היסטוריה של משפט פלילי

לאורך ההיסטוריה של המשפט הפלילי, צורות ענישה מתפתחות, תוספת זכויות לעבריינים וקורבנות, ורפורמות במשטרה שיקפו מנהגים משתנים, אידיאלים פוליטיים ותנאים כלכליים.

עורך דין מומלץ

רקע
לפרימטים יש לעתים קרובות מושגים של הוגנות ושיתוף, כאשר הפרות נענשות בהדרה או הרחקה מקבוצות חברתיות. בהיסטוריה האנושית, לפני החקלאות, לתרבויות נוודים יותר היו מערכות ענישה על התנהגות או התנגדות.
עם התפתחות החקלאות, שהובילה לערים ותרבויות מאוכלסות יותר ולהתנהגות להתמודדות עם פחדים מאנשים המנצלים או גורמים נזק לאחרים, התפתחו מערכות ענישה רשמיות יותר על פשעים, באופן עצמאי ברחבי העולם, או על בסיס תרבויות אחרות, כולל אלה שפותחו בחוקים הבבליים המוקדמים של חמורבי ובקוד החמוראבי.

עורך דין פלילי

המזרח התיכון של ימי הביניים
כוח משטרה בשם השורטה היה “כוח עירוני לדיכוי הפשע” שמקורו כזרוע של הצבא.
הם היו אחראים להתמודדות עם שודדים ומורדים לכאורה, כמו גם הפעלת תפקידים שיפוטיים (לעתים קרובות ביריבות עם הקאדי.

המוהטסיב היה אחראי לאכיפת חוקים על שווקים, מוסר אסלאמי וחוקי תקציר עבור דימים.

 

מצרים העתיקה
במצרים העתיקה נוצר כוח משטרה בתקופת השושלת החמישית (המאה ה-25 – ה-24 לפנה”ס). על השומרים, שנבחרו על ידי מלכים ואצילים מקרב הצבא והצבא לשעבר, הוטלה המשימה לתפוס פושעים ולהגן על שיירות, מקומות ציבוריים ומבצרי גבול לפני הקמת צבא קבע. המשטרה השתמשה בכלים קטלניים ולא קטלניים (כגון מטות עץ) והשתמשה בקופים ובכלבים.

בתקופת שלטונו של אמנמחט הראשון (1991 לפנה”ס – 1962 לפנה”ס) נקבע תפקידם של שופטים מקצועיים והועסקו להכרעה בתיקי משפט.
כוח המשטרה התמקד במיוחד באכיפת החוק, בעוד שצבא עמידה חדש שנוצר נוצל למילוי המשימות האחרות הקודמות של המשטרה.

 

סין העתיקה
אכיפת החוק בסין העתיקה בוצעה על ידי “פרפקטים”. הרעיון של “פרפקט” בסין קיים כבר אלפי שנים. מערכת המחוז התפתחה הן בממלכות צ’ו וג’ין בתקופת האביב והסתיו. בג’ין, עשרות פרפקטים היו פרוסים ברחבי המדינה, שלכל אחד מהם סמכות ותקופת העסקה מוגבלת.

בסין העתיקה, תחת שלטונו של דאנג לין וואנג, צמחה מערכת משפט חדשה. למערכת החדשה הזו היו פרפקטים שמונו על ידי שופטים מקומיים, אשר בתורם מונו על ידי ראש המדינה, בדרך כלל הקיסר של השושלת. המחוזות פיקחו על המינהל האזרחי של ” המחוז ” שלהם, או תחום השיפוט שלהם.

מפקדים דיווחו בדרך כלל לשופט המקומי, בדיוק כפי שהמשטרה המודרנית מדווחת לשופטים. מתחת לכל פרפקט היו “תת-פרפקטים” שעזרו יחד עם אכיפת החוק של האזור. כמה פרפקטים היו אחראים לטיפול בחקירות, בדומה לבלשי משטרה מודרניים.

 

בסופו של דבר המושג “מערכת המחוז” יתפשט לתרבויות אחרות כמו קוריאה ויפן. גם אכיפת החוק בסין העתיקה הייתה מתקדמת יחסית, ואפשרה לנשיאות. כמה דוגמאות של פרפקטים סיניים עתיקים כוללות: צ’ונג פו, ראש מחוז יינג בשושלת האן המזרחית, וצ’ינג צ’או, ראש מחוז שאנג-טונג המודרני. דוגמה לנשיפת נקבה תהיה ליידי קו מוודינג (משרת 1531 – בערך 1557).

בסין העתיקה, כאשר מתרחשים אירועים שיפוטיים קלים כגון מעשי שוד, הלקוח מדווח לשוטר (המכונה גם שוטר) במשרד המחוז. כדי לתפוס גנב, שוטר יכול לעצור גנב אחר על ידי פיתיון לו בהזדמנות מזויפת ולהשתמש בידע של הגנב באותו שדה כדי לחזות את המדובר. הגנב המסייע עדיין ייענש על שוד אך מכיוון שסייע לקצין עונשו יופחת.

