6 סוגים שונים של עורכי דין מומלצים לבעלי עסקים קטנים

עורכי דין

 

עורך דין מומלץ

אנשים תובעים עסקים מסיבות רבות, וסביר להניח שרוב בעלי העסקים יחוו תביעה במהלך חיי העסק. בשל כך, מומלץ להכיר היטב את סוגי עורכי הדין לעסקים קטנים איתם יכול העסק שלך לעבוד.

חשיבותם של עורכי דין לבעלי עסקים קטנים
6 סוגים של עורכי דין לעסקים
1. עורך דין עסקי כללי (עורך דין העוסק בדין אזרחי או המסחרי)
2. עורך דין תעסוקה ועבודה
3. עורך דין מיזוגים ורכישות
4. עורך דין מיסים
5. עורך דין קניין רוחני
6. עורך דין חוזים

אלו שישה עורכי דין נפוצים לעסקים שיכולים לסייע בהגנה על העסק שלך.

חשיבותם של עורכי דין לבעלי עסקים קטנים
זה ידוע היטב כי העסקת עורך דין יכולה להיות יקרה (כמה עולה לשכור עורך דין?), מה שמקשה על כמה בעלי עסקים קטנים לשירותיהם. עם זאת, אם העסק שלך נתון לתביעה , תהיה לך הקלה כי שכרת עורך דין.

בעת הערכת עורכי דין, כדאי לשאול הרבה שאלות ולהתרשם כיצד הם עזרו לעסקים אחרים דומים לשלך.

העסקת עורך דין יכולה גם לסייע להבטיח שהעסק שלך פועל כחוק. הם יכולים למצוא פרצות משפטיות בחוזים ומסמכים חשובים שהייתם מניחים שהם לגיטימיים.

בנוסף, ישנם עורכי דין הבקיאים בנושאי מיסוי, גם אם אינם רואי חשבון. יתכן שהם טיפלו בענייני מס משפטיים לבעלי עסקים אחרים ויכולים לוודא שלא נתקלים באותן נושאים. כמובן שכדאי שעורך הדין שלך יתייעץ עם רואה החשבון שלך.

6 סוגים של עורכי דין לעסקים
לפעמים אנשים תוהים אילו סוגי עורכי דין עומדים לרשותם. עורכי דין לרוב מתמחים בדיני עסקים או במשפט אישי. מסיבה זו, עליכם לחפש עורכי דין בעלי ניסיון בדיני עסקים.

בסעיפים הבאים מתוארים שישה סוגים של עורכי דין לעסקים קטנים. כשתקרא את הסעיפים, תהיה לך הבנה טובה יותר לגבי המתאים לעסק שלך.

1. עורך דין עסקי כללי – עורך דין אזרחי
כפי שהשם מרמז, עורך דין עסקי כללי יכול לספק ייעוץ משפטי במגוון רחב של עניינים. לעורך דין מסוג זה יש יד בכל תחום משפטי. אם העסק שלך לא מתמודד עם נסיבות מיוחדות, עורך דין עסקי כללי עשוי להתאים למטרותיך.

כאשר אתה שוקל סוג זה של עורך דין עסקי, שאל שאלות לגבי תרחישים שונים שיכולים להשפיע על העסק שלך. אם אינך בטוח שהעסק שלך יכוסה בתרחישים אלה, ייתכן שתרצה לבחור עורך דין מיוחד יותר.

2. עורך דין תעסוקה ועבודה
שימוש בעורך דין לעבודה ועבודה הגיוני רק כאשר בעסק שלך עובדים. אם כן, העסק שלך צריך לציית לחוקים המדיניים והפדרליים. עורך דין בתחום זה של החוק יכול לסייע לך בעריכת מדריכי עובדים ולהבטיח תקני בטיחות.

חלק מההיבטים התעסוקתיים שעשויים להשפיע על העסק שלך הם סיומים שלא כדין, אפליה במקום העבודה והטרדה מינית. זו לא רשימה מלאה ולכן עורכי דין מסוג זה יכולים לשמור על העסק שלך.

אם אתה מרגיש שאתה צריך לסיים עובד, אתה יכול לדון בנושא עם עורך הדין שלך. הם יכולים לקבוע את הדרך הטובה ביותר להתמודד עם המצב. אם עדיין יש בעיה משפטית, עורך הדין יכול להיכנס ולייצג את החברה שלך.

דיני עבודה הם תחומים המשתנים לעיתים קרובות , אך תפקיד משרד עורכי הדין שלך לפקח על שינויים אלה כדי שלא תצטרך.

3. עורך דין מיזוגים ורכישות (באנגלית  M&A attorney)

כאשר אתה קונה ומוכר עסקים , תנהל משא ומתן למען הנכס והנכסים של עסקים אלה. לא תמיד יכול להיות ברור למה אתה זכאי במהלך המשא ומתן הזה. כדאי לקבל עורך דין מיזוגים ורכישות המייצג את האינטרסים שלך בעסקאות.

עורכי דין  מבינים את הניואנסים הקשורים למיזוגים ורכישות. הצד שכנגד ינסה לנהל משא ומתן על העסקה הטובה ביותר לטובתם. מיזוג עסק או רכישת עסק זה תהליך מסובך, ולנסות לעשות זאת ללא עורך דין מומחה בתחום אינה החלטה נבונה.

תהליך התיעוד הוא היבט מסובך נוסף של עסקאות מיזוגים ורכישות. סביר להניח שבעלי עסקים קטנים יתעלמו מהמסמכים הדרושים. עורכי דין למיזוגים ורכישות יודעים על המסמכים והתיקים. עורכי דין אלה בקיאים גם בחוקים הנוגעים לפנסיה ולזכויות עובדים הקשורות לעסקאות.

עסקאות הכרוכות בקניין רוחני עשויות לדרוש מומחיות של עורך דין קניין רוחני. לחלק מעורכי הדין של מיזוגים ורכישות יש מומחיות זו, אך לעולם אין להניח.

4. עורך דין מיסים
רישומי מיסים לעסקים עלולים להסתבך. מסיבה זו, כדאי להשתמש במקצוען מוסמך מוסמך, כגון רואה חשבון מוסמך (רואה חשבון).

למרות שרו”ח יכול להועיל כאשר העסק שלך מקבל ביקורת, יכול להיות מצב שרשות המסים מחליטה לנקוט בצעדים משפטיים נגד העסק שלך. לשם כך תצטרך להעסיק עורך דין מנוסה במיסים .

סיבה נוספת לשכור את שרותיו של עו”ד מיסים היא כאשר החלטתם שלא להשתמש בשירותי רו”ח, או כשאתם מגלים כי רו”ח שבחרתם אינו כשיר או עקום. שני המצבים הללו עלולים לגרום למס הכנסה להמשיך בהליכים משפטיים.

כשאתה מחפש עו”ד מיסים, בחר מי שיש לו ניסיון בהתמודדות עם דיני מיסים. עליהם להיות מורשים להיות עורכי דין ועברו הכשרה לדיני מיסוי, רצוי תואר שני. אם אתה שייך לעמותה לעסק שלך, שקול לבקש הפניה.

5. עורך דין קניין רוחני
אם לחברה שלך יש סימנים מסחריים ופטנטים, סביר להניח שתזדקק לעורך דין קניין רוחני  עורכי דין אלה כשירים לטפל בעניינים הנוגעים לזכויות יוצרים, סימני מסחר, פטנטים ואפילו דאגות להכרה במותג.

עורך דין קניין רוחני יכול גם לעבוד כדי לוודא שהעסק שלך לא מפר את החששות של קניין רוחני אחרים של חברות אחרות. מרבית בעלי העסקים אינם מאומנים לדעת מתי הם מפרים, מה שהופך את עורך הדין לענייני קניין רוחני לישות בעלת ערך. הפרות קניין רוחני הן חלק מהתשלומים הגבוהים ביותר בגין תביעות משפטיות.

מידע נחשב לקניין רוחני. אנשים מאמינים שהם יכולים להחליף נתונים באופן חופשי באינטרנט, אך לעיתים קרובות מוצאים עצמם מול בעיות משפטיות בשיתוף נתונים שגויים.

לדוגמא, אם אתה משתמש במונחים כגון “just do it”  או “I’m Lovin’ It”  סביר להניח שתשמע מעורך דין לענייני קניין רוחני. שני המונחים הללו מוגנים בסימן מסחרי ומוגנים מאוד על ידי נייקי מקדונלדס בהתאמה.

6. עורך דין חוזים
בעלי עסקים רבים משתמשים בתבניות שנמצאו באינטרנט לצורך החוזים שלהם. אלה עשויים לעבוד, אך עלולים לגרום לבעיות משפטיות עסקיות שלך, מכיוון שתבניות לא יכסה את הפרטים העסקיים שלך.

עורך דין חוזים מוסמך יכול לקבוע את החוזים המתאימים לעסק שלך. רוב העסקאות דורשות הוראות שאינן מכוסות על ידי תבניות.

שימוש בתבניות עלול להחריב את העסק שלך לחובות לא רצויות. השפה המשפטית הכלולה בכל חוזה, כולל תבניות, היא מורכבת להבנת הדיוט. תידרש לעמוד בהתחייבויות אלה, מה שעלול לעלות לעסק שלך הרבה יותר מהצפוי.

זכור, עורכי דין לעסקים קטנים עולים הרבה פחות ממה שאתה משלם עבור הפרשות לא רצויות. אם העסק שלך משתמש בחוזים, שקול להעסיק עורך דין חוזים שיבדוק אותם ולוודא שהעסק שלך מיוצג כראוי.