ארצות הברית של אמריקה או בקיצור ארה”ב, המכונה בדרך כלל ארצות הברית או פשוט אמריקה, היא מדינה הממוקמת בעיקר בצפון אמריקה. המדינה השלישית בגודלה בעולם לפי קרקע ושטח כולל, ארה”ב היא רפובליקה של 50 מדינות פדרליות, מחוז בירה פדרלי וושינגטון די.סי., 326 שמורות אינדיאנים, חמישה טריטוריות לא מאוגדות עיקריות, ושטחים קטנים שונים. איים. היא חולקת גבולות יבשתיים עם קנדה מצפון לה ועם מקסיקו מדרום לה, ויש לה גבולות ימיים עם מספר מדינות אחרות. עם אוכלוסייה של למעלה מ-334 מיליון, ארצות הברית היא המדינה השלישית בגודלה בעולם; המרכז הפיננסי העיקרי שלה והעיר המאוכלסת ביותר היא ניו יורק.
הממשל הפדרלי הוא רפובליקה נשיאותית חוקתית ודמוקרטיה ליברלית עם שלוש זרועות נפרדות : מחוקקת, מבצעת ומשפטית.
למדינות ארה”ב ולכמה טריטוריות יש אוטונומיה משמעותית.

עורך דין מומלץ

עורכי דין – לווי משפטי

עורכי דין ישראלים בארה”ב מביאים פרספקטיבה בינלאומית ייחודית לסקטור המשפטי, במיוחד במגזרים כמו נדל”ן, הגירה (כולל שירותי ויזה) ודיני תאגידים. המומחיות שלהם משקפת לעתים קרובות שילוב של הכשרה משפטית ישראלית והבנה של החוק האמריקאי, שהוא בעל ערך במיוחד בעסקאות ובנושאים משפטיים המשתרעים על פני שני תחומי השיפוט.

נדל”ן
עורכי דין ישראלים בארה”ב עוסקים בסיוע בעסקאות נדל”ן בינלאומיות, תוך מינוף הבנתם של מערכות המשפט הישראליות והארה”ב כאחד. לעתים קרובות הם ממלאים תפקידים מרכזיים במשא ומתן, בדיקת נאותות וביצוע עסקאות נדל”ן. ערים עם קהילות והשקעות ישראליות משמעותיות, כמו ניו יורק, לוס אנג’לס, מיאמי וסן פרנסיסקו, הן מוקדים חמים לעורכי דין ישראלים המתמחים בנדל”ן. הם עוזרים לנווט במורכבות של חוקי הנדל”ן המקומיים, הממלכתיים והפדרליים, מבטיחים תאימות ואופטימיזציה של תוצאות ההשקעה עבור לקוחותיהם.

שירותי ויזה והגירה
עם מומחיותם בסביבות משפטיות בארה”ב ובסביבות ישראליות, עורכי דין ישראלים מציעים שירותים יקרי ערך הקשורים לנושאי ויזה והגירה. הם מסייעים ליחידים ולמשפחות בתהליכי הגירה, לרבות קבלת ויזות שונות (למשל, ויזות משקיעים כמו EB-5, אשרות עבודה כגון H-1B, ו-O-1 ויזות לאנשים עם יכולות יוצאות דופן). השירותים שלהם חיוניים עבור ישראלים המבקשים לעבוד, להשקיע או להתגורר בארה”ב, ומספקים הדרכה דרך המורכבות של חוקי ההגירה בארה”ב.

הקמת חברה ארה”ב
צוות עורכי דין ישראלים בארצות הברית מומחים בהקמת חברות על ידי יזמים ועסקים ישראלים המעוניינים להתרחב לשוק האמריקאי. המומחיות שלהם חשובה במיוחד בניווט בנוף המורכב של דיני התאגידים בארה”ב, כולל בחירת הישות העסקית המתאימה (כגון LLCs, C-Corps או S-Corps), הבנה ועמידה בתקנות המדינה והפדרליות, והבטחת תקנות נאותות. נוהלי ממשל תאגידי. עורכי דין אלו מסייעים בכל תהליך הקמת החברה, החל מניסוח והגשת מסמכי ההתאגדות הדרושים ועד לייעוץ בהשלכות מס ומבנה העסק ליעילות תפעולית ופיננסית מיטבית. ההיכרות העמוקה שלהם עם הסביבה המשפטית הישראלית והאמריקאית כאחד מאפשרת להם לספק ייעוץ אסטרטגי המתאים למטרות העסקיות של לקוחותיהם תוך הפחתת סיכונים משפטיים ורגולטוריים. בנוסף, עורכי דין ישראלים בארה”ב יכולים להקל על קשרים עם רשתות מקומיות, משקיעים ומשאבים אחרים, ולתמוך עוד יותר בחברות ישראליות בביסוס והגדלת נוכחותן בשוק האמריקאי בהצלחה.

כלכלה
כלכלת ארצות הברית
ארה”ב היא הכלכלה הגדולה בעולם באופן נומינלי מאז 1890 בערך. התוצר המקומי הגולמי (GDP) של ארה”ב של 27 טריליון דולר הוא הגדול בעולם, המהווה למעלה מ-15% מהתוצר העולמי הגולמי בשווי כוח קנייה (PPP). מ-1983 עד 2008, צמיחת התמ”ג השנתית המורכבת הריאלית בארה”ב הייתה 3.3%, בהשוואה לממוצע משוקלל של 2.3% עבור שאר קבוצת השבעה. המדינה מדורגת במקום הראשון בעולם לפי הכנסה פנויה לנפש, תוצר נומינלי, במקום השני לפי התמ”ג (PPP) אחרי סין, ובמקום התשיעי לפי התמ”ג (PPP) לנפש.

מתוך 500 החברות הגדולות בעולם, 136 ממוקמות בארה”ב הדולר האמריקאי הוא המטבע המשמש ביותר בעסקאות בינלאומיות והוא מטבע הרזרבה המוביל בעולם, מגובה על ידי הכלכלה הדומיננטית במדינה, הצבא שלה, מערכת הפטרודולר, ו היורו-דולר המקושרים שלה ושוק האוצר הגדול בארה”ב. מספר מדינות משתמשות בו כמטבע הרשמי שלהן ובאחרות הוא המטבע דה פקטו. יש לה הסכמי סחר חופשי עם מספר מדינות, כולל USMCA. ארה”ב דורגה במקום השני בדוח התחרותיות העולמי ב-2019, אחרי סינגפור. בעוד כלכלתה הגיעה לרמה פוסט-תעשייתית של פיתוח, ארצות הברית נותרה מעצמה תעשייתית. נכון לשנת 2021, ארה”ב היא מדינת הייצור השנייה בגודלה אחרי סין.

העיר ניו יורק היא המרכז הפיננסי העיקרי בעולם והמוקד של כלכלת המטרופולין הגדולה בעולם. הבורסה לניירות ערך של ניו יורק ונאסד”ק, שתיהן ממוקמות בעיר ניו יורק, הן שתי הבורסות הגדולות בעולם לפי שווי שוק ונפח סחר. ארצות הברית נמצאת בחזית או קרובה לקדמה הטכנולוגית והחדשנות בתחומים כלכליים רבים, במיוחד בבינה מלאכותית ; מחשבים; תרופות ; וציוד רפואי, תעופה וחלל וצבאי. כלכלת המדינה מונעת ממשאבי טבע בשפע, תשתית מפותחת ופרודוקטיביות גבוהה. שותפות הסחר הגדולות של ארה”ב הן האיחוד האירופי, מקסיקו, קנדה, סין, יפן, דרום קוריאה, בריטניה, וייטנאם, הודו וטייוואן. ארצות הברית היא היבואנית הגדולה בעולם והיצואנית השנייה בגודלה אחרי סין. זהו ללא ספק יצואנית השירותים הגדולה בעולם.

לאמריקאים יש את ההכנסה הממוצעת של משק בית ושכיר בין המדינות החברות ב-OECD, וההכנסה החציונית של משק בית הרביעית בגובהה, לעומת השישית בגובהה בשנת 2013. העושר בארצות הברית מרוכז מאוד ; 10% העשירים ביותר מהאוכלוסייה הבוגרת מחזיקים ב-72% מהעושר של משק הבית במדינה, בעוד שה-50% התחתונים מחזיקים רק ב-2%. אי השוויון בהכנסות בארה”ב נותר בשיא, כאשר החמישית הראשונה של המפרנסים לוקחת הביתה יותר ממחצית מכלל ההכנסה ומעניקה לארה”ב את אחת מחלוקת ההכנסה הרחבה ביותר בקרב חברי ה-OECD. ארה”ב נמצאת במקום הראשון במספר מיליארדרים ומיליונרים בדולרים, עם 735 מיליארדרים וכמעט 22 מיליון מיליונרים (נכון לשנת 2023). היו כ-582,500 הומלסים מוגנים וחסרי בית בארה”ב בשנת 2022, כאשר 60% שהו במקלט חירום או בתוכנית דיור מעבר. בשנת 2018, שישה מיליון ילדים חוו חוסר ביטחון תזונתי. Feeding America מעריכה שכאחד מכל שבעה, או כ-11 מיליון, ילדים חווים רעב ואינם יודעים היכן הם יקבלו את הארוחה הבאה ומתי. נכון לשנת 2021, 38 מיליון אנשים, כ-12% מאוכלוסיית ארה”ב, חיו בעוני.

לארצות הברית יש מדינת רווחה קטנה יותר והיא מחלקת פחות הכנסה באמצעות פעולה ממשלתית מרוב מדינות אחרות בעלות הכנסה גבוהה. זוהי הכלכלה המתקדמת היחידה שאינה מבטיחה לעובדיה חופשה בתשלום באופן לאומי והיא אחת ממדינות בודדות בעולם ללא חופשת משפחה פדרלית בתשלום כזכות חוקית. בארצות הברית יש אחוז גבוה יותר של עובדים בעלי הכנסה נמוכה כמעט מכל מדינה מפותחת אחרת, בעיקר בגלל מערכת משא ומתן קיבוצי חלש והיעדר תמיכה ממשלתית לעובדים בסיכון.

השטח האמריקאי התיישב לראשונה כאשר פליאו-אינדיאנים היגרו על פני הגשר היבשתי ברינג לפני יותר מ-12,000 שנה. החל משנת 1607 הובילה הקולוניזציה הבריטית להקמת שלוש עשרה המושבות. התנגשויות עם הכתר הבריטי על רקע מיסוי וייצוג פוליטי הובילו למהפכה האמריקאית, להכרזת העצמאות (4 ביולי 1776) ולניצחון הסופי במלחמת העצמאות (1775–83). המדינה החלה להתרחב ברחבי צפון אמריקה, ומשתרעת על פני היבשת עד סוף שנות ה-40. חלוקה מדורית ארוכת שנים על עבדות הובילה להתנתקותן של מדינות הקונפדרציה הדרומיות של אמריקה, אשר הובסו על ידי האיחוד שנותר במלחמת האזרחים האמריקאית (1861–65); העבדות בוטלה לאומית לאחר המלחמה. עד שנת 1900, ארצות הברית ביססה את עצמה כמעצמה גדולה, והפכה לכלכלה הגדולה בעולם. היא הצטרפה לבעלות הברית במהלך מלחמת העולם השנייה, כשהתוצאות הותירו את ארה”ב וברית המועצות כשתי מעצמות העל. זה החל מאבק ביניהם על דומיננטיות אידיאולוגית והשפעה בינלאומית במירוץ החלל ובמלחמה הקרה. זה נגמר באפולו 11, טיסת החלל האמריקאית שהנחתה לראשונה בני אדם על הירח (1969), ובקריסת ברית המועצות (1991).

המעצמה היחידה בעולם, ארצות הברית היא אחת המדינות המפותחות בעולם והיא מדורגת בין הגבוהות בעולם במדדים בינלאומיים של הכנסה, עושר, תחרותיות כלכלית, פרודוקטיביות, חדשנות, זכויות אדם וחינוך.
יש לה את ההכנסה החציונית הגבוהה ביותר לנפש מכל מדינה שאינה מיקרו-מדינה והיא מחזיקה בהרבה את כמות העושר הגדולה ביותר מכל מדינה, כשהכלכלה האמריקאית היא הגדולה ביותר באופן נומינלי, ומהווה יותר מרבע מהתמ”ג העולמי.
ארצות הברית היא חברה מייסדת של האו”ם (או”ם), הבנק העולמי, קרן המטבע הבינלאומית, ארגון המדינות האמריקאיות, נאט”ו, WHO, דיאלוג ביטחון מרובע, והיא חברה קבועה במועצת הביטחון של האו”ם.

ייעוץ מס ארה”ב

עורכי דין ישראלים בארה”ב מציעים גם מומחיות משמעותית בדיני המס האמריקאיים והבינלאומיים, שיקול חיוני לעסקים ויחידים ישראלים הפועלים בארה”ב. הבנתם את השלכות המס על עסקאות חוצי גבולות, השקעות ותושבות היא חיונית במתן ייעוץ אסטרטגי ללקוחותיהם למזעור חבות המס תוך הבטחת עמידה בתקנות המס האמריקאיות והישראליות כאחד.

אנשי מקצוע משפטיים אלה מסייעים במגוון רחב של עניינים הקשורים למיסוי, כולל:

מיסוי חברות: ייעוץ לחברות ישראליות בנוגע להשלכות המס בארה”ב של הקמת והפעלת עסק בארה”ב, לרבות מיסי חברות פדרליים ומדינתיים, מיסי מכירה ומסי עסקים רלוונטיים אחרים. הם עוזרים לבנות עסקים בצורה יעילה במס, בהתחשב בהשלכות של אמנת המס של ארה”ב וישראל וכיצד היא משפיעה על כפל מס.

מיסוי יחיד: סיוע לאזרחים ישראלים ולתושבים בארה”ב במצבי המס האישיים שלהם, לרבות ציות לחוק תאימות המס של חשבון חוץ (FATCA), דיווח על נכסים והכנסות זרות, וניווט בהשלכות המס של מעמד הגירה ותושב.

תכנון מס ותאימות: מתן ייעוץ אסטרטגי לתכנון מס כדי לייעל את עמדות המס, לנצל את אמנות המס הזמינות ביעילות ולהבטיח עמידה בכל דרישות ההגשה. זה כולל תכנון של מיסי עיזבון, מיסי מתנה ומסי העברה אחרים בהקשרים חוצי גבולות.

מחלוקות מס הכנסה ומס מדינה: ייצוג לקוחות בסכסוכים מול רשות המסים הפנימית (IRS) ורשויות המס של המדינה, לרבות ביקורת, ערעורים וליטיגציה הקשורה לענייני מס.

על ידי מינוף המומחיות שלהם בדיני המס הישראליים והאמריקאים כאחד, עורכי דין ישראלים בארה”ב מספקים שירותים יקרי ערך ללקוחותיהם, עוזרים להם לנווט במורכבות של ציות למס, לייעל את עמדות המס שלהם ולנהל ביעילות סוגיות מס חוצות גבולות. תפקידם חשוב להבטיח שעסקים ויחידים ישראלים יוכלו להשיג את יעדיהם הפיננסיים תוך צמצום חבות המס ועמידה בדרישות החוק בשני תחומי השיפוט.

שמות ארצות הברית 
העדות התיעודית הראשונה לביטוי “ארצות הברית של אמריקה” מתוארכת למכתב מ-2 בינואר 1776, שנכתב על ידי סטיבן מוילן, עוזר בצבא היבשתי לגנרל ג’ורג’ וושינגטון, לג’וזף ריד, עוזרו של וושינגטון. מוילאן הביע את רצונו ללכת “עם סמכויות מלאות ומלאות מארצות הברית של אמריקה לספרד” כדי לבקש סיוע במאמץ מלחמת העצמאות.
הפרסום הידוע הראשון של הביטוי “ארצות הברית של אמריקה” היה במאמר אנונימי בעיתון The Virginia Gazette בוויליאמסבורג, ב-6 באפריל 1776.

עד יוני 1776, השם “ארצות הברית של אמריקה” הופיע בטיוטות של תקנון הקונפדרציה והאיחוד התמידי, שחיבר ג’ון דיקינסון, אב מייסד ממחוז פנסילבניה, ובמגילת העצמאות, שנכתב בעיקר על ידי תומס ג’פרסון ואומץ על ידי הקונגרס הקונטיננטלי השני בפילדלפיה, ב-4 ביולי 1776.

היסטוריה
היסטוריה של ארצות הברית

ילידים
ילידים בארצות הברית ובתקופה הפרה-קולומביאנית
התושבים הראשונים של צפון אמריקה היגרו מסיביר מעבר לגשר היבשתי ברינג לפני 12,000 שנה לפחות; תרבות Clovis, שהופיעה בסביבות 11,000 לפני הספירה, נחשבת לתרבות הנפוצה הראשונה ביבשת אמריקה. עם הזמן, תרבויות ילידים בצפון אמריקה הלכו והשתכללו, וחלקן, כמו התרבות המיסיסיפית, פיתחו חקלאות, אדריכלות וחברות מורכבות.
עמים ותרבויות ילידים כגון עמי אלגונקוויאן, פואבלו קדמונים, והאירוקואה התפתחו ברחבי ארצות הברית של ימינו.
הערכות האוכלוסייה הילידים של מה שהיא כיום ארצות הברית לפני הגעת המהגרים האירופים נעות בין כ-500,000 לכמעט 10 מיליון.

קולוניזציה אירופית
היסטוריה קולוניאלית של ארצות הברית

כריסטופר קולומבוס החל לחקור את האיים הקריביים בשנת 1492, והוביל להתנחלויות ספרדיות בפורטו ריקו, פלורידה וניו מקסיקו של ימינו. צרפת הקימה יישובים משלה לאורך נהר המיסיסיפי ומפרץ מקסיקו. הקולוניזציה הבריטית של החוף המזרחי החלה עם מושבת וירג’יניה (1607) ומושבה פלימות’ (1620). ​​The Mayflower Compact ו- Fundamental Orders of Connecticut הקימו תקדימים לממשל עצמי ייצוגי ולחוקתיות שיתפתחו ברחבי המושבות האמריקאיות.