לפי חוק מינג, לשוטרים יש לוח זמנים קפדני לעצור את הפושעים. בדרך כלל יש להם שלושים יום לעצור את הפושעים שהונפקו. אם השוטרים לא ילכדו את הפושעים שהוקצו להם לאחר שלושים יום או שנקבע להם מועד אחרון, הם היו נתונים לעונשים פיזיים. מעצר מוצלח של עבריינים מזכה את השוטרים בקידום. עם זאת, שיטה זו הייתה נתונה לעתים קרובות לשימוש לרעה כדי לזכות במהירות במבצעים.

 

שוטרים מונו על ידי ראשי האוכלוסיות. קצינים נבחרים אלה, לעומת זאת, לא הוכרו כחלק מהשופטים מכיוון שהם היו רק רצים.

בערך אחד מכל ארבעה תיקי בית משפט הציג קצינים מושחתים שקיבלו שוחד כדי להתעלם מפשעים מסוימים, או לפעמים אפילו סייעו לפושעים.
שוטרים התמקדו לעתים קרובות בבניית רשת חברתית שעשויה לכלול פושעים במקום ליצור דוגמאות על ידי מניעת פשעים.

 

אימפריה סונגהאי
המשפט הפלילי בסונגהאי התבסס בעיקר, אם לא כולו, על עקרונות איסלאמיים, במיוחד בתקופת שלטונו של אסקיה מוחמד. הקאדים המקומיים היו, בנוסף לכך, אחראים לשמירת הסדר על ידי שמירה על חוקי השריעה תחת שליטה אסלאמית, על פי הקוראן. קאדי נוסףצוין כהכרח ליישב סכסוכים קלים בין סוחרים עולים. מלכים בדרך כלל לא שפטו נאשם; עם זאת, בנסיבות חריגות, כגון מעשי בגידה, הם חשו מחויבים לעשות זאת ובכך הפעילו את סמכותם. תוצאות משפט הוכרזו על ידי “הצועק העירוני”, והעונש על רוב הפשעים הטריוויאליים כלל בדרך כלל מהחרמת סחורה או אפילו מאסר מאחר ובתי כלא שונים היו קיימים ברחבי האימפריה.

קאדים עבדו במקום בעיירות מסחר חשובות, כמו טימבוקטו וג’נה. המלך מינה את הקאדי וטיפל בעבירות רגילות לפי חוקי השריעה. לקאדי היה גם הכוח להעניק חנינה או להציע מקלט. התחמושת של אסארה, או ה”אוכפים”, פעלה כמו מפכ”ל משטרה שתפקידו הבלעדי היה לבצע גזר דין. משפטנים הורכבו בעיקר מאלה המייצגים את הקהילה האקדמית; לעתים קרובות צוינו פרופסורים כמי שממלאים תפקידים אדמיניסטרטיביים באימפריה, ורבים שאפו להיות קאדים.

אירופה הקדם-מודרנית
לרוב, הפשע נתפס כעניין פרטי ביוון העתיקה וברומא. גם עם עבירות חמורות כמו רצח, הצדק היה נחלתם של משפחתו של הקורבן ומלחמה פרטית או נקמה היא אמצעי ההגנה מפני עבריינות. עבדים בבעלות ציבורית שימשו שופטים כשוטרים ביוון העתיקה. באתונה, קבוצה של 300 עבדים סקיתים שימשה לשמירה על פגישות ציבוריות כדי לשמור על הסדר ולבקרת המונים, וכן סייעה בהתמודדות עם פושעים., טיפול באסירים וביצוע מעצרים. חובות אחרות הקשורות בשיטור מודרני, כגון חקירת פשעים, הושארו לאזרחים עצמם. לאימפריה הרומית הייתה מערכת אכיפת חוק יעילה למדי עד שקיעתה של האימפריה, אם כי מעולם לא היה כוח משטרה בפועל בעיר רומא. כאשר תחת שלטונו של אוגוסטוס הבירה גדלה לכמעט מיליון תושבים, הוא יצר 14 מחלקות, שהיו מוגנות על ידי שבע חוליות של 1,000 איש. במידת הצורך, ייתכן שהם היו קוראים למשמר הפרטוריאני לעזרה. החל מהמאה ה-5 הפכה השיטור לפונקציה של ראשי חמולות וראשי מדינות.

במהלך ימי הביניים, פשע וענישה טופלו באמצעות נקמות דם (או משפט בנסיון בין הצדדים. תשלום לקורבן (או למשפחתו), המכונה וורגילד, היה עונש נפוץ נוסף, כולל על פשעים אלימים. עבור אלה שלא יכלו להרשות לעצמם לקנות את דרכם מעונש, עונשים קשים כללו צורות שונות של ענישה גופנית. אלה כללו מום, הצלפות, מיתוג והלקאות, כמו גם הוצאה להורג. Västgötalagenמפרט בדיוק כמה לשלם, אם בכלל, בהתאם למי שנהרג. הצורה העיקרית של ענישה בניהול המדינה בתקופות קדומות ובימי הביניים הייתה גירוש או גלות. למרות שבית סוהר, Le Stinche, היה קיים כבר במאה ה-14 בפירנצה, כליאה לא היה בשימוש נרחב עד המאה ה-19. במקום זאת, הוא שימש למעצר אסירים לפני משפט או לכליאת אנשים ללא הליך שיפוטי.

