רשלנות רפואית מתייחסת לרשלנות מקצועית של ספק שירותי בריאות בה הטיפול הניתן נופל מתחת לסטנדרט המקובל בקהילה הרפואית וגורם לפציעה או מוות למטופל. בישראל מתנהלים תיקי רשלנות רפואית באמצעות מערכת בתי המשפט האזרחיים בישראל.
עורך דין מומלץ
מקרה בולט אחד של רשלנות רפואית בישראל אירע בשנת 2004, כאשר אישה מתה כתוצאה מאבחון שגוי וטיפול לקוי בבית חולים בתל אביב. משפחתה של האישה תבעה את בית החולים ואת הרופאים המעורבים בפיצויים, ובסופו של דבר התיק הוכרע מחוץ לבית המשפט.
מקרה נוסף של רשלנות רפואית בישראל אירע בשנת 2010, כאשר לגבר נגרם נזק מוחי קבוע כתוצאה מאבחון שגוי בבית חולים בירושלים. משפחתו של האיש תבעה את בית החולים ואת הרופאים המעורבים, והתיק הוסדר בסופו של דבר בסכום נכבד.
בשנת 2015 נפטרה אישה לאחר שילדה בבית חולים בחיפה עקב טעויות רפואיות שנעשו בתהליך הלידה. משפחתה של האישה הגישה תביעה נגד בית החולים והרופאים המעורבים, והתיק הוסדר בסופו של דבר מחוץ לבית המשפט.
בישראל נרשמו מקרים רבים נוספים של רשלנות רפואית, ומקרים אלו משמשים תזכורת לחשיבות העמדת נותני שירותי הבריאות באחריות למעשיהם ולהבטיח שהמטופלים יקבלו את רמת הטיפול הגבוהה ביותר האפשרית.
- אבחון שגוי או איחור באבחון: במקרים מסוימים, רופאים בישראל עלולים להיכשל באבחון מדויק של מצבו של המטופל, מה שיוביל לטיפול לא הולם או עיכוב בטיפול הדרוש. לכך יכולות להיות השלכות חמורות, כולל החמרה במצבו של החולה או אפילו מוות.
- טעויות ניתוחיות: בישראל עלולות להתרחש טעויות ניתוחיות עקב טעויות שנעשו על ידי מנתחים