בעוד שמתיישבים אירופאים חוו סכסוכים עם ילידים אמריקאים, הם עסקו גם במסחר, החליפו כלים אירופאים למזון ולליות של בעלי חיים. הבורסה הקולומביאנית הייתה קטסטרופלית עבור אוכלוסיות ילידים. ההערכה היא שעד 95 אחוז מהאוכלוסיות הילידות ביבשת אמריקה נספו ממחלות זיהומיות במהלך השנים שלאחר הקולוניזציה האירופית ; האוכלוסיות הנותרות נעקרו לעתים קרובות על ידי התפשטות אירופה. הרשויות הקולוניאליות נקטו במדיניות כדי לאלץ את האינדיאנים לאמץ אורח חיים אירופי, ומתיישבים אירופאים סחרו בעבדים אפריקאים לארצות הברית הקולוניאלית באמצעות סחר העבדים האטלנטי.

שלוש עשרה המושבות המקוריות שייסדו מאוחר יותר את ארצות הברית נוהלו על ידי בריטניה הגדולה והיו להן ממשלות מקומיות עם בחירות פתוחות לרוב בעלי הרכוש הגברים הלבנים. האוכלוסייה הקולוניאלית גדלה במהירות, והאפילה על אוכלוסיות אינדיאניות; עד שנות ה-70, הגידול הטבעי של האוכלוסייה היה כזה שרק מיעוט קטן מהאמריקאים נולד מעבר לים. המרחק של המושבות מבריטניה איפשר פיתוח של ממשל עצמי, וההתעוררות הגדולה הראשונה – סדרה של תחייה נוצרית – הזינו את העניין הקולוניאלי בחופש הדת.

המהפכה האמריקאית ומלחמת המהפכה (1765–1783)
תולדות ארצות הברית (1776–1789) והיסטוריה של ארצות הברית (1789–1849)

המהפכה האמריקאית ומלחמת העצמאות האמריקאית
לאחר הניצחון במלחמת צרפת והודו, החלה בריטניה לתבוע שליטה רבה יותר בעניינים הקולוניאליים המקומיים, מה שהביא להתנגדות פוליטית קולוניאלית. אחת התלונות הקולוניאליות העיקריות הייתה שלילת זכויותיהם כאנגלים, במיוחד הזכות לייצוג בממשלה הבריטית שהטילה עליהם מס. הם גם התנגדו לפרקטיקה המסחרית הבריטית שאפשרה לחברת הודו המזרחית ולחברות בריטיות אחרות להטיל מסים על מוצרים שנמכרו למושבות.

ב-16 בדצמבר 1773, בני החירות, קבוצה של פטריוטים אמריקאים המתנגדים למדיניות המיסוי של בריטניה ולממשל הקולוניאלי שלה, השיקו את מסיבת התה של בוסטון, עלו על ספינות והשליכו שידות תה לנמל בוסטון. הבריטים ראו בכך מעשה בגידה, אך האמריקנים ראו בכך פעולה מכרעת שתשמש להסלמה של המרד הגלוי. בספטמבר 1774, שתים עשרה מתוך שלוש עשרה המושבות שלחו צירים לקונגרס הקונטיננטלי הראשון בפילדלפיה לתמיכה במהפכה האמריקאית, שם העבירו חרם קולוניאלי על סחורות בריטיות. הבריטים הגיבו באסרטיביות בניסיון לפרק את קולוניסטים מנשקם, במיוחד בבוסטון ובסביבתה, מה שהוביל לקרבות לקסינגטון וקנקורד, שנלחמו ב-19 באפריל 1775, ולתחילת מלחמת העצמאות האמריקאית. ב-14 ביוני 1775, הקונגרס הקונטיננטלי השני הגיב בכך שקבע את הקמת הצבא הקונטיננטלי כדי לערב את הבריטים, ומינה את ג’ורג’ וושינגטון למפקדו העליון.

בשנה שלאחר מכן, ב-11 ביוני 1776, מינה הקונגרס את ועדת החמישה, המורכבת מג’ון אדמס, בנג’מין פרנקלין, תומס ג’פרסון, רוברט ר. ליווינגסטון ורוג’ר שרמן, לכתוב את הכרזת העצמאות כהצהרה רשמית המצהירה את עצמאותן של שלוש עשרה המושבות. ועדת החמישה, בתורה, ביקשה מג’פרסון לכתוב את הטיוטה הראשונה של המסמך, שג’פרסון כתב במידה רבה במנותק בין ה-11 ל-28 ביוני 1776, מקומה ששכר בבית ברחוב מרקט 700 בסנטר סיטי פילדלפיה. ההצהרה אומצה פה אחד על ידי הקונגרס הקונטיננטלי השני ב-4 ביולי 1776, וכוללת את מה שההיסטוריון ג’וזף אליס תיאר כ”המילים החזקות והמשמעותיות ביותר בהיסטוריה האמריקאית”.

הערכים הפוליטיים של המהפכה האמריקאית כללו חירות, זכויות אינדיבידואליות בלתי ניתנות לביטול, ריבונות העם, נאמנות במילוי חובות אזרחיות, ורפובליקניזם. המטרה המהפכנית דחתה את המלוכה, האצולה ואת הכוח הפוליטי התורשתי, והכפישה את השחיתות. האבות המייסדים של ארצות הברית, שכללו את ג’ורג’ וושינגטון, בנג’מין פרנקלין, אלכסנדר המילטון, תומס ג’פרסון, ג’ון ג’יי, ג’יימס מדיסון, תומס פיין וג’ון אדמס, שאבו השראה מהתקופה היוונית-רומית, הרנסנס ועידן של פילוסופיות ורעיונות של נאורות.

מלחמת העצמאות הייתה סכסוך רב-שנתי שנלחם בעיקר במדינות הקולוניאליות הצפון- מזרחיות ובאמצע האטלנטי בצפון אמריקה, אך גם בים הקריבי ובאוקיינוס ​​האטלנטי. המלחמה נראתה עגומה לפעמים למען המטרה המהפכנית וצבא היבשת של וושינגטון. הבירה המהפכנית בפילדלפיה נפלה תחת שליטה בריטית למשך תשעה חודשים, מספטמבר 1777 עד יוני 1778, ואילצה את וושינגטון ו-12,000 חיילי צבא קונטיננטלי לסבול מחנה אכזרי בעמק פורג’, שם מוערך בין 1,700 ל-2,000 חיילי צבא קונטיננטל שמתו ממחלות, אולי מחמיר על ידי תת תזונה.

אולם בשנת 1781, לאחר הכניעה הבריטית במצור על יורקטאון, הוכרה הריבונות האמריקאית בינלאומית על ידי חוזה פריז, שנחתם ב-1783, אשר קבע את ריבונות ארה”ב בשלוש עשרה המדינות, מערבה עד נהר המיסיסיפי, מצפון ועד היום. קנדה, ודרומה לפלורידה הספרדית. שאושרר ב-1781, תקנון הקונפדרציה הקים ממשלה מבוזרת שפעלה עד 1789. פקודת צפון-מערב (1787) קבעה את התקדים שבאמצעותו שטח המדינה יתרחב עם קבלת מדינות חדשות, ולא עם התרחבות של מדינות קיימות.

חוקת ארצות הברית (1787–1789)
חוקת ארצות הברית ואמנה חוקתית (ארצות הברית)
החוקה האמריקאית נוסחה באמנה החוקתית של 1787 כדי להתגבר על מגבלות הסעיפים; הוא נכנס לתוקף ב-1789, ויצר פדרציה המנוהלת על ידי שלושה סניפים על עיקרון האיזונים והבלמים. וושינגטון נבחרה לנשיא הראשון של המדינה על פי החוקה, ומגילת הזכויות אומצה ב-1791 כדי להפיג את חששותיהם של ספקנים לגבי השלטון הריכוזי יותר; התפטרותו תחילה כמפקד העליון לאחר המהפכה ולאחר מכן כנשיא יצרו תקדים ואחריו ג’ון אדמס, וביססו את העברת השלטון בדרכי שלום בין מפלגות יריבות.

הרפובליקה הקדומה (1789–1861)
אבולוציה טריטוריאלית של ארצות הברית
רכישת לואיזיאנה
בסוף המאה ה-18, המתיישבים האמריקאים החלו להתרחב מערבה. רכישת לואיזיאנה (1803) מצרפת כמעט הכפילה את שטחה של ארצות הברית. נותרו בעיות מתמשכות עם בריטניה, שהובילו למלחמת 1812, שנלחמה בה עד תיקו. ספרד ויתרה על פלורידה ושטח חוף המפרץ שלהם בשנת 1819. הפשרה של מיזורי ניסתה לאזן בין רצונותיהן של מדינות צפוניות למנוע התרחבות העבדות במדינה עם אלו של מדינות הדרום להרחיב אותה, והודתה במיזורי כמדינת עבדים. ומיין כמדינה חופשית, והנהגת מדיניות של איסור עבדות באדמות הרכישה הנותרות של לואיזיאנה מצפון לקו הרוחב 36°30′.

ככל שהאמריקאים התרחבו עוד יותר לאדמות המאוכלסות על ידי אינדיאנים, הממשל הפדרלי יישם לעתים קרובות מדיניות של הרחקה או הטמעה של אינדיאנים, מה שגרם לשורה ארוכה של מלחמות אינדיאנים אמריקאים ממערב לנהר המיסיסיפי.
הרפובליקה של טקסס סופחה ב -1845, ואמנת אורגון משנת 1846 הובילה לשליטת ארה”ב בצפון- מערב אמריקה של ימינו.
הניצחון במלחמת מקסיקו-אמריקאים הביא לוויתור המקסיקני של קליפורניה ב-1848 וחלק גדול מדרום מערב אמריקה של ימינו, וכתוצאה מכך ארה”ב משתרעת מהאוקיינוס ​​האטלנטי ועד האוקיינוסים השקט.

מלחמת אזרחים (1861–1865)
תולדות ארצות הברית (1849–1865) ומלחמת האזרחים האמריקאית

חלוקת המדינות במהלך מלחמת האזרחים האמריקאית
במהלך התקופה הקולוניאלית, העבדות הייתה חוקית במושבות האמריקאיות, אם כי המנהג החל להיות מוטלת בספק משמעותי במהלך המהפכה האמריקאית. מדינות בצפון חוקקו חוקי ביטול, אם כי התמיכה בעבדות התחזקה במדינות הדרום, שכן המצאות כמו ג’ין הכותנה הפכו את המוסד לרווחי יותר ויותר עבור האליטות הדרומיות.

סכסוך חלקי זה בנוגע לעבדות הגיע לשיאו במלחמת האזרחים האמריקאית (1861–1865). 11 מדינות עבדים נפרדו והקימו את מדינות הקונפדרציה של אמריקה, בעוד שהמדינות האחרות נשארו באיחוד. המלחמה פרצה באפריל 1861 לאחר שהקונפדרציה הפגיזה את פורט סאמטר. לאחר הכרזת האמנציפציה בינואר 1863, עבדים משוחררים רבים הצטרפו לצבא האיחוד. המלחמה החלה להתהפך לטובת האיחוד בעקבות המצור על ויקסבורג וקרב גטיסבורג ב -1863, והקונפדרציה נכנעה ב-1865 לאחר ניצחון האיחוד בקרב בית המשפט באפומטוקס.

תקופת השיקום באה בעקבות המלחמה. לאחר רצח הנשיא אברהם לינקולן, הועברו תיקוני שיקום כדי להגן על זכויותיהם של אפרו-אמריקאים.
תשתית לאומית, לרבות טלגרף חוצות יבשות ומסילות ברזל, הובילו לצמיחה בגבול האמריקני.

העידן המוזהב (1865–1898)
תולדות ארצות הברית (1865–1917)
מ-1865 עד 1917 הגיע זרם חסר תקדים של מהגרים לארצות הברית, כולל 24.4 מיליון מאירופה. רובם הגיעו דרך הנמל של העיר ניו יורק, וניו יורק וערים גדולות אחרות בחוף המזרחי הפכו לביתם של אוכלוסיות יהודיות, איריות ואיטלקיות גדולות, בעוד שגרמנים ומרכז אירופים רבים עברו למערב התיכון. במקביל, כמיליון קנדים צרפתים היגרו מקוויבק לניו אינגלנד. במהלך ההגירה הגדולה, מיליוני אפרו-אמריקאים עזבו את הדרום הכפרי לאזורים עירוניים בצפון. אלסקה נרכשה מרוסיה בשנת 1867.

הפשרה של 1877 סיימה למעשה את השחזור ובעלי עליונות לבנים השתלטו מקומית על הפוליטיקה הדרומית. אפרו-אמריקאים סבלו תקופה של גזענות מוגברת וגלויה בעקבות שיקום, תקופה המכונה לעתים קרובות השפל של יחסי הגזע האמריקאים. שורה של החלטות של בית המשפט העליון, כולל פלסי נגד פרגוסון, רוקנו את התיקון הארבעה עשר והחמישה עשר מכוחם, ואיפשרו לחוקי ג’ים קרואו בדרום להישאר ללא פיקוח, עיירות שקיעה במערב התיכון, והפרדה בערים ברחבי המדינה, שתתחזק על ידי מדיניות הכיסוי האדום שאומצה מאוחר יותר על ידי תאגיד הלוואות בעלי הבית הפדרלי.

פיצוץ של התקדמות טכנולוגית מלווה בניצול כוח עבודה זול של מהגרים הוביל להתפתחות כלכלית מהירה במהלך סוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20, ואיפשר לארצות הברית לעלות על אנגליה, צרפת וגרמניה גם יחד. זה טיפח את צבירת הכוח על ידי כמה תעשיינים בולטים, בעיקר על ידי היווצרותם של נאמנויות ומונופולים כדי למנוע תחרות. טייקונים הובילו את התרחבות המדינה בתעשיות הרכבת, הנפט והפלדה. ארצות הברית התגלתה כחלוצה של תעשיית הרכב. שינויים אלו לוו בעלייה משמעותית באי השוויון הכלכלי, תנאי שכונות עוני ואי שקט חברתי, שיצרו את הסביבה שבה איגודי עובדים יתחילו לפרוח. תקופה זו הסתיימה בסופו של דבר עם כניסתו של העידן הפרוגרסיבי, שהתאפיין ברפורמות משמעותיות.

עלייה כמעצמת על (1898–1945)
תולדות ארצות הברית (1917–1945)
גורמים פרו-אמריקאים בהוואי הפילו את המלוכה בהוואי ; האיים סופחו ב-1898. פורטו ריקו, גואם והפיליפינים נמסרו על ידי ספרד בעקבות מלחמת ספרד-אמריקאית. סמואה האמריקנית נרכשה על ידי ארצות הברית בשנת 1900 לאחר מלחמת האזרחים השנייה בסמואה. איי הבתולה של ארצות הברית נרכשו מדנמרק בשנת 1917. ארצות הברית נכנסה למלחמת העולם הראשונה לצד בעלות הברית של מלחמת העולם הראשונה, ועזרה להפנות את הגאות נגד מעצמות המרכז. בשנת 1920, תיקון חוקתי העניק זכות בחירה לנשים ברחבי הארץ. במהלך שנות ה-20 וה-30, הרדיו לתקשורת המונים והמצאת הטלוויזיה המוקדמת שינו את התקשורת בפריסה ארצית. ההתרסקות בוול סטריט ב-1929 הובילה את השפל הגדול, שהנשיא פרנקלין ד’ רוזוולט הגיב לו במדיניות חברתית וכלכלית של ניו דיל.

בתחילה הנייטרלית במהלך מלחמת העולם השנייה, ארה”ב החלה לספק ציוד מלחמה לבעלות הברית של מלחמת העולם השנייה במרץ 1941 ונכנסה למלחמה בדצמבר לאחר התקפת האימפריה של יפן על פרל הארבור. ארה”ב פיתחה את הנשק הגרעיני הראשון והשתמשה בהם נגד הערים היפניות הירושימה ונגסאקי באוגוסט 1945, וסיימה את המלחמה. ארצות הברית הייתה אחת מ”ארבעת השוטרים ” שנפגשו כדי לתכנן את העולם שלאחר המלחמה, לצד בריטניה, ברית המועצות וסין. ארה”ב יצאה ללא פגע יחסית מהמלחמה, עם השפעה כלכלית ובינלאומית גדולה עוד יותר.

מלחמה קרה (1945–1991)
היסטוריה של ארצות הברית (1945–1964), היסטוריה של ארצות הברית (1964–1980) והיסטוריה של ארצות הברית (1980–1991)

מיכאיל גורבצ’וב ורונלד רייגן חותמים בבית הלבן על אמנת הכוחות הגרעיניים לטווח בינוני, 1987.

לאחר מלחמת העולם השנייה, ארה”ב נכנסה למלחמה הקרה, שם מתחים גיאופוליטיים בין ארה”ב לברית המועצות הובילו את שתי המדינות לשלוט בענייני העולם. ארה”ב עסקה בחילופי משטר נגד ממשלות שנתפסו כמתישרות עם ברית המועצות, והתחרתה במירוץ החלל, שהגיע לשיא הנחיתה הראשונה על הירח ב-1969.