השיטה האנגלו-סכסית של שמירת הסדר הציבורי הייתה מערכת פרטית של מעשרות, מאז הכיבוש הנורמני בראשות שוטר, שהתבססה על חובה חברתית להתנהגותם הטובה של האחרים; נפוץ יותר היה שאדונים ואצילים מקומיים היו אחראים לשמור על הסדר באדמותיהם, ולעתים קרובות מינו שוטר, לפעמים ללא שכר, כדי לאכוף את החוק.

 

אמריקה הקולוניאלית
כשהקולוניסטים הראשונים הגיעו לאמריקה, הם לא כללו עורכי דין מיומנים או אנשים אחרים בעלי ידע בחוק. חלקים רבים של מערכת המשפט הפלילי באמריקה הקולוניאלית היו דומים לאלה באנגליה, צרפת והרפובליקה ההולנדית. בהדרגה נעלמו באיים ההשפעות הצרפתיות וההולנדיות. מה שנותר הוא הרעיון הבסיסי שהיה לרבים לגבי שיטת המשפט המקובל האנגלית.

מערכת זו הייתה המוכרת ביותר לקולוניסטים של המאה ה-17. מערכת המשפט המקובל כללה מערכת כללים ששימשו לפתרון בעיות בחברה. זה התבסס על ההיסטוריה של החלטות שקיבלו שופטים קודמים במקום חוקים או חוקים. מערכת זו הבחנה בין שני סוגים בסיסיים של פשעים: פשעים ועבירות עבירות. ההליך המשפטי, בעיקר עבור פשעים חמורים יותר, כלל חבר מושבעים גדול, שהורכב מחברי הקהילה, שהחליט אם יש מספיק ראיות להעמדה לדין. עם זאת, בהליכים אלה לא היו זמינים פרקליטים מחוזיים או תובעים ציבוריים. קורבן העבירה היה אחראי להפעלת התביעה ולמימונה. עקרונות יסוד אלו הם שדבקו במתיישבים ושימשו באופן סלקטיבי ליצירת מערכת משפט פלילית חדשה וייחודית.

גורמים רבים השפיעו על תהליך בחירת המתנחלים שבאמצעותו בנו את גישתם למשפט פלילי. כאמור, לא היו מומחים משפטיים מקצועיים ומשאבי משפט מועטים זמינים. זה השאיר הרבה מקום ליצירתיות וטעויות. הקולוניסטים הושארו ברובם לנפשם בנוגע לפרטי מערכת המשפט הפלילית המתפתחת שלהם. הסביבה החדשה שבה נתקלו המתנחלים בעולם החדש, במיוחד הגבול המערבי, השפיעה גם על האופן שבו עוצב החוק. המערכת עוצבה כך שתתאים לצרכי המתיישבים כשהם התיישבו יותר ויותר מערבה. ערנות הייתה תוצר לוואי בלתי נמנע של פגמי התפתחות הצדק באמריקה. הדת, במיוחד בתחילת התקופה הקולוניאלית, השפיעה חזקה על עשיית החוק. קודים משפטיים, כמו ספר החוקים והחירויות הכלליים של מושבת מפרץ מסצ’וסטס משנת 1648, הכיל התייחסויות תנ”כיות חזקות מאוד, יותר מאלו באנגליה. למרות שהשפעה דתית זו הורגשה בצורה החזקה ביותר במושבות פוריטניות, רעיונות דומים ניכרו גם בקרב מושבות אחרות. קודים פליליים מאולתרים קולוניאליים רבים נחשבו שקר, בטלה, שכרות, עבירות מין מסוימות ואפילו התנהגות רעה כפשעים. פשעים מוסריים אלו נבעו מהיחס של פשע לחטא וחטא לפשע. נוסף על הגורם הדתי, הקולוניסטים ראו כבוד לחירות הפרט. זה השפיע מאוחר יותר על קודים פליליים עכשוויים יותר.

 

למרות שהשפעה דתית זו הורגשה בצורה החזקה ביותר במושבות פוריטניות, רעיונות דומים ניכרו גם בקרב מושבות אחרות. קודים פליליים מאולתרים קולוניאליים רבים נחשבו שקר, בטלה, שכרות, עבירות מין מסוימות ואפילו התנהגות רעה כפשעים. פשעים מוסריים אלו נבעו מהיחס של פשע לחטא וחטא לפשע. נוסף על הגורם הדתי, הקולוניסטים ראו כבוד לחירות הפרט. זה השפיע מאוחר יותר על קודים פליליים עכשוויים יותר. למרות שהשפעה דתית זו הורגשה בצורה החזקה ביותר במושבות פוריטניות, רעיונות דומים ניכרו גם בקרב מושבות אחרות. קודים פליליים מאולתרים קולוניאליים רבים נחשבו שקר, בטלה, שכרות, עבירות מין מסוימות ואפילו התנהגות רעה כפשעים. פשעים מוסריים אלו נבעו מהיחס של פשע לחטא וחטא לפשע. נוסף על הגורם הדתי, הקולוניסטים ראו כבוד לחירות הפרט. זה השפיע מאוחר יותר על קודים פליליים עכשוויים יותר. הקולוניסטים העריכו את חירות הפרט. זה השפיע מאוחר יותר על קודים פליליים עכשוויים יותר. הקולוניסטים העריכו את חירות הפרט. זה השפיע מאוחר יותר על קודים פליליים עכשוויים יותר.

