראיה בבית המשפט.
רישומי מרשם וחיוב: ניתן להשתמש ברשומות אלה כדי להדגים את עלות הטיפול, הפסדי שכר וכל הוצאות מכיס.
חשוב לציין כי הראיות הספציפיות הדרושות לביסוס תביעה בגין רשלנות רפואית יכולות להשתנות בהתאם למוסד הרפואי בו התרחש המקרה ולערכאה אליה מוגשת התביעה.
עורך דין מנוסה ברשלנות רפואית יכול לייעץ למטופל לגבי הראיות הספציפיות הנדרשות בעניינו.
בנוסף, חשוב לזכור כי יש מגבלות זמן מסוימות (התיישנות) לגבי מתי ניתן להגיש תביעת רשלנות וכן הגבלה על פיצויים שניתן לתבוע.
חשוב להתייעץ עם ייעוץ משפטי בהקדם האפשרי לאחר אירוע של רשלנות על מנת להבטיח שניתן יהיה להגיש את התיק בטווח הזמן הנדרש.