מבחינה מקומית, ארה”ב חוותה צמיחה כלכלית, עיור וגידול אוכלוסיה בעקבות מלחמת העולם השנייה. התנועה לזכויות האזרח צמחה, כאשר מרטין לותר קינג ג’וניור הפך למנהיג בולט בתחילת שנות ה-60. תוכנית “החברה הגדולה” של ממשל הנשיא לינדון ג’ונסון הביאה לחוקים, מדיניות ורחב טווח ותיקון חוקתי כדי לנטרל כמה מההשפעות הקשות ביותר של גזענות מוסדית מתמשכת. תנועת תרבות הנגד בארה”ב הביאה לשינויים חברתיים משמעותיים, כולל ליברליזציה של עמדות כלפי שימוש בסמים ומיניות לפנאי, כמו גם התרסה גלויה נגד הגיוס הצבאי והתנגדות להתערבות בווייטנאם. השינוי החברתי בתפקידי הנשים הביא בחלקו לעלייה גדולה בהשתתפות נשים בעבודה בסביבות שנות ה-70, ועד 1985 רוב הנשים בנות 16 ומעלה הועסקו. בסוף שנות ה-80 ותחילת שנות ה-90 של המאה ה-20 התמוטט ברית ורשה והתפרקות ברית המועצות, שסימנו את סופה של המלחמה הקרה וחיסקה את ארה”ב כמעצמת העל היחידה בעולם.

עכשווי (1991-הווה)
היסטוריה של ארצות הברית (1991–2008) והיסטוריה של ארצות הברית (2008–הווה)
בשנות התשעים נרשמה ההתרחבות הכלכלית הארוכה ביותר שתועדה בהיסטוריה האמריקאית, ירידה דרמטית בפשע, והתקדמות הטכנולוגיה, עם ה- World Wide Web, האבולוציה של מעבד הפנטיום בהתאם לחוק מור, סוללות ליתיום-יון נטענות, הגן הראשון. ניסוי טיפולי, ושיבוט שהתפתחו והשתפרו במהלך העשור. פרויקט הגנום האנושי הושק רשמית בשנת 1990, בניית מאיץ ההדרון הגדול החלה בשנת 1998, והנאסד”ק הפכה לשוק המניות הראשון בארצות הברית שנסחר באינטרנט. בשנת 1991, קואליציה בינלאומית של מדינות בהובלת ארצות הברית גירשה כוח פלישה עיראקי מכווית במלחמת המפרץ.

התקפות ה -11 בספטמבר 2001 של הארגון המיליטנטי הפאן-אסלאמיסטי אל-קאעידה הובילו למלחמה בטרור ולהתערבויות צבאיות שלאחר מכן באפגניסטן ובעיראק. ההשפעה התרבותית של ההתקפות הייתה עמוקה ומתמשכת.

בועת הדיור בארה”ב הגיעה לשיאה ב-2006 עם המיתון הגדול, ההתכווצות הכלכלית הגדולה ביותר מאז השפל הגדול. כשהגיע לשיא בשנות ה-2010, הקיטוב הפוליטי גבר כאשר דיונים סוציו-פוליטיים בנושאים תרבותיים שלטו בפוליטיקה. הקיטוב הזה נוצל במתקפת הקפיטול בינואר 2021, כאשר המון מפגינים נכנס לבניין הקפיטול של ארה”ב וניסה למנוע את העברת השלטון בדרכי שלום.

גאוגרפיה
גיאוגרפיה של ארצות הברית

מפה טופוגרפית של ארצות הברית
ארצות הברית היא המדינה השלישית בגודלה בעולם לפי קרקע ושטח כולל מאחורי רוסיה וקנדה. 48 המדינות הרציפות ומחוז קולומביה תופסות שטח משולב של 3,119,885 מייל רבועים (8,080,470 קמ”ר. מישור החוף של חוף הים האטלנטי מפנה את מקומו ליערות פנים הארץ ולגבעות מתגלגלות באזור רמת פיימונטה.

הרי האפלצ’ים ומסיף אדירונדק מפרידים את החוף המזרחי מהאגמים הגדולים ומשטחי העשב של המערב התיכון. מערכת הנהרות של מיסיסיפי – מערכת הנהרות הרביעית באורכה בעולם – עוברת בעיקר מצפון לדרום בלב המדינה. הערבה השטוחה והפורייה של המישורים הגדולים נמתחת מערבה, נקטעת על ידי אזור גבוה בדרום מזרח.

הרי הרוקי, ממערב למישורים הגדולים, משתרעים מצפון לדרום ברחבי המדינה, ומגיעים לשיא בגובה של למעלה מ-14,000 רגל (4,300 מ’) בקולורדו. רחוק יותר מערבה נמצאים האגן הגדול הסלעי ומדבריות צ’יוואווה, סונוראן ומוג’אבה. רכסי ההרים סיירה נבאדה ו- Cascade פועלים קרוב לחוף האוקיינוס ​​השקט. הנקודות הנמוכות והגבוהות ביותר בארצות הברית הרציפה הן במדינת קליפורניה, במרחק של כ-84 מייל (135 ק”מ) זה מזה. בגובה של 20,310 רגל (6,190.5 מ’), הדנאלי של אלסקה היא הפסגה הגבוהה ביותר במדינה וביבשת. הרי געש פעילים נפוצים ברחבי אלכסנדר והאיים האלאוטיים באלסקה, והוואי מורכבת מאיים געשיים. הר הגעש העומד בבסיס הפארק הלאומי ילוסטון בהרי הרוקי הוא המאפיין הוולקני הגדול ביותר של היבשת. בשנת 2021 היו לארצות הברית 8% מכרי דשא ומרעה קבועים ו-10% משטחי הגידול.

אקלים
האקלים של ארצות הברית ושינויי האקלים בארצות הברית

סוגי האקלים של ארצות הברית
עם גודלה הגדול והמגוון הגיאוגרפי שלה, ארצות הברית כוללת את רוב סוגי האקלים. מזרחית למרידיאן ה-100, האקלים נע בין יבשתי לח בצפון לסובטרופי לח בדרום. מערב המישורים הגדולים צחיחים למחצה. באזורים הרריים רבים במערב אמריקה יש אקלים אלפיני. האקלים צחיח בדרום מערב, הים התיכון בחופי קליפורניה, ואוקיינוס ​​בחוף אורגון, וושינגטון ודרום אלסקה. רוב אלסקה היא תת-ארקטית או קוטבית. הוואי והקצה הדרומי של פלורידה הם טרופיים, כמו גם הטריטוריות שלה באיים הקריביים ובאוקיינוס ​​השקט.

מדינות הגובלות במפרץ מקסיקו מועדות להוריקנים, ורוב סופות הטורנדו בעולם מתרחשות במדינה, בעיקר בסמטת טורנדו. בסך הכל, ארצות הברית מקבלת יותר תקריות מזג אוויר קיצוניות בעלות השפעה גבוהה מכל מדינה אחרת. מזג אוויר קיצוני הפך לשכיח יותר בארה”ב במאה ה-21, עם פי שלושה ממספר גלי החום המדווחים מאשר בשנות ה-60.
בדרום מערב אמריקה, הבצורת הפכה מתמשכת יותר וחמורה יותר.

מגוון ביולוגי ושימור

ארה”ב היא אחת מ-17 מדינות מגה- מגוון המכילות מספר רב של מינים אנדמיים : כ-17,000 מינים של צמחי כלי דם מופיעים בארצות הברית ובאלסקה הרציפות, ויותר מ-1,800 מינים של צמחים פורחים נמצאים בהוואי, מעטים מהם מתרחשים ביבשת. ארצות הברית היא ביתם של 428 מיני יונקים, 784 ציפורים, 311 זוחלים, 295 דו-חיים, ו-91,000 מיני חרקים.

ישנם 63 פארקים לאומיים, ומאות פארקים אחרים בניהול פדרלי, יערות ואזורי שממה, המנוהלים על ידי שירות הפארקים הלאומיים וסוכנויות אחרות. כ-28% מאדמת המדינה נמצאת בבעלות ציבורית ומנוהלת פדרלית, בעיקר במדינות המערב. רוב האדמה הזו מוגנת, אם כי חלקן מוחכרות לשימוש מסחרי, ופחות מאחוז אחד משמש למטרות צבאיות.

סוגיות סביבתיות בארצות הברית כוללות דיונים על משאבים לא מתחדשים ואנרגיה גרעינית, זיהום אוויר ומים, מגוון ביולוגי, כריתת עצים וכריתת יערות, ושינויי אקלים. הסוכנות להגנת הסביבה של ארה”ב (EPA) היא הסוכנות הפדרלית המופקדת לטפל ברוב הנושאים הקשורים לסביבה. רעיון השממה עיצב את ניהול האדמות הציבוריות מאז 1964, עם חוק השממה. חוק המינים בסכנת הכחדה משנת 1973 מספק דרך להגן על מינים מאוימים ובסכנת הכחדה ובתי הגידול שלהם. שירות הדגים וחיות הבר של ארצות הברית מיישם ואוכף את החוק. נכון לשנת 2022, ארה”ב דורגה במקום ה-43 מבין 180 מדינות במדד הביצועים הסביבתיים. המדינה הצטרפה להסכם פריז בנושא שינויי אקלים ב-2016 ויש לה התחייבויות סביבתיות רבות אחרות.

ממשלה ופוליטיקה
חוקת ארצות הברית, פוליטיקה של ארצות הברית והממשלה הפדרלית של ארצות הברית
מפלגות פוליטיות בארצות הברית, בחירות בארצות הברית, אידיאולוגיות פוליטיות בארצות הברית, אמריקניזם (אידיאולוגיה) ודת אזרחית אמריקאית

הבית הלבן הוא מקום מגוריו ומקום העבודה של נשיא ארה”ב ומשרדי הצוות הנשיאותי

ארצות הברית היא רפובליקה פדרלית של 50 מדינות, ובירתה במחוז פדרלי, המחזיקה בריבונות על חמישה טריטוריות לא מאוגדות וכמה נכסי אי לא מיושבים (שחלקם שנוי במחלוקת). זוהי הפדרציה הותיקה ביותר בעולם, ולפי הפורום הכלכלי העולמי, גם הדמוקרטיה הוותיקה ביותר.
זוהי דמוקרטיה ייצוגית ליברלית “בה שלטון הרוב מתמתן על ידי זכויות מיעוטים המוגנות בחוק.
” חוקת ארצות הברית משמשת כמסמך המשפטי העליון של המדינה, ומבססת גם את המבנה והאחריות של הממשל הפדרלי הלאומי ואת יחסיו עם המדינות הבודדות.

ממשלה לאומית
הממשל הפדרלי מורכב משלושה סניפים, שכולם ממוקמים בוושינגטון הבירה, היא הממשלה הלאומית של ארצות הברית. היא מוסדרת על ידי מערכת חזקה של איזונים ובלמים.

הקונגרס האמריקני, בית מחוקקים דו-ביתי, המורכב מהסנאט ובית הנבחרים, קובע חוק פדרלי, מכריז מלחמה, מאשר אמנות, יש לו את כוח הארנק, ובעל כוח ההדחה. בסנאט יש 100 חברים (2 מכל מדינה), הנבחרים לכהונה של שש שנים. בבית הנבחרים יש 435 חברים ממחוזות קונגרס יחידים המוקצים לכל מדינה על בסיס אוכלוסייה, הנבחרים לכהונה של שנתיים.

נשיא ארה”ב הוא המפקד העליון של הצבא, יכול להטיל וטו על הצעות חוק לפני שהן הופכות לחוק (בכפוף לביטול הקונגרס), וממנה את חברי הקבינט (בכפוף לאישור הסנאט) ופקידים אחרים, המנהלים ואוכפים חוקים ומדיניות פדרליים באמצעות הסוכנויות שלהם. הנשיא וסגן הנשיא מתמודדים ונבחרים יחד בבחירות לנשיאות. שלא כמו כל אחרים בפוליטיקה האמריקאית, מדובר בבחירות עקיפות, כאשר הזוכה נקבע על פי קולות של האלקטורים של קולג’ האלקטורלי. הנשיא וסגן הנשיא מכהנים בתקופת כהונה של ארבע שנים ויכולים להיבחר לתפקיד לא יותר מפעמיים.

מערכת המשפט הפדרלית בארה”ב, שכל שופטיה ממונים לכל החיים על ידי הנשיא באישור הסנאט, מורכבת בעיקר מבית המשפט העליון של ארה”ב, בתי המשפט לערעורים בארה”ב ובתי המשפט המחוזיים בארה”ב. בית המשפט העליון של ארה”ב מפרש חוקים ומבטל את אלה שלדעתם אינם חוקתיים. בית המשפט העליון מובל על ידי השופט העליון של ארצות הברית.
יש בו תשעה חברים המשרתים לכל החיים.
החברים ממונים על ידי הנשיא המכהן כאשר מתפנה מקום.

חלוקות משנה פוליטיות
ממשלות מדינות של ארצות הברית, ממשלות מקומיות בארצות הברית ומדינת ארה”ב
רשימת מדינות וטריטוריות של ארצות הברית, שמורת אינדיאנים, טריטוריות של ארצות הברית, והתפתחות טריטוריאלית של ארצות הברית

במערכת הפדרלית האמריקאית, סמכויות ריבוניות מתחלקות בין שתי רמות של ממשל נבחר: לאומי ומדינה. אנשים במדינות מיוצגים גם על ידי ממשלות מקומיות נבחרות, שהן חטיבות מנהליות של המדינות. מדינות מחולקות משנה למחוזות או מקבילות מחוז, ומחולקות עוד יותר לעיריות.

מחוז קולומביה הוא מחוז פדרלי המכיל את בירת ארצות הברית, העיר וושינגטון.
השטחים ומחוז קולומביה הם חטיבות מנהליות של הממשל הפדרלי.

מפלגות פוליטיות

ממשלות מדינת ארה”ב (מושל ובית מחוקקים) על ידי שליטה מפלגתית:
שליטה דמוקרטית
שליטה רפובליקנית
שליטה מפוצלת

מפלגות פוליטיות בארצות הברית
החוקה שותקת לגבי מפלגות פוליטיות. עם זאת, הם התפתחו באופן עצמאי במאה ה-18 עם המפלגות הפדרליסטיות והאנטי פדרליסטיות. מאז, ארצות הברית פעלה כמערכת דו-מפלגתית דה פקטו, אם כי הצדדים בשיטה זו היו שונים בתקופות שונות.

שתי המפלגות הלאומיות העיקריות הן כיום הדמוקרטית והרפובליקנית. הראשון נתפס כליברלי יחסית במצע הפוליטי שלו ואילו השני נתפס כשמרני יחסית. לכל אחד יש שיטה ראשונית למנות כרטיס נשיאותי, וכל אחד מהם מריץ מועמדים למשרדים אחרים בכל מדינה באיחוד.
קיימות מפלגות אחרות קטנות יותר ופחות משפיעות אך אין להן את ההיקף והרוחב הלאומי של שתי המפלגות העיקריות.

יחסי חוץ
יחסי חוץ של ארצות הברית ומדיניות חוץ של ארצות הברית
לארצות הברית יש מבנה מבוסס של יחסי חוץ, והיה לה החיל הדיפלומטי השני בגודלו בעולם בשנת 2021. היא חברה קבועה במועצת הביטחון של האו”ם וביתה של מטה האומות המאוחדות. ארצות הברית חברה בארגונים הבין-ממשלתיים G7, G20, ו- OECD. כמעט בכל המדינות יש שגרירויות ולרבות יש קונסוליות (נציגים רשמיים) במדינה. באופן דומה, כמעט כל המדינות מארחות משלחות דיפלומטיות רשמיות עם ארצות הברית, מלבד איראן, צפון קוריאה, ובהוטן. למרות שלטייוואן אין יחסים דיפלומטיים רשמיים עם ארה”ב, היא מקיימת יחסים לא רשמיים הדוקים. ארצות הברית מספקת באופן קבוע לטייוואן ציוד צבאי כדי להרתיע תוקפנות סינית אפשרית. תשומת הלב הגיאופוליטית של וושינגטון הופנתה גם לאסיה כאשר ארצות הברית הצטרפה לדיאלוג הביטחון המרובע עם אוסטרליה, הודו ויפן.

לארצות הברית יש ” יחסים מיוחדים ” עם בריטניה וקשרים חזקים עם קנדה, אוסטרליה, ניו זילנד, הפיליפינים, יפן, דרום קוריאה, ישראל, וכמה מדינות באיחוד האירופי צרפת, איטליה, גרמניה, ספרד ופולין. ארה”ב עובדת בשיתוף פעולה הדוק עם בעלות בריתה בנאט”ו בנושאי ביטחון צבאי וביטחון לאומי, ועם מדינות ביבשת אמריקה באמצעות ארגון מדינות אמריקה והסכם הסחר החופשי של ארה”ב -מקסיקו-קנדה. בדרום אמריקה, קולומביה נחשבת באופן מסורתי לבעלת הברית הקרובה ביותר של ארצות הברית. ארה”ב מפעילה את מלוא סמכות ההגנה הבינלאומית ואחריות עבור מיקרונזיה, איי מרשל ופאלאו באמצעות הסכם האגודה החופשית. היא ניהלה יותר ויותר שיתוף פעולה אסטרטגי עם הודו, אך קשריה עם סין הידרדרו בהתמדה.
מאז 2014, ארה”ב הפכה לבת ברית מרכזית של אוקראינה ; היא גם סיפקה ציוד צבאי ניכר ותמיכה אחרת למדינה מאז הפלישה של רוסיה ב-2022.

צבאי
הכוחות המזוינים של ארצות הברית והיסטוריה צבאית של ארצות הברית

הפנטגון, המטה של ​​משרד ההגנה האמריקאי במחוז ארלינגטון, וירג’יניה, הוא אחד מבנייני המשרדים הגדולים בעולם עם שטח רצפה של כ-6.5 מיליון רגל רבוע (600,000 מ”ר.

הנשיא הוא המפקד העליון של הכוחות המזוינים של ארצות הברית וממנה את מנהיגיו, את שר ההגנה ואת הרמטכ”לים המשולבים. משרד ההגנה, שמרכזו בפנטגון ליד וושינגטון הבירה, מנהל חמישה מתוך ששת זרועות השירות, המורכבות מהצבא, חיל הנחתים, חיל הים, חיל האוויר וחיל החלל. משמר החופים מנוהל על ידי המחלקה לביטחון פנים בזמן שלום וניתן להעבירו למחלקת חיל הים בזמן מלחמה.

ארצות הברית הוציאה 877 מיליארד דולר על הצבא שלה בשנת 2022, שהוא ללא ספק הסכום הגדול ביותר מכל מדינה, המהווה 39% מההוצאות הצבאיות העולמיות ומהווה 3.5% מהתמ”ג של המדינה. לארה”ב יש 45% מהנשק הגרעיני בעולם, הכמות השנייה בגודלה אחרי רוסיה.

לארצות הברית יש את הכוחות המזוינים המשולבים השלישי בגודלו בעולם, מאחורי צבא השחרור העממי הסיני והכוחות המזוינים ההודיים. הצבא מפעיל כ-800 בסיסים ומתקנים בחו”ל, ומקיים פריסות של יותר מ-100 אנשי שירות פעילים ב-25 מדינות זרות.

אכיפת חוק ופשע
חוקי ארצות הברית, אכיפת חוק בארצות הברית, פשע בארצות הברית וצנזורה בארצות הברית
יש כ-18,000 סוכנויות משטרה בארה”ב מהרמה המקומית ועד הלאומית בארצות הברית. החוק בארצות הברית נאכף בעיקר על ידי מחלקות משטרה מקומיות ומחלקות שריף בתחומי השיפוט העירוניים או המחוזיים שלהן. למחלקות משטרת המדינה יש סמכות במדינתם, ולסוכנויות פדרליות כמו הבולשת הפדרלית (FBI) ושירות המרשלים של ארה”ב יש סמכות שיפוט לאומית וחובות מיוחדות, כגון הגנה על זכויות אזרח, ביטחון לאומי ואכיפת בתי משפט פדרליים בארה”ב. פסיקות וחוקים פדרליים. בתי המשפט במדינה מנהלים את רוב המשפטים האזרחיים והפליליים, ובתי המשפט הפדרליים מטפלים בפשעים ייעודיים וערעורים על החלטות בתי המשפט במדינה.

נכון לינואר 2023, בארצות הברית יש את שיעור הכליאה השישי בגובהו לנפש בעולם, 531 איש לכל 100,000; ואוכלוסיית הכלא והכלא הגדולה בעולם עם כמעט 2 מיליון איש כלואים.
ניתוח של מאגר התמותה של ארגון הבריאות העולמי משנת 2010 הראה ששיעורי הרצח בארה”ב “היו גבוהים פי 7 מאשר במדינות אחרות בעלות הכנסה גבוהה, מונע על ידי שיעור מקרי רצח בנשק שהיה גבוה פי 25”.

מדע, טכנולוגיה ואנרגיה
מדע וטכנולוגיה בארצות הברית, מדיניות המדע של ארצות הברית, תקשורת בארצות הברית ואנרגיה בארצות הברית
ארצות הברית מובילה בחדשנות טכנולוגית מאז סוף המאה ה-19 ומחקר מדעי מאמצע המאה ה-20. שיטות לייצור חלקים הניתנים להחלפה והקמת תעשיית כלי מכונות אפשרו ייצור בקנה מידה גדול של מוצרי צריכה בארה”ב בסוף המאה ה-19. בתחילת המאה ה-20, חשמול מפעלים, הצגת פס הייצור וטכניקות אחרות לחיסכון בעבודה יצרו את מערכת הייצור ההמוני. ארצות הברית מובילה בפיתוח טכנולוגיית בינה מלאכותית ומקיימת תוכנית חלל מאז סוף שנות ה-50, עם תוכניות למגורים ארוכי טווח של הירח.

בשנת 2022, ארצות הברית הייתה המדינה עם המספר השני בגודלו של מאמרים מדעיים שפורסמו. נכון לשנת 2021, ארה”ב דורגה במקום השני לפי מספר בקשות הפטנטים, ושלישית לפי בקשות לסימנים מסחריים ועיצוב תעשייתי. בשנת 2023, ארצות הברית דורגה במקום השלישי במדד החדשנות העולמי.

נכון לשנת 2022, ארצות הברית מקבלת כ-81% מהאנרגיה שלה מדלק מאובנים והמקור הגדול ביותר לאנרגיה של המדינה הגיע מנפט 35.8%), ואחריו גז טבעי (33.4%), מקורות מתחדשים (13.3%), פחם (9.8%), וכוח גרעיני (8%). ארצות הברית מהווה פחות מ-5% מאוכלוסיית העולם, אך צורכת 17% מהאנרגיה העולמית. ארה”ב מדורגת כפולטת גזי חממה השנייה בגובהה.

תחבורה
תחבורה בארצות הברית

תחבורה האישית בארצות הברית נשלטת על ידי מכוניות הפועלות על רשת של 4 מיליון מייל (6.4 מיליון קילומטרים) של כבישים ציבוריים, מה שהופך אותה לרשת הארוכה ביותר בעולם. Oldsmobile Curved Dash ו- Ford Model T, שתיהן מכוניות אמריקאיות, נחשבות למכוניות בייצור המוני ובמחיר המוני הראשון, בהתאמה. נכון לשנת 2022, ארצות הברית היא היצרנית השנייה בגודלה של כלי רכב והיא ביתה של טסלה, חברת הרכב היקרה ביותר בעולם. חברת הרכב האמריקאית ג’נרל מוטורס החזיקה בתואר יצרנית הרכב הנמכרת ביותר בעולם בשנים 1931 עד 2008. נכון לעכשיו, תעשיית הרכב האמריקאית היא שוק הרכב השני בגודלו בעולם לפי מכירות, ובארה”ב יש הבעלות הגבוהה ביותר על כלי רכב לנפש בעולם, עם 910 כלי רכב לכל 1000 איש. רשת התחבורה של ארצות הברית, הרשת הארוכה בעולם, מטפלת בעיקר במטענים.

תעשיית התעופה האזרחית האמריקנית היא בבעלות פרטית כולה והוסרה במידה רבה מאז 1978, בעוד שרוב שדות התעופה הגדולים נמצאים בבעלות ציבורית. שלוש חברות התעופה הגדולות בעולם על ידי נוסעים מובלים הן מבוססות בארה”ב; אמריקן איירליינס נמצאת במקום הראשון לאחר רכישתה ב-2013 על ידי US Airways. מבין 50 שדות התעופה העמוסים ביותר בעולם לנוסעים, 16 נמצאים בארצות הברית, כולל חמשת הראשונים והעמוס ביותר, נמל התעופה הבינלאומי הארטספילד-ג’קסון אטלנטה. נכון לשנת 2022, ישנם 19,969 שדות תעופה בארה”ב, מתוכם 5,193 מוגדרים כ”שימוש ציבורי”, כולל עבור תעופה כללית ופעילויות אחרות.

מבין חמישים נמלי המכולות העמוסים ביותר, ארבעה ממוקמים בארצות הברית, והעמוס שבהם הוא נמל לוס אנג’לס. נתיבי המים הפנימיים של המדינה הם החמישי באורכם בעולם, ובסך הכל 41,009 ק”מ (25,482 מייל).

דמוגרפיה
דמוגרפיה של ארצות הברית
אוכלוסיה
אמריקאים וגזע ואתניות בארצות הברית
רשימת מדינות ארה”ב לפי אוכלוסיה
לשכת מפקד האוכלוסין האמריקאית דיווחה על 331,449,281 תושבים נכון ל-1 באפריל 2020, מה שהפך את ארצות הברית למדינה השלישית בגודלה בעולם, אחרי סין והודו. לפי שעון האוכלוסין האמריקאי של הלשכה, ב-28 בינואר 2021, לאוכלוסיית ארה”ב הייתה רווח נקי של אדם אחד כל 100 שניות, או כ-864 אנשים ביום. בשנת 2018, 52% מהאמריקאים בני 15 ומעלה היו נשואים, 6% היו אלמנים, 10% היו גרושים ו-32% מעולם לא היו נשואים. בשנת 2021, שיעור הפריון הכולל בארה”ב עמד על 1.7 ילדים לאישה, והיה בה שיעור הילדים הגבוה בעולם (23%) שחיו במשקי בית חד הוריים בשנת 2019.

בארצות הברית יש אוכלוסייה מגוונת; ל-37 קבוצות אבות יש יותר ממיליון חברים. אמריקאים לבנים עם מוצא מאירופה, המזרח התיכון או צפון אפריקה, מהווים את הקבוצה הגזעית והאתנית הגדולה ביותר ב-57.8% מאוכלוסיית ארצות הברית. היספנים ולטינו אמריקאים מהווים את הקבוצה השנייה בגודלה והם 18.7% מאוכלוסיית ארצות הברית. אפרו-אמריקאים מהווים את קבוצת המוצא השלישית בגודלה במדינה והם 12.1% מכלל אוכלוסיית ארה”ב. אמריקאים אסייתים הם הקבוצה הרביעית בגודלה במדינה, המהווים 5.9% מאוכלוסיית ארצות הברית, בעוד ש-3.7 מיליון האינדיאנים במדינה מהווים כ-1%. בשנת 2020, הגיל החציוני של אוכלוסיית ארצות הברית היה 38.
5 שנים.

שפה
שפות בארצות הברית

רוב השפות המדוברות בארה”ב
בעוד שפות רבות מדוברות בארצות הברית, אנגלית היא ללא ספק הנפוצה ביותר. למרות שאין שפה רשמית ברמה הפדרלית, כמה חוקים, כמו דרישות התאזרחות בארה”ב, סטנדרטיים אנגלית, ורוב המדינות הכריזו עליה כשפה הרשמית. שלוש מדינות וארבעה שטחים בארה”ב הכירו בשפות מקומיות או ילידיות בנוסף לאנגלית, כולל הוואי הוואי, אלסקה עשרים שפות ילידים, דרום דקוטה סיו, ] סמואה האמריקנית סמואנית, פורטו ריקו (ספרדית), גואם צ’מורו, ואיי מריאנה הצפוניים קרוליניה וצ’מורו). בפורטו ריקו, ספרדית מדוברת יותר מאנגלית.

על פי סקר הקהילה האמריקאית ב-2010, כ-229 מיליון אנשים מתוך כלל אוכלוסיית ארה”ב של 308 מיליון דיברו רק אנגלית בבית. כ-37 מיליון דיברו ספרדית בבית, מה שהופך אותה לשפה השנייה הנפוצה ביותר. שפות אחרות המדוברות בבית על ידי מיליון איש או יותר כוללות סינית (2.8 מיליון), טאגלוג (1.6 מיליון), וייטנאמית (1.4 מיליון), צרפתית (1.3 מיליון), קוריאנית (1.
1 מיליון) וגרמנית (מיליון).

הגירה לארצות הברית
אוכלוסיית המהגרים של אמריקה, 51 מיליון, היא ללא ספק הגדולה בעולם במונחים אבסולוטיים. בשנת 2022, היו בארצות הברית 87.7 מיליון מהגרים וילדים ילידי ארה”ב למהגרים, המהווים כמעט 27% מכלל אוכלוסיית ארה”ב. בשנת 2017, מתוך אוכלוסיית ילידי ארצות הברית, כ-45% (20.7 מיליון) היו אזרחים מתאזרחים, 27% (12.3 מיליון) היו תושבי קבע חוקיים, 6% (2.2 מיליון) היו תושבים חוקיים זמניים ו-23 % (10.5 מיליון) היו מהגרים לא מורשים. בשנת 2019, מדינות המוצא המובילות עבור מהגרים היו מקסיקו (24% מהמהגרים), הודו (6%), סין (5%), הפיליפינים (4.5%) ואל סלבדור (3%).
ארצות הברית הובילה את העולם ביישוב מחדש של פליטים במשך עשרות שנים, וקבלה יותר פליטים מאשר שאר העולם ביחד.

דת
שיוך דתי בארה”ב, על פי סקר של גאלופ משנת 2022

פרוטסטנטיות (34%)
קתוליות (23%)
נוצרי לא ספציפי (11%)
מורמוניזם (2%)
יהדות (2%)
דתות אחרות (6%)
לא קשור (21%)
אין תשובה (1%)

דת בארצות הברית ואי דת בארצות הברית
התיקון הראשון מבטיח הפעלת דת חופשית ואוסר על הקונגרס לחוקק חוקים המכבדים את הקמתו. הפרקטיקה הדתית נפוצה, בין המגוונות ביותר בעולם, ותוססת מאוד. במדינה יש את האוכלוסייה הנוצרית הגדולה בעולם. רוב האוכלוסייה היהודית העולמית חיה בארצות הברית, כפי שנמדד בחוק השבות. אמונות בולטות אחרות כוללות בודהיזם, הינדואיזם, איסלאם, תנועות ניו-אייג’ רבות ודתות אינדיאניות. הפרקטיקה הדתית משתנה באופן משמעותי לפי אזור. ” דאיזם טקסי ” נפוץ בתרבות האמריקאית.

הרוב המכריע של האמריקאים מאמין בכוח עליון או בכוח רוחני, עוסקים בשיטות רוחניות כגון תפילה, ורואים את עצמם כדתיים או רוחניים. ב”חגורת התנ”ך “, הממוקמת בדרום ארצות הברית, הפרוטסטנטיות האוונגליסטית משחקת תפקיד משמעותי מבחינה תרבותית, בעוד ניו אינגלנד ומערב ארצות הברית נוטות להיות חילוניות יותר.
מורמוניזם – תנועת רסטורציוניזם, שחבריה היגרו מערבה ממיזורי ואילינוי בהנהגתו של בריגהם יאנג ב-1847 לאחר רצח ג’וזף סמית’ – נותרה הדת השלטת ביוטה עד היום.

אכלוס
עיור בארצות הברית ורשימת ערי ארצות הברית לפי אוכלוסיה
כ-82% מהאמריקאים חיים באזורים עירוניים, כולל פרברים; כמחצית מאלה מתגוררים בערים עם אוכלוסיות של מעל 50,000.
בשנת 2022, 333 עיריות מאוגדות היו עם אוכלוסיות של למעלה מ-100,000, תשע ערים היו עם יותר ממיליון תושבים, ובארבע ערים (ניו יורק, לוס אנג’לס, שיקגו ויוסטון אוכלוסיה עולה על שני מיליון.
אוכלוסיות מטרופוליניות רבות בארה”ב צומחות במהירות, במיוחד בדרום ובמערב.

המטרופולינים הגדולים ביותר בארצות הברית
הערכות אוכלוסיית MSA לשנת 2021 מלשכת מפקד האוכלוסין האמריקאית
דרגה שם אזור פופ. דרגה שם אזור פופ.
ניו יורק
ניו יורק לוס אנג’לס
לוס אנג’לס
1 ניו יורק צפון מזרח 19,768,458 11 בוסטון צפון מזרח 4,899,932 שיקגו
שיקגו דאלאס-פורט וורת’
דאלאס-פורט וורת’
2 לוס אנג’לס מערב 12,997,353 12 ריברסייד-סן ברנרדינו מערב 4,653,105
3 שיקגו המערב התיכון 9,509,934 13 סן פרנסיסקו מערב 4,623,264
4 דאלאס-פורט וורת’ דרום 7,759,615 14 דטרויט המערב התיכון 4,365,205
5 יוסטון דרום 7,206,841 15 סיאטל מערב 4,011,553
6 וושינגטון דרום 6,356,434 16 מיניאפוליס-סנט פול המערב התיכון 3,690,512
7 פילדלפיה צפון מזרח 6,228,601 17 סן דייגו מערב 3,286,069
8 אטלנטה דרום 6,144,050 18 טמפה-St. פטרבורג דרום 3,219,514
9 מיאמי דרום 6,091,747 19 דנבר מערב 2,972,566
10 פניקס מערב 4,946,145 20 בולטימור דרום 2,838,327

בריאות
על פי המרכז לבקרת מחלות (CDC), תוחלת החיים הממוצעת בארה”ב בלידה הייתה 77.5 שנים בשנת 2022 (74.8 שנים לגברים ו-80.2 שנים לנשים). זה היה רווח של 1.1 שנים לעומת 76.4 שנים ב-2021, אך ה-CDC ציין כי הממוצע החדש “לא קיזז במלואו את ההפסד של 2.4 שנים בין 2019 ל-2021”. מגיפת הקורונה ותמותה כללית גבוהה יותר עקב מנת יתר של אופיואידים והתאבדויות היו אחראיות בעיקר לירידה הקודמת בתוחלת החיים. אותו דו”ח קבע שהעליות בתוחלת החיים הממוצעות היו משמעותיות במיוחד עבור גברים אמריקאים, היספנים וילידים אמריקאים-אינדיאנים-אלסקניים AIAN. החל משנת 1998, תוחלת החיים בארה”ב ירדה מאחורי זה של מדינות מתועשות עשירות אחרות, ומאז הפער של “החיסרון הבריאותי” של האמריקאים גדל מאז. בארה”ב יש את אחד משיעורי ההתאבדות הגבוהים ביותר מבין מדינות בעלות הכנסה גבוהה. כשליש מאוכלוסיית המבוגרים בארה”ב סובלים מהשמנת יתר ושליש נוסף סובלים מעודף משקל. מערכת הבריאות בארה”ב עולה בהרבה על זו של כל מדינה אחרת, נמדדת הן בהוצאה לנפש והן כאחוז מהתמ”ג, אך משיגה תוצאות בריאותיות גרועות יותר בהשוואה למדינות אחרות מסיבות שנויות במחלוקת. ארצות הברית היא המדינה המפותחת היחידה ללא מערכת של שירותי בריאות אוניברסליים, וחלק ניכר מהאוכלוסייה שאינה נושאת ביטוח בריאות.
כיסוי שירותי בריאות במימון ממשלתי לעניים Medicaid ולבני 65 ומעלה Medicair זמין לאמריקאים העומדים בהכנסה או בכשירות הגיל של התוכנית.
בשנת 2010, הנשיא לשעבר אובמה העביר את חוק הגנת המטופל וטיפול בר השגה.

