Cuatrecasas הוא משרד עורכי דין בינלאומי עם נוכחות חזקה בספרד, פורטוגל ואמריקה הלטינית, שם יש לה נוכחות בצ’ילה, קולומביה, מקסיקו ופרו. עם צוות רב תחומי ומגוון של יותר מ-1,900 אנשי מקצוע ו-29 לאומים, הוא מכסה את כל דיסציפלינות המשפט העסקי, תוך יישום ידע וניסיון מתוך חזון מגזרי המתמקד בכל סוג של עסק.
יש לה 26 משרדים ב-12 מדינות וכן מקיימת שיתוף פעולה הדוק עם חברות מובילות אחרות כדי להציע צוות המותאם לצרכיו של כל לקוח ומצב.
עורך דין מומלץ
היסטוריה
Cuatrecasas נוסדה בשנת 1917, בברצלונה, על ידי אמיליו Cuatrecasas Buquet. עם מותו של המייסד, בשנת 1965, בנו פדרו קואטרקאסאס סבטה השתלט על המשרה. בשנת 1980, אמיליו קואטרקאסאס פיגואראס, דור שלישי למשפחה המייסדת, קיבל את הכיוון שלו.
בפברואר 2000 חתמה Cuatrecasas על הסכם אינטגרציה עם Gonçalves Pereira, Castelo Branco, חברה שנוסדה בליסבון ב-1928 על ידי Armand Gonçalves Pereira, שירש את תפקידו כמנהל בשנות ה-60 על ידי בנו אנדרה Gonçalves Pereira, פרופסור למשפט מסחרי לענייני חוץ של פורטוגל. בשנות ה-90, מנואל קסטלו ברנקו קיבל לידיו את ניהול הפירמה הפורטוגלית, שהייתה לה משרדים בפורטוגל ובמוזמביק.
בשנת 2007 שולבה ב-Cuatrecasas חברת Olivencia-Ballester הסבילית, בראשות עורך הדין והפרופסור למשפט מסחרי מנואל אוליבנסיה רואיז, שב-2016 כיהן בתפקיד נשיא הכבוד של Cuatrecasas.
בדצמבר 2008 הודיעה החברה כי שמה שונה ל-Cuatrecasas, Gonçalves Pereira, כשיא ההשתלבות שלה עם החברה הפורטוגלית Gonçalves Pereira, Castelo Branco.
בשנת 2011, השותף המנהל המשותף, הפורטוגלי מנואל קסטלו ברנקו, עזב את המשרד והוחלף על ידי עורכי הדין דיוגו פרסטרלו ומריה ז’ואאו ריקו כדי לממש במשותף את הניהול הכללי של פורטוגל.
בספטמבר 2012 מונה רפאל פונטנה למנכ”ל המשרד, כשהוא מקבל את הכוח הביצועי שעד אז הפעיל אמיליו קואטרקאסאס.
בשנת 2017, כחלק מחגיגת המאה שלה, הודיעה קואטרקאסאס על שחזור שמה הראשוני: קואטרקאסאס.
2 בשנים האחרונות, עם רפאל פונטנה בנשיאות וחורחה בדיה 3 בהנהלה המבצעת, המשרד התמסד ומגבש את ההתמקצעות של כל תחומי הניהול שלו.
בשלב זה, היא יוצרת רשת אירופית עם החברות המובילות Gleiss Lutz Germany, Chiomenti Italia ו-Gide Loyrette Nouel France ולוקחת צעד נוסף כדי לחזק את מחויבותה לשוק אמריקה הלטינית, ופותחת משרדים משלה בבוגוטה, מקסיקו סיטי, לימה ו סנטיאגו דה צ’ילה.