 

שריף המחוז
מלבד היותו אחד מפקידי המשפט הפלילי החשובים ביותר של התקופה הקולוניאלית באמריקה, לשריף המחוז היו תחומי אחריות אחרים. אלה כללו גביית מסים, ניהול ופיקוח על בחירות וטיפול בכל עסק חוקי אחר בקהילה. עם עומס עבודה כזה, השריפים היו בדרך כלל הדמויות הפוליטיות החשובות ביותר במחוז וייצגו את המושל ואת ממשלת אנגליה. במערכת המשפט הפלילי של התקופה פעל השריף כפקיד תגובתי. תפקידו היה לעקוב אחר תלונות או מידע על התנהגות בלתי הולמת של שאר האזרחים.
הוא שולם באמצעות מערכת של אגרות ולא משכורת קבועה שהגיעה בעיקר מגביית מסים.
זה הרתיע שריפים רבים מלהתרכז רבות באכיפת החוק.

 

שופטים
למרות ששופטים מילאו תפקידים מאוד משפיעים במחוזותיהם, הם היו רחוקים מבעלי המקצוע שהם היום. הם היו בדרך כלל מנהיגים דתיים או פוליטיים. שופט המחוזי היה אחראי על בית המשפט באזור בו הוא ניהל והאמין בתוקף שתפקידם בחברה הוא לאכוף את רצון האל. הבנתם את רצון האל גרמה בדרך כלל לשופטים קולוניאליים לחפש הודאות וחזרה בתשובה מהנאשמים ולא רק עונש. המטרה העיקרית הייתה להחזיר את הסדר לחברה.
רוב התיקים הקטנים במחוז כללו רק את השופט בעוד שפשעים חמורים יותר נדונו על ידי בית משפט של מספר שופטים.
בתי המשפט התכנסו רק מעת לעת, והאטו את גזר הדין של פשעים חמורים.

 

בתי משפט קולוניאליים
למרות שבתי המשפט הקולוניאליים אכן חיקו מקרוב את ההליכים של בתי המשפט באנגליה, הם היו הרבה יותר פשוטים ובלתי פורמליים. הם גם הועמדו לרשות כולם ושימשו להפגת מתחים וסכסוכים בקהילה. בנוסף לשמיעת המחלוקות של המתיישבים המקומיים, בתי המשפט החזיקו גם באחריות הרשות המחוקקת, המבצעת והמשפטית של ממשלת המחוז. אחריות אלה המחישו את האופי הבלתי-מיוחד ביותר של סוכנויות ממשלתיות קולוניאליות. בתי המשפט התחברו לתפקיד בלתי פורמלי בחיי החברה והכלכלה של המחוז. אף על פי שבחלק מבתי המשפט המחוזיים עמד בראש שופט אחד, חלקם כללו עשרה עד חמישה עשר שופטים.
למרות זאת, בתי המשפט עם שופטים רבים נפגשו לעתים רחוקות מאוד, וזה הפך את זה כמעט לבלתי אפשרי לנהל עסק משפטי בצורה מהירה ויעילה.
המצב היה חמור עוד יותר במדינה האחורית, שבה היה לעתים קרובות מחסור מוחלט בבתי משפט ליישב סכסוכים או לבצע שירותים ממשלתיים.

 

הליך משפטי
התהליך המשפטי של משפטים באמריקה הקולוניאלית היה שונה בתכלית מהמודרני במובנים רבים. לאחר דיווח על פשע לכאורה, שופט, או שופט, ישקול את הראיות שהוצגו ויחליט אם מדובר בפשע אמת. אם החליט השופט שאכן בוצע פשע הנאשם נתפס ונשלח לחקירה על ידי השופט. החקירה נערכה בדרך כלל בביתו של השופט עצמו עם כמה מרשלים או סגנים כעדים. אולם במהלך שלב זה בהליך לא היו מעורבים עורכי דין מטעם אף אחד מהצדדים. לאחר הדיון היה הנאשם בדרך כלל חופשי לעזוב עד למשפט ללא ערבות.

ממש כמו בחקירה, במשפט לא נכח סנגור וההליך התקדם במהירות כאשר כל עד העיד נגד הנאשם. עם זאת, תובע מחוז, שלעתים קרובות מונה על ידי המושל והוצב במחוז או מחוז מסוים, טיפל בדרך כלל בתביעה. בניגוד לתובעים באנגליה, שעבדו באופן פרטי ותמורת תשלום מהקורבן, התובעים המחוזיים של אמריקה הקולוניאלית טיפלו בתביעה כמעט בכל המשפטים. תפקידו של התובע המחוזי הפך עד מהרה לאחת התפקידים הפוליטיים החשובים ביותר בממשלת המחוז מכיוון שלעתים קרובות היה עליהם להיבחר.

תפקידו של הסנגור היה זעום, אם לא חסר תקדים, בתקופה הקולוניאלית. הדבר נבע ממסורת משפטית אנגלית של הגבלה חמורה של תפקיד ההגנה לאתגר או להטיל ספק בנקודות מצומצמות של החוק. עם הזמן, הנוהג האמריקאי במשפטים אפשר תפקיד גדול ונמרץ יותר להגנת הנאשם. עם זאת, בתקופה הנוכחית היו מעט עורכי דין מיומנים מלכתחילה ורוב הנאשמים לא יכלו להרשות לעצמם אחד.

 

באותה תקופה גם לא נעשה שימוש במושבעים ומי שביקשו אותם נחשבו כמערערים על סמכות השופט. מכיוון שהשופט שהכריז על הכרחי המשפט היה גם השופט שניהל את המשפט, פסק הדין היה לעתים קרובות אשם.
מטרתו העיקרית של המשפט הייתה לתת לנאשם הזדמנות להודות באשמה ולחזור בתשובה.
התיאוריה מאחורי המשפט והענישה היותם פומביים מאוד הייתה שהם ישמשו לחזק את כללי ההתנהגות ולהרתיע אחרים מלפעול ולהפר חוקים.

 

הגנה על ערים
עד מהרה הבינו המתיישבים ששריף לא מספיק כדי לשמור על המושבות שלהם בטוחות וללא פשע. כפרים וערים רבים החלו להוסיף סוכני משפט פלילי נוספים כדי לסייע בשמירה על הסדר. התברר שהאוכלוסיות הגדלות הן יותר מדי לטיפול עבור סוכן אכיפת חוק אחד בלבד במחוז. ראש העיר היה במקור פקיד אכיפת החוק הראשי, אך הוא פעל רק בנסיבות קיצוניות. בנוסף לשריף, מינה ראש העיר שוטר גבוה וכמה שוטרים ומרשלים פחותים שיעזרו לו. לבעלי תפקידים כאלה היו סמכויות דומות לאלו של השריף.

כדי להגן על אזרחיהם במהלך הלילה, מחוזות רבים הקימו משמר לילה, מוסד למשפט פלילי שירש במקור מאירופה. משמרת הלילה כללה קבוצת אזרחים שסיירו ושמרו על העיר, והקפידו לחפש שריפות, אנשים חשודים או התפרעויות אפשריות. זו הייתה אחריות קולקטיבית, אבל מעטים היו מוכנים לשרת. ערים מסוימות הטילו קנסות על מי שסירב.

משמר הלילה, למרות שהוא יעיל יחסית, שירת רק במהלך הלילה. במהלך היום, אחריות ההגנה על אזרחים חפים מפשע ותפיסת פושעים נפלה על השוטרים והמרשלים. עד מהרה יושמה משמר יום בתחומים רבים. במצבים קיצוניים, כמו פרעות, הקהילות הקולוניאליות נאלצו לעתים קרובות להזעיק את המיליציה. מהומות, הפרעה נפוצה באמריקה הקולוניאלית, התרחשו מסיבות רבות, כולל כדי להתמודד בבחירות, למחות על התנאים הכלכליים, או לאכוף סטנדרטים של מוסר. אפילו בסימן הראשון של מהומה ראש העיר או פקיד אחר היה מופיע וממש מקריאים את מעשה ההתפרעות לקהל הנאסף.

 

עונשים
בהתאם לפשעים שביצעו המתיישבים, היו הרבה עונשים לבחירה. רוב העונשים היו פומביים, שם נכלל שימוש כבד בבושה ובשיימינג. בשיטת השיימינג, מערכת המשפט הפלילי התכוונה יותר ללמד לקח מאשר פשוט להעניש את העבריין. ה”פושע” היה כמעט תמיד גבר. עם זאת, עונש על פשעים כגון כישוף, רצח תינוקות וניאוף נפלו בכבדות על הנשים. בנוסף, חלק ניכר מהאשמה והעונש על פשעים יוחסו לבעלי הדרגה הנמוכה ביותר בחברה.

הצלפה הייתה צורת הענישה הנפוצה ביותר, במיוחד בדרום אמריקה עם עבדים. עונשים אחרים שנעשה בהם שימוש תכוף כללו מיתוג, גזירת אוזניים והכנסת אנשים לעורף. העונשים הללו היו לפעמים קשים יותר, בהתאם לפשעים שבוצעו. באמריקה הקולוניאלית, הוצאות להורג היו פחות נפוצות מאשר באירופה. אולם כאשר נעשה שימוש בשיטה כזו, הייתה זו לרוב תלייה פומבית. בדרך כלל עבירות מוות, כמו רצח או אונס, או עבירות חמורות חוזרות ונשנות היוו צורך בהוצאה להורג.

כליאה לא היה נפוץ באמריקה הקולוניאלית שכן למושבות המתהוות לא היו אנשים פנויים כדי לשמור על הסדר בקהילה. כל אדם היה בעל ערך עבור יכולת העבודה שלו, ואיבוד אפילו עובד אחד לשמירה על החוק לא היה סביר ולא שימוש יעיל במשאבים. בנוסף, לעתים רחוקות היה לקהילות קולוניאליות מספיק כסף נוסף כדי לבנות בית סוהר ולהאכיל אסירים.

 

מכיוון שעדיין לא היה ידוע למתיישבים על תנאי, הם השתמשו במערכת של הנהנים כדי להבטיח שעושי צרות לא יגרמו לבעיות.
בתי המשפט החלו לדרוש מאנשים רבים שגורמים לבעיות לשים כסף כדי לוודא שהם יישארו מצרות.
מערכת זו עבדה טוב במיוחד בקהילות שבהן כולם עסקו זה בזה.

 

בתי כלא מחוזיים
בתקופה הקולוניאלית המוקדמת, בתי הכלא עדיין לא היו מצרך מרכזי במערכת המשפט הפלילי. הם שימשו בעיקר להחזקת אנשים שהמתינו למשפט ולא לעונש. בתי הכלא המוקדמים דמו לבתים רגילים בהיבטים רבים ולא היו להם מאפיינים אדריכליים בולטים. אסירים הוכנסו לחדרים במקום בתאים ולא סווגו או הופרדו בשום צורה. גברים, נשים ונוער היו מעורבבים יחד וגרמו לבעיות רבות.

הצפיפות הפכה עד מהרה לדאגה גדולה, כמו גם תברואה לקויה. בתי הכלא הפכו לבתי גידול של מחלות. יתר על כן, בתי הכלא אפילו לא הצליחו למלא את מטרתם הבסיסית של להכיל עבריינים בין כתליו. בריחות היו תכופות מאוד. בבתי הכלא היו לא רק מי שהמתינו למשפט אלא גם אנשים שהיו חייבים כסף, המכונים חייבים. האנשים האלה היו חופשיים במהלך היום כדי שיוכלו לעבוד כדי לשלם את חובם אבל הם חזרו לכלא בלילה. אסירים אחרים כללו חסרי בית, מובטלים או עניים. הם היו צפויים ללמוד מוסר עבודה טוב במהלך שהותם.

ההסדרים הכספיים של הסוהר היו דומים לאלו של השריף, במיוחד מכיוון שאותו אדם מילא בדרך כלל את שתי המשרות. הוא שולם על ידי המחוז באמצעות מערכת של אגרות. פריטים ספציפיים כמו מזון, ביגוד ודברים אחרים הוגשו לנציבי המחוז תמורת כסף. בדיוק כמו תפקידי משפט פלילי אחרים עם כוח רב, הסוהר היה לעתים קרובות מושחת ונודע לשמצה במעילה בכספי ציבור, בקשת שוחד מאסירים ובני משפחותיהם, מכירת וויסקי לאסירים והתעללות באסירים.

 

ניהול המשפט באמריקה הקולוניאלית
בעיית פשע
ההתפתחות ההדרגתית של מערכת משפט פלילית מתוחכמת באמריקה מצאה את עצמה קטנה ביותר ולא מתמחה בתקופות הקולוניאליות. בעיות רבות, כולל היעדר מערכת אכיפת חוק גדולה, מערכת נפרדת לנוער-משפט, ובתי כלא ומוסדות מאסר על תנאי ושחרור על תנאי. גם עניינים פליליים לא היו בראש סדר העדיפויות של השריף ושל בתי המשפט. היעדר מסגרת מוסדית גדולה היה תוצאה של קהילות קולוניאליות קטנות והומוגניות יחסית.
המושבות הללו היו במשטרה עצמית והשליטה החברתית נשמרה על ידי מערך של הגבלות בלתי פורמליות בכל מקום.
הם גם היו תלויים בלחץ הקהילתי כדי להסדיר את ההתנהלות האנושית.

 

המצאת “משטרה”
בתרבות המערבית, התפיסה העכשווית של משטרה בתשלום על ידי הממשלה פותחה על ידי חוקרי משפט ואנשי מקצוע צרפתים במאה ה-17 ובתחילת המאה ה-18, בעיקר עם ה-Traité de la Police של ניקולא דלאמארה (“מסכת המשטרה”, שפורסם בין 1705 ו-1738). ה- Polizeiwissenschaft הגרמני (מדע המשטרה) היה גם ניסוח תיאורטי חשוב של המשטרה.

משערים כי כוח המשטרה הסטטוטורי הראשון הוא השוטרים הגבוהים של אדינבורו, אשר נוצרו על ידי הפרלמנט הסקוטי בשנת 1611 כדי “לשמור על רחובותיהם ולהתחייב לשמור על כל האנשים שנמצאו ברחובות לאחר השעה האמורה”.

כוח המשטרה הראשון במובן המודרני נוצר על ידי ממשלתו של המלך לואי ה-14 בשנת 1667 כדי לשלוט על העיר פריז, אז העיר הגדולה באירופה ונחשבת לעיר האירופית המסוכנת ביותר. הצו המלכותי, שנרשם על ידי הפרלמנט של פריז ב-15 במרץ 1667, יצר את משרדו של סגן ג’נרל דה-משטרה (“סגן גנרל של המשטרה”), שהיה אמור להיות ראש כוח המשטרה החדש של פריז, והגדיר את המשטרה כ המשימה “להבטיח את השקט והשלווה של הציבור ושל האנשים הפרטיים, לטהר את העיר ממה שעלול לגרום להפרעות, להשיג שפע, ולאפשר שכל אחד ואחד יחיו בהתאם לתפקידו ולפי חובותיו”. משרד זה הוחזק על ידיגבריאל ניקולס דה לה רייני, שבסמכותו היו 44 מפקדי משטרה (מפקדי משטרה). בשנת 1709 נעזרו נציבים אלה בפקחי המשטרה (פקחי משטרה). העיר פריז חולקה ל-16 מחוזות במשטרה של 44 מפקדי המשטרה, שכל אחד מהם הוקצה למחוז מסוים ונעזר במחוזותיהם בפקידים ובירוקרטיה הולכת וגדלה. התוכנית של משטרת פריז הורחבה לשאר חלקי צרפת בצו מלכותי מאוקטובר 1699, וכתוצאה מכך נוצרו לוטננטים כלליים של המשטרה בכל הערים והעיירות הגדולות בצרפת.

 

עם זאת, ההמשגה המוקדמת הזו של המשטרה הייתה שונה בתכלית מכוחות המשטרה של היום, שאחראית בלעדית על שמירת הסדר ומעצירת פושעים.
כפי שהמשגה על ידי ה- Polizeiwissenschaft, למשטרה הייתה חובה כלכלית וחברתית (“לשיג שפע”).
היא הייתה אחראית על דאגות הדמוגרפיות ועל העצמת האוכלוסייה, שנחשבה על ידי התיאוריה המרקנטיליסטית לחוזקה העיקרית של המדינה.

לפיכך, תפקידיו גברו במידה רבה על פעילויות אכיפת חוק פשוטות, וכללו דאגות לבריאות הציבור, תכנון עירוני (שהיה חשוב בגלל תיאוריית המיאסמה של מחלות ; לפיכך,בתי קברות הועברו מחוץ לעיר וכו’), מעקב אחר מחירים וכו’

התפתחות המשטרה המודרנית הייתה עכשווית להקמת המדינה, שהוגדרה מאוחר יותר על ידי הסוציולוג מקס ובר כמעצר את ” המונופול על השימוש הלגיטימי בכוח פיזי “, המופעל בעיקר על ידי המשטרה והצבא.

משטרה מודרנית
לאחר צרות המהפכה הצרפתית, כוח משטרת פריז אורגן מחדש על ידי נפוליאון הראשון ב-17 בפברואר 1800, כמחוז המשטרה, יחד עם ארגון מחדש של כוחות המשטרה בכל הערים הצרפתיות עם יותר מ-5,000 תושבים. ב-12 במרץ 1829, צו ממשלתי יצר את השוטרים לובשי המדים הראשונים בפריז ובכל הערים הצרפתיות, המכונים סרגנטים דה-ויל (“סרגני העיר”), שלטענת אתר האינטרנט של מחוז פריז של המשטרה היו השוטרים לובשי המדים הראשונים בעולם.

בלונדון היו שומרים שנשכרו לשמור על הרחובות בלילות מאז 1663. שומרים היו רשויות אכיפת החוק בתשלום הראשון במדינה, שהגדילו את כוחם של השוטרים ללא שכר, אך לא היו מאורגנים באופן מקצועי. המילה “משטרה” הושאלה מצרפתית לשפה האנגלית במאה ה-18, אך במשך תקופה ארוכה היא חלה רק על כוחות משטרה צרפתיים ויבשת אירופה. המילה, והמושג משטרה עצמו, “לא אהבו כסמל של דיכוי זר”. לפני המאה ה-19, השימוש הרשמי היחיד במילה “משטרה” שתועד בממלכה המאוחדת היה מינוי נציבי המשטרה לסקוטלנד ב-1714 והקמת המשטרה הימית ב-1798 הוקמה כדי להגן על סחורה בנמל לונדון.

ב-30 ביוני 1800, הרשויות של גלזגו, סקוטלנד פנו בהצלחה לממשלה בבקשה להעביר את חוק משטרת גלזגו להקמת משטרת העיר גלזגו. זה היה שירות המשטרה המקצועי הראשון בעולם ששונה מאכיפת החוק הקודמת בכך שהיה משטרה מונעת. זה בוצע במהירות בעיירות סקוטיות אחרות, שהקימו כוחות משטרה משלהן על ידי חוקי הפרלמנט. ב-29 בספטמבר 1829, חוק משטרת המטרופוליטן הועבר על ידי הפרלמנט, ואיפשר לסר רוברט פיל, שר הפנים דאז, להקים את משטרת המטרופולין של לונדון. מבוסס על העקרונות פיליאנים, זו הייתה משטרה מלאה, מקצועית ומאורגנת מרכזית הראשונה של העיר. שוטרי משטרת המטרופולין כונו לעתים קרובות ‘בובים’ על שם סר רוברט (בובי) פיל. הם נחשבים לכוח המשטרה המודרני הראשון והפכו למודל עבור כוחות המשטרה ברוב המדינות, כמו ארצות הברית, ורוב האימפריה הבריטית דאז (קומונוול). עדיין ניתן למצוא בובי במקומות רבים בעולם (למשל בטריטוריות הבריטיות מעבר לים או במושבות לשעבר כמו ברמודה, גיברלטר או סנט הלנה). מודל השיטור בבריטניה היה תפקידו העיקרי לשמור על שלום המלך וזה נמשך עד היום. רבות ממדינות חבר העמים פיתחו כוחות משטרה תוך שימוש במודלים דומים, כמו קנדה, אוסטרליה וניו זילנד.

סר רוברט פיל
בצפון אמריקה, משטרת טורונטו נוסדה בקנדה בשנת 1834, אחת ממחלקות המשטרה העירונית הראשונות ביבשת, ואחריה כוחות המשטרה במונטריאול ובקוויבק סיטי שנוסדו שניהם בשנת 1838. בארצות הברית, שירות המשטרה המאורגן הראשון היה הוקם בבוסטון ב-1838, בניו יורק ב-1844 ובפילדלפיה ב-1854.

בשלב מוקדם, המשטרה לא זכתה לכבוד על ידי הקהילה, מכיוון שהשחיתות השתוללה. בסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20, היו מעט יחידות מיוחדות במחלקות המשטרה.

בשנת 1905, משטרת מדינת פנסילבניה הפכה לסוכנות משטרת המדינה הראשונה שהוקמה בארצות הברית, כפי שהומלץ על ידי ועדת שביתת אנתרציט של תיאודור רוזוולט והמושל סמואל פניפאקר.

 

הופעתה של ניידת המשטרה, הרדיו הדו-כיווני והטלפון בתחילת המאה ה-20 הפכה את השיטור לאסטרטגיה תגובתית שהתמקדה במתן מענה לקריאות לשירות. בשנות ה-20, בראשות ברקלי, קליפורניה, מפקד המשטרה, אוגוסט וולמר, החלה המשטרה להתמקצע, לאמץ טכנולוגיות חדשות, ולשים דגש על הכשרה. עם השינוי הזה, הפיקוד והשליטה של ​​המשטרה הפכו לריכוזיות יותר. OW Wilson, תלמידו של וולמר, עזר לצמצם את השחיתות ולהציג מקצועיות ב- Wichita, קנזס, ולאחר מכן במשטרת שיקגו.האסטרטגיות שננקטו על ידי OW וילסון כללו החלפת קצינים מקהילה לקהילה כדי לצמצם את פגיעותם לשחיתות, הקמת מועצת משטרה לא מפלגתית שתעזור לשלוט במשטרה, מערכת הכשרון קפדנית לקידום במחלקה, ומערכת אגרסיבית., כונן גיוס עם משכורות גבוהות יותר למשטרה כדי למשוך קצינים מוסמכים מקצועיים.

למרות רפורמות כאלה, סוכנויות המשטרה הובלו על ידי מנהיגים אוטוקרטיים ביותר, ונותר חוסר כבוד בין המשטרה לקהילה. בעידן המקצועיות של המשטרה, רשויות אכיפת החוק התמקדו בטיפול בפלילים ופשע חמור אחר, במקום להתמקד במניעת פשיעה. בעקבות תסיסה עירונית בשנות ה-60, המשטרה שמה דגש רב יותר על יחסי קהילה, וחוקקה רפורמות כמו הגברת הגיוון בגיוס עובדים. מחקר הסיירת המונעת של קנזס סיטי בשנות ה-70 מצא שהגישה התגובתית לשיטור אינה יעילה.

בשנות ה-90, רשויות אכיפת חוק רבות החלו לאמץ אסטרטגיות של שיטור קהילתי, ואחרות אימצו שיטור מונחה בעיה. בשנות ה-90, CompStat פותחה על ידי משטרת ניו יורק כמערכת מבוססת מידע למעקב ומיפוי דפוסי פשיעה ומגמות, ולתת אחריות למשטרה לטיפול בבעיות פשיעה. CompStat, וצורות אחרות של שיטור מונחי מידע, שוכפלו מאז במחלקות המשטרה ברחבי ארצות הברית.

 

בתי סוהר
עד סוף המאה ה-19, אכיפת החוק בארצות הברית הייתה באחריות של ממשלות מקומיות ומדינות בלבד. בשנת 1870, עם העברת חוק המסחר הבין-מדינתי, הממשל הפדרלי בארה”ב החל לקחת על עצמו חלק מהאחריות של אכיפת החוק, ומשרד המשפטים הוקם בשנת 1870, כדי לבצע את החובות הללו.
ב-1872 הועברה השליטה בבתי הכלא הפדרליים למחלקה החדשה, ממשרד הפנים.
נבנו מתקנים חדשים, כולל בית הכלא ב- Leavenworth ב-1895, ומתקן לנשים במערב וירג’יניה, באלדרסוןהוקמה בשנת 1924.

 

עורכי דין מומלצים בתחום