חינוך
חינוך בארצות הברית והשכלה גבוהה בארצות הברית
החינוך האמריקאי ל-K-12 מופעל על ידי ממשלות מדינה ומקומיות ומוסדר על ידי משרד החינוך של ארצות הברית באמצעות הגבלות על מענקים פדרליים. ברוב המדינות, ילדים נדרשים ללמוד בבית הספר מגיל חמש או שש (החל מגן ילדים או כיתה א’ עד שהם מגיעים לגיל 18 (בדרך כלל מביא אותם לכיתה י”ב, סוף התיכון); מדינות מסוימות מאפשרות לתלמידים לעזוב את בית הספר בגיל 16 או 17. ארה”ב מוציאה יותר על חינוך לתלמיד מאשר בכל מדינה בעולם, מוציאה בממוצע 12,794 דולר בשנה על תלמידי בית ספר יסודי ותיכוני ציבורי ב-2016 – שנת הלימודים 2017. מבין האמריקאים בני 25 ומעלה, 84.6% סיימו את בית הספר התיכון, 52.6% למדו בקולג’ כלשהו, ​​27.2% קיבלו תואר ראשון ו-9.6% קיבלו תארים מתקדמים. שיעור האוריינות הבסיסי הוא כמעט אוניברסלי. במדינה יש הכי הרבה זוכי פרס נובל בהיסטוריה, עם 411 (אחרי שזכתה ב-413 פרסים).

ההשכלה העל-תיכונית בארצות הברית מתבצעת בעיקר באמצעות מערכת האוניברסיטאות הממלכתיות, אם כי אוניברסיטאות ומכללות פרטיות רבות משרתות כ-20% מהסטודנטים. אין לבלבל בין מערכות אוניברסיטאות ממלכתיות לבין מכללות ואוניברסיטאות במימון פדרלי, בהן הנוכחות מוגבלת לאנשי צבא ועובדי ממשלה וכוללות את האקדמיות לשירות של ארצות הברית, בית הספר לתארים מתקדמים של הצי ומכללות הסגל הצבאי. רבות מהאוניברסיטאות המובילות בעולם, כפי שמופיעות על ידי ארגונים מדורגים שונים, נמצאות בארצות הברית, כולל 19 מתוך 25 המובילות. יש מכללות קהילתיות מקומיות עם מדיניות קבלה פתוחה יותר, תוכניות אקדמיות קצרות יותר, ו שכר לימוד נמוך יותר.

באשר להוצאות ציבוריות על השכלה גבוהה, ארה”ב מוציאה יותר לתלמיד מהממוצע ב- OECD, ויותר מכל המדינות בהוצאות ציבוריות ופרטיות משולבות. למרות כמה תוכניות למחילה על הלוואות סטודנטים, חובות הלוואות סטודנטים גדלו ב-102% בעשור האחרון, ועלו על 1.7 טריליון דולר נכון ל-2022.

תרבות וחברה
תרבות ארצות הברית והחברה של ארצות הברית
האמריקנים אופיינו באופן מסורתי באמונה פוליטית מאחדת ב”אמונה אמריקאית ” המדגישה חירות, שוויון לפי החוק, דמוקרטיה, שוויון חברתי, זכויות קניין והעדפה לממשל מוגבל. מבחינה תרבותית, המדינה תוארה כבעלת ערכים של אינדיבידואליזם ואוטונומיה אישית, בעלת מוסר עבודה חזק, תחרותיות, ואלטרואיזם מרצון כלפי אחרים. על פי מחקר משנת 2016 של קרן הסיוע לצדקה, האמריקאים תרמו 1.44% מהתמ”ג הכולל לצדקה, השיעור הגבוה ביותר בעולם בפער גדול. ארצות הברית היא ביתם של מגוון רחב של קבוצות אתניות, מסורות וערכים. היא רכשה כוח רך תרבותי וכלכלי משמעותי.

כמעט כל האמריקאים הנוכחיים או אבותיהם הגיעו מאירופה, אפריקה ואסיה (” העולם הישן “) בחמש המאות האחרונות. התרבות האמריקאית המרכזית היא תרבות מערבית שמקורה ברובה במסורות של מהגרים אירופאים עם השפעות ממקורות רבים אחרים, כמו מסורות שהביאו עבדים מאפריקה. הגירה עדכנית יותר מאסיה ובעיקר מאמריקה הלטינית הוסיפה לתערובת תרבותית שתוארה ככור היתוך הומוגני, וקערת סלט הטרוגנית, כאשר מהגרים תורמים, ולעתים קרובות נטמעים בתרבות האמריקאית המרכזית. החלום האמריקאי, או התפיסה שהאמריקאים נהנים מתנועתיות חברתית גבוהה, ממלא תפקיד מפתח במשיכת מהגרים. האם התפיסה הזו מדויקת הייתה נושא לוויכוח. בעוד שהתרבות המרכזית גורסת שארצות הברית היא חברה חסרת מעמדות, חוקרים מזהים הבדלים משמעותיים בין המעמדות החברתיים של המדינה, המשפיעים על סוציאליזציה, שפה וערכים. אמריקאים נוטים להעריך מאוד הישגים סוציו-אקונומיים, אך היותם רגילים או ממוצעים מקודם על ידי חלק גם כמצב אצילי.

ארצות הברית נחשבת לבעלת ההגנות החזקות ביותר של חופש הביטוי של כל מדינה תחת התיקון הראשון, המגן על חילול דגל, דברי שטנה, חילול הקודש והוד מלכות כצורות של ביטוי מוגן. סקר מ-Pew Research Center משנת 2016 מצא שהאמריקאים היו התומכים ביותר בביטוי חופשי בכל פוליטיקה שנמדדה. הם “התומכים ביותר בחופש העיתונות ובזכות להשתמש באינטרנט ללא צנזורה ממשלתית”. זוהי מדינה מתקדמת חברתית עם עמדות מתירניות סביב מיניות אנושית. זכויות להט”ב בארצות הברית מתקדמות בסטנדרטים עולמיים.

ספרות
ספרות אמריקאית ופילוסופיה אמריקאית
סופרים אמריקאים קולוניאליים הושפעו מג’ון לוק ומפילוסופים אחרים של הנאורות. לפני וזמן קצר לאחר מלחמת העצמאות, עלה העיתון לגדולה, ומילא דרישה לספרות לאומית אנטי-בריטית. בראשות ראלף וולדו אמרסון ומרגרט פולר בניו אינגלנד, הטרנסצנדנטליזם הסתעף מהאוניטריות כתנועה הפילוסופית האמריקאית הגדולה הראשונה. במהלך הרנסנס האמריקאי של המאה התשע-עשרה, סופרים כמו וולט ויטמן והרייט ביצ’ר סטו ביססו מסורת ספרותית אמריקאית ייחודית. ככל ששיעורי האוריינות עלו, כתבי עת פרסמו סיפורים נוספים שהתרכזו סביב עובדי תעשייה, נשים ועניים כפריים. נטורליזם, אזוריות וריאליזם – האחרון קשור למרק טווין – היו התנועות הספרותיות העיקריות של התקופה.

בעוד שהמודרניזם קיבל בדרך כלל אופי בינלאומי, סופרים מודרניסטיים שעבדו בארצות הברית השתרשו לעתים קרובות יותר את עבודתם באזורים, עמים ותרבויות ספציפיים. בעקבות ההגירה הגדולה לערים צפוניות, פיתחו סופרים אפרו-אמריקאים ושחורים מהמערב ההודי מתקופת הרנסנס של הארלם מסורת עצמאית של ספרות שנוכחה בהיסטוריה של אי שוויון וחגגה את התרבות השחורה. יצוא תרבותי חשוב בתקופת הג’אז, כתבים אלה היו השפעה מרכזית על פילוסופיית ה-negritude. בשנות ה-50, אידיאל של הומוגניות הוביל מחברים רבים לנסות לכתוב את הרומן האמריקאי הגדול, בעוד שדור הביט דחה את הקונפורמיות הזו, תוך שימוש בסגנונות שהעלו את ההשפעה של המילה המדוברת על המכניקה. לתאר שימוש בסמים, מיניות וכישלונות החברה.
הספרות העכשווית היא יותר פלורליסטית מאשר בתקופות קודמות, כאשר הדבר הקרוב ביותר לתכונה מאחדת הוא מגמה של ניסויים מודעים לעצמם בשפה.

תקשורת המונים
תקשורת המונים בארצות הברית
עיתונים בארה”ב, טלוויזיה בארה”ב, אינטרנט בארה”ב, רדיו בארה”ב ומשחקי וידאו בארה”ב

התקשורת אינה מצונזרת באופן כללי, כאשר התיקון הראשון מספק הגנות משמעותיות, כפי שנאמר שוב ב- New York Times Co. נגד ארצות הברית. ארבעת גופי השידור הגדולים בארה”ב הם חברת השידור הלאומית (NBC), מערכת השידור של קולומביה (CBS), חברת השידור האמריקאית (ABC), וחברת השידור פוקס (FOX). ארבע רשתות השידור הגדולות הן כולן גופים מסחריים. טלוויזיה בכבלים מציעה מאות ערוצים המתאימים למגוון נישות. נכון לשנת 2021, כ-83% מהאמריקאים מעל גיל 12 מאזינים לרדיו משודר, בעוד כ-40% מאזינים לפודקאסטים. נכון לשנת 2020, היו בארה”ב 15,460 תחנות רדיו בעלות הספק מלא ברישיון לפי ועדת התקשורת הפדרלית (FCC). רוב שידורי הרדיו הציבוריים מסופקים על ידי NPR, שהתאגדה בפברואר 1970 במסגרת חוק השידור הציבורי של 1967.

עיתונים המוכרים בעולם בארצות הברית כוללים את הוול סטריט ג’ורנל, הניו יורק טיימס, הוושינגטון פוסט ו- USA Today. כ-800 פרסומים מופקים בספרדית. למעט יוצאים מן הכלל, העיתונים נמצאים בבעלות פרטית, בין אם של רשתות גדולות כמו גנט או מקלאצ’י, שבבעלותן עשרות או אפילו מאות עיתונים; על ידי רשתות קטנות שבבעלותן קומץ ניירות; או, במצב שנדיר יותר ויותר, על ידי יחידים או משפחות. לערים הגדולות יש לעתים קרובות עיתונים חלופיים להשלמת העיתונים היומיים המיינסטרים, כמו The Village Voice בניו יורק ו- LA Weekly בלוס אנג’לס. חמשת האתרים הפופולריים ביותר בשימוש בארה”ב הם גוגל, יוטיוב, אמזון, יאהו ופייסבוק, כאשר כולם חברות אמריקאיות.

נכון לשנת 2022, שוק משחקי הווידאו של ארצות הברית הוא הגדול בעולם לפי הכנסות. בקליפורניה לבדה יש ​​444 מוציאים לאור, מפתחים וחברות חומרה.

תיאטרון
תיאטרון בארצות הברית

תיאטראות בברודווי ברובע התיאטרון, מנהטן
ארצות הברית ידועה בזכות הקולנוע והתיאטרון שלה. התיאטרון המיינסטרים בארצות הברית נובע מהמסורת התיאטרלית האירופית הישנה והושפע מאוד מהתיאטרון הבריטי. עד אמצע המאה ה-19 אמריקה יצרה צורות דרמטיות מובהקות חדשות במופעי טום, בתיאטרון סירות הראווה ובמופע המינסטרל. המרכז המרכזי של סצנת התיאטרון האמריקאית הוא מנהטן, עם חטיבותיה של ברודווי, אוף-ברודווי ומחוץ -אוף-ברודווי.

כוכבי קולנוע וטלוויזיה רבים קיבלו את הפריצה הגדולה שלהם בעבודה בהפקות בניו יורק. מחוץ לעיר ניו יורק, בערים רבות יש להקות תיאטרון מקצועיות אזוריות או תושבות שמפיקות עונות משלהן. הפקות התיאטרון בעלות התקציב הגדול ביותר הן מחזות זמר. לתיאטרון האמריקאי יש תרבות תיאטרון קהילתית פעילה.

פרסי הטוני מכירים במצוינות בתיאטרון חי בברודווי ומוענקים בטקס שנתי במנהטן. הפרסים מוענקים עבור הפקות והופעות בברודווי. אחד ניתן גם לתיאטרון אזורי. מספר פרסים לא תחרותיים ניתנים גם כן, כולל פרס טוני מיוחד, פרס טוני למצוינות בתיאטרון ופרס איזבל סטיבנסון.

אמנות חזותית
אמנות חזותית של ארצות הברית ואדריכלות של ארצות הברית

באמנויות החזותיות, בית הספר של נהר ההדסון היה תנועה של אמצע המאה ה-19 במסורת הנטורליזם האירופי. תערוכת השריון של 1913 בניו יורק, תערוכה של אמנות מודרניסטית אירופאית, זעזעה את הציבור ושינתה את סצנת האמנות האמריקאית.

ג’ורג’יה אוקיף, מרסדן הארטלי ואחרים התנסו בסגנונות חדשים ואינדיבידואליסטים, שנודע כ מודרניזם אמריקאי. תנועות אמנותיות מרכזיות כמו האקספרסיוניזם המופשט של ג’קסון פולוק ווילם דה קונינג והפופ ארט של אנדי וורהול ורוי ליכטנשטיין התפתחו בעיקר בארצות הברית. הצלמים העיקריים כוללים את אלפרד שטיגליץ, אדוארד סטייכן, דורותיאה לאנג, אדוארד ווסטון, ג’יימס ואן דר זי, אנסל אדמס וגורדון פארקס.

גאות המודרניזם ולאחר מכן הפוסט-מודרניזם הביאה תהילה עולמית לאדריכלים אמריקאים, כולל פרנק לויד רייט, פיליפ ג’ונסון ופרנק גרי. מוזיאון המטרופוליטן לאמנות במנהטן הוא מוזיאון האמנות הגדול ביותר בארצות הברית.

מוסיקה
מוזיקה של ארצות הברית
מוזיקת ​​פולק אמריקאית מקיפה ז’אנרים רבים של מוזיקה, המוכרות באופן שונה כמוזיקה מסורתית, מוזיקת ​​פולק מסורתית, מוזיקת ​​עממית עכשווית או מוזיקת ​​שורשים. שירים מסורתיים רבים מושרים בתוך אותה קבוצה משפחתית או עממית במשך דורות, ולעתים הם מקורם במקורות כמו האיים הבריטיים, אירופה היבשתית או אפריקה. הסגנונות הקצביים והליריים של המוזיקה האפרו-אמריקאית במיוחד השפיעו על המוזיקה האמריקאית. בנג’ו הובאו לאמריקה באמצעות סחר בעבדים.
מופעי מינסטרל המשלבים את הכלי במעשיהם הובילו להגברת הפופולריות שלו ולהפקה נרחבת במאה ה-19.
לגיטרה החשמלית, שהומצאה לראשונה בשנות ה-30, ויוצרת המוני בשנות ה-40, הייתה השפעה עצומה על המוזיקה הפופולרית, במיוחד בשל התפתחות הרוקנרול.

היכל התהילה והמוזיאון של מוזיקת ​​קאנטרי בנאשוויל, טנסי
אלמנטים מניבים עממיים כמו בלוז ומוזיקה של פעם אומצו והפכו לז’אנרים פופולריים בקרב קהלים עולמיים. הג’אז צמח מהבלוז והרג’טיים בתחילת המאה ה-20, והתפתח מהחידושים והקלטות של מלחינים כמו WC Handy וג’לי רול מורטון. לואי ארמסטרונג ודיוק אלינגטון הגדילו את הפופולריות שלו בתחילת המאה ה-20. מוזיקת ​​קאנטרי התפתחה בשנות ה-20, רוקנרול בשנות ה-30, ובלוגראס ורית’ם אנד בלוז בשנות ה-40. בשנות ה-60, בוב דילן יצא מהתחייה העממית והפך לאחד מכותבי השירים המפורסמים ביותר במדינה. הצורות המוזיקליות של פאנק והיפ הופ שניהם מקורם בארצות הברית בשנות ה-70.

לארצות הברית יש את שוק המוזיקה הגדול בעולם עם שווי קמעונאי כולל של 15.9 מיליארד דולר בשנת 2022. רוב חברות התקליטים הגדולות בעולם מבוססות בארה”ב; הם מיוצגים על ידי איגוד תעשיית ההקלטות של אמריקה (RIAA).
כוכבי פופ אמריקאים של אמצע המאה ה-20, כמו פרנק סינטרה ואלביס פרסלי, הפכו לסלבריטאים עולמיים ולאמני מוזיקה רבי מכר, וכך גם אמנים מסוף המאה ה-20, כגון מייקל ג’קסון, מדונה, וויטני יוסטון, ופרינס, ומתחילת המאה ה-21 כמו טיילור סוויפט וביונסה.

אופנה
אופנה בארצות הברית
ארה”ב וסין ביחד אחראיות לרוב הביקוש העולמי ללבוש. מלבד לבוש עסקי מקצועי, האופנה האמריקאית היא אקלקטית ובעיקר לא פורמלית. בעוד השורשים התרבותיים המגוונים של האמריקאים באים לידי ביטוי בלבושם, נעלי ספורט, ג’ינסים, חולצות טריקו וכובעי בייסבול הם סמל לסגנונות אמריקאים. ניו יורק נחשבת לאחת מ”ארבע הגדולות” בירות האופנה העולמיות, יחד עם פריז, מילאנו ולונדון. מחקר הוכיח כי קרבה כללית לרובע הבגדים של מנהטן הייתה שם נרדף לאופנה אמריקאית מאז הקמתה בתחילת המאה ה-20.

המטה של ​​חברות מעצבים רבות שוכן במנהטן. התוויות נותנות מענה לשווקי נישה, כמו טרום נוער. הייתה מגמה באופנה בארצות הברית לכיוון ביגוד בר קיימא.
שבוע האופנה בניו יורק הוא אחד משבועות האופנה המשפיעים ביותר בעולם, ומתרחש פעמיים בשנה.

בית קולנוע
קולנוע של ארצות הברית
לתעשיית הקולנוע בארה”ב יש השפעה עולמית ומעקב. הוליווד, מחוז בצפון לוס אנג’לס, העיר השנייה בגודלה באוכלוסיה במדינה, היא גם מטוניום לתעשיית הקולנוע האמריקאית, השלישית בגודלה בעולם, אחרי הודו וניגריה. אולפני הסרטים הגדולים של ארצות הברית הם המקור העיקרי לסרטים המצליחים ביותר מבחינה מסחרית ומוכרי הכרטיסים ביותר בעולם. מאז תחילת המאה ה-20, תעשיית הקולנוע האמריקאית התבססה ברובה בהוליווד ובסביבותיה, אם כי במאה ה-21 מספר גדל והולך של סרטים לא מיוצר בה, וחברות הסרטים היו נתונות לכוחות של גלובליזציה. פרסי האוסקר, הידוע בכינויו האוסקר, מתקיימים מדי שנה על ידי האקדמיה לקולנוע מאז 1929, ופרסי גלובוס הזהב מתקיימים מדי שנה מאז ינואר 1944.

התעשייה נהנתה משנות הזהב שלה, במה שנהוג לכנות ” תור הזהב של הוליווד “, מתקופת הסאונד המוקדמת ועד תחילת שנות ה-60, כאשר שחקני מסך כמו ג’ון וויין ומרלין מונרו הפכו לדמויות אייקוניות. בשנות ה-70, ” ניו הוליווד ” או “הרנסנס הוליווד” הוגדרו על ידי סרטים עגומים יותר שהושפעו מתמונות ריאליסטיות צרפתיות ואיטלקיות מהתקופה שלאחר המלחמה.
המאה ה-21 התאפיינה בעלייתן של פלטפורמות הסטרימינג האמריקאיות, שהגיעו להתחרות בקולנוע המסורתי.

מטבח
מטבח אמריקאי

המתיישבים המוקדמים הוכנסו על ידי האינדיאנים למאכלים כמו הודו, בטטה, תירס, דלעת וסירופ מייפל. מבין הדוגמאות המתמשכות והנפוצות ביותר הן וריאציות של המאכל המקומי הנקרא סוקוטאש. המתיישבים הראשונים ומהגרים מאוחרים יותר שילבו את אלה עם מאכלים שהם הכירו, כגון קמח חיטה, בשר בקר וחלב כדי ליצור מטבח אמריקאי ייחודי. גידולי העולם החדש, במיוחד דלעת, תירס, תפוחי אדמה והודו כמנה עיקרית הם חלק מתפריט לאומי משותף בחג ההודיה, כאשר אמריקאים רבים מכינים או רוכשים מנות מסורתיות כדי לחגוג את האירוע.

מנות אמריקאיות אופייניות כמו פאי תפוחים, עוף מטוגן, סופגניות, צ’יפס, מקרוני וגבינה, גלידה, פיצה, המבורגרים ונקניקיות נובעות מהמתכונים של קבוצות מהגרים שונות. מנות מקסיקניות כמו בוריטוס וטאקו היו קיימות בארצות הברית באזורים שסופחו מאוחר יותר ממקסיקו, ועיבודים של המטבח הסיני כמו גם מנות פסטה שהותאמו באופן חופשי ממקורות איטלקיים נצרכים באופן נרחב. לשפים אמריקאים הייתה השפעה משמעותית על החברה הן מקומית והן בינלאומית. בשנת 1946, המכון הקולינרי של אמריקה נוסד על ידי קתרין אנג’ל ופרנסס רוט. זה יהפוך לבית הספר הקולינרי היוקרתי ביותר של ארצות הברית, שבו ילמדו רבים מהשפים האמריקאים המוכשרים ביותר לפני קריירות מצליחות.

תעשיית המסעדנות בארצות הברית הייתה צפויה למכירות של 899 מיליארד דולר לשנת 2020, והעסיקה יותר מ-15 מיליון עובדים, המהווים 10% מכוח העבודה של המדינה באופן ישיר. זהו המעסיק הפרטי השני בגודלו במדינה והמעסיק השלישי בגודלו בסך הכל. ארצות הברית היא ביתם של למעלה מ-220 מסעדות בדירוג כוכבי מישלן, 70 מהן נמצאות בעיר ניו יורק בלבד. יין מיוצר במה שהיא כיום ארצות הברית מאז שנות ה-1500, כאשר הייצור הנרחב הראשון החל במה שהיא כיום ניו מקסיקו בשנת 1628. כיום, ייצור יין מתבצע בכל חמישים מדינות, כאשר קליפורניה מייצרת 84 אחוז מכלל היין בארה”ב. עם יותר מ-1,100,000 דונם (4,500 ק”מ 2 מתחת לגפן, ארצות הברית היא המדינה הרביעית בגודלה לייצור יין בעולם, אחרי איטליה, ספרד וצרפת.

תעשיית המזון המהיר האמריקאית, הראשונה והגדולה בעולם, הייתה חלוצה בפורמט ה- drive-through בשנות ה-40 ולעתים קרובות נתפסת כסמל לדומיננטיות השיווקית של ארה”ב. לחברות אמריקאיות כמו מקדונלד’ס, בורגר קינג, פיצה האט, קנטקי פרייד צ’יקן ודומינו’ס פיצה, בין רבים אחרים, יש חנויות רבות ברחבי העולם.

ספורט
ספורט בארצות הברית
ליגות ספורט מקצועי בארצות הברית, התאחדות האתלטיקה הלאומית, וארצות הברית באולימפיאדה
ענפי הספורט הפופולריים ביותר בארה”ב הם כדורגל אמריקאי, כדורסל, בייסבול, כדורגל והוקי קרח. בעוד שרוב ענפי הספורט הגדולים בארה”ב כמו בייסבול ופוטבול אמריקאי התפתחו מתוך אימונים אירופיים, כדורסל, כדורעף, סקייטבורד וסנובורד הם המצאות אמריקאיות, שרבות מהן הפכו פופולריות ברחבי העולם. לקרוס וגלישה נבעו מפעילויות אינדיאניות ואינדיאניות מהוואי שקדמו למגע אירופאי. שוק הספורט המקצועני בארצות הברית עמד על כ-69 מיליארד דולר ביולי 2013, בערך ב-50% יותר מזה של כל אירופה, המזרח התיכון ואפריקה ביחד.

כדורגל אמריקאי הוא לפי מספר מדדים ענף הצופים הפופולרי ביותר בארצות הברית; לליגת הכדורגל הלאומית (NFL) יש את ממוצע הנוכחות הגבוה ביותר מכל ליגת ספורט בעולם, ובסופרבול צופים עשרות מיליונים ברחבי העולם. בייסבול נחשב לספורט הלאומי של ארה”ב מאז סוף המאה ה-19, כאשר ליגת הבייסבול היא הליגה הבכירה. כדורסל, כדורגל והוקי קרח הם שלושת ענפי הספורט המקצוענים הפופולריים הבאים במדינה, כאשר הליגות הבכירות הן איגוד הכדורסל הלאומי וליגת ההוקי הלאומית, שהן הליגות הבכירות בעולם לענפי ספורט אלה. ענפי הספורט האישיים הנצפים ביותר בארה”ב הם גולף ומרוצי רכב, במיוחד NASCAR ו- IndyCar.

ברמת המכללה, הרווחים של המוסדות החברים עולים על מיליארד דולר בשנה, וכדורגל וכדורסל מכללות מושכים קהלים גדולים, שכן הפיינל פור של NCAA הוא אחד מאירועי הספורט הלאומיים הנצפים ביותר. רמת הספורט הבין-מכללתית משמשת כמערכת הזנה לרמה המקצועית, השונה במידה רבה כמעט מכל שאר המדינות בעולם, בהן ארגוני ספורט במימון ממשלתי ממלאים תפקיד זה.

שמונה משחקים אולימפיים התקיימו בארצות הברית. אולימפיאדת הקיץ 1904 בסנט לואיס, מיזורי, היו המשחקים האולימפיים הראשונים אי פעם שנערכו מחוץ לאירופה. המשחקים האולימפיים יתקיימו בארה”ב בפעם התשיעית כאשר לוס אנג’לס תארח את אולימפיאדת הקיץ 2028. ספורטאים אמריקאים זכו בסך הכל ב-2,959 מדליות (1,173 זהב) במשחקים האולימפיים, ללא ספק הכי הרבה מכל מדינה.

בכדורגל הבינלאומי, נבחרת הגברים בכדורגל העפילה לאחד עשר גביעי עולם, ונבחרת הנשים זכתה בגביע העולם לנשים ובטורניר הכדורגל האולימפי ארבע פעמים כל אחד. ארצות הברית אירחה את גביע העולם ב-1994 ותארח יחד עם קנדה ומקסיקו את גביע העולם ב-2026.

מחלקת המדינה של ארצות הברית

משרד החוץ של ארצות הברית

מחלקת המדינה של ארצות הברית DOS, או פשוט מחלקת המדינה, היא מחלקה מבצעת של הממשל הפדרלי של ארצות הברית האחראית על מדיניות החוץ והיחסים של המדינה. בדומה למשרד החוץ של מדינות אחרות, תפקידיו העיקריים הם ייעוץ לנשיא ארה”ב ביחסים בינלאומיים, ניהול משלחות דיפלומטיות, ניהול משא ומתן על הסכמים והסכמים בינלאומיים וייצוג ארה”ב באו”ם. המחלקה ממוקמת בבניין הארי ס טרומן, כמה רחובות מהבית הלבן, בשכונת פוגי בוטום בוושינגטון הבירה ; לכן, “תחתית ערפילית” משמשת לפעמים כמטוניום.

משרד החוץ, שהוקם בשנת 1789 כזרוע המנהלית הראשונה של הרשות המבצעת בארה”ב, נחשב בין סוכנויות הביצוע החזקות והיוקרתיות ביותר. בראשה עומד מזכיר המדינה האמריקני, הכפוף ישירות לנשיא ארה”ב וחבר בקבינט. בדומה לשר חוץ, מזכיר המדינה משמש כדיפלומט ונציג ראשי של הממשל הפדרלי בחו”ל, והוא פקיד הקבינט הראשון בסדר העדיפויות ובקו הירושה הנשיאותי. התפקיד נמצא כעת על ידי אנטוני בלינקן, שמונה על ידי הנשיא ג’ו ביידן ואושר על ידי הסנאט האמריקאי ב-26 בינואר 2021, בהצבעה של 78–22.

נכון לשנת 2019, משרד החוץ מחזיק ב-273 משרות דיפלומטיות ברחבי העולם, שניים רק למשרד החוץ של הרפובליקה העממית של סין. היא גם מנהלת את שירות החוץ של ארה”ב, מספקת הכשרה דיפלומטית לפקידים ואנשי צבא ארה”ב, מפעילה סמכות שיפוט חלקית על הגירה, ומספקת שירותים שונים לאמריקאים, כגון הנפקת דרכונים וויזה, פרסום הודעות נסיעות חוץ וקידום קשרים מסחריים. מחוץ לארץ. המחלקה מנהלת את סוכנות הביון האזרחית האמריקנית הוותיקה ביותר, הלשכה למודיעין ומחקר, ומקיימת זרוע אכיפת חוק, שירות הביטחון הדיפלומטי (DSS).

היסטוריה

המאה השמונה עשרה
תקנון הקונפדרציה לא קבע רשות מבצעת נפרדת של הממשלה. ענייני חוץ הואצלו לוועדת ההתכתבות הסודית על ידי הקונגרס של הקונפדרציה ב-1775, בהתבסס על ועדת ההתכתבות ששימשה את המושבה של מסצ’וסטס כדי לתקשר עם המושבות האחרות. שמה של ועדת ההתכתבות החשאית שונה לוועדת החוץ בשנת 1777. בשנת 1781 הוקם מחלקת החוץ כגוף קבוע שיחליף את ועדת החוץ, והוקם משרד מזכיר החוץ. להוביל את המחלקה.

החוקה האמריקאית, שנוסחה בספטמבר 1787 ואושררה בשנה שלאחר מכן, העניקה לנשיא אחריות לנהל את ענייני הממשל הפדרלי עם מדינות זרות. לשם כך, ב-21 ביולי 1789, אישר הקונגרס הראשון חקיקה להקים מחדש את מחלקת החוץ תחת הממשלה החדשה, עליה חתם הנשיא ג’ורג’ וושינגטון ב-27 ביולי, מה שהפך את המחלקה לסוכנות הפדרלית הראשונה שהוקמה במסגרת חוקה חדשה. חקיקה זו נותרה חוק היסוד של מחלקת המדינה.

בספטמבר 1789, חקיקה נוספת שינתה את שם הסוכנות למחלקת המדינה והטילה עליה מגוון מטלות פנים, כולל ניהול מטבעת ארצות הברית, שמירת החותם הגדול של ארצות הברית וניהול המפקד. הנשיא וושינגטון חתם על החקיקה החדשה ב-15 בספטמבר. רוב חובות הפנים הללו הועברו בהדרגה למחלקות וסוכנויות פדרליות שונות שהוקמו במאה ה-19. עם זאת, מזכיר המדינה עדיין שומר על כמה תחומי אחריות מקומיים, כמו לשמש כשומר החותם הגדול ולהיות הקצין שלפניו נשיא או סגן נשיא המעוניינים להתפטר חייב להעביר מסמך בכתב המצהיר על ההחלטה.

המשקף את מעמדה הטרי של ארה”ב באותה תקופה, משרד החוץ תחת שר ג’פרסון כלל רק שישה אנשי צוות, שני משרות דיפלומטיות (בלונדון ובפריז) ו-10 עמדות קונסולריות. כאשר ג’פרסון קיבל את האחריות על המחלקה, פקיד אחד פיקח על משרד החוץ ואחר פיקח על משרד הפנים. הקונגרס אישר למחלקה לשכור פקיד ראשי עבור כל משרד ביוני 1790, אך המשרדים אוחדו תחת פקיד יחיד בחודש שלאחר מכן.
בשנת 1793, האחריות על פטנטים הועברה מהקבינט למחלקת המדינה.
משרד המפקח על הפטנטים נוצר כדי לבצע אחריות זו, אך המשרד לא הוכר על ידי הקונגרס עד 1830.

המאה התשע עשרה
במאה ה-19, מחלקת המדינה האמריקאית הייתה אחראית על ניהול השירותים הקונסולריים ושירות הביטחון הדיפלומטי (DSS). מחלקת המדינה הורכבה משתי יחידות מנהליות עיקריות: השירות הדיפלומטי, שאייש נציגויות ושגרירויות ארה”ב, והשירות הקונסולרי, שהיה אחראי בעיקר על קידום המסחר האמריקאי בחו”ל וסיוע לימאים אמריקאים במצוקה. כל שירות התפתח בנפרד, אך לשניהם היה חסר מימון מספיק כדי לספק קריירה; כתוצאה מכך, מינויים לכל אחד מהשירותים נפלו על בעלי האמצעים הכספיים לקיים את עבודתם בחו”ל. בשילוב עם הפרקטיקה המקובלת של מינוי יחידים על סמך פוליטיקה או חסות, ולא על כבוד, זה הוביל את המחלקה להעדיף במידה רבה את בעלי הרשתות והעושר הפוליטיים, במקום מיומנות וידע.

ב-1833, מזכיר המדינה לואיס מקליין פיקח על מבנה מחדש גדול של מחלקת המדינה לאוסף רשמי של שבע לשכות: הלשכה הדיפלומטית; הלשכה הקונסולרית; לשכת הפנים; לשכת הארכיונים, החוקים והוועדות; הלשכה לסלחנות ומחיות, זכויות יוצרים והטיפול בספרייה; הלשכה המוציאה והמפקחת; ולשכת התרגום והשונות. יורשו ג’ון פורסיית’ הפחית את המספר הזה לארבעה בלבד בשנה שלאחר מכן, בפיקוח פקיד ראשי: הלשכה הדיפלומטית; הלשכה הקונסולרית; לשכת הפנים; ושומר הארכיון, המתרגם וסוכן ההוצאות.

משרדו של נציב הפטנטים נוצר בשנת 1836. בשנת 1842, מחלקת המדינה נדרשה לדווח לקונגרס על מערכות מסחריות זרות, ועל פקיד בתוך המחלקה הוטלה האחריות לארגן מידע זה. תפקיד זה הוקם כמפקח על הסטטיסטיקה בשנת 1854 והמשרד הסטטיסטי נוצר במסגרת המחלקה. בשנת 1853, המשרד של עוזר מזכיר המדינה הוקם כדי לפקח על ראשי כל לשכה.

נציב ההגירה היה קיים בין 1864 ל-1868. בוחן תביעות הוקם ב-1868 כדי לטפל בתביעות של אזרחים אמריקאים נגד מדינות זרות, אך הוא בוטל ב-1868 ולאחר מכן הוקם מחדש ב-1870 תחת הלשכה החדשה למשפטים שהוקמה. בשנת 1870, מזכיר המדינה המילטון פיש ארגן מחדש את המחלקה ל-12 לשכות: לשכת הפקיד הראשי, שתי לשכות דיפלומטיות, שתי לשכות קונסולריות, הלשכה למשפטים, לשכת החשבונות, הלשכה הסטטיסטית, לשכת התרגומים, לשכת החנינות והוועדות, לשכת הרישומים המקומיים, ולשכת הדרכונים. הלשכות למשפטים, התרגומים והרישומים המקומיים כללו כל אחד מאדם אחד האחראי לתפקיד זה. מחלקת דואר הוקמה ב-1872 והמשרד של שומר הגלילים נעשה בלתי תלוי בלשכת הפקיד הראשי ב-1873.

הקונגרס הכיר באופן חוקי במערכת הלשכה וסיפק משכורות רשמיות עבור כמה משרות הלשכה בשנת 1873. בעקבות ההכרה בקונגרס, שינו מספר פעולות של הקונגרס את מבנה הלשכות בין 1874 ל-1882. בסוף המאה התשע-עשרה, המחלקה כללה הלשכה של הפקיד הראשי, הלשכה הדיפלומטית, הלשכה הקונסולרית, הלשכה לחשבונות, הלשכה למסחר חוץ, הלשכה למינויים ולשכת הארכיונים.
משרדים אחרים, כמו זה של מתרגם, פעלו גם הם בנפרד ממערכת הלשכה.

המאה העשרים
בשנת 1903 הועברה לשכת המסחר החוץ למחלקת המסחר והעבודה החדשה שנוצרה, והלשכה הוחלפה במשרד כדי להקל על העברת המידע בין המשרדים הקונסולריים למחלקה החדשה. לשכת הדרכונים שוחזרה באותה שנה, ושמה שונה ללשכת האזרחות בשנת 1907. המחלקה עברה רפורמה גדולה ב-1909 כאשר הקונגרס הרחיב את מימון. חטיבות נפרדות הוקמו בתוך המחלקה לענייני אמריקה הלטינית, לענייני המזרח הרחוק, לענייני המזרח הקרוב, לענייני מערב אירופה ומידע. אגף נוסף לענייני מקסיקו הוקם בשנת 1915. הלשכה ליחסי סחר בוטלה בשנת 1912 והוחלפה במשרד של יועצי סחר חוץ, ומשרד היועץ לענייני אמנות מסחריות פוצל ממשרד זה בשנת 1916.

במהלך מלחמת העולם הראשונה, הוטל על הלשכה לאזרחות לבדוק כל אדם שנכנס או יצא מארצות הברית כדי להבטיח את ביטחון הציבור. סניפים חדשים של הלשכה לאזרחות נפתחו בניו יורק ובסן פרנסיסקו. בחודשים האחרונים של מלחמת העולם הראשונה, הלשכה לאזרחות פוצלה לאגף לבקרת דרכונים ולמשרד האשרה. שינויים נוספים שנעשו במהלך מלחמת העולם הראשונה כוללים את הפיכת אגף המידע לאגף המודיעין הזר ב-1917 והקמת לשכת ההתכתבות ב-1918. החטיבה לענייני רוסיה הוקמה ב-1919, והאגף של מידע פוליטי הוקם בשנת 1920. מחלקת המדינה עברה את השיפוץ הגדול הראשון שלו עם חוק רוג’רס משנת 1924, שאיחד את השירותים הדיפלומטיים והקונסולריים לתוך שירות החוץ, מערכת כוח אדם מקצועית שבמסגרתה מזכיר המדינה מוסמך להקצות דיפלומטים מחוץ לארץ. בדיקה קשה ביותר של שירות החוץ הוטמעה גם כדי להבטיח מתגייסים בעלי כישורים גבוהים, יחד עם מערכת קידום המבוססת על הצטיינות. חוק רוג’רס גם יצר את מועצת שירות החוץ, המייעצת לשר החוץ בניהול שירות החוץ, ואת מועצת הבוחנים של שירות החוץ, המנהלת את תהליך הבחינה.

בתקופה שלאחר מלחמת העולם השנייה נרשמה עלייה חסרת תקדים במימון ובצוות העובדים בהתאם להופעתה של ארה”ב כמעצמת על ולתחרות שלה עם ברית המועצות במלחמה הקרה שלאחר מכן. כתוצאה מכך, מספר העובדים המקומיים ומחו”ל גדל מכ-2,000 ב-1940 ליותר מ-13,000 ב-1960.

בהתאם לחוק למאבק בטרור בינלאומי משנת 1984, מחלקת המדינה האמריקאית הקימה את תוכנית התגמולים לצדק. תוכנית “התגמול לצדק” הציעה כסף כתמריץ למידע שיוביל למעצרם של מנהיגי קבוצות טרור, מממני טרור, לרבות כל אדם שפועל בתכנון התקפות טרור על ידי שיתוף פעולה עם קבוצות קיצוניות.
תוכנית “תגמול לצדק” הציעה כסף כתמריץ למידע שיוביל למעצרם של מנהיגי קבוצות טרור, מממני טרור, לרבות כל אדם שפועל בתכנון התקפות טרור על ידי שיתוף פעולה עם קבוצות קיצוניות.

ב-1997, מדלן אולברייט הפכה לאישה הראשונה שמונתה למזכירת המדינה ולאישה הראשונה ילידת חוץ שכיהנה בקבינט.

הצג
האלף ה-3 ראה שהמחלקה המציאה את עצמה מחדש בתגובה לדיגיטציה המהירה של החברה והכלכלה העולמית. בשנת 2007, היא השיקה בלוג רשמי, Dipnote, כמו גם חשבון טוויטר באותו שם, כדי ליצור קשר עם קהל עולמי. באופן פנימי, היא השיקה ויקי, Diplopedia ; פורום הצעות בשם לוח הצלילים ; ותוכנת רשת מקצועית, “Corridor”. במאי 2009, ה- Virtual Student Federal Service (VSFS) נוצר כדי לספק התמחות מרחוק לסטודנטים. באותה שנה, משרד החוץ היה המעסיק הרביעי הכי מבוקש עבור בוגרי תואר ראשון לפי BusinessWeek.

משנת 2009 עד 2017, מחלקת המדינה השיקה את Statecraft של המאה ה-21, במטרה רשמית “להשלים את הכלים המסורתיים של מדיניות חוץ עם כלים חדשניים ומותאמים של ממלכתיות הממנפים באופן מלא את הטכנולוגיות של העולם המקושר שלנו”. היוזמה נועדה לנצל את הטכנולוגיה הדיגיטלית והאינטרנט לקידום מטרות מדיניות החוץ; דוגמאות כוללות קידום קמפיין SMS כדי לספק סיוע באסון לפקיסטן, ושליחת אנשי DOS ללוב כדי לסייע בפיתוח תשתית אינטרנט וממשל אלקטרוני.

קולין פאוול, שהוביל את המחלקה מ-2001 עד 2005, הפך לאפרו-אמריקאי הראשון שכיהן בתפקיד; מחליפתו המיידית, קונדוליזה רייס, הייתה מזכירת המדינה השנייה והאפרו-אמריקאית השנייה. הילרי קלינטון הפכה למזכירת המדינה השלישית כאשר מונתה ב-2009.

בשנת 2014, מחלקת המדינה החלה להתרחב לתוך מתחם הצי היל על פני רחוב 23 NW מבניין טרומן. מיזם משותף המורכב ממשרדי האדריכלים של גודי, קלנסי וקבוצת לואי ברגר זכתה בחוזה של 2.5 מיליון דולר בינואר 2014 כדי להתחיל בתכנון שיפוץ הבניינים בקמפוס נייבי היל, ששטחו 4.8 דונם.
מטה מלחמת העולם השנייה של המשרד לשירותים אסטרטגיים והיה המטה הראשון של סוכנות הביון המרכזית.

ביוני 2022 השיקה מחלקת המדינה התאגדות טרנס-לאומית חדשה, שותפות הביטחון המינרלים.

חובות ואחריות

לזרוע המבצעת ולקונגרס יש אחריות חוקתית למדיניות החוץ של ארה”ב. בתוך הזרוע המבצעת, מחלקת המדינה היא סוכנות החוץ המובילה של ארה”ב, והראש שלה, מזכיר המדינה, הוא היועץ הראשי למדיניות החוץ של הנשיא. המחלקה מקדמת את המטרות והאינטרסים של ארה”ב בעולם באמצעות תפקידה העיקרי בפיתוח ויישום מדיניות החוץ של הנשיא. היא גם מספקת מגוון שירותים חשובים לאזרחי ארה”ב ולזרים המבקשים לבקר או להגר לארצות הברית.

כל פעילויות החוץ – ייצוג ארה”ב בחו”ל, תוכניות סיוע חוץ, מניעת פשיעה בינלאומית, תוכניות הכשרה צבאיות זרות, השירותים שהמחלקה מספקת ועוד – משולמות מתקציב החוץ, המהווה קצת יותר מ-1% התקציב הפדרלי הכולל.

פעילויות הליבה ומטרות המחלקה כוללות:

הגנה וסיוע לאזרחי ארה”ב החיים או נוסעים לחו”ל;
סיוע לעסקים אמריקאים בשוק הבינלאומי;
תיאום ומתן תמיכה לפעילויות בינלאומיות של סוכנויות אחרות בארה”ב (ממשל מקומי, מדינתי או פדרלי), ביקורים רשמיים מעבר לים ובבית, ומאמצים דיפלומטיים אחרים.

עדכון הציבור לגבי מדיניות החוץ והיחסים של ארה”ב עם מדינות אחרות ומתן משוב מהציבור לפקידי הממשל.

מתן רישום רכב לרכבי צוות לא דיפלומטיים ולכלי רכב של דיפלומטים ממדינות זרות שיש להם חסינות דיפלומטית בארצות הברית.

מחלקת המדינה מבצעת את הפעילויות הללו עם כוח עבודה אזרחי, ובדרך כלל משתמשת במערכת כוח האדם של שירות החוץ לתפקידים הדורשים שירות בחו”ל. עובדים עשויים להיות משויכים לנציגויות דיפלומטיות בחו”ל כדי לייצג את ארצות הברית, לנתח ולדווח על מגמות פוליטיות, כלכליות וחברתיות; לפסוק אשרות; ולתת מענה לצרכים של אזרחי ארה”ב בחו”ל.

ארה”ב מקיימת יחסים דיפלומטיים עם כ-180 מדינות ומקיימת יחסים עם ארגונים בינלאומיים רבים, ומוסיפה עד 273 משרות ברחבי העולם. בארצות הברית כ-5,000 עובדים מקצועיים, טכניים ומנהליים עובדים באיסוף וניתוח דוחות מחו”ל, מתן תמיכה לוגיסטית לפוסטים, תקשורת עם הציבור האמריקאי, גיבוש ופיקוח על התקציב, הנפקת דרכונים ואזהרות מסע ועוד. בביצוע תחומי האחריות הללו, מחלקת המדינה פועלת בתיאום הדוק עם סוכנויות פדרליות אחרות, כולל מחלקות ההגנה, האוצר והמסחר.
המחלקה גם מתייעצת עם הקונגרס לגבי יוזמות ומדיניות חוץ.

ארגון

מזכיר המדינה
מזכיר המדינה הוא המנכ”ל של מחלקת המדינה וחבר בקבינט שעונה ישירות לנשיא ארצות הברית ומייעץ לו. המזכירה מארגנת ומפקחת על כל המחלקה וצוותה.
צוות
: תת מזכיר המדינה של ארצות הברית
תחת ממשל אובמה, אתר מחלקת המדינה ציין כי 75,547 עובדי מחלקת המדינה כללו 13,855 קציני שירות חוץ; 49,734 עובדים מקומיים, שתפקידיהם הם בעיקר שירותים מעבר לים; ו-10,171 עובדים בעיקר בשירות המדינה.
רכיב
מזכיר המדינה רמטכ”ל
יועץ
משלחת ארצות הברית לאומות המאוחדות
הסוכנות האמריקאית לפיתוח בינלאומי
מזכירות הנהלה
סגן שר החוץ לשכת המודיעין והמחקר
הלשכה לענייני חקיקה
משרד זכויות האזרח
משרד לסיוע חוץ
משרד לבעיות נשים גלובליות
משרד ראש הפרוטוקול
משרד הרכז לנושאי סייבר
משרד היועץ המשפטי
לשכת נציב תלונות הציבור
משרד הנציג המיוחד של המזכיר למעורבות סוריה
משרד השליח הנשיאותי המיוחד לענייני בני ערובה
צוות תכנון מדיניות
נציג מיוחד לפיוס אפגניסטן
נציג מיוחד לאיראן
נציג מיוחד לוונצואלה
הקואליציה העולמית להביס את דאעש
מתאם ביטחון ארצות הברית לישראל ולרשות הפלסטינית
משרד מתאם איידס ודיפלומטיית בריאות עולמית
סגן שר החוץ לניהול ומשאבים משרד לסיוע חוץ של ארה”ב
משרד לניצול עסקים קטנים ומקופחים
תת מזכיר המדינה לעניינים פוליטיים הלשכה לענייני אפריקה
הלשכה ללוחמה בטרור ולמלחמה בקיצוניות אלימה
הלשכה לענייני מזרח אסיה והפסיפיק
הלשכה לענייני אירופה ואירופה
הלשכה לענייני ארגון בינלאומי
הלשכה לענייני המזרח הקרוב
הלשכה לענייני דרום ומרכז אסיה
הלשכה לענייני חצי הכדור המערבי
תחת שר החוץ לניהול לשכת המינהל
הלשכה לתקציב ותכנון
הלשכה לעניינים קונסולריים
* המשרד לנושאי ילדים
הלשכה לביטחון דיפלומטי
* שירות הביטחון הדיפלומטי של ארה”ב (DSS)
משרד נציגויות חוץ
הלשכה לניהול כשרונות גלובלי
שירות החוץ של ארצות הברית
הלשכה לניהול משאבי מידע
הלשכה לשירותי רפואה
הלשכה לתפעול מבנים בחו”ל
מנהל חדרי קבלה דיפלומטיים
מכון שירות חוץ
משרד לניהול אסטרטגיה ופתרונות
בתפקיד שר החוץ לצמיחה כלכלית, אנרגיה ואיכות הסביבה הלשכה לענייני כלכלה ועסקים
הלשכה למשאבי אנרגיה
לשכת האוקיינוסים ולענייני סביבה ומדע בינלאומיים
משרד שותפויות גלובליות
משרד היועץ למדע וטכנולוגיה
משרד הכלכלן הראשי
תחת מזכיר המדינה לדיפלומטיה ציבורית ולעניינים ציבוריים הלשכה לענייני חינוך ותרבות
* תוכנית גישה והדרכה לאינטרנט
הלשכה לענייני ציבור
* דובר מחלקת המדינה של ארצות הברית
* משרד ההיסטוריון
* מרכז דיפלומטיה של ארצות הברית
הלשכה לתוכניות מידע בינלאומיות
משרד למדיניות, תכנון ומשאבים לדיפלומטיה ציבורית ולעניינים ציבוריים
תחת שר החוץ לבקרת נשק ולענייני ביטחון בינלאומיים הלשכה לביטחון בינלאומי ואי-הפצה
הלשכה לעניינים מדיניים-צבאיים
הלשכה לבקרת נשק, אימות ותאימות
תת מזכיר המדינה לביטחון אזרחי, דמוקרטיה וזכויות אדם הלשכה לפעולות סכסוך וייצוב
* משרד הרכז לשיקום וייצוב
הלשכה לדמוקרטיה, זכויות אדם ועבודה
הלשכה הבינלאומית לסמים ואכיפת חוק
לשכת האוכלוסין, הפליטים וההגירה
משרד המשפטים הפליליים העולמי
המשרד לנושאי נוער גלובליים
משרד לניטור ומאבק בסחר בבני אדם
מרכז המעורבות העולמי סוכנויות אחרות
מאז הארגון מחדש ב-1996, מנהל הסוכנות האמריקאית לפיתוח בינלאומי (USAID), בעודו מוביל סוכנות עצמאית, מדווח גם לשר החוץ, וכך גם שגריר ארה”ב באו”ם.

מטה

מ-1790 עד 1800, משרד החוץ של משרד החוץ היה בפילדלפיה, הבירה הלאומית באותה תקופה. הוא תפס בניין בכנסייה וברחוב החמישי. בשנת 1800, הוא עבר מפילדלפיה לוושינגטון הבירה, שם כבש לזמן קצר את בניין האוצר ולאחר מכן את שבעת הבניינים ברחוב 19 ושדרת פנסילבניה.

מחלקת המדינה עברה מספר פעמים ברחבי הבירה בעשורים הבאים, כולל שישה בניינים בספטמבר 1800; בניין משרד המלחמה ממערב לבית הלבן במאי הבא; בניין האוצר פעם נוספת מספטמבר 1819 עד נובמבר 1866; בית היתומים בעיר וושינגטון מנובמבר 1866 עד יולי 1875; ובניין המדינה, המלחמה וחיל הים בשנת 1875.

מאז מאי 1947, מחלקת המדינה מבוססת בבניין הארי ס. טרומן, שבמקור נועד לשכן את משרד ההגנה; מאז הוא עבר מספר הרחבות ושיפוצים, לאחרונה בשנת 2016. בעבר נקרא “בניין המדינה הראשי”, בספטמבר 2000 שונה שמו לכבוד הנשיא הארי ס. טרומן, שהיה חסיד מרכזי של אינטרנציונליזם דיפלומטיה.

מכיוון שה-DOS ממוקם בשכונת פוגי בוטום בוושינגטון, לפעמים הוא מכונה באופן מטונימי “תחתית ערפילית”.
תוכניות
עמיתים מקצועיים
משרד החוץ של ארה”ב הוציא בשנים האחרונות עמיתי חילופי מקצועיים שעלו בחייהם לדרגות מקצועיות ונבחרו על ידי שגרירויות ארה”ב ברחבי העולם להיות עמיתים מקצועיים של משרד החוץ המבלים זמן בארה”ב ומקיימים אינטראקציה עם עמיתיהם, המנהיגות ועמיתיהם האמריקאים.
תוכנית פולברייט

תוכנית פולברייט, לרבות תוכנית פולברייט-הייס, היא תוכנית של מענקים תחרותיים, מבוססי-הכשרון, לחילופי חינוך בינלאומיים לסטודנטים, מלומדים, מורים, אנשי מקצוע, מדענים ואמנים, שנוסדה על ידי סנטור ארצות הברית ג’יי וויליאם פולברייט ב-1946. במסגרת תוכנית פולברייט, אזרחי ארה”ב שנבחרו באופן תחרותי עשויים להיות זכאים למלגות כדי ללמוד, לבצע מחקר או לממש את כישרונותיהם בחו”ל; ואזרחים של מדינות אחרות עשויים להיות זכאים לעשות את אותו הדבר בארצות הברית. התוכנית הוקמה כדי להגביר את ההבנה ההדדית בין תושבי ארצות הברית ומדינות אחרות באמצעות חילופי אנשים, ידע ומיומנויות.

תוכנית פולברייט מעניקה 8,000 מענקים מדי שנה ללימודי תואר שני, מחקר מתקדם, הרצאות באוניברסיטה והוראה בכיתה. במחזור 2015–2016, 17% ו-24% מהמועמדים האמריקאים הצליחו להשיג מענקי מחקר וסיוע בהוראת אנגלית, בהתאמה. עם זאת, הסלקטיביות ומספרי הבקשות משתנים באופן מהותי לפי מדינה ולפי סוג המענק. לדוגמה, מענקים הוענקו ל-30% מהאמריקאים שהגישו בקשה ללמד אנגלית בלאוס ו-50% מהמועמדים לעשות מחקר בלאוס. לעומת זאת, 6% מהמועמדים שהגישו מועמדות ללמד אנגלית בבלגיה הצליחו בהשוואה ל-16% מהמועמדים לעשות מחקר בבלגיה.

הלשכה לענייני חינוך ותרבות של משרד החוץ האמריקאי נותנת חסות לתוכנית פולברייט מהקצאה שנתית מהקונגרס האמריקאי. תמיכה ישירה נוספת בעין מגיעה מממשלות שותפות, קרנות, תאגידים ומוסדות מארחים הן בארה”ב ומחוצה לה תוכנית פולברייט מנוהלת על ידי ארגונים משתפים פעולה כמו המכון לחינוך בינלאומי. היא פועלת בלמעלה מ-160 מדינות ברחבי העולם. בכל אחת מ-49 מדינות, ועדת פולברייט דו-לאומית מנהלת ומפקחת על תוכנית פולברייט. במדינות ללא ועדת פולברייט אך יש להן תוכנית פעילה, המדור לענייני ציבור של שגרירות ארה”ב מפקח על תוכנית פולברייט. יותר מ-360,000 אנשים השתתפו בתוכנית מאז תחילתה. 54 בוגרי פולברייט זכו בפרסי נובל ; שמונים ושתיים זכו בפרסי פוליצר.

תוכנית עמיתי המדע של ג’פרסון
תוכנית עמיתי המדע של ג’פרסון הוקמה בשנת 2003 על ידי ה-DoS כדי להקים מודל חדש לשיתוף המדע, הטכנולוגיה, ההנדסה והרפואה האקדמית האמריקאית בגיבוש ויישום מדיניות החוץ של ארה”ב.

העמיתים (כפי שהם נקראים, אם ייבחרו לתוכנית) מקבלים כ-50,000 $ במהלך התוכנית ויכולים לזכות בבונוסים מיוחדים של עד 10,000 $. כוונת התוכנית היא לצייד את העמיתים במודעות למורכבויות הפרוצדורליות של מחלקת המדינה/USAID, כדי לסייע בפעילותה היומיומית. התוכנית מועמדת, עוברת תהליך שמתחיל באוגוסט, ולוקח כשנה ללמוד את תוצאות הדירוג של המועמד. פרסים אינם מבוססים רק על הישגים, אך אינטליגנציה וכישורי כתיבה צריכים לתמוך בהתאמתו של האדם לתפקיד כפי שהוועדה קובעת. מועמד מגיש בקשה לתכנית באופן מקוון, הכולל הגשת קורות חיים, הצהרת עניין ומאמר כתוב.
ניתנת הזדמנות להעלות מכתבי המלצות ומינויים לתמיכה בבקשתו.

תוכנית עמיתי פרנקלין
תוכנית עמיתי פרנקלין הוקמה בשנת 2006 על ידי ה-DoS כדי להביא מנהלים בינוניים מהמגזר הפרטי ומארגונים ללא מטרות רווח כדי לייעץ למחלקה ולעבוד על פרויקטים.

העמיתים יכולים לעבוד גם עם ישויות ממשלתיות אחרות, כולל הקונגרס, הבית הלבן וסוכנויות הרשות המבצעות, כולל משרד ההגנה, משרד המסחר והמשרד לביטחון המולדת. התוכנית נקראת לכבודו של בנג’מין פרנקלין, ומטרתה למשוך אנשי מקצוע באמצע הקריירה כדי להעשיר ולהרחיב את יכולות המחלקה. שלא כמו תוכנית עמיתי המדע של ג’פרסון, מלגת פרנקלין היא תפקיד התנדבותי בן שנה שעבורו ניתן לקבל תמיכת חסות או להשתתף ממשאבים אישיים.
תחומי ההשתתפות המוקצים לעמיתי פרנקלין נקבעים על ידי מספר גורמים, כולל נושאים בעלי עדיפות למדינה וכן מידת הוותק בקריירה ותחומי העניין האישיים של המועמד.

לוגו יום השנה החמישי של YSEALI
יוזמת מנהיגים צעירים בדרום מזרח אסיה (YSEALI)

יוזמת המנהיגים הצעירים של דרום מזרח אסיה (YSEALI) (מבוטא / w aɪ s iː ˈ l iː / היא תוכנית של DoS למנהיגים מתפתחים מדרום מזרח אסיה. התוכנית הושקה על ידי הנשיא ברק אובמה במנילה בדצמבר 2013 כדרך לחזק פיתוח מנהיגות, נטוורקינג וחילופי תרבות בין מנהיגים מתפתחים בטווח הגילאים של 18 עד 35 שנים מבין 10 החברים- מדינות איגוד מדינות דרום מזרח אסיה וטימור לסטה.

התוכניות של YSEALI כוללות תוכניות מלגות חילופי תחרותיות לארצות הברית, סדנאות וירטואליות ושטחיות בדרום מזרח אסיה, והזדמנויות מימון למענקי זרעים. התוכניות נופלות תחת נושאי הליבה המרכזיים של מעורבות אזרחית, פיתוח בר קיימא, פיתוח כלכלי, ממשל וסביבה.

הבוגרים הבולטים של YSEALI כוללים את Vico Sotto, Syed Saddiq, Carrie Tan, ולי צ’אן צ’ונג.

יוזמת מנהיגים אפריקאים צעירים (YALI)
יוזמת מנהיגים אפריקאים צעירים

יוזמת המנהיגים האפריקאים הצעירים (YALI) היא תוכנית של DoS למנהיגים צעירים מתעוררים באפריקה.
היא החלה בשנת 2010 על ידי הנשיא ברק אובמה כדי לקדם חינוך ויצירת קשרים בין מנהיגים אפריקאים מתעוררים באמצעות מלגת מנדלה וושינגטון אשר מביאה אותם ללמוד בארצות הברית במשך שישה שבועות, עם משאבי מעקב ותוכניות חילופי סטודנטים.
בשנת 2014, התוכנית הורחבה כך שתכלול ארבעה “מרכזי מנהיגות” אזוריים בגאנה, קניה, סנגל ודרום אפריקה.

תוכנית KL-YES
חילופי נוער ותוכניות לימוד
תכנית חילופי הנוער והלימודים של קנדי-לוגר (KL-YES) הוקמה בשנת 2002 כדי לקדם חילופי חינוך ותרבות בין ארצות הברית למדינות עם אוכלוסיות מוסלמיות משמעותיות. הוא מציע לתלמידי תיכון ללמוד בארצות הברית במשך שנה אקדמית, תוך טיפוח הבנה תרבותית וכישורי מנהיגות. KL-YES כולל תהליך סלקטיבי, אוריינטציות לפני יציאה, קורסים אקדמיים, פעילויות תרבות ושירות קהילתי.
תוכנית YES Abroad היא יוזמה הדדית המאפשרת לסטודנטים אמריקאים ללמוד בחו”ל במדינות המשתתפות.
שתי התוכניות שואפות לבנות קשרים גלובליים והבנה הדדית.

דיפלומטים במעון
דיפלומטים במעון הם קציני שירות חוץ ומומחי קריירה הממוקמים ברחבי ארה”ב ומספקים הדרכה וייעוץ לגבי קריירה, התמחות ומלגות לסטודנטים ואנשי מקצוע בקהילות שהם משרתים. Diplomats in Residence ממוקמים ב-16 אזורים מבוססי אוכלוסייה ברחבי ארצות הברית.
רכיבים צבאיים
אגף האוויר של מחלקת המדינה של מחלקת המדינה

הלוגו של “האגף האווירי” של הלשכה הבינלאומית לענייני סמים ואכיפת חוק (INL) – משרד התעופה, משרד החוץ האמריקאי
אגף האוויר של מחלקת המדינה
בשנת 1978, הלשכה הבינלאומית לענייני סמים ואכיפת חוק (INL) הקימה משרד לשימוש עודף במטוסים צבאיים וממשלתיים כדי לתמוך בפעולות נגד סמים של מדינות זרות. המטוס הראשון בו נעשה שימוש היה אבק יבולים המשמש למיגור יבולים אסורים במקסיקו בשיתוף עם הרשויות המקומיות. אגף האוויר הנפרד הוקם ב-1986, כאשר השימוש בנכסי תעופה גדל במלחמה בסמים.

לאחר התקפות ה-11 בספטמבר והמלחמה בטרור שלאחר מכן, המשיכה האגף האווירי להרחיב את פעילותה מפעולות אנטי-נרקוטיות בעיקר למתן תמיכה ביטחונית לאזרחי ארצות הברית ולאינטרסים, בעיקר באפגניסטן ופקיסטן. הובלות בטוחות עבור משימות דיפלומטיות שונות בוצעו, שדרשו רכישת מטוסים גדולים יותר, כגון Sikorsky S-61, Boeing Vertol CH-46, Beechcraft King Air ו- de Havilland DHC-8-300.
בשנת 2011, ה-Air Wing הפעילה למעלה מ-230 מטוסים ברחבי העולם, כשהמשימות העיקריות עדיין היו מניעת סמים והובלה של פקידי מדינה.

יחידת תמיכה ימית: מחלקת המדינה

יחידת התמיכה הימית דבורי הים מאבטחת מתחם דיפלומטי בדצמבר 2010 בשנת 1964, בשיאה של המלחמה הקרה, הוקצו דבורי הים למחלקת המדינה לאחר שנמצאו מכשירי האזנה בשגרירות ארצות הברית במוסקבה ; יחידה ראשונית זו נקראה “גדוד הבנייה הנייד הימי ארבע, הגזרה בנובמבר”. ארה”ב הקימה זה עתה שגרירות חדשה בוורשה, וה-Seabees נשלחו לאתר ” באגים “. זה הוביל להקמת יחידת התמיכה הימית ב-1966, שנקבעה כעבור שנתיים. באותה שנה מיוחס לוויליאם דארה, סיבי מיחידת התמיכה, להציל את שגרירות ארה”ב בפראג, צ’כוסלובקיה משריפה שעלולה להיות הרת אסון. בשנת 1986, “כתוצאה מגירושים הדדיים בהוראת וושינגטון ומוסקבה” נשלחו סיבי ל”מוסקווה ולנינגרד כדי לעזור לשמור על תפקוד השגרירות והקונסוליה”.

ליחידת התמיכה יש מספר מוגבל של כרטיסים מיוחדים עבור מש”קים נבחרים, E-5 ומעלה. דבורי הים הללו מוקצות למחלקת המדינה ומוצמדות לביטחון דיפלומטי. ניתן להקצות את אלו שנבחרו לקצין הביטחון האזורי של שגרירות מסוימת או להיות חלק מצוות הנוסע משגרירות אחת לאחרת. התפקיד כולל התקנת מערכות אזעקה, מצלמות טלוויזיה במעגל סגור, מנעולים אלקטרומגנטיים, כספות, מחסומי רכב ומתחמי אבטחה. הם יכולים גם לסייע בהנדסת האבטחה בשגרירויות סוחפות (מודיעין נגדי אלקטרוני). הם מופקדים על בנייה חדשה או שיפוצים באזורים רגישים ביטחונית ומפקחים על קבלנים פרטיים באזורים שאינם רגישים. בשל פרוטוקול דיפלומטי נדרשת יחידת התמיכה ללבוש בגדים אזרחיים רוב הזמן שהם במשמרת ולקבל על כך קצבת ביגוד משלימה. המידע לגבי משימה זו הוא דל מאוד, אבל רישומי משרד החוץ בשנת 1985 מצביעים על אבטחת המחלקה 800 עובדים, בתוספת 1,200 נחתים אמריקאים ו-115 דבורי ים.
המספר הזה של סיבי הוא בערך זהה היום.

יחידת המילואים ללוחמה בטרור

המטה ממוקם על גבעת הצי, מעבר לרחוב מבניין הארי ס. טרומן, ARCTU הוא מרכיב במילואים של הצבא הממומן ומאויש על ידי קבוצת התמיכה הלאומית למודיעין של פיקוד המודיעין הצבאי, אך בשליטה מבצעית של הלשכה ללוחמה בטרור.
זהו גם חבר בכיר בצוות התמיכה החירום הזר של הביטחון הדיפלומטי, המגיב למשברים עולמיים בהתראה קצרה.
מידע קטן זמין על היחידה, אם כי לעתים קרובות הם לובשים בגדים אזרחיים כמו גורמים צבאיים אחרים של משימת מחלקת המדינה.

הוצאות
ב- FY 2010 למשרד החוץ, יחד עם “תוכניות בינלאומיות אחרות” (כגון USAID, היה תקציב שיקול דעת משותף של 51.7 מיליארד דולר. התקציב הפדרלי של ארצות הברית לשנת הכספים 2010, שכותרתו ‘עידן חדש של אחריות’, במיוחד ‘כופה שקיפות על התקציב’ עבור מחלקת המדינה.

הדו”ח הפיננסי של סוכנות DoS לסוף השנה של שנת 2010, שאושר על ידי השר קלינטון ב-15 בנובמבר 2010, הראה עלויות כוללות בפועל לשנה של 27.4 מיליארד דולר. הכנסות של 6.0 מיליארד דולר, שמתוכם 2.8 מיליארד דולר הושגו באמצעות מתן שירותי קונסולריות וניהול, הפחיתו את העלות הכוללת נטו ל-21.4 מיליארד דולר.

עלויות התוכנית הכוללות עבור ‘השגת שלום וביטחון’ היו 7.0 מיליארד דולר; ‘שלטון בצדק ובאופן דמוקרטי’, 0.9 מיליארד דולר; ‘השקעות באנשים’, 4.6 מיליארד דולר; ‘קידום צמיחה כלכלית ושגשוג’, 1.5 מיליארד דולר; ‘מתן סיוע הומניטרי’, 1.8 מיליארד דולר; ‘קידום הבנה בינלאומית’, 2.7 מיליארד דולר; ‘חיזוק יכולות קונסולריות וניהול’, 4.0 מיליארד דולר; ‘ניהול ביצוע ועלויות אחרות שלא מוקצות’, 4.2 מיליארד דולר.

ביקורת הוצאות
המבקרים הבלתי תלויים של מחלקת המדינה הם Kearney & Company. מאחר שבשנת 2009 סייגה Kearney & Company את חוות הדעת הביקורת שלה, תוך שהיא מציינת חולשות מהותיות בדיווח הכספי, ה-DoS שיחזר את הדוחות הכספיים של 2009 בשנת 2010. בדוח הביקורת שלה לשנת 2010, Kearney & Company סיפקו חוות דעת ביקורתית ללא סייג.
ציון ליקויים משמעותיים, של בקרות ביחס לדיווח כספי וחשבונאות תקציבית, ושל עמידה במספר חוקים והוראות הנוגעות לניהול פיננסי ודרישות חשבונאיות.
בתגובה, מנהל הכספים הראשי של DoS ציין כי “המחלקה רודפת אחר מחויבות ליושרה פיננסית, שקיפות ואחריות השווה לכל תאגיד רב לאומי גדול”.

קובץ מדיניות חוץ מרכזי
מאז 1973 מערכת השמירה העיקרית של מחלקת המדינה היא קובץ מדיניות החוץ המרכזי.
הוא מורכב מעותקים של מברקים רשמיים, אגרמות אוויר, דוחות, מזכרים, תכתובות, פתקים דיפלומטיים ומסמכים אחרים הקשורים ליחסי חוץ.
ניתן לגשת למעל 1,000,000 רשומות בפרק הזמן שבין 1973 ל-1979 דרך מינהל הארכיונים והרשומות הלאומי.

ביצועי עיבוד חוק חופש המידע
בניתוח של 2015 המרכז לממשל אפקטיבי של 15 סוכנויות פדרליות שמקבלות את חוק חופש המידע הרב ביותר (FOIA) (באמצעות נתוני 2012 ו-2013), מחלקת המדינה הייתה בעלת הביצועים הנמוכים ביותר, והרוויחה “F” על ידי ציון של 37 בלבד מתוך 100 נקודות אפשריות, ללא שינוי משנת 2013. הציון של משרד החוץ היה עגום בשל ציון העיבוד הנמוך ביותר של 23 אחוזים, מה שהיה חריג לחלוטין מהביצועים של כל סוכנות אחרת.

הפוסט הקודם
הפוסט הבא