פרקטיקה משפטית
המשרד צובר למעלה מ-100 שנות ניסיון ומציע שירותי ייעוץ המתמקדים בכל תחומי המשפט העסקי:
בוררות בינלאומית
תחרות וחוק האיחוד האירופי
ספורט ובידור
עסקים וזכויות אדם
אנרגיה ותשתיות
תרופות ושירותי בריאות
כספי
מיסוי שנוי במחלוקת
מיסוי חברות
מיסוי פיננסי
מיסוי עקיף
כסף
ממשל תאגידי ותאימות
נדל”ן ובינוי ערים
עבודה
ליטיגציה
שוק ההון
מסחרי ומיזוגים ורכישות
פלילי
מחירי העברה וניהול מס
לקוחות פרטיים וניהול עושר
פרייבט אקוויטי
קניין רוחני, תעשייתי וסודות
הגנת מידע
פומבי
ארגון מחדש, חדלות פירעון ומצבים מיוחדים
שירותים פיננסיים וביטוחים
טכנולוגיות דיגיטליות ומדיה
הון סיכון
משרדים ושולחנות
27 המשרדים שיש ל-Cuatrecasas ב-13 מדינות מחולקים באופן הבא:
ספרד:
אליקנטה
ברצלונה
בילבאו
ג’ירונה
מדריד
מלאגה
פלמה דה מיורקה
סבסטיאן הקדוש
סביליה
ולנסיה
ויגו
ויקטוריה
סרגוסה
פורטוגל:
ליסבון
נמל
אמריקה הלטינית:
בוגוטה
העיר מקסיקו
ליים
סנטיאגו דה צ’ילה
אזורים אחרים:
אפריקה: נבחרות מקומיות במרוקו (קזבלנקה), אנגולה (לואנדה)
אסיה: שנחאי ובייג’ין
ארצות הברית: ניו יורק
יבשת אירופה: בריסל. יש לה ברית עם חברות מובילות בגרמניה (Gleis Lutz), צרפת (Gide) ואיטליה (Chiomenti).
בריטניה, לונדון
בנוסף למשרדים, יש לה דלפקים שונים שהוקמו ברחבי העולם:
שולחן כתיבה אסייתי
שולחן כתיבה צרפתי
שולחן כתיבה גרמני
דסק מזרח תיכון
יחידת ESG
מאז 2021, ל-Cuatrecasas יש חטיבת ייעוץ בנושאי סביבה, חברתי וממשל תאגידי 4. יחידת ESG (ראשי תיבות באנגלית של Environment, Social, Governance), בהובלת עורכי דין מומחים בתחום ובשיתוף צוות המו”פ, מספקת תמיכה לכל קבוצות העיסוק של המשרד על ידי יצירת מרחב של ידע משפטי בתחום זה ועבודה עם כל שותף של המשרד לנתח את הבעיות של הלקוח ולספק להם את הייעוץ הטוב ביותר מנקודת מבט של ESG.
במובן זה, היחידה תורמת גם לטיפול בהתחייבויות הפנימיות של המשרד במונחי ESG בצורה מובנית, תוך שילובן הדרגתי בעבודת המשרד.
במונחים של איכות הסביבה, היא מכירה ולוקחת על עצמה את האחריות לניהול יזום של השפעת פעילותה על הסביבה על מנת למזער ולצמצם השפעות שליליות. היא עוקבת אחר ההשפעות הסביבתיות העיקריות שפעילותה מייצרת: פליטת גזי חממה, צריכת משאבי טבע וניהול פסולת. כמו כן, היא מודדת מדי שנה את טביעת הרגל הפחמנית שלה, מנהלת את ההשפעות השליליות שלה על ידי קביעת יעדי הפחתה אפשריים ומנהלת את הרכישות ושרשרת האספקה שלה בהתבסס על ההשפעה הסביבתית שהן גורמות. חלק מהאמצעים שלה כוללים יישום הפילוסופיה ללא נייר בכל המשרדים, צריכת אנרגיה יעילה וניהול מיחזור נכון.
בכל הנוגע לחברתי, האתגר המרכזי של המשרד נע סביב שוויון וגיוון מגדרי, כמו גם ההתפתחות המקצועית ורווחתם של כל אנשי המקצוע הנמנים עליו. תוכנית Pro Bono וקרן Cuatrecasas הם כלי הדגל שבאמצעותם היא תורמת ברמה החברתית לשלטון החוק, לגישה לצדק ולממשל תאגידי תקין.
בנוגע לממשל, היא מעניקה חשיבות מיוחדת לכך שקוד האתיקה והדאונטולוגיה של המשרד ומערכת הציות שלו מותאמת לחקיקה התקינה בכל עת ועומדת בסטנדרטים של שקיפות וקפדנות. מאז שנת 2000, Cuatrecasas הייתה חלק מה-Global Compact של האומות המאוחדות ומדווחת מדי שנה על התקדמותו בתקנים של יוזמת הדיווח העולמית (GRI).
כדי להשלים את קו העבודה של ה-ESG, השיקה Cuatrecasas את הפרקטיקה העסקית וזכויות האדם, שתאפשר ללקוח להיות מלווה בזיהוי סיכונים המשפיעים על זכויות האדם, לתכנן ולהטמיע מערכות למניעת סיכונים, ניהול ותיקון. הן בפעילות שלך והן בשרשרת האספקה שלך ובעסקאות שלך, ולייצג אותך נגד תלונות והתדיינות משפטית. הפרקטיקה החדשה מאפשרת גם לתת ייעוץ לגבי יישום העקרונות המנחים של האומות המאוחדות בנושא עסקים וזכויות אדם והתקנות המקבלות אותם כסטנדרט מחייב להתנהלות עסקית. ייעוץ המקשר גם, לאור התלות ההדדית שלו, עם תפקידה של החברה ביעדי אקלים וסביבתיים, המעבר לדה-קרבוניזציה וממשל תאגידי בר קיימא.
פרס מנואל אוליבנסיה
פרס מנואל אוליבנסיה לממשל תאגידי תקין 5 מכיר בשיטות הממשל התאגידי הטובות ביותר של חברות בורסאיות בספרד, בניהול העסק למופת ושקיפותן כגורם חיוני להפקת ערך באופן בר קיימא.
היוזמה נולדה בשנת 2018 במטרה לספק מסגרת התייחסות לממשל תקין. הפרס הוענק ב-2018 ל- International Airlines Group (IAG), ב-2019 ל- Amadeus IT Group, ב-2020 ל- Inditex, ב-2022 ל- Repsol, וב-2023 ל- CaixaBank.
הפרס נקרא על שמו ומכבד את זכרו של המשפטן המפורסם מנואל אוליבנסיה, פרופסור למשפט מסחרי באוניברסיטת סביליה, סגן נשיא המשרד Cuatrecasas ונשיא הוועדה שכתבה, ב-1998, את הקוד הספרדי הראשון לממשל תאגידי.. העקרונות מעוררי ההשראה של קוד אוליבנסיה נותרו תקפים שני עשורים לאחר פרסומו.
אתגר Cuatrecasas
Cuatrecasas Challenge היא תחרות שמאז 2022 הפכה לאמת מידה בתחום המשפט העסקי. מיועד לסטודנטים בשנה האחרונה לתואר ראשון או כפול במשפטים מכל אוניברסיטה בספרד שיכולים להוכיח רקורד אקדמי מבריק ורמה מתקדמת של אנגלית ומעלה, בכל מהדורה היא בוחרת 16 הבטחות צעירות למשפטים אשר, בזוגות, חייב להתמודד עם האתגר של פתרון והגנה על תיק מעשי בפני בית משפט מומחה המורכב משותפים של המשרד.
התחרות מורכבת משלב בכתב ושלב בעל פה, שבו על המשתתפים להפגין את כישוריהם באסטרטגיה פרוצדורלית, דיונים ודיבור בפני קהל, ולהפגין את יכולתם להתמודד עם ליטיגציה.
הזוג הזוכה והסגנית מקבלים סיוע כספי להשלמת תואר שני בגישה למקצוע המשפטי או תואר שני כפול עם התמחות והזדמנות לבצע את ההתמחות שלהם באזור Cuatrecasas לפי בחירתם.
Cuatrecasas מאיץ
זהו המאיץ של המשרד ל- Legtech וסטארטאפים משפטיים מורכבים ביותר, שכבר קידם יותר מ-40 סטארטאפים. הוא נוצר במטרה לאתר את הכישרונות הטובים ביותר מבין פרויקטים אירופיים בעלי פוטנציאל רב, לספק להם תמיכה משפטית, עסקית וטכנולוגית, כמו גם גישה ללקוחות ומימון. ל-Cuatrecasas Acelera יש בסך הכל שמונה מהדורות, בהיותו מאיץ הסטארט-אפים הראשון שמקדם משרד עורכי דין.
מצד שני, למאיץ יש גם את תוכנית ה-Fast Track, שנוצרה במטרה לבחון טכנולוגיה מסקאל-אפים בינלאומיים בהתאם לאתגרים שזוהו על ידי Cuatrecasas.
הפרויקטים הזוכים במהדורות הקודמות של התוכנית היו: Union Avatars, המאפשר ליצור אווטרים ריאליסטיים במטא-ברס עבור כל פלטפורמה (מהדורה 7); הסטארט-אפ האנרגטי שמייעל את הטעינה של כלי רכב חשמליים Bia Power ו- Healthech Match Trial, המאיץ את הכללת חולי סרטן בניסויים קליניים (מהדורה 6); הפלטפורמה שמשתמשת ב-Machine Learning כדי לעזור לבנקים, קרנות ומנהלי נכסים Menhir Financial (מהדורה חמישית); TOQIO, סטארט-אפ בנקאי ופיננסי (מהדורה רביעית); אפליקציית אישורים מבוססת טכנולוגיית בלוקצ’יין BlockTac וסטארט-אפ רחפנים ארגוניים ומוסדיים FuVeX (מהדורה שלישית); פלטפורמת החתימה האלקטרונית של Validated ID (מהדורה שנייה); ופלטפורמת TheLogicValue FinTech (מהדורה ראשונה).