הכנות לגירושין: מה לעשות עכשיו אם אתה שוקל להתגרש

לפני גירושין מומלץ לתת צ’אנס לזוגיות לחשוב שוב ולנסות טיפול זוגי. אם אתם שוקלים להתגרש אתם לא לבד, הסטטיסטיקה מראה כי שיעורי הגירושין עולים לאחר סיום תקופות משבר, מכיוון שבני זוג רבים מחליטים להפרד לאחר סיום תקופה לחוצה וליישם מחשבה על העתיד. חושבים על הגשת תביעת גירושין? אל תמהרו לפעול, חשבו היטב והתייעצו לפני פרוק הקשר, במיוחד אם יש ילדים משותפים. אך אם הגעתם למסקנה שאין מוצא אחר, ישנם כמה צעדים שתוכלו לנקוט כעת כדי להתכונן לתהליך.

עורך דין מומלץ

המאמר מנוסח בלשון זכר, אך פונה לנשים ולגברים.

להלן כמה טיפים מעורכי הדין המומלצים שלנו לגירושין.

1. התחל להכין רשימות
כאשר עוברים גירושין, חשוב לקבל החלטות מושכלות. אמנם זה יכלול דיון על האפשרויות המשפטיות שלך עם עורך דין גירושין, אבל זה גם ידרוש ניהול זהיר ורישום של המידע שיש כרגע ברשותך.

לדוגמה, אחד החלקים המרכזיים בכל גירושין הוא חלוקת נכסי הנישואין. אמנם יש כמה חריגים, אבל באופן כללי לפי חוק יחסי ממון, “נכסי נישואין” הם אלה שמתקבלים במהלך הנישואין. נכסים שהיו בבעלותם לפני הנישואין נחשבים “נפרדים” ואינם נתונים לחלוקה ברוב המקרים. עם זאת בחשבון, אתה יכול להתחיל להכין רשימות של (א) הנכסים הזוגיים שלך, (ב) הנכסים הנפרדים שלך ו- (ג) הנכסים הנפרדים של בן/בת הזוג שלך, כך שתדע מה כן (ולא) על השולחן לקראת הליכי הגירושין.

2. התחל ליצור העתקים של הרשומות החשובות שלך
עכשיו זה גם זמן מצוין להתחיל ליצור העתקים של הרשומות החשובות שלך. זה כולל דברים כמו חשבונות בנק, שטרות, משכנתאות, מסמכי רכבים ומסמכים פיננסיים אחרים. זה יהיה מועיל להחזיק עותקים של רשומות אלה במקום אחד בעת הגירושין שלך, ותצטרך להחזיק עותקים זמינים לחלוקה גם עם עורך הדין שלך לענייני גירושין.

3. למד על האפשרויות שלך
ישנן כמה דרכים שונות לגירושין בישראל. אמנם פנייה לבית הדין הרבני ובית משפט לענייני משפחה ולנהל את הסכסוך בפני שופט או רשם היא אפשרות אחת, אך זוהי אפשרות שרוב בני הזוג מעדיפים להימנע ממנה ולפתור את הגירושין בהסכמה בהוגנות ובדרכי שלום. ברוב המקרים, בני זוג שמתגרשים יוכלו לפנות לגישור גירושין ולנהל משא ומתן לפשרה בסיוע עורכי דינם. כאשר בני זוג זקוקים לעזרה בהסכמה בנושאים ספציפיים (כפי שקורה לעתים קרובות), הגישור מספק דרכים לפתור חילוקי דעות מבלי לבקש משופט לתת החלטה.

4. למד על החוק
אמנם אתה יכול (וצריך) לסמוך על עורך הדין שלך לגירושין שיסביר לך את החוק, זה יכול להיות מועיל ללמוד כמה מהיסודות לפני שתתחיל. הנה כמה מהמשאבים החינמיים שלנו על המרכיבים הקריטיים של גירושין:

מְזוֹנוֹת אישה (מזונות ב/בתן זוג)

משמורת על ילדים

מזונות ילדים

חלוקת רכוש

מגורים

5. התחל לתעדף
בשנים האחרונות הליכי הגירושין בישראל מוכוונים למתן תוצאה הוגנת ושוויונית לשני בני הזוג השתכרות האישה וחלוקת זמני השהות עם הילדים נלקחים בחשבון יותר מבעבר. כתוצאה מכך, על שני בני הזוג להיות מוכנים להתפשר ומוטב להתחיל לחשוב על סדרי העדיפויות שלך. תרצה לחשוב על שאלות כגון:

האם אתה רוצה להמשיך לגור בביתך הנוכחי?
אילו נכסים זוגיים חשובים לך מסיבות סנטימנטליות?
האם אתה רוצה לתת עדיפות להגנה על הפנסיה, חשבונות ההשקעה או נכסים פיננסיים אחרים?
כמה חשוב יהיה לך להתעקש על מזונות (או למזער את חבותך למזונות ילדים)?
מה אתה רוצה מהסדר משמורת הילדים שלך?

6. חשבו על סדרי העדיפויות של בן הזוג
בנוסף לחשיבה על סדרי העדיפויות שלך, זה יכול להיות מועיל לחשוב גם על סדרי העדיפויות של בת הזוג שלך. במיוחד, שים לב לתחומים שבהם סדר העדיפויות שלך ושל בן/בת הזוג עשוי לחפוף. זה יאפשר לך (ולעורך דין הגירושין שלך) להתחיל לחשוב על הדרך הטובה ביותר לגשת לקונפליקטים הפוטנציאליים הללו במהלך תהליך הגירושין.

7. צור תוכנית לאחר גירושין
כיצד אתה רואה את חייך לאחר הגירושין? גירושים הם גם התחלה חדשה, אבל להיות מחוץ למסגרת הנישואין יכול להיות מלחיץ – במיוחד כשההוצאות עולות ואין לך את המשאבים הכספיים שאתה צריך. על ידי חשיבה על עתידך, הכנת תקציב וחשיבה על הרצונות והצרכים שלך, תוכל להימנע מאי הסדרה של נושאים חשובים שעשויים להיות קשים – אם לא בלתי אפשריים – לטפל בהם לאחר הגירושים.

8. הימנע מטעויות שעלולות לסבך את הגירושים שלך
כאשר מתכוננים לעבור גירושין, יש כמה טעויות שצריך להימנע מהם. למשל, אסור לנסות להסתיר נכסים מבן הזוג או מעורך הדין, ואסור להשמיץ את בן/בת הזוג ברשתות החברתיות. מבחינות רבות, לדעת מה לעשות ומה לא לעשות חשובים באותה מידה, ותצטרכו להקפיד להימנע מטעויות לא מכוונות שעלולות לסבך את הגירושין שלכם.

9. דבר עם עורך דין גירושין מומלץ
בהתחשב בכל הכרוך בהכנה לגירושין , מומלץ לדבר עם עורך דין לפני שאתה מתחיל להתקדם בתהליך. עורך דין גירושין מנוסה יכול להסביר את האפשרויות שלך ולספק ייעוץ משפטי מותאם אישית בהתאם לנסיבות המשפחתיות והכלכליות הייחודיות שלך. עורך הדין שלך יכול גם להסביר למה אתה יכול לצפות בכל הנוגע לתזמון ולתוצאות פוטנציאליות ולספק טיפים ואסטרטגיות שיסייעו להבטיח שהתהליך יעבור בצורה חלקה ומהירה ככל האפשר.

10. אל תלחץ יתר על המידה על מהליך הגירושין
תהליך הגירושין הוא אירוע חיים מרכזי, חשוב לא להלחץ יתר על המידה מתהליך הגירושין. אתה יכול לעבור את זה, ועורך דין טוב יכול לעזור ולכוון. אם אתה מתחיל להרגיש שזה קשה רגשית , התמקד בעשיית צעד אחד בכל פעם ואל תהסס לפנות לעורך דין הגירושין שלך אם יש לך שאלות או זקוק לייעוץ לאורך הדרך.

 

עורכי דין מומלצים